haihongyuan.com
海量文库 文档专家
全站搜索:
您现在的位置:首页 > 初中教育 > 初中英语初中英语

2013-2014年度第一学期期中考试初三英语科考试

发布时间:2014-05-02 13:40:57  

2013-2014年度第一学期期中考试

初三英语科考试 班级: 座号: 姓名: 成绩:

说明:1.全卷共8页,考试时间为100分钟(其中听力考试时间约为15分钟),满分120分(其中听力部分25分)。

2.全卷包括第一卷和第二卷,第一至第四大题为第一卷,第五、第六大题为第二卷。

3.答卷前,考生必须将自己的姓名、准考证号、学校按要求填写在密封线左边的空格内。

4.答题可以用黑色或蓝色钢笔、圆珠笔按要求写在试卷上,但不能用铅笔或红笔。

第一卷 语言知识与技能

一、听力理解(每小题1分,共25分)

A)

听句子,根据所听句子的内容和所提的问题,选出符合题意的最佳选项。

( )1.What did Mary use to be like?

1

B)听对话,回答每段对话后面的问题,选出符合题意的最佳选项。 听第一段对话,回答第6题。

( )6.Whose wallet is it?

A.Tina’s B.Tom’s C.Jack’s

听第二段对话,回答第7题。

( )7.What would Linda do if she wanted to make friends with a new student?

A. She’d introduce herself to him or her.

B. She’d wait for him or her introduce himself or herself.

C. She’d invite him or her to have dinner at her house

听第三段对话,回答第8题。

( )8.What did Alex use to do ?

A.Play the guitar B.Play the piano C.Play the violin

听第四段对话,回答第9题。

( )9.What does Mr Zhang think the girl needs to do?

A. Try relaxing herself

B. Have some useful study skills

C. Have a talk with her teachers

听第五段对话,回答第10题。

( )10.What is the book about?

A.English grammar B.English writing C.English speaking 听第六段对话,回答第11-12题。

( )11.What match did the woman play in?

A.Basketball match C.Tennis match D.Football match

( )12.What does “Good on ya”mean?

A.It means “Well done ” B.It means “Goodbye”

C.It means “How are you”

听第七段对话,回答第13-15题。

( )13.How many foreign languages can the man speak ?

A.Three B.Four C.Five

( )14.Which country is the man’s favorite ?

A.Japan B.Canada C.China

( )15.How did the man learn these languages?

A. By learning from teachers in a language school

B. By talking to people in different countries

C. By watching movies and listening to tapes

C)听短文,根据所听短文的内容,选出符合题意的最佳选项。

( )16.What should you bring when you’re going to a dinner party?

A.Some expensive presents B.Some flowers C.Some food

( late.

A.5 minutes B.50 minutes C.15 minutes

( )18.If you don’t know how to use the folk and knife ,what can you do ?

A.Ask other people for help B.Watch and follow other people

C.Ask the host or hostess for help

( )19.If you like the food ,what can you say?

A.How do you cook it ? B.Oh,I like the food very much

C.Thank you for inviting me

2

20.According to the passage ,what is needed after the dinner party?

A.To make a thank-you call B.To go and visit the host and hostess

C.To give the host and hostess some presents.

D)听填信息

你将听到一篇关于语言的短文。根据所听内容,完成下面的信息采集表。

二、单项填空。(本大题共20小题,每小题1分,共20分。)

26. ----We can use this special pen to record or take pictures.

A. how to use B. what to use C. why to use D.when to use

A. go B. goes C. to go D. going

A. by B. at C. with D. on

--- Oh, yes. I always go to sleep with the light on.

A. used to B. afraid of C. interested in D. good with

30. ---Peter has changed a lot , hasn’t he?

in playing soccer.

A. plays; interested B. play; interested C. play; interesting D. playing; interest

31.---Are you afraid of dogs?

---Yes, I’m of them.

A. surprised B. terrified C. embarrassed D. excited

32. I some of my free time playing basketball for my second team.

A. spend B. cost C. take D. pay

33.Colors can change our moods(情绪A. feel B. to feel C. felt D. feeling

A. didn’t B. doesn’t C. hadn’t D. isn’t

35. ---It’s difficult for village children to cross the river to school.

