haihongyuan.com
海量文库 文档专家
全站搜索:
您现在的位置:首页 > 初中教育 > 初中英语初中英语

2014北京怀柔中考二模英语(含解析)

发布时间:2014-06-18 12:04:04  

北京市怀柔区2014年高级中等学校招生模拟考试(二)

英 语 试 卷

听力理解(共26分)

一. 听对话,从下面各题所给的A、B、C三幅图片中选出与对话内容相符的图片。每段对

话你将听两遍。(共4分,每小题1分) 1.

2.

3.

4.

. 二. 听对话或独白,根据对话或独白的内容,从下面各题所给的A、B、C三个选项中选择

最佳选项。每段对话或独白你将听两遍。(共12分,每小题1分) 请听一段对话,完成第5至第6小题。

1 / 161

5. Where does the woman want to go?

A. A bookstore. B. A parking lot. C. A supermarket. 6. How far is it from here? A. About 10 minutes’ walk. B. About 20 minutes’ walk. C. About 30 minutes’ walk.

请听一段对话,完成第7至第8小题

7. What does the man think of volleyball?

A. Interesting. B. Difficult. C. Boring. 8. What are they going to do? A. Play computer games. B. Play soccer. C. Play basketball. 请听一段对话,完成第9至第10小题 9. How many Chinese words did Tina know before she came to Beijing?

A. None. B. A word. C. A lot. C. Watching TV. 10. What did Tina like doing best in her school? A. Writing exercises. B. Playing games.

请听一段对话,完成第11至第13小题。

11. What will Jack bring to the party?

A. Some photos. A. Going home. B. Going to school. C. Going to the shop. A. Planning for a good-bye party. B. Planning for a birthday party. C. Planning for Children’s Day party. B. A camera. C. Some fruit and snacks. 12. Where are they going? 13. What are the speakers mainly talking about?

请听一段独白,完成第14至第16小题。

14. The boy saw ________on the wrong train.

A. his friend B. his father C. his mother 15. His mother asked him to_________. A. plan a surprise party B. tell his father about the party C. keep a secret about the party A. A mistake is a terrible thing. B. All mistakes mean happy accidents. 2 / 162

16. What can you learn from the speaker’s talk?

C. Sometimes a mistake can be a good thing.

三、听对话,记录关键信息。对话你将听两遍。(共10分,每小题2分)

请根据所听到的对话内容和提示词语,将所缺的关键信息填写在答题卡的相应位置上。

知识运用(共25分)

四、单项填空(共13分,每小题1分)

从下列各题所给的A、B、C、D四个选项中,选择可以填入空白处的最佳选项。 22. My sister is a great fan of Justin. _______ has most of Justin’s CDs. A. He A. on

B. She B. to

C. Her C. at

D. His D. of

23. I could ride a bike _______ the age of 4 years old. 24. --- Who is in the classroom?

---_______ . All the students are in the library. A. Nobody

B. Somebody

C. Anybody

D. Everybody

25. ---There______ an exciting soccer game on TV last night, but I missed it. ---What a pity! A. is A. or

B. are B. and

C. was C. so

D. were D. but

D. the youngest

26. Go downstairs, _______ stand in line on the playground quickly. 27. Chen Ou is _______ Chinese CEO in NYSE(纽约证券交易所).

A. young

B. younger

C. youngest

28. We ________ APE C conference (亚太经合会议) in the Autumn of 2014 in Huairou.

A. hold A. Should A. Who A. do

B. held B. May B. Which B. to do

C. will hold C. Must C. What C. doing

D. was holding D. Need D. Whose D. did

29. _________ I see your I D card, Sir? We have to check your information. 30. --- _________ book is this? --- It’s Lily’s.

31. My parents don’t allow me to watch TV until I finish _________ homework. 32. — I called you yesterday evening, but you were not in. — Sorry, I ______ in the shop with my mother. A. am

B. will be

C. was

3 / 163

D. have been

33. Many trees ________ around the city, so we have fresh air now.

A. plant A. where it is.

B. will plant B. where it was

C. planted C. where is it

D. are planted D. where was it

34. If you can’t find the place, I will show you __________.

五、完形填空(共12分,每小题1分)

阅读下面的短文,掌握其大意,然后从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选择 最佳选项。

I used to have little passion (激情) in my life. But what happened the other day changed my mind. It was then that I learned how That day I went home in Mom’破旧衣服). He was homeless. That didn’t interest me, because I had seen many like him before. Those people usually and hopeless.

he had a most precious (珍贵的) thing he had.

