haihongyuan.com
海量文库 文档专家
全站搜索:
您现在的位置:首页 > 初中教育 > 初中英语初中英语

初中练习附答案

发布时间:2014-05-24 14:59:39  

初中

(一) 语法和词汇

练习1

1. — Would you like to go to the ________ with me tonight?

— I’d like to, but I’m afraid I am not free..

A. plan B. play C. photo D. price

2. —Welcome to _____ school!

— Thank you. Your school is very modern.

A. your B. their C. his D. our

3. —Whose magazine is it? Is it ______?

—Yes. It’s hers.

A. Mike B. Mike’s C. Lucy D. Lucy’s

4. — _______ does your father do?

— He’s a doctor. He works at the Beijing Hospital.

A. Who B. How C. What D. Which

5. —How long have you studied here?

—______________ two years. I’m used to the life here.

A. For B. Since C. In D. By

6. —Which lesson are you looking at?

—Lesson __________.

A. ten B. Ten C. tenth D. Tenth

7. Betty bought three T-shits and ____ of them are red. Red is her favorite color.

A. either B. both C. none D. all

8. He ran as fast as he could ______ he failed to get here on time.

A. and B. but C. or D. so

9. To my surprise, she’s ________ than before. I can’t recognize her.

A. very tall B. the taller C. much taller D. the tallest

10. It was very dark. So he _______ the lights as soon as he entered the room.

A. turned on B. turned off C. turns on D. turns off

1

11. We have worked too hard. Let’s stop a break.

A. having B. to having C. have D. to have

12. —When did you become a volunteer?

—Two years ago. I ______________ this group since then.

A. have joined in B. have joined to C. have been in D. have been to

13. —You don’t look well. What’s the matter?

—I _______ sleep well.

A. don’t B. didn’t C. won’t D. haven’t

14. His great progress in English made his parents really_______.

A. happy B. happily C. sad D. sadly

15. Many people will come to Shanghai when the EXPO________ here next year.

A. will hold B. will be held C. is held D. hold

16. —I hear you like basketball very much. ______ you on your school team? —Yes, I am.

A. Am B. Was C. Were D. Are

17. —Do you know _______________________?

—Tomorrow morning.

A. when the visitors will come here B. when will the visitor come here

C. how the visitor will come here D. how will the visitor come here

18. — ____________________________?

— I’ve got a headache.

A. Have you got a headache B. What do you want to do

C. Can I help you D. What’s wrong with you

练习1答案

1. B 2. D

3. D 4. C 5. A 6.B 7. D 8. B 9. C 10. A

11. D 12. C 13. B 14. A 15. C 16. D 17.A 18. D

2

练习2

1.Chinese climbers carried the Olympic Flame(奥运圣火) to the top of the world’s highest mountain ________8th May 2008.

A. on B. at C. in D. from

2.—Have you heard the good news?

—No, what _______?

A. is it B. is there C. are they D. are those

3. Don’t forget to put the book back on the shelf,_______?

A. do you B. don’t you C. will you D. won’t you

4. I looked under_________ table and found _________pen I lost yesterday.

A. the; a B. the; the C. /; the D. the;/

5. She has written a lot of books, but_______ good ones.

A. any B. some C. few D. many

6. It is difficult for us to learn a lesson in life______ we’ve actually had that lesson.

A. when B. after C. since D. until

7.—Did you wash your clothes?

—No, I was going to wash my clothes but I ______ visitors.

A. have had B. have C. had D. will have

8. The young man came riding full speed down the road on his bicycle.______ it was!

A. How dangerous the scene

B. What dangerous a scene

C. How a dangerous scene

D. What a dangerous scene

9. — I’m going to take my driving test tomorrow.

— _______!

A. Good luck B. Cheers C. Come on D. Congratulations

10.—Look ! She’s skiing so fast!

—Hard to_______ her legs were once broken.

A. know B. realize C. imagine D. find

11. —Did you see a girl in red pass by just now?

—No ,sir. I _______ a newspaper

A. read B. am reading C. would read D. was reading

12. We hope that as many people as possible ______ join us for the charity show tomorrow.

A. need B. can C. must D. should

13. I wonder______.

A. how much cost these shoes B. how much these shoes cost

3

C. how much do these shoes cost D. how much are these shoes cost

14. I bought a pet yesterday, but I do not know how to _______ it.

A. look after B. look up C. look for D. look out

15. Daniel is a careful driver, but he drives _______ of my friends.

A. more carefully B. the most carefully C. less carefully D. the least carefully

练习2答案

1-5 AACBC

6-10 DCDAC

11-15 DBBAD

练习3

1. —When __ your mother __ you that blue dress, Mary?

