haihongyuan.com
海量文库 文档专家
全站搜索:
您现在的位置:首页 > 初中教育 > 初中英语初中英语

初中英语语法-数词

发布时间:2013-10-11 08:04:51  

专题四:数词

数词(num.):表示数目多少或顺序多少的词叫数词,数词分为基数词和序数词。表示数目多少的数词叫基数词;表示顺序和等级的数词叫序数词。数词在句中可作主语、宾语、表语、定语和同位语等成分。

一、基数词(cardinal number)

1)基数词表示数量的多少。

2)基数词写法和读法: 345 three hundred and forty-five;

3)基数词一般是单数形式,但下列情况,常用复数:

a. 与of 短语连用,表示概数,不能与具体数目连用,如scores of people 指许多人; b. 在一些表示"一排"或"一组"的词组里;

如:They arrived in twos and threes. 他们三三两两的到达了。

c. 表示"几十岁":dozens of ages;in my thirties. d. 表示"年代",用 in the 数词复数; in the 1990s 20世纪90年代

e. 在乘法运算的一种表示法里,如:3 x 5 = 15 Three fives is /are fifteen.

部分基数词

0 zero,1 one, 2 two, 3 three, 4 four, 5 five, 6 six, 7 seven, 8 eight, 9 nine, 10 ten,

11 eleven, 12 twelve, 13 thirteen, 14 fourteen, 15 fifteen,16 sixteen, 17 seventeen, 18 eighteen, 19 nineteen, 20 twenty, 30 thirty, 40 forty, 50 fifty, 60 sixty, 70 seventy,80 eighty, 90 ninety,100 a hundred, 1000 a thousand, 1000000 a million(百万), 1000000000 a billion(十亿). 基数词0-12 是独立单词,需逐个记忆。

基数词13-19是个位数词的词干后加-teen 构成。其中 thirteen, fifteen, eighteen, 变化不规则。 基数词20-90 是在十位数词后面加 -ty 构成。

基数词21-99 是在十位数词后面加上个位数词合成,中间加上连字符 " ━ " 。

例如: 21 twenty ━ one 95 ninety ━ five

基数词三位以上的数词, 在百位和十位之间,一般要用连词"and "。

例如: 132 one hundred and thirty ━ two. 1340 one thousand three hundred and forty . 表示"万"的词英语中没有。如1万可用10千来表示: ten thousand. 30万表示:three hundred thousand

1、位置

(1)位于another,all之后,如:Can you have another two cakes? 你还能吃2块蛋糕吗?

The boy lost all the five pencils last week.这孩子上周把5枝铅笔全丢了。

(2)位于such和more之前,如:I can finish reading two such books in two days.两天里我能读完这样的两本书。Please give me one more apple to eat.请再给我一个苹果吃。

(3)可置于last,next,other之前或之后,如:His last two books are written in English.他的后两本书是用英语写的。

2、巧记

基数词不难记,找清规律很容易,十二以内词名异; 十三数到十九数去,后加-teen莫忘记。 二十、三十至九十,整十之后有-ty; 要说“几十几”,中间“-”号别丢弃;hundred是“一百”,请你记住莫大意。

3、注意事项

(1)十位数于个位数之间通常用连字符号“-”,一百以上的数词通常在百位与十位之间加and,没有十位数时百位数与个位数之间通常也要加and,例如 231 two hundred and thirty-one,509 five hundred and nine,1465 a/one thousand,four hundred and sixty-five

(2)用阿拉伯数字书写千以上的数目时,要由右向左每三位数间由一个空格。第一个空格前为thousand;第二个空格前为million;第三个空格前为thousand million(英)或billion(美)。

英语中没有万,十万,千万,亿这样的单位数词,故每两个空格间的三位数都被看作“十位数或百位数的千”或“十位数或百位数的百万”。例如 56 000 fifty-six thousand 600 000 000 six hundred million

(3)dozen,score,hundred,thousand,million等数词前面有基数词或某些表示数量的形容词时,不加-s。例如 a few hundred meters 几百米 several million people 数百万人 two thousand teachers 两千位老师,但如表示“几百”“几千”“几百万”等笼统的数目时,则应用-s of构成短语。如:hundreds of books 几百本书 thousands of workers 几千个工人

(4)表示一百,一千,一百万时需加上one或不定代词a。如:1000 a thousand 1031 a thousand and thirty-one 1100 one thousand ,one hundred 1498 one thousand,four hundred and ninety-eight 比较数字的开头多用不定代词a(见前两例),但在一个有百位数的数目前或在一个数目中间,则要用one(见后两例)。52,368读作:fifty-two thousand, three hundred and sixty-eight.

