haihongyuan.com
海量文库 文档专家
全站搜索:
您现在的位置:首页 > 初中教育 > 初中英语初中英语

2014北京丰台中考二模英语(含解析)

发布时间:2014-06-18 09:58:29  

丰台区2013-2014学年度第二学期统一练习(二)

初 三 英 语

听力理解(共26分)

一、听对话,从下面各题所给的A、B、C三幅图片中选择与对话内容相符的图片。每段对

话你将听两遍。(共4分,每小题1分)

1.

A.

2.

A.

3.

A.

4.

A. B. C. B. C. B. C. B. C.

二、听对话或独白,根据对话或独白的内容,从下面各题所给的A、B、C三个选项中选择

最佳选项。每段对话或独白你将听两遍。(共12分,每小题1分)

请听一段对话,完成第5至第6小题。

5. What is Bill reading?

A. A letter. B. A book. C. A newspaper.

6.

Where does Bill want to go for his university study?

1 / 14

A. To Tokyo. B. To London. C. To New York.

请听一段对话,完成第7至第8小题。

7. What’s wrong with Dick?

A. He has a cold. B. He has a fever. C. He has a toothache. C. Eat lots of fruits. 8. What does the doctor ask Dick to do? A. Do more exercises. B. Drink much water. 请听一段对话,完成第9至第10小题。

A. He is a little excited.B. He is a little nervous. C. He is a little surprised.

A. Wear a shirt and a tie for the party.

B. Buy an expensive present for the party.

C. Make friends with the people at the party. 9. How does Larry feel about the party? 10. What does the woman advise Larry to do?

请听一段对话,完成第11至第13小题。

11. How does the boy usually go to school?

A. By bike. B. By bus. C. By car. 12. What can we learn from the conversation? A. The woman thinks history is difficult for her. B. The boy studies three foreign languages at school. C. The boy finds it difficult to learn foreign languages. A. The school activities. B. The school subjects. C. The school teachers. 13. What are the two speakers mainly talking about?

请听一段独白,完成第14至第16小题。

14. Who are mainly mentioned in the speech?

A. Sisters, brothers and parents. B. Parents, teachers and neighbours. C. Parents, teachers and lonely kids. A. Parents love simple gifts. B. Teachers prefer gifts like cards. C. Shy kids need someone to chat with. A. Sharing holiday gifts with others. B. Spending your pocket money on gifts. C. Making gifts yourself for different people. 15. What can we learn from the speech? 16. What is the speech mainly about?

三、听对话,记录关键信息。对话你将听两遍。(共10分,每小题2分)

请根据所听到的对话内容和提示词语,将所缺的关键信息填写在答题卡的相应位置上。

2 / 14

知识运用(共25分)

四、单项填空(共13分,每小题1分)

从下面各题所给的A、B、C、D四个选项中,选择可以填入空白处的最佳选项。 22. Peter comes from Australia. ______ is a teacher. A. I A. on A. and A. big A. cooks

B. She B. at B. so B. bigger B. cook

C. He C. in C. or C. biggest C. cooking

D. It D. for D. but D. the biggest D. to cook

23. Our family will leave for Shanghai______ Sunday morning. 24. Linda is very kind, _______ many people like her. 25. Our playground is one of _____ playgrounds in our city. 26. My mother often teaches me how_______. 27. —What is your grandpa doing, Emma? —He ______the flowers in the yard. A. waters A. can’t A. sees

B. is watering B. mustn’t B. saw

C. watered C. shouldn’t C. has seen

D. will water D. needn’t D. will see

28. My little brother _______ speak English because he is only six months old. 29. Frank ______ a film with me if he’s free next Saturday. 30. —_______ is your home from your school? —Quite near. It’s about 10 minutes’ walk on foot. A. How long A. didn’t sleep A. live A. will build

B. How often B. doesn’t sleep B. lived B. were built

C. How far C. hasn’t slept C. are living C. will be built

D. How many D. won’t sleep D. have lived D. built

31. Kate ______ well last night. She had a headache. 32. Sam and his friends _______ here for ten years.

33. Several new schools _________ in Fengtai District next year. 34. I want to know ______yesterday.

A. what Mary will do B. what will Mary do

3 / 14

C. what Mary did

D. what did Mary do

五、完形填空(共12分,每小题1分)

阅读下面的短文,掌握其大意,然后从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选择最佳选项。

When I was seventeen, I found a watch while walking down the hallway of my high school. As I picked it up , greed( 贪心

When I got home from school, I found my mother cooking dinner in the I proudly held out my prize for her to see. Mom was in. Mom then me to drive straight back to the school and take the watch to someone at the office. I started to argue, but after taking a good look at the expression on Mom’s face, I realized As time passed,I forgot all about the watch until four years later.

