haihongyuan.com
海量文库 文档专家
全站搜索:
您现在的位置:首页 > 初中教育 > 初中英语初中英语

八年级英语下册单元检测题及答案

发布时间:2014-01-29 16:56:40  

八年级英语下册单元检测题及答案

第一单元检测题

班级_____ 姓名_____________ 学号_______ 等级_______

一、词汇考查。

A.选择正确的词语填空。

1. Tom has __________ (few; fewer) Christmas cards than I.

2. They believe that there will be __________ (less; fewer) green trees in fifty years.

3. He is ill and he can eat _________ (more; less) food, so he gets quite weak.

4. The ________ (more; much) we get together, the ________ (happy; happier) we’ll be.

5. David has _______ (less; fewer) money than Anna has.

B.把括号中的汉语翻译成英语。

6.—Do you have a little _______________(空闲时间)?

—Yes, I do. Why? —I want to talk about something with you.

7.I think I will be in a high school _________________(四年以后).

8.—What do you think about in the future?

—I think students will all study at home ________________(用电脑).

9.Which movies will _____________________(得奖) next year?

10.—Can you _________________(吹喇叭)?

—A little.

—Then join us, please.

C.理解句意,填补所缺部分。

day of a week.

, so I didn’t go out.

in the countryside very much.

time? I want your help.

.

in 100 years.

after a few days.

card?

right away.

than it is now.

二、根据句意,用括号内所给词的适当形式填空。

21. She wants to be a _________ (science) when she grows up.

22. There is a tall _________ (build) in front of the post office.

23. I can do my homework by _________ (I).

24. Today is Sunday. Let's go ________ (skate).

25. Please buy some _________ (toothbrush) for them.

三、同步语法。

A.用括号内所给动词的适当形式填空。

26. They ____________ (not have) any classes next week.

27. Betty _____________ (write) to her parents tomorrow.

28. Look at those clouds. It ___________ (rain).

1

29. He ____________ (read) an English book now.

30. Look! Many girls ______________ (dance) over there.

B.按要求改写下列句子,每空一词。

31. They clean the classroom every day. (用tomorrow代替every day)

They _________ _________ the classroom tomorrow.

32. Will the flowers come out soon? (作肯定回答) _________, _________ _________.

33. We'll go out for a walk with you. (改为否定句)

We _________ _________ out for a walk with you.

34. Nanjing will have a fine day. (改为一般疑问句)

_________ Nanjing _________ a fine day? 对划线部分提问)

_________ _________ the students _________?

四、单项选择。

( )36. — Will people live to be 300 years old? —_________.

A. No, they aren't B. No, they won’t C. No, they don't D. No, they can't

( )37. There will be _________ pollution this year than last year.

A. fewer B. much C. less D. many

( )38. I think people here are friendly. Do you agree _________ me?

A. with B. to C. on D. from

( )39. —Where is Miss Wang?

—She went to Hainan Island last week and will return _________ six days.

A. ago B. later C. behind D. in

( )40. —_________ will they play? —They will play football.

A. What subject B. What sport C. What food D. What language

( )41. I will see you again _________.

A. a day B. every day C. one day D. everyday

( )42. I hope your dream will _________.

A. come true B. come out C. come in D. come on

( )43. Everyone wants to _________ to the moon for vacations.

A. walk B. run C. swim D. fly

( )44.This coat doesn't fit him well, as he has ____ a huge body and the coat is___small.

A. so; such B. so; so C. such; such D. such; so

( )45. —How many birds can you see in the trees?

—I can see _________ birds in them.

A. hundreds of B. five hundreds C. hundred of D. five hundreds of

五、根据汉语意思完成下列句子,每空一词。

46. 没有人知道将来会发生什么事。

No one knows what will happen _________ _________ _________.

47. 电脑如今被人们广泛地使用。

The computers _________ widely _________ _________ people today.

48.你认为哪一张画最好看?

Which _________ _________ _________ is the nicest picture?

49. 他的叔叔是一名宇航员。他去年在太空站工作。

His uncle is an _________. He worked on a _________ _________ last year.

50. 我到临沂后,我就爱上了这座城市。

I _________ _________ _________ _________ this city after I got to Linyi.

六、完形填空。

2

We live in computer age (时代couldn't do people were interested in them and have them at home. than people and make people do a lot of work. Writers now use computers . Computers can them. Computers are very useful and helpful. They are our friends. Do you want to have a computer?

( )51. A. like B. as C. and D. with

( )52. A. students B. scientists C. teachers D. computers

( )53. A. few B. a few C. little D. a little

( )54. A. cheap B. cheaper C. more expensive D. expensive

( )55. A. even B. still C. already D. yet

( )56. A. fast B. faster C. slow D. slower

( )57. A. help B. make C. stop D. use

( )58. A. write B. play C. study D. learn

( )59. A. sing B. study C. dance D. watch

( )60. A. put in B. put on C. put into D. put up

根据短文内容和首字母提示完成句中所缺单词。

.There is a great d between summer and winter. Why is it?

England has a warm winter and a summer because it is an island(岛) c to . In summer the sea is than the land. The winds from the sea cool air to England. The southwest winds blow over(吹遍) England all the year. They blow

七、阅读理解。

A

Peter was an inventor. His job was to invent new things, and he worked when he had an idea. His workroom was in his house, so he could work whenever he wanted to. Sometimes he worked seven days a week and sometimes he didn’t work for days. He did all his work right at home, but he left the house to go to meetings sometimes.

Peter usually got up at about five o’ clock. He made some tea and started to work at six. He drank tea all day—he couldn’t work without it—but he didn’t eat anything until in the evening.

First, Peter cleaned the workroom and turned on the answer-phone because he couldn’t talk to people when he had an idea. Then he started to work. He usually had a rest after two or three hours, but he didn’t leave the workroom. He did something different to help him relax. Sometimes he did some exercise, and sometimes he listened to music. He usually stopped working at about nine o’ clock in the evening. He thought about his work most of the time, even when he was out. He was interested in what was around him and he liked looking for new 3

ideas and new problems to solve.

阅读短文,完成句子

71. Peter was an ______.

72. Peter did his work at home, but he left his house to have ______ sometimes.

73. When he was working at daytime he didn’t ______ anything until in the evening.

74. He ______ the answer-phone because he couldn’t talk to others.

75. To relax, he often did some exercise and ______ in his workroom.

B

We are all busy talking about and using the Internet, but how many of us know about the history of the Internet?

Many people are surprised when they find that the Internet was set up in the 1960s. At that time, computers were large and expensive. Computer networks(网络) didn’t work well. If one computer in the network broke down, then the whole network stopped. So a new network system(系统) had to be set up. It should be good enough to be used by many different computers. If part of the network was not working, information could be sent through another part. In this way the computer network system would keep on working all the time.

At first, the Internet was only used by the government, but, in the early 1970s, universities, hospitals and banks were allowed to use it too. However, computers were still expensive and the Internet was difficult to use. By the start of the 1990s, computers become cheaper and easier to use. Scientists had also developed software(软件) that made “surfing(浏览)” the Internet more convenient (方便).

Today it is easy to and it is said that millions of people use the Internet every day. Sending e-mail is more and more popular among students.

The Internet has now become one of the most important parts of people’s life.

阅读短文,选择正确答案

( ) 76. The Internet has a history of ______ years.

A. about 40 B. less than 30 C. more than 45 D. nearly 35

( ) 77. Scientists set up a new network system to ______.

A. make the computer cheaper B. make the system work well

C. make the computer go well D. develop new softwares

( ) 78.The Internet was widely used in the ______.

A.1960s B.1970s C.1980s D.1990s

( ) 79.The underlined words “get on-line” in Chinese mean ______.

A.上机 B.上网 C.接线 D.买电脑

( ) 80.Which of the following is NOT true?

A. In the 1960s computer network system went wrong easily.

B. Computers are much cheaper than before.

C. Today the Internet is used everywhere.

D. People had enough softwares to get on-line fifteen years ago.

八、书面表达。

提示:我喜欢英语,我想在10年以后当一位英语老师。我要尽可能教好我的学生。我要尽量用英语讲课。我要努力使我的课讲得生动有趣。另外,学生们都喜欢听老师讲故事,所以我要经常给学生讲英语故事,使他们对英语感兴趣,从而能提高他们的听力。我相信我能成为一个好老师的。词数:80左右

______________________________________________________________________________________________________________________________________ 4

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

第二单元检测题

班级_____ 姓名_______________ 学号________ 等级_______

一、词汇考查。

A.用所给单词的适当形式填空。

1. There was an _________ (argue) happened between Tom and Jack last night.

2. Lucy is used to_________ (have) a walk after supper every day.

3. The people in Iraq keep fighting for their own ________ (free).

4. The teenagers have to work hard because of the _________ (press) from their parents.

5. They tried their best to find the ______ (solve) because they want to solve the problems.

B.根据首字母或汉语提示完成单词。

1. All the students laugh at me because my clothes are out of s_________.

2. “Don’t worry, my dear young man; there’s nothing s_______.” the doctor said to me.

3. Everyone went to play bowling e_____ Tom and me because we don’t like it.

4.Look,our English teacher is __________(准备) for his lessons.

5.He is really a_______(天才),he can do everything that I can’t do.

二、用所给动词的正确形式填空。

1. My parents want me _______ (stay) at home every night because it’s dangerous outside.

2. —You look so sad today. —I _______ (argue) with my girlfriend last night.

3. Lucy, what should I do? I need some money ______ (buy) some presents for my best friend.

4. —I found it difficult ____________ (get) to sleep in the night.

—You’d better_________ (take) some sleeping pills.

5. Lily is 1.7 meters tall. She is tall enough ___________ (reach) the apples on the tree.

6. Don’t __________ (compare) others with yourself, just ____________ (work) hard.

7. The young lady _______ (suffer) from headache, she has to _____ (go) to see the doctor.

三、句型转换。

1. English names are different from Chinese names.(同义句)

English names ____________the ______________as Chinese names.

2. This desk is . (对划线部分提问)

______________________________________ is this?

3. English is the most popular of all. (同义句)

4. He got up after his mother came back. (同义句)

He____________ get up_____________ his mother ____________.

四、单项选择。

( ) 1. The man over there ________ our Chinese teacher.

A. may B. maybe C. may be D. be

5

( ) 2. It ________ her four hours_________ the work yesterday.

A. takes, finish B. take, finishing C. took, finished D. took, to finish

( ) 3.The number of the students in our class ___________ 70.

A. is B. are C. were D. be

( ) 4.Do you know any other foreign language ________ English?

A. except B. but C. besides D. beside

( ) 5. Would you like__________ for supper?

A. something Chinese B. Chinese something

C. anything Chinese D. Chinese anything

( ) 6. Mary was disappointed when she found out they had gone to the cinema_____ her.

A. except B. besides C. for D. without

( ) 7. —Shall I get a cup of water for you? —Yes, _______.

A. please B. you shall C. you will D. you may

( ) 8. Would you please_______ on the road?

A. not to play B. to not play C. play not D. not play

( ) 9. I’m afraid I’ll have to _________ the lost book.

A. pay for B. paid for C. pay of D. paid on

( ) 10. Little Tom is an orphan. He now feels__________ without his only friend the dog.

A. very more lonely B. even more lonely

C. more still lonely D. more far alone

( ) 11. At last, she found her _______ pet dog.

A. lost B. lose C. losing D. loses

( ) 12. —I’m sorry I_______ my exercise book at home.

—Don’t forget _______it here tomorrow, please.

A. forgot; to take B. forgot; to bring C. left; to take D. left; to bring

( ) 13. Could you_________ when the planes arrives?

A. tell B. look for C. finds out D. find out

( ) 14. He used to ________very late, but now he is used to __________early.

A. get up; getting up B. get up; get up

C. getting up; get up D. getting up; getting up

( ) 15. —What’s wrong with you? —_________________.

A. I’ve got a headache B. She’ll take some medicine.

C. She’s got a headache D. Thank you.

五、完形填空。

The in Britain is very different from our Chinese food. For example, they eat a one other meal. They eat their bread with butter, cheese or jam(果酱). Cheese and butter are made from put it in their tea. They put sugar in too. They are the world’s biggest tea. They don’t eat much rice. And they like meat or fish and other vegetables. They serve all these together. After the main meal they always sweet. They call this dessert. They don’t have dumplings in Beijing.

( ) 1. A. apples B. tea C. food D. fruit

6

( ) 2.A. it B. them C. one D. they

( ) 3. A. to B. with C. on D. for

( ) 4. A. maybe B. be C. may D. may be

( ) 5. A. milk B. cow C. meat D. bread

( ) 6. A. hot B. many C. much D. bread

( ) 7. A. milk B. tea C. coffee D. meal

( ) 8. A. makers B. buyers C. drinkers D. sellers

( ) 9. A. tomatoes B. bananas C. pears D. potatoes

( ) 10. A. something B. anything C. everything D. nothing

六、阅读理解。

A

Mr. Gao lives in a town. When he was twenty-five, his son was born. He calls him Gao Ling. The little boy is clever. He and his wife love him very much. It’s September 1st today. A new school year begins. Gao Ling is happy and wears his most beautiful clothes. He’s going to school with his new bag. “Let me take you to school, dear.” said Mrs. Gao. “Thank you, Mummy,” said the boy. “The school is not far from here. I can go there myself.”

At school a teacher met the little boy and asked, “What’s your name, my little friend?” “Gao Ling, sir.” answered the boy. “How old are you?” “Six, sir.” “What’s your father’s name?” “Gao Daling, sir.” “How old is he?” “He is six, too, sir.” “Oh,” the teacher said in surprise. “Is he as old as you?”

“Yes, sir,” said the boy. “He became a father only on the day when I was born.”

( ) 1. Mr. Gao is _____now.

A. six B. twenty-five C. thirty one D. thirty-five

( ) 2. Mr. and Mrs. Gao love their son because_____.

A. the boy is clever B. he likes to go to school

C. he can go to school himself D. he can answer their question

( ) 3. Gao Ling didn’t let his mother take him to school because_____.

A. she was too busy

B. his friends could took him

C. the policeman could help him

D. the school is near and he could take care of himself

( ) 4. Gao Ling went to school_____.

