haihongyuan.com
海量文库 文档专家
全站搜索:
您现在的位置:首页 > 初中教育 > 初中英语初中英语

名词(学生用)

发布时间:2014-02-08 16:59:27  

初中英语分类练习

——名词部分

一. 写出下列名词的复数形式:

1. house _________ 2. village ___________ 3. map __________

4. orange _________ 5. bag ___________ 6. exercise ___________

7. brush __________ 8. family ___________ 9. bus ___________

10. city __________ 11. box ___________ 12. baby __________

13. class __________ 14. factory _________ 15. glass __________

16. dictionary __________ 17. watch _________ 18. woman _________

19. match __________ 20. man _________ 21. wish __________

22. German __________ 23. tomato _________ 24. policeman ___________

25. kilo __________ 26. human _________ 27. potato ___________

28. Chinese __________ 29. shelf __________ 30. Japanese __________

31. leaf ___________ 32. American __________33. life ___________

34. tooth __________ 35. wife ___________ 36. foot ___________

37. knife __________ 38. sheep _________ 39. half _________ 40. child __________

二. 将下列词组译成英语:

1、一群孩子 2、两箱子苹果

3、三篮子蔬菜 4、九块面包

5、十杯牛奶 6、五块肉

7、多种植物 8、一副眼镜

9、两块冰 10、三张纸

11、四瓶橘汁 12、五杯茶

13、六碗米饭 14、七袋米

15、八块木头 16、九块金属

三. 写出下列各词的名词形式:

1. work _________ 2. teach _________ 3. sing ________

4. ill ___________ 5. fight ___________ 6. invent ________

7. wait ________ 8. woolen __________ 9. win ____________

10. thankful ________ 11. foreign _________ 12. cloudy ________

13. run __________ 14. dirty ________ 15. visit _________

16. funny __________ 17. wooden _______ 18. medical ________

19. operate ________ 20. hot __________ 21. invite __________

22. worried ________ 23. build __________ 24. please ________

25. help _________ 26. safe ________ 27. die _________

28. dangerous ______ 29. draw ________ 30. noisy ________

四. 选择填空:

1. I want to buy ________.

A. two bottles of ink B. two bottle of ink C. two bottle of inks D. two bottles of inks

2. They don’t have to do _______ today.

A. much homework B. many homeworks C. many homework D. much homeworks

3. The ______ of machine made us feel sick.

A. voice B. noise C. sound D. noises

4. The blouse is made of ________.

A. a wool B. these wood C. wools D. wool

5. There are three ______ and seven ______ in the picture.

A. cows, sheeps B. cows, sheep C. cow, sheep D. cow, sheeps

6. June 1 is _______.

A. children’s day B. children’s Day C. Children’s Day D. Children’s day

7. ______ room is next to their parents’.

A. Kate’s and Joan’s B. Kate’s and Joan C. Kate and Joan’s D. Kate and Joan

8. Miss Green is a friend of _______.

A. Mary’s mother’s B. Mary’s mother C. Mary mother’s D. mother’s of Mary

9. Tom is ______. He will come to see me.

A. my a friend B. a friend C. mine friend D. a friend of mine

10. Sheep _______ white and milk _______ also white.

A. is, are B. are, is C. is, is D. are, are

11. I’d like to have a glass of milk and _______.

A. two breads B. two pieces of breads C. two pieces of bread D. two piece of bread

12. It’s a long ______ to Paris. It’s two thousand kilometers.

A. street B. road C. way D. end

13. Many ______ are singing over there.

A. woman B. women C. girl D. child

14. He bought _______.

A. two pairs of shoes B. two pair of shoes C. two pairs of shoe D. two pair of shoe

15. Mr. White has three _______.

A. child B. children C. childs D. childrens

16. Beijing is one of the biggest _______ in the world.

A. citys B. city C. cityes D. cities

17. --- Where’s Mr. White? --- He’s in _______.