“Mohe’s homeless?” I asked. “Heit.” She replied.

“But why doesn’tdidn’t need.”

“Well, Sarah, sometimes food and clothes aren’t the most important.”

Since then I am always thinking of what is truly important in life. A home, a meal, clothes—light in a dark day. We all need a passion which gives a person the happiness they need to keep going. 35. A. strange 36. A. walked 37. A. of 38. A. smelled 39. A. polite 40. A. radio 41. A. have 42. A. borrowed 43. A. asked 44. A. stories 45. A. happiness

B. dangerous B. stopped B. on B. tasted B. rude B. phone B. use B. made B. waited B. music B. friendship

C. important C. stood C. at C. looked C. common C. scarf C. care C. fixed C. paid C. news C. knowledge

4 / 164

D. difficult D. exercised D. in D. felt D. different D. hat D. like D. bought D. looked D. languages D. health

46. A. only B. also C. all

阅读理解(共44分) D. never

六、阅读下列短文,根据短文内容,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选择

最佳选项。(共26分,每小题2分)

A

San Francisco has many museums. You can visit

one and learn something new. We have art, science,

history and other special museums are open every day.

Some are only open on certain days. Some museums are

expensive, and others are free. But some of the expensive

ones have free days. Many museums have websites. The

websites usually have information about the things you

can see in the museums.

On a museum’s website you can get information about ticket prices and free days. You can also know where the museum is and when it is open. Sometimes the information is on the first page, and it’s very easy for you to find. But sometimes you have to click on the words like Visit, Information, or about to find the information. That will be hard work for you.

47. San Francisco has many museums for you to visit and _____________.

A. learn something new C. watch the movies _____________. A. on weekdays C. on certain days A. ticket prices B. their websites B. on weekends D. on holidays C. open hours D. free days B. play computer games D. click on Information 48. Some museums in San Francisco are open every day, but some are only open 49. Many museums have __________ with information about the things you can see in them.

B

Kindergartens may teach you very important things you need to know. Dan, a 5-year-old boy, saved his father’s life with the skills he learned. The boy’s father became seriously ill on the way home from a father-son shopping. He couldn’t speak and could hardly move, but he tried hard to stop the car safely. At that point, Dan used his father’s phone to call his mother for help. The 5-year-old boy tried his best to give her useful information and he was able to tell where they were. Just as he had learned in the Kindergarten, Dan read the letters he saw on a nearby store sign: “F,U,R,N,I,T,U,R,E.” But that wasn’t enough for his mother to find them.

Then he added that they were near a bridge. Finally, his mother understood he was talking about a store called Furniture 22 on New Jersey’s Route 22. The mother called 911 and the father was saved in time. “He just thought his dad needed help,” Dan’s mother told the reporter. She also pointed out that her husband was a hero, too. “It is surprising for him to get off the highway and get himself and his child to safety even when he was so sick,” she said. Shine, head of the

5 / 165

Kindergarten, felt proud of his pupil. “Dan’s spelling skills helped seize(抓住) the moment,”he said. “And that’s the real value of education.”

50. When the father became seriously ill, he and his son were __________.

A. at home C. on the highway A. 911 C. Shine B. in a hospital D. in a shopping center B. his mother D. the reporter 51. Dan called ___________ for help when his father couldn’t speak. 52. What has the writer learnt from the passage? A. Dan drove his father home. B. The reporter was really a hero. C. Shine sent Dan’s father to hospital. D. Dan saved his father with spelling skills.

C

Students will get a coupon (优惠券) if they eat up their food at East China University of Science and Technology. Students can collect coupons and exchange them for small gifts, such as books, magazines, mobile phone covers and hand warmers.

“It’s been such a surprise,” said Sun Lijun, 19, a student at the university in Shanghai. “It has ”

The measure is part of a national “eat-up”

campaign(行动) which is organized by students to deal

with food waste on campuses(校园).

Why only on campuses, you might ask? Because

according to a report by Xinhua News Agency, students

waste twice as much food as the national average.

