haihongyuan.com
海量文库 文档专家
全站搜索:
您现在的位置:首页 > 初中教育 > 初中英语初中英语

4. 冠词

发布时间:2014-01-26 12:57:10  

练习四 冠词

1. -- May I open ______ bag, sir.'?

-- Of course, but it's full of ______ dirty clothes.

A. the, / B. the, the C. /, / D. a, /

2. ______ family often eat ______ supper together.

A. /, / B. The, the C. The, / D. A, a

3. ______ mice are often found in ______ dirty houses.

A. The, the B. The, / C. /, any of D. /, /

4. My father never lets us go to ______ movies ourselves.

A. / B. a C. the D. some of

5. Peter always came home from ______ school very late, so his mother went to ______ school to find out why.

A. /, / B. the, the C. the, / D. /, the

6. Sam sold ______ pictures every day, and all ______ pictures in his shop were cheap.

A. /, the B. /, / C. the, / D. the, the

7. ______ enjoy watching ______ Mickey Mouse on TV.

A. Most children, / B. The most children, the

C. Most children, the D. Most of children, /

8. -- What's ______ postage for ______ parcel, sir.'?

-- I'll weigh it first.

A. a, the B. a, a C. the, the D. the, a

9. ______ dictionary is ______ useful book.

A. A, a B. The, an C. The, the D. A, the

10. You can't keep this book for more than two weeks. This is ______ only copy in our library.

A. the B. / C. an D. a

11. -- Don't make any noise, ______ children. Your father is at ______ work. -- OK.

A. /, the B. /, / C. the, / D. the, the

12. He is a student of ______ history, and he studies ______ history of Canada.

A. the, the B. the, / C. /, / D. /, the

13. ______ Oxford Street is one of ______ busiest streets in London.

A. /, / B. /, the C. The, the D. The, /

14. He is usually at ______ home on ______ weekends.

A. /, / B. /, the C. the, / D. the, the

15. One of Harry's feet was bigger than ______ other, so he could never find ______ shoes for his feet.

A. the, the B. the, / C. /, / D. /, the

16. It's ______ very long way from our world to ______ moon.

A. a, the B. the, a C. the, the D. a, /

17. He telephoned his wife to tell her ______ name and address of ______ hotel.

A. the, a B. /, / C. the, the D. /, the

18. When it began to rain, we ran to find ______ place to hide from ______ rain.

A. a, the B. the, a C. a, / D. the, /

19. He found he couldn't sleep at ______ night, so he kept on falling asleep during ______ day. 1

A. /, / B. the, / C. the, a D. /, the

20. -- Here are many kinds of pens. Have you found ______ one that you want? -- Yes.

A. the B. a C. / D. some

21. -- Have you got any cheaper walkmans?

-- Yes ______ walkmans beside ______ black one are cheaper.

A. The, / B. The, the C. /, a D. /, /

22. -- What about brown ones? -- Well, they are just ______ size I want. How much do they cost?

A. a B. / C. the D. any

23. She enjoys ______ school, but some of ______ work is too easy for her to feel interested.

A. /, / B. the, / C. /, the D. the, the

24. ______ Browns go to ______ church every Sunday morning.

A. The, / B. /, / C. /, a D. A, the

25. Be sure to close ______ windows before you leave ______ room.

A. /, / B. /, the C. the, the D. the, a

26. Bruce plays ______ video games as soon as he's got free time during ______ day.

A. /, a B. the, the C. the, a D. /, the

27. ______ Yellow River is one of ______ famous rivers in the world.

A. The, the B. /, the C. The, / D. /, /

28. He will leave for ______ America after ______ Christmas.

A. /, / B. the, the C. /, the D. the, /

29. ______ Chinese is one of ______ most beautiful languages in the world.

A. The, the B. /, the C. the, / D. /, /

30. Usually ______ children begin to take an interest in reading at around ______ age of five.

A. /, the B. the, the C. /, an D. the, an

31. Matha, aunt is coming for ______ visit in ______ April.

A. the, the B. a, / C. a, the D. the, /

32. The basket of ______ apples was sent as ______ Christmas present.

A. the, the B. /, the C. /, a D. /, /

33. ______ Professor Lee hasn't come back yet; he's still in ______ hospital.