While I was attending college, I had managed to get a the parking lot. One morning, I found a checkbook that had been left in a shopping cart. , I gave it to the employee there so that the customer(顾客) who had lost it could pick it up.

Later, as I was outside pushing carts, a man came up to me and told me that his wife had left their checkbook in a shopping cart the night before. When he told me his name, I realized that he was the owner of the checkbook I had found. I to him that he could go inside and claim it at the service desk. The look on the man’s face was full of thankfulness. He pulled out his wallet and me some cash(现金), but I refused. I was proud of myself, prouder than I had been in a long time, and I wasn’t about to let something like (毁灭)that.

Suddenly, the lesson my mom had taught me that day came into focus. Mom wanted to make sure that her son would always be Because of her, I did the that checkbook. Because of her, I had been rewarded with a feeling of self-worth that no amount of money could buy. 35. A. sell 36. A. study 37. A. sad 38. A. ordered 39. A. somewhere 40. A. prize 41. A. Happily 42. A. explained 43. A. threw 44. A. money 45. A. excellent 46. A. terrible

阅读理解(共44分)

4 / 14

B. use B. bedroom B. angry B. advised B. anywhere B. job B. Luckily B. expressed B. offered B. regret B. confident B. important

C. keep C. bathroom C. worried C. allowed C. nowhere C. position C. Immediately C. promised C. showed C. praise C. kind C. right

D. wear D. kitchen D. upset D. helped D. everywhere D. choice D. Proudly D. proved D. lent D. pride D. honest D. wrong

六、阅读下列短文,根据短文内容,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选择

最佳选项。(共26分,每小题2分) A

Where to eat

There are a number of different places to eat in the shopping center.

The Noodle House is small, but very popular. The noodle soup tastes very good, and the fried noodles with roast pork are delicious. Everything is clean and the staffs are friendly. Prices are good too, but you may have to wait quite a long time as the restaurant is so busy. Roma is a new restaurant. It is very smart, but the pizzas here do not taste good. We didn’t eat our fish as it smelled bad. The waiters looked angry and we thought it was very expensive. This restaurant has to improve.

The Tokyo Restaurant has been here for many years, and the staffs bow to customers when they enter and are very kind. The fish is very fresh and most of the food is delicious. The amount of food you get is quite small, but it always looks nice on the plate.

The Golden Dragon is a large Chinese restaurant. It has a lot of different food. The sweet and sour pork is excellent, the Beijing Duck is famous, and the winter melon soup is good. Go there for a really good meal, but expect to pay a lot. Prices are high.

The Come in Coffee Shop is very modern. There are many sorts of coffee and if you like sweet things, wait until you taste their cakes and cookies! You can also have sandwiches-I enjoyed the egg sandwiches a lot. They have modern music playing, but it is very noisy, so it is

quite difficult to have a conversation.

A. 2 B. 3 C. 4 B. At Roma. D. At The Golden Dragon. B. Pork and duck. D. Noodles and pork.

B

Alma, our lovely dog, isn’t with us any more. She died

several years ago. But while sharing our home, she brought such

joy and love that we still miss her.

It was an autumn day in Minnesota, US. We were hit by a

big snow fall for which no one was prepared.

We have two apple trees in our backyard. Alma loved

apples. When she went outside, she’d hold an apple and take it

into the house to save for eating later. The apples had been on the ground and were often dirty. So I wasn’t always happy that Alma had brought them into the house. Feeling my displeasure, she would turn her head so I wouldn’t see her hidden treasure. It was our little game.

One day it snowed too early in the season, and Alma went outside and I noticed that she was

5 / 14

D. 5 48. Where can you eat Beijing Duck? A. At The Noodle House. C. At The Tokyo Restaurant. A. Pizzas and fish. 49. What can you have at The Come in Coffee Shop? C. Cakes and sandwiches.

madly digging holes and bringing the apples to the surface so they could be seen above the snow. She seemed busy digging up as many apples as possible during her yard time.

When I called her back into the house, she had her usual one apple in her mouth. About five minutes later, I looked outside. The yard was full of birds. Alma had dug up all those apples for her bird friends to eat. She knew that they didn’t have enough food to live through such an early winter. As I saw this, tears filled my eyes. Alma knew how to serve life with such kindness.