The campaign on campus food waste is receiving attention across the country.

“The aim of the campaign is not only to encourage students to finish their food. We hope it can also encourage students to choose a more environment-friendly and healthy lifestyle,” said Tao Siliang, secretary of the Youth League Committee at Shanghai University.

But some school food is poorly prepared, so students do not like to finish it all. Some schools have taken notice of this and they are taking measures to improve it.

“I’m glad that we’ve reduced food waste since the “eat-up” campaign began. But if we call on students to waste less food, we should also improve the service and food standard on campuses.” said Tao.

53. The underlined word “motivation” in Paragraph 2 means__________ in Chinese.

A. the reason for the action B. the chance for the action C. the condition for the action 6 / 166

D. the experiment for the action A. further improve the service in universities B. receive attention from the society C. encourage a greener and healthier lifestyle D. improve the school food standard A. Enjoy Your Food! C. Meals in Universities. B. “Eat-up” Campaign on Campus. D. Reduce Waste on Campus. 54. The purpose of the campaign is mainly to ________. 55. The best title for this passage may be _______.

D

People often say that the Englishman’s home is his castle. They mean that the home is very important and personal to him. Most people in Britain live in houses rather than flats, and many people own their homes. This means that they can make them individual(个体的) ; they can paint them, and change them in any way they like. Most houses have a garden, even if it is a very small one, and the garden is usually loved. The house and the garden are the private space of the individual.

People usually like to mark their space. Are you sitting now in your home or on a train? Have you marked the space around yourself as yours? If you are on the train, you may put your coat or small bag on the seat beside you. If you share a flat, you may have one corner or chair which is your own.

Once I was travelling on a train to London. I was in a section for four people and there was a table between us. The man put his briefcase on my side of the table. I was angry. Maybe he thought that he owned the whole table. I had read a book about non-verbal communication, so I took various papers out of my bag and put them on his briefcase! When I did this, he stiffened and his eyes nearly popped(瞪出)out of his head. I had invaded(侵犯)his space! A few minutes later, I took my papers off his case in order to read them. He immediately moved his case to his side of the table. Of course, it is possible that he just wanted to be helpful to me!

If you are visiting another country, you may feel that you don’t have any private space. Hotel rooms look much the same in every country in the world. All day long, you share public spaces with other people. You see the local people in their private spaces and . Local people can create their private spaces by talking about things you don’t know about .And you even feel that they like you to be outside of them so that they will enjoy being inside even more! This is one of the difficulties of being a traveler! But if you understand it, then it helps you .Haven’t you enjoyed being part of a group and “owning” a bit of space?

56. The writer was angry as he was travelling on a train to London because______.

A. he had no place to sit B. someone had invaded his “space” 7 / 167

C. too many people shared a section with him D. some other people talked about things he didn’t know about A. you are alone outside the house B. you feel lonely because you travel on your own C. you are alone and therefore you go outside to have some fun D. you feel lonely and you don’t belong to that place or that group of people A. British people dislike marking their space. B. You always feel at home in another country. C. Most British people prefer living in houses to flats. D. You can’t mark your private space in a foreign country. A. own private spaces by living in houses B. have one corner of their own in public places C. create their private spaces by talking with local people D. realize the importance of “space” in communication 57.” in paragraph 4 means that_______. 58. Which of the following is TRUE according to the passage? 59. The main purpose of the passage is to tell readers to _______.

七、阅读短文,根据短文内容,从短文的五个选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项

中有一个选项为多余选项。(共8分,每小题2分)

More and more people like bicycling and it is no surprise. It is fun, healthy and good for the environment. Maybe that’s why there are 1.4 billion bicycles and only 400 million cars on roads worldwide today. Stopping and getting off a bike is easier than stopping and getting out of your car. You can bike to work and benefit (受益) from the enjoyable exercise without polluting the environment.

You don’t even have to ride all the way. Folding (折叠) bikes work well for people who ride You can do the same on an airplane. A folding bike can be packed in a suitcase. You can also take a common bike with you when you fly. But be sure to look for information by getting on airline websites. Not all airlines are bicycle-friendly to travelers.

Bicycling helps to prevent heart diseases. It helps to control your weight. A 15-minute bike Exercise like bicycling has been shown to make people feel better, more relaxed and self-confident.

Bicycling is healthier than driving.

