haihongyuan.com
海量文库 文档专家
全站搜索:
您现在的位置:首页 > 初中教育 > 初中历政地初中历政地

2011-2012学年八年级英语下三月月考质量测试题及答案

发布时间:2014-03-27 09:10:45  

2011-2012学年第二学期3月月考

八年级英语试卷

2012.3.15

试题卷

I.听力部分(25分)

一、听短对话,回答问题(共5小题,计5分)

听下面五段对话。每段对话后有一个小题。从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试题的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。

1. What would the man like for breakfast?

A. Rice B. Bread. C. Cakes.

2. Where are they?

A. In a bookshop. B. In a museum. C. In a library.

3. What do you know about Kate’s birthday?

A. It’s on Tuesday. B. It’s April 25th. C. It’s August 24th.

4. What subject does David like?

A. He likes art. B. He likes music C. He has no favorite subject.

5. What’s Bill’s phone number?

A. 666--9187. B. 666—1987. C. 666—9087

二、听较长对话,回答问题 (共5小题,计10分)

听下面一段对话,回答第6和第7两个小题。现在,你有10秒钟的时间阅读这两题。

6. What is wrong with the man’s car?

A. It has a flat tire. B. It has broken down.

C. Nothing is wrong with it.

7. Why does the man ride a bike to work?

A. Because the price of oil keeps going up.

B. Riding is good for his health.

C. He wants to ride a bike for a change

听下面一段对话,回答第8至第10个小题。现在,你有15秒种的时间阅读这三题。

8. What’s the relationship between the two people?

A. Grandmother and grandson. B. Mother and son

C. Granddaughter and grandfather.

9. Where will they meet?

A. At the railway station. B. At the airport.

C. At the bus stop

10. What’s the weather like?

A. It is very cool. B. It is very warm. C. It is a little cold.

三. 听独白回答问题(共5小题,计10分)

听下面一段独白,并按独白的要求在试卷上完成任务,你可以边听边完成任务。然后你会看到5个小题和相关的选项。请从每个小题后的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听独白前你有25秒钟的时间阅读有关材料和5个小题。听完独白后,你有25秒钟的时间来选择有关选项。独白连读两遍。

11. How should you choose the answer?

A. By crossing off B. By ticking C. By underlining

12. How many answers can you choose at a time?

A. Only one B. One or more C. Only two.

13. What can you do if you have some other opinions or suggestions?

A. You can write them down.

B. You can tell your classmates.

C. You can tell your parents.

14. Can you discuss questions with others?

A. Yes, I can. B. No, I can’t C. We don’t know

15. When should you hand in the questionnaire?

A. After 5 o’clock B. At any time C. Before 5 o’clock

II. 笔试部分(95分)

四、单项填空(共15小题,计15分)

从A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。

16. There _______a class meeting this afternoon?

A. will have B. will be C. have D. is

17. I think there will be ________people and __________pollution in the future.

A. less; less B. less; fewer C. fewer; less D. fewer; fewer

18.He finds ______ hard to finish the work in two days.

A. its B. that C. it D. it’s

19. I think you should _______ some money _______ your friends.

A. borrow; for B. borrow; from C. lend; from D. borrow; to

20. My friend has the same haircut __________ I do.

A. as B. like C. seem D. looks like

21. Some scientists think that it may take ______ years to make robots look like people, and do

the same things as us.

A. hundreds of B. two hundreds of

C. two hundreds D. two hundred of

22. He thought that computers would never be ________ most people.

A. used by B. used for C. useful by D. using for

23—Where is Miss Wang?

—She went to Hainan Island last week and will return ______ six days.

A. ago B. later C. behind D. in

24. I hope your dream will _________.

A. come true B. come out C. come in D. come on

25. It ________ her four hours_________ the work yesterday.

A. takes, finish B. take, finishing C. took, finished D. took, to finish

26.The number of the students in our class ___________ 70.

A. is B. are C. were D. be

27.Do you know any other foreign language ________ English?

A. except B. but C. besides D. beside

28. Would you please_______ on the road?

A. not to play B. to not play C. play not D. not play

29. I’m afraid I’ll have to _________ the lost book.

A. pay for B. paid for C. pay of D. paid on

30.I didn’t know ________.

