haihongyuan.com
海量文库 文档专家
全站搜索:
您现在的位置:首页 > 初中教育 > 初中英语初中英语

外研版七年级英语下册教案: Module 1 Lost and found Unit 3 Language in use

发布时间:2014-01-30 13:38:27  

Module 1 Lost and found

Unit 3 Language in use

一、学习目标:

A. 单词和短语:

crayon, eraser, glove, wallet, watch, whose, first of all, lose, lost, find, found, lost and found box, mine, yours, tape, purple, hers, careful, be careful with, on, from now on, here is / are, camera, phone, mobile phone, lost and found office, in a hurry, leave, plane, taxi, why, airport, hundred, hundreds of, look for, thousand, strange, boat, duck, pig, sausage

B. 交际用语:

1. Is the football Tony’s?

2. Are these crayons yours?

3. Whose gloves are these?

4. Welcome back!

5. Please be careful with…from now on.

6. — Are the crayons Betty’s?

— No, they’re not hers. They’re Llingling’s.

7. — Is this your pen?

— Yes, it’s mine.

— Whose pencil is it?

— It’s …

8. —Whose bag is this?

—It’s mine.

9. —Whose bag is this? Is it yours?

—No, it’s not mine. It’s his.

C. 教学目标

1. Function: Finding out what belongs to whom

2. Structure: Possessive pronouns

3. Skills: 1) Listening and understanding familiar topics (school life) 1

2) Talking about familiar topics (school life)

3) Reading and understanding simple passages, grasping the general ideas.

4) Using notes to convey messages

4. Around the world: The Internet lost and found

5. Task: Acting out a sketch in the lost and found office

二、重点及难点:

1、名词所有格;

2、名词性物主代词的用法

三、教学设计:

Unit 3 Language in use

ⅠTeaching model

Revision and application

ⅡTeaching method

Formal and interactive practice

ⅢTeaching aims

1. Function: Finding out what belongs to whom

2. Structure: Possessive pronouns

3. Around the world: The Internet lost and found

4. Task: Acting out a sketch in the lost and found office

ⅣTeaching Objectives

Key structures: Are these crayons yours?

Whose bag is this?

It’s mine.

ⅤTeaching aids

Tape recorder, OHP, handouts

ⅥTeaching Steps

Step 1 Revision

Show some pictures to review the text of Unit 1 and Unit 2.

Step 2 Language practice

1. Read through the example sentences in the box with the whole class.

2

2. Ask the students to repeat the sentences in the box.

Step 3 Work in pairs

1. Ask the students to look at the pictures in Activity 1.

2. Ask the students to the words in the box in Activity 1.

3. Read through the sentences.

— Whose bag is this? Is it yours?

— No, it’s not mine. It’s his.

4. Ask and answer questions in pairs.

Step 4 Grammar.

代词表格

用法

1)人称代词的主格在句子中作主语,

3

2)人称代词的宾格在句子中作宾语或在介词后、be动词后宾语,

3)名词性物主代词=形容词性物主代词+名词,

例:My bag is yellow, her bag is red, his bag is blue and your bag is pink. 可写成My bag is yellow, hers is red, his is blue and yours is pink. Step 5 Match.

1. Ask the students to read the words in the box in Activity 2.

A

B.

2. Match the words from Box A with the words from Box B in Activity 2.

3. Ask the students to check with a partner.

4. Call back the answers from the whole class, check the answers .

Keys:

her → hers his → his your → yours

our → ours my → mine its →its

Step 6 Complete the sentences.

1. Ask the students to read the words in the box in Activity 3.

2. Read through the sentences.

1) — Is this ______ sweater, Daming?

— Yes, it is.

2) — Are these gloves ______, Betty?

— Yes, they are.

3) — ______ watch is this?

— It’s Tony’s.

4) — This wallet isn’t ______. Is it yours?

— Yes, it is. Thank you.

5) — Tony is looking for his crayons.

4

— Are these ________?

6) — Is this bag Betty’s?

— No, it’s not _________. It’s Lingling’s.

7) — Is this the girl’s football?

— No, it’s not ________ football.

8) I can’t find ______ camera. Where is it?

9) — What’s the name of the dog?

— ________ name is Blackie.

3. Complete the sentences with the correct form of the words from the box.

4. Ask the students to check with a partner.

5. Check the answers:

Keys: 1. your 2. yours 3. Whose 4. mine 5. his 6. hers 7. her 8. my 9. Its Step 7 Do exercises

( )1. — The pet cat in your hand is very nice . Is it _____?

— Yes, but I’ll give it to my friend Lucy as ______ birthday present.

A. you; her B. your; her C. yours; her D. you; hers

( )2. — Is this _____ notebook?

— No, it isn’t _____.