4、基数词表计量。基数词表计量大于1时,它所修饰的名词要用复数形式。如: two bottles of water (两瓶水); three boxes of apples(三箱苹果)。

5、基数词表番号(编号)。编号的事物如果数字较大,一般用基数词表达,且放在编号的事物名词之后。如:No.102 Middle School (102中学);Room 206 (206房间) 如果编号的事物数字不大,用序数词表达,但它应放在编号名词之前。如:the first lesson (第一课)

1

6、含基数词的复合形容词。“基数词+名词(+形容词)”构成的复合形容词作定语时,其中的名词用单数形式。如:two-week holiday 两周的假 ; an eighteen-metre-wide street 一条18米宽的街道

但注意它与名词所有格形式作定语的区别。如:How far is it from your home to your school? It’s about ten minutes’ walk. 从你家到到学校多远?大约十分钟路程。

7、基数词与“多少又一半”的表达。“多少又一半”的表达有种方法:一种是“数词+n.(单数或复数)+and a half”;另一种是“数词+and a half +n.复数”。如:“两个半月”可译为:two months and a half或two and a half months

8)、基数词表时刻。英语时刻表达法有两种:1)是直接读数字,先说钟点数,后说分钟数:2)是先说分钟数,后说钟点数,中间要用past或to连接。即:1~30分钟(含30分钟)用“分钟数+past+钟点数”;31~59分钟用“(60-分钟数)+to +下一个钟点数”。如:4:20 four twenty或 twenty past four 5:45 five fifteen或 fifteen to six或 a quarter to six

二、序数词(ordinal number) 序数词表示排列的顺序和等级。

序数词的缩写形式: first---1st second---2nd thirty-first---31st

1.first (1st) 2. second (2nd) 3. third (3rd) 4.fourth (4th) 5.fifth (5th) 6.sixth (6th) 7. seventh (7th) 8. eighth (8th) 9. ninth (9th) 10. tenth (10th) 11. eleventh (11th) 12. twelfth (12th) 13. thirteenth (13th) 14. fourteenth (14th)

15.fifteen fifteenth (15th) 16.sixteen sixteenth (16th) 17.seventeen seventeenth (17th)

18.eighteen eighteenth (18th) 19.nineteen nineteenth (19th) 20.twenty twentieth (20th)

21.twenty-one twenty-first (21st) 22.twenty-two twenty-second (22nd) 30.thirty

thirtieth(30th) 40.forty fortieth (40th) 50.fifty fiftieth (50th) 60.sixty sixtieth

(60th) 70.seventy seventieth (70th) 80.eighty eightieth (80th) 90.ninety ninetieth (90th) 100.a/one hundred one-hundredth (100th) 101.one hundred and one one hundred and first (101st) 1000.a/one thousand one thousandth (1000th) 1,000,000.a/one million

one millionth (1,000,000th)

除了first, second, third以及和它们一起组成的高位序数词以外,序数词的构成方法是在相应的基数词之后加-th,但要注意fifth, eighth, twelfth等不规则拼法。twenty, thirty等在变为序数词时,要把y变成i, 再加-eth。

序数词在句子中的应用

1)作定语The first time I came to China, I liked it very much. 第一次来中国,我就非常喜欢这个国家.

2)作主语The first is always better than the second. 第一总是比第二好.

3)作宾语She will choose the third. 她将选择第三个.

4)作表语Mary is the first to complete the test paper in her class. 玛丽是班上第一个完成试卷的人. 5)作状语She always comes first. 她总是第一个到.

三、整数的表示方法

1.表示二十以上的十位数,要在个位数与十位数之间加连字符号。表示百位数,要在百位数与十位数之间(无十位数,则在百位数和个位数之间)加and。在美国英语中,and往往省去。如:

68 ─ sixty-eight 156 ─ one/a hundred (and) fifty-six 602 ─ six hundred (and) two

2.书写千位数以上的阿拉伯数字,从后往前每隔三位用一分节号,如:

1,000 = one/a thousand 10,000 = ten thousand

100,000 = one/a hundred thousand 1,000,000 = one/a million

在一些科技文章中,千位以上的数不使用分节号,而用一个空白字符表示分节,如:56 112 482。

3.hundred, thousand, million等词前面有具体数字或several修饰时,不加-s。如:

The magazine has two million readers.