A.when did the plane take off B. when the plane took off

C.when the plane takes off D.when does the plane take off

五、完形填空(共15小题,计15分)

通读下面短文,掌握其大意,然后在各题所给的四个选项中选出一个最佳答案。

A thousand years ago Hong Kong was covered by a thick forest. As more and more people came to 31 in Hong Kong, these trees were cut down and burnt. Now there is 32 forest left, though there are still some small areas covered with trees. We call these woods. Elephants, tigers and many 33 animals were living in the thick forest. When people came to live in Hong Kong, the began to die out. Early farmers grew rice and pigs and chickens in the valleys. They cut down the trees and burnt them. They needed to keep themselves warm in winter, to cook their food and to keep away the dangerous animals.

Elephants quickly disappeared because there was not enough food for them. did most of the wolves and tigers. Monkeys and many other animals soon in the same way.

You might think that there are no longer any animals in Hong Kong 39 in the zoos. But there are still about 36 different animals there. One of the most interesting of Hong Kong's animals is the barking deer. These are beautiful little animals 41 a rich brown coat and a white patch (补丁) under the tail. They look like deer but they are much smaller. They are less than two feet . They make a noise rather like a dog . In Hong Kong the barking deer has only a real enemy--. People hunt these little animals though it is illegal (违法的). There are now not many barking deer left. So it is important people to protect wild animals.

31. A. work B. study C. live D. enjoy

32. A. many B. a few C. no D. not

33. A. other B. others C. the other D. another

34. A. people B. animals C. plants D. things

35. A. grew B. made C. got D. kept

36. A. fire B. hotness C. heat D. stoves(炉子)

37. A. so B. Such C. As D. Nor

38. A. lived B. died C. came D. left

39. A. besides B. except C. and D. or

40. A. live B. to live C. lived D. living

41. A. have B. without C. with D. get

42. A. high B. higher C. short D. shorter

43. A. shouting B. crying C. barking D. talking

44. A. tigers B. men C. wolves D. elephants

45. A. to B. for C. like D. of

六、阅读理解(共15小题,计30分,其中第一节10小题,计20分;第二节5小题,计10分)

第一节:阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出最佳选项。

A

Mr. Gao lives in a town. When he was twenty-five, his son was born. He calls him Gao Ling. The little boy is clever. He and his wife love him very much. It’s September 1st today. A new school year begins. Gao Ling is happy and wears his most beautiful clothes. He’s going to school with his new bag. ―Let me take you to school, dear.‖ said Mrs. Gao. ―Thank you, Mummy,‖ said the boy. ―The school is not far from here. I can go there myself.‖

At school a teacher met the little boy and asked, ―What’s your name, my little friend?‖ ―Gao Ling, sir.‖ answered the boy. ―How old are you?‖ ―Six, sir.‖ ―What’s your father’s name?‖ ―Gao Daling, sir.‖ ―How old is he?‖ ―He is six, too, sir.‖ ―Oh,‖ the teacher said in surprise. ―Is he as old as you?‖

“Yes, sir,‖ said the boy. ―He became a father only on the day when I was born.‖

46. Mr. Gao is _____now.

A. six B. twenty-five C. thirty-one D. thirty-five

47. Mr. and Mrs. Gao love their son because_____.

A. the boy is clever B. he likes to go to school

C. he can go to school himself D. he can answer their question

48. Gao Ling didn’t let his mother take him to school because_____.

A. she was too busy B. his friends could took him

C. the policeman could help him

D. the school is near and he could take care of himself

49. Gao Ling went to school_____.

A. by car B. on foot C. by train D. by bike

50. Gao Ling thought_____.

A. his father and he were born on the same day

B. his father was younger than him

C. his father forgot to tell him about his age

D. Gao Daling became a father only for six years

B

If you go into the forest with friends, stay with them .If you don’t , you may get lost, this is what you should do .Sit down and stay where you are .Don’t try to find your friends –let them find you instead .You can help them find you by staying in one place. There is another way to help

your friends or other people to find you .You can shout or whistle three times .Stop .Then shout or whistle three times again .Any signal given three times is a call for help .