—Sorry, I really can't remember.

A. does; buy B. has; bought C. had; bought D. did; buy

2. —Can your father drive?

—Yes, and he usually _____ to school.

A. drove B. is driving C. drives D. has driven

3. —Hasn't Betty come yet?

—No, and I ____ for her for nearly 2 hours.

A. wait B. waited C. have waited D. had waited

4. —May I use your ruler?

—______.

A. Yes, please B. You are nice C. It doesn't matter D. It was a pleasure

5. —Do you know ____?

—Sorry, I don't know.

A. where does Jimmy work B. where Jimmy works

C. how does Jimmy go to work D. what does Jimmy do

6. —Have you seen my glasses? I ____ find them.

—Sorry, I haven't seen them.

A. can't B. shouldn't C. won't D. mustn't

7. —Nancy, it's too hot. Put the fish in the fridge, or it will _____ bad.

—Ok, Mom!

A. go B. change C. feel D. keep

8. —May I have another cake?

—You'd better not. You shouldn't go swimming on a _______ stomach.

A. hot B. hungry C. fat D. full

9. —Hey, Turn it off! We don't ______ music in the reading-room.

—Oh, I'm sorry, madam.

4

A. like B. hear C. play D. allow

10. —Are you ___ from America?

—No, none of us.

A. both B. all C. any D. either

11. —Peter, I think we need to buy a new car.

—Oh, no! We are ____ out of money, you know?

A. trying B. going C. getting D. running

12. —Bill is ill. Do you know what's wrong with him?

—Poor boy. His illness is the ___ of eating unhealthy food.

A. result B. cause C. reason D. end

13. —Why did you come back so early?

—The English party has been ___ till next Friday.

A. put on B. put off C. put away D. put out

14. —Hurry up, Jack!

—Just give me five minutes to put my desk in ___ .

A. time B. line C. order D. shape

15. —You mean I have to go there by myself, for you are not free.

—Yeah, ___ .

A. you mean it B. you think it

C. you got it D. you did it

练习3答案

1.D 2.C 3.C 4.A 5.B 6.A 7.A

8.D 9.D 10.B 11.D 12.A 13.B 14.C 15.C

练习4

1. Some girls get sick after they try so hard to lose ________ weight.

A) a B) the C) / D) an

2. The plane will take off ________ an hour. Please check in right now.

A) at B) in C) on D) to

3. Did Mary visit that old town by ________ last week?

A) her B) she C) hers D) herself

4. After moving to their new house, the Lees bought some ________ in the mall nearby.

A) furniture B) chair C) table D) shelf

5. ________ her great joy, her daughter was finally saved by the doctors.

A) In B) To C) At D) For

6. ―Have ________ try, you are so close to the answer,‖ the teacher said to Eric.

A) the other B) one another C) other D) another

7. Everyone likes Kevin because he talks to others ________.

A) friendly B) lovely C) politely D) luckily

5

8.

9.

10.

11. Jenny goes to school ________ than any other student in her class. A) early B) earlier C) earliest D) the earliest Which one is heavier, the wooden ball ________ the iron ball? A) or B) and C) but D) so Tim didn’t have dinner ________ he finished watching the cartoon. A) while B) unless C) until D) since Landing on the moon sounds ________. I hope I can go there one day.

A) wonderful B) wonderfully C) terrible D) terribly

12. Soon you ________ a senior high school student. Isn’t it exciting!

A) become B) will become C) became D) have become

13. I ________ a copy of Yi Zhongtian’s book yet. I might buy one tomorrow.

A) hadn’t bought B) don’t buy C) won’t buy D) haven’t bought

14. You ________ write the poem down. Our teacher will give us a copy.

A) can’t B) shouldn’t C) needn’t D) mustn’t

15. – Would you like to play table tennis with me?

– I don’t feel like it. I would rather ________ at home and watch TV.