A. by car B. on foot C. by train D. by bike

( ) 5. Gao Ling thought_____.

A. his father and he were born on the same day

B. his father was younger than him

C. his father forgot to tell him about his age

D. Gao Daling became a father only for six years

B

The car was invented (发明) just a century ago. You may know all kinds of cars’ names, but many people don’t know who was the inventor of the first car. The first car was invented not by a German, but by an American. His name was Henry Ford. Henry was born in a poor 7

family. He was the eldest of six children. When he was a boy, he became interested in mending watches and machines. When he was twelve years old, his mother died. Soon he had to work in a machine shop for two dollars and fifty cents a week. In the evenings he repaired watches for another dollar a week. The hard life made him strong and able.

At that time there was another interest in the life of the young ford. He dreamed(梦想) to make a machine. It could run without a horse, so named “horseless carriage.” He over-came(克服) a lot of difficulties and in April 1893, the “horseless carriage” was finally finished. It was the first car.

Later Henry Ford founded the Ford Motor Company(福特汽车公司). He was really the first inventor of the car in the world.

( ) 6. Who really invented the car first? _____.

A. A German B. An American C. Frenchman D. Japanese

( ) 7. From this story we can know the car was invented_____.

A. more than 100 years ago B. less than 100 years ago

C. just 100 years ago D. 50 years ago

( ) 8. Henry Ford must have_____.

A. five brothers and sisters B. six brothers and sisters

C. five younger brothers D. three brothers

( ) 9. How many dollars did young Ford earn(挣) every week? _____.

A. 2.5 dollars B. 3.5 dollars C. 3 dollars D. 4 dollars

( ) 10. Which is not true? _____.

A. He repaired watches in the evenings for fun

B. He enjoyed repairing watches and machines when he was very young.

C. He met with a lot of difficulties in the invention.

D. The first car was invented in 1893.

七、根据汉语完成英语句子。

1.我发现学好英语不容易。

I ______________________to learn English well.

2.我头疼, 心烦意乱, 我不知道该怎么办。

I’ve got a___________, I’m very___________ and I don’t know________________.

3.从图书馆借书必须按时归还。

When you __________books___________ the library, you must_____________ on time.

4.他和他的同班同学相处的很好

He is___________________________ his classmates.

5.看上去他们完全能自己做好它。

_____________________that they can do it__________________.

八、书面表达。

请你写一篇短文,谈谈你本学期的计划或打算,词数要求在80个左右。

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ 8

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

第三单元检测题

班级_____ 姓名_______________ 学号________ 等级_______

一、词汇考查。

A.用所给单词的适当形式填空。

1. You can’t get out of your seat during the ______ (fly), because it’s dangerous.

2. When that plane took off, this one has already landed in the airport_______ (safe).

3. I’m going to the _______ (barber) to get my hair cut.

4. This film is very ________ (surprise) and I’m __________ (surprise) at it.

B.根据首字母或汉语提示完成单词。

1. What s________ clothes you’re wearing today! You look so funny.

2. Their father went to Shanghai on b__________ not for leisure.

3. Lucy, have you ever spoken to a f__________ to practice your English?

4.We must think more others, we must not think only of _________(我们).

5.A_________ (事实)speaks louder than words.

二、用所给动词的正确形式填空。

1. —What_____ you_____(do) when he arrived? —I ___________(watch) TV at that time.

2. When I___________ (walk) in the street, I__________ (meet) my best friend Jim.

3. Mum_________ (buy) my father a nice coat and a pair of trousers last Sunday.

4. While my parents were doing some cleaning, my sister_________ (shout) to me loudly.

5. When he saw the thief steeling things in the office, he closed the door and ________ (call) the police.

6. I first met my girl friend two years ago, she__________ (work) in the supermarket.

7. Thank you for_________ (teach) us so well, my dear teacher.

8. What________ your parents_________ (do) at nine o’clock last night?

三、句型转换。

1. David was when the UFO arrived. (对划线部分提问)

____________________ David when the UFO arrived? (对划线部分提问) ___________________ you _____________ when she came in?

3. Lily followed her father to see her mother in hospital. (同义句)

Lily _____________________ her father to see her mother in hospital.

4. Tom had a traffic accident yesterday. (同义句)

A traffic accident____________________________ Tom yesterday.

5. She was so tired; it’s difficult for her to arrive on time. (同义句)

9

She was _____________ tired _______________arrive on time.

四、单项选择。

( ) 1. I met a friend of mine_____ I was walking in the park.

A. before B. when C. after D. if

( ) 2. We’ll go for a walk if it_____ tomorrow.

A. will not rain B. isn’t raining C. doesn’t rain D. isn’t rain

( ) 3. I met Li Lei_____ hospital last Sunday. He was ill_____ hospital then.

A. in the, in the B. in, in the C. in the, in D. in, in

( ) 4. Grandma is now at _____.

A. the doctor’s B. the doctors C. the doctor D. a doctor’s

( ) 5. You go to see a doctor in a hospital. When he asks you, “What’s your trouble?” You

should say“_____.”

A .I’m feeling terrible B. Don’t trouble me.

C. Give me some medicine, please D. Please take care of me

( ) 6. When you are_____ trouble, why not phone the_____?

A. at, police B. in, policeman C. in, police D. at, policeman

( ) 7. ____ useful invention the computer is!

A. What a B. What an C. How a D. How an

( ) 8. I can’t find____ to sit on the crowded bus.

A. nowhere B. somewhere C. anywhere D. everywhere

( ) 9. My mother was cooking while I____ the radio.

A. listened to B. have listened to C. was listening to D. is listening to

( ) 10. ______ TV at that time?

A. Did you watch B. Have you watched C. Were you watching D. Are you watching

( ) 11.They arrived____ Paris ____ a winter evening.

A. at, in B. to, on C. in, on D. in, at

( ) 12. Mr. Green told us____ too much time____ reading novels.

A. don’t take; on B. not to take; in C. not to spend; in D. don’t to spend; on

( ) 13. Do you know_____?

A. what he happened B. what the matter is with him.

C. what happened to him D. what did he happened

( ) 14. The thief_____ the purse and _____.

A. drops, run after B. droped, ran away C. dropped, run away D. dropped, ran away

( ) 15.People in China are always dressed ____ their best clothes _____ New Year’s Day.

A. at, in B. to, on C. in, on D. in, at

五、完形填空。

It is well-known that English go out always with an umbrella or a raincoat. the weather in Britain often changes quickly. It is not very usual for the same kind of weather to long.

Spring can be rainy or windy the weather is getting warmer and you can hope for more sunny days. In fact there time for visitors to go to the seaside and other places of interest. The weather can be sunny and nice. People often go out to have a walk or swim. Autumn is a beautiful season trees in 10

the woods and parks changing color. During autumn, it is still nice to be outside, too. In winter, it gets cold. It may snow, especially on high lands and in the north. There are very strong winds in this season.

January and February are the coldest of the year, while the warmest months often July and August. The difference in temperature winter and summer is not so great in Britain. The average(平均) temperature for winter is about 4.5○, and for summer, it’s about 15.5○

( ) 1.A. For B. As C. Because D. So

( ) 2.A. make B. stay C. change D. take

( ) 3.A. but B. and C. or D. for

( ) 4.A. can B. can be C. have D. can have

( ) 5.A. the earliest B. the latest C. the worst D. the best

( ) 6.A. with B. like C. without D. from

( ) 7.A. also B. too C. either D. neither

( ) 8.A. seasons B. weather C. months D. years

( ) 9.A. is B. are C. was D. were

( ) 10.A. in B. on C. of D. between

六、阅读理解。

A

Mr. Green asked a lot of questions about the buses. But Sam couldn’t answer them.

A. Five B. Six C. Seven D. Eight

( )2. How often does the bus get to the New Street?

A. Every half an hour B. Every twenty minutes C. Every ten minutes D. No answer

( )3. At what time does Bus Four leave the Hotel?

A. Seven fifty-five B. Eight o’clock C. Five minutes past eight D. No answer

( )4. I work in the hospital. It is quite near the bus stop. Only three minutes’ walk. I must

reach the hospital at eight o’clock. Which bus should I take?

A. The first bus B. The second bus C. The third bus D. The fourth bus

( )5. I start my work at 8:00. I have breakfast at 7:30. Before breakfast, I must get to the

market. Which bus should I take?

A. The first bus. B. The second bus. C. The third bus. D. The fourth bus. 11

B

The best way of learning a language is using it. The best way of learning English is talking in English as much as possible. Sometimes you’ll get your words mixed up(混淆) and people will not understand you. Sometimes people will say things too quickly and you can’t understand them. But if you keep your sense of humor(幽默感), you can always have a good laugh at your mistakes you make. Don’t be unhappy if people seem to be laughing at your mistakes. It’s better for people to laugh at your mistakes than to be angry with you, because they don’t understand what you are saying. The most important things for learning English is: “Don’t be afraid of making mistakes because everyone makes mistakes.”

( ) 6. The writer thinks that the best way for you to learn a language is_____.

A. writing in it B. using it C. listening to it D. learning its grammar

( ) 7. What should you do in learning English?

A. We should be careful not to make any mistakes.

B. We should write as quickly as we can.

C. We should speak English as much as we can.

D. we should laugh more often.

( ) 8. When people laugh at your mistakes, you should_____.

A. not care B. be happy C. feel worried D. be unhappy

( ) 9. When you make a mistake, you should_____.

A. keep quiet B. get angry C. be kind D. keep your sense of humor

( ) 10. The story tells us that_____.

A. only foolish (愚蠢的) people make mistakes B. few people make mistakes

C. people never make mistakes D. there is no one who doesn’t make mistakes

七、根据汉语提示完成英语句子。

1.当飞机起飞的时候, 天正下着大雪。

It _______________________ heavily when the plane____________________.

2.他们起得很早, 以便能赶上第一班车。

They got up early_____________________ they could ___________________the first bus.

3.孩子们穿上最好的衣服来庆祝春节。

The children ____________________ their best clothes to ___________ the Spring Festival.

4.瞧, 孩子们正在追逐一只小猫。

Look! The children_________________________________ a small cat.

5.我女儿正在写信时, 其他的孩子都在外面玩耍。

My daughter was writing a letter___________ the other children ___________outside.

八、书面表达。

下面几幅图是你在上星期六所经历的事,还记得吗?请用英语叙述一下。

____________________________________________________________________________ 12

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

第四单元检测题

班级_____ 姓名_______________ 学号________ 等级_______

一、词汇考查。

A.用所给单词的适当形式填空。

1. Tom does well in Chinese; however Lucy does Chinese_______ (good) than Tom.

2. Lily isn’t good at math, in the end-of-year exam she did__________ (bad) of all the students.

3. When I heard the_________ news, how_________ I am! (disappoint)

4. We are___________ (luck) enough to have bought the last tickets for the World Cup.

B.根据汉语或首字母提示完成单词。

1. It’s k_______ to all that Bill Gates is a famous person all over the world.

2. Miss Zhao said that Jack wasn’t lazy, he was a h__________ student.

3. “L________, I have passed the Mid-exam.” Ford told us happily.

4. All of the ____________(信息) come from the west.

5. She is a lazy girl, every day she always_________(照抄)my homework.

二、用所给动词的正确形式填空。

1. Dick said he____________ (report) some important things to us the day after tomorrow.

2. First of all, you must tell me what you____________ (do) at nine last night.

3. My best friend tells me he _____________ (send) some gifts to me for my birthday.

4. Listen, some beautiful birds____________ (sing) in the tree.

5.________you _________ (argue) with your father when I knocked at the door?

6. I was surprised___________ (find) that Ann got mad after hearing the bad news.

7. I don’t know if Lucy___________ (come) to see me in five days.

8. The teacher told us the earth__________ (travel) round the sun.

9. I don’t think you are____________ (suppose) to smoke in the classroom.

10. He said he _____________ (clean) his bedroom at this time yesterday.

三、句型转换。

1. Meimei said,” I can pass the end-of-year exam easily.” (同义句)

Meimei said _________________________ pass the end-of-year exam easily.

2. I hope that my parents are both well. (同义句)

I hope that my parents are _________________good__________________.

3. “Don’t shout at the old people”, mother said to her son. (同义句)

Mother _______________ her son____________________ shout at the old people.

4. I liked spring better than summer. (同义句)

I __________________ spring _________________ summer.

5. This little girl is very clever. (变感叹句)

13

_____________________________ the little girl is!

四、单项选择。

( ) 1. —The earth goes round the sun.

—What did he say? I couldn’t hear him. — _____________.

A. He says the earth goes round the sun. B. He said the earth goes round the sun.

C: He said the earth went round the sun. D. He says the earth went round the sun.

( ) 2.The box is .

A. big enough, put my shoes B. enough big, put my shoes in

C. big enough, put my shoes in D .big, put shoes in

( ) 3.She told us she liked piano.

A. to play B. playing the C. to play a D. playing a

(

A looked worrying , looked over B. seemed like worried; looked after

C. looks worried , looked after D. seemed worried; looked over

(

A. does he B. doesn’t he C. can’t she D. can she

( A. woman teachers, tomatoes B. woman teachers, tomatos

C. women teachers, tomatos D. women teachers, tomatoes

( ) 7. Tom says he_____ wash hands before a meal.

A. must to B. will has to C. has to D. have to

( ) 8. They _____ to visit our school the day after tomorrow.

A. come B. coming C. are coming D. shall come

( ) 9. When you come here this afternoon. Please_____ your sister_____ you.

A. take, with B. carry, with C. bring, with D. bring, to

( ) 10. I’m afraid there_____ a heavy rain this afternoon.

A. will be going to B. will C. will have D. will be

( ) 11._____ there was something wrong with the machine.

A. There seems B. It seemed that C. He seemed D. It seem that

( ) 12. I didn’t know she_______ play_______ guitar(吉他) when she was four.

A. can, \ B. could, the C. could,\ D. can, the

( ) 13. Mother thought_______ a clever boy.

A. he is B. him C. him was D. his

( ) 14. Can you______ this word______ English?

A. say; in B. speak; in C. speak; with D. say; with

( ) 15.The rich men can buy_______ lots of things.

