haihongyuan.com
海量文库 文档专家
全站搜索:
您现在的位置:首页 > 初中教育 > 初中英语初中英语

海淀-初三英语2模

发布时间:2013-09-23 16:28:41  

海淀区九年级第二学期期末练习

英 语

2013.6

学校 __________ 班级 __________ 姓名 __________ 成绩 __________

听力理解(共26分)

一、 听对话,从下面各题所给的A、B、C三幅图片中选择与对话内容相符的图片。每

段对话你将听两遍。(共4分,每小题1分)

A

B C

A

B C

二、听对话或独白,根据对话或独白的内容,从下面各题所给的

A

B

、C三个选项中选择最佳选项。每段对话或独白你将听两遍。(共12分,每小题1分)

请听一段对话,完成第5至第6小题。

5. What?s the time now?

1

A. 9 o?clock. B. 10 o?clock. C. 11 o?clock.

6. What does the boy want to do?

A. Brush his teeth. B. Go to bed. C. Watch a basketball match. 请听一段对话,完成第7至第8小题。

7. What does the woman think of cartoons?

A. Childish. B. Funny. C. Exciting.

8. What kind of movies does the man like?

A. Cartoons. B. Comedies. C. War movies.

请听一段对话,完成第9至第10小题。

9. What class will Amy take?

A. A piano class. B. A singing class. C. A drawing class.

10. Why is John going to Shanghai?

A. To see his father. B. To have a meeting. C. To have a birthday party. 请听一段对话,完成第11至第13小题。

11. What does the man do?

A. A doctor. B. A reporter. C. A lawyer.

12. How many hours do the man?s family watch TV each day?

A. 1 hour. B. 2 hours. C. 3 hours.

13. What does the man think of Channel 21?

A. Not good. B. Not useful. C. Not popular.

请听一段独白,完成第14至第16小题。

14. Where is the children?s reading area?

A. On the first floor. B. On the second floor. C. On the third floor.

15. What can you do at the Book Nook?

A. Meet famous writers. B. Have free coffee. C. Read books at any time.

16. What is the speaker doing?

A. Giving some advice. B. Leading a discussion. C. Making an introduction.

三、听对话,根据所听到的对话内容和提示词语,将所缺的关键信息填写在答题卡的相应

知识运用 (共25分)

四、单项填空(共13分,每小题1分)

从下面各题所给的A、B、C、D四个选项中,选择可以填入空白处的最佳选项。

2

22. This isn?t my T-shirt. ______ is blue.

A. I B. Me C. Mine D. My

23. Flowers usually come out ______ spring every year.

A. in B. at C. on D. of

24. — ______ is a ticket to Garden Expo?

— It?s about 100 yuan.

A. How much B. How many C. How long D. How often

25. There ______ a park near here. Shall we take a walk?

A. be B. were C. is D. are

26. Which is ____________, the telephone, the computer or the light bulb?

A. useful B. more useful C. most useful D. the most useful

27. — Must we get to the airport before 8 o?clock?

— No, you _____. The plane takes off at 12 o?clock.

A. mustn?t B. needn?t C. wouldn?t D. shouldn?t

28. My parents often______ me some gifts on my birthday.

A. buy B. will buy C. buys D. has bought

29. I didn?t hear your call because I ______ to music at that time.

A. listen B. will listen C. am listening D. was listening

30. Miss Green isn?t in the office. She_______ to the library.

A. went B. was C. has gone D. has been

31. Sir, would you mind not _____ here, please?

A. to smoke B. smoke C. smoking D. smoked

32. My parents asked me ______ my sister with her schoolwork.

A. help B. to help C. helping D. helped

33. These boxes ______ for keeping the food clean and cool.

A. use B. are used C. have used D. were using

34.— Please tell me___________.

— Next Saturday.

