haihongyuan.com
海量文库 文档专家
全站搜索:
您现在的位置:首页 > 初中教育 > 初中英语初中英语

2014仁爱八年级Unit 5 Topic2试题及答案(含听力)

发布时间:2014-02-25 12:03:06  

2014八年级Unit 5 Topic2印16份

Ⅰ. 听句子,选择正确图片。每个句子读一遍。(5分

)

A B C D E

1. ____ 2. ____ 3. ____ 4. ____ 5. ____

Ⅱ. 听对话及问题,选择正确答案。每段对话及问题读两遍。(5分)

( )6. A. Because his English is poor. B. Because he didn’t like English.

C. Because he did badly in the exam.

( )7. A. Ann’s. B. Kate’s. C. Jane’s.

( )8. A. Because his friends don’t like him. B. Because his classmates like him.

C. Because his classmates don’t accept him.

( )9. A. Because his mother is ill in hospital. B. Because his father is ill in bed.

C. Because his brother is lost.

( )10. A. Lucy did her homework. B. Lucy watched TV. C. Lucy did her housework. Ⅲ. 听对话,选择正确答案。对话读两遍。(5分)

( )11. There is something wrong with ____. A. Tony B. Jim C. Tom

( )12. Where is Jim?

A. In the classroom B. On the playground. C. In his bedroom.

( )13. Who should have a talk with Jim. A. The woman. B. Tom. C. Tony.

( )14. Jim is a (an) ____ boy. A. Brave B. active C. shy

( )15. Jim has ____ friend(s) here. A. lots of B. No C. some

Ⅳ. 听短文,选择正确答案。短文读两遍。(5分)

( )16. John, Peter and Carrie are ____.

A. in the same school B. in the same class C. in different schools

( )17. How does Peter play basketball?

A. He plays basketball badly. B. He plays basketball just so-so.

C. He plays basketball very well.

( )18. What is John like? A. Happy. B. Humorous. C. Active.

( )19. What is Carrie afraid of? A. Speaking in public. B. Sitting quietly. C. Staying at home.

( )20. Who is active? A. John. B. Peter. C. Carrie. Ⅰ. 单项选择。(10分)

( A.wants B.to want C.want

( )2. The weather in Beijing is not ____ good ____ that in Hainan.

A. as; than B. so; as C. than; as D. as; so

( )3. —Tomorrow we’ll have an English exam. I’m worried about it. —____ You will do better.

A. Cheer up. B. Hurry up. C. By the way. D. Take it easy.

( )4. The little girl felt upset ____ her pet dog died.

A. why B. because of C. because D. what

( )5. I am not used to the food here. He isn’t, ____. A. Too B. Also C. Either D. still

( )6. The soft music sounds ____. We are all listening ____.

A. beautiful; carefully B. beautifully; carefully C. moving; careful

D. happily; careful 1

( )7. ____ do you usually deal ____ your old clothes?

A. What; with B. How; with C. What; for D. How; for

( )8. My ____ brother is three years ____ than I.

A. elder; elder B. older; older C. elder; older D. older; elder

( )9. When we are in need, she never refuses ____ us. A. to help B. Helping C. Help D. helps

( )10. ____ Mr. Zhang gave us some good suggestions, we still didn’t deal with those problems very well. A. Though B. But C. Because D. /

Ⅱ. 情景交际。(5分)(A) 根据对话情景选择恰当的选项, 其中有两项是多余的。 A: Hi, Wang Fei. Is there anything wrong with you?

B: I failed the math exam yesterday.

But you don’t need to worry about it all the time.

B: I really don’

A: I think you’d better study in a math group.

Could I join your group?

A: Of course you can. And we can learn from each other.

A: Tomorrow, if you like.

(B) 完成对话,每空一词(7分) Mother: Kate! It’don’t go soon, you’ll be late.

Kate: I don’ very well.

Mother: Oh dear! What’s wrong?

Kate: I don’. My head hurts. ’Kate: Can I have some breakfast first?

Ⅲ. 完形填空。(10分)

(A}Everyone wants to be successful. But failure is a common(普通的) thing for us to meet with. , sometimes we fail the exams, sometimes in the sports meet, others but we fail. So everybody meets with the failure in his life.

However, different people have different to deal with the failure. Some people lose hope when they fail. They seem to think that it is the of the world. Others, on the other hand, don’t take failure 步骤) to success. They will keep up and try their best the final success.

Now let’s imagine (猜想) the ends of the two ways. If we are afraid of the failure and always feel , and don’t try our best to change ourselves, we may meet with more and more failures. But as long as we are hopeful and brave to face them, and never give up, we will successful and our 2

dreams will come true some day.

