haihongyuan.com
海量文库 文档专家
全站搜索:
您现在的位置:首页 > 初中教育 > 初中理化生初中理化生

2014.1丰台初三英语期末试卷及答案 (1)

发布时间:2014-02-07 16:45:01  

四、单项填空(共13分,每小题1分)

从下面各题所给的A、B、C、D四个选项中,选择可以填入空白处的最佳选项。

22. I’m talking to you, Jack. Please listen to __________ carefully.

A. me B. mine C. I D. my

23. I have seven classes ____________ Monday. It’s really a busy day.

A. at B. in C. of D. on

24. I like watching TV shows, _____ my sister doesn’t. She thinks they’re boring.

A. and B. but C. so D. or

25. — Can you ride a horse?

—No, I ________.

A. needn't B. may not C. mustn't D. can't

26. I tried several jackets on, but __________ of them looked good.

A. both B. all C. none D. neither

27. Beijing is one of __________ cities in the world.

A. big B. bigger C. biggest D. the biggest

28. Where is Tom? His mother _________ him now.

A. is looking for B. will look for C. has looked for D. looks for

29. —Mum, _________ is my football?

— It’s under your bed.

A. what B. which C. when D. where 30. When I went to say goodbye to Anna, she _________ the piano.

A. is playing B. plays C. was playing D. played

31. Goldilocks decided _______ for a walk in the forest.

A. go B. to go C. going D. goes

32. My aunt is a writer. She ______ ten books since 2003.

A. writes B. wrote C. will write D. has written

33. Microwave ovens _________ by millions of families today.

A. will use B. are used C. were used D. is using

34. — Your T-shirt is so cool. Could you tell me ________________ ?

— I bought it at the department store.

A. where you buy it B. where do you buy it

C. where you bought it D. where did you buy it

五、完形填空(共12分,每小题1分)

阅读下面的短文,掌握其大意,然后从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选择最佳选项。

On the first day of school, all the excited students walked into the room expecting to start: everyone but David. He had had a summer. His father was in jail(监狱). His mother had to work nights, so she wasn’t at home in the evening and was when he woke up.

As the weeks went on, David slowly gave up doing his staying on task, and began to get into more trouble out on the playground. He was going downhill quickly. It was clear that he was looking for any kind of —even if it was negative. I also knew that he was not getting much at 1

home.

One day, David and I sat in the library and just talked. I told him that I knew that he was not an “F” student and that I was not going to let him . It was my job to teach him, but his job to We talked about home and what he did after school. He knew what I him to do and that I respected him as a person. As a result, his behavior in my room From then on David and I periodically sat in the library and just talked. He told me that his was to pass the fifth grade and not be suspended(停学). Finally, the last day of school arrived. David had met his goal.

During Teacher Appreciation(感谢) Week, the students had written about any teacher they wanted. In my booklet, on a wrinkled up piece of paper, it read: “give up on me and focus on the silver lining because you know I am smart. And for that I not only appreciate you, but admire you.”-signed David. After reading that, I sat down with tears rolling down my face. We, as teachers, ’s the notes like this that make all we do worthwhile.

35. A. boring B. wonderful C. relaxing D. hard

36. A. reading B. sleeping C. cooking D. leaving

37. A. shopping B. housework C. homework D. washing

38. A. attention B. encouragement C. excuse D. chance

39. A. praise B. care C. support D. love

40. A. stop B. fail C. go D. drop

41. A. try B. do C. listen D. play

42. A. told B. allowed C. taught D. expected

43. A. changed B. improved C. disappeared D. returned

44. A. goal B. idea C. plan D. job

45. A. even B. also C. never D. still

46. A. protects B. educates C. helps D. influences

阅读理解(共44分)

六、阅读下列短文,根据短文内容,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选

项中,选择最佳选项。(共26分,每小题2分)

A

These are the messages Sandy got yesterday:

2

47. How many messages did Sandy get yesterday?

A. Four. B. Five.

C. Six. D. Seven.

48. What is “Lucky” in Message 3?

A. A movie. B. A dog. C. A car. D. A gift.

49.What did Sue want Sandy to do?