50. There was a big snow fall in Minnesota, US _______.

A. in spring C. in autumn B. in summer D. in winter 51. Alma dug up the apples in the snow because________. A. she loved playing with snow in winter B. she liked digging holes and eating apples C. she wanted to save more apples for eating later D. she wanted to leave the apples to her bird friends A. Alma was lovely and brave B. Alma was strong and helpful C. Alma was kind and thoughtful D. Alma was careful and hardworking

C

Happiness is a feeling that lights up your eyes, makes your steps

light and makes you want to sing for no reason. Everyone wants to be

happy. But sometimes, a guest comes in without invitation. It’s

unhappiness. Don’t let it get you down. Send it away!

When you are happy, the world feels like a better place. As the

saying goes: When you smile, the world smiles with you; when you

cry, you cry alone. Wearing a smile will make you more charming

and help you to win lots of friends. A good mood always gives you hope, which makes trouble and problems easier to handle.

No matter how happy you are, it’s normal to feel angry, sad or gloomy once in a while. Life is full of ups and downs. We can’t change the way life is, but we can do our best to change a bad situation into a good one. To help us do this, it’s good to know some of the factors (因素) that influence happiness.

One of the biggest factors is social relationships. People who are close to family and friends are happier than people who don’t have those relationships. Talking and sharing is a good way to relax and build confidence. Knowing someone is there for you will make you braver and more outgoing.

Another factor is work or school. If you enjoy school, even if you have lots of homework or

6 / 14 52. From the story we can learn that______.

extra classes, you will still feel that your school life is meaningful and happy. But if you hate school, your negative attitude may cause you to feel bored and upset that you have to do so much work.

A third factor is your attitude towards life. How do you feel if you fail in an exam? Maybe you think it’s unfair because you always study hard and should get a good mark. You can't stop blaming(责备) yourself. Or, maybe you accept it. You go through the paper carefully, find out why you made stupid mistakes, and tell yourself, "Take it easy! I’ll do better next time!" Your attitude makes a big difference. Do you smile a lot or wear a long face most of the time? 53. What can we know from Paragraph 3?

A. We often change bad situations in life. B. We often go upstairs and downstairs in life. C. We have both happy and sad moments in life. D. We spend neither happy nor angry time in life. A. we can’t be happy if we are busy with our studies B. we should accept our failure and try to do better next time C. we should keep blaming ourselves when we fail in an exam D. we will feel less happy when we are closer to people around us A. How to control our bad feeling. C. What factors influence happiness. B. What factors make our life easy. D. How to make our own happiness. 54. The writer probably agrees that _______________. 55. What is the passage mainly about? D If you bought some candy months ago but never ate it, how

can you tell whether it’s still eatable? The easiest way is to

check the “expiration date (保质期)” printed on the wrapper. If that date has already passed, you’re likely to throw the candy

away. But is that really necessary? According to a new report from the US Natural Resources

Defense Council (NRDC), tons of food is wasted each year,

largely because people don’t fully understand what expiration

dates, or “use-by dates”, actually mean.

Food dating was introduced in 1970s because customers

wanted more information about the things that they were eating. When they first showed up, use-by dates only showed freshness because producers wanted their products to be tasted in their best conditions.

However,

most customers mistakenly believed that use-by dates showed how safe the food was, and they still largely do. But the truth is that these dates aren’t related to the danger of food poisoning(中毒), according to Time News. Eggs, for example, can still be eaten three to five weeks after being bought, even though the use-by date is much earlier. When their use-by dates

7 / 14

pass, strawberry-flavored cookies may lose their crunch(松脆的口感), but they are not harmful. “It’s an unclear subject, the difference between food quality(质量) and food safety,” said Jena Roberts, vice president of National Food Lab, a US food testing company. “Even in the food industry has workmates who are not sure about it.”

This is why scientists are calling for a standard explanation to be printed following the use-by dates. “We want this to be clearly communicated so customers are not information and wasting a lot of food,” said Dana Gunders, a staff scientist with the NRDC.

But this won’t be a mistake that is easy to correct since people have believed it for so long. Another problem is that the quality levels of different foods change differently-some are still eatable long after their use-by date while others are not.

As a result, food industry officials are now thinking of changing the use-by date to a date showing when food is most likely to throw away.

56. What does the writer mainly want to tell us in Paragraph 1?

七、阅读短文,根据短文内容,从短文后的五个选项中选出能填入空白处的最佳选项。选

项中有一项为多余选项。(共8分,每小题2分)

In your childhood, you’ve probably listened to plenty of

bedtime stories. But as you get older, you get less interested in them.

One father didn’t stop his nightly reading of bedtime stories. Jim Brozina is a single father. When his older daughter Kathy

He didn’t want this happen with his younger daughter, Kristen. So

when Kristen entered the fourth grade, Jim suggested a challenge: they should read together for 100 days without missing a single story time.