A. himself B. him C. them D. themselves

五、完形填空。

A

Not long ago, there was a story in Russia about ZHUOYA and SHULA. They were sister same class of a middle school. They studied hard. They were themselves. Their homework was given the day before. SHULA was clever. He had done his homework earlier. But ZHUOYA hadn’t yet. The next afternoon she went on doing hers.

SHULA thought his sister maybe couldn’t finish some of the exercises. So he put his exercise-book with answers on his sister’s desk before ZHUOYA came in the classroom, and went out quietly to play. A few minutes later, ZHUOYA came in and saw her brother’s 14

exercise-book on her desk. But she had never looked at it all. She sat on her seat, thinking and thinking. Five minutes, ten minutes, half an hour . An hour and a she worked out all problems at last and handed it in on time that afternoon. How happy she was!

“Why not copy my key down inI must use my head and try my to all by myself. I’m sure, I cana way. I don’t like to be lazy in homework,” answered ZHUOYA.

( ) 1. A. a B. an C. the D. /

( ) 2. A. both B. either C. neither D. all

( ) 3. A. on B. with C. in D. at

( ) 4. A. past B. pass C. passed D. pasted

( ) 5. A. later B. late C. latterly D. lately

( ) 6. A. you B. yours C. your D. mine

( ) 7. A. good B. better C. best D. well

( ) 8. A. work them out B. work out them C. work them off D. work off them

( ) 9. A. look for B. find C. found D. looked for

( ) 10. A. doing B. to do C. done D. do

B

Lana’ with beautiful candles. Sally said some drinks and snacks. The in my TV then. He

happy.

六、阅读理解。

Look at ad①

Susan is looking for a house to rent. It doesn’t matter how old and how expensive it is. She’s got to study for her exam, so the house must be quiet.

( ) 1. Susan doesn’t want to rent the house because_____.

A. it’s too old B. it’s too expensive C. there is only one bedroom D. it’s too noisy Look at ad②

Mum: Look at that ad for the dance club! The lessons are free. You can join it.

Daughter: My dear mum! You haven’t read it carefully. On Saturday, I have an English

lesson in the morning, an art lesson in the afternoon and math lesson in the

15

evening. I want some free time.

( ) 2. Why can’t the daughter join the club?

A. She’s free B. It’s too expensive

C. She wants to do her homework D. She wants to have a rest

Look at ad③

Mr. Klip’s children are going to learn swimming. They’ll have a holiday from July 1 to 14.

( ) 3. How long will it take the children to learn to swim in the Centre?

A. 3 days B. 4 days C. 1 week D. 2 weeks Look at ad④

Nick has always wanted to work in a garden. He thinks it’s an exciting place. It’s hard work, but he can do it.

( ) 4. What else does he need to do if he chooses to do the garden work?

A. To help with his lessons B. To clean the kitchen and the rooms.

C. To look after the flowers and grass. D. To do the washing for 3 hours a week.

B

A city is a very big place. Sometimes it’s a lonely place, too. There are thousands of people in a city, but some of them don’t have any friends.

How about you? Do you have a lot of friends? If you don’t, make friends today. If you do, make another friend today.

Pick a stranger at your job or school. Walk up to him or her and say, “Hello. My name’s....What’s your name?” Start with a conversation(谈话). Smile, listen carefully, and show interest in your new friend’ s answers. Ask “Where are you from?” and “Do you like this city?” That’s a good way to start.

阅读下列短文,判断正(T)误(F)

( )1. A city is a very big and noisy and lonely place.

( )2. Everyone in the city has many friends.

( )3. The paragraph tells us not to make friends in a city.

( )4. When you wanted to make friends with someone, please say at first,“What’ s your

name? How old are you?”

( )5. It’s a good thing to make friends with others.

七、根据汉语提示完成英语句子。

1.在英语方面, 阅读和听力相比较, 我更擅长阅读。

In English, I’m ____________________ reading than listening.

2.昨天谢霆锋的出现让很多人疯狂。

Many people _________________________________ Xie Tingfeng yesterday.

3.大家认为可能是大毛偷了东西。

Da Mao _______________________________ be the thief who stole the things.

4.我不再想吃面包了, 我已经吃得够多的了。

I _____________ want to eat bread _______________ because I have had enough.

5.真正的足球运动员和所谓的踢球者有着很大的区别。

There is a big _____________serious football players and so-called football players.

八、书面表达。

用英语写一个你亲近或熟悉的人,叙写关于他(她)的生活、学习、工作等情况及一些有趣的事,不用真名。

____________________________________________________________________________ 16

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

第五单元检测题

班级_____ 姓名_______________ 学号________ 等级_______

一、词汇测试。

A.用所给单词的适当形式填空。

1. What will you do if you go to the old_______________ (folk) home to visit?

2. Among the students Tom works the _____________ (hard).

3. Lucy can’t go to school today because she is__________ (bad) ill.

4. Many___________ (charity) sent money to help the poor people.

5. If you become a ____ (profession) athlete like Yao Ming, you can make much money.

B.根据句意及首字母提示完成单词。

1. He won the first place in the long jump, so he is a c___________.

2. That old man makes a l________ by collecting and selling waste paper.

3. My Chinese friends tell me Chongqing is f________________ for “Hot Pot”.

4. They said they enjoyed t____________________ during the winter holidays.

5. Jack’s father is a l_______________; he knows a lot about law.

二、用所给动词的正确形式填空。

1. Thank you for___________________ (remind) me the time of his coming.

2. When I came to the check-out, I___________ (realize) that I had no money with me.

3. My English teacher always lets me_______ (choose) the answer more carefully.

4. Tom is a good football player; he is good at____________ (play) football.

5. The students will go to the Summer Palace if it _____________ (not rain) tomorrow.

6. If you helped me with my English, I______________ (not fail) the exam.

7. It_____________ (hurt) your eyes to read in such poor light.

8. I like watching the children______________ (swim) and jump.

9. Mary asked Li Ming ___________ (help) him with his Chinese.

10. Can you finish _____________ (read) this book in five days?

三、句型转换。

1. Can you tell me how I can get to the nearest post office? (同义句)

Can you tell me ______________________________the nearest post office?

2. Work hard, or you will not pass the exam. (同义句)

____________you____________ work hard, you will _____________ the exam. 17

3. They are having an English evening. (用tomorrow作时间状语改写句子) They _________________________ an English evening tomorrow.

4. Some students go to school by bike every day. (同义句)

Some students _________________________ school every day. (对划线部分提问)

__________________________ are there on the farm?

四、单项选择。

( ) 1. —Listen! Somebody is coming. —No, _____ is coming. I can’t hear_____.

A. somebody, anybody B. anybody, somebody

C. nobody, anything D. somebody, somebody

( ) 2. We _____ go on a picnic if it _____ rain tomorrow.

A. don’t, isn’t B. don’t stop C. shall, doesn’t D. aren’t, doesn’t

( ) 3. He always thinks of ______ more than himself.

A. other B. others C. the other D. the others

( ) 4.Get up early or you can’t ______ the early bus.

A. catch B. catch up C. catches D. catches up with

( ) 5. Da Shan speaks Chinese ______ for us to understand.

A. good enough B. enough good C. well enough D. enough well

( ) 6. If you don’t want to go swimming, I ______.

A. won’t; too B. also won’t C. won’t, either D. won’t ,neither

( ) 7. He was_________ tired _________ he couldn’t go on working.

A. too…to B. such…that C. so…that D. too…that

( ) 8. It’s hard___________ the work in two days.

A. finishing B. to finish C. finish D. finishes

( ) 9. Our teacher said sound____ much more slowly than light.

A. traveled B. was traveling C. has traveled D. travels.

( ) 10. I don’t know if she________. If she_______, let me know.

A. comes; comes B. will come; comes

C. comes; will come D. will come; will come

( ) 11. You________ to school tomorrow if you go to look after your mother in hospital.

A. don’t need come B. don’t come C. needn’t to come D. needn’t come

( ) 12. Everyone knows that “I” ___ a word and also a letter in English.

A. am B. is C. are D. be

( ) 13. She said that she _____ more time in English next year.

A. will spend B. will take C. is going to cost D. would spend

( ) 14. What an______ story! I’m much ______ in it.

A. interested, interesting B. interesting, interested

C. interesting, interesting D. interested, interested

( ) 15. Oh, it’s you, Lily! ______ you ______ here.

A. I don’t know, were B. I didn’t know, are

C. I knew, are D. I think, were

五、完形填空。

18

to watch play sports games. They buy tickets turn on their TV sets to them.

games in different seasons. Sometimes they play inside the room, sometimes they play outside. We here and there. people different countries cannot understand ( ) 1. A. good for B. good at C. good D. good to

( ) 2. A. other B. others C. the other D. the others

( ) 3. A. and B. but C. or D. so

( ) 4. A. in front B. in the front C. in the front of D. in front of

( ) 5. A. change B. are C. play D. start

( ) 6. A. same B. different C. the same D. the different

( ) 7. A. see B. look C. find D. watch

( ) 8. A. Sometimes B. When C. Or D. So

( ) 9. A. from B. to C. outside D. inside

( )10. A. friend B. friendly C. friends D. more friendly

六、阅读理解。

A

Two men were sitting together in a plane. They were on a long journey. One of the men was a businessman. The other was a farmer. They sat without talking for a while, then the farmer said, “Let’s do something to pass the time.”

“What do you want to do?” the businessman asked.

“We can ask each other riddles.” The farmer said.

“OK. Let’s make the rules first,” the businessman said, “If you don’t know the answer to a riddle, you pay me $100. And if I don’t know the answer, I’ll pay you $100.”

“That’s not fair(公平). You are a businessman with much knowledge. You know more things than I do. I am just a farmer.” the farmer said.

“That’s true.” The businessman said, “What do you want us to do?”

“If you don’t know the answer to a riddle, you pay me $100. And if I don’t know the answer, I’ll pay you $50.” The farmer said. The businessman thought about this, then he said, “OK. That’s fair. Who will go first?”

“I will,” the farmer said. “Here is my riddle. What has three legs when it walks, but only two begs when it flies?”

The businessman thought for a long time and said, “Mm, that’s a good one. I’m afraid I don’t know the answer. ” He gave the farmer $100, then said, “Tell me the answer.”

“I don’t know.” the farmer said, and gave him $50.

( )1. The story happened_____.

A. on a farm B. in a shop C. before a long plane journey D. between two passengers

( ) 2. What does the word “riddle” means in this story?

A. Something to win money.

B. Something to help to make rules.

C. A difficult question to find the answer to.

D. A kind of game in doing business.

19

( ) 3. Why did the businessman agree to give more money if he lost?

A. He made much more money than the farmer.

B. He thought he knew more than the farmer.

C. He was interested in making riddles.

D. He was better at playing riddle games.

( ) 4. The farmer _____ .

A. didn’t enjoy himself on his long journey

B. didn’t want to pay even one dollar

C. spend all his money on the plane ticket

D. won fifty dollars by playing the riddle game

( ) 5. Which of the following is NOT true?

A. The two men made rules for their riddle.

B. The farmer was more clever than the businessman.

C. The two men made their riddle game more interesting by playing it for money.

D. The businessman knew the answer to this riddle.

B

Now machines are widely used all over the world. Why are machines so important and necessary(必要的) for us? Because they can help us to do things better and faster.

A washing machine helps us to wash clothes fast. A printing machine helps us to print a lot of books, newspapers, magazines and many other things fast. Bikes, cars, trains and planes are all machines. They help us to travel faster than on foot.

The computer is a wonderful machine. It was invented not long ago. It not only stores(贮存) information (信息) but also stores numbers millions of times as fast as a scientist does.

Let’s study hard and try to use all kinds of machines to build China into a modern country.

( ) 6. Machines can help us to do things better and faster, so they_____.

A. are difficult to make B. are expensive

C. are important but not necessary D. are very helpful

( ) 7. We have to travel on foot without_____.

A. bikes B. machines C. planes D. trains

( ) 8. Computers can store information and numbers_____ a scientist does.

A. a little faster than B. as fast as

C. much faster than D. much more slowly than

( ) 9.If we want to build China into a modern country. We must__________.

A. study hard B. try to use all kinds of machines

C. invent many machines D. all above

( ) 10. A printing machine can help us___________.

A. print a lot of books B. read more books C. invent many machines D. wash clothes fast

七、根据汉语完成英语句子。

1.这一著名歌唱家捐赠了许多钱给希望工程。

The well-known singer _____________________________ to “Hope Project”.

2.世上无难事, 只怕有心人。

______________________is__________________ if you set your mind to do it.

20

3.我认为你应该去上大学。

I think you should __________________________________________.

4.如果你真那样做了, 你会玩得很开心的。

You will __________________________________________if you do like this.

5.如果你带手机进课堂, 老师会没收的。

If you take you mobile phone into the class, the teacher will ______________________.

八、书面表达。

某个星期天,父母不在家,Uncle John和Aunt Mary来访。请用英语写一篇短文,描述一下你是怎样招待客人的。词数80以上,文体不限。(可另加附页)

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

第1-5单元检测题

班级_____ 姓名_______________ 学号________ 等级_______

一、词汇考查。

A.根据句子意思,用适当的单词填空。

1. In five years, Sally will_______________ a doctor.

2. —You could write him a letter. —Sorry, I don’t like _________________ letters.

3. The boy was walking down the street __________ a UFO landed on Center Street.

4. The girl said she wasn’t mad ____________ me any more.

5. —What will ________ if they watch a video at the party? —Some students will be bored.

B. 用所给词的正确形式填空。

6. I think there will be ___________ (few) cars and more buses in ten years.

7. These clothes are very cheap. They are ______________ (expensive).

8. While the alien was ___________ (visit) the museum, the boy called the TV station.

9. In English, I’m _____________ (good) at reading than listening.

10. For many young people, becoming a _____________ (profession) athlete might seem like a

dream job.

C. 完成下列句子,使意思完整。

11. I went to Beijing last year and ________________(爱上了北京).

12. I ____________________(与?大吵了一架) my cousin yesterday.

13. While she ______________(正在通电话), Davy met another dog outside the station.

14. I ____________________(在?真的不好过) science last semester.

15. You’ll _________________(能够谋生) doing something you love.

二、单项选择

( )16. Kids won’t go to school. They will study _____ home ______computers.