A. when did we have a party B. when will we have a party

C. when we had a party D. when we will have a party

五、 完形填空(共12分,每小题1分)

阅读下面的短文,掌握其大意,然后从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选择最佳选项。

When I was in the sixth grade, one day my teacher asked our class to think about the question “What does ?doing the right thing? mean to you?” over the weekend. We could talk to our parents or anyone else we thought might have a good answer. Monday, we were to hand in an essay(论文) on it, and be prepared to live up to our 36 .

The entire weekend, I was trying to something that would impress my teacher and be easy to live by. I talked to my parents, called my grandmother and asked my neighbor. Everyone had good answers, but I didn?t feel like I could live up to them.

On Sunday afternoon, my parents said they were going to my Aunt Cindy?s house. That I would have to entertain my four-year-old cousin my parents

3

visited. I found a Disney movie for Andrea, and then I sat down and started to write my essay. It was due(到期的)the next morning and this was my last

Soon I felt a pair of eyes on me. It was Andrea. “What are you doing?” Andrea asked. “I have to write an essay about what ?doing the right thing? means to me.” I answered. Andrea laughed. Could this smart four-year-old ? “That?s easy,” she said. “Doing the right thing means being nice to your family and friends. Never lie. Eat lots of fruits and vegetables. Take a bath when you?re. And never put rocks in your mouth.”

Not only had Andrea answered a very tough question for me, but I could easily live by of her answers. All I had to do was to be nice, not to lie, to keep myself clean and healthy, and never put rocks in my mouth. So when I wrote my essay, I the story about Andrea and how she had answered my question.

Two weeks later, my teacher returned everyone?s essays. I an A+ along with a little note my teacher had written at the top: “Always do the right thing and give Andrea an A+, too!”

35. A. By B. Over B. About D. For

36. A. answers B. plans C. advice D. information

37. A. look through B. keep on C. make up of D. come up with

38. A. left B. meant C. decided D. explained

39. A. since B. because C. while D. before

40. A. task B. chance C. step D. choice

41. A. quickly B. normally C. seriously D. possibly

42. A. dirty B. tired C. sleepy D. unhappy

43. A. pride B. fear C. surprise D. worry

44. A. any B. all C. some D. none

45. A. read B. found C. included D. returned

46. A. prepared B. expected C. introduced D. received

阅读理解 (共44分)

4

六、阅读下列短文,根据短文内容,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选择最

佳选项。(共26分,每小题2分) A

A. painting skills B. computer programs C. sports activities D. science studies 48. We can email at ________ to get more information about computer class. 49. Students should go to __________ class to learn to do experiment.

A. Barbara Pope?s B. Sherry Cash?s C. Kathy Grady?s D. Denise Harris? B

What would happen if you tried to blow a soap bubble in freezing weather? Would it freeze solid(固体) and fall to the ground? Would you have to hit it to break it? These questions happened to me on a cold winter day. It was too cold to play in the snow, but it was a perfect time to experiment with

5

blowing frozen bubbles.

To blow frozen bubbles, I used dishwashing soap and a drop of glycerin(甘油) to make it even better. I chose a place out of the wind, and blew bubbles the same way I always do. I watched to see what would happen. Here?s what I learned.

If the temperature is low enough, the skin of the bubbles frosts over (结霜), becoming cloudy instead of clear. And what about those rainbow swirls(旋转) you see in soap bubbles? The rainbow colors stay even when the bubbles frost, but they don?t swirl anymore. The bubbles still stay in the air. They don?t fall to the ground any faster than they would on a warm summer day.

When these frozen bubbles break, they don?t turn into small water drops as summer bubbles do. They turn into flashing rainbow confetti(碎屑) and move slowly to the ground. Sometimes a frozen bubble will roll across the snow without breaking. If nothing disturbs the bubble, it may stay there for a long time. Sometimes I could catch a bubble and hold it until the heat of my hand made it pop.

I learned another thing about blowing frozen bubbles. It?s so interesting that I want to try it again next year.

