haihongyuan.com
海量文库 文档专家
全站搜索:
您现在的位置:首页 > 初中教育 > 初中英语初中英语

完形阅读练习1(老师版)

发布时间:2014-01-30 11:46:41  

完形阅读测试(一) 姓名 分数

I.完形填空(12分)

It’s a typical Snoopy card: cheerful message, bright colors, though a little old now. Although I’ve received fancier, more expensive cards over the years, this is the only one I’ve __1__. One summer, it spoke volumes to me.

I received it __2__ the first June I faced as a single mother to raise two teenage daughters alone. I even had difficulty in the simplest housework : leaky taps(漏水的龙头), oil changes, even barbecues(烧烤), which I had never done before. I was embarrassed every time I __3__ my thumb with a hammer. I was afraid that I couldn’t be both a father and mother to my girls without tools or skills.

That morning, my girls ___4___ me into the living room to see something. ( I prayed it wasn’t another repair job.) The “something” turned out to be an __5__ and several wrapped things on the carpet. My puzzlement must have been plain as I stared from the colorful packages to my daughters’ __6__ faces.

“Go ahead! Open them!” they urged. As I unwrapped the packages, I discovered a small barbecue grill and all the necessary objects including a green kitchen glove. “But why?” I asked.

“Happy Father’s Day!” they shouted together.

“Moms don’t get presents on Father’s Day.” I said.

“You forgot to open the __7__.” Jane reminded. I pulled it from the envelope. There sat Snoopy, merrily wishing me a Happy Father’s Day. “Because,” the girls said, “you’ve been a father and mother to us, why shouldn’t you be __8__ on Father’s Day?”

As I fought back tears, I realized they were __9__. I wanted to be a “professional” dad, who had the latest tools. The girls __10__ wanted a parent they could count on to be there, day after day, performing repeatedly the tasks of basic care and love.

The girls are grown now, __11__ they still send me Father’s Day cards, but none of those cards means as much to me as that first one. Its simple message told me being a great parent didn’t require any special __12__ at all—just a willing worker.

( )1. A. saved B. received C. bought D. found

( )2. A. during B. until C. before D. since

( )3. A. moved B. touched C. held D. hit

( )4. A. pushed B. carried C. let D. sent

( )5. A. award B. interest C. invention D. envelope

( )6. A. red B. bright C. honest D. worried

( )7. A. letter B. present C. card D. note

( )8. A. helped B. praised C. remembered D. surprised

( )9. A. careful B. valuable C. creative D. right

( )10. A. only B. again C. still D. also

( )11. A. or B. and C. so D. but

( )12. A. offers B. tools C. experiences D. needs Keys: AADAD BCCDA BB

1

阅读(8分)

When I was seven my father gave me a Timex, my first watch. I loved it, wore it for years, and haven’t had another one since it stopped ticking a decade ago. Why? Because I don’t need one. I have a mobile phone and I’m always near someone with an iPod or something like that. All these devices tell the time — which is why, if you look around, you’ll see lots of empty wrists(手腕); sales of watches to young adults have been going down since 2007.

But while the wise have realized that they don’t need them, others — apparently including some outstanding men of our time — are spending total fortunes on them. Brands such as Rolex, Patek Philippe and Breitling require shocking prices, up to £250,000 for a piece.

This is not understandable. Expensive cars go faster than cheap cars. Expensive clothes hang better than cheap clothes. But these days all watches tell the time as well as all other watches. Expensive watches come with extra functions — but who needs them? How often do you dive to 300 metres into the sea or need to find your direction in the area around the South Pole? So why pay that much of five years’ school fees for watches that allow you to do these things?

If justice were done, the Swiss watch industry should have closed down when the Japanese discovered how to make accurate watches for a five-pound note. Instead the Swiss reinvented the watch, with the aid of millions of pounds’ worth of advertising, as a message about the man wearing it. Rolexes are for those who spend their weekends climbing icy mountains; a Patek Philippe is for one from a rich or noble family; a Breitling suggests you like to pilot planes across the world.

Watches are now classified as “investments” (投资). A 1994 Patek Philippe recently sold for nearly £350,000, while 1960s Rolexes have gone from £15,000 to £30,000 plus in a year. But a watch is not an investment. It’s a toy for self-satisfaction, a matter of fashion. Prices may keep going up — they’ve been rising for 15 years. But when fashion moves on, the owner of that £350,000 beauty will suddenly find his pride and joy is no more a good investment than my childhood Timex.

( )1. The sales of watches to young people have fallen because they

A. have other devices to tell the time B. think watches too expensive

C. prefer to wear an iPod D. have no sense of time

( )2. It seems hard for the writer to understand that ______.

A. people dive 300 metres into the sea

B. expensive clothes sell better than cheap ones

C. cheap cars don’t run as fast as expensive ones

D. expensive watches with unnecessary functions still sell

( )3. What can be learnt about Swiss watch industry from the passage?

A. It takes rich people as its possible customers.

B. It’s hard for the industry to beat its competitors.

C. It wastes a huge amount of money in advertising.

D. It’s easy for the industry to reinvent cheap watches.

( )4. Which would be the best title for the passage?

2

A. Timex or Rolex?

C. Watches? Not for Me! B. My Childhood Timex D. Watches — a Valuable Collection

1. 【答案】A.

【解析】 细节判断题。根据第1段All these devices tell the time …sales of watches to young adults have been going down可知面向年轻人销售的手表销售额下降主要是因为很多设备都能报时。 2.【答案】D.

【解析】推理判断题。根据第2段,既然很多设备都能报时,人们还花费很多钱购买那些拥有一些新的但并不实用的功能的世界名表,这显得很荒谬,应选择D才符合作者的意思。 3. 【答案】A.

【解析】推理判断题。根据第4段he Swiss reinvented the watch, with the aid of millions of pounds’ worth of advertising, as a message about the man wearing it.可知瑞士表工业主要是针对有钱人。 4.【答案】C.

【解析】主旨大意题。

3

网站首页网站地图 站长统计
All rights reserved Powered by 海文库
copyright ©right 2010-2011。
文档资料库内容来自网络,如有侵犯请联系客服。zhit326@126.com