A) stay B) to stay C) staying D) stayed

16. After Donghai Bridge ________, it became a new tourist attraction.

A) completed B) complete C) is completed D) was completed

17. How long can I ________ this magazine?

A) borrow B) return C) buy D) keep

18. As soon as he ________ the bus, the poor man realized he had left his wallet on it.

A) got on B) got off C) got to D) got in

19. The Oriental Pearl TV Tower is ________ all Shanghai citizens.

A) famous for B) familiar to C) pleased with D) interested in

20. – I won the 100-meter race on our sports day.

– ________ We are proud of you!

A) That’s all right. B) Sorry to hear that. C) Congratulations. D) I’d love to.

练习4答案

1. C 2. B 3. D 4. A 5. B 6. D 7. C 8. B 9. A 10. C

11. A 12. B 13. D 14. C 15. A 16. D 17. D 18. B 19. B 20. C

6

(二) 完形填空

第一篇

Each morning, I walked past a security guard(保安how he knew so many people by their first names. The first few times I saw him, I didn’t say hello ―How was your ‖ I told him about my visit to my sick, elderly mother. He told me how mother’asked, ―What’s your name?‖ He answered , ―Gary.‖ I said, ―I’m Deborah.‖ After that, we talked a like yesterday.

a stranger(陌生人) you become a pebble(鹅卵石)thrown into a lake. With each ripple(涟漪)you 36.A. watched B. believed

37.A.complained B. admired

38.A. when B. until

39.A. visit B. weekend

40.A.afraid B. glad

41.A.age B. job

42.A. wrote B. heard

43.A. away B. over

44.A.yes B. hello

45.A.news B. virus C. thanked C. expected C. before C. mother C. sorry C. name C. read C. on C. no C. love D. greeted D. forgot D. and D. sickness D. surprised D. family D. shared D. in D. goodbye D. sadness

第一篇答案

36-45

DBABC CDABC

7

第二篇

Dear grandma,

How is it going? I hope that grandpa is (41) now. I was sorry to hear that he had a (42)

last week. I hope you are in good health.

Things are fine now. I finished my end-of-year exams last week and got my (43) card today.

I always get (44) when I see the envelope from school in the mail, but (45) I did OK this time.

I had a really hard (46) with science this semester, and I wasn't surprised to find that my worst

report was from my science teacher. She said I was lazy, which isn't (47). It's just that I find

science really difficult. (48) disappointing result was in history. My history teacher said I could

do better. The good (49) is that my math teacher said I was hard-working. And my Spanish

teacher said my listening was good.

Well, that's about all the news I have for now. Dad and Mom (50) their love.

Love

Alan

41. A. well B. rich C. busy D. kind

42. A. rest B. dream C. game D. cold

43. A. report B. ID C. phone D. library

44. A. excited B. sad C. nervous D. tired

45. A. carefully B. luckily C. suddenly D. quickly

46. A. business B. question C. problem D. time

47. A. important B. true C. boring D. enough

48. A. Each B. Some C. Another D. Other

49. A. meaning B. notice C. news D. letter

50. A. have B. send C. provide D. show

第二篇答案:

41.A 42.D 43.A 44.C 45.B 46.D 47.B

48.C 49.C 50.B

第三篇

This story happened in a small mountain village. One day there was an earthquake (地震).

Nothing was destroyed and (51) was hurt. But a huge rock fell from a nearby mountain and

stopped in the middle of the road.

When the earthquake (52), many people came to the road and saw the huge rock. Some of

the strongest men tried to lift the rock (53) the road. But they couldn't move it. They tried to

push it but failed. They tried to (54) it with ropes but nothing worked.

"Well," they all agreed, "There's nothing we can do about it. We'll have to change the (55)."

At this time a boy of 12 years old said, "I think I can help you to move the rock."

"You?" they shouted, "What are you talking about?" The men all (56) at the boy.

The next morning some people came into the street. One of them shouted, "The rock is

8

(57)!" More people ran out to see. It was true. The rock wasn't in the road any more. It wasn't

(58) near the road.

"This is (59)," they said, "Where did it go?"

The boy stood in the street, (60), "I told you I could move it last night."

The boy walked over to where the (61) had been and uncovered some earth. "I buried it," he said.

The people looked (62). "You see," he said, " I dug a deep hole next to the rock and I dug a small incline (斜坡) up to the rock and the rock (63) down into the hole by itself. I covered it with earth."

The crowds shouted, "What a (64) boy!" And some of them said, "Why haven't we thought of this good (65)?"

