haihongyuan.com
海量文库 文档专家
全站搜索:
您现在的位置:首页 > 初中教育 > 初中数学初中数学

2011第一学期期中八年级英语试题卷及答案

发布时间:2013-11-05 12:39:02  

2011-1期中考试八年级英语试题卷

听力部分(20%)

第一节:听对话,选择正确的图片。(每段对话读一遍)(5分)

( ) 1. How’s the weather in Beijing?

A. B. C.

( )2. What is Bill doing on Sunday?

A. B. C.

( )3. How does Tom get to school?

A. B. C.

( )4. What is the matter with Sarah?

A. B. C.

( )5. Why will the boy be late for the party?

A. B. C.

第二节:听下面较长对话,回答问题。(5分)

听一段小对话,回答第6小题:

( ) 6. What will the man have for breakfast?

A. Milk B. Eggs

C. Milk and eggs

1

听一段较长对话,回答第7-8小题:

( ) 7. What’s the man’s favorite sport?

A. Basketball B. Swimming C. Tennis

( ) 8. How often does he do sports?

A. Every day B. On weekdays C. Every weekend

听一段较长对话,回答第9-10小题:

( ) 9. Where is he going for vacation?

A. Hong Kong B. Shanghai C. London

( ) 10. Why is he going by plane?

A. Because it’s near. B. Because it’s far. C. Because it’s fast.

第三节:听独白,根据内容,完成信息记录表。(10分)

( ) 11. A. once a week B. twice a week C. every day

( ) 12. A. runs B. walks C. swims

( ) 13. A. milk and eggs B. coffee and fish C. chicken and vegetables

( ) 14. A. chicken B. French fries C. fish and vegetables

( ) 15. A. once a week B. twice a week C. three times a week

笔试部分(80%)

一、单项选择(10分) ( ) 16. — What are you doing this Sunday ?

— I’m having ________ piano lesson.

A. a B. an C. the D. /

( A. at B. for C. in D. with

( A. / B. and C. but D. so

( ) 19. — What’s

— I have a sore throat.

A. the wrong B. matter C. trouble D. the matter 2

( ) 20. — Helen always feels stressed out before an exam.

— listen to music to relax herself.

A. does B. need C. should D. shouldn’t

( ) 21. — Lin Hui, I’m going to Hong Kong with my mother.

—your photos when you get back home.

A. I B. you C. me D. we

( ) 22. Dear, you are too heavy, so please don’t eat _____ junk food every day.

A. many too B. too many C. much too D. too much

( ) 23. —Can Lucy go to the movies tonight?

—A. Yes, she’d love to. B. Yes, she can.

D. Sorry, she can’t.

C. How often D. How C. Sure, she’d love to. ( ) 24. — ___________ is it from your home to the school ? — It’s 4 kilometers. A. How long B. How far

( ) 25. —I plan to Hainanfor my vacation . --__________

A. Please go. B. Sounds interesting.

C. What’s the matter? D. How about going to Nanjing?

二、完形填空(10分)

阅读下面短文,掌握其大意,然后从31—40各题所给的四个选项中选出最佳选项。 ’s not good. they are delicious,but you must eat more fruit and vegetables. If you eat chocolate very Can you come with me?

( ) 26. A. heavy B. healthy C. tall D. cool

( ) 27. A. Do B. Doing C. Does D. Did

( ) 28. A. get up

( ) 30. A. yin

( ) 31. A. junk food

( ) 33. A. relaxed

( ) 34. A. you B. sleep B. yang B. fruit B. surprised C. eat breakfast D. exercise C. mustn’t D. can C. balanced D. hot D. feel tired D. interested C. fat D. meat C. have a fever C. stressed out ( ) 29. A. would B. should ( ) 32. A. have a toothache B. have a headache B. myself C. them D. yourself

C. went for a walk D. take a walk

3 ( ) 35. A. am going fishing B. am going hiking

三、阅读理解(30分) (A)

( ) 36. __________ is ill in hospital.

A. Peter B. Kate C. John D. Sam

( ) 37. John is having a swimming class on __________.

A. Sunday B. Tuesday C. Wednesday D. Thursday

( ) 38. John does his part-time job for _________ hours a week.

A. five B. six C. ten D. eleven

( ) 39. John is meeting Sam __________.

A. at Dave’s house B. in the hospital C. at the airport D. Kate’s party

( )40. Kate’s birthday is from _________ to _________.

