haihongyuan.com
海量文库 文档专家
全站搜索:
您现在的位置:首页 > 初中教育 > 初中英语初中英语

九年级英语1-5单元复习

发布时间:2013-10-10 12:29:50  

Review of Units 1-5(1-5单元复习)

归纳总结

一. 语法

1. 动名词的用法:

(1)动名词兼有动词和名词的特征,由动词加-ing构成。

(2)用法

A. 作主语 B. 作宾语 Now, I am enjoying learning English. Thanks for sending me the E-mail.

C. 作定语

secrets??

2. used to “主语+

didn’t use to +动原

问句形式为:Did+主语+use to+??

反意疑问句:主语+used to+?,did+主语?

和used to 相关的其它句型:

get / be used to doing 习惯于做?

be used for doing被用来

3. 简单的被动语态

当主语是动作的承受者时,应用被动语态。

一般现在时被动语态:主语+is/am/are+过去分词 一般过去时被动语态:主语+was/were+过去分词 一般将来时被动语态:主语+will be+过去分词

含有情态动词的被动语态:主语+情态动词+be+过去分词

4. allow句型

(1)allow sb to do sth 允许某人做某事

(2)allow doing允许做某事

(3)be allowed to do (4)

5. 虚拟语气

+动原

从句be动词一律用were)+其它

表示不可能实现的事情

用于提建议

6. 提建议句型总结

(1)I think you should / could do.

(2)You had better do.

(3)If I were you, I would do.

(4)What about / How about doing?

(5)Why not do ?? / Why don’t you do ??

7. 表示推断的情态动词

(1)can’t(0%)(2)might / could (20%-80%)(3)must 90% 这几个表示推测的情态动词后面可接:

A. +名词

He must be a boy.

B. +物主代词

It must be Mary’s / mine.

It must be Mary’s book.

C. +形容词

She must be very sad.

D. +be +doing

二. 话题:

(1

)谈论虚拟的情景

(5)对可能的情况进行推断

三. 主要词组

Unit 1

(1)make flashcards做闪视卡片

(2)study for a test为考试用功

(3)make vocabulary lists做单词表

(4)ask?for help求助于?

(5)practice conversations with friends和朋友一起练习对话

(6)read aloud to practice pronunciation 大声朗读来练习发音

(7)improve the speaking skills提高口语能力

(8)too ?to? 太?而以致于不能做

(9)memorize the words of pop songs记忆流行歌曲的歌词

(10)feel differently感觉不同

(11)join the English club加入英语俱乐部 (12)end up (with?) (13)do a survey做调查

(14)

(15)出语法错误

(16)把读音弄准

(17)首先,第一

(18首先

过后

? 害怕做

)make complete sentences做完整的句子

(22)take a lot of grammar notes记大量的语法笔记

(23)enjoy learning English喜欢学英语

(24)have trouble doing sth. 做某事有麻烦

(25)look up the words in a dictionary 查字(词)典

(26)this kind of paper这种纸

(27)speak English as a second language 把英语当做第二语言来说

(28)be ashamed of ? 对??感到羞愧

(29)behind the times过时

(30)become an expert at ? 成为??的专家

(31)spend ?on ? 在??上花费(时间、金钱)

(32)give up 放弃

(33)in the future 在将来

Unit 2

(1)used to 过去常常

(2)be afraid of ? 害怕?? (3)play the piano 弹钢琴

(4)be interested in ?对??感兴趣

(5)在人群面前讲话

(6) (极为)害怕??

(7)开着灯睡觉

(8)一直

和某人聊天

)in the last few years 在过去的几年里

(12)send messages 发信息

(13)be able to 能够

(14)be made up of ? 由??组成的

(15)sound like ? 听起来像

(16)stand for ? 代表??

(17)cant’ stop doing sth. 禁不住做某事

(18)instead of ? 代替??

Unit 3

(1)should be allowed to ? 应该被允许??

(2)have part-time jobs 做兼职工作

(3)get the ears pierced 扎耳眼

(4)stop wearing that silly earring 停止戴那种傻的耳坠

(5)choose my own clothes (6)clean up 收拾干净

(7)fail a test 测验不及格 (8)pass the test 通过测试

(9)

(10)对某人严格要求

(11)有一天

(12)着手做??

(13? 集中精力于??

相互学到很多知识

近来

)have an opportunity to do sth. 有做某事的机会

(17)at least至少

(18)take time to do sth. 花时间做某事

(19)feel sleepy感到困倦

(20)have a day off 休一天假

(21)chat online with friends网上和朋友聊天

(22)in fact 事实上

(23)as well as ? 而且??,也??

(24)realize the dream through great effort通过艰苦的努力实现梦想

(25)be proud of ? 以??为骄傲(自豪)

Unit 4

(1)give ?to charities 把??给慈善机构

(2)buy snacks 买零食

(3)won the lottery 彩票中奖

(4)medical research 医疗研究

(5)be nervous 紧张

(6)what if ?即使??又会怎么样呢?