51. A. somebody B. nobody C. anybody D. everybody

52. A. stopped B. started C. happened D. appeared

53. A. over B. into C. off D. onto

54. A. push B. lift C. change D. pull

55. A. road B. stone C. rope D. village

56. A. looked B. laughed C. called D. pointed

57. A. gone B. missed C. broken D. stolen

58. A. very B. quite C. even D. still

59. A. heavy B. dangerous C. special D. impossible

60. A. crying B. smiling C. thinking D. lying

61. A. street B. town C. rock D. mountain

62. A. surprised B. sad C. happy D. relaxed

63. A. lay B. dropped C. walked D. ran

64. A. clever B. strong C. brave D. poor

65. A. boy B. hole C. story D. way

第三篇答案

51.B 52.A 53.C 54.D

55.A 56.B 57.A 58.C 59.D 60.B 61.C

62.A 63.D 64.A 65.D

第四篇

It was a cold morning, and Eduardo Ortega received a large envelope(信封). In it sat down in the school library. He took a deep breath drew the envelope out of his pocket and carefully opened it. As he read the words, "Congratulations … 9

have been accepted," he was already in tears.

He remembered the long hours working in the fields, picking strawberries and every day, his tired friends drank coffee or slept. Eduardo went to the evening school. he became the best student.

When he was thirteen, Eduardo one of his dreams — to fly on an airplane for the first time. He wrote a poem that won a prize — a trip to San Francisco. Even though Eduardo worked to help his family, his him to go to school. So, while he worked, he also studied. Many days, he thought it could it.

So, now, Eduardo knew his dream of becoming a pilot was not He knew that it was his father's dream, too. He would soon become a pilot, flying every day to all the exciting places in the world. 33. A. open 34. A. car

B. know B. school B. we B. writer B. missed B. found B. jump B. still B. stop B. needed

C. answer C. desk C. you C. waiter C. took C. study

D. write D. pocket D. the post office D. they D. pilot D. left D. thought D. work D. always D. unimportant D. work D. lost

B. mailbox

35. A. home 36. A. I 37.A. worker 39.A. wanted 40. A. fly 41. A. also 43. A. take 44 A. made 第四篇答案

C. the airport

38. A. watched

C. realized C. sometimes C. make C. given

42. A. careless B. hopeless C. uninteresting

33-44 ADBCA BCADB CD

10

第五篇

All about Britain’s Teenagers

School

British teenagers can leave school at sixteen after taking their GCSE exams. They study for exams in as many as ten subjects, they have to work pretty hard! Today’s teens spend more time doing their homework than any teenagers in the past, studying for 2.5 – 3 hours every evening.

Free Time

It’s not all work, of course. What do British teenagers do to have ? They love watching TV, going out, meeting friends in Internet cafés and listening to music.

Communications

In addition to the Internet, teenagers in Britain use their computers to play games and do their homework. They love their mobile phones, and spend hours texting (发短信) their friends and chatting. Today, phones are getting smaller and lighter and you can do a lot more them than just talk. Text messaging has become the coolest and most popular way to communicate. More than 90% of 12- to 16-year-olds have a mobile, and experts say that this stops from spending their money on sweets and cigarettes.

Fashion (服饰)

At school, almost all British teenagers have to wear a school uniform. However, in their free

they can wear whatever they like, and what they like is designer names such as Nike, Diesel and Paul Smith. In fact, 40% of British teens say that they think it is important to have the latest fashion. Looking good doesn’t come , but many teenagers think it usual or easy to spend more than £100 on one item of clothing.

90. A) but B) or C) so D) because

91. A) lessons B) sports C) advice D) fun

92. A) never B) already C) also D) no longer

93. A) with B) for C) at D) in

94. A) teachers B) relatives C) friends D) teenagers

95. A) day B) time C) week D) month

96. A) cheap B) expensive C) special D) ordinary

第五篇答案

90. C 91. D 92. C 93. A 94. D 95. B 96. A

(三) 阅读理解练习

练习1

A

They’re best friends. They go to school together every day. They often go to the shopping mall at weekends. Both of them have hair the colour of honey (蜂蜜),but one has big blue eyes and the 11

other deep brown eyes.