Keep up shouting or whistling. Always three times together. When people hear you, they will know that you are not just making a noise for fun . They will let you know that they have heard your signal. They will give you two shouts or two whistles. When a signal is given twice, it is an answer to a call for help.

If you don’t think that you will get help before night comes ,try to make a little house with branches Make yourself a bed with leaves and grass.

When you need some water ,you have to leave your little branch house to look for it .Don’t 51. If you get lost in the forest , you should __________.

A. try to find your friends B. stay in one place and signals

C. walk around the forest D. shout as loudly as possible

52. Which signal is a call for help ?

A. shouting here and there B. crying twice

C. shouting or whistling three times together D. whistling everywhere in the forest

53. When you hear two shouts or two whistles ,you know that __________.

A. someone is afraid of an animal B. people will come to help you

C. someone needs help D. something terrible will happen.

54. What’s the meaning of the underlined sentence?

A. Leave branches to find your way back

B. Pick off branches to build another house

C. Use branches to make a bed

D. Drop branches to look for water

55.The main idea of the passage is _________

A. how to travel in the forest

B. how to spend the night in the forest

C. what you should do if you want to get some water

D what you should do if you are lost in the forest

第二节:请仔细阅读文中关于Steven, Oscar, Sherry, Emily和Oliver的兴趣和需求,在下面A—E的广告中,选出符合个人要求的最佳选项。

56. Steven is really interested in music. He likes singing and dancing. He often goes to KTV to

sing songs with friends. These days, he is learning Hip Hop dance. And he wants to see some famous dance groups’ live shows and learn how to dance to Hip Hop.

57. Oscar collects old things like coins, toys, bags and clothes. He wants to visit a place where he

can learn more about history and buy more old things at the same time.

58. Sherry’s son will go to primary school this September. She is looking for some furniture which

can not only make his room nice but also is good for his study.

59. Emily is a single mother. She is quite busy on weekdays. She is looking for someone to

babysit her seven-year-old daughter after school.

60. Oliver has just graduated from medical school. He wants to work as a volunteer for some

animal help organizations before he can really be a vet.

A B

七、词语填空 (共10小题,计10分)

用方框中所给单词的适当形式填空,使短文通顺、正确、连贯(每个单词限用一次)

It was a fine day in autumn. Some girls and boys were out with their teacher. They to a museum. On their way to cross a bridge, they suddenly(突然地) heard a loud shout behind them. The teacher told her pupils . Then she turned and listened. When she heard the cry“Mad dog!”she knew what was happening. she could do anything, she saw a dog running to them.“said the teacher, “keep close to each other. Don’t move or cry.”. At this moment the teacher saw a man. He ran up with a gun(枪) in his . “The children the man comes.”Thought the lady. The teacher ran to the dog, it bravely. The mad dog snapped(猛咬) at her and she fell down. The man came and killed the animal. The dog had bitten her so She lost her life for her “The brave lady will always be remembered among us!”

八、单词拼写(共10小题,计10分)

根据下列句子及所给单词的首字母或中文意思,在答题卷上按题号写出各单词的完全形式(每空限填一词)。

(独自的)in a village.

污染).

73. He didn’t know what was ______(发生)outside.

74. He had an____________(事故)on his way home and hurt his legs.

75. The electric toothbrushes seemed _________(不可能的)

76. He had an unusual e_____ in India last year.

77. My mother was cooking in the k_____.

78. Yang Liwei is a national h_____ in China.

79. Your p________ is wrong. It is raining now.

80. The TV is too l__________. I can’t sleep.

九、书面表达 (共1题,计15分)

作文:假如你是吴涛,你有一个梦想,想在2012年拥有一个叫superman的机器人。他可以帮助你做许多事情,还可以和你一起玩。请根据下列图片,写出你的梦想。

_____________________________________________________________________

_____________________________________________________________________

听力材料

一、听短对话,回答问题(共5小题,计5分)

听下面五段对话。每段对话后有一个小题。从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试题的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。

1. W: What would you like for breakfast?

M: I’d like some cakes.