A. /, / B. The, a C. The, / D. A, a

34. He wants to go to ______ European country for ______ coming summer holiday.

A. an, a B. a, a C. an, the D. a, the

35. Linda has ______ one-year-old baby. She loves it so much.

A. / B. the C. an D. a

36. A: Is that ______ uniform for the student? B: Yes, but it’s ______ unusual one.

A. a…an B. an…a C. a…a D. an…an

37. Hiring a bike will cost you £2 ______ hour or £5 ______ day.

A. a; the B. an; an C. the; a D. an; a

38. Have you played with _______ snow?

A. an B. a C. the D. /

39. --Do you have ______ MP3? --No, I don’t.

A. a B. an C. the D. /

40. His daughter is now studying in ______ university in ______ United States, isn’t she?

A. a…an B. an…the C. a…the D. a…/

2

练习四 冠词参考答案

1. A 2. C 3. D 4. C 5. D 6. A 7. A 8. C 9. A 10. A

11. B 12. D 13. B 14. A 15. B 16. A 17. C 18. A 19. D 20. A

21. B 22. C 23. C 24. A 25. C 26. D 27. A 28. A 29. B 30. A

31. B 32. C 33. A 34. D 35. D 36. A 37. D 38. D 39. B 40. C

D5. -- Have you ever been to ______ Netherlands?

-- No, but I have been to ______ France.

A. the, the B. /, / C. /, the D. the, /

D6. As there is no bridge over the river, people have to cross it ______.

A. in boat B. on the boat C. by a boat D. by boat

A7. ______ girl at ______ checkout was too busy to answer my question.

A. The, the B. A, the C. The, a D. A, a

B8. -- Hello, is Betty there?

-- I'm sorry, you've got ______ wrong number.

A. a B. the C. / D. some

B12. Many rivers in our country run from ______ west to ______ east.

A. the, the B. /, / C. the, / D. /, the

A15. He collects Chinese paintings for ______ hobbies, but not for ______ money.

A. /, / B. the, the C. the, / D. /, the

B18. It's very warm today. ______ warm day is almost like ______ early summer.

A. A, the B. The, / C. /, the D. A, a

D20. Which language do you speak better, ______ English or ______ Japanese?

A. the, the B. the, / C, /, the D. /, /

C21. I prefer going by ______ sea to going in ______ train.

A. /, / B. /, the C. /, a D. the, a

C26. We have ______ computer room in our school, and we are going to build ______

second one.

A. a, the B. the, the C. a, a D. the, a

C30. It's pleasant to travel along ______ Nile on ______ ship.

A. /, the B. the, / C. the, a D. /, a

C35. Some people read ______ newspapers as ______ first thing to do in the morning.

A. the, the B. /, a C. /, the D. the, /

D42. John noticed ______ books on ______ sale and bought a few of them.

A. /, / B. the, the C. the, a D. the, /

A43. The lady said sorry to me as she spilled some of ______ coffee on ______ floor.

A. the, the B. /, a C. the, a D./, /

B45. ______ Maxim's in ______ Paris is a very famous restaurant in the world.

A. The, the B. /, / C. /, the D. A, /

B46. ______ policemen in England, unlike those in the United States, do not carry ______ guns.

A. The, the B. /, / C. /, the D. The, /

C47. ______ mathematics is ______ difficult course for people to understand.

A. The, a B. /, the C. /, a D. /, /

B53. We visited ______ university ______ day before yesterday.

3

A. an, an B. a, the C. the, a D. an, the

A58. There will be ______ interview between the manager and his assistants this afternoon.

A. an B. a C. the D. /

D59. Gardens are ______ important part of city life.

A. a B. the C. / D. an

4

上一篇:八上M7短语
下一篇:第5章 数词
网站首页网站地图 站长统计
All rights reserved Powered by 海文库
copyright ©right 2010-2011。
文档资料库内容来自网络,如有侵犯请联系客服。zhit326@126.com