A. the room 202 B. Room 202 C. the Room 202 D. room 202

18. Shops, hospitals and schools are all _______.

A. places B. homes C. rooms D. buildings

19. Every morning Mr. Smith takes a _______ to his office.

A. 20 minutes’ walks B. 20 minute’s walk C. 20-minutes walk D. 20-minute walk

20. ---Are these ______? --- No, they aren’t. They’re _______.

A. sheep, cows B. sheep, cow C. sheeps, cow D. sheeps, cows

21. There are many ______ in the fridge.

A. fish B. fruit C. eggs D. bread

22. --- Whose room is this? --- It’s _______.

A. Li Ming B. Li Ming’s C. Li Mings D. Li Mings’

23. Here are ______ for you, Sue.

A. potatos B. some potatoes C. three tomatos D. some tomato

24. Here are some birthday cards with our best ______ for her.

A. wish B. hope C. wishes D. hopes

25. I always go to that ______ to buy food on Sunday.

A. shop B. park C. zoo D. garden

26. What’s the Chinese for ― PRC‖?

A. 中国人民解放军 B. 中华人民共和国 C. 联合国 D. 中国共产党

27. Sam gave Ann some _______ to look after Polly while he was away.

A. picture-books B. inventions C. instructions D. messages

28. --- Which of the following animals lives only in China? --- The ________.

A. monkey B. elephant C. panda D. cat

29. ______ room is on the 5th floor.

A. Lucy and Lily B. Lucy and Lily’s C. Lucy’s and Lily D. Lucy’s and Lily’s

30. The third month of the year is _______.

A. March B. January C. February D. April

31. Mum, I’m quite thirsty. Please give me ________.

A. two orange B. two bottle of oranges

C. two bottles of orange D. two bottles of oranges

32. How wonderful! The ______ is made of _______.

A. house, glass B. house, glasses C. houses, glass D. houses, glasses

33. I met some ______ in the park and talked with them the other day.

A. Janpaneses B. American C. Chineses D. English

34. _______ is the best time for planting trees.

A. Summer B. Winter C. Spring D. Autumn

35. Tom was badly hurt in the match. They carried him to the ______ as quickly as possible.

A. bank B. post office C. shop D. hospital

36. There are two ______ in the room.

A. shelf B. shelfs C. shelfes D. shelves

37. There are seven ______ in a week.

A. years B. months C. days D. minutes

38. My father is a ______. He works in a hospital.

A. teacher B. doctor C. farmer D. writer

39. It’s very cold today. Why don’t you put on your ______?

A. watch B. shirt C. sweater D. glasses

40. --- Excuse me, are you ______? --- Yes, I’m from ________.

A. Japan, Japanese B. China, Chinese C. England, English D. American, America

41. They took a lot of _______ in the children’s park.

A. photo B. photoes C. photos D. the photo

42.There is _______ in the bottle.