8 / 168

八、阅读短文,根据短文内容回答下列问题。(共10分,每小题2分)

UNICEF is the United Nations International Children’s

Emergency Fund. It raises money and helps millions of young people

around the world. There are four main UNICEF projects at the

moment:

Under Fives. Every year, ten million young children die. We can

stop this. We can give children a better start in life — healthy food, a

good home and a good school.

Child Workers. Many children do not go to school — they work in factories. They often

work twelve or fourteen hours a day. And about 300,000 children in the world are soldiers —

some are only eight years old! This is wrong and we want to stop it.

Girls’ Education. More boys than girls in the world go to school. Some girls do not learn to

read or write and later in life they don’t get good jobs. Education is good for both boys and girls.

We want more girls in schools.

Medicine. Every year more than two million children die from diseases because they do not

have enough medicine. Medicine is not expensive. We give medicine t o 40% of the world’s

children, mainly in Africa an Asia.

Buy UNICEF products — cards, T-shirts, teddy bears. Is there a UNICEF group in your area?

Join your local group! Raise some money with your friend and give it to UNICEF.

64. Is UNICEF the United Nations International Children’s Emergency Fund?

65. What does UNICEF do?

66. How many children in the world are soldiers?

67. What products can your money buy from UNICEF?

68. What is the passage mainly about?

书面表达(共25分)

九、完成句子(共10分,每小题2分)

根据中文意思完成句子。

69.这个周末为什么不去野餐呢?

______________________ go to have a picnic this weekend?

70. 我的书在你的右边,请把它递给我。

My book is on your right. Please _________________.

71. 我想尽可能多的去做体育运动。

I’d like to do sports __________________.

72. 父亲节快要到了,我将尽我最大努力为他做点什么。

Fathers’ day is coming, I ________________ to do something for him.

73. 我的英语老师非常开心看到我们正在忙着学习英语。

9 / 169

My English teacher _______________that we ____________________ English.

十、文段表达(15分)

74. 根据中文和英文提示,写一封意思连贯、符合逻辑,不少于50词的回信。

信的开头和结尾已给出,其词数不计入所要完成的回信内。所给英文提示词语仅供选用。请不要写出你的校名和姓名。

假如你叫张冬,最近和美国朋友Mike通过邮件谈论喜欢去哪旅游,他想了解你最喜欢去哪儿,那儿什么样?你为什么去那儿?

提示词语:beautiful, modern, interesting, enjoy, have a good time, relaxed

10 / 1610

怀柔区2013~2014学年度中考一模英语试卷答案

一、听对话,选择与对话内容相符的图片。(共4分,每小题1分)

1. C 2. A 3. B 4. A

二、听对话或独白,选择最佳选项。(共12分,每小题1分)

5. A 6. C7. B8. C9. A10. C 11. B 12.C 13.A 14. A15. C16. C

三、听对话,记录关键信息。(共10分,每小题1分)

17. Japanese 18. hair 19. turned 20. KBC 21. 15766

四、单选。(13分)22. B 23.C 24. A 25.C 26.B 27.D

28.C 29. B 30. D 31.C 32.C 33.D 34.A

五、完形。(12分)35. C 36. B 37.D 38.C 39. D 40. A

41. A42. D 43.C 44.B 45.A 46.C

六、阅读(26分)(A) 47.A 48.C 49B

(B) 50. C 51.B 52. D

(C) 53.A 54.C 55.B

(D) 56.B 57. D 58. C 59. D

七、阅读短文,还原句子。(8分)

60. B 61. A 62. E 63. C

八、阅读短文,根据短文内容回答问题。(10分)

64. Yes, it is.

65. It raises money and helps millions of young people around the world.

66. About 300,000 children

67. Cards, T-shirts, teddy bears

68. What UNICEF is, what four main UNICEF projects are and what you can do to

help. (缺一项扣1分)

九、完成句子 (10分)

69. Why not/ Why don’t you

70. pass it to me

71. as much as possible

72. will try my best

73. is happy/glad to see, are busy studying/learning

十、文段表达(15分)

Hi, Mike,

I am glad to hear from you. I like go to the beaches. They are not only wide

but also beautiful. I like traveling there because I can swim in the sea and walk on the beaches. I like lying in the sand and it makes me relaxed. It’s exciting to

11 / 1611

make sand castle on the beaches. I really love to go to the beaches.