50. It is the perfect time to blow frozen bubbles on a ___________day.

A. cold winter B. warm spring C. hot summer D. sunny autumn

51. When the frozen bubbles break, _________.

A. they make a big sound B. they turn into small drops

C. they fall to the ground like rain D. they become rainbow confetti

52. The purpose of the passage is _______.

A. to learn how to do a science experiment

B. to show the experiment of blowing frozen bubbles

C. to discover games that are fun to play in the snow

D. to invent a new kind of soap that makes stronger bubbles

C

"Earworms", some people call them. Songs that get stuck in your head go round and round, sometimes for days, sometimes for months. For no clear reason you cannot help yourself from humming or singing a tune by Lady Gaga.

To a psychologist, the most interesting thing about earworms is that they show a part of our mind that is clearly outside of our control. Earworms arrive without permission and refuse to leave when we tell them to. They are parasites (寄生虫) living in a part of our minds.

If you have got an earworm you can suffer an attack of it simply by someone mentioning the tune, without having to hear it. This proves that earworms are a part of long-term memory. Humans have an "inner ear", for remembering phone numbers, for instance. When it gets infected with earworms, rather than review our plans for the day, or lists of things to remember, the inner ear gets stuck on a few short bars of music or a couple of phrases from a song. A part of us that we normally do not have to think about, that should just do what we ask, has been turned against us, upsetting us with a request that we never asked for. The mind is an inner world which we do not have complete knowledge of, or have control over.

Fortunately psychology can provide some advice on how to deal with an uncontrollable mind. Consider the famous "don?t think of a white bear" problem, which tells you to try not to think about white bears, or to do something else, to avoid both thinking of the white bear and not

6

thinking of the white bear. For earworms, the solution may be the same. Our inner ear has become infected with an earworm. This is a part not under our control, so just sending in instructions to "shut up" is unlikely to be of much help (and has been shown to make it worse). Much better is to employ the inner ear in another task. If your mind is poisoned by Brittany Spears? Toxic, for instance, then try singing Kylie Minogue?s Can’t Get You out Of My Head. Let me know if works!

53. According to the passage, earworms are ______.

A. songs that keep going round in our mind

B. worms that live in a part of our brain

C. tunes by pop singers like Lady Gaga

D. parasites clearly under our control

54. Which of the following statements is TRUE?

A. Singing songs may get earworms out of your head.

B. Earworms are used for keeping long-term memory.

C. Humans do not have complete control over their mind.

D. You won?t suffer from earworms unless you hear the song.

55. What does “ in the last paragraph refer to?

A. The instruction to shut up your mind.

B. “Don?t think of the white bear” problem.

C. Kylie Minogue?s Can’t Get You out Of My Head.

D. Using the earworm-infected inner ear in another task.

56. What is the passage mainly about?

A. The causes and influences of earworms.

B. What earworms are and how to deal with them.

C. How to clear earworms out of your head.

D. The relation between earworms and popular songs.

D

People have used pigeons to carry messages to one another for

hundreds of years. In the 12th century, the royal palaces of Iraq and Syria

included pigeon houses so the kings could be kept informed of their

generals? victories and defeats on the battlefield. In fact, pigeons were a

common way to send messages right up through World War II.

Many countries, such as the United States, England, France, Germany, and Italy, in both World War I and World War II, used carrier pigeons. Not only were the birds often the fastest, most reliable way to send messages, they could also be used to reach soldiers far behind enemy lines, where radios and field telephone lines were useless. Since they could easily be released (释放) from airplanes or ships, every branch of the armed services used the birds. In World War II, more than 3,000 soldiers and 150 officers were needed to care for and train the tens of thousands of birds in the U.S. Pigeon Service.

Carrying messages could be a dangerous job. Some pigeons performed with such bravery that they became famous and were even awarded medals, such as England?s Dicken Medal of Gallantry. In a few cases, pigeons even became prisoners of war. In 1918 American forces captured a pigeon named Kaiser, which had been trained to fly special missions for Germany

during battle. He was taken to America, where he lived to the age of 32. The most famous pigeon

7

of all may have been Cher Ami. Stationed in France during World War I, he carried twelve important messages for American forces. On his last mission, though wounded, he carried a message that saved the lives of 194 American soldiers. For his extraordinary service, he was awarded the French “Croix de Guerre.”

