haihongyuan.com
海量文库 文档专家
全站搜索:
您现在的位置:首页 > 初中教育 > 初中英语初中英语

2014年房山区初三年级适应性训练英语试题及答案

发布时间:2014-06-06 11:48:51  

2014年房山区初三年级适应性训练

四、单项填空(共13分,每小题1分)

22. —Is the girl in the red skirt your sister?

—No. She is____ classmate.

A. your B. my C. her D. his

23. —When did you live in Beijing, Mary?

— I lived there____ 2008 to 2013.

A. on B. from C. for D. of

24. David is ____ student in our class. Nobody is taller than him.

A. tall B. taller C. tallest D. the tallest

25. —Are you going out now, Lucy ?

—No, I’m hungry. I’ll get ____ to eat before I go out.

A. something B. anything C. nothing D. everything

26. I got up late yesterday, ____ I had to take my breakfast with me on the bus.

A. and B. but C. or D. so

27. — Jenny, I need some milk.

—OK, Mum.____ do you need?

A. How long B. How far C. How often D. How much

28. — ____ you sing the English song?

— Yes, I can.

A. Can B. May C. Must D. Need

29. She raised her voice to make everybody in the room ____ her clearly.

A. heard B. to hear C. hear D. hearing

30.—I didn’t see you when I went to your office yesterday afternoon. Where were you?

—I ____ a meeting in the meeting room.

A. have B. will have C. am having D. was having

31. My friend John called and ____me to his party just now.

A. will invite B. invited C. invites D. has invited

32. Miss Lin ____ a lot of work for the poor area for about 10 years.

A. does B. did C. has done D. will do

33. Our classroom is tidy because it ____ every day.

A. cleans B. cleaned C. is cleaned D. was cleaned

34. —How will your father go to Shanghai tomorrow?

—I don’t know ____ .

A. how he will go there B. how will he go there C. how did he go there D. how he went there

五、完形填空(共12分,每小题1分)

As sixth graders, kids were separating into groups, but I wasn't sure where I belonged.

Our teacher gave us a task called "secret friends" for the coming week.We were supposed to do nice things our friends without letting them know who was doing it.or in their bags.Before doing the task, with our eyes closed, from a basket, we a name of a classmate who we were to secretly befriend over the next five days.

Soon, the task was turned into a competition of giving instead of notes.Everyone was getting cool presents except me.My friend exactly what the teacher had told us.So I received nothing but hand-made cards with nice words about me.

On the last morning, I finally got a package.When I it, the girls around all .It was an "old lady" gift.My face went red.

I tried to forget about the shaming gift, but when the same girls it again during the break in the bathroom, I joined in, "How stupid! My grandmother wouldn't want it." The girls laughed at my words and went out of the bathroom.Washing my hands, I let the water run through my fingers I thought about my words.It wasn't like me to say things like that.

"I'm your secret friend." It was Rochelle." I' m sorry about the gift," she said to me, tears running down her face. From a poor family, she was a target(目标) at school for those with rich parents.Yet she just took all the terrible treatment silently.

I was sick to my stomach as my words ran through my mind.She had heard everything.How could I have been so unkind?

1

Later I learned she had felt bad all week about not being able to leave me any cool present and her mum had given up her only luxury(奢侈品).

And I had destroyed everything for her.

I told her that I had only said those things to try to fit in.

"We aren't that different from each other, are we?" She smiled understandingly.Her simple , spoken from her heart, found their way straight into mine.

35.A.for B.behind C . through D.like

36.A.drew B.changed C.found D.picked

37.A.chances B.help C.hope D.gifts

38.A.learned B.copied C.followed D.understood

39.A.discovered B.opened C. caught D.held

40.A.cheered B.shouted C. laughed D.clapped

41.A.mentioned B.saw C.showed D.suggested

42.A.just B.ever C.even D.only

43.A.if B.as C.since D.because

44.A.exactly B.perfectly C.normally D.necessarily

45.A.powerful B.hurtful C.useful D.helpful

46.A.cards B.actions C. choices D.words

阅读理解(共44分) A School activities for kids

Secret of the Dragon

Time: Monday, July 1, 2014, 10:30 am

Cost: Adult: $ 8

Children (under 15): half

Tel : 3403 2578.

