海量文库 文档专家
您现在的位置:首页 > 初中教育 > 初中英语初中英语

八年级英语上册 Unit 1 单元测试

发布时间:2014-02-13 12:59:25  

Unit 1 单元测试


第一部分 听力 (25分)


1. _______ 2. _______ 3. _______ 4. _______ 5. _______

Ⅱ. 听句子,选择与所听句子意思相同或相近的一项。每个句子读一遍。(5分)


)6. A. I don’t like playing basketball.

B. Basketball is my favorite.

C. Sometimes I play basketball.

( )7. A. Ding Kang won the game.

B. The winner must be Ding Kang in the game.

C. I believe Ding Kang will lose the game.

( )8. A. Kangkang is good at Chinese.

B. Kangkang isn’t good at Chinese.

C. Kangkang does well in English.

( )9. A. There is loud speaking in the classroom.

B. There is loud speaking in the reading room.

C. There is no one speaking loudly in the reading room.

( )10. A. Da Wei often gives a hand to foreign visitors.

B. Da Wei is a foreigner.

C. Da Wei won’t help foreigners.

Ⅲ. 听对话及问题,选择正确答案。每组对话及问题读两遍。(5分)

( )11. A. Basketball. B. Tennis. C. Football.

( )12. A. No, it isn’t. B. Yes, it is. C. They all forget it.

( )13. A. To the playground. B. To the reading room.

C. To the classroom.

( )14. A. They’re playing basketball. B. They’re reading.

C. They’re watching a match.

( )15. A. One. B. Two C. Three

Ⅳ. 听对话,完成表格。对话读三遍。(5分)


Ⅴ. 听短文,选择正确答案。短文读两遍。(5分)

( )21. How was the match?

A. Exciting. B. Bad. C. Boring (令人生厌的).

( )22. When did the match start?

A. At one. B. At two. C. At three.

( )23. What was the result (结果) in the first half of the match?

A. 0 to 0. B. 1 to 0. C. 2 to 0.

( )24. When did Sam kick the ball into the right corner of the goal?

A. In the first half of the match.

B. Almost at the beginning of the match.

C. Almost at the end of the match.

( )25. What was the result of the match for Sam’s team?

A. 0 to 0. B. 2 to 0. C. 1 to 0.

第二部分 基础知识运用(65分)

Ⅰ. 单项选择。(15分)

( )1. —Would you like to climb mountains with me this Sunday?

—I’d love to. But I _______ play table tennis against Class Three.

A. am going B. am going to C. am D. going to

( )2. —Do you like swimming?

—Yes, swimming is a good way _______ fit.

A. keep B. to keep C. keeping D. keeps

( )3. —Would you please _______ so much noise?

—Oh, sorry, I won’t.

A. not make B. don’t make C. not to make D. making

( )4. —When and where _______ we meet?

—Let’s make it 3:00 at my home.

A. do B. must C. shall D. did

( )5. —I talked with a foreigner for a long time yesterday.

—Great! It’s a good _______ to practice English.

A. habit B. chance C. skill D. exercise

( )6. The shirt looks very nice. I guess it is _______ 100 yuan.

A. at first B. at most C. at least D. at last

( )7. —Would you mind _______here?

—I’m sorry about that. I’ll go somewhere else.

A. no smoking B. not smoking C. no smoke D. not smoke

( )8. —_______ do you play computer games?

—Every night.

A. How long B. When C. How much D. How often

( )9. I think _______ a foreign language is not easy. You should _______ it often.

A. to learn; to practice B. learning; practice


C. learn; practicing D. learns; to practice

( )10. There _______ a football match next week. Shall we go and watch it?

A. will have B. has C. have D. will be

( )11. —Don’t be late next time!


A. Sorry, I won’t. B. Sorry, I don’t.

C. All right, I won’t. D. OK, I won’t.

( )12. —When did your school hold the sports meet?

—Last week. And I _______ the girls’ 400-metre race.

A. joined B. took part in

C. will join D. will take part in

( )13. Don’t shout at him. He _______.