A. To see a movie.

B. To buy some bread.

C. To get her car back.

D. To take part in a party.

B

I love to tell the story about how I met my best

friend-Tiger. We met at the school fair. Each year, all the

fourth-grade classes hold a school fair. Everyone in the

fourth grade works at the fair. Some sell ice cream, drinks

and snacks, others take care of the little children who ride

the rides.

I got the second job and I've never regretted it, because that's where I met

Tiger.

My job was to help little children get on the back of a little horse. I kept telling

the children to wait their turn and holding ice cream for them while they rode about. One thing was clear to me. I was growing older and should be more responsible

Suddenly, a boy came to the horse. He took the little horse's reins (缰绳)! The horse stopped, and the girl on its back started to fall. I was trying to reach the girl when I saw Tiger go by my legs. It held the horse's reins and pulled the horse away from my legs. I caught the girl just before we both hit the ground. The girl sat on top of me. She was laughing at the ice cream on my face. The horse's reins were in Tiger's mouth!

Thanks to Tiger's fast action, I saved the little girl. We were both heroes. And 3

Tiger, the fastest dog I've ever known became my new best friend.

50. The writer’s job was to________.

A. feed the horse B. look after the children

C. ride the horse D. take care of the horse

51. Who made the horse stop at first?

A. A boy. B. The writer. C. The girl. D. Tiger.

52. From the passage we can know that the writer is ________.

A. serious and outgoing B. patient and interesting

C. brave and responsible D. careful and hardworking

C

Today, people care about their health much more

than before and want to get a well-toned body shape, this

is because when we are in good shape, it makes us feel fit

and healthy. We feel good about ourselves and feel much

more confident than before. When you want to tone up

your body, just workouts will not do. You have to take

care of your overall health by eating proper food, doing

the right kind of exercises and keeping yourself happy.

The first thing that needs to be done is to reduce the intake(摄入) of calories(卡路里). The calories content (含量) of each meal should not be higher than 400 calories. Ideally, one is well advised to have six meals in a day. There should be a gap(间隔) of three hours between each meal. Fresh vegetables, fruits, egg white, fish, chicken breast are some of the food that can provide you with the right nutrients(养分), at the same time will help you to get in shape.

Many people make the mistake of avoiding strength training when they are trying for weight loss. They think that strength training will increase their body weight. However, this is not true. Be careful not to over exercise in order to lose weight fast. Too much of exercise can cause injury to you.

Drinking 8-10 glasses of water can help in reducing fat. If you drink ice cold water, then it will burn out some extra calories from your body. This is because when you are drinking cold water, your body needs to raise the temperature of the water up to your body temperature. In this process, almost one calorie of fat gets burned from the body. Drinking a glass of water before a meal will be helpful in this regard.

You can get a healthy body only if your mind is free from stress. Stress can also lead to other health problems like high blood pressure, upset stomach, headaches, etc. For all these reasons, special efforts need to be taken to relax your mind.

53. Many people don’t do strength training because_______.

A. they think it can cause injury

B. they think it loses weight too fast

C. they think it can help to reduce fat

D. they think it makes them put on weight

4

54. From the fourth paragraph we can know_______.

A. cold water brings your body some extra calories

B. cold water burns out fewer calories than hot water

C. cold water can raise the temperature of your body

D. cold water can help lose weight better than hot water

55. What does the writer try to tell us?

A. How to lose body weight.

B. How to get free from stress.

C. How to get a right shape.

D. How to reduce intake of fat.

D

Passenger ships, trade ships, and fishing boats are a

normal part of life on the open sea. However, all their

activity creates a great deal of noise underwater. Scientists

from the United States and Canada recently reported their

observations(观察) that the ocean is getting noisier.

Scientists at the University of Victoria have studied

the recordings recorded with equipment placed underwater near the busy shipping lanes off Vancouver Island in Canada. They say engine(发动机) noise is continuous during the day, and a little less strong at night.