A. Should be built B. will built

C. be built D. was built A. can mend B. can be mend C. can be mended D.can mended

37.---Zhou Ming likes reading English magazines.

’s good for English learning.

A. So do I B. So am I C. So I do D. So I am

going to do this afternoon is to write a letter.

A. which B. that C. why D. who

about the traffic .Just think about what we can do to improve it.

3

A. complain B. to complain C. complaining D. complained

--- Right, just as many old people do in our city.

A. both; and B. either; or C. neither; nor D. not only; but also

41. Hehis classmates.

A. get along with B. get well with

C. is getting along with D. is get well with

42. I don’t know how to keep ?

A. an advice B. lots of advices

C. a few advices D. some advice

43.----I don’these “stay-home children”tomorrow morning.

------If I her, I would come earlier.

A. will come to take care of ; am B. come to look after; were

C. will come to take care of ; were D. comes to come up with; am

44.A student in my class said to me ,”make math learning easier and more interesting instead of giving the kids much homework to do every day.”

A. were;would B. am; will C. was; could D. are; could

45.---Mei will represent our class in the English Speech Contest.

A. knock into us B .care about us

C. let us down D .help us out

三、完形填空(本大题有l0小题,每小题l分,共l0分)

通读下面短文,掌握其大意,然后在各小题所给的四个选项中,选出一个最佳答案。并将其字母编号填写在答卷相应题目的答题位置上。若用答题卡答题,则将答题卡上对应题目所选的选项涂黑。

One day a rich woman lost her purse with a lot of money in it.“If anybody finds my purse and it to me,I'll give half the money to him.” .He sent it back to the woman,but the rich woman “There was an expensive ring in my purse besides money,”said the woman, “I won’t give you half the money in my purse until you return it to me.”“But I've never seen an expensive ring in ,”said the man.

They began to quarrel(争吵).The man became 法官). ,he said to the woman,“I'm sure that you have lost a purse,and there is an expensive ring in it..So I don’t think it’s yours..Maybe somebody will give your purse back.” ,“Take the purse home.If the owner doesn’t come to get it back in two days,it will be yours.”

46.A.face B.mistake C.promise D.conversation

47.A.gets B.shows C.points D.returns

48.A.had B.knew C.heard D.found

49.A.kept her word B.changed her mind C.tried her best D.pulled her down

50.A.your B.her C.his D.my

51.A.sad B.angry C.excited D.Worried

52.A.Before B.Though C.After D.If

53.A.only B.truly C.nearly D.really

54.A.Wait for B.Listen to C.Look after D.Talk about

55.A.ran B.came C.Want D.turned

4

四、阅读理解(本大题有l5小题,每小题2分,共30分)

阅读A、B两篇短文,并做每篇短文后的题目。从每小题所给的四个选项中。选出能回答所提问题或完成所给句子的最佳答案,并将其字母编号填写在答卷相应题目的答题位置上。若用答题卡答题,则将答题卡上对应题目所选的选项涂黑。

A

56.There are activities that people can do indoors.

A.two B.three C.four D.five

57.People can taste food from different countries .

A.at Yunhai Square B.in the City Library Hall C.in the City Museum D.in front of the City Hall

58.Those who want to find a right job should .

A.1isten to the lecture B.buy presents C.bring food and drink D.go to the fashion show

59.Mr. Lee wants to take two skirts for her wife after the fashion show.He needs to pay .

A.more than 200 Yuan B.at least 300 Yuan C.1ess than 200 Yuan D.nothing at all

60.If people want to get some information about some foreign countries,they can .

A.see the movies B.go to the pop concert C.see the fashion show D.go to the library lecture

B

Clothes are important and necessary to us,but do you know how to choose suitable clothes in a correct way? Here are some ideas for you.

When you go shopping and want to buy some clothes,you should think about which kind of clothes you really need 5

and decide how much money you can spend on them.Then look at the .They tell you how to take care of the clothes.The label for a shirt may tell you to wash it in warm water.A sweater label may tell you to wash it in cold water.The label on a coat may say“dry clean only”and cleaning in water may ruin(损坏)this coat.If you do as the directions say on the label,you can keep your clothes looking their best.