One of the friends, Jenny Siegle, is in a wheelchair. The other, Augie, is an amazing dog who helps Jenny. Jenny, who is 14 years old, is a quadriplegic(四肢瘫痪者),which means she cannot use her arms or legs. Augie is a Freedom Service dog who is Jenny’s arms and legs.

How does Augie do this? In school, he picks up the pencil or notebook that Jenny drops. Jenny is also training Augie to pull off her jacket so Jenny doesn’t have to ask anyone for help.

At home, Augie brings her the newspapers. He even helps clean Jenny’s room. When Jenny asks him. Augie goes to get her parents or sister. Augie also carries his food dish back to Jenny so she can fill it with dog food. Then Augie puts it back neatly in its place.

At the mall, Augie wears a pack that tells everyone he is a Freedom Service dog. When Jenny wants to buy things, Augie carries them to the counter (柜台). He gives the cashier Jenny’s wallet and waits for the change(找零)。

P. J. Roche, who started Freedom Service Dogs ,says , ―These dogs are a social bridge, Kids who don’t know Jenny come up to talk to her because she’s got a dog.‖ Augie is truly Jenny’s best friend and helper and her bridge to the world.

1. Augie is _____________.

A. a girl in a wheelchair B. Roche’s friend

C. a helpful dog D. a cashier

2. Augie helps Jenny do many kinds of things except _______________.

A. helping her take off her clothes

B. carrying things to Jenny at home

C. paying money to the cashier at the mall

D. helping Jenny learn all kinds of things at school

3. ―Augie is Jenny’s bridge to the world‖ means that_____________.

A. it helps Jenny a lot in her life

B. it does everything it can for Jenny

C. it picks up things Jenny drops at school

D. children who don’t know Jenny come to talk to her because of Augie

12

B

This is a chart of a car’

s fuel consumption during a certain day.

Time of day

Fuel consumption-燃料消耗 petrol- 汽油 litre-升

4. The above chart shows ______________.

A. how much petrol was needed to fill the tank

B.the speed the car was going

C. which trip used the most petrol

D. how far the car travelled

5. The driver bought petrol at ______________.

A. 8 a.m. B. 9 a.m.

C. 4 p.m. D. 6 p.m.

6. Throughout the day the car used_______________.

A.45 litres of petrol B. 40 litres of petrol

C. 35 litres of petrol D. 10 litres of petrol

C

There are many unusual hotels around the world. In Greenland, there is a hotel made out of ice , open between December and April every year. In Turkey, there is a cave hotel with a television, furniture, and a bathroom in each room. And in Bolivia, there is the Salt Palace Hotel.

Thousands of years ago, the area around the Salt Palace Hotel was a large lake. But over time, all the waiter disappeared. Today, the area has only two small lakes and two salt deserts.

The larger of the two deserts, the Uyuni salt desert, is 12,000 square kilometres. 13

During the day, the desert is bright white because of the salt. There are no roads across the Uyuni desert, so local people must show guests the way to the hotel.

In the early 1990s, a man named Juan Quesada built the hotel. He cut big blocks of salt from the desert and used the blocks to build it. Everything in the hotel is made out of salt: the walls, the roof(屋顶), the tables, the chairs, the beds, and the hotel’s bar. The sun heats(使变热) the walls and roof during the day. At night the desert is very cold, but the rooms stay warm. The hotel has twelve rooms. A single room costs$40 a night, and a double room costs$60.

A sign on the hotel’s wall tells guests, ― Please don’t lick(添)the walls.‖

7. What is unique about the Salt Palace Hotel?

A. its long history.

B. the price of the rooms.

C. the guests that stay there.

D. what it is made of.

8. Which sentence about the area around the Salt Palace Hotel is NOT true?

A. It was a lake many years ago.

B. It is white during the day.

C. There are several roads to the hotel.

D. It is more than 10,000 square kilometers.

9. Where did the salt used for the hotel come from?

A. a salt factory B. the ground

C. Turkey D. the walls of the hotel

10. What keeps the rooms warm at night?

A. heat from the walls B. the desert air

C. the sun D. the furniture

练习1答案

1-10

CDDCB BDCAA

练习2

A

One day when Jack was walking in the park, he saw a woman, who lived a few miles away, sitting on a bench with a dog beside her. The dog was looking up at the woman.