On November 11, 1997, they started the challenge, which they called “The Streak”.

When

8 / 14

A. When we throw the food away. C. How we know if the food is eatable. A. paying attention to C. making guesses about C. How we check the expiration date. D. Whether we have to throw the food. B. taking no notice of D. having a wrong idea about 57. The underlined word “misinterpreting” probably means_________. 58. What can we learn from the passage? A. Most customers have a clear idea of what expiration dates mean. B. Most customers now care more about freshness than food safety. C. Even after their expiration dates pass, some foods are still safe to eat. D. “Expiration dates” were first used to show when food was likely to go bad. A. Customers and food. B. Food quality and freshness. C. Use-by-dates and quality levels. D. Expiration dates and food safety. 59. What is probably the best title for this passage?

However, he was not sure whether they’d be able to complete it. “And then we got to 1,000, and we said, “How can we stop?” Jim said.

Potter. Her father never let her miss any reading until Kristen left home for college.

Even though both Kristen and her father love books, “The Streak” was about more than that. Jim has kept 700 of his daughter’s favourite books. He will give them to his daughter one day so

generations I’ll never see,” said Jim.

八、阅读短文,根据短文内容回答问题。(共10分,每小题2分)

While carrying your schoolbag on the way to school or home, does the heavy weight of your books make you less interested to learn knowledge? Don't worry. E-readers may help you say goodbye to your heavy schoolbag.

An e-reader has the memory space to hold hundreds of books. So people

want to replace heavy schoolbags with small, light e-readers. For example,

Cushing Academy, a high school in Massachusetts, US, got rid of most of the

20,000 books in its library last summer. The head of the library said that the

school was going to replace printed books with e-books. Teachers and students

will use e-readers instead.

Most e-readers are thin and weigh less than 500g. They can download an e-book in 60 seconds. “It’s so convenient. You can have so many books right at your fingertips!” said Meghan Chenausky, 16.

Chinese schoolchildren are also trying e-readers. At the 2010 Shanghai Expo, an e-schoolbag was on show. It is a special e-reader that students can use to download textbooks from the school servers. It can also send and receive homework.

Some schools in Beijing and Shanghai have tried this e-schoolbag for a few years. “It’s excellent. I don’t have to carry a heavy schoolbag anymore,” said Xiao Qi, 15, Beijing. “And it’s eco-friendly because it saves paper.”

New generation e-readers have many functions(功能) besides reading, such as Wi-Fi and multimedia. However, some parents worry that these functions may have a bad influence on their children’s study habits. “I think Wi-Fi is not necessary for kids,” says Zeng Wenwen, 43, Beijing.

64. What may help you say goodbye to your heavy schoolbag?

_____________________________________________________

9 / 14

65. What are most e-readers like?

_____________________________________________________

66. What can the students use the special e-reader to do?

_____________________________________________________

67. Why does the student Xiao Qi think the e-schoolbag is excellent?

_____________________________________________________

68. What does the writer mainly want to tell us?

_____________________________________________________

书面表达(共25分)

九、完成句子(共10分,每小题2分)

根据中文意思完成句子。

69. 很抱歉给你添了很多麻烦。

__________________ for giving you so much trouble.

70. Lucy长得很快,她和姐姐都一样高了。

Lucy grows fast. She is ___________________ her sister.

71.

李老师有点生气了,因为我上课又迟到了。

Miss Li was a little angry because I______________________ class again.

72. 嘲笑别人是不礼貌的。

It___________________ others.

73. 我决心继续照顾这只受伤的小鸟直到它好了为止。

I will___________________ this wounded bird until it gets well.

十、文段表达(15分)

根据中文大意和英文提示词语,写出意思连贯、符合逻辑、不少于50词的

回信。信的开头和结尾已给出, 其字数不计入所要完成的回信内。 所给英

文提示词语仅供选用。请不要写出你的校名和姓名。

74.假如你是李红,最近和美国笔友Mary通过邮件谈论各自的同学关系,她想

了解你是如何与同学和睦相处的。请你根据她的问题回复邮件。

提示词:play basketball, listen to music, help, relaxed

10 / 14

Dear Mary, I’m glad to hear from you._____________________________________ _______________________________________________________________ _______________________________________________________________ _______________________________________________________________ What do you often do with your friends? Write and tell me. Yours, Li Hong

11 / 14

丰台区2014年初三统一练习(二)答案及评分参考

初三英语

听力理解(共26分)

一、听对话选图。(共4小题,每小题1分)

1. A 2. B 3. C 4. A

二、听对话或独白选择答案。(共12小题,每小题1分)

