haihongyuan.com
海量文库 文档专家
全站搜索:
您现在的位置:首页 > 初中教育 > 初中英语初中英语

初中一般将来时讲解练习及答案

发布时间:2014-05-21 13:46:34  

一般将来时

1.用be doing表示将来:主要意义是表示按计划、安排即将发生的动作,常用于位置转移的动词。 如:go,come,leave,arrive等,也可用于其他动作动词。

We are having fish for dinner.

We are moving to a different hotel the day after tomorrow.

这种用法通常带有表示将来的时间状语,如果不带时间状语,则根据上下文可表示最近即将发

生的动作。

A: Where are you going? B: I am going for a walk. Are you coming with me?

A: Yes,I am just coming. Wait for me.

2.用be going to do表示将来:主要意义,一是表示“意图”,即打算在最近的将来或将来进行某事。

Are you going to post that letter?

How long is he going to stay here?

I am going to book a ticket.

另一意义是表示“预见”,即现在已有迹象表明将要发生或即将发生某种情况。

It’s going to rain.

George is putting on weight; he is going to be quite fat.

3. 用will/ shall do表示将来:

一是表示预见

You will feel better after taking this medicine.

Do you think it will rain?

二是表示意图.

I will not lend the book to you.

Take it easy,I will not do it any longer.

基本结构:She will come to have class tomorrow.

Will she come to have class tomorrow?

She won’t come to have class tomorrow.

What will she do tomorrow?

肯定形式:①am/is/are going to + do;②will/shall + do.

否定形式:①am/is/are going not to + do;②will/shall not + do.

一般将来时练习

一、用所给动词的一般将来时填空

1. I ______(leave)in a minute. I ______(finish)all my work before I ______ (leave).

2. —How long _____ you _____(study)in our country?

—I _____(plan)to be here for about one more year.

—I _____(hope)to visit the other parts of your country.

—What ______ you ______(do)after you ______(leave)here?

—I ______(return)home and ______(get)a job.

3. I ______(be)tired. I ______(go)to bed early tonight.

4. Mary’s birthday is next Monday, her mother _____(give)her a present.

5. It is very cold these days. It ______(snow)soon.

6. —_____ you _____(be)here this Saturday?

—No. I ______(visit)my teacher.

7. —______ I ______(get)you a copy of today’s newspaper?

—Thank you.

8. I am afraid there ______(be)a meeting this afternoon. I can’t join you.

9. Mike ______(believe, not)this until he ______(see)it with his own eyes.

10. Most of us don’t think their team ______(win).

二、单项选择

1. There __________ a meeting tomorrow afternoon.

A. will be going to B. will going to be C. is going to be D. will go to be

2. Charlie ________ here next month.

A. isn’t working B. doesn’t working C. isn’t going to working D. won’t work

3. He ________ very busy this week, he ________ free next week.

A. will be; is B. is; is C. will be; will be D. is; will be

4. There ________ a dolphin show in the zoo tomorrow evening.

1

A. was B. is going to have C. will have D. is going to be

5. –________ you ________ free tomorrow?

– No. I ________ free the day after tomorrow.

A. Are; going to; will B. Are; going to be; will C. Are; going to; will be D. Are; going to be; will be

6. Mother ________ me a nice present on my next birthday.

A. will gives B. will give C. gives D. give

7. – Shall I buy a cup of tea for you?

–________. (不,不要。)

A. No, you won’t B. No, you aren’t. C. No, please don’t D. No, please.

8. – Where is the morning paper?

– I ________ if for you at once.

A. get B. am getting C. to get D. will get

9. ________ a concert next Saturday?

A. There will be B. Will there be C. There can be D. There are

10. If they come, we ________ a meeting.

A. have B. will have C. had D. would have

11. He ________ her a beautiful hat on her next birthday.

A. gives B. gave C. will giving D. is going to give

12. He ________ to us as soon as he gets there.

A. writes B. has written C. will write D. wrote

13. He ________ in three days.

A. coming back B. came back C. will come back D. is going to coming back

14. If it ________ tomorrow, we’ll go roller-skating.

A. isn’t rain B. won’t rain C. doesn’t rain D. doesn’t fine

15. – Will his parents go to see the Terra Cotta Warriors tomorrow?

– No, ________ (不去).

A. they willn’t B. they won’t. C. they aren’t D. they don’t.

16. Who ________ we ________ swimming with tomorrow afternoon?

A. will; go B. do; go C. will; going D. shall; go

17. We ________ the work this way next time.

A. do B. will do C. going to do D. will doing

18. Tomorrow he ________ a kite in the open air first, and then ________ boating in the park.

A. will fly; will go B. will fly; goes C. is going to fly; will goes D. flies; will go

19. The day after tomorrow they ________ a volleyball match.

A. will watching B. watches C. is watching D. is going to watch

20. There ________ a birthday party this Sunday.

A. shall be B. will be C. shall going to be D. will going to be

21. They ________ an English evening next Sunday.

A. are having B. are going to have C. will having D. is going to have

22. ________ you ________ free next Sunday?

A. Will; are B. Will; be C. Do; be D. Are; be

23. He ________ there at ten tomorrow morning.

A. will B. is C. will be D. be

24. ________ your brother ________ a magazine from the library?

A. Are; going to borrow B. Is; going to borrow C. Will; borrows D. Are; going to borrows

25. – Shall I come again tomorrow afternoon?

–________ (好的).

A. Yes, please B. Yes, you will. C. No, please D. No, you won’t.

26. It ________ the year of the horse next year.

A. is going to be B. is going to C. will be D. will is

27. ________ open the window?

A. Will you please B. Please will you C. You please D. Do you

28. – Let’s go out to play football, shall we?

– OK. I ________.

A. will coming B. be going to come C. come D. am coming

29. It ________ us a long time to learn English well.

A. takes B. will take C. spends D. will spend

30. The train ________ at 11.

A. going to arrive B. will be arrive C. is going to D. is arriving

2

三、把下列各句译成英语 1.我叔叔今晚要来。

2.他没有打算住那座小屋。

3.我们要读这本书。

4.—你爸爸要去钓鱼吗?—不,他要去游泳。

参考答案:

一、1. am leaving ; will finish ; leave 2. will ; study ; plan ; hope ; will ; do ; leave ; will return ; get

3. am ; will go 4. will give 5. will snow 6. Will, be ; will visit 7. Shall ; get 8. will be 9. won’t believe ; sees 10. will win

二、1. C 2. D 3. D 4. D 5. D 6. B 7. C 8. D

9. B 10. B 11. D 12. C 13. C 14. C 15. B 16. D 17. B 18. A 19. D 20. B 21. B 22. B 23. C 24. B 25. A 26. A 27. A 28. D 29. B 30. D 三、1.My uncle will come tonight.

2.He isn't going to live in the small house. 3.We are going to read this book.

4.—Will your father go fishing?—No,he is going swimming.

3

网站首页网站地图 站长统计
All rights reserved Powered by 海文库
copyright ©right 2010-2011。
文档资料库内容来自网络,如有侵犯请联系客服。zhit326@126.com