Carrier pigeons are a slightly different breed (品种) from the kind of pigeons you see on city streets. They are much thinner and taller, with longer legs. Many people find carrier pigeons ugly because of their big wattle, a bent buildup of skin on the beak(鸟嘴); however, people who raise pigeons often enjoy this strange appearance and consider carriers the best of their breed.

Today, modern communication methods can carry information from one place to another hundreds of times faster than a pigeon could do. However, few people would argue with the fact that carrier pigeons—especially those that served in the military—have earned their place in history. Stories about brave pigeons such as Cher Ami, President Wilson, and Colonel?s Lady have the power to inspire us as no fax machine or high-speed Internet connection could ever do.

57. Many countries used carrier pigeons in the war because_______.

A. they could be believed in

B. they were easily raised

C. they could reach the enemy lines

D. they could hardly be found by airplanes

58. Which is the best example to show the bravery of carrier pigeons?

A. Carrier pigeons could fly to places where radios and telephone lines were useless.

B. For his extraordinary service, Cher Ami was awarded the French “Croix de Guerre”.

C. In World War II, more than 3,000 soldiers were needed to care for and train the pigeons.

D. In the 12th century, kings in Iraq were kept informed of the victories and defeats by pigeons.

59. From the passage, we can learn _________.

A. how carrier pigeons developed in history

B. how to train carrier pigeons to get victory

C. carrier pigeons played an important role in the wars in the old days

D. pigeons inspired soldiers to fight before high-speed Internet invented

七、阅读短文,根据短文内容,从短文后的五个选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有一项为多余选项。(共8分,每小题2分) sports. Many that sports will waste time, and kids will not concentrate on their studies. . Exercise improves memory, learning and concentration, which can give active kids an advantage in classrooms.

Children who play sports learn more about team work. They start learning the importance of working together. and how much one should struggle (努力) to reach that goal. Playing sports builds confidence and a positive attitude within kids.

strong, which keeps their mind healthy. Martial arts (武术, and it makes them stronger mentally. 8

八、阅读短文,根据短文内容回答问题。(共10分,每小题2分)

We are told breakfast is the most important meal of the day, and dinner the most enjoyable. But what about lunch? In today?s fast-paced society, not many people take time to enjoy this midday meal. We just take a quick salad, or buy a sandwich and eat at our computers. Sometimes, if there is a deadline around the corner, we just give up lunch. The development of technology hasn?t done our eating habits much good, either. We are constantly distracted(分神) by e-mails, social media, 24-hour news, and hand-held electronic devices.

Long working hours can cause all kinds of health problems. Employers should encourage workers to take time off for lunch. This is because long lunch breaks can benefit both people and society. To take a lunch break is to slow down and gain some views. A break from work allows us to think cleverly and outside the box. It also puts our daily tasks into a wider context(环境).

What we eat at lunch is also important. A fast-food lunch is more harmful than not having lunch at all. And it?s not just about calories and unhealthy food. Recent studies show that fast food also has negative effects on how we think. However, if we sit down at a proper restaurant and chat leisurely with colleagues, we are more likely to slow down and talk about something that hardly can be achieved in a noisy and crowded fast food chain.

64. Do many people take time to enjoy the midday meal?

65. What can cause all kinds of health problems?

66. Why should employers encourage workers to take time off for lunch?

67. Which is more harmful, having a fast-food lunch or not having lunch at all?

68. What are the writer?s suggestions?

书面表达(共25分)

九、完成句子(共10分,每小题2分)

根据中文意思完成句子。

69. 同学们,到该做眼保健操的时间了。

_____________do eye exercises, class.

70. 业余爱好会对青少年的成长有好处。

Hobbies will __________________ teenagers? development.