不与数词或several连用,可以复数形式出现,表示“数以百计”、“成千上万”等。如:

Mr. Smith has donated (捐赠) hundreds of books to the school. (数以百计)

四、分数、小数和百分数表示法

1.分数的分子以基数词表示,分母以序数词表示,当分子大于1时,序数词要用复数, 其写法与读法如下: 1/2 — a/one half 1/3 — a/one third

1/4 — a/one fourth; a/one quarter 2/5 — two fifths

2.小数是以基数词加小数点表示,小数点前面的数按基数词的规则读,小数点后面的数按个位基数词依次读出。如: 0.5 — zero point five 0.006 — zero point zero zero six

0.257 — zero point two five seven 148.06 — a/one hundred and forty-eight point zero six 其中zero可替换为naught或读作也可读作字母O。

2

3.百分数是由基数词或小数加百分号组成,百分号(%)读作percent。如:

0.6% — zero point six percent 5% — five percent 500% —five hundred percent 100% — one hundred percent 12.34% — twelve point three four percent

4. 小数表示法

(1) 小数的读法

小数点左边的数通常按基数词读,若为三位以上的数,也可按编码式读法读出,即将数字单个读出;小数点右边的数通常按编码式读法单个读出。如:

6.86 six point eight six 14.15 fourteen point one five

345.456 three four five point four five six 或three hundred and forty-five point four five six

(2) 小数中“0”的读法

“0”在小数中通常读作nought(英)或zero(美),也可读作字母O。如:

0.08 (nought)point nought eight 或 (zero)point zero eight 9.07 nine point o seven

5. 倍数表示法

1.) 主语+谓语+倍数(或分数)+ as + adj. + as

I have three times as many as you. 我有你三倍那么多。

2.) 主语+谓语+倍数(分数)+ the size (amount,length…) of…

The earth is 49 times the size of the moon. 地球是月球的49倍。

3.) 主语+谓语+倍数(分数)+ 形容词(副词)比较级+ than…

The grain output is 8 percent higher this year than that of last year. 今年比去年粮食产量增加8%。

4.) 还可以用by+倍数,表示增加多少倍

The production of grain has been increased by four times this year. 今年粮食产量增加了4倍。

6. 加减乘除式的读法

6+5=11 Six plus five is eleven 或 Six and five is eleven.

11-6=5 Eleven minus six is five. 或 Six from eleven is five.

4×5=20 Four multiplied by five is twenty.或 Four times five is twenty.

20÷4=5 Twenty divided by four is five. 或 Four into twenty goes five.

a > b a is more than b.

a < b a is less than b.

7. 分数表示法

(1) 较小分数的一般读写方法。如: 1/3 one-third 2/3 two-thirds 3/5 three-fifths

(2) 较复杂分数的简明读写方法。如 22/9 twenty-two over nine

a/b a over b 或 a divided by b 43/97 forty-three over ninety-seven

(3) 整数与分数之间须用and连接。如: four and a half nine and two fifths

(4) 分数用作前置定语时,分母要用单数形式。注意下列写法与读法。如:

a one-third mile 1/3英里 a three-quarter majority 3/4的多数

8.年代表示法 20世纪80年代 1980-1989 in the 1980s

五、约数表示法

(1) 表示“大约、接近”,常用nearly, about, some, almost, around 等。

about 700 people大约700 人 some fifty years ago 大约50年前

(2) 表示“左右”用or so In the past five years or so 在过去五年左右的时间里

(3)“少于”用less than Less than 30 years old 不到30岁

(4)“多于”用 more than , over More than a year ago 一年多以前 over 70 years ago 70多岁了 3

初中英语语法专项练习题数词

1

( ) 1 There are ___ days in a year. A. three hundreds sixty-five B. three hundreds and sixty-five C. three hundred and sixty-five D. three hundred and sixty five

( ) 2 There are____ students in this school. A. eight hundreds and forty-six B. eight hundred and forty six C. eight hundred and forty-six D. eight hundred forty-six 2

( ) 1 ______people visit this museum every day.