A. in, in B. at, on C. at , by D. at; from

( )17. People will live ____________ 200 years old in the future.

A. / B. be C. to be D. in

( )18. —Will there be fewer trees? —_______________.

21

A. Yes, there will. B. Yes, they will. C. No, there aren’t. D. No, they won’t.

( )19.The head of the movie companies predicted that no one would want to see actors ___.

A. to talk B. talked C. talks D. talk

( )20. He thought that computers would never be ________ most people.

A. used by B. used for C. useful by D. using for

( )21. Yang Liwei is a famous Chinese __________.

A. scientist B. computer programmer C. astronaut D. engineer

( )22. Some scientists think that it may take ______ years to make robots look like people,

and do the same things as us.

A. hundreds of B. two hundreds of C. two hundreds D. two hundred of

( )23. He ___________ know where her house is.

A. maybe B. may be C. may D. must be

( )24. He doesn’t have any money, ____________.

A. too B. also C. either D. neither

( )25. I think you should _______ some money _______ your friends.

A. borrow; for B. borrow; from C. lend; from D. borrow; to

( )26. My friend has the same haircut __________ I do.

A. as B. like C. seem D. looks like

( )27. Don’t run ________ shout ________ the party.

A. and; at B. or; in C. and; in D. or; at

( )28. If you bring snacks to the party, the teachers will ___________.

A. take it away B. take them away C. take away it D. take away them

( )29. I’m going to ________ time with my grandparents this vacation.

A. spend B. take C. cost D. pay

( )30. Don’t __________ others when they are in trouble.

A. laugh at B. smile at C. laugh to D. smile to

( )31.If you play sports ______a living, your job will sometimes be very dangerous.

A. for B. at C. by D. of

( )32. Poor families don’t often have money _________ education.

A. at B. by C. of D. for

( )33. I think it would start a _________ habit if you copy my homework.

A. good B. bad C. well D. wonderful

( )34. I finished my __________ exams last week.

A. end of year B. end-of-year C. year-of-end D. year-end

( )35. Not all events in history are as ________ as this.

A. most terrible B. more terrible C. the most terrible D. terrible

三、完形填空。

gets up at five in the morning. She often has at 6∶50. that she goes to the by bus. She cleans her office begin work at 8∶00. They are very busy all day. She home at 5∶00. Then she does for her family. After supper 22

she books. Sometimes she watches TV or talks with her parents.

( )36.A. teacher B. worker C. doctor D. driver

( )37.A. He B. She C. Her family D. They

( )38.A. breakfast B. lunch C. a meal D. supper

( )39.A. Before B. On C. For D. After

( )40.A. park B. hospital C. factory D. shop

( )41.A. there B. to there C. over there D. here

( )42.A. She B. Work-mates C. Her work-mate D. They

( )43.A. stays B. goes C. leaves D. walks

( )44.A. shopping B. washing C. cooking D. cleaning

( )45.A. reads B. sees C. looks at D. watches

四、阅读理解。

A

My name is Alan. I live in Beijing. Now I am sitting at the window. I often sit here. I can look at the street. In Beijing the buses are blue. A bus is coming now.

There is a bus stop in front of our house. A lot of people are waiting for the bus. Look. An old woman is coming. She often misses the bus, because she never runs. Today she is lucky. The bus driver is waiting for her.

( )46.I often sit ________ .

A. at the door B. behind the window

C. at my window D. near the table

( )47.There is a bus stop ________ .

A. under our house B. near our house

C. in front of our house D. far away from my house

( )48.________ are waiting for the bus.

A. A few people B. A lot of people C. Old woman D. Young people

( )49.The old woman often misses the bus because she ________ .

A. never runs B. doesn’t come C. can’t come D. runs quickly

( )50.The buses in Beijing are ____________.

A. too big B. too small C. black D. blue

B

One day Mr. Brown sees a young woman in the street with children. He is very surprised because all the children are wearing the same clothes. White caps, blue coats and yellow trousers.

“Are all these children yours?” he asks the woman.

“Yes, they are.” she answers.

“Do you always dress them in the same clothes ?” asks Mr. Brown.

“Yes, ” answers the mother. “When we have four children, we dress them in the same clothes because we don’t want to lose any of them. It is easy to see our children among other children because they are all wearing the same clothes. And now we have ten, we dress them 23

children among ours, it is easy to see them because their clothes are different.

( )51. How many people does Mr. Brown see in the street one day? He sees ____in all.

A. ten B. eleven C. four D. ten children

( )52. Why is he surprised? Because ________.

A. all the children are boys B. all the children are in the same clothes

C. all the children are lovely D. all the children are wearing the same trousers

( )53.Why does the woman dress her children in the same clothes? Because _________.

A. she has so many children

B. she loves her children

C. she doesn't want to take her children home

D. she wants to see her children easily among others

( )54. What kinds of clothes are the children wearing when Mr. Brown sees them?

A. White caps, blue coats and yellow trousers.

B. Blue caps, yellow coats and white trousers.

C. Yellow caps, white coats and blue trousers.

D. White caps, yellow coats and blue trousers.

55. “We don't want to take other children home by mistake.”这句话的汉语意思是:

______________________________________________________________________

六、根据句子内容选择正确的词组填空,需要时注意形式变化,有一个是多余的。

57. Parents are always ____________________________ other children.

58. People often remember the news of important events _______________________.

59. I don’t want to _________________________ my best friend.

60. _________________ I was watching TV, my mother was cooking supper.

七、书面表达。

根据图画和所给单词写一段50词左右、意思连贯的短文。

24

单词提示:Mother's Day, Lily, get up, in the morning, to buy, happy

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

第六单元检测题

班级_____ 姓名_______________ 学号________ 等级_______

一、用所给单词的正确形式填空。

1. Thank you for ___________ (help) me with my English.

2. Many children are ________ (interest) in ________ (collect) stamps because they think it _________ (interest) to collect them and they can learn a lot from it.

3. You have been _________ (play) computer games for a long time. It is bad for your eyes.

4. Our teacher told us some _____________(different) in food between ___________(west) countries and China.

5. In China people don’t eat ___________ (separate). They usually order food to share.

6. English is very ______ (use). So we should try our best _________ (learn) it well.

二、用所给动词的正确形式填空。

1.—How long __________ your father________ (work) in the factory?

—Since he ___________ (leave) college.

2. How long __________ you __________ (listen) to music last night?

3. When ____________you ________ (attend) the after-school club?

4. He is always the first one _______ (arrive) at school and the last ______ (leave) school.

5. We _______ (be) friends for the whole ten years.

6. _________ (collect) old coins is my father’s hobby.

7. My father had me ______ (clean) my bike, but I had it ________ (clean) in the shop.

三、按要求变换下列句型。

1. They have been talking for the whole three hours.(一般疑问句)

_________________ they __________________ for the whole three hours?

2. Li Lei told me he did well in the final exam.(同义句)

Li Lei ______________ me ______________ he did well in the final exam.

3. To spit in public places is not polite.( 同义句)

______________ isn’t polite ______________ spit in public places. 对划线部分提问)

_____________________ have you been playing football?

5. you , pictures , with, them , do, the , books , in , like (连词成句)

_________________________________________________________________?

四、单项选择。

25

( ) 1. There ______ a pair of sport shoes under the bed.

A. are B. is C. have D. has

( ) 2. There are many trees on _______ sides of the road.

A. each B. every C. both D. all

( ) 3. We ______ 1000 English words since we ______ to this school.

A. learn, come B. have learning, came

C. have been learning, come D. have learned, came

( ) 4. We have run _______ rice, we will have to buy some this afternoon.

A. out B. of C. out of D. out to

( ) 5. He is interested in _______ English songs.

A. to collect B. collect C. collecting D. collected

( ) 6. The child _________ trees for the whole four hours with his parents.

A. plants B. have been planting C. has been planting D. has been planted

( ) 7. The big tree in front of my house is _______ years old.

A. hundred B. hundreds of C. hundreds D. one hundred of

( ) 8. Yesterday I ________ when I was cooking.

A. had my finger cut B. had cut my finger C. had my finger cutted D. had my finger to cut

( ) 9. My bike doesn’t work. I will _______ this afternoon.

A. make it mend B. have it mended C. have it mend D. have it to mend

( ) 10. Have you ever ________ the Great wall?

A. been to B. gone to C. go to D. been

( ) 11. We like those who have only one idea but make it ______.

A. to work B. working C. work D. works

( ) 12. In Great Britain it isn’t polite ______ from each other’s plate.

A. eat B. to eat C. eating D. for eating

( ) 13. That bag isn’t mine. It may be __________.

A. somebody’s B. somebody else C. somebody’s else D. somebody else’s

( ) 14. They have been skating __________.

A. for three hours ago B. since three hours ago C. three hours ago D. since three hours

( ) 15. _______, what’s your hobby?

A. In the way B. On the way C. To your way D. By the way

五、完形填空。

通读全文, 掌握其大意, 然后选择最佳答案填空。

Answer the Telephone

The telephone rang and the secretary(秘书), Miss Simpson answered it.

“May I a man said.

“Who is , please?” Miss Simpson asked.

“Mr. Bright.” the man answered. Mr. Calder was in the office at the moment. Miss Simpson put her hand the mouthpiece(送话器) and to him.

“Mr. Alan Bright, sir.” she said. “He wants to to you.”

“What? Again!” Mr. Calder exclaimed (惊叫). “He wants to sell us a kind of new typewriters, he?”

“Yes, sir,” Miss Simpson said. “He yesterday.”

“And he rang up five last week. We don't new typewriters. I told him that yesterday.” Mr. Calder said angrily.

“Then what shall I , sir?” she asked.

“Telthe office.” Mr. Calder said.

26

Miss Simpson spoke the mouthpiece, “Mr. Bright,” she said. “I'm afraid you speak to Mr. Calder now. Mr. Calder that he is not in his office now. ”

( ) 1. A. ask B. speak C. talk D. tell

( ) 2. A. said B. saying C. spoke D. speaking

( ) 3. A. on B. in C. over D. with

( ) 4. A. spoke B. speak C. speaks D. asks

( ) 5. A. He's B. That's C. It's D. This is

( ) 6. A. tell B. say C. ask D. speak

( ) 7. A. does B. doesn't C. don't D. isn't

( ) 8. A. call B. calls C. called D. calling

( ) 9. A. hours B. times C. time D. minutes

( ) 10. A. need B. use C. have D. sell

( ) 11. A. ask B. speak C. say D. tell

( ) 12. A. out B. on C. off D. in

( ) 13. A. in B. into C. to D. over

( ) 14. A. couldn't B. don't C. can't D. wouldn't

( ) 15. A. says B. said C. say D. told

六、阅读理解。

A

When you are ill, you should go to see a doctor. After the doctor looks you over, he will write you a note to take to the chemist for some medicine. Chemists are usually good at reading doctors’ notes. But sometimes doctors write too badly and even the chemist can not read them.

One day a woman wrote to a doctor to invite him to have dinner with her family in the restaurant. The doctor wrote an answer, but he wrote too badly and the woman could not read it. “What shall I do?” she asked her husband, “I don’t know whether he is going to come or not. I don’t want to call and say that I don’t understand him.”

Her husband thought for a few minutes and then he had an idea. “Take it to the chemist,” he said, “He will be able to read it for us.”

“Thank you,” the woman said, “That’s a good idea.” She went to the chemist’s shop and gave the doctor’s note to him. The chemist looked at it for a long time.

“Could you wait a moment, Miss?” he said, Then he went to the back of the shop. After a few minutes he came back, carrying a large bottle. He gave the bottle to the woman.

“Take one spoonful(一匙) every day.” He told the woman.

( ) 1. What did the doctor do when he was invited to have dinner in the restaurant?

A. He said he could come on time B. he wrote the woman an answer

C. he was very glad to come D. He wrote a note to the chemist

( ) 2. Why couldn’t the woman understand the “note”?

A. Because the doctor wrote badly.

B. Because the woman didn’t know much about medicine.

C. Because the doctor didn’t like to go

D. Because the woman never went to school.

( ) 3. The husband wanted his wife to _______.

A. call the doctor or have dinner with them.

B. go to the chemist and get some medicine.

C. take the reply to the chemist for help D. read it again

( ) 4. In the story, the word “chemist” means “______’ in Chinese.

A. 护士 B. 化验师 C. 药剂师 D.药房

27

( ) 5. What did the man in the chemist’s shop give the woman at last?

A. A piece of good advice. B. The right idea of the doctor.

C. An invitation from the doctor. D. A bottle of medicine.

B

An important question about eating out is who pays for the meal. If a friend of yours asks you to have lunch with him, you may say something like this, “I’m afraid it’ll have to be someplace cheap, as I have little money.” The other person may say, “Ok, I’ll meet you at McDonald’s.”

This means that the two agree to go Dutch, that is, each person pays for himself. He may also say, “Oh, no, I want to take you to lunch at Smith’s,” or “I want you to try the Chinese dumplings there. They are great.” This means the person wants to pay for both of you. If you feel friendly towards the person, you can go with him and you needn’t pay for the meal. You may just say, “Thank you. That would be very nice.”

American custom about who pays for dates (约会) are much the same as in other parts of the world. In the old days, American women wanted men to pay for all the meals. But, today, a university girl or a woman in business world will usually pay her way during the day. If a man asks her for a dance outside the working hours, it means “Come, as my guest.” So as you can see, it is a polite thing to make the question clear at the very beginning.

( ) 6. The passage tells us _______.

A. how to eat out B. where to eat out C. what to eat out D. who pays for the meal

( ) 7. If you have little money,_______.

A. you’ll have a cheap meal B. you’ll borrow some from others

C. you’ll ask your friend to pay for your meal

D. you will not want your friends to ask you to dinner

( ) 8. “Go Dutch” in this passage means ________.

A. 去饭馆 B. 就餐 C. 订餐 D. 各自付款

( ) 9. Sometimes your friend takes you to lunch. It means _______.