Address:Brisbane Botanic Gardens

Note: Secret of the Dragon is a magical story about

two children who ride a dragon to the space.

Magic Class

Time: Friday, July 12, 2014, 10:00 am

Cost: Free

Tel: 3403 8470.

Address:Centenary Community Club

Note: Would you like to be a magician? Then join

David to learn about real magic with playing

cards and coins and be able to become the life of

the party. The Search for Life: Time: Thursday, July 4, 2014, 2:00 pm Cost: Adult: $ 14 Children (under 15): $ 7 Tel : 3403 7689. Address:Brisbane Botanic Gardens Note: Are we truly alone in space? Is there any life out there? These are the questions asked in this show. Science with Me: Time: Saturday, July 20, 2014, 3:00 pm Cost: Free Tel: 3403 1226. Address: 10, Egginton Close Note: Do you want to make a guitar with Katy and her mom? Science with Me is going to be with you. Please remember to bring all the things you need with you.

47. John, a 10-year-old boy, should pay ______ if he watches Secret of the Dragon.

A. $14 B. $ 8 C. $ 7 D. $ 4

48. Alec is interested in space life. He may go to _______.

A. The Search for Life B. Science with Me

C. Magic Class D. Secret of the Dragon

49. You can go to Centenary Community Club on _____ if you want to learn about magic.

A. July 1, 2014 B. July 12, 2014 C. July 4, 2014 D. July 20, 2014

B

Before I started school, people felt that I was not going to be successful.At the age of four I started speech lessons because I could not speak well enough for anyone to understand me.

The first grade was a struggle (挣扎).I had difficulty speaking, I also couldn’t learn to read.The second grade was not much better.I still struggled with the inability to read.In the third grade a new school was built. It was near my home. I went

2

there with my parents and helped to get the school ready so that we could move to the new one. However, things didn’t get better for the next two years.

It was in the fifth grade.Mrs.Wakefield was my teacher, and she was a good teacher.She did not make me feel unconfident. Instead, she did her best to let me know that I could be whatever I wanted to be.And that is just what I did. For the past 22 years, I have been a fifth grade teacher.Because of Mrs.Wakefield's influence on my life, I am now encouraging students who have had difficulties in their lives to believe that they can deal with any difficulty successfully and become someone.I have won many awards(奖项) up to now, such as Teacher of the Year.I think I should thank my fifth grade teacher. She believed in me and helped me to be all that I could be.

50. The writer started speech lessons at the age of four because_________.

A. he could not speak well B. he could not read

C. he wanted to be a good teacher D. he wanted to go to a new school

51. The writer ______ when he was in the third grade.

A. did better in reading B. met a good teacher C. received a high award D. went to a new school

52. We can know that the writer ______.

A. has taught speech lessons B. thinks teaching is a good job

C. is a very successful teacher now D. works in the same school with Mrs. Wakefield

C

The practice of students endlessly copying letters and sentences from a blackboard is a thing of the past. With the coming of new technologies like computers and smart phone, writing by hand has become something of old skill. However, while today’s educators are using more and more technology in their teaching, many believe handwriting skills are still necessary for students to be successful--both in school and in life.

Virginia Berninger, professor of educational psychology(心理学) at the University of Washington, says it’s important to continue teaching handwriting and help children learn the skill of writing by hand.

Berninger and her workmates carried out a study that looked at the ability of students to complete different writing tasks---both on a computer and by hand. The study, published in 2009, found that when writing with a pen and paper, people wrote longer articles and more complete sentences.

In a more recent study, Berninger looked at what role spelling plays in a student’s writing skills and found that how well children spell is tied to how well they can write. “Spelling makes some of the thinking parts of the brain active which helps us get our vocabulary, word meaning and ideas. It is allowing our written language to connect with ideas.” Berninger said.

Spelling helps students translate ideas into words in their mind first and then to transcribe(转换) “those words in the mind into written symbols(标志) on paper or keyboard and screen,” the study said. Seeing the words in the “” helps children not only to turn their ideas into words, says Berninger, but also to notice spelling mistakes when they write the words down and to correct them over time.

“In our computer age, some people believe that we don’t have to teach spelling because we have spell checks,” she said. “But until a child has spelling ability of about a fifth grade level, they won’t have the knowledge to choose the correct spelling among the choices given by the computer.”