听力录音材料:

北京市怀柔区2014年高级中等学校招生模拟考试(一)

英语听力测试现在开始

一、听对话,从下面各题所给的A、B、C三幅图片中选出与对话内容相符的

图片。每段对话你将听两遍。

1. W: Jack, can you see a pig on the farm?

M: Yes, I can.

2. W: Sam, what is your hobby?

M: Fishing.

3. W: John, May I use your ruler?

M: Yes, here you are.

4. W: What about the weather tomorrow?

M: It will be rainy.

二、听对话或独白,根据对话或独白的内容,从下面各题所给的A、B、C三 个选项中选择最佳选项。每段对话或独白你将听两遍。

请听一段对话,完成第5至第6小题。

W: Excuse me, is there a bookstore around here?

M: Yes. There is one on Tree Road. It’s between the parking lot and the

supermarket.

W: How far is it from here?

M: About thirty minutes’ walk. You can take the No. 14 bus there.

W: Thanks for help.

M: You’re welcome.

12 / 1612

请听一段对话,完成第7至第8小题。

W: Let’s play computer games!

M: That sounds interesting, but I don’t have a computer.

W: Well, do you have volleyball?

M: Yes.

W: Then let’s play volleyball.

M: Oh, volleyball is so difficult.

W: Ok, let’s watch TV.

M: That sounds boring. Let’s play soccer. Do you have a soccer ball?

W: No, I don’t.

M: Oh. Well, do you have a basketball?

W: Yes, I do. Let’s play basketball.

M: That sounds fun.

请听一段对话,完成第9至第10小题。 M: Tina, when did you come to Beijing?

W: I came to Beijing in 2008. I studied in a language school.

M: Did you know any Chinese before you came to China?

W: No, I didn’t know a word of Chinese.

M: So, what did you do in your Chinese class.

W: Oh, we did lots of listening, speaking and writing exercises but sometimes we played games too. And we watched interesting TV programs.

M: What did you like best?

W: I liked watching TV programs.

M: What did you think of your teacher?

W: My teacher was pretty good.

请听一段对话,完成第11至第13小题。

W: Hello, Jack.

M: Hello, Linda. You are all here. What are you doing here?

W: We are planning for a good-bye party because the 3-year middle school life will

be over.

M: That sounds good .Can I join the party?

W: Sure. Everyone in our class is welcome.

M: Great! Is there anything I can do to help?

W: Let me see. Oh, do you have a camera?

M: Yes, I do. I have a digital camera.

W: We want to take some photos. They may remind us of the time we had in middle

school in the future. Would you mind bringing it to the party?

M: Not at all. I’m sure to bring it to the party. Anything else?

W: Well, would you like to get some fruit and snacks for the party with me?

M: Yes, I’d love to. Let’s go.

请听一段独白,完成第14至第16小题。

13 / 1613

Do you learn from your mistakes? I hope so. But have you ever made the same mistake twice? I have. Sometimes I make the same mistake three or four times! Sometimes, good things happen because of mistakes. Once I got on the wrong train. That was a big mistake .But on that train I saw a good friend. I was so happy that I made that mistake! Another time I broke a surprise .My mother planned a surprise party for my father. She told me it was a secret. But I was just a little boy and I couldn’t keep the secret. I told my father about the party. At first, my mother was mad at me. But then my father said he was happy he knew about it. He said he didn’t like surprises.

三、听对话,记录关键信息。对话你将听两遍。请根据所听到的对话内容和提示词语,将所缺的关键信息填写在答题卡的相应位置上。

(A policewoman is asking Bob something about a traffic accident.)

W: Excuse me, sir. Were you just right there when the accident happened?

M: Yes, I was right there. I saw it all.

W: Can you say something about the car?

M: Certainly. It was a big yellow Car. The driver and another four people were in it.

I’m sure it wasn’t s a Japanese car.

W: Say something about the driver, please.

M: Oh, yes. He was in a suit. And he was a tall man with dark hair and dark glasses. W: Can you tell me something more?

M: Yes, it was terrible. The car was driving too fast. It ran into a truck when it turned around.

W: Did you notice the car number?

M: Yes. K-B-C.

W: OK. K-B-C, go on please.