A. he’s going to lend you money to you B. he’s going to pay for your meal

C. he’ll be angry with you D. he can’t understand you

( ) 10. In America, some girls and women _______now.

A. ask men to pay for their meals B. try to pay for the men’s meals

C. try to pay for their own meals D. never have anything outside

七、翻译下列句子。

1. 谢谢你送给我的邮票。

Thank you _______________________________me the stamps.

2.—你做了多长时间的作业了? —两个小时了。

—How long _______________ you _________________________ your homework? —______ two hours.

3. 自从她六岁以来, 她一直弹钢琴。

She has been_________________________ since she ______________ six years old.

4. 那使我想起了美语和英语的不同。

That _______ me of _______________between American English and British English.

5. 我的头发太长了, 明天我将去理。

My hair is too long, I________________________ it _________________ tomorrow.

八、书面表达。

帮助他人是一件快乐的事,请写一件你经历过的帮助别人的乐事,并谈谈你的快乐,80个词左右。

28

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

第七单元检测题

班级_____ 姓名_______________ 学号________ 等级_______

一、用所给单词的正确形式或根据句意和首字母提示填空。

1. The teacher is coming. Would you mind ______ (clean) the blackboard?

2. The river is very dirty. It smells ________ (terrible). It is _____ (terrible) polluted.

3. Last night he watched an ________ (excite) football match on TV, and he was so ________ (excite) that he couldn’t get to sleep.

4. When this h________, I will get angry.

5. What you did is not right, so you should make an a______ to your teacher.

6. When you are waiting for a bus, you should wait in l__________.

7. He is always ready to help people in t__________.

8. His mother often c________ about his carelessness.

二、用所给动词的正确形式填空。

1. Would you mind ________ (not play) basketball in the classroom?

2. When someone ______ (cut) in line, people will get ________ (annoy).

3. Tomorrow is Sunday. I will have a lot of clothes ______ (wash). So I will be very busy.

4. That boy ________ (fly) a kite near the river for more than three hours.

5. They continued __________ (listen) to the music.

6. What you want to buy is __________ (sell) out. You can come to have a look tomorrow.

7. I have some difficulties ________ (finish) the work in two days.

8. Mr. Brown _________ (arrive) already. He ________ (arrive) an hour ago.

三、根据要求变换下列句型。

1. I would like to have some bananas. (一般疑问句)

_____________ you _______________ to have some bananas?

2. Would you please pass him the doll? (否定句)

Would you please ______________________ him the doll? 对划线部分提问)

__________ they ____________ to a movie before they went to college?

4. Would you mind not playing baseball here? ( 同义句)

Could you ________________ not ________________ baseball here?

5. He will come here. I will let you know. (用if 连成一句)

_______________________________________________.

29

四、单项选择。

( ) 1. —Would you like to come to my birthday party?

—Yes, ____________ I’m very busy.

A. I like to, and B. I’m glad to, but C. I’d like to, but D. I would like, and

( ) 2. —Would you please ______ football near my home? — ____________.

A. not to play, No B. not play, Yes, I will do that again

C. not play, Sorry, I won’t do that again D. don’t play, Sorry, I won’t do that again

( ) 3. —Mum, may I go out to play?

—No, you _____. You must finish your homework first.

A. may not B. mustn’t C. couldn’t D. needn’t

( ) 4.—Would you mind moving your bike a little to make room for mine? —______.

A. Yes, I would B. OK, I’ll do it right now

C. Wait a moment D. No, I wont do it

( ) 5. I’ll do it _____ a minute.

A. at B. on C. in D. after

( ) 6. ______ dolls to children at McDonald’s isn’t good.

A. Selling B. Sell C. Sells D. To selling

( ) 7. Remember to ______ your English book here.

A. take B. bring C. carry D. sell

( ) 8. —_________?

—I’m looking for a dress for my daughter.

A. Can you help me B. What can I do for you

C. What do you want D. What are you looking for

( ) 9. Try ______ late for school again.

A. not to be B. not be C. not being D. to be not

( ) 10. Get up early, ______ you ______ late for school.

A. and, will be B. or, will be C. or , are D. so, are

( ) 11. When you are ______, you can come to me for help.

A. in trouble B. trouble C. in dangerous D. in matter

( ) 12. The boy ________ under the tree is very good at math.

A. to reading B. reading C. to read D. read

( ) 13. You must ________ your teacher for your ______ late for class.

A. apologize, to be B. apologize to , being

C. apology to, being D. apology to , to be

( ) 14. We didn’t get the Snoopy doll because they had been ______.

A. sold of B. sold off C. sold out D. sold over

( ) 15. When they met in the street, they got ______.

A. happy B. happily C. happier D. more happy

五、阅读理解。

A

McDonald’s Opens restaurant in New Delhi

NEW DELHI, INDIA —McDonald’s is opening its first restaurant in New Delhi, India. It is the only McDonald’s in the world with no beef on the menu. You can’t eat Big Macs here, but there are mutton Maharajah Macs. These hamburgers are made from Indian sheep, and the fries are made from Indian potatoes. The soda comes from an Indian bottler(灌装公司).

Many old and young people come to the new restaurant. Mr. Sahani , who is 75 years old, says he comes all the way from a town which is 90 miles south of New Delhi. “I like it because 30

McDonald’s has not brought things from overseas. All the food comes from India.”

A 19-year-old boy, Pankresh, says, “If the food is good, I don’t care where it comes from.”

A rich Indian man, Vikram Bakshi, owns half of the restaurant. The McDonald’s company owns the other half. Bakshi says the restaurant serves mutton because 80% of Indians are Hindu. Hindus don’t eat beef. They also believe that it is wrong to kill cows.

The menu at the New Delhi McDonald’s has some other Indian food. For the Indians who don’t eat any meat at all, there are Vegetable McNuggets. They are made with rice, peas, carrots, red pepper and apices.

McDonald’s has 20,000 restaurants in more than 95 countries. It fits its menu to each culture(文化).

In Thailand, people can eat Samurai Pork Burgers with a sweet sauce(酱) on top. In Japan they can try burgers topped with a fried egg.

( ) 1. Mr. Bakshi _______.

A. works as waiter in this McDonald’s B. owns 50% of the restaurant

C. comes to the restaurant to eat D. lives 90 miles south of New Delhi

( ) 2. The food at the New Delhi McDonald’s come from _______.

A. the USA B. many different countries C. India D. Japan

( ) 3. The McNuggets at this McDonald’s are made from _______.

A. chicken B. mutton C. vegetables D. pork

( ) 4. Many Indians do not eat beef because _______.

A. they don’t like the taste B. Hindus believe it is bad to kill cows

C. beef is very expensive in India D. Hindus are afraid of cows

( ) 5. McDonald’s serves ________.

A. only American food B. only all-beef hamburgers

C. food that the people from different countries like D. mutton meals in Thailand

B

A farmer had a cow. He took very good care of his cow. One day it was ill, the farmer was very worried. He telephoned the vet.

“What’s the problem?” the vet asked the farmer when he arrived. “My cow is ill,” said the farmer, “I don’t know what’s the matter with her. She’s lying down and doesn’t eat. She’s making a strange noise.” The vet looked at the cow. “She’s certainly ill,” he said, “and she needs to take some strong medicine.” He took a bottle out of his box, put two pills into his hand and said, “Give her these. The pills should make her better.” “How should I give them to her? The farmer asked. The vet gave him a tube(管子) and said, “Put this tube in her mouth, then put the pills in the tube and blow. That’ll make it.”

The next day the vet came to the farm again. The farmer was sitting outside his house and looked worried. “How’s your cow?” asked the vet. “No change,” the farmer said, “and I’m feeling very strange myself.”

“Oh?” the vet said, “Why?”

“I did what you said.” the farmer answered, “I put the tube in the cow’s mouth and then put the two pills in it.”

“And?” the vet asked.

“The cow blew first.” the farmer said.

( ) 6. From the story, we know that a vet is ________.

A. the farmer’s friend B. a milk factory

C. a hospital for cows D. a doctor for animals

( ) 7. The farmer asked the vet for help when his cow _______.

31

A. couldn’t lie down B. didn’t eat pills

C. couldn’t make any noise D. was not well.

( ) 8. What medicine did the vet give the farmer?

A. A bottle of pills. B. A long tube.

C. Two pills. D. A small box.

( ) 9. The vet taught the farmer how to _______.

A. blow the tube B. make the cow take the pills

C. take the medicine D. put the tube in his mouth

( ) 10. Which of the following is true?

A. The farmer ate the pills.

B. The cow got better after taking the medicine.

C. The vet came and gave the farmer another cow the next day.

D. The farmer waited outside the vet’s house the next day.

六、翻译下列句子。

1. 电视机太吵, 请你关小声点好吗?

The TV is ________________. Would you ______________ it ____________ ?

2. 完成作业不会花很长时间。

It _________ take ________ to ________ the homework.

3. 昨天他出了什么事?

What ________________ him yesterday?

4. 家长们对我们学校不满意, 因为学生作业太多。

Parents are ____________ our school, ___________ we have ___________ homework.

5. 这个村的很多年轻人进城打工挣钱。

Many young people in the village went to town ______________________.

七、短文填空。

in September after the long summer holidays. There are two one is go to public(公立的) schools.

only four or five subjects at a time. They usually go to the same classes every day, and they do their homework every day. After class they have a lot college education(教育there are scholarships(奖学金) for good students, and many college students work part-time in order for education.

1. __________ 2. __________ 3 __________ 4. __________ 5. __________

6. __________ 7. __________ 8. __________ 9. __________ 10. __________

八、书面表达。

看下面四幅图,通过它们所表达的内容用英语写一篇短文,至少60词。

32

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

第八单元检测题

班级_____ 姓名_______________ 学号________ 等级_______

一、用所给单词的正确形式填空。

1. Would you mind ____________ (attend) the meeting instead of me.

2. ____________ (read) in the sun is bad for your eyes.

3. This kind of pet is too _____________ (hair).

4. He was so tired that he fell fast ______________ (sleep).

5. This question is very __________ (easy), and he can answer it _____________(easy).

6. Wang Hong is the ____________ (win) of the contest.

7. Reading English in the morning is a good way ____________ (learn) English.

8. In the barn there are too many _____________ (mouse).

9. They chose this house _____________ (live) in.

二、用所给词的正确形式填空。

Last night the first episode(一段情节) of the series(连续剧on Channel 5. It was an interesting science fiction series about a scientist, Professor Spark, and his fantastic(奇异的) time machine. (want) to travel to the future, but something and he (go) back to the age of the dinosaurs(恐龙). At first, the professor (be) very excited. It was an opportunity(机会) for him to study the Jurassic Period(侏罗纪matches, and … his brain. What do you think he (do)?

三、按要求变换下列句型。

33

1. He has given away all the gifts to the children.(否定句)

He _________________________ away all the gifts to the children.

2. They thought he was the best writer in the newspaper.(否定句)

They ___________________________ he was the best writer in the newspaper. 对划线部分提问)

________________________________ him this present?

4. It’s not creative enough to buy a scarf for my mother.(同义句)

__________________________________________ a scarf isn’t creative enough.

5. I, have, time, my, do, to , enough, finish, homework, not (连词成句)

__________________________________________________.

四、单项选择。

( )1. — Where are you going?

—I’m going shopping.

—___________? —Certainly.

A. Will you give me pen B. Could you get a pen for me

C. Can I help you D. What are you going to buy

( )2. John is much better than I________.

A. to playing chess B. for playing chess C. at playing chess D. in playing chess

( )3. He has ___________ daughter_______ Mary.

A. a eight years old , name B. an eight-years-old , named

C. an eight-year-old , named D. a eight-year-old , naming

( )4. The classroom is very dirty today. It is hard _______.

A. cleaning B. to clean it C. to cleaning D. to clean

( )5. I don’t think you are right. So I can’t ________ you.

A. agree with B . agree to C. agree on D. agree

( )6. —I’m going to buy a birthday cake.

—_________? —No. My friend’s daughter.

A. Is it your son B. Is it for someone in your family

C. When are going to buy it D. Is it your birthday

( )7. Life _______ a pig isn’t always perfect.

A. of B. with C. from D. to

( )8. After school he didn’t go home. _______ he went to the Internet café.

A. But B. While C. Instead D. Instead of

( )9. In Japan the same gift may ________ to someone else.

A. give back B. give away C. be given back D. be given away

( )10. —Is that your eraser? —No, ______ is red. It must be ________.

A. my , somebody else B. mine , somebody else’s

C. mine , someone else D. my , someone else’s

( )11. The contest ________ during Beijing Olympic Games.

A. will be held B. was held C. will be had D. hold

( )12. Mary likes to learn words _______.

A. in heart B. by heart C. with heart D. into heart

( )13. Mum’s birthday is coming. What about _______ her some flowers?

34

A. get B. getting C. to get D. got

( )14. He was very excited about _______a picnic.

A. having B. to have C. have D. to having

( )15.—Did you make anyone _______ the word? —Yes. I have made the word _______.

A. to look up , look up B. to look up , looked

C. look up , to be looked up D. look up , looked up

五、完形填空。

A

Once Einstein gave a lecture in many places in America. His driver always listened to him and knew the lecture so well that he was sure he could give it himself. So Einstein agreed that the driver gave the lecture for him.

As nobody knew Einstein there, the driver gave the lecture for Einstein that evening. At first he was a bit afraid, but Einstein's smile made him feel better. He gave a good lecture and the people were quite pleased. Then the driver started to leave and Einstein followed him without a word.

When they got to the door, a man asked the driver a difficult question. The driver said that the question was very easy, and told the man to ask his driver behind to answer it.

根据短文内容填空, 每空限填一词

Einstein gave the (1) _______ lecture again and again. His driver (2) _______ to his lecture so many times (3) _________ he wanted to give it (4)_______. When Einstein knew it, he let the driver (5) ________ the lecture for him that night. The driver gave a (6) ________ lecture and the great scientist was quite pleased. When they were (7) ________ the lecture room, a man asked the driver a question. To show (8) __________ easy the question was, the driver asked Einstein who followed him (9) ________ to answer it (10) ________ of him.

B

对话填空,在对话空白处填上一个合适的词,使对话意思完整(10分)

A:B’ s. She likes to collect beautiful things.