71. 你要么跟朋友们去滑冰要么爬山。

You can________ climb mountains with your friends.

72. 一些鸟飞走了,另外一些继续留在这里过冬。

Some birds fly away, and _________________through winter.

73. 只要你尽最大努力,你迟早会取得进步的。

You will _____________________________________________.

十、文段表达(15分)

9

74.根据中文和英文提示,写一封意思连贯、符合逻辑、不少于60词的回信。信的开头和结尾已给出,其词数不计入所完成的回信内。请不要写出你的校名和姓名。

假设你叫李明,收到美国中学生Emily的邮件,请给她回复并谈谈你的看法。

10

海淀区九年级第二学期英语期末练习参考答案

听力理解(共26分) 2013.6

一、听对话选图。(共4分,每小题1分)

1.A 2. B 3.C 4. C

二、听对话或独白,选择答案。(共12分,每小题1分)

5. A 6. C 7. B 8. C 9. A 10. B 11. A 12.B

13.A 14. B 15. A 16. C

三、听对话,记录关键信息(共10分,每小题2分)

17. rules 18. go back 19. 5 years 20. fun 21. living

知识运用 (共25分)

四、单项填空(共13分,每小题1分)

22. C 23. A 24. A 25. C 26. D 27. B 28. A 29. D 30. C

31. C 32. B 33. B 34. D

五、完形填空(共12分,每小题1分)

35. A 36. A 37. D 38. B 39. C 40. B 41. D 42. A 43. C 44. B 45.C 46.D

阅读理解(共44分)

六、阅读短文,选择最佳选项。(共26分,每小题2分)

51. D 52. B 53.A 54.C 55.D 56.B 57.A

58. B 59.C

七、阅读短文,还原句子。(共8分,每小题2分)

60. B 61. A 62. E 63.C

八、阅读短文,回答问题。(共10分,每小题2分)

64. No./ No, they don?t.

65. Long working hours.

66. Because long lunch breaks can benefit both people and society.

67. Having a fast-food lunch.

68. To enjoy a long lunch break and have healthy food.

书面表达(共25分)

九、完成句子(共10分,每小题2分)

69. It?s time to

70. be good for

71. either go skating or

72. others keep staying here

73. make progress sooner or later as long as you do (try) your best

十、文段表达(15分)

One possible version:

Dear Emily,

Thank you for your letter. I?m glad to share my ideas with you. What you are doing in the “Green Earth” club is meaningful.

11

I am also strongly against any kind of wasting. With such a large population in China, food is especially precious. People should be encouraged to eat at home. In this way, the leftovers can be the next day?s meal and much less food would be wasted. If people do have to eat outside and there is food left, they should take it home and eat it later.

I believe it?s our duty to protect our earth. Actually it is not that difficult. A little more attention from everyone in daily life will be of great help.

Yours,

Li Ming

听力录音材料

一、听对话,从下面各题所给的A、B、C三幅图片中选择与对话内容相符的图片。每段对话你将听两遍。

Number 1

M: Do you often go to school on foot?

W: No, I ride a bike to school every day.

Number 2

W: What kind of sports do you like?

M: I like playing football.

Number 3

W: Hi, Jim! Will you go out with me for a while?

M: Sorry, I can?t go with you. I?m washing my clothes.

Number 4

W: It is raining heavily outside. Don?t forget to take an umbrella.

M: OK, mom.

二、听对话或独白,根据对话或独白的内容,从下面各题所给的A、B、C三个选项中选择最佳选项。每段对话或独白你将听两遍。

请听一段对话,完成第5至第6小题。

W: Okay, John. Time for bed.

M: But Mom, the basketball match is starting in five minutes. Can I stay up?

W: No. It?s nine o?clock and you have to go to school tomorrow. Now go on.

M: Oh, no, mom.

W: Now get upstairs and don?t forget to brush your teeth.

请听一段对话,完成第7至第8小题。

M: What kind of movies do you like?