M: En, 15766

W: All right. 15766. So the car number is KBC 15766.

M: Yes.

W: All right. Please sign your name. Thank you.

M: Ok. You’re welcome.

怀柔区2013~2014学年度中考一模英语试卷解析

单项填空

22. 考查人称代词。she是my sister的人称代词主格形式,故选B。

23. 考查介词。at the age of 指在…岁时,故选C。

24. 考查不定代词。由于所有学生都在图书馆,因此无人在教室,故选A。

25. 考查主谓一致。there be句型遵循就近原则,且时间状语为last night,故选C。

26. 考查连词。and链接两先后发生的动作,故选B。

27. 考查形容词。陈欧是纽交所上市最年轻的CEO,故选D。

28. 考查动词时态。根据时间状语Autumn of 2014得知,故选B。

29. 考查情态动词。may用于一般疑问句表示委婉的请求,故选B。

30. 考查疑问代词。whose指谁的…, 故选D。

31. 考查非谓语。finish doing指完成某事,故选C。

14 / 1614

32. 考查动词时态。我当时跟妈妈在商店里,与前句中我打电话,你却不在家的时态保持一致,故选C。

33. 考查动词时态语态。许多树被种植,且与我们能呼吸新鲜空气的时态保持一致,故选D。

34. 考查宾语从句。根据主从时态一致和陈述语序原则得知,故选A。

完形填空

35. 通过第一段第1句I used to have little passion (激情) in my life.得知作者之前对生活缺少热情,到一件事儿改变了他的生活态度,故选C。

36. 遇上红灯,母亲停了车,故选B。

37. in rags指穿着破烂的,故选D。

38. 作者之前见过许多类似无家可归的人,从外表上看,他们总是不开心且毫无希望,故选C。

39. 通过连词but得知,这个穿着破烂的人却有些不同。故选D。

40. 根据下句was dancing happily to the music,以及下文中还出现了2次radio得知,这个穿着破烂的人手上拿着收音机,故选A。

41. 作者好奇这个无家可归者为什么只有一台收音机。故选A。

42. 根据下句But why doesn’t he use the money to buy food or clothes?得知,故选D。

43. pay for指支付的含义,符合题意,故选C。

44. 这个无家可归者非常喜欢音乐,因此他买了一台收音机,故选B。

45. 我意识到快乐对于生活的重要性,故选A。

46. 住的,吃的和穿的都并不是生活的全部,故选C。

阅读理解

A篇

47. 考查事实细节题。根据第一段第1句San Francisco has many museums. You can visit one and learn something new.得知,故选A。

48. 考查事实细节题。根据第一段第4句Some are only open on certain days.得知,故选C。 49. 考查事实细节题。根据第一段最后一句Many museums have websites. The websites usually have information about the things you can see in the museums.得知,故选B。

B篇

50. 考查事实细节题。根据第一段第3句The boy’s father became seriously ill on the way home from a father-son shopping.得知,故选C。

51. 考查事实细节题。根据第一段第5句At that point, Dan used his father’s phone to call his mother for help.得知,故选B。

52. 考查主旨大意题。根据第一段第7句Just as he had learned in the Kindergarten, Dan read the letters he saw on a nearby store sign: “F,U,R,N,I,T,U,R,E.”得知,故选D。

C篇

53. 考查词义推断题。motivation是动词motivate的名词形式,指动力,故选A。

54. 考查事实细节题。根据第六段第1句The aim of the campaign is not only to encourage students to finish their food. We hope it can also encourage students to choose a more environment-friendly and healthy lifestyle,得知,故选C。

55. 考查主旨大意题。

15 / 1615

D篇

56. 考查事实细节题。根据第三段第1—3句Once I was travelling on a train to London. I was in a section for four people and there was a table between us. The man put his briefcase on my side of the table. I was angry.得知,故选B。

57. 考查词义推断题。outside指不在某个社交圈子内,像个局外人,故选D。

58. 考查事实细节题。根据第一段第2句Most people in Britain live in houses rather than flats,得知,故选C。

59. 考查主旨大意题。

16 / 1616

网站首页网站地图 站长统计
All rights reserved Powered by 海文库
copyright ©right 2010-2011。
文档资料库内容来自网络,如有侵犯请联系客服。zhit326@126.com