Scientists say it is likely that whales must call out more loudly to be heard over this noise. The noise could make it more difficult for orca whales to find food. The orcas find fish by producing clicking sounds and other noises. Loud Michael Jasny is a policy expert for the Natural Resources Defense Council. He says the rise of underwater noise is limiting the ability of whales to communicate.

Shipping noise falls across the same frequencies(频率) that these animals use for all their vital(生死攸关的) behaviors - for feeding, for finding mates, for avoiding predators(捕食者) and for going ahead."

Mr. Jasny says sound travels very effectively underwater. And it is not just whales he is worried about.

"The whole web of life in the oceans depends on sound. And as more and more research has been done, it's been very clear that what we have on our hands is really a major problem. It's a serious problem. It's a global problem. Fortunately, in shipping we have a problem that has a solution."

One answer is to design quieter ships. America's National Oceanic and Atmospheric Administration, or NOAA, has four new ships that are made to be quieter. Michael Bahtiarian works for Noise Control Engineering, the company which helped design the boats.

Mr. Bahtiarian says the main source of noise pollution is the propeller(螺旋桨). Better shaped propellers and ship designs can help to reduce noise. NOAA's ships also have costly engines, which produce less noise. Mr. Bahtiarian says the

technology to make quieter ships does exist and has been used in the military for 5

some time.

56. The underlined phrase “” in Paragraph 3 probably

means_____.

A. controlling B. disturbing C. encouraging D. stopping

57. We can tell that whales depend on sound for_____.

A. communicating with their mates

B. stopping predators from fishing

C. fighting against the shipping noise

D. telling the night time from the day

58. From the passage we can learn that_____.

A. expensive engines produce less noise in the ocean

B. people should stop making big ships in order to save whales

C. the other animals in the ocean also depend on sound for living

D. it is difficult to find a way to stop noise pollution in the ocean

59. What is the best title for the passage?

A. The ocean is getting noisier.

B. Whales and ships in the ocean.

C. Whales are facing a serious problem.

D. Quiet ships are needed in the ocean.

七、阅读短文,根据短文内容,从短文后的五个选项中选出能填入空白处的最

佳选项。选项中有一项为多余选项。(共8分,每小题2分)

Students these days often have a lot of worries. Sometimes they have

problems with their schoolwork, and sometimes with their friends. Some people think the worst thing is to do nothing. Laura Mills, a teenager from Washington, agrees. “Problems and worries are normal in life,” says Laura. “But I think talking to someone helps a lot. , we’ll certainly feel worse.”

Laura once lost her purse, and worried for days. She was afraid to tell her parents about it. She even walked three miles to school each day because she didn’t have any money. She just kept thinking. “, they’ll be angry!” But in the end, she talked to her parents and they were really understanding. Her dad said he sometimes made careless mistakes and asked her to be more careful. “I will always remember to share my problems in the future!” Laura says.

Robert Hunt feels the same way as Laura. “It is best not to avoid our problems. We should always try to solve them.” He thinks that you can first . Students often forget that their parents have more experience than them, and are always there to help them.

6

八、阅读短文,根据短文内容回答问题。(共10分,每小题2分)

When you step into a new environment.you must have a strong wish to fit in.Fitting in means making more friends,having more influence(影响) on others and getting more chances to live a happier life.Here is some advice that can help you.

Be confident.Confidence attracts most people.Everyone is special and there is only one person like you in this world.Spend some time thinking about your strong points.If so,you will be able to build up confidence step by step.You won’t have much difficulty fitting in.

Be kind to everyone.Kindness is the bridge to your own happiness.When people notice your kindness,they will return it one day.Always give more than you receive,and think more of others than of yourself.A person who cares for others is popular everywhere.

