haihongyuan.com
海量文库 文档专家
全站搜索:
您现在的位置:首页 > 初中教育 > 初中英语初中英语

2012内蒙古包头中考英语试题

发布时间:2013-09-30 09:22:01  

2012内蒙古包头中考英语试题

二、英语知识应用(每小题1分,共30分)

第一节 单项填空 (本大题共15小题,每小题1分,共15分)

从每小题后的A、B、C、D、四个选项中,选出一个最佳选项,并将答题卡上对应题目的答案标号涂黑。 21. For a long time they walked without saying word. John was the first to break silence.

A. a; the B. the; a C. a; / D. the; / 22. Can go and find out when the plane to New York ?

A. puts off B. gets off C. takes off D. breaks off

23. Which of the following is a traffic sign?

24. As for learning English, students who read a lot can do much better than who don’t.

A. those B. that C. these D. them

25. —Do you my turning on the TV?

— . I’m doing my homework.

A. No, of course not B. Yes, please

C. Not at all D. Better not 26. It is our hope that we can live in a world and say goodbye to wars for ever.

A. similar B. peaceful C. familiar D. natural 27. His grade in the exam put him the top students in his class.

A. between B. over C. among D. above

28. —You be excited that you’re going back to your hometown soon. —Yes, I can’t wait any longer.

A. shall B. can C. need D. must

29. —Do you know Amy came to school this morning?

—Her bike was broken, so she had to walk.

A. why B. how C. when D. where

30. —Haven’t I told you that you should be home earlier?

— A. was coming B. will come C. came D. had come 31. energy, turn off the hot water after you take a shower.

A. Save B. Saving C. Saved D. To save 32. A true friend can see the pain in your eyes everyone else believes the smile on your face.

A. while B. because C. before D. until

33. —Did you enjoy the party last night?

—Very much. wonderful the party was!

A. What B. How C. What a D. How a

1

34. It’s a custom in China to have some tea or other drinks before the meal .

A. serves B. served C. is served D. will be served

35. —I have heard Tom had an accident while he was riding to school yesterday.

— A. How come B. What for C. Why not D. So what

二、完形填空

Driving home from work one evening in the heavy rain, I found a very wet, injured cat on the side of the road. He looked up at me pitifully. A car must have hit it, so it wasn’t able to 36 . I stopped my car and carried the cat in and went on 37 .

At the nearest vet(兽医) clinic, the vet 38 checked it. “He’s about one year old and has two 39 legs, but I would need X-rays too know how 40 the damage is,” he told me. “As he is not your cat, I don’t know if you want to go on with this. It could be rather expensive.”

I knew it would cost me hundreds of dollars, but I agreed with his advice. The 41 morning the vet rang to say the X-rays confirmed two breaks in his legs. “I will 42 on his legs and put metal pins in them to keep them fixed,” he told me.

That afternoon I went to 43 my little friend. His dirty fur had become clean and shiny. He 44 there and looked at me happily. Then I thanked the doctor and went out to pay the 45 . “I think you’ve made a mistake,” I said to the clerk. “ This is only 85 dollars. He’s had X-rays and operation 46 his legs.” “No, that right,” she said. “The vet has only charged you for the medicine; the operation is free. Here’s a 47 for you from the vet.”

Written on a piece of paper were the words “Special rate for adoption(收养).” I was 48 at his 49 . I paid the account and under his message I wrote “With 50 thanks, Cat and Mum.”

36. A. jump B. run C. move D. cry

37. A. driving B. walking C. working D. shopping

38. A. clearly B. gently C. secretly D. suddenly

39. A. fallen B. dying C. broken D. missing

40. A. heavy B. serious C. painful D. deep

41. A. early B. whole C. sunny D following

42. A. operate B. put C. live D. depend

43. A. put up B. get up C. pick up D. set up

44. A. lived B. jumped C. lay D. smiled

45. A. operation B. bill C. leg D. medicine

46. A. on B. in C. with D. for

47. A. letter B. word C. message D. suggestion

48. A. breathless B. speechless C. careless D. helpless

49. A. happiness B. business C. laziness D. kindness

50. A. grateful B. useful C. hopeful D. skillful

第三部分 阅读理解(每小题2分,共40分)

阅读下面的五篇短文, 掌握大意,然后从每题所给的A、B、C、D、四个选项中,选出一个最佳选项,并将答题卡上对应题目的答案标号涂黑。

2

51. If you want to enjoy country music, you should call .

A. 8115608 B. 3102768 C. 2711399 D. 6935094

52. You can enjoy Qi Qin’s music at .

A. Wanda Plaza B. John Black’s C. The Stadium D. Rainbow Music Club

53. If you want to learn Spanish dancing with one of your friends, how much do you and your friend need to pay?

A. ¥500. B. ¥1000. C. ¥600. D. ¥588.

54. In which year did Titanic sink in the Atlantic?

A. 2012 B. 1992 C. 1942 D. 1912

B

I was born disabled. A difficult birth, feet first, my head stuck. By my first birthday, I couldn’t stand or walk.

When I was three, the doctor told Dad I had cerebral palsy(脑瘫). A loss of oxygen to my brain had destroyed brain signals to the right side of my body.