A. will do his best B. did well in C. is good at D. did his best

( )14. We should _______ the school rules as students.

A. break B. catch C. tell D. follow

( )15. Kangkang won the first place in the _______ in the school sports meet last week.

A. boy’s 100-meter race B. boys’ 100-meter race

C. boy’s 100-meters race D. boys’ 100-meters race

Ⅱ. 情景交际。(10分)

(A) 从下面方框中选择适当的选项补全对话,其中有两项是多余的。(5分) Mike:Hi, Jim. Jim:I am going to the gym.

Mike:Jim:I’m going to take part in the football match there.

Mike:Of course. I’ll go there to cheer you on.

Jim:Oh. It’s very good.

Mike:Yes, I do. But I don’t play it very well.

Jim:You need more practice.

Mike:Yes, you’re right. Jim:At five o’clock.

(B) 在下列横线上填入适当的句子,补全对话。(5分)

A:Hello! Peter! 21. ___________________

B:Tomorrow? Yes, I’m free. What’s up?

A:The film Mom, Love Me Again is on in the theater. 22. ___________________ B:Yes, I’d love to. 23. ___________________


A:It will begin at 3:00 tomorrow afternoon.

B:24. ___________________

A:Let’s make it 2:00 at the school gate.

B:OK. 25. ___________________

A:See you.

Ⅲ. 完形填空。(10分)

A lot of students are having all kinds of sports on the sports field. A football game is going on right now Class 3 and Class 4. We don’t know which team will people over there! Some students of Class 1 are practicing the jump. One of them is the best high jumper in the school. He practices hard every day. Many people think he will the school record (记录) in the sports meet next spring. Not far away from them, some girls are preparing for a race. They have a 600-meter race in ten minutes. Now on the corner of the field, you can see another group (群) of students. Their teacher is telling them to throw discus (铁饼).

In schools, students love sports now. Sports help people to keep people to live happily. And doing sports on the sports field, many people will good friends, too. Do you think so?

( )26. A. in B. between C. from D. of

( )27. A. win B. winning C. fall D. falling

( )28. A. long B. far C. high D. tall

( )29. A. break B. turn C. leave D. name

( )30. A. were B. going to C. were going to D. will

( )31. A. what B. how C. which D. that

( )32. A. much and much B. most and most

C. many and many D. more and more

( )33. A. health B. tired C. healthy D. happy

( )34. A. in B. before C. after D. over

( )35. A. become B. change C. get D. bring Ⅳ. 阅读理解。(30分)(其中A、B两篇每小题1分,C、D两篇每小题2分)


My father is seventy-five years old this year. But he looks very young. He looks like a sixty-year-old man. Now he can do everything all by himself. For example, he cooks, washes clothes, does the housework and so on.

Every morning, my father goes out with a radio. He listens to the music or the news and goes to the park to play taijiquan. In the park, he talks and laughs with other old people. After coming back from the park, he begins to have breakfast and then he goes to the university (大学) for the old. He learns drawing there. In the afternoon, he plays on the computer for about one or two hours. After supper he watches TV and learns about the world. He goes to bed at about eight o’clock. He never stays up. He likes to share his ways of keeping healthy with others.

Are you healthy? If not, what do you learn from my father’s secret of keeping healthy? 根据短文内容,选择正确答案。

( )36. The writer’s father will be years old next year.

A. 60 B. 61 C. 75 D. 76

( )37. The passage doesn’t tell us whether the writer’s father can


A. play taijiquan B. swim C. wash clothes D. cook

( )38. The writer’s father after breakfast.

A. listens to music B. plays taijiquan

C. talks to other old people D. goes to learn drawing

( )39. Which of the following is TRUE?

A. The writer’s father is a young man.

B. The writer’s father goes to bed early.

C. The writer’s father is a computer fan.

D. No one knows why the writer’s father looks young.

( )40. The writer’s father goes to to play taijiquan.