A:No. It(be hers. She likes to collect cards but not album.

B:Look! There’

A:“you! Your daughter, Mary!”B:Really? Happy birthday to you!

A:you! I’ 六、阅读理解。

A

I’m taking my family to other countries to have a trip. My wife and I and our two children are all going along. My elder brother will go with us, too. He has never been overseas and he is even more excited than the children. My father is so old that he’d like to stay at home and take care of the house.

We’re going by train to New York, and then take a ship to Europe . When we arrive in Europe, we’re going to some countries for sightseeing (观光). We’ll go to places either by train or by bus. We’re going to fly home.

35

It took us a long time to decide where to go, but I think we’ll have a very interesting trip. We’ll go to England, France and Italy. We also talked about how we would go to Europe. At first we wanted to fly because it would be faster and would save more time, But my brother likes to take a boat trip and the children like that, too.

( ) 1. How many people of the family will go to have a trip?

A. Three B. Four C. Five D. Six

( ) 2. My father will not go on the trip because ____.

A . he doesn’t like travels B. staying at home is more interesting

C. he is too old to travel D. nobody wants to take him along

( ) 3 . We’re coming back home by_____ .

A. sea B. air C. bus D. train

( ) 4. In Europe we will _____.

A. go sight-seeing at the seaside B. to go to different countries by ship

C. buy a lot of presents D. go from place to place by train or by bus

( ) 5. My brother and my children would like to _____.

A. do some shopping in Europe B. study the Italian language in Italy

C. enjoy a trip by ship D. learn French in France

B

Bill Gates was born on October 28, 1955. He grew up in Seattle, Washington. He was a very clever boy. His favorite subjects at school were science and math. When he was 13, he started to play with computers. At that time, computers were large machines. Once he was very interested in a very old computer. He and some of his friends spent lots of time doing unusual things with it. In the end, they worked out a software program with the old machine. Bill sold it for $4,200 when he was only 17.

In 1973, Bill went to Harvard University(哈佛大学). In his third school year, he left Harvard to work for a company called Microsoft. Bill began his company in 1975 with his friend Paul Allen. They thought the computer would come into every office and every home soon. So they began developing(发展) the software for personal computers. They improved(改进) the software to make it easier for people to use computers.

( ) 6. Bill Gates grew up in _______.

A. Canada B. Australia C. America D. Germany

( ) 7. What subjects did Bill like best at school?

A. Science and math B. Languages and art C. Math and languages D. Music and P.E

( ) 8. Bill’s company worked hard at _______.

A. making large machines B. playing computer games

C. mending old machines D. developing software

( ) 9. Bill started to play with computers ______.

A. in 1955 B. in 1968 C. in 1973 D. 1975

( ) 10. The word “personal” means _______.

A.个人的 B.公众的 C.大型的 D.昂贵的

七、翻译下列句子。

1. 明天是我哥的生日, 我该给他买点什么呢?

Tomorrow is my _______________. ____________ I ___________________ for him? 36

2. 你曾经受到的最好的礼物是什么?

What’s the ____________________ gift you _____________________?

3. 大肚猪太难照顾。

Pot-bellied pigs are _______ difficult ________________________.

4. 在不同国家送礼不同。

_______________ is different in _______________________________.

5. 他想和他妈一起去也不愿一个人呆在家里。

He wanted ____________ with his mother ____________________ at home all by himself.

八、书面表达。

你上次生日是怎么过的?请用英语写一篇短文, 介绍你的上次生日。(60词左右) ___________________________________________________________________________ ___________________________________________________________________________ ___________________________________________________________________________ ___________________________________________________________________________ ___________________________________________________________________________ ___________________________________________________________________________ ___________________________________________________________________________ ___________________________________________________________________________

第九单元检测题

班级_____ 姓名_______________ 学号________ 等级_______

一、根据句意和首字母提示完成单词。

1. Have you ever b___________ to a museum?

2. They have p___________ seen the movie. It’s so interesting.

3. I hope that they will have a w______________ time in the amusement park.

4. In the last twenty years great c_____________ have taken place in Linyi.

5. I d_____________ that the most exciting thing in the holiday is traveling.

6. After she g___________ from the university, she became a flight a_________.

7. He has been a tour g______________ for a lot of years.

8. Chinese students are interested in European c_________________.

9. Many people , e_____________ young people like American movies.

二、用所给的正确形式填空。

1. He ___________ ever ___________ (be) to the History Museum several times.

2. — _______________ you ever _____________ (be) to the zoo?

—Yes. I ________ (go) there last summer. I _______ (see) many kinds of animals there.

3. —Where is Mr. Wang?

—He _________ (go) to the library. He wants to borrow some library books.

4. Rodgers ______ (plant) those trees. He _______ (do) it the day before yesterday. 37

5. We ______ (learn) English for more than two years.

6. When he ____________(finish) his work, he ____________(ring) me up.

三、按要求变换下列句型。

1. They have ever been to an English-speaking country. (一般疑问句)

______________ they ever ______________ to an English-speaking country . (对划线部分提问) _______________________ she ________________ a flight attendant. (对划线部分提问) _______________________ has his father __________________ to America?

4. Linda is taller than any other girl in her class. ( 同义句)

Linda is __________________________ girl in her class.

5. improve , why , you , do , English , want , to , your (连词成句)

______________________________________________________________?

四、单项选择。

( ) 1. —I can sing the song in English. —________.

A. So I can B. So can I C. I can so D. Too can I

( ) 2. —Why don’t you buy one of the scarves for your mum? —They are not ______.

A. beautiful enough B. enough beautiful C. too beautiful D. beautifully enough

( ) 3.The food in the restaurant is good ______ the price is too ______.

A. and ; high B. but ; high C. but ; expensive D. because ; low

( ) 4. I think a dog is a good pet for _________ child.

A. a 6-year-old B. an 6-years-old C. a 6-year old D. a 6 years-old

( ) 5. —I have never been to a water park. —________ I.

A. So have B. Neither have C. So do D. So am

( ) 6. Maybe when I graduate, I’ll think about ________ an English teacher.

A. become B. becoming C. became D. to become

( ) 7. There are about six ________ students in our school.

A. thousand B. thousands C. thousands of D. thousand of

( ) 8. —Have a wonderful time! —___________.

A. Have a wonderful time, too. B. Thank you C. Certainly D. You are welcome

( ) 9. Neither of the two boys ________ from the USA.

A. come B. don’t come C. comes D. doesn’t come

( ) 10. Have you ever seen him ________?

A. ago B. two days ago C. before D. just now

( ) 11. He made some new _________ in science.

A. discovers B. discovered C. discovery D. discoveries

( ) 12. Neither the students nor the teacher ________ the answer to the question.

A. know B. knows C. don’t know D. doesn’t know

( ) 13. Mr. Jack ________ China for several years.

A. has been to B. has come to C. has been in D. came to

( ) 14.—Would you like some tea or coffee? —______ is OK.

A. Neither B. Either C. Both D. Any

( ) 15. His brother ________ for three months.

38

A. has joined the army B. has been in the army C. has become a soldier D. joined the army

五、完形填空。 years ago.

Traveling by train by air , but it has its advantages(便利). You can see the country you are traveling through. Modern trains have comfortable seats and dining cars. They make even the longest journey(旅程you wish—( ) 1. A. impossible B. possible C. good D. bad

( ) 2. A. fastest B. faster C. slowest D. slower

( ) 3. A. spend B. took C. cost D. worth

( ) 4. A. faster B. fast C. slower D. slow

( ) 5. A. enjoy B. harmful C. enjoyable D. tired

( ) 6. A. prefer to B. prefer C. prefers D. prefers to

( ) 7. A. pleased B. pleasure C. pleasant D. please

( ) 8. A. take B. spend C. cost D. visit

( ) 9. A. jeep B. truck C. car D. bike

( ) 10. A. owns B. own’s C. owns’ D. own

( ) 11. A. to B. from C. as D. with

( ) 12. A. whatever B. wherever C. however D. whichever

( ) 13. A. enjoy B. like C. love D. eat

( ) 14. A. what B. why C. where D. which

( ) 15. A. in B. with C. for D. on

六、阅读理解。

A

In the 13th century, the famous Italian traveler, Marco Polo, traveled a long way to China. During his stay in China, he saw many wonderful things. One of the things he discovered was that the Chinese used paper money. In western countries, people didn’t use paper money until 15th century. However, people in China began to use paper money in the 7th.

A Chinese man called Cai Lun invented paper almost 2000 years ago. He put these pieces of paper together and made them in a book.

Now paper comes from trees. We use a lot of paper every day. If we keep on wasting so much paper, there will not be any trees left on the earth. If there are no trees, there will be no paper. So how can we save paper? We can use both of every piece of paper, especially when we are making notes. We can choose drinks in bottles instead of those in paper packets(小包). We can also use handkerchiefs(手帕) and not paper ones. When we go shopping, we can use fewer 39

paper bags. If the shop assistant does give you a paper bag, we can save it and reuse it later.

Everyone can help to save paper. If we all think carefully, we can help protect trees. We should do it now, before it is too late.

( ) 1. When Marco Polo was in China, he _________.

A. discovered Cai Lun invented paper B. learned to make paper

C. discovered Chinese people used paper money D. learned to use paper money

( ) 2. People in Western countries first used paper money in the ________ century.

A. 17th B. 15th C. 13th D. 7th

( ) 3. Which of the following is NOT the way of saving paper?

A. To use both sides of every piece of paper

B. To use the paper bags from shops more than once.

C. To use cotton handkerchiefs instead of paper ones. D. To grow more trees.

( ) 4. Which of the following is not true?

A. If we keep on wasting paper, we will have no paper to use.

B. The Chinese people used paper money earlier than the people in Western countries.

C. A Chinese man called Cai Lun invented paper money about two thousand years ago.

D. We can use the paper bags from the shops again.

( ) 5. Which is the best title of the passage?

A. Saving Paper B. The History of Paper

C. Cotton Handkerchiefs Back Again D. Cai Lun Invented Paper

B

Jack had gone to the university to study history, but at the end of his first year, his history professor(教授) failed him in his exams, and Jack would have to leave the university. However, his father decided that he would go to see the professor to urge(强烈要求) him to let Jack go on his studies the following year.

“He’s a good boy,” said his father, “and if you let him pass this time, I’m sure he’ll improve a lot next year and pass the exam at the end of it really well”

“No, no, that’s quite impossible.” Said the professor at once, “Do you know, last month I asked him when Napoleon had died, and he didn’t know!”

“Please, sir, give him another chance(机会).” Said Jack’s father. “You see, I’m afraid we don’t take any newspapers in our house, so none of us even know that Napoleon was ill.”

( ) 6. Jack would have to leave the university because _________.

A. he didn’t like history B. he didn’t pass the exam

C. he was a good boy D. he didn’t know Napoleon was ill

( ) 7. Jack’s father wanted the professor _______.

A. to tell him a story B. to give Jack a lesson

C. to let Jack pass his exams that time D. to let Jack leave the university

( ) 8. In “at the end of it” the word “it” means _______.

A. Jack’s exams B. the university C. Jack’s first year D. Jack’s second year

( ) 9. “Impossible” means _______.

A. possible B. not possible C. untrue D. not true

( ) 10. Jack didn’t know when Napoleon had died because________.

A. he didn’t do well in his history B. he didn’t take any newspaper

40

C. he didn’t know Napoleon D. he didn’t know Napoleon left the university

七、翻译下列句子。

1. —我从来没有去过游乐场。你呢? —我也没有。

—I have _________________ to an amusement park. __________________ you?

—_____________________________ I.

2. 以前我从来没读过这么好笑的故事。

I _____________ never ______________ a funny story like ___________________.

3. 你曾经和你的同桌争吵过吗?

_________________ you ever ____________________________ your deskmate?

4. 你为什么想去讲英语的国家工作?

____________ do you want to __________ in an _____________________ country?

5. 我们每天花一个小时做作业。

It _________ us an hour ________________ our ______________.

八、书面表达。

你到过什么地方?你对它有什么深刻的印象?请用英语写一篇短文来介绍你游历过的

城市或风景点。80词左右。

____________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________

第十单元检测题

3. (对划线部分提问)

_____________________ Henry go skating on the lake?

4. I would not like to eat anything. (同义句)

I ___________________ eating anything.

5. The problem is too hard for us to work out. (同义句)

The problem isn’t ___________________ for us to work out.

6. It’s very cold today. (变为反意疑问句)

It’s very cold today, _________ __________?

7. You gave me much help. I thank you. (两句合一句)

Thank you________ __________me.

8. Your apartment is quite comfortable. (变为反意疑问句)

Your apartment is quite comfortable, ______ ______?

9. I have taught in this school for one year. (改为同义句)

I______ to teach in this school ______year.

10. He said to me, “I get to school at seven today.” (改为间接引语)

He told me ______got to school at seven ______day.

41

四、单项选择。

( ) 1. The children are waiting_____ the bus-stop_____ their teacher.

A. for, at B. at, for C. at, at D. for, for

( ) 2. I’m twenty years old. I’m _____ a child.

A. not longer B. no long C. not any longer D. no longer

( ) 3. I think Chinese is as_____ as English.

A. useful B. more useful C. most useful D. the most

( ) 4. I_____ my homework when my father came in.

A. am doing B. was doing C. do D. was did

( ) 5. What a _____ headache! You seem_____ ill.

A. terrible; terribly B. terribly; terrible C. terrible; terrible D. terribly; terribly

( ) 6. If it_____ tomorrow, we’ll go to the park.

A. will rain B. doesn’t rain C. won’t rain D. don’t rain

( ) 7. He told us_____ him up.

A. to not wake B. don’t wake C. not wake D. not to wake

( ) 8. —She studies hard. —____ and _____.

A. so she does; so you do B. So does she; so you do

C. so does she; so do you D. So she does; so do you

( ) 9. The man must be very angry_____ his daughter, _____?

A. about; isn’t she B. with; isn’t he C. at; mustn’t she D. with; mustn’t he

( ) 10. _____she is!

A. How a kind girl B. How girl kind C. What a kind girl D. What kind girl

( ) 11. The old man has two sons, but_____ of them lives with him.