Be active in group activities.Various activities like playing football can help you to be known to others.You may add more friends to your circle.At the same time,you’ll be amazed to see how much they like you.Instead of wasting time being alone,go out to dance and sing together with others to develop friendship. Be optimistic(乐观的).Optimism makes both you and others feel pleased.It makes a good first impression(印象).A pleasant smile costs the least and does the most.Humor catches others’ attention as well.People will like you for making them live happily.

If you follow what is mentioned above,you will be accept by people around you.As a result,you will fit in very well and enjoy your new life.

64. Is everyone special?

65. What kind of person is popular?

66. How can we develop friendship?

67. What can show that we are optimistic?

68. What is the passage mainly about?

书面表达(共25分)

九、完成句子(共10分,每小题2分)

根据中文意思完成句子。

69. 我喜欢这个讲座, 你呢?

I like this lecture. ___________ you ?

70. 母亲节就要到了。 为什么不给你妈妈买一些花呢?

Mother’s Day will come soon. __________________ some flowers for your mother?

71. 这个箱子太重了,我搬不动。

The box is _______________I can’t carry it.

72. 我每天大约花费一小时做作业。

It_______________________ my homework every day.

73. 对于老师来说, 帮助学生学会学习的方法是很重要的。

________________________________ the methods of study.

7

丰台区2013-2014学年度第一学期期末练习试卷答案及评分参考

初三英语

2014年1月

听力理解(共26分)

一、听对话选图。(共4小题,每小题1分)

1. A 2. B 3. C 4. B

二、听对话或独白选择答案。(共12小题,每小题1分)

5. A 6. B 7. A 8. A 9. B 10. A 11. C 12. C 13.A 14. C

15. B 16. C

三、听对话记录关键信息。(共5小题,每小题2分)

评分标准:字母拼写错误不给分,大小写错误不扣分。

17. June 18. 168 19. worker 20. blue 21. Friday

知识运用(共25分)

四、单项填空(共13小题,每小题1分)

22. A 23.D 24. B 25. D 26. C 27. D 28. A 29. D 30. C 31. B

32. D 33. B 34. C

五、完形填空(共12小题,每小题1分)

35. D 36. B 37. C 38. A 39. C 40. B 41. A 42. D 43. B 44. A

45. C 46. D

阅读理解(共44分)

六、阅读短文选择最佳选项。(共13小题,每小题2分)

47. C 48. B 49. B 50. B 51. A 52. C 53. D 54. D 55. C 56. B

57. A 58. C 59. D

七、阅读短文,根据短文内容,从短文后的五个选项中选出能填入空白处的最

选项。选项中有一项为多余选项。(共4小题,每小题2分)

60. D 61. A 62. C 63. E

八、阅读短文回答问题。(共5小题,每小题2分)

评分标准:达意2分,大小写、拼写、语法错3个以上扣0.5分(扣在64题处)。

64. Yes, he is. (Yes.) 65. A person who cares for others is popular (everywhere).

66. We can play football, go out to dance and sing together with others to

develop friendship./We can take part in group activities to develop

friendship./We can try to be active in group activities./We can develop

8

friendship by taking part in group activities./ We can develop friendship by playing football, going out to dance and singing together with others./ We can develop friendship by trying to be active in group activities.

67. A pleasant smile and humor (can show that we are optimistic).

68. It’s mainly about some advice on how to fit in well when we step into a new

environment./ It’s mainly about some ways which can help us fit in well when we step into a new environment./ It’s mainly about some advice that can help us fit in well when we step into a new environment./ It’s mainly about how to fit in well when we step into a new environment./ Some useful ways of fitting in well when we step into a new environment.

书面表达(共25分)

九、完成句子(共5小题,每小题2分)

评分标准:大小写错误3个扣0.5分(扣在69题处)。

2分 2分 1分 1分 1分 1分

0.5分 ( so…that 1.5分) 0.5分 0.5分 0.5分 0.5分

1分 1分

9

网站首页网站地图 站长统计
All rights reserved Powered by 海文库
copyright ©right 2010-2011。
文档资料库内容来自网络,如有侵犯请联系客服。zhit326@126.com