A. Hundred B. Hundreds C. Hundred of D. Hundreds of ( ) 2 There are two___ people in the meeting room. A. hundred B. hundreds C. hundreds of D. hundred of ( ) 3 Every year ___ watch NBA on TV. A. million people B. millions of people C. millions people D. million of people

( ) 4 ____ trees have been planted in our school in the past 10 years.

A. Thousands of B. Two thousands C. Thousand of D. Two thousand of ( ) 5 Look! There are ___ in the sky. A. thousand stars B. thousand of stars C. thousands of stars D. thousands of star 3

( ) 1 My brother is in____.

A. Three Class, One Grade B. Class Three, Grade One C. Grade One, Class Three D. class three, grade one ( ) 2 We are going to learn___ this term.

A. book six B. six book C. the book six D. Book Six ( ) 3 Please turn to___. Let's read the text aloud. A. Page Two B. the page two C. second page D. page second 4

( ) 1 We can say the number 78, 645 in English like this____.

A. seventy-eight thousand and six hundred and forty-five B. seventy-eight thousand six hundred and forty five C. seventy-eight thousand six hundred and forty-five D. seventy eight thousand six hundred and forty-five ( ) 2 "The year 1999" should be read "The year____". A. nineteen and ninety-nine B. nineteen ninety-nine

C. one thousand nine hundred and ninety-nine

D. nineteen hundred and ninety-nine 5

( ) 1 He will come here ____ tomorrow morning. A. at fifth B. at ten C. on two D. till tenth

( ) 2 Every day he begins to do his homework ___. A. at ten past seven B. at seven pass ten C. on ten past seventh D. until ten

( ) 3 He was doing some washing ____.

A. at eight yesterday morning B. yesterday morning eight C. yesterday morning at eight D. by eight yesterday morning 6

( ) 1 He began to work there____. A. on his fifty B. at age of fifty C. when he fifty D. in his fifties ( ) 2 They moved to Beijing _ A. in 1980s B. in the 1980 ' C. in the 1980s D. on the 1980's ( ) 3 We all like the boy.

A. of ten years old B. ten-year-old C. at ten old D. of age of ten

( ) 4 She was ___ her early twenties when she went abroad.

A. at B. on C. of D、 in 7

( ) 1 There are____ months in a year. December is the ____month of the year.

A. twelve; twelve B. twelve; twelfth C. twelfth; twelve D. twelve; twelveth

( ) 2 During____ century, the world population has already reached 6 billion.

A. twenty B. the twentieth C. twentieth / D. the twenty ( ) 3 Sunday is the____ day of the week. A. seventh B. first C. second D. third ( ) 4 Autumn is season in a year.

A. the fourth B. the third C. a third D. the threeth ( ) 5 Tom was to get to school and I was ______. A. first; ninth C. the first; the ninth

B. a first; a ninth D. the second; the nineth 8

( ) 1 -What's the date today? -It is___.

A. Friday B. time to go C. cloudy D. June 4th ( ) 2 Jenny was born

A. on July 10, 1987 B. in July 10, 1987 C. in 1987, July 10 D. on 1987, July 10 ( ) 3 Monday is the second day, and_______.

4

A. Tuesday is the fourth B. Thursday is the fifth C. the second is Tuesday D. the second is Thursday 9

( ) 1 About____ of the books in our school library are written in Chinese.

A. four-fifth B. four-fifths C. fourth-fifths D. fourths-fifth ( ) 2 ___ of the students are girls in our class.

A. Two three B. Two threes C. Two thirds D. Second three ( ) 3 ___ of the world's books and newspapers are written in English.

A. Three quarters B. Three quarter C. Thirds four D. Threes fourth 10

( ) 1 Tom is____ in the row.

A. a second B. the second C. two D. second ( ) 2 The girl wanted to sing____ song in English. A. the others B. a second C. other D. the second ( ) 3 Now let me have____.