But no son of my dad’s was going to be disabled. Every morning before breakfast and every evening before bed, my dad placed me on the bedroom floor to exercise my right leg. Back and forth, up and down, my dad pushed and pulled the muscles(肌肉)into shape.

3

But my dad’s exercise of love didn’t stop there. For my 13th birthday, he threw me a special party. When everybody was gone, he brought me to open a large box; it was a set of boxing gloves. We put them on. My dad kept on beating me hard. Each time I tried to get up, the gloves kissed my nose and eyes. I asked him to stop. He said he beat me to get me ready for the tough world.

The same year, I was the only kid in my neighborhood that wasn’t picked for Little League. Two weeks later, Dad decided to teach me how to become a football player himself and we began to practice.

The power of my dad’s love made it possible for m to walk and do other things like a normal child. In high school, I became a football star.

In 1997, a brain doctor told me I didn’t have cerebral palsy at all. He explained how and where the doctor’s forceps(镊子)at birth had damaged my brain.

My dad never knew the whole truth since he had passed away years before. But that’s not important; because of his love and madness, I’m no longer disabled.

55. What caused the author’s disability?

A. A failed operation. B. The doctor’s forceps.

C. An accident in a game. D. Too much practice.

56. What do we learn from the passage?

A. The author has a talent for boxing.

B. The author became a basketball star with the help of his father.

C. The author achieved a lot because of his father’s love.

D. The author doesn’t think his father should be so strict with him.

57. Paragraph 3 suggests that the author’s father____________.

A. wouldn’t give up hope easily. B. didn’t give his son any love

C. blamed(责备)the doctors for his son’s disability

D. did nothing but accept the fact that his son was disabled.

58. The author wrote the passage to____________.

A. give advice to the parents of disabled children.

B. encourage disabled children

C. show life can be very hard for a disabled person

D. remember his father

C

Now it’s 10 o’clock and you’re listening to the news on the Voice of America.

1.Russian police took away 20 protesters(抗议者)from a park in central Moscow on Wednesday. Many people are not satisfied with the government because they think that there was cheating in the election(选举)that made Mr. Putin president of Russia again.

2. Two men were killed Thursday afternoon in a street shooting in Louisville and many people stopped to have a look at the case. While the police were dealing with the matter, a second shooting broke out and a woman who was passing by was shot to death. Tekeya Anderson said that woman was her cousin. “I guess she was in the wrong place at the wrong time,” Tekeya said.

3. A crowded bus fell into a river in central Vietnam, killing 34 people and injuring 21 others. The bus ran into a river 18 meters below from a bridge Thursday night. The two drivers of the bus died immediately. Of the 21 injured, 16 were in bad condition. Road accidents kill more than 11,000 people each year in Vietnam. 4

4. The worst flooding(洪水)in more than 100 years has hit Brazil. Weeks of rain caused rivers grow to their highest since 1902 when information was first recorded. There are no reports of death of injuries at this time.

5. Hundreds of firemen worked Thursday to fight against a forest fire in North Colorado. About 65 families have cleared out. Officials think human activity started the fire, which was first reported Monday.

59. How many people died in all in the news above?

A. 20. B. 21. C. 37. D. 65.

60. Maybe the woman in the second news was__________.

A. unlucky B. smart C. foolish D. brave

61. Which of the following is Wrong?

A. Both of the bus drivers died in the accident.

B. Some families moved to stay away from the forest fire.

C. The Russian protesters were taken away from a park.

D. Lots of people died from the flooding.

62. What can we know from the news?

A. Mr. Putin was made president of Russia.

B. Louisville is always a dangerous place.

C. Many people were injured in the forest fire.

D. 21 people were badly injured in the bus accident.

D

This year the marathon in my hometown took place in the hottest month. My job was to follow behind the runners to see the runners if any of them needed medical care. “We should stay behind the last runner, so take it slowly,” I said to the driver, Bob.

“Let’s hope that the last runner is fast!” He laughed.

Soon the front runners started to disappear, and I saw a woman in a white T-shirt. “Bob, look!”

We knew we were already watching our “last runner”. She was different from the others because of her age.

“I think she is over 60, too old for any sports match. How can she finish a marathon?” Bob said.

We watched in silence as she slowly moved forward. We would move forward a little, then stop and wait for her. Then we would mould move forward a little bit more. As I watched her try to put one foot in front of the other, I found my heart beating for her. I watched her to stop, but at the same time, I hoped that she wouldn’t. Soon she was the only runner that we could see. Tears ran down my face. She was so great! For her, it wasn’t about beating the other runners or winning something, it was about finishing what she had decided to do.

Later in my life, when I think things are too different, I will think of the woman—the last runner.

By the way, she did make it to the finish line that day, when the other runners and the cheering crowds had long gone home.