Many clothes today must be dry-cleaned.Dry cleaning is expensive.When buying new clothes you had better check if they need to be dry-cleaned.You can save money if you buy clothes that can be washed or that are well made.Well-made clothes last longer.They look good even after they have been washed many times.

Clothes that cost more money don’t always mean they are better made.They may not fit you,either.On the other hand,less expensive clothes may sometimes look better and fit you well.

61.The first thing for you to do before you buy clothes is .

A.to know how to wash them B.to look for well-made clothes

C.to read the directions inside them D.to see which kind of clothes you need

62.According to the passage,a sweater may be .

A.washed in cold water B.washed once a week C.washed in hot water D.dry-cleaned only

63.What does the underlined word “label” mean?

A.品牌 B.标签 C.价格 D.尺寸

64. look good even after they have been washed a lot of times.

A.Cheap clothes B.Expensive clothes C.Dry.cleaned clothes D.Well-made clothes

65.The main idea for the passage is .

A.buying less expensive clothes B.washing clothes in a right way

C.being a clever clothes shopper D.choosing the well-made clothes

C

配对阅读 左栏是五个人的情况简介,右栏是澳大利亚广播公司(ABC)的七个电视节目。请将这五个人与他们感兴趣的节目配对,并将最佳选项的字母编号填写在答卷相应题目的答题位置上。

A.Trip to the Planets

It’S a documentary about planets.It has six episodes(集) and each one lasts 55 minutes.After watching it,you will know more about the space.

B.I Rock

The daily 30一minute comedy tells a story about a rock band called Boy Crazy.The band is trying to become famous in the world.Enjoy the funny comedy and the rock music as well.

C.Media Watch

Australia’s leading talk show about TV,radio,newspaper and Internet.It focuses on those who make the news and deliver the world to our home,such as the reporters,editors,and photographers.

D.The Changes of Australia

Share your stories about life in Australia from l945.You can have your own photos or videos.They Can be funny or sad,big events or the small things of everyday life.

E.Big Ideas

A talk show about everything that is the most interesting and challenging,and everywhere from cities to the countryside and from the south to the north across Australia.

F.At the Movies

It’s a talk show about movies.It goes into the world of cinema every week and tells you what’s new on the big screen.And it has interviews with the famous directors or actors.

G.Pan’S Kitchen

It used to be called Master Chef,now it has a new name because of the lady who is called Pan Lin9.She can cook 6

Chinese food and Western food.

( )66.John is a movie fan.Heloves to get the news about the latest movies.His favorite Australian actor is Nicole Kidman.

( )67.Alice is a housewife who has three children.She loves to cook different kinds of food for her family.

( )68.Jenny is a middle school student.In her spare time,she usually listens to rock music and watches TV.Her favorite TV shows are comedies but she can’t stand documentaries at all.

( )69.Jimmy loves talk shows.He wants to be a reporter and work in a TV station in the future.So he would like to learn more about TV from the talk show.

( )70.Sam is 80 years old now.He moved to Australia in 1950.Today he is still missing the life in Australia in the l950s and often mentions it.

五、看图短文填空(本大题有l0小题。每小题l.5分。共15分)

阅读下面短文,并借助上下文和插图补充所缺信息。每个空只能填写—个形式正确、意义相符的单词。并将答案填写在答卷相应题目的答题位置上。

Mr. Smith worked in a company. He had a wife nor a child. And he lived in an old house alone. He liked nothing drinking. He almost spent all of his money wines.

One evening, Mr. Smith met a friend of his in the street. The man asked him to have dinner in a nished the meal, Mr. Smith could hardly His friend had to stop a taxi and asked the driver to take him home.

Soon the taxi at the door of his home. the help of the driver, he got out.

“Thank you,sir. ”said Mr Smith. “And I can open the door by .”

The taxi driver then went away. But Mr Smith couldn’t put the key into the keyhole. He “Can I help you open the door, sir? ”asked the policeman.