Jack walked up to the woman and said, "Hello, Sue, how are you? May I sit and talk with you for a while?" "Of course, please sit down," Sue said. Jack sat down next to Sue on the bench, and they talked quietly together. The dog continued to look up at Sue, as if waiting to be fed. "That's a nice dog, isn't he?" Jack said, pointing at the animal.

"Yes, he is. He's handsome. He's a bit of a mixture, but that's not a bad thing. He's strong and healthy."

"And hungry, "Jack said." He hasn't taken his eyes off you. He thinks you've got some food for him."

"That's true, "Sue said." But I haven't."

14

They both laughed and then Jack said, "Does your dog bite?"

"No, "Sue said, "He's never bitten anyone. He's always gentle and friendly."

Hearing this, Jack decided to hold out his hand and touched the animal's head. Suddenly it jumped up and bit him.

"Hey!" Jack shouted." You said your dog didn't bite."

Sue replied in surprise, "Yeah, I did. But this is not my dog. My dog's at home."

1. The dog looked at the woman because ___.

A. the woman wanted to feed him

B. the woman was friendly

C. he was strong and healthy

D. he was hungry

2. Jack and Sue were ___.

A. friends B. next-door neighbors

C. strangers D. in the same family

3. Jack touched the dog because he believed ___.

A. the dog was handsome

B. Sue's dog was unfriendly

C. the dog belonged to Sue

D. Sue's dog was at home

4. We can infer form the passage that ___.

A. Sue gave a wrong answer

B. Jack made a mistake

C. the dog wasn't dangerous

D. both Jack and Sue liked the dog

5. Which of the Following can be the best title of the passage?

A. A Wrong Question B. Sue's Dog

C. A pleasant Meeting D. Sue's Friend

B

Years ago, I lived in a building in a large city. The building next door was only a few feet away from mine. There was a woman who lived there, whom I had never met, yet I could see her seated by her window each afternoon, sewing or reading.

After several months had gone by, I began to notice that her window was dirty. Everything was unclear through the dirty window. I would say to myself, "I wonder why that woman doesn't wash her window. It really looks terrible."

One bright morning I decided to clean my flat, including washing the window on the inside. Late in the afternoon when I finished the cleaning, I sat down by the window with a cup of coffee for a rest. What a surprise! Across the way, the woman sitting by her window was clearly visible. Her window was clean!

Then it dawned on me. I had been criticizing (批评) her dirty window, but all the time I was watching hers through my own dirty window.

That was quite an important lesson for me. How often had I looked at and criticized others through the dirty window of my heart, through my own shortcomings?

15

Since then, whenever I wanted to judge (评判) someone, I asked myself first, "Am I looking at him through my own dirty window?"

Then I try to clean the window of my own world so that I may see the world about me more clearly.

6. The writer couldn't see everything clearly through the window because_____.

A. the woman's window was dirty

B. the writer's window was dirty

C. the woman lived nearby

D. the writer was near-sighted

7. The writer was surprised that_____.

A. the woman was sitting by her window

B. the woman's window was clean

C. the woman did cleaning in the afternoon

D. the woman's window was still terrible

8. "It dawned on me" probably means "____".

A. I began to understand it

B. it cheered me up

C. I knew it grew light

D. it began to get dark

9. It's clear that _____.

A. the writer had never met the woman before

B. the writer often washed the window

C. they both worked as cleaners

D. they lived in a small town

10. From the passage, we can learn ______.

A. one shouldn't criticize others very often

B. one should often make his windows clean

C. one must judge himself before he judges others

D. one must look at others through his dirty windows

练习2答案

1.D 2.A. 3.C 4.B 5.A

6.B 7.B 8.A 9.A 10.C

练习3

(A)

David works for a popular newspaper. His job is to answer the readers’ letters. Today he received two letters and made his reply as follows.

★★★★★★★

16

1. The second letter is from _________.

A. David B. Moonlight C. Norman D. a website

2. Norman is going to__________.

A. take a writing competition B. learn English by himself

D. introduce a website to David C. give some advice to Moonlight

3. is a website for _____________.

A. English learners

B. language teachers D. answering the readers’ letters

(B)

Brian liked jogging (running slowly). He jogged in Central Park every morning. He always took a five-dollar bill with him in his top pocket. He jogged into the park and went to the shop by the lake. He always bought himself a coffee and a hamburger.

One day he jogged into the park and another jogger knocked into him. For a few moments he didn't think about it, then he suddenly thought, "Hey! This man might be a pickpocket!" He felt for his five-dollar bill in his pocket. It wasn't there! The other man had taken it!