5. A 6. B 7. A 8. B 9. B 10. A 11.B 12. C 13. B 14.C 15. C 16. C

三、听对话记录关键信息。(共5小题,每小题2分)

17. Garden 18. June 19. gate 20. picnic 21. 4:30/four thirty/half past four

知识运用(共25分)

四、单项填空(共13小题,每小题1分)

22. C 23. A 24.B 25. D 26. D 27. B 28. A 29. D 30. C 31. A 32.D

33. C 34. C

五、完形填空(共12小题,每小题1分)

35.C 36.D 37. B 38. A 39. C 40. B 41. C 42. A 43. B 44.A 45. D 46. C

阅读理解(共44分)

六、阅读短文选择最佳选项。(共13小题,每小题2分)

47. D 48. D 49. C 50. C 51.D 52. C 53. C 54. B 55. D 56. D 57. D 58.C 59.D

七、阅读短文,根据短文内容,从短文后的五个选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项

中有一项为多余选项。(共4小题,每小题2分)

60. D 61. A 62. B 63. E

八、阅读短文回答问题。(共5小题,每小题2分) 2分

65. ( 2分

1分 1分

67. 1分 1分

1分 1分 1分

1分

书面表达(共25分)

九、完成句子(共10小题,每小题2分)

69.

70.

0.5分

1分 12 / 14

十、文段表达(15分)

One possible version:

Dear Mary,

I’m glad to hear from you. And I’m happy to tell you something about my friends and me. I have four friends in my class. And I do a lot of things with them in my spare time. I often play basketball with my friends after school. Playing basketball helps me to know how to work with others. Sometimes I listen to music and sing songs with my friends. Also, we talk about the famous singers and the words of the songs. It makes me feel relaxed after the whole day study. Of course, we study together. We are good at different subjects, so we can help each other to solve different problems.

When I stay with my friends, I always feel happy because we can learn from each other and help each other. And my friends make me realize having friends is really a happy thing.

What do you often do with your friends? Write and tell me.

Yours,

Li Hong

丰台区2014年初三统一练习(二)英语部分解析

完形填空

35. 根据第一段第2句greed( 贪心) suddenly came over me得知,故选 C。

36. 根据第二段第1句I found my mother cooking dinner得知,故选D。

37. 通过下句中母亲命令我开车返回学校并将捡到的手表交给学校办公室的负责人得知木

器很生气,故选B。

38. 既让母亲十分生气,因此接下来的行动便是她命令我开车返回学校。故选A。

39. 同母亲争执后,我发现我其实很理亏。故选C。get nowhere指毫无进展之意。

40. 我上大学期间,曾在沃尔玛超市找了一份兼职的活儿,故选B。

41. 我发现一张支票被落在了购物车里,于是,我将它交给雇主,这样丢失支票的顾客可以找到它。故选C。

42. 我向丢失支票的顾客解释,故选A。

43. 这个顾客拿出钱包,从里面掏出一些现金,故选B。

44. 我不想让钱之类的东西毁了我,故选A。

45. 妈妈教我要学会诚实做人,故选D。

46. 我把支票交给丢失的顾客这件事儿是作对了,故选C。

阅读理解:

47. 细节题,文中提到了5个购物中心。

48. 细节题,从the Beijing Duck is famous可知。

49. 细节题,从if you like sweet things, wait until you taste their cakes and cookies! You can also have sandwiches-I enjoyed the egg sandwiches a lot可知。

50. 细节题,从第二段第一句可知。

51. 细节题,从文中最后一段The yard was full of birds. Alma had dug up all those apples for her bird friends to eat.可知。

52. 归纳题,从文中可知Alma善良而为他人考虑。

13 / 14

53. 总结归纳题,第三段告诉我们生活中充满起伏,幸福和悲伤并存。

54. 推理判断题,从第三段可知。

55. 主旨大意题,整篇文章在讲述面对生湖中种种不如意和起伏,如何做到积极面对随时保持开心。

56. 归纳题,第一段告诉我们,当发现食物过期的话应该如何处理,是否应该扔掉食物。

57. 猜词题,从上下文语义可知:我们希望这个信息明确的表达出来,这样顾客们就不会误读信息而浪费食物了。

58. 推理判断题,从When their use-by dates pass, strawberry-flavored cookies may lose their crunch(松脆的口感), but they are not harmful.可知。

59. 主旨大意题,文中主要围绕保质期和食品安全展开,解释了一些鲜为人知的常识。

14 / 14

网站首页网站地图 站长统计
All rights reserved Powered by 海文库
copyright ©right 2010-2011。
文档资料库内容来自网络,如有侵犯请联系客服。zhit326@126.com