W: I prefer cartoons.

M: Really? Why do you like them?

W: They are easy to understand and funny. Don?t you think so?

M: Yes, but they are too childish for me. I like war movies, especially movies about the Second

World War.

W: Wow, I feel sad to see people getting killed.

M: That?s OK for me. They?re exciting and help me to know the history.

W: You must love history very much.

M: Yes, I?ve read more than twenty books about it.

请听一段对话,完成第9至第10小题。

12

M: Tomorrow is Saturday. Do you have any plans?

W: Busy as usual, I will send Amy to her piano class at nine tomorrow morning. And then take my father to the hospital. Besides, I will make a birthday cake for Mary. Tomorrow is her birthday. M: Why doesn?t John give you a hand?

W: An International meeting is going to be held in Shanghai next week. He is leaving for

Shanghai tomorrow, and will be back in two weeks.

M: I see, give me a call if you need any help.

请听一段对话,完成第11至第13小题。

M: Hello!

W: Hello. I?m calling from Channel 21. We?re making a survey of TV viewing habits in your area.

May I ask you a few questions? It?ll take only a minute.

M: Sure. Go ahead.

W: OK. Are you employed?

M: Yes. I?m a doctor.

W: Well, and how many hours of TV do your family watch each day?

M: Um, about two hours each day. My wife and I like to watch news in the evening.

W: Do you watch TV at any other time?

M: Not really. Usually the children watch a little cartoons or sports when they?re free.

W: Great! So what channels do your family usually watch?

M: Generally Channel 13 and 16. We really don?t watch Channel 21 very often.

W: May I ask why?

M: Well, we don?t think its programs are very good.

W: I?m sorry you feel that way. Anyway, thank you very much for your time.

M: You?re welcome.

请听一段独白,完成第14至第16小题。

W: You will not want to miss this celebration for the opening of your new neighborhood bookstore! Conveniently located at 2289 Main Street, the Book Nook is with walking distance of schools and many homes and businesses. Come and check out the Book Nook on Saturday.

The Book Nook has three floors packed to the brim with books of all kinds — any kind you could want. If we do not have the book you are looking for, we can special order it for you. You will have it in your hands in two days.

We are proud of our children?s reading area, which is on the second floor. Come for the festivities and stay a while! Settle in one of these inviting reading areas; curl up with a good book and a free cup of hot chocolate. You will discover the perfect way to spend a few hours.

The Book Nook will be featuring monthly book signing by different authors, giving you a chance to meet and speak with well-known writers. Do not miss the unforgettable experience of hearing famous authors read aloud from their own books!

So please join us on Saturday and learn about all that the Book Nook has to offer. You can come anytime between 10 am and 10 pm — celebration lasts all day long.

三、听对话,根据所听到的对话内容和提示词语,将所缺的关键信息填写在答题卡的相应位置上。对话你将听两遍。

W: Welcome to our program, Aiden. I don?t know much about you. Where were you born? M: I was born in London, but I spent most of my childhood in Hong Kong.

13

W: What was your childhood like?

M: There were many family rules when I was a child, and my parents were always strict with us. W: Where did you go to university?

M: My parents wanted me to stay in Hong Kong, but I decided to go back to England. I graduated

from Oxford University with a degree in English literature.

W: What do you do now?

M: I?m a freelance writer. I write magazine articles and fiction books.

W: Did you always know that you wanted to be a writer?

M: No, I didn?t. I was an English teacher for five years, but by the time I was 30, I decided I

wanted a fresh challenge.

W: How did you start writing?

M: I started writing magazine articles for fun and later was asked to write a book, so I was pretty

lucky.

W: Are you writing a book now?

M: Yes, it?s about a group of friends living in a foreign country and all the strange experiences

they have.

W: Sounds interesting.

14

网站首页网站地图 站长统计
All rights reserved Powered by 海文库
copyright ©right 2010-2011。
文档资料库内容来自网络,如有侵犯请联系客服。zhit326@126.com