A. theirs; their B. hers; his C. your; mine D. your; my

( )3. — Excuse me , are these _____ new shoes ?

— No, they aren’t. _____ are black over there.

A. your, Mine B. my; Your C. her; Her D. mine; Yours

( )4. — Hi, Jim. Is this your bike or Mary’s?

— It’s mine, not _____.

A. her B. him C. his D. hers

( )5. — Is this your key, Jenny?

— No, ______ is in my handbag.

A. His B. Hers C. Mine D. Yours

( )6. We are sure that our football players will do________ best.

A. their B. they C. them D. themselves

5

( )7. Please send ________ best wishes to Mary.

A. I B. me C. my D. mine

Keys:1-5: CCADC 6-7: AC

Step 8 Around the world: Chinese food.

1. Ask the students to look at the picture and discuss what they can see.

2. Read through the information with the whole class.

3. 阅读课本Module 3的Around the world部分,判断下列说法正(T)误(F)。

( )1. There are a lot of lost and found websites online.

( )2. You can buy dogs and cats at www. Lostandfound. com.

( )3. Maybe you can find your favourite things at www. foundbin. com.

( )4. The Internet lost and found websites can help you find your lost things. Keys: 1.T 2. F 3. T 4. T

Step 9 Module task: Acting out a sketch in the lost and found office.

1. Work in pairs.

Student A: Think of three or four things you have lost or you can choose from the box. Try to describe them.

Student B: Think of five or six things you have in your lost and found office or you can choose from the box. Try to describe them.

Now ask and answer questions.

Student A: Ask Student B if they’ve got the things you have lost. Answer questions about details.

Student B: Answer questions about the things Student A has lost. Ask questions about details.

2. Act out your sketch to the class.

Perform the sketch.

Your classmates make a list of the things you have found in your sketch. Step 10 Do exercises.

6

Ⅰ.根据句意用恰当的代词填空。

1. —Is that camera yours?

—Yes, it’s ______.

2. Look at _______. She is very well.

3. —Put on _______ glove, Tom.

—I’m going to put them on.

4. —What are _______ jobs?

—They are students.

5. I have a beautiful cat. _______ name is Mimi.

6. That isn’t her mobile phone. _______ is purple.

7. Tim and Tony are twins. _______ come from England. _______ parents are in Shenzhen now.

8. That boy is my good friend. _______ name is David. Look! These crayons are _______.

9. I don’t know her name. Would you please tell _______.

10. Our bikes are new. These are old. They aren’t _______.

Keys: 1.mine 2. her 3. your 4. their 5. Its 6. Hers 7. They, their

8. His, his 9. me 10. ours

Ⅱ.选择填空。

( )1. There is ______ eraser on the desk. It’s Mary’s.

A. a B. an C. the D. /

( )2. — Is this ______ camera?

— No, it isn’t ______.

A. theirs; their B. hers; his C. your; mine D. your; my

( )3. — The pet pig in your hand is very nice . Is it ______?

— Yes, but I’ll give it to my friend Lucy as ______ birthday present.

A. you; her B. your; her C. yours; her D. you; hers

( )4. —Hi, Jim. Is this your bike or Mary’s?

—It’s mine, not ______.

A. her B. him C. his D. hers

( )5. Mr. Zhang teaches ______ English. We like ______ class very much. 7

A. us; his B. me; her C. us; ours D. us; her

( )6. —Are these books ________?

—No, They aren’t mine. They are ________.

A. her; yours B. yours; hers C. your; his D. you; hers

( )7. —How many people come to your town every week?

—It’s hard to say. _______ people, I think.

A. Five thousand of B. Hundred of C. Five hundreds D. Thousands of

( )8. He can ______ you ______ your lost things.

A. help; find B. helps; to find C. help; finding D. helps; look for

( )9._______ is a good student. All the teachers like _______ very much.

A. She; her B. She; him C. He; his D. She; hers

( )10.You'd better use ______ computer. _______ is broken.

A. his, My B. his, Mine C. he, My D. him, Mine Keys: 1. B 2. C 3. C 4. D 5. A 6.B 7. D 8. A 9. A 10.B

Step 11 Homework

中考英语写作专练:Lost and Found

请根据下面的汉语提示写一篇招领启事。

你于今天(9月1日)上午在学校花园拾到手提包一个,内有钱若干及一个笔记本,请失主前来6座308室领取。

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

例文: FOUND

A handbag with some money and a notebook was left in the school garden this morning ( Sep. 1st ). Will the owner please come to Room 308,Building 6 and get it?

8

网站首页网站地图 站长统计
All rights reserved Powered by 海文库
copyright ©right 2010-2011。
文档资料库内容来自网络,如有侵犯请联系客服。zhit326@126.com