So, please remember: Life doesn’t give us the pleasure we want. But if we never give up and do little by little, it will make a big difference.

( )16. A. At first B. All the time C. For example D. Of course

( )17. A. lose hope B. win C. get D. accept

( )18. A. almost B. never C. always D. still

( )19. A. activities B. answers C. ideas D. ways

( )20. A. area B. end C. start D. shock

( )21. A. seriously B. serious C. angry D. angrily

( )22. A. getting B. gets C. to get D. get

( )23. A. careful B. disappointed C. angry D. upset

( )24. A. become B. turn C. get D. grow

( )25. A. often B. always C. never D. seldom

will make us not feel well. Sometimes we may be terribly ill. At that time we don’, we have to stay in bed and rest . So the environment is very important to us. It is germs(细菌)that makes us ill. There are germs everywhere. They are very small and we can’( )26.A.bad B.good C.nice

( )27.A.sleep B.drink C.work

( )28.A.school B.home C.hotels

( )29.A.feel B.find C.get

( )30.A.together B.slowly C.quietly

Ⅳ. 阅读理解。(10分) In this way, people around you will get along well with you.

To make friends and keep them, you have to keep your words. If you agree to meet someone at a certain time, you should arrive at the place on time or a little earlier. If you agree to help others, you must do it. Of course if there is something unexpected(没有预料到的) happening and you can’t do what you have agreed to do, your friends will understand this.

He is always lying or making excuses for breaking his words. Would you like to have him as one of your best friends? You wouldn’t. And your own friends feel the same way.

So, be more careful when you have to agree to do something for your friends. Don’t have “Maybe”in your mind when you say something about what you are going to do.

( )31. The underlined phrase keep one’s words means ____ in Chinese.

A. 记住单词 B. 记录语言 C. 保存语言 D. 信守诺言

( )32. If you want to make friends, it is very important to ____.

A. keep your words B. be funny C. be kind to them D. be helpful for them

( )33. You wouldn’t mind if ____.

A. your friends agree to help you B. they are helpful

C. there is something unexpected happening D. they are late

( )34. Who can be your best friend? A. He is always being late.B. He is always lying.

C. He is always breaking his words. D. He is always keeping.

( )35. We can know that ____ from the passage.

A. we shouldn’t agree to help others B. we should be ready to help others 3

C. it’s difficult to make friends D. we should keep our words when we make friends Ⅰ. 词汇部分。(10分) (A)根据句意及首字母提示填空。

1. She is a s_________ girl. She is afraid of speaking in public.

2. The boy is funny. He always tells us some j_________.

3. He didn’t a_________ my gift at his birthday party.

4. He was angry and r_________ to leave here. He said he was going to stay here for two more days.

5. —Are you preparing for the next e_________?

—Yes. I’m worried about it. I’m afraid that I may fail this time.

(B)用括号内所给单词的适当形式填空。

6. This _________(feel) makes him upset all day and night.

7. He is ill today, but he got up as early as _________(usually).

8. She is a _________(love) girl. We all like her.

9.“Do be a _________(help) person!”my father always says to me.

10.“Did _________(someone) let you go?”the teacher asked angrily.

Ⅱ. 句型转换。(5分)

11. Helen is brave. Sue is brave, too. (合并为一句) Helen is ______ brave ______Sue. 对画线部分提问)

_________ _________ Peter very sad?

13. He said he would no longer live here.(改为同义句) He said he ____ live here ____ _____.

14. It seems that they know how to deal with the problems. (改为同义句)

They _________ _________ _________ how to deal with the problems.

15. He didn’t get to school so early as you this morning.(改为同义句)

You get to school _________ _________ him this morning.

Ⅳ.

born in st. Petersburg, Russia’Putin does a good job 有能力的). But young Putin wasn’t a top student at all. His student’s books and diaries from 40 years ago his math homework. Once he forgot to wear school uniform. His teacher had to ask him to get out of the classroom. But Putin did very well in the moral class(品德课an early age.

1._______2._______ 3._________ 4.________5.________6.________7._______ 8.______ Ⅲ. 书面表达。(10分)

每个人都不可能没有烦恼。当你有烦恼时, 请试着控制你的情绪, 因为情绪可以影响你生活中的很多方面。所以生活中我们应当相信自己, 笑对人生, 多与父母、朋友沟通。

请展开你丰富的联想,写一篇短文。

要求:意思连贯、通顺,词数在60—80之间。

提示词语:feel happy, mirror, the best, help others in need, believe, have a nice day, express, feelings, talk with ...