A. all B. both C. neither D. few

( ) 12. She taught ______ English last year, and she learnt very ______.

A. herself, fast B. herself, fastly C. her, fast D. her, fastly

( ) 13. After he finished washing his clothes, he went on ______ the room.

A. cleaning B. to clean C. cleaned D. with cleaning

( ) 14. ______ some flowers ______ her hand, she came into the room.

A. And, on B. With, under C. Have, in D. With, in

( ) 15. A moment ______, Miss Liu came in. The head teacher asked her angrily, “Why did

you come ______ again?”

A. late, late B. later, later C. later, late D. late, later

五、完形填空。

A

It’s easier to go downhill than to climb uphill, so it’s easier to fall into bad habits than __. They come little by little, so you don’t know cannot do their homework, they copy from If they see bigger boys smoking, want to learn to smoke. If they see their friends gambling(赌博), they want to gamble. When they get the habits become stronger and stronger. Then they can no 欺骗). __9__ no one believes in them. How __10__ it is that we stop the bad habits at the 42

beginning!

( ) 1.A. one B. ones C. other D. others

( ) 2.A. slowly B. usually C. exactly D. suddenly

( ) 3.A. danger B. idea C. plan D. hope

( ) 4.A. work B. school C. home D. night

( ) 5.A. parents B. teachers C. classmates D. students

( ) 6.A. still B. too C. also D. yet

( ) 7.A. thinner B. fatter C. older D. younger

( ) 8.A. read B. give C. write D. steal

( ) 9. A. At last B. At first C. At least D. At most

( ) 10.A. silly B. important C. difficult D. easy

B

根据短文意思和首字母提示填空

to their home. It suddenly began to rain , and the small boy didn’t feel happy. For a long time he turned to his father and said to him,“Why does it rain, Father? It isn’t very nice, is it?” “No, very nice, but it’ s useful, Tom,” answered his father.“It rains to make fruit and vegetables us.” Tom thought about this for a then he ,“Then, w does it rain on the road, Father?”

六、阅读理解。

( A. Beijing B. Lhasa C. Chongqing D. Changsha

( ) 2.Jim takes an umbrella with him today. He must be in_____.

A. Changsha B.Guilin C.Fuzhou D. Chongqing

( ) 3.Which city is the warmest?

A. Beijing B.Changchun C.Haikou D.Lhasa

( ) 4.How many cities` temperature stay above zero?

A.7 B.3 C.5 D.1

( ) 5.The coldest city is_____.

A. Beijing B.Changchun C. Lhasa D.Chongqing

B.

43

Last Sunday I saw the worst storm. It came suddenly and went on for more than three hours.

After lunch, I went into my room to have a rest. The air was hot, and everything was quiet. The strong wind started blowing into my room suddenly. Pieces of paper on my desk flew high into the air and some flew out of the open window. As I ran out to catch them, big drops of rain began to fall.

When I came back into the house, it was raining harder and harder. I tried very hard to close the window. Then I heard a loud crashing(碰撞的) sound from the back of the house. I ran out of my room to find out what it was— a big tree fell down and broke the top of the back room.

( ) 6. The storm happened______.

A. in the morning B. in the afternoon

C. while I was in the back room D. while I was in the garden

( ) 7. Before the storm came, the weather was______.

A. cold B. cool C. hot D. warm

( ) 8. The storm went on for______.

A. over three hours B. three hours C. less than three hours D. two hours

( ) 9. The wind blew some of the paper______.

A. all over the floor B. out of the door C. into the back room D. out of the open window

( ) 10. The top of the back room was broken because of______.

A. the hot air B. the crashing sound C. the rain D. the falling tree

七、根据汉语意思完成英语句子。

1.多好的天气呀!

_____________________________weather it is!

2.这辆车的价格非常低, 我负担得起。

The price of the car is__________________________ I can buy it.

3.我和我的同班同学相处得非常融洽。

I___________________________________ my classmates.

4.在你完成试卷后, 请仔细检查一遍。

Please _____________________________your paper after you finish it.

5.这一辆新自行车花了我550元钱。

This new bike_____________________________________550 yuan.

八、书面表达。

选取你和你母亲之间发生的一件事情作为素材写一篇短文,这件事可能是愉快的,也可能是不愉快的,但是印象是深刻的。词数在80左右。

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

第6-10单元检测题

44

班级_____ 姓名_______________ 学号________ 等级_______

一、词汇考查。

A.用所给单词的适当形式填空。

1.—Lucy, would you mind__________ (go) shopping with me? —Certainly not.

2. You must do more eye exercises____________ (keep) your eyes good.

3. This girl got____________ (interest) in music when she was five years old.

4. My cousin does____________ (good) in playing basketball.

5. I have finished____________ (do) my homework. Have you finished yours?

B.根据首字母完成单词。

1. This supermarket is very c_____________, let’s go to another one.

2. Tom is badly hurt. He walks a____________ the street slowly.

3. Everyone knows the d_____________ between these two schools.

4. I really want to know why your mother gets so a_____________.

5. His father works in a barber shop, he works as a hair s_____________.

二、用所给动词的正确形式填空。

1. Lily’s parents think it is not easy for her________ (move) such a heavy box.

2. Tim chose the big house___________ (live) in.

3. They_________ (see) the film Titanic. They__________ (say) they liked it very much.

4. If you don’t hurry up, you ___________ (be) late for school.

5. My brother always_______ (try) his best to do everything, he is a hard-working boy.

6. I____________ (have) my lunch, I________ (have) it just now.

7. __________ (speak) English as often as possible is a good way to learn English

8. How about_________ (go) swimming with our classmates, Lucy?

三、句型转换。

1. This boy has visited the Great Wall already. (变为一般疑问句)

______this boy visited the Great Wall_________?

2. Tom is so young that he can’t go to school. (同义句)

Tom isn’t ________________________________ go to school.

3. David can’t go to the meeting, so I will go instead. (同义句)

I will go to the meeting____________________________ David.

4. I won’t buy the car because it’s too expensive. (同义句)

I will buy the car _______________ it doesn’ttoo much.

5. The child is too young to put on clothes himself. (同义句)

四、单项选择。

( ) 1. ______ elephant is bigger than______ sheep.

A. An, a B. A, / C. An, / D. /, /

( ) 2. He teaches us______ English well.

A. how to speak B. what to speak C. when to speak D. how can speak

( ) 3. He likes playing______ piano and sometimes he likes to play _______ basketball, too.

A. the, the B. /, / C. /, the D. the, /

( ) 4. Can you do the work______ another way?

45

A. in B. on C. by D. with

( ) 5. All of us found______ difficult for us to work out the math problem and it was very

nice______ him to help us.

A. it’s, of B. it, for C. its, for D. it, of

( ) 6.—Do you have enough men to carry these chairs? —No, I think we need______ men.

A. another two B. two others C. more two D. two

( ) 7. The light in the room wasn’t ______ for me______.

A. enough brightly; reading B. brightly enough; to read

C. enough brightly ; reading D. bright enough; to read

( ) 8. What do people ______ this kind of plants?

A. say B. tell C. speak D. call

( ) 9.—Mum, I’ve finished my composition. Would you like me to read it to you.

—Please do.______.

A. Let’s see it B. How good the story is C. It’s quite good D. I’m sure we’ll enjoy it

( ) 10.—Do you always spend much time______ your homework?

—No, but I spent half an hour______ the physics problem yesterday evening.

A. doing, in B. on, do C. doing, on D. do, on

( ) 11. There are so many beautiful presents in the shop that I don’t know______.

A. which one to choose B. to choose which one

C. which to choose one D. to choose one which

( ) 12.—____ have you been in this school? —For five years.

A. How often B. How long C. How soon D. When

( ) 13. All of his teachers are friendly____ him and it is quite good ____his study.

A. to, at B. to, for C. for, to D. for, for

( ) 14. The bad news made everyone____ .

A. worriedly B. felt worried C. feel worry D. worried

( ) 15.Lin Tao, where____ are you going?

A. other place B. other things C. another D. else

五、完形填空。

Mr. King worked in a factory. He was tall and He liked playing basketball. He spent a lot of on it and sometimes he was late for the work. It made his boss and one day the young man . He tried to find another piece of work, but he . Several months later he got into trouble and lived a life.

Once he met with his friend in the street. The man felt for him and introduced him to his brother who was a of a spare time physical cultural school. It was just in great need of some swimming coaches and he began to the children to swim there. nothing. Few of them could swim in the river.

It was Saturday and the weather was very The children wouldn't stay in the classroom and they hoped to swim in the river. Mr. King found it was difficult to them. He had to agree with them. Before they started, he drew a line the knee of each child with a red pen. He said to them,“Come out of the river at once if the water the line!”

46

( ) 1. A. weak B. strong C. fat D. ill

( ) 2. A. time B. hope C. money D. sound

( ) 3. A. pleased B. sad C. angry D. friendly

( ) 4. A. used B. was used C. sent off D. was sent off

( ) 5. A. cried B. shouted C. failed D. laughed

( ) 6. A. busy B. useful C. light D. hard

( ) 7. A. sorry B. safe C. dangerous D. surprised

( ) 8. A. worker B. headmaster C. driver D. nurse

( ) 9. A. show B. teach C. tell D. ask

( ) 10. A. did B. saw C. heard D. learned

( ) 11. A. deep B. wide C. narrow D. low

( ) 12. A. cool B. warm C. hot D. cold

( ) 13. A. save B. leave C. hurt D. stop

( ) 14. A. below B. in C. over D. between

( ) 15. A. washes B. reaches C. touches D. took

六、阅读理解。

A

A young man who did not have much money was coming home by train one day. He gave his last few coins to a beggar(乞丐), but then he saw another one, and forgot that he didn’t have any money about him. He asked the beggar if he’d like to have lunch with him, and the beggar agreed. So they went into a small restaurant and had a good meal. At the end the man could not pay the bill. Of course the beggar had to do so.

The young man was very sorry about this, so he said to the beggar, “Come home with me in a taxi, my friend, and I’ll give you back the money for lunch.” “Oh, no!” the beggar answered quickly. “I had to pay for your taxi too!”

( ) 1. From the passage we can guess that “coin” is a kind of____.

A. food B. money C. drink D. ticket

( ) 2. That day the young man had his lunch____.

A. in his friend’s house B. in the train C. in a restaurant D. in his own house

( ) 3. The young man asked the second beggar to a meal because ____.

A. he had no money to pay for the taxi B. he didn’t want to pay for the taxi

C. he wanted to help the beggar. D. he didn’t want to get back the money for lunch

( ) 4. The beggar didn’t want to go to the man’s home by taxi because____.

A. he had no money to pay for the taxi B. he didn’t want to pay for the taxi

C. he didn’t want to give the man any trouble

D. he didn’t want to get back the money for lunch

( ) 5. What kind of person would you say the young man was?

A. He was not rich but kind. B. He was neither rich nor kind.

C. He was rich but not kind. D. He was rich and very kind.

B

Aeroplanes(飞机) are slowly driving me mad. I live near an airport and passing planes can be heard night and day. The airport was built years ago, but for some reason it could not be used then. Last year, however, it came into use. Over a hundred people must have been driven 47

away from their homes by the noise. I am one of the few people left(剩下的). Sometimes I think this house will be knocked down by a passing plane. I have been offered(提供) a large sum of money to go away, but I am determined(下定决心的) to stay here. Everybody says I must be mad and they are probably right.

1. Where does the writer live?

_________________________________________________________________________

2. Are the aeroplanes noisy or quiet?

_________________________________________________________________________

3. How many people left their homes because of the noise?

_________________________________________________________________________

4. What is he determined to do?

_________________________________________________________________________

5. What does everybody say about him?

_________________________________________________________________________

七、根据汉语提示完成英语句子。

1.如果我在这儿吸烟你介意吗?

______________________________ my smoking here?

2.你毕业之后计划干什么?

What will you plan to do after ____________________________school?

3.你应当尽自己的最大努力记住这些新单词。

You must try your best to ____________ all the new words__________________.

4.这儿有一封感谢信是给你的。

Here is a______________________________ for you.

5. 老师叫我们不要在课堂上玩游戏。

The teacher ________ us ______ _______ play computer games ___________ class.

八、书面表达。

在你成长过程中,家人(父母、祖父母等)倾注了大量的心血,他们对你的生活和学习除了给关心、帮助外, 也会提出一些建议。

A)根据你的情况, 列举五点家人给予你的关心、帮助或建议,用简短的文字分别填入空白处。

1. ______________________________ 2. _______________________________

3. ______________________________ 4. _______________________________

5. ______________________________

B)请根据上面你所答的内容,选择一点或几点,写一篇短文,向你的好友谈谈你的家人给予你的关心、帮助或建议以及你的想法。

参考词汇:be strict with(对某人要求严格) allow sb. to do sth.(允许某人做某事) is/are very kind and helpful

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

48

诊断性检测题参考答案

Unit 1

一、1. fewer 2. fewer 3. less 4. more; happier 5. less 6. free time

7. in four years 8. on computers 9. win award 10. play the trumpets

11. fifth 12. heavily 13. living 14. leisure 15. invention

16. pollution 17. vacation 18 credit 19. closed 20. better

二、21. scientist 22. building 23. myself 24. skating 25. toothbrushes

三、A. 26. 1. won't have 27. will write 28. will / is going to rain 29. is reading 30. are dancing

B. 31. will clean 32. Yes, they will 33. won't go 34. Will, have 35. Where will, work 四、36. B 37. C 38. A 39. D 40. B 41. C 42. A 43. D 44. D 45. A 五、46. in the future 47. are, used by 48. do you think

49. astronaut, space station 50. fell in love with

六、A) 51—55 ADABA 56—60 BAABC

B) 61.hot 62. difference 63. cool 64. country 65. warmer

66. take 67. England 68. cooler 69. take 70. southwest

七、71. inventor 72. meetings 73. eat 74. turned on 75. listened to music

76-80. ABDBD

八、One possible version:

I like English. I want to be an English teacher in ten years. I'll teach my students as well as possible. I'll give my lessons in as much English as I can. I'll try my best to make my lessons lively and interesting. Besides, we all like listening to stories. So I'll try often to tell my students stories in English, so that they'll be interested in English and can improve their listening. I believe that I can become a good teacher.