A. the school B. the university C. the park D. the zoo


One Sunday, Cody decided to go sailing in his boat with his friend Dane, but Dane happened to be away. Dane’s brother Brett wanted to go instead though he did not know anything about sailing. Cody agreed and they set out to sea.

Soon they found themselves in a thick fog. Cody was sure they would be hit by a big ship. Fortunately (幸运地), he saw a large buoy (浮标) through the fog and decided to tie the boat to it for safety. As he was getting onto the buoy, however, he dropped the wet rope. The boat moved away in the fog carrying Brett who did not know how to use the radio. He drifted (漂流) about and was not seen until twelve hours later.

Cody spent the night on the buoy. In the early morning he fell asleep and was having a dream when a shout woke him up. A ship, the Good Hope, came up and he climbed onto it and thanked the captain. The captain told him that Brett had been picked up by another ship and the ship’s captain had sent out a message.


( )41. Cody went sailing in his boat with his friend’s brother Brett.

( )42. About sailing, Brett knew a little.

( )43. Soon they got into trouble because of the thick fog.

( )44. They drifted about and were not seen until twelve hours later.

( )45. Brett was saved by the ship, the Good Hope.


Baseball is one of the favorite sports in the U. S. A. Children play baseball in sports fields or parks.

At summer picnic, there is often an informal baseball game. Boys and girls, young and old take turns to bat. There are nine players on each team.

The baseball season goes from April to September. During this time, baseball matches are showed on TV and members of the important baseball teams become America’s heroes (英雄). At the end of the season, the two top teams play against each other. Many baseball fans go together to watch the game. Millions of others listen to the radio or watch the television. People seem to talk only about the game. Even long after it is over, they still talk about the result and the players.

American football is perhaps the most popular sport in the U. S. A. The football season begins when the baseball season ends. More people are interested in football than baseball. When there is an important game, thousands of people sit beside radios or in front of television sets to get the result.



( )46. According to the passage, which is NOT true?

A. Boys and girls like baseball games.

B. Baseball is played in the open air.

C. A baseball match has nine players.

D. Children sometimes play baseball in parks.

( )47. American people play baseball in April, _______ and September.

A. May, June, July, August

B. March, May, July, August

C. January, June, October, November

D. February, May, July, December

( )48. What happens at the end of the baseball season?

A. People talk only about football games.

B. Many baseball fans become members of top teams.

C. A lot of people join in the games.

D. Two top teams play a wonderful baseball game against each other.

( )49. _______ follows the baseball season in the U. S. A.

A. The baseball season B. The football season

C. A baseball match D. A football match

( )50. This passage mainly tells us something about _______.

A. the football season in the USA.

B. football is more interesting than baseball in the USA.

C. the difference between baseball and football

D. the baseball season in the USA.


Many young people want to be famous players like Yao Ming. They think they will own (拥有) everything when they are famous. And then they will do what they want. For example, when you are famous, you can do something good for schools and charities (慈善机构). You can also do some work to help others. However, as a famous person, it is not easy. You will meet many problems.① If you are famous, people will you everywhere. They are around you ’ll lose your own (自己的) life. In fact, many famous people are not happy. They feel that the life before was more interesting.



( )51. Many young people dream about being famous.

( )52. Many famous people wouldn’t like to help others.


53. If you are famous, people will you everywhere.


54. Are the famous people happy all the time?





第三部分 写作(30分)

Ⅰ. 词汇。(10分)


1. Liu Xiang broke the Olympic r_______ and won a gold medal in the 2004 Athens Olympics.

2. They are l_______ for Beijing the day after tomorrow.

3. He is going to be a scientist in the f_______.

4. When you get home from school, you should r_______ yourself with music.

5. Li Lei is always careless (粗心的), but his sister always works c_______.


6. He practices _______ (speak) English every day.

7. I felt _______ (excite) about the news.

8. Who _______ (invent) basketball in 1891?

9. He is going away for at _______ (little) a week.

10. Doing morning exercises is a good way to keep _______ (health).

11. Would you like to _______ our team _______?

12. As a student, you must _______ of your school.

13. Excising _______ our health.

14. Will you _______ our English corner?

15. My father _______ Shanghai yesterday.

Ⅱ. 书面表达。(15分)