A. no any orange B. not a orange C. not any orange D. no oranges

43. Maths _______ an important subject taught in the middle school.

A. are B. is C. was D. were

44. There are more ______ in this hospital than in that one.

A. woman doctors B. women doctor C. women’s doctor D. women doctors

45. The ________ eat a lot of rice.

A. Japan people B. Japanese C. Japaneses D. people of Japanese

46. Two ___ and five _______ are studying Chinese at Beijing University.

A. German, English B. Germans, English

C. Germans, Englishmen D. Germen, Englishmen

47. Then the ______ began to eat the green ______ of young trees.

A. deer, leafs B. deer, leaves C. deer, leaf D. deers, leafs

48. Would you like _____ ?

A. some rice B. any rice C. some rices D. any rices

49. Don’t hurry! We still have _______ time left.

A. little B. few C. a little D. a few

50. These mountains will be covered with tree in ______ .

A. a few year’s time B. a few years’ time C. a few year’s times D. a few years’ times

51. The children had _______ in the park.

A. good times B. good time C. the good time D. a good time

52. I am busy with my work these days. I don’t get _______.

A. many sleep B. much sleep

C. more sleep D. most sleep

53. This is an interesting _______.

A. news B. information C. work D. job

54. Her parents are _______.

A. English B. America C. Frenchman D. two English

55. Room 110 on the second floor is the _____ office. I know some of them.

A. doctors B. doctor’s C. doctors’ D. doctors’s

56. The room is _______. They are brothers.

A. Tom and Mike’s B. Tom’s and Mike’s

C. Tom’s and Mike D. Tom and Mike

57. The box is made of a kind of hard _______.

A. wooden B. wood C. woods D. word

58. Can you see some _______ on the hill?

A. sheeps and deers B. sheeps and deer

C. sheep and deers D. sheep and deer

59. How many _______ shall we pay for the special service?

A. money B. yuans C. dollars D. pound

60. I have many friends here. Lily is _______.

A. mine friend B. a friend of my C. one of my D. one of them

61.--- Would you like some _______?

---Thank you, but I am not hungry.

A. breads B. cakes C. oranges D. orange juice

62. Don’t make any _______, the boy is sleeping.

A. voice B. noise C. music D. laugh

63. She was born in Xiangfan, but now she works in Taiyuan. So we cannot say Taiyuan is her _____.

A. hometown B. second home C. family D. house

64. Is this your _______ for making so many mistakes?

A. idea B. mind C. excuse D. result

65. There are few _______ for supper. Would you please buy some carrots and cabbages on your way home?

A. meat B. eggs C. fruit D. vegetables

66. --- Would you like some _______? --- Oh, yes, just a little please.

A. pears B. apples C. bananas D. milk

67. --- Can you finish the work in a week? --- No _______.

A. problem B. matter C. trouble D. question

68. Is there a little _______ left for me?

A. room B. place C. ground D. house

69. The sign ―_______!‖ is often seen on the box.

A. NO PHOTOS B. NO SMOKING

C. BUSINESS HOURS D. THIS SIDE UP

70. Help yourselves to some _______, children.

A. fish B. fishes C. a piece of fish D. a fish

71. --- Here is the _______, please. --- Oh. Fried meat with some green peppers and two eggs.

A. bill B. list C. book D. menu

72. _______ is used to eat soup.

A. Knife B. Fork C. Spoon D. Chopsticks

73. --- What’s the _______ like today? --- It’s sunny.

A. climate B. weather C. sky D. space

74. Two thirds are _______ in our school.

A. woman teachers B. women teachers C. woman doctor D. women doctors

75. It’s _______ walk from my home to our school.

A. two minutes’ B. two minute’s C. two minutes D. two-minutes’

五. 各地中考题选编:

1. --- Where is Tom? --- He’s left a ______ saying that he has something important to do.

A. excuse B. message C. exercise D. news

2. There is no ______ in the bus so we have to wait for another bus.

A. room B. a room C. rooms D. seats

3. --- Would you like some ______? --- Oh, yes. Just a little.

A. pears B. oranges C. sugar D. apples

4. You can find the following INSTRUCTIONS on _______. KEEP IN A COLD PLACE

A. food B. money C. clothes D. books

5. Mr. Green has lived in the _____ hotel since he came to China.

A. five-star B. five-stars C. five star’s D. five stars

6. She was born in Wuhan, but Beijing has become her second _______.

A. home B. family C. house D. place

7. --- What’s the _____ today? --- It’s June 26.

A. day B. date C. time D. hour

8. English is spoken as a first language in ______.

A. the USA B. France C. Japan D. China

9. ______ comes from cows.