(7)

(8)

(9)在公共场合讲话

(10)未经允许

(11自我介绍

?in the slightest 一点也不

(plenty of 许多??,足够的??

14)be easy to get along with 容易相处

(15)would rather ? than ? 宁愿??也不愿??

(16)English speech contest 英语演讲比赛

(17)let sb. down 使某人失望

(18)millions of people 数百万人

(19)get hurt 受伤

(20)stop ?from doing 阻止??做某事

Unit 5

(1)belong to ? 属于??

(2)call the police 报警

(3)find something strange 找到奇怪的东西

(4)escape from? 从??逃走

(5)an ocean of ? 无尽的,用不完的

(6)be careful of ? 当心??

(7)use up ? 用完

四. 主要句型

Unit 1

(1)How do you study for I study by listening to cassettes.

(2) (3)Unit 2

)You used to have long hair, didn’t you?

(4)Did you used to have straight hair? Yes, I did.

(5)Did you use to play the piano? No, I didn’t.

Unit 3

(1)I think students should be allowed to do homework with friends. I disagree. They talk instead of doing homework.

(2)Sixteen-year-olds should be allowed to drive.

I agree. They aren’t serious enough at that age.

(3)Do you think sixteen-year-olds should be allowed to work at night? No, I don’t.

Unit 4

(1)What would you do if you won a lottery?

I’d give it to charities.

(2)If I were you, I’d wear a shirt and tie.

(3)If I were you, I’Unit 5

(1)Whose notebook is this?

It might Ning’ (2) It could be Ali’ (3) ’s. It’s much too small for him.

15%)

1. The most important thing I can _______ you is using English often.

A. speak B. tell C. talk D. say

2. Do you know if he ________ back in two hours?

A. will be come B. comes

C. has been D. will be

3. What are you like? _________.

A. I like funny and energetic things

B. I’m funny and energetic

C. I look like my funny and energetic father

D. I feel energetic

4. Another thing that he _________ very difficult was time.

6. He ________ in the me from there a few minutes ago.

A. should must be C. would be D. might be

’t think it is good to have conversations with friends, A. is exciting B. with exciting C.

excited D. exciting

9. You should keep the window _________ because the room is so hot and damp.

A. open B. closed C. opened D. close

10. The old woman has two sons, but ________ of them lives with her.

A. both B. either C. neither D. none

11. She often goes to bed with her bedroom _______.

A. light on B. on light C. on

lighting D. lighted on

12. It is not a good habit _________ in public places.

A. chewing gum B. to chew gum

C. to chew gums D. chew gums

13. Lily, Don’t forget _________ your sister at The plane will _________ in an

hour.

A. meet, arrive B. to meet, arrive

14. Would you mind ________ _______, I’ll do it in a few days.

15. for school, ______ he? ________. He always comes isn’t, No C. is, No D. isn’10%)

come up with exercise used to be speak belong to

1. We should learn how to _________ the English words correctly from our teachers.

2. He know a little English, but few people can understand him if he uses ______ English.

3. She finds _________ English language movies frustrating because the people speak too

fast.

4. There ________ a bus-stop at the corner of the street five years 5. Most of the boys in our class _________ playing soccer, aren’t 6. There are lots of skirts on the chair. They can’students.

7. Don’t worry. I’his friends’ problem.

III. 完形填空(15%)

A.

island. It is small. Its name is Iceland. Do you think in all of Greenland. That is because Greenland is not green. Greenland is 3 . Most of the

island is covered with lots of ice. The ice covering Greenland is 4 than the world’s

tallest building. What 5 Iceland? Is it colder than Greenland? No, it is not. Iceland has

ice, but not so much ice 6 Greenland. Iceland has a lot of hot springs. They give out hot water and steam. The climate is not 7 cold as Greenland. And there are a lot 8 people

who live in Iceland.

B.

are basketball, and volleyball. Team sports A 3 the game. Team

sports are sometimes called competitive sports.

Besides team sports, there is 4 main type, or kind, of sporting activity. The second

type is individual sports. In individual sports there are 5 teams. There isn’t any

competition. People play individual sports in order to get exercise. They 6 play

individual sports for the competition. Generally speaking, they want to get some exercise, running.

5. A. few B. not C. no D. none

6. A. can’’t D. don’t

阅读理解

A

is a holiday for mothers. It is celebrated in the United India, Mexico and some other countries. Little by little, ’s Day falls on the second Sunday in May. On that day, many people

send gifts of love to their mothers. Those whose mothers are still living often wear a pink

or red rose or carnation (康乃馨), while those whose mothers are dead wear a white one.

The idea of a day for mothers was first given by Miss Anna Jarvis of Philadelphia (费

城). As a result of her hard work, the celebration of the first American Mother’s Day was

held in Philadelphia on May 10, 1908. Soon the holiday became popular throughout the country

and around the world.

in some cities, people

sometimes ask a song to be broadcast for his or her mother might cost a small sum

of money for some of them, but, as it is said, ” (根据短文内容选择正确答案。)(5%)

’s Day?