2. W: Can I help you?

M: Yes, please. I’ve come to return this book and borrow a new one.

3. M: When is Kate’s birthday?

W: It’s August 25th.

M: So, it’s this Tuesday.

4. W: Hi, David. What is your favorite subject at school?

M: Art? No. Music? No. PE? Oh, no. I don’t like any subject.

5. W: What’s your phone number, William?

M: It’s 666—9087. Oh, no. That’s Bill’s. My phone number is 666—9187.

二、听较长对话,回答问题 (共5小题,计10分)

听下面一段对话,回答第6和第7两个小题。现在,你有10秒钟的时间阅读这两题。每段对话读两遍

6-7.M: Hi, Emma. How are you?

W: Fine, Jack, why do you go to work by bike today? What’s wrong with your car?

M: As you know, the price of oil keeps going up.

W: Oh, yes. Also riding is a good way to keep healthy.

M: Yeah, quite right.

听下面一段对话,回答第8至第10个小题。现在,你有15秒种的时间阅读这三题。每段对话读两遍。

8-10.

M: Hello, Grandma. It’s me, John.

W: Hello, John. Is everything OK?

M: Yeah, thanks. I’m calling to tell you that I want to see you during the five-day holiday. I miss you and grandpa very much.

W: Me, too. And how are you coming here? By air or by train?

M: By train this afternoon and it will take me eight hours. I’ll get there tonight.

W: We’ll meet you at the railway station and drive you home.

M: Thank you, grandma. Is it cold there?

W: Yes, but not so cold as you imagine.

M: OK, I’ll take some warm clothes anyway. See you then.

W: Have a good journey. Bye

三. 听独白回答问题(共5小题,计10分)

听下面一段独白,并按说明上的要求在试卷上完成任务,你可以边听边完成任务,然后你会看到5个问题和相关的选项。请从每个问题A、B、C三个选项中选出最佳选项。听独白前,你有25秒钟的时间阅读有关材料和5个小题。听完独白后,你有25秒钟的时间来选择有关选项。说明连读两遍。

Boys and girls, welcome to the environment protecting club. As many people say, our lives are getting better and better. There are high buildings everywhere. More and more families have cars. Almost everyone has a mobile phone. Many people even go abroad on vacation. But on the other hand, our environment is getting worse and worse. Too many factories are polluting water. It has become difficult for many people to get enough water to drink. The air pollution is becoming more and more serious. The temperature is higher and higher. So it is very important to protect our environment. Now I want you to answer the questions in the questionnaire. Please tick the answer that you choose. Of course, you can choose more than one answer. If you have some other opinions or suggestions, you can write them down. If you have any questions, you can discuss them with others. Please hand in the questionnaire before 5 o’clock.

英语参考答案及评分细则

一、二、三 听力测试(共15小题,计25分,1-5每小题1分, 11-15每小题2分) 01.C 02. C 03.A 04.C 05. A

06. C 07.A 08.A 09.A 10.C

11. B 12.B 13.A 14.A 15.C

四、单项填空(共15小题,计15分)

16. B 17. C 18. C 19. B 20. A

21. A 22. A 23. D 24. A 25. C

26. A 27. C 28. D 29. A 30. B

五、完型填空(共15小题,计15分)

31. C 32. C 33. A 34. C 35. D

36. A 37. A 38. B 39. B 40. D

41. C 42. A 43. C 44. B 45. B

六、阅读题解(共15小题,计30分)

46. C 47. A 48.D 49.B 50. D

51. B 52.C 53.B 54.A 55. D

56. D 57.E 58.C 59.A 60.B

七、词语填空(共10小题,计10分)

61. were going 62. to stop 63. before 64. children 65. quickly

66. hand 67. until 68. facing 69. badly 70. pupils

八、单词拼写(共10小题,计10分)

71. alone 72. pollution 73 .happening 74. accident 75 .impossible 76. experience 77. kitchen

78. hero 79. prediction 80. loud

网站首页网站地图 站长统计
All rights reserved Powered by 海文库
copyright ©right 2010-2011。
文档资料库内容来自网络,如有侵犯请联系客服。zhit326@126.com