53. Which of the following best shows the role of spelling?

A. Spelling improves one’s memory of words. B. Spelling ability is closely tied to writing ability.

C. Spelling benefits the translation from words into ideas. D. Spelling slows down finding exact words to express ideas.

54. What does “” in paragraph 5 mean?

A. Window. B. Emotion. C. Picture. D. Imagination.

55. What can we learn from the passage?

A. Computers can help people with their choice of words. B. Spell checks can take the place of spelling teaching.

C. Handwriting still has a place in today’s classrooms.D. Spelling ability develops fast in the fifth grade.

D

You are given many chances in life to choose to be a victim(受害者) or creator. When you choose to be a victim, the world is a cold and difficult place. “” did things to you which caused all of your pain and suffering. “They” are wrong and bad, and life is terrible as long as “they” are around. Or you may blame yourself for all your problems, then internalizing(内化)your victimization. The truth is, your life is likely to stay that way as long as you feel a need to blame yourself or others.

3

Those who choose to be creators look at life quite differently. They know there are persons who might like to control their lives, but they don’t let this get in the way. They know they have their weaknesses, yet they don’t blame themselves when they fail. Whatever happens, they have choice in the matter. They believe their dance with each sacred(神圣的)moment of life is a gift and that storms are a natural part of life which can bring the rain needed for emotional and spiritual growth.

Victims and creators live in the same physical world and deal with many of the same problems, yet their experience of life is different worlds. Victims are easy to be in anger, guilt, and other emotions that cause others--and even themselves--to feel like victims, too. Creators choose love, inspiration, and other qualities which inspire(鼓舞)not only themselves, but all around them. Both victims and creators always have choice to decide the direction of their lives.

In fact, all of us play the victim or the creator at different points in our lives. One person, on losing a job or a special relationship, may feel as if it is the end of the world and go into terrible suffering for months, years, or even a lifetime. Another with the same experience may choose to first experience the sadness, then accept the loss and soon move on to be a powerful creative strength in his life.

In every moment and every situation, you can choose to have fuller, richer life by setting a clear goal to change the victim within, and by inviting into your life the powerful creator that you are.

56. What does the word “

A. People and things around you. B. Chances and problems.

C. Creators and their choices. D. Victims and their sufferings.

57. What can we learn from the passage?

A. Creators have the ability to predict future life. B. Creators deal with ups and downs of life wisely.

C. Victims can influence more people than creators. D. Victims and creators face quite different things in life.

58. The examples mentioned in Paragraph 4 show that ________.

A. strong feelings of sufferings in life pull people into victims. B. people need family support to deal with sufferings in life.

C. it takes creators quite a long time to clear out their pains. D. one’s experiences decide his attitude toward his life.

59. What is the writer’s purpose in writing this passage?

A. To describe victims and creators. B. To compare victims with creators.

C. To suggest changing from victims to creators. D. To explain the relation between victims and creators.

七、阅读短文,根据短文内容,从短文后的五个选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有一项为多余选项。

you should give me whatever I want." When his 18th birthday was coming, the young man began thinking about looking for a job. So he sent his resume(简历)to many companies on the internet. But most got no reply.

By chance, one of his friends was looking for someone, who could carry eggs in the supermarket, for one Yuan a box. Facing lots of difficulties in getting a job, he said, “. At least I can make some money for the cost of my car.” Then every day, he drove his car to work in the supermarket. He did that for three months.

school education. He practiced his skill right in front of the computer. the leader of network office in a year.

And now, the 23-year-old man is a boss. In January 2005, he started a magazine for children. And the only writer was his father.

八、阅读短文,

Have you had this experience? You are watching a movie. A man is shooting(射击) on the screen. The picture is so real that you think he is shooting at you.

Three-dimensional(3D)movies use special technology to make pictures seem more real and exciting than

4

two-dimensional ones.

So far we can only see 3D movies in the cinema with a special screen and projector(放映机). But soon, we will be able to watch them in our living rooms. Last month, Woods Company told reporters that it plans to bring 3D televisions to homes in the near future.

“The 3D train is on the track, and we are ready to drive it home,” said the President. 3D movies and TV programs are fun to watch, but do you know how they are made? It is much easier to understand if we do an experiment.