be going to

16. ____________________________________

make, strong

17. ____________________________________

Kangkang, kick, Mike

18. ____________________________________

do well in, dance

19. ____________________________________


help with

20. ____________________________________




听 力 材 料

Unit 1 单元测试

Ⅰ. 听句子,选择正确图片。每个句子读一遍。

1. Running is a good way to keep healthy.

2. The Olympic rings stand for the five parts of the world.

3. Mary is good at singing.

4. (M:) My favorite sport is football.

5. Kangkang prefers swimming.

Ⅱ. 听句子,选择与所听句子意思相同或相近的一项。每个句子读一遍。

6. I have great fun playing basketball.

7. I’m sure Ding Kang will win the game.

8. Kangkang does badly in Chinese.

9. Would you mind not speaking loudly in the reading room?

10. Da Wei often helps foreign visitors.

Ⅲ. 听对话和问题,选择正确答案。每组对话和问题读两遍。

11. W: Which sport do you prefer, football or basketball?

M: Football.

Q: Which sport does the man prefer?

12. W: I’m sorry for losing your basketball.

M: Have you forgotten? You have already given it back to me.

Q: Is the basketball lost?

13. M: Hi, Wang Lin.

W: Hi, Ding Qiang. Where is your brother?

M: He is not here. You may go to the playground to find him.

W: OK, I will. Thank you.

Q: Where will Wang Lin go?

14. W: Oh. It’s a wonderful match!

M: Yes, I think so. I like both of the basketball teams.

Q: What are they doing?

15. W: Jack, do you like swimming?

M: Yes. I like skating, too.

Q: How many sports does Jack like?

Ⅳ. 听对话,完成表格。对话读三遍。

M: Hi, Mary. Nice to meet you here.

W: Hi, Tom. Nice to meet you, too. What are you going to do this afternoon? M: I’m going to do some sports. By the way, do you like sports?

W: Yes, I like sports quite a lot.

M: What’s your favorite sport?

W: I like soccer best. What about you?

M: I prefer playing basketball.

W: How about playing soccer with me?


M: I’m not good at it. Would you mind teaching me?

W: Not at all.

Ⅴ. 听短文,选择正确答案。短文读三遍。

Sam is a good player. Last Saturday, there was a football match. The match started at three o’clock. It was very exciting. Both teams played very well, but there was no score in the first half of the match. After having a rest for ten minutes, the match started again, but there was still no score, either. However, at the end of the match, Sam kicked the ball into the right corner of the goal. The goal keeper could not catch the ball, so it went into the goal. At the end of the match, the score was 1 to 0 for Sam’s team.



Unit 1 单元测试

第一部分 听力

Ⅰ. 1. B 2. D 3. E 4. A 5. C

Ⅱ. 6. B 7. B 8. B 9. B 10. A

Ⅲ. 11. C 12. A 13. A 14. C 15. B

Ⅳ. 16. do some sports

17. playing basketball

18. not good at

19. quite a lot

20. soccer/playing soccer

Ⅴ. 21. A 22. C 23. A 24. C 25. C

第二部分 基础知识运用

Ⅰ. 1. B 考查将来时的be going to结构。

2. B 考查词组a good way to do sth., 意为“??最好的方式”。

3. A 考查would you please的否定用法, 应为would you please + not + do。

4. C shall在此表示征询意见,常用于第一人称的疑问句中。

5. B 根据句意可知“这是一个练习说英语的好机会”,故选B。

6. C 根据句意可知“这么好的衬衫最低也得100元”,故选C。

7. B 考查Would you mind not doing sth. ?句型。

8. D 根据答语可知是对频率进行提问,故选D。

9. B 考查动名词作主语和“主语+should+动词原形”。

10. D 考查there be的一般将来时结构, 用there will be或there is going to be。

11. A 考查祈使句的应答。根据语境应用Sorry, I won’t.

12. B 根据 take part in/ join in+活动;join+组织可知,故选B。

13. D 本句意为“别朝他嚷嚷,他已经尽力了。” 可见事已做完,应为过去时。

14. D 因为 follow the rules是遵守纪律,故选D。

15. B 因为“数词—名(单)”结构做定语,故选B。

Ⅱ. (A) 16. D 17. F 18. C 19. B 20. E

(B) 21. Are you free tomorrow?