A. 2:00pm, 4:00pm B. 5:00am, 7:00pm C. 12:00pm, 5:00pm D. 5:00pm, 7:00pm

(B)

One day, I had a bad toothache. I couldn’t eat anything. So I went to see the dentist. “What’s wrong with your teeth?” asked the dentist.

“I have a toothache,” I told him.

“Let me see your teeth…Um, there’s a hole in one of the teeth. Do you eat a lot of sweet food?” the dentist asked me.

“Yes, I do. I often eat ice cream, biscuits, chocolates and I often drink colas and milk with sugar,” I told him.

“All these are bad for your teeth. You must eat less sweet food and brush your teeth at least twice every day. Now let me fill your tooth,” said the doctor.

( )41. What was wrong with the writer?

A. She couldn’t eat or sleep. B. She had a toothache.

C. She couldn’t eat any sweet food. D. She had a headache.

( )42. The doctor looked over the writer’s teeth and found _______.

A. a hole in one of her teeth B. two holes in her teeth

C. some holes in her teeth D. a big hole and a small hole in her teeth

( )43. The writer ________.

A. doesn’t like eating sweet food or drinking sweet milk

B. doesn’t like having any food or drink

C. likes eating sweet food but he doesn’t like drinking sweet water

D. likes having sweet food and drink

4

( )44. Eating less sweet food _________.

A. isn’t good for our teeth B. is only good for children’s teeth

C. is good for our teeth D. is bad for our teeth

( )45. Which of the following is true?

A. The dentist filled all the writer’s bad teeth.

B. The dentist didn’t fill the writer’s bad teeth.

C. The dentist pulled the writer’s bad tooth out.

D. The dentist filled the writer’s bad tooth.

(C)

Many people like to travel by plane, but I don't like it because an airport is usually far from the city. You have to get there early and wait for hours for the plane to take off and it is often late. You can’t open the windows. You can’t choose (选择) the food . Planes are fast, but they still take hours to go out of the airport and into the city.

I like travel by train. I think trains are safe. Train stations are usually in cities. When you are late for a train, you can take another one. You can walk around in the train and open the windows. You can see many interesting things on your way. I know it takes a little more time.

I also like cars. You can start your journey( 旅行 ) when you want to , and you don’t need to get to a train station or a bus stop. Also you can take many things with you in a car. But sometimes there are too many cars on the road.

( ) 46. Why do many people like to travel by plane ?

A. Because it’s fast. B. Because you can be late.

C. Because you can walk around in the plane. D. Because it’s cheap.

( ) 47. Which is NOT the good thing about the trains ?

A. It’s safe. B. It takes a little more time.

C. You can open the windows. D. You can walk around in the train.

( ) 48. What is the bad thing about the car ?

A. You needn’t go to a station. B. You can start you journey when you want to.

C. There are too many cars on the road. D. You needn’t go to a bus stop.

( ) 49. If you want to take a lot of things with you. What do you take ?

A. A plane B. A car C. A train D. A bike

( ) 50. What does the writer think of the plane?

A. He thinks it takes lots of time to go to and get out of the airport.

B. He likes to take a plane because it takes a little more time.

C. He likes to take a plane because he has a plane.

D. He likes to take a plane because it’s cheap.

四、词汇运用:(每小题1分,共15分)

A.读下面短文,根据中文提示拼写单词。每空一词。(每小题1分,共10分)

Ben Bryant is a 著名的) singer from the UK. Although he is more than 50 年) old, he looks young and strong. He has a good eating 习惯) and likes doing sports very 两次) a week. It helps 他) to keep in good health. He often goes sightseeing, 也). However, unluckily, he had a backache three days ago, he had to _ 5

躺)down and rest. He did not feel better ) yesterday afternoon. Ben loves nature a lot, so wants (参观)Tibet next month. He is 度过) some relaxing time with his family in China.