“Thank you, sir.”said Mr Smith. “My house is circling now. If you can it from moving, I can open the door”

六、读写综合(本大题分为A、B两部分,共20分)

A.信息归纳(共5小题,每小题l分)

请阅读报纸上发表的一篇关于校园安全的短文,根据所提供的信息。完成下面表格,并将答案写在答卷相应题目的答题位置上。

Safety Activities for Middle School Kids

School is not the safe place as it used to be.How to keep school safer? How to help students stay away from danger? 7

There are many activities that teachers can do to teach safety in an easy way.Here are some stories from the students who have had the safety class in N0.1 Middle School.

Once,our head teacher made up a story about sports safety.All we needed to do was to point out safe and unsafe sports behaviors in the story.From this lesson,we knew we should always do warm—up(热身)activities before playing sports and drink some water after that.

Yes,making up stories is a good way to learn and enjoy ourselves.We were once asked to make up a story about a boy called Little Naughty.He always did something naughty(淘气的)in the classroom and got himself into trouble.In this way,we learned to behave(行为)well and get on well with each other.

In our school,we have a fire emergency response practice(火警应急演习)in September every year.So we know where to go if there is a fire in school.We learn to use the fire extinguisher(灭火器),too.But I don't think we should be allowed to put out the fire alone,it’s too dangerous for young students like us.

B.书面表达(本题l5分)根据要求完成短文写作,把答案写在答卷指定的位置上。

你觉得你的校园生活安全吗?请你写一篇题为“How to Keep Safe in School”的短文。谈谈你的看法。 内容包括:

1.描述一件发生在你身上或你看到的发生在校园的意外事件(经过与结果)。

2.提出解决这种校园意外事件的建议(至少两条)。

3.呼吁每个学生要注意校园安全。

作文要求:

1.不能照抄原文;不得在作文中出现学校真实的名称和学生的真实姓名。如需使用学校

名称或学生的姓名,请一律使用Hilltop School和Tom。

2.语句连贯,词数80个左右。作文的开头已经给出,不计入总词数,也不必抄写在答

题卡上。请将作文写在答卷指定的位置上。

How to Keep Safe in School

Do you know that our school life could be dangerous if we are not careful enough? For example。

8

2013-2014年度第一学期期中考初三英语考试参考答案

一、听力理解

A、听句子(本题有5小题,每小题1分,共5分)

1. C 2. B 3. A 4. A 5. B

B、听对话(本题有10小题,每小题1分,共10分)

6. B 7.A 8.B 9. B 10. C 11. A 12. A 13. C 14. C 15. B

C、听短文(本题有5小题,每小题1分,共5分)

16. B 17. C 18. B 19. B 20. A

D、听填信息(本题有5小题,每小题1分,共5分)

21. 200 22.Chinese 23. English

24. 400 25.popular

二、单项填空(共20分)

26.A 27.D 28.A 29.B 30.B 31.B 32.A 33.A 34.A 35.A

36.C 37.A 38.B 39.C 40.A 41.C 42.D 43.C 44.A 45.C

三、完形填空(共10分)

46.C 47.D 48.D 49.B 50.A 51.B 52.C 53.A 54.A 55.D

四、阅读理解(共30分)

56.B 57.D 58.A 59.C 60.A 61.D 62.A 63.B 64.D 65.C

66.F 67.G 68.B 69.C 70.D

五、看图短文填空(共15分)

71. neither 72. except \ but 73.drinking 74. restaurant 75. walk

76. arrived 77. With 78. myself 79. tried 80. stop

六、读写综合(共20分)

A.信息归纳(共5分)

81.N0.1 Middle School 82.Amy Young 83.Some water/Water

84.September every year 85.Three/3

B.书面表达(本题l5分)

Possible Version

How to Keep Safe in School

Do you know that our school life could be dangerous if we are not careful enough? For example,one day, two students ran after each other in the hallway.Suddenly, one of them down and hurt his leg because of the wet floor.Therefore, he had to stay in hospital for two week. So I think students should always walk but not run in the hallways.And the teachers had better keep an eye on the students after class and stop them from running.At last, I hope all the students should pay attention to their safety in school.(82 words)

9

网站首页网站地图 站长统计
All rights reserved Powered by 海文库
copyright ©right 2010-2011。
文档资料库内容来自网络,如有侵犯请联系客服。zhit326@126.com