63. According to the passage, what do you think the author might be?

A. A teacher. B. A policeman.

C. A doctor. D. A sportsman.

5

64. From the passage, we know that______.

A. the author was angry with the last runner

B. the author learned something from the last runner

C. the last runner didn’t make it to the finish line in the end

D. some runners gave up during the match

65. Which of the following is true?

A. The woman was a person with a strong mind.

B. The woman was both disabled and old.

C. The woman was foolish to join in the match.

D. The woman had taken part in marathons many times.

66. What is the best title for the passage?

A. Beating Others. B. Learning From Others.

C. An Exciting Marathon. D. The Last Runner.

E

English teenagers will receive cooking lessons in schools. The idea is to encourage healthy eating to solve the problem that many people are overweight. Also, it worries people that basic cooking and food preparation skills are being lost because parents use too much pre-prepared fast foods.

Cooking was once regarded as an important part of education in England—even if it was mainly for girls. In recent years cooking has become less important in schools. But the rising level of obesity(肥胖) has led to a rethink about the food that children are given and the skills they should be taught.

“What we want is to teach young people how to do basic, simple meals, which they can use now at home and then in their later life”, said Ed Balls, an education expert. The new lessons will start in September, but some schools without kitchens will be given a longer time to prepare. Also there may be a shortage of teachers woth the right skills, since schools have been teaching food technology rather then practical cooking. Besides, the lessons for hand-on cooking will only be one hour for a week for one term. But the well-known cookery writer, Pru Leith, believe it will be worth it.

“If we'd done this thirty years ago we might not have to face the problem about obesity and lack of knowledge about food and so on. Every child should knnow how to cook, not just so that they’ll be healthy, but because it’s a life skill which is a real pleasure.”

The renewed interest in cooking is an effort to reduce the obesity rate, which is almost the highest in Europe, and according to the government, half of all British people will be obese in 25 years if presenr trends are not halted.

67. Which if the following is NOT the aim of bringing back cooking lessons in Britain?

A. To encourage teenagers to eat healthy food.

B. To reduce the country’s increasing obesity rate.

C. To prevent basic cooking and food preparation skills from beinf lost.

D. To encourage parents to use more pre-prepared fast foods.

68. How will cooking lessons do good to the students?

A. All of them will become good cooks in their later life.

B. Students will be healthy and enjoy the pleasure of such a life skill as well.

C. Students will be able to make food experiments with the knowledge and skills. 6

D. Students will be able to control the level of obesity in the whole country.

69. The underline word “halted” in the last paragraph probably means _________.

A. continued B. stopped C. discussed D. kept

70. It can be inferred from the passage that ________.

A. Cooking has always been an important part of school education in England.

B. English teenagers will have their cooking lessons one hour a month for one year.

C. The obesity rate in britain has been growing rapidly in recent years.

D. The students will pay much money for their cooking lessons

2. The doctors saved the boy in the accident ______ after working hard several hours.

3. When he was in the office, he ______ being busy to doing nothing.

4. Before going to the History Museum, our teacher told us to ______ the public rules.

5. Most Chinese people think that “8” is a(n) ______ number.

6. This kind of medicine is ______ used to deal with toothaches in that area.

7. The Internet makes our life nicer, ______ and more colorful than before.

8. The doctor asked him to take the medicine ______ a day.

9. People all dress ______ in the best clothes when the Spring Festival comes.

10.Several days later, Mr. Black ______ the mistakes that he had made at the meeting.

第二节 完成句子

根据句意及汉语提示,用短语的恰当形式完成句子,并将答案写在答题卡对应位置。

11.Jim is a computer fan and he wants to be a computer engineer when he______(长大).

12.My friend Jane went to America two years ago, and I’m_______(盼望)seeing her again.

13.All your books must________(放好)after a day’s study.

14.I had great difficulty___________(算出)that maths problem.

15.No one knows what kind of cars we will have_________(在未来).

11. grows up 12. looking forward to 13. be put away 14. working out

15. in the future/in future

书面表达

注意:1. 请将作文答案写在答案提卡对应位置。

2. 内容必须包括表格中的所以信息,可以适当发挥。(文中不得出现真实姓名或校名)

3. 词数:70—110。(开头结尾已给出,不记入总词数)

7

Always be careful

of safety is becoming more and more serious.

After watching TV, you are supposed to turn it off in time. If you’re home alone, don’t open the door for strangers easily or invite friends that you have made online to your home.

While you are at school, running after each other in the classroom can be dangerous. At the same time, you should remember to protect yourself while doing sports. Once you are in the street, traffic rules should be obeyed all the time. For example, never listen to music while riding a bike. Besides, always follow the traffic lights.

If all these are kept in mind, you are sure to enjoy a much safer life.

参考答案

21.C 22.A 23.B 24.A 25.D 26.B 27.C 28.D 29.B 30.C 31.D 32.A 33.B

34.C 35.A

36-40 CABCB

41-45 DACCB

46-50 ACBDA

51-54 ACBD

55-58BCAD

59-62CADA

63. C 64. B 65. A 66. D

67—70 DBBC

第一节 选词填空

1.permission 2.successfully 3.preferred 4.obey 5.lucky

6.widely 7.easier 8.twice 9.themselves 10.realized / realised

8

网站首页网站地图 站长统计
All rights reserved Powered by 海文库
copyright ©right 2010-2011。
文档资料库内容来自网络,如有侵犯请联系客服。zhit326@126.com