22. Would you like to watch it with me?

23. What time will it begin?

24. When and where shall we meet?

25. See you then.

Ⅲ. 26. B between . . . and表示“在??之间”。

27. A 根据will后跟动词原形, 以及“我们不知道哪个队会赢”可知,故选A。

28. C 根据下句他们中的一个是学校跳得最高的, 可知“他们在练习跳高”。故选C。

29. A 根据上句 “他每天都刻苦练习,所以人们认为他会破纪录”可知,故选A。 11

30. D in ten minutes表示“十分钟后”, 故这里用一般将来时。

31. B 本句是说“老师正在告诉他们怎样掷铁饼”。故选B。

32. D 此句应选D, 表示“越来越多的学生喜爱体育”。

33. C keep是系动词, 后跟形容词作表语。

34. C 本句表示运动过后, 很多人都会成为朋友。故选C。

35. A become“变成”, 后跟名词、代词、分词。

Ⅳ. (A)

36. D 根据第一段第一句“今年父亲75”可知明年76,故选D。

37. B 根据第一段末句和第二段第二句可知,“父亲会洗衣、做饭、打太极”,故选B。

38. D 根据第二段前四句可知“作者父亲早饭前听音乐,打太极和老人交谈。早饭后去


39. B 根据文意,作者父亲看上去比实际年龄小而非他就是年轻人,晚8点睡觉说明休息早;


40. C 根据第二段第二句“他去公园打太极”可知,故选C。


41. T 根据第一段第二句可知,故说法是正确的。

42. F 根据第一段第二句可知Brett对航海一无所知,故说法是错误。

43. T 根据第二段第一句可知,故说法是正确的。

44. F 根据第二段最后一句可知只有Brett一个人到处漂流,直到十二个小时后才被发现,


45. F 根据最后一段最后一句可知Brett被另一艘船获救,故说法错误。


46. C 根据第二段最后一句可知,“每个队有9名队员”,那么整个比赛应该是18名队员。


47. A 根据第三段第一句可知棒球赛季从四月到九月,故选A。

48. D 根据第三段第三句可知赛季的末期,两个最好的队还要进行一场决赛。可知选D。

49. B 根据最后一段第二句可知 “足球赛季在棒球赛季结束后”,故选B。

50. D


51. T 根据文章第一句“很多年轻人想成为姚明那样的名人”可知,故是正确的。

52. F 根据文章第五句“你也可以做些工作来帮助别人”可知,故是错误的。

53. follow

54. No, they aren’t.

55. 但你永远也不会知道谁是你真正的朋友。

第三部分 写作

Ⅰ. (A) 1. record 2. leaving 3. future 4. relax 5. carefully

(B) 6. speaking 7. excited 8. invented 9. least 10. healthy

(C)11. cheer; on 12. follow the rules 13. is good for 14. take part in 15. left for Ⅱ. 参考范文:

(A) 16. I’m going to visit the Great Wall by taxi.

17. Running can make me strong.

18. Kangkang is kicking the football to Mike.

19. They do well in dancing.


20. He often helps me with my English.


I am Jack. My favorite sport is football. I often play football with my friends. I like Ronaldo very much. I want to be a scientist in the future. This is my dream. Steve is my classmate. He is good at swimming. He goes swimming twice a week. His favorite player is Sun Yang. His dream job is to be a great swimmer. What about Mary? Tennis is her favorite sport. She plays tennis every day. Her favorite player is Li Na. But her dream is to be a dancer.


网站首页网站地图 站长统计
All rights reserved Powered by 海文库
copyright ©right 2010-2011。