51. 52. 55. 56. 57. 60. B.用方框中所给单词的正确形式填空。(每小题1分,共5分)

62. Can you come to ________ birthday party?

63. Last Friday, Jim didn’t go to school because he had a bad ________.

64. On weekends, I have tennis ________ with the school team.

65. My uncle is ________ for Shanghai to visit his friend next week.

五、任务型阅读(5分)

在生活中,我们经常会遇到一些令人不愉快的事情,应该如何解决呢?以下是网站 提供的几个问题及其解决办法,请你给予合理的配对。

Problems:

66. Some people always smoke in public(公共的) places.

67. Some students often get tired.

68. Some people have too much yin.

69. Some students talk loudly in the library.

70. The bus is late again.

Solutions:

A. You should go to bed early for a few nights and you should exercise to stay healthy..

B. Don’t talk in the library..

C. You should eat hot yang foods, like beef, Dangshen and Huangqi .

D. No smoking here, please! E. Call the bus company(公司)and ask for the better help.

66. 67. 70. 六、书面表达(10分)

请仔细认真审题后,用英语写一篇短文。

假设Tom是你的好朋友,请你从以下几个方面介绍他:

1. 在校学习努力,平时喜欢看英文书,有时上网冲浪。

2. 身体健康,每周锻炼两三次,天天步行去上学。

3. 饮食习惯很好,喜欢吃许多蔬菜和水果,每周吃五次蔬菜。

4. 下个周末他打算和朋友们去爬山,骑自行车等,度过一个愉快的周末。

参考词汇:

study hard, surf the Internet, exercise, read English books

good eating habit, vegetables and fruits, climb the mountain, go bike riding, etc.

要求:(1)条理清楚,语意连贯、通顺,标点正确;

(2)注意时态和人称,并且要将提示内容全部体现在文章中;

6

(3)字迹要求端正,不少于60个词。2011-1期中考试八年级英语

听力材料

第一节:听对话,选择正确的图片。对话读一遍。

1. W: Paul, is it sunny in Beijing?

2. W: Bill, What are you doing on the weekends?

M: Well, I have to do my homework on Saturday and I’m going camping on Sunday.

3. W: How do you usually go to school, Tom?

M: I usually get to school on my bicycle.

4. W:Where’s Sarah? She’s not at school today.

M:She has a stomachache.

5. W:Would you like to go to Sandy’s birthday party?

M. Yes, I’d love to. But I have to practice volleyball first. I may be a little late.

W: Oh, I see.

第二节:听对话,回答问题。对话读一遍。

Conversation 1

W: Morning, dear. Do you want eggs for breakfast? M: No, thanks. I’m late, just some milk, please.

Conversation 2

W: What sport do you like,Steve?

M: Tennis. It’s my favorite.

W: How often do you play tennis?

M: I play tennis with my sister every weekend.

Conversation 3

W: Where are you going for vacation, Hong Kong?

M: We wanted to go there first, but later decided on Shanghai. It’s nearer.

W: How are you going there?

M: By plane. It’s fast.

W: Have a good trip.

M: Thank you.

第三节:听独白,完成信息记录表。本题共5小题。听完独白后,请你根据独白内容从试卷上的A、B、C三个选项中选出最佳选项。独白读两遍。

Leo is a healthy man. He exercises every day. Before work, he usually walks for twenty minutes. Leo has good eating habits. He usually has milk and eggs for breakfast. For lunch, he likes to eat French fries. For dinner, he eats fish or chicken and vegetables. Leo doesn’t like junk 7 M: Yes, it’s fine today.

food. He only eats it once a week.

2011-1期中考试八年级英语答案

听力部分

1. B

6. A

11. C

笔试部分

一、选择题空(10分)

16. A

21. C

26. B

31. A

36. A

41. B

46. A 17. B 22. D 27. B 32. A 37. B 42. A 47. B 18. A 23. D 28. A 33. C 38. B 43. D 48. C 19. D 24. B 29. B 34. D 39. C 44. C 49. B 20. C 25. B 30. C 35. B 40. B 45. D 50. A 2. C 12. B 3. B 13. A 4. C 9. B 14. B 5. A 10. C 15. A 7. C 8. C 二、完形填空(10分) 三、阅读理解(30分)

四、词汇运用(15分)

51. 53. 54. 55.

56. 57. 58. 59. 60.

61. 62. 63. 64. 65.

五、任务型阅读(5分)

66. 67. 68. 69. 70. 六、作文(略)(10分)

评分标准:作文按5个档次给分。

各档次的给分范围和要求:

第四档:(10~ 8分)语言基本无误;行文连贯,表达清楚。

满分者语言无误,表达地道,句型、词汇丰富、句式多变。

第三档:(7~5分)语言有少量错误;行文基本连贯,表达基本清楚。

第二档:(4~3分)语言虽有较多错误,尚能达意。

第一档:(2-0分)不知所云;白卷或文不对题。

8

网站首页网站地图 站长统计
All rights reserved Powered by 海文库
copyright ©right 2010-2011。
文档资料库内容来自网络,如有侵犯请联系客服。zhit326@126.com