He thought, "There is too much crime(犯罪)in New York! I always say honest people must 17

C. winning a competition

fight crime!"

The man was only 30 meters ahead. Brian ran after him, hit him on the shoulder, and said," Give me the money!" The man said, "OK! Just stay cool! Take it easy! Take it easy!"

Then the man gave Brian a five-dollar bill.

Then the man ran away as fast as he could!

Brian felt really good and ran to the shop. He had fought crime. He had got his money back again. He bought himself a coffee and two hamburgers.

Then he ran home. His wife was waiting. She was shaking her head. "Oh dear! Oh dear!" she said. "You've had a bad morning, haven't you?"

"No! Why? I've had a very good morning!" he said. "Really?" she said." But you left your five-dollar bill on the table!"

4. When Brian went for jogging, he always __________.

A. fought crime in the park B. took a five-dollar bill with him

C. run after the young man D. talked his with friend for a while

5. Brian ran after the man because __________.

A. the man was a friend of his

B. the man didn’t say sorry to him

C. he thought the man stole his money

D. he thought they were running the same way

6. The man ran away as fast as he could because_________.

A. he was in a hurry to go to work

B. he didn’t hear Brian talking to him

C. he didn’t have enough money for Brian

D. he was afraid Brian might run after him again

7. Brian felt very good for ________.

A. he could go to the shop now

B. he had two doughnuts that morning

C. he thought he had fought crime and won

D. he could run faster than the second jogger

18

(C)

When the Beijing Olympics begin this August, the world will be watching . The games have become a huge international event. People will come from around the world to watch 10,500 athletes from 205 countries compete to take home the gold. It takes years of work and billions of dollars to prepare for Olympics. But it hasn’t always been that way.

The ancient Olympics

The first recorded Olympics, in 776 B.C., were an important religious festival. But they only included athletes from about a dozen cities. Even after 200 years, the ancient games only included Greek men from about 100 cities around Mediterranean. Unlike today, the ancient games were always at Olympia, in Greece.

Olympic sports have also changed a lot in the last few thousand years. The ancient games began with just one 192-metre race. In later years, the games grew to include a total of six sports tested skilled soldiers needed. These included races where runners wore fighting equipment and the pankration –-- a violent sport with few rules.

The modern games

Even the modern Olympics were once far smaller than they are today. The first of the modern games, in 1896, once had 241 athletes from 14 countries. Moreover, the early modern Olympics were not an independent event, until 1908 the Olympics were part of the world’s fair!

At the first modern Olympics, there were 43 events from ten sports. Many of the sports from the early modern games are no longer part of the Olympics. These include the sports of golf and tug of war.. There has always been a lot of disagreement over changing Olympic sports.

The number of Olympic sports has constantly increased throughout history. At the Beijing games, athletes will compete in 302 events from 28 sports. Despite all the changes over the years, some ancient sports are still part of the modern games. These include running, boxing and wresting.

The Olympics continue to grow and change, and they encourage us all to work harder, go faster and be stronger.

8. What is the best title for the passage?

19

A. The History of the Summer Olympics

B. The Changes of the Olympics Sports

C. The Growing Events of the Olympics

D. The Increasing Sports of the Summer Olympics

9. The ancient Olympics were held _______.

A. as important religious festivals

B. at Olympia, in Greece

C. in 776 B.C. at Olympia, in Greece

D. in about 100 cities around Mediterranean.

10. Which of the following is NOT true?

A. 241 athletes from competed in 43 events in 1896.

B. The first modern Olympics were held in 1896.

C. 205 countries competed in 302 events at the 28th Olympics.

D. 10,500 athletes will compete in 302 events at Beijing Olympics

11. What can we infer from the passage?

A. The Olympic Games have become a huge international event.

B. The number of Olympic sports has increased throughout history.

C. The Olympics encourage us to work harder, go faster and be stronger.

D. While the games have grown and changed, the Olympic spirit has stayed the same

练习3答案

1. B 2. A 3. A 4.B 5. C

11. D 6.D 7. C 8. A 9. B 10. C

20

网站首页网站地图 站长统计
All rights reserved Powered by 海文库
copyright ©right 2010-2011。
文档资料库内容来自网络,如有侵犯请联系客服。zhit326@126.com