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ 4

听 力 材 料Unit 5 Topic 2 印1份

Ⅰ. 听句子,选择正确图片。每个句子读一遍。

1. This ruler is as long as that one.

2. Mom is very strict with me. She often checks my homework.

3. Don’t be shy, come on and join us, Nancy.

4. Sam is very angry because his new bike is lost.

5. Lin Tao does his homework as carefully as Li Ying.

Ⅱ. 听对话及问题,选择正确答案。每段对话及问题读两遍。

6. W: Tony, why are you so sad today?

M: Because I did rather badly in the English exam yesterday morning.

W: Oh, don’t lose heart. Try your best to do better next time.

Q: Why does Tony look sad today?

7. W: Look at Ann and Kate. They are both riding new bikes.

M: Yes, but I think Ann’s bike isn’t as new as Kate’s.

W: Yes. That’s right!

Q: Whose bike is newer, Ann’s or Kate’s?

8. W: John, how are you feeling today?

M: I feel very lonely because it seems that my classmates don’t accept me.

W: Don’t worry. It’ll be OK.

Q: Why does John feel lonely?

9. W: Tom, you look very worried today. What’s up?

M: My mother is ill in hospital. I have to ask for a leave.

W: I’m sorry to hear that.

Q: Why is Tom worried today?

10. M: Hi, Lucy. You seem very tired.

W: Yes. I stayed up last night. I watched TV for a long time until midnight.

Q: What did Lucy do last night?

Ⅲ. 听对话,选择正确答案。对话读两遍。

W: Hello, Tony. Anything wrong?

M: It’s Jim. He seems so sad and unhappy.

W: I’m sorry to hear that. What seems to be the problem?

M: He is crying in his bedroom. You know he is quiet and shy. He has no friends here. He may feel lonely. I don’t know what to do.

W: He should be more active. Do you think I should have a talk with him?

M: Yes, please. I am worried about him.

Ⅳ. 听短文,选择正确答案。短文读两遍。

Peter, John and Carrie are good friends. They study in the same school, but in different classes. Peter is active and good at basketball. He is on the school basketball team. John does well in drawing. He is humorous. He often makes faces and makes us laugh. But Carrie is a shy girl. She is afraid of speaking in public. She always sits quietly. Peter and John decide to help her.

5

参考答案Unit 5 Topic 2

第一部分 听力

Ⅰ. 1-5 C A E B D Ⅱ. 6-10 C B C A B Ⅲ. 11-15 B C A C B Ⅳ. 16-20 A C B A B 第二部分 英语知识运用

Ⅰ. 1. B 2. B 3. D 4. C 5. C 6. A 7. B 8. C 9. A 10.

Ⅱ. 11-15 E B D C F 16--22 school .feel , know ill .see , mustn’t , better

Ⅲ. (A)16. C 17. B 18. A 19. D 20. B 21. A 22. C 23. D 24. A 25. B. (B} 26.A 从右面“it will make us not feel well”可知

27.C 从后面“We have to stay in bed and rest”可知

28.B 29.B 从前面“They are very small”可知 30.A 保护环境人人有责 Ⅳ.26. D keep one’s words是习惯用语,意为“信守诺言”。

27. A 要想交友,很重要的一点就是要“信守诺言”,这也是

章的第一段和第二段都可以得出结论。

28. C 从文章的第二段的最后一个句子可知,如果因为不可预料的缘故,你违背了自己

的诺言,只要向你的朋友解释,他(她)也会理解并原谅你的。

29. D 可以利用逐一排除法得出答案。A是总是迟到的人,B是撒谎的人,C是违背诺

言的人,只有D选项正确。

30. D D项总结了

第三部分 写作

Ⅰ. (A)41. shy 42. jokes 43. accept 44. refused 45. exam

(B)46. feeling 47. usual 48. lovely 49. helpful 50. anyone Ⅱ. 51. as; as 52. Why was 53. wouldn’t; any longer

54. seem to know 55. earlier than

Ⅳ. 1.important 2.largest 3.president

4.making 5.was 6.worse 7.to finsh 8.showed

Ⅲ. 参考范文:

Nobody can be happy all the time. When you become unhappy, you should try to control your feelings. Because bad feelings can make you lose your friends and give you other bad effects. Here are some ways to make you feel better.

(1)Look in the mirror and speak to yourself, “I’m the best in the world. I can do anything.”

(2)Do something for others. You will feel happy if you always help others in need.

(3)Smile when you get up in the morning and believe you will have a nice day.

(4)Write down your thoughts, dreams or anything you want. Writing always helps you express

your feelings.

(5)Stay with your family. You may talk with your parents, relatives, friends and so on.

6

网站首页网站地图 站长统计
All rights reserved Powered by 海文库
copyright ©right 2010-2011。
文档资料库内容来自网络,如有侵犯请联系客服。zhit326@126.com