A. Wool B. Chicken C. Pork D. Milk

10. Let the children go away. They’re making too much ______ here.

A. noise B. voice C. noisy D. sounds

附加练习

1. We went to Dr. Brown's yesterday. He gave us_____.

A. some advice B. advices

C. an advice D. some advices

2. What _____ they've got! No wonder they are very happy.

A. a good news B. quite a few news

C. good news D. little news

3. Much _____ to fight against pollution.

A. have been done B. has been done

C. had been done D. has done

4. What _____! Let's go swimming.

A. a fine weather B. fine day

C. a fine day D. bad weather

5. You have made ______. You should be more careful.

A. a lot of mistake B. a great deal of mistakes

C. a large number of mistakes D. few mistakes

6. Before we moved into the new house, we bought many _____

A. furnitures B. furniture

C. pieces of furniture D. pieces of furnitures

7. The bookshelf over there is_________.

A. Mary’s and Jane’s B. Mary’s and Jane

C. Mary and Jane’s D. Mary and Jane

8. We saw the guest off at ______ yesterday..

A. The Shanghai’s Railway Station. B. The Shanghai Railway Station.

C. Shanghai Railway Station. D. The Railway Station of Beijing Railway

9. They had a good time at the _____ Palace.

A. children B. Children’s

C. Children D. Childrens’

10. Xiao Li was ____ in my boyhood.

A. my close friend B. mine a close friend

C. a close friend of mine D. a close friend of me

11.These are ____ from other presses . They are having a meeting in one of the ___ office .

A. editor- in-chiefs , editor’s-in-chief B. editors –in –chief , editors-in-chief’s

C. editors –in-chief’s , editor’s –in-chief’s D. editor-in-chief’s , editors –in-chief

12. There are five ____ in our class.

A. Zhang’s B. Zhangs’

C. Zhangs D. The Zhangs

13. How far is your school ?

A. twenty - five minutes walk B. the walk of twenty-five minutes

C. twenty-five minutes walks D. twenty-five minutes’ walk

14.-What’s the distance from here to the station?

- It’s __________from here.

A. two kilometre distance B. two kilometres’ distance

C. distance of two kilometers D. distance of two kilometres’

15. We’re going to have __________next month.

A. two day’ holiday B. two day holiday

C. two days holiday D. two days’ holiday

16. Who’s a cousin?

A. Uncle or aunt’s son B. Uncle or aunt’s daughter

C. Uncle or aunt’s child D. Uncle or aunt’s brother or sister

17. She always wears beautiful _____.

A. clothes B. cloth

C. dress D. clothings

18.Will you have a little ______?

A. more fishes B. more fish

C. much fishes D. fishes

19. There _____ in my class. Which of them do you want to see?

A. is John B. are three Johns

C. are the John's D. is the John

20. Twenty dollors ____ what he needs

A. was B. were

C. is D. has been

21.The United Nations ____ a resolution

A. has past B. has passed

C. have passed D. has through

22. The Arabian Nights ____ a very interesting storybook A. is B. are

C. has been D. had been

23. The New York Times ____ a wide circulation A. is B. has

C. are D. have

24. Mathematics_____ a very important subject. A. are B. is

C. were D. was

25. His mathematics ____ weak A. is B. seems

C. was D. are

26. An iron works _____ now. A. is being built B. are being built

C. has built D. had been built

27. Every means _____ tried to improve teaching and learning A. has B. has been

C. have D. were

28. The police _____ searching for a tall dark man with long hair. A. is B. has been

C. are D. had been

29. One of his fingers was wounded. What about _____. A. the other B. another

C. others D. the others

30. There’s an English book in _____ of his hands, and he also has a dictionary in his _____ hand. A. one, other B. one, another

C. one, the other D. another, second

参考答案

一 ~ 三 答案略

四.1-5AABDB 6-10 CCADB 11-15 CCBAB 16-20 DBDDA 21-25 CBBCA 26-30 BCCBA 31-35 CADCD 36-40 DCBCD 41-45 CCBDB 46-50 CBACB 51-55DBDAC 56-60 ABDCD 61-65 BBACD 66-70 DAADA 71-75 DCBBA

五、

1—5 BACAA 6—10 ABADA

附加练习参考答案

1.A 2.C 3.B

11.B 12.C 13.D

21.B 22.C 23.B 4.C 5.C 14.B 15.D 24.A 25.A 6.C 7.C 16.A 17.D 26.B 27.B 8.C 9.B 18.C 19.A 28.A 29.B 10.C 20.B 30.A

网站首页网站地图 站长统计
All rights reserved Powered by 海文库
copyright ©right 2010-2011。
文档资料库内容来自网络,如有侵犯请联系客服。zhit326@126.com