Unit 2

一、A.1.argument 2.having 3.freedom 4. pressure 5.solution

B.1.style 2.serious 3.except 4.preparing 5.genius

二、1.to stay 2.argued 3.to buy 4.to get ,take 5.to reach 6.compare,work 7.is suffering, go 三、1.aren`t,same 2.Whose desk 3.more, any other 4.didn’t, until, returned 四、1-5. CDACA 6-10. DADAB 11-15. ACDAA

五、1-5. CBDAA 6-10. ABCDA

六、1-5. CADBD 6-10. BACBA

七、1. found it difficult(not easy) 2. headache, upset, what to do 3.borrow , from ,

return them 4. getting along/on well with 5.It seemed, by themselves

八、One possible version:

This term I should study harder. I am good at math, physics and science lessons. My 49

English is not good. I think I should learn from my friend Nari. His English is good. Perhaps he would like to help me. Teacher said, my compositions were not good. So I should read more useful books after class. I believe I will do well in English. On the other way, I should do more exercise, this will make me strong. I like playing ball games. After class I should make more friends, because the more we are together, the happier we are.

Unit3

一、A)1.flight 2.safely 3.barber’s 4.surprising; surprised

B)1. strange 2. business 3. foreigner 4.ourselves 5.Action

二、1.were, doing, was watching 2.was walking, met 3.bought 4.was shouting

5. called 6. was working 7.teaching 8.were doing

三、1.Where was 2.What were, doing 3.went with 4.happened to 5.too, to 四、1-5. BCCAA 6-10. CACCC 11-15. CCCDC

五、1-5. CBABD 6-10. AACBD

六、1-5. BADAA 6-10. BCADD

七、1.was snowing; took off 2.so that, catch 3.are dressed in, celebrate

4.are chasing after 5. while, were playing

八、One possible version:

Last Saturday we had no lessons. My friends and I decided to help the farmers pick the apples. They were very busy. Li Hong and I climbed up a big apple tree. There were a lot of apples on it. After a short time we picked a lot of apples. Xiao Zhuan couldn’t get the apples because they were too high. Li Lei carried a ladder for her. Soon we picked many baskets of apples and the trucks arrived. We all got down and helped to carry the apples onto the trucks. These trucks would carry the apples to the cities and change back much money for the farmers. The farmers had a harvest time!

Unit4

一、A.1.better 2.worst 3.disappointing;disappointed 4.lucky

B.1. known 2.hard-working 3.Luckily 4.messages 5.copies

二、1.would report 2.were doing 3.will send 4.are singing 5.Were arguing

6. to find 7.will come 8.travels 9.supposed 10.was cleaning

三、1.she could 2.in , health 3.told , not to 4.preferred , to 5.How clever

四、1-5 BCBDB 6-10 DCCCD 11-15 BBBAD

五、A)1-5 CABCA 6-10 BCABA

B) 1. is coming 2. get 3. would bring 4. will be held 5. made

6. was watching 7. would come 8. would bring 9. can do 10. will be

六、A.1-4DDAB B. 5-10 TFFFT

七、1.better at 2.were mad at 3.was supposed to 4.don`t any more 5.difference between 50

八、One possible version:

My father

My father is a businessman. He sells computers. He is a kind man. He isn't good at talking. He is very busy. Last week he flew to London. I told him to bring some interesting things to me. But when he came back home, he brought nothing. I was mad. But he said he had bought some snacks and some books for me. When he flew back to this city, in the street, he met a poor girl. She didn't have enough money to go to school. She was begging in the street. My father gave her the snacks and books and some money. So I had nothing. But I was also happy. I am proud of my father.

Unit5

一、A.1. folks’ 2.hardest 3.badly 4.charities 5.professional

B.1.champion 2.living 3.famous 4.themselves 5.lawyer

二、1.reminding 2.realized 3.choose 4.playing 5.doesn`t rain

6.wouldn’t fail 7.will hurt 8.swim 9.to help 10.reading

三、1.the way to/how to get to 2.If don’t fail 3.are going to have

4.ride bikes to 5.How many sheep

四、1-5. CCBAC 6-10. CCBDB 11-15. DBDBB

五、1-5. ABCDA 6-10. BDAAB

六、1-5. DCBDD 6-10. DBCDA

七、1.gave much money 2.Everything possible/easy 3.go to college

4.have a good time 5.take it away

八、One possible version:

Today is Sunday. I didn’t go to school. When the door bell rang, I was watching TV in the morning. I opened the door. Oh, my god! They’re my uncle and aunt! They are from Australia. I let them in and sit down on the sofa. Then I brought some Chinese green tea for them. They both said the tea was wonderful. Uncle John is a computer programmer. Aunt Mary is a actor. They didn’t come to my house for a long time. I talked with them, and showed them my photo album. At noon, we went out to have our lunch in a restaurant. I paid for the meal. In the afternoon my parents came back home. We went shopping together. I knew my uncle and aunt were interested in our city.

Units1-5

一、A 1. be 2. writing 3. when 4. at 5. happen

B. 6. fewer 7. inexpensive 8. visiting 9. better 10. professional

C.11. fell in love with it 12. had a big fight with 13. was talking on the phone

14. had a really hard time with 15.be able to make a living

二、 16-20 BCADA 21-25 CACCB 26-30 ADBAA 31-35 ADBBD 51

三 36—40 CBADB 41—45 ADBCA

四、46—50 CCBAD 51-54 BBDA 55.我们不想错把其他孩子带回家。

五、56. teaching 57. comparing their kids with 58. in history 59. argue with 60. While

七、 ( One possible version. )

Today is Sunday, May 13. It's Mother's Day. Lily got up at 6:35 in the morning. After breakfast, she went to a flower shop to buy some flowers for her mother. She gave the beautiful flowers to her mother. Her mother was very happy.

Unit 6

一. 1 helping 2. interested , collecting , interesting 3. playing

4.differences , western. 5. separately 6. useful , to learn

二. 1. has, been working , left 2. did, listen 3. do , attend 4. to arrive , to leave

5. have been 6. Collecting 7. clean , cleaned

三. 1.Have, been talking 2. let me know 3. It, to 4. How long

5. Do you like the books with pictures in them?

四. 1-5 BCDCC 6-10 CBABA 11-15 CBDBD

五. 1-5 BDCAC 6-10 DBCBA 11-15 CDBCB

六. 1-5 BACCD 6-10 DADBC

七. 1 for ; sending 2. have ; been ; doing ; For 3. playing the piano ; was

4. reminded, the differences 5. will/am going to have ; cut

八.One possible version:

I am a friendly boy. I like to make friends. But I like to eat, too. My mother gives me some money every day. I always go to buy something to eat. I eat in the class, after school and while playing.One day I went to school with 10 yuan. Suddenly I saw a little boy sitting at the gate of a shop. He was asking people for money. I was surprised. A boy, younger than me! He should go to school like me! I walked to him and asked, “What’s wrong, little brother?” “My parents were dead. So I had nothing.” He said. I touched my money. I really wanted to buy some delicious snacks to eat. At last, I gave him my money! He was very happy, so was I.

Unit 7

一. 1. cleaning 2. terrible ; terribly 3. exciting ; excited 4. happens

5. apology 6. line 7. trouble 8.complains

二. 1. not playing 2. cuts ; annoyed 3. to wash 4. has been flying

5. to listen 6. sold 7. finishing 8. has arrived ; arrived

三 1. would ; like 2. not; pass 3. How often ;did ;go 4. please ; play

5. If he comes here, I will let you know.

四 1-5 CCBBC 6-10 ABBAB 11-15 ABBCA

五 1-5 BCCBC 6-10 DDCBA

52

六 1. too noisy ; please turn down 2. won’t ; long; finish 3. happened to

4. unhappy about; because ; too much 5. to make money

七 1. begin 2. in 3. second 4. students 5. have

6. sports 7. large 8. for 9. So 10. money

八、One possible version:

It' s September 10th, Saturday, and it’s the Teachers’ Day. I think I must do something for my teacher. I love my English teacher, Miss Zhang best. Today I want to send her a present. What can I send her? I walked on the streets. Oh yeah, I can buy some flowers. She likes flowers, I know. I walked into a flower shop and bought some. I also bought a card with my own words “Best wishes for Teachers' Day, Miss Zhang.” When I gave her the flowers and the card, she was happy and said, “Thank you. What beautiful flowers! I like them.”

Unit 8

一. 1. attending 2. Reading 3. hairy 4. asleep 5. easy ; easily

6. winner 7. to learn 8. mice 9. to live

二. 1. was 2. wanted 3. happened 4. went 5. was

6. saw 7. didn’t have 8. didn’t know 9. had 10. is going to

三. 1. hasn’t given 2. didn’t think 3. Who gave 4. To buy my mother

5. I do not have enough time to finish my homework.

四. 1-5. BCCDA 6-10. BBCDB 11-15. ABBAD

五.A)1. same 2. listened 3. that 4. himself 5. give

6. good 7. leaving 8. how 9. behind 10.instead

B) 1.What 2.Maybe (Perhaps) 3.can' t 4.under (near)

5.look 6.birthday 7.to 8.forgot 9.Thank 10.happy

六. 1-5. CBBDC 6-10. CADBA

七. 1. brother’s birthday ; what should get 2. best ; have ever got

3. too ; to take care of 4. Sending gift/Gift giving ; different countries

5. to go ; rather than stay/instead of staying

八、One possible version:

My birthday is December 12th.Before my birthday, my friends suggested to have a party. But I don' think that was creative enough. So we decided to go hiking to the country. On that day, my friends came to my house early. They brought me different kinds of gifts, such as books, cards, calendars, and photo albums, even a stuffed pig. Soon we started our trip. We found it was beautiful and funny out of the school. The cloud, the sunshine, the trees, flowers and the grass?all the things were interesting. They all said my birthday was special and fun.

Unit 9

一. 1. been 2. probably 3. wonderful 4.changes 5. discover

53

6. graduated ; attendant 7. guide 8. culture 9. especially

二. 1. has been 2. have been ; went ; saw 3. has gone 4. planted ; did

5. have been learning 6. finishes ; will ring

三. 1. Have been 2. How long has been 3. How many times been

4. the tallest 5. Why do you want to improve your English?

四. 1--5 BABAB 6--10 BABCC 11--15 DBCBB

五. 1--5 AABCC 6--10 ACBCD 11—15 CBABC

六. 1--5 CBDCA 6--10 BCDBA

七. 1. never been ; What about ; Neither/Nor have 2. have read this before

3. have argued with 4. Why work English-speaking 5. takes to do homework

八.One possible version:

Have you ever been to Wuhan? I went there several times. I think it' s really a beautiful city. I fell in love with it when I first traveled there. It has many nice places. The traffic is fine. And the people are friendly. There are some beautiful parks such as the Zhongshan Park, the East Lake Park and the Liberation Park. In the zoo, you can see many kinds of animals. You can easily buy what you want, because there are supermarkets everywhere. You can see tall buildings up and down the streets. And the streets are wide and tidy. Trees can be seen everywhere. Buses and taxis can take you where you want to go. The drivers are polite. You will feel comfortable. There is an airport in Wuhan. You can fly to the foreign countries and take air trips freely. Please travel to Wuhan. I would like to be your tour guide.

Unit10

一、A.1.rainy 2.ninetieth 3.sandy 4.myself 5.seen

B.1. alone 2. opening/original 3.traffic 4.wonderful 5.windy

二、1.will write 2.will be 3.won`t take 4.will fall 5.try

6. stayed ;am staying; will fly 7.(to)do washing

三、1.didn`t it 2.Is writing 3.How often does 4.don`t feel like 5.easy enough

6. isn’t it 7. for helping 8. isn’t it 9. began, last 10. he, that

四、1-5. BDABA 6-10. BDDBC 11-15. CABDC

五、A)1-5. BDABC 6-10. CCDAB

B) back heavily with wet last isn’t grow moment asked why

六、1-5. ABCCB 6-10. CCADD

七、1.what fine 2.so low that 3.get on/along well with 4 .look through 5.cost me

八、One possible version:

I like little animals. I want to get a cat long ago. But my mother doesn’t' like them. Last month my friend gave me a white cat. I was so glad that I often played with it after school. My mother was annoyed by the cat’s voice. She said it always broke the things and the sofa, and its hair could be seen here and there. So last Friday when I came back home and wanted to play 54

with my pet, it didn’t appear. I asked my mother, she told me she had sent the cat to the zoo. I was mad at her. I shouted and cried, and didn’t listen to her. When my father came home, I told him the event. He also said it wasn’t an important thing. Later, I said sorry to my mother and so did she.

Units6-10

一、A.1.going 2.to keep 3.interested 4.well 5.doing

B.1.crowded 2.across 3.difference(s) 4.annoyed 5.stylist

二、1.to move 2.to live 3.have seen; said 4.will be 5.tries 6.have had ;had

7.To speak 8.going

三、1.Has yet 2.old enough to 3.instead of 4.if cost 5.It`s dress

四、1-5AADAD 6-10ADDDC 11-15ABBDD

五、1-5 BACDC 6-10 DABBD 11-15 ACDAB

六、A)1-5 BCCBA

B)6. He lives near an airport (and passing planes can be heard night and day).

7. They are noisy.

8. Over one hundred people (left their homes because of the noise).

9. He is determined to stay there/live near the airport./He is determined not to move.

10. Everybody says he must be mad.

七、1.would you mind 2.graduating from 3.learn, by heart

4.thank-you note 5.tells not to in

八、One possible version:

My parents are very kind and helpful. They cook meals and wash clothes for me every day. At the weekend, they often prepare some of my favorite food. Sometimes they also help me with my lessons. They are very strict with me, but when I make a mistake, they first listen to me and then have a talk with me instead of just complaining about it. They always try to understand me. I think that is a good way for a child to grow up. With their care, I am living and studying happily.

55

网站首页网站地图 站长统计
All rights reserved Powered by 海文库
copyright ©right 2010-2011。
文档资料库内容来自网络,如有侵犯请联系客服。zhit326@126.com