haihongyuan.com
海量文库 文档专家
全站搜索:
您现在的位置:首页 > 初中教育 > 初中历政地初中历政地

初中一般将来时练习题及答案

发布时间:2013-11-29 10:31:37  

一般将来时习题

一、单项选择1.There____a meeting tomorrow afternoon.A.will be going to B.will going to be C.is going to be D.will go to be

2.Charlie____here next month.A.isn’t working B.doesn’t working C.isn’t going to working D.won’t work

3.He_____very busy this week,he______free next week.A.will be;is B.is;is C.will be;will be D.is;will be

4.There_____a dolphin show in the zoo tomorrow evening.A.was B.is going to have C.will have D.is going to be

5.–________you________free tomorrow?–No.I________free the day after tomorrow.

A.Are;going to;will B.Are;going to be;will C.Are;going to;will be D.Are;going to be;will be

6.Mother____me a nice present on my next birthday.A.will gives B.will give C.gives D.give

7.–Shall I buy a cup of tea for you?–____.(不,不要。)A.No,you won’t.B.No,you aren’t.C.No,please don’t.D.No,please.

8.–Where is the morning paper?–I________if for you at once.A.get B.am getting C.to get D.will get

9.________a concert next Saturday?A.There will be B.Will there be C.There can be D.There are

10.If they come,we________a meeting.A.have B.will have C.had D.would have

11.He________her a beautiful hat on her next birthday.A.gives B.gave C.will giving D.is going to giving

12.He________to us as soon as he gets there.A.writes B.has written C.will write D.wrote

13.He_____in three days.A.coming back B.came back C.will come back D.is going to coming back

14.If it_____tomorrow,we’ll go roller-skating.A.isn’t rain B.won’t rain C.doesn’t rain D.doesn’t fine

15.–Will his parents go to see the Terra Cotta Warriors tomorrow?–No,__(不去).A.they willn’t.B.they won’t. C.they aren’t.D.they don’t.

16.Who____we___swimming with tomorrow afternoon?A.will;go B.do;go C.will;going D.shall;go

17.We____the work this way next time.A.do B.will do C.going to do D.will doing

18.Tomorrow he_a kite in the open air first,and then_boating in the park.A.will fly;will go B.will fly;goes C.is going to fly;will goes D.flies;will go

19.The day after tomorrow they_____a volleyball match.A.will watching B.watches C.is watching D.is going to watch

20.There________a birthday party this Sunday.A.shall be B.will be C.shall going to be D.will going to be

21.They________an English evening next Sunday.A.are having B.are going to have C.will having D.is going to have

22._____you________free next Sunday?A.Will;are B.Will;be C.Do;be D.Are;be

23.He________there at ten tomorrow morning.A.will B.is C.will be D.be

24.___your brother__a magazine from the library?A.Are;going to borrow B.Is;going to borrow C.Will;borrows D.Are;going to borrows

25.–Shall I come again tomorrow afternoon?–____(好的).A.Yes,please B.Yes,you will.C.No,please.D.No,you won’t.

26.It________the year of the horse next year.A.is going to be B.is going to C.will be D.will is

27.________open the window?A.Will you please B.Please will you C.You please D.Do you

28.–Let’s go out to play football,shall we?–OK.I________.A.will coming B.be going to come C.come D.am coming

29.It____us a long time to learn English well.A.takes B.will take C.spends D.will spend

30.The train_____at 11.A.going to arrive B.will be arrive C.is going to D.is arriving

31.The day after tomorrow they________a volleyball match.A.will watching B.watches C.is watching D.is going to watch

32.There________a birthday party this Sunday.A.shall be B.will be C.shall going to be D.will going to be

33.They________an English evening next Sunday.A.are having B.are going to have C.will having D.is going to have

34._____you______free next Sunday?A.Will;are B.Will;be C.Do;be D.Are;be

35.He________there at ten tomorrow morning.A.will B.is C.will be D.be

36._your brother_a magazine from the library?A.Are;going to borrow B.Is;going to borrow C.Will;borrows D.Are;going to borrows

二、填空1.I______(leave)in a minute.I_____(finish)all my work before I______(leave).

2.—How long_____you_____(study)in our country?—I_____(plan)to be here for about one more year.

—I_____(hope)to visit the other parts of your country.—What______you______(do)after you______(leave)here?

—I______(return)home and______(get)a job.

3.I______(be)tired.I______(go)to bed early tonight. 4.Mary’s birthday is next Monday,her mother_____(give)her a present.

5.I am afraid there______(be)a meeting this afternoon.I can’t join you. 6.Mike______(believe,not)this until he______(see)it with his own eyes.

7.Most of us don’t think their team______(win).

三、句型转换1.People in the north often go skating in winter.(next winter)2.There are two cinemas in that town.(next year)

3.He comes back late.(in two days)4.She is a conductor of a train.(soon)5.China is a modern and strong country.(in twenty years)6.Do you study hard?(from now on)7.She didn’t speak English at the meeting.(before long)

1

参考答案

一、单项选择

1.C 2.D 3.D 4.D 5.D 6.B 7.C 8.D 9.B 10.B 11.D 12.C 13.C 14.C 15.B 16.D 17.B 18.A 19.D 20.B 21.B 22.B 23.C 24.B 25.A 26.A 27.A 28.D 29.B

30.D31.D 32.B 33.B 34.B 35.C 36.B

二、填空

1.am leaving;will finish;leave 2.will;study;plan;hope;will;do;leave;will return;get 3.am;will 4.will give5.will be 6.won’t believe;sees 7.will win

三、句型转换

1.People in the north will go skating next winter. 2.There will be two cinemas in that town next year.

3.He will come back late in two days. 4.She will be a conductor of a train soon.5.China will be a modern and strong country in twenty years.6.Will you study hard from now on? 7.She won’t speak English at the meeting before long.

2

网站首页网站地图 站长统计
All rights reserved Powered by 海文库
copyright ©right 2010-2011。
文档资料库内容来自网络,如有侵犯请联系客服。zhit326@126.com