Hold one of your fingers up at arm’s length and close one eye. Then try closing the other eye. As you move between open eyes, you should see your finger “jumping” left and right against the background.

This happens because our two eyes are about 4 cm away from each other. The separation causes each eye to see the world from a different angle(角度). The brain puts these two views together. What you see becomes three-dimensional.

3D movies are made using two video cameras at the same time, which creates two different images(影像). When the movie plays in a cinema, two projectors put the two images on the screen. With a pair of 3D glasses, the two images are separated and each image only enters one eye. Your brain puts the two pictures back together, and the pictures on the screen become three-dimensional.

64. Do 3D movies use special technology to make pictures?

65. What does Woods Company plan to do in the near future?

66. What can you see when you move your finger between open eyes?

67. How many video cameras are needed when making a 3D movie?

68. What is the passage mainly about?

九、完成句子(共10分,每小题2分)

69.你最好买一张新的CD作为你朋友生日礼物。 ____________ buy a new CD for your friend as a birthday present.

70. 他兴奋得说不出话来。He is ___________ excited __________ say a word.

71. 我为我是中国人感到骄傲。I _______ being Chinese.

72. 尽最大努力实现中国梦是我们的责任。_________________________ to make the China dream come true.

73. 我们学校一直关注着学生的健康发展。Our school ____________________________________ the students’ health.

十、文段表达(15分)

根据中文和英文提示,写一封意思连贯、符合逻辑、不少于50词的回信。信的开头和结尾一给出,其词数不计入所要完成的回信内。所给英文提示词语仅供选用。请不要写出你的校名和姓名。

74.假如你叫李华,最近美国笔友Jim发来邮件说他非常喜欢做实验,并买了一些实验器材在家里做实验,然而他的妈妈不同意他这样做,他很苦恼。请根据他的问题回复邮件。

提示词语:understand, do experiments, dangerous, safety, get hurt

5

2014年房山区初三年级适应性训练

一、单项填空(共13分,每小题1分)

22. B 23. B 24. D 25. A 26. D 27. D 28. A 29. C

30. D 31. B 32. C 33.C 34. A

二、完形填空(共12分,每小题1分)

35. A 36. A 37. D 38. C 39. B 40. C 41. A 42. C

43. B 44. C 45. B 46. D

三、阅读短文,选择最佳选项。(共26分,每小题2分)

47. D 48. A 49. B 50. A 51. D 52. C 53. B 54. D

55. C 56.A 57. B 58. A 59. C

四、阅读短文,还原句子。(共8分,每小题2分)

60. D 61. A 62.B 63. E

五、阅读短文,回答问题。(共10分,每小题2分)

64. Yes.

65.To bring 3D televisions to homes.

66. The finger “jumping” left and right against the background

67. Two.

68. What 3D movie is and how 3D movie works.

六、完成句子(共10分,每小题2分)

69. You’d better

70. too, to

71. am proud of

72. It’s our duty to try our best

73. keeps paying attention to

七、文段表达(15分)

74. One possible version:

I can understand you because I also like doing experiments very much.

In my opinion, your mother is right. It’s dangerous to do experiments at home. You may get hurt. So first you should understand your mother. It’s natural for your mother to worry about your safety. It’s better for you to do experiments at school. Your teacher can help you when necessary. If you prefer to do experiments at home, you can ask your parent to be with you.

I hope what I said can help you.

书面表达评分标准:

第一档:(15~13分)

完全符合题目要求,观点正确,要点齐全。句式多样,词汇丰富。语言准确,语意连贯,表达清楚,具有逻辑性。

第二档:(12~9分)

基本符合题目要求,观点正确,要点齐全。语法结构和词汇基本满足文章需要。语言基本通顺,语意基本连贯,表达基本清楚。虽然有少量语言错误,但不影响整体理解。

第三档:(8~5分)

部分内容符合题目要求,要点不齐全。语法结构和词汇错误较多,语言不通顺,表达不够清楚,影响整体理解。

第四档:(4~0分)

与题目有关内容不多,只是简单拼凑词语,所写内容难以理解。

6

网站首页网站地图 站长统计
All rights reserved Powered by 海文库
copyright ©right 2010-2011。
文档资料库内容来自网络,如有侵犯请联系客服。zhit326@126.com