A. many B. seven D. all over the world

C. persons whose mothers are dead

D. all the mothers

B

Do you like to eat out? Do you like to eat quickly? Do you like inexpensive food? Some

people go to fast-food restaurants for these reasons. In fact, many people in the states

still go to diners today for the same reasons.

A man named Walter Scott had the first “diner”in 1872. It wasnt a real diner. It was

only a food cart. People on the street walked up to the cart to These cart served

meal was a sandwich or

allow the customers to

with counters and

Before long, many open around the clock. In other words, people were able

diners soon became permanent buildings. They were no Diners today look similar to the diners of the early 1900s. They are usually buildings

with large windows. Inside, the diners have shining counters with stools, booths, and tables

and chairs. People can eat all three meals in a modern diner.

Today, many people eat in fast-food restaurants such as McDonald’’s and Burger King.

However, the diner remains an America tradition, and thousands of people still enjoy eating

there. It was popular a century ago, and it is still popular today. Choose the right answers according to the passage. 正确答案。)(5%)

1. A man named Walter Scott had the first “diner”in 1872. in quotation marks

(引号)?

C. Because diner was a new word.

C. Burger King is a fast-food restaurant.

D. Sandwiches became bigger.

4. The main idea of the passage is _______.

A. the diner is a traditional, popular place to eat in the United States

B. Samuel Jones built the first diner big enough to allow the customers to come inside

C. American diners serve many types of food 24 hours a day to their customers

C

Laptop (便携式)computers are popular all over the People use them on trains and

airplanes, in airports and hotels. These to their workplace. In the

Westlake College in Virginia a laptop computer program that allows students to

students at the college

will be able to use e-mail to “speak”with their teachers, families. However, the most important part of the laptop program will be able to use computers without going to computer labs. They can work with it at home,

in a fast-food restaurant or under the trees-anywhere at all!

Because of many changes in computer technology, laptop use in higher education, such as

colleges and universities are workable. In addition, the portable computers can connect

students to not only the Internet, but also libraries and other resources. State officials

are testing laptop programs at other universities, too.

At Westlake College, more than 60 percent of the staff use The laptops will

teacher said, “Here we

are in the middle of Virginia and we’world. They can see

everything and do everything. ”

(根据短文内容选择正确答案。)(10%)

1. The main purpose of the is to give each student a laptop to ________.

word “speak”in the second paragraph in quotation marks

’t really talk.

C. Laptops have speakers.

D. None of the above reasons is correct.

3. “A window on the world”in the last paragraph means that students can ________.

A. attend lectures on information technology

B. travel around the world

C. get information from around the world

D. have free laptops

4. Which of the following is true about Westlake College?

A. All teachers use computers.

B. 1500 students have laptops.

C. It is an old college in America.

D. Students there can do everything.

D

Students can benefit from homework in many ways. To begin with, students have to revise

what they have learned in do their homework. This gives them the chance to

see if they have everything the teacher has said and practice learned. is that students have to work on their own when there are also disadvantages to homework. Firstly, homework many students complain that homework is boring because they have to do the same things again

and again.

Fill in the table below according to the passage. (根据短文内容填写下表。)(10%)

II. 罗伯特随父母在澳大利亚住了两年,现在他的听说能力是全班最好的。假如你有出国的机会,你会怎样 提高自己的听说能力呢?(10%)

III. 根据实际情况,使用下列表格中的短语写出至少五条你们家的家规。(最好用不同句型。)(10%)

get up be late for school

clean one’s room wear our own clothes

have one’s hair cut get one’s pierced

in time after school

friends

before going to bed

drive a car

【试题答案】

基础知识运用

I. 1. B 2. D 3. B 4. C 5. D

6. B 7. C 8. D 9. A 10. C

11. A 12. A 13. B 14. D 15. A

used to be

pretending

III. A. 1. D 2. B 3. C 4. A

D 7. B

阅读理解:

4. on their own 5. a lot of time and effort

6. have no time 7. are bored 8. the same thing 综合语言运用

I. Hi, Dad. This is my good friend Liu Dong. His English is on the top of our class,

because he likes watching English movies. He can understand what the actors say in the

movies. He also enjoys reading novels. He reads them a lot and he can tell us many funny

days he was energetic

and hardly ever tired. He used to like ball games, and he often time playing ball

now he said it was

outgoing and

confident. She used to like music and watching English movies. But now her

favorite activity is playing Of course she still likes music and often listens to

would listen to the pop music and read English newspapers and magazines so as to improve my

listening and speaking ability. If I lived with the native speakers, I would like to talk

with them and learn from them. I want to be as good at listening and speaking as Robert.

III.

1. We must get up at six ten every morning.

2. Everyone has to clean his room by himself twice a week.

3. We are not allowed to watch TV on school nights.

4. Nobody should be allowed to try to drive a car except father.

5. All the members of our family aren’others.

网站首页网站地图 站长统计
All rights reserved Powered by 海文库
copyright ©right 2010-2011。
文档资料库内容来自网络,如有侵犯请联系客服。zhit326@126.com