A. the third try B. a third try C. third try D. this third try 参考答案:

1. 1-2 C C 2. 1-5 D A B A C 3. 1-3 B D A 4. 1- 2 C B 5. 1-3 B A A 6. 1-4 D C A D 7. 1-5 B B B B C 8. 1-3 D A B 9. 1-3 B C A 10. 1-5 B B B

( ) 21 There are ___ days in a year. A. three hundreds sixty-five B. three hundreds and sixty-five C. three hundred and sixty-five D. three hundred and sixty five

( ) 22 There are____ students in this school. A. eight hundreds and forty-six B. eight hundred and forty six C. eight hundred and forty-six D. eight hundred forty-six

( ) 23. ______people visit this museum every day. A. Hundred B. Hundreds C. Hundred of D. Hundreds of ( )24. There are two___ people in the meeting room. A. hundred B. hundreds C. hundreds of D. hundred of

( ) 25. Every year ___ watch NBA on TV. A. million people B. millions of people C. millions people D. million of people

( ) 26. ____ trees have been planted in our school in the past 10 years.

A. Thousands of B. Two thousands C. Thousand of D. Two thousand of

( ) 27.Look! There are ___ in the sky. A. thousand stars B. thousand of stars C. thousands of stars D. thousands of star ( )28. My brother is in____.

A. Three Class, One Grade B. Class Three, Grade One C. Grade One, Class Three D. class three, grade one ( )29.We are going to learn___ this term.

A. book six B. six book C. the book six D. Book Six ( ) 30.Please turn to___. Let's read the text aloud. A. Page Two B. the page two C. second page D. page second

( ) 31. We can say the number 78, 645 in English like this____.

A. seventy-eight thousand and six hundred and forty-five B. seventy-eight thousand six hundred and forty five C. seventy-eight thousand six hundred and forty-five D. seventy eight thousand six hundred and forty-five ( ) 32 "The year 1999" should be read "The year____". A. nineteen and ninety-nine B. nineteen ninety-nine

C. one thousand nine hundred and ninety-nine D. nineteen hundred and ninety-nine

( ) 33. He will come here ____ tomorrow morning. A. at fifth B. at ten C. on two D. till tenth ( ) 34.Every day he begins to do his homework ___. A. at ten past seven B. at seven pass ten C. on ten past seventh D. until ten

( ) 35. He was doing some washing ____.

A. at eight yesterday morning B. yesterday morning eight C. yesterday morning at eight D. by eight yesterday morning

( )36. It is said that SARS has killed more than ________ people worldwide.

A. three hundreds B. three hundreds’ C. three hundred’s D. three hundred

( )37. ---How many workers are there in your factory? ---There are two __________. A. hundreds B. hundred C. hundred of D. hundreds of

( )38. ---Which is the smallest number of the four? ---_______________.

A. Two-thirds B. A half C. A quarter D. Three-fourths

( )39.. ---What do you think of a war, Li Ming?

---I’ve no idea. But it’s a fact that _______ people had to leave their hometown during the War on Iraq. A. three thousands B. thousand of

5

C. thousands of D. several thousands

( )40. We all think that the _______ century will bring us more hopes.

A. twenty-first B. twentieth-first C. twenty-one D. twentieth-one ( )41. ---Can you write the number eighty-five thousand, six hundred and twenty-six? ---Yes, it is __________.

A. 856620 B. 85626 C. 58662 D. 58626

( )42. When was the PRC (People's Republic of China) founded? It was founded on _________. A. July 1, 1921 B. October 1, 1949 C. August 1, 1927 D. May 1, 1922

( )43. I was 8 years old when my father was 31. This year my father is twice my age. How old am I? A. 21 B. 22 C. 23 D.24

( )44. _______ Chinese are looking for ways to learn English well before Beijing 2008 Olympics. A. Thousand B. Thousands C. Thousand of D. Thousands of

( )45. Both of the two rulers are broken. I want to buy a _______one.

A. three B. third C. forth D. /

21C 22C 23D 24A 25B26A27C28B29D30A31C/D 32B 33B 34A 35A36D 37B 38 C 39C 40A41B 42 B 43C 44D 45 B

初中英语语法数词练习题

1) There are______employees and several employers in the company.

A) a thousand of B) thousand C) thousands of D) thousands

2) He always wanted to have____of books and he has recently bought four_____.

A) hundreds...hundreds B) hundred...hundred C) hundreds...hundred D) hundred...hundreds 3) The weight of the moon is only about______of the earth.

A) one eight B) one of eight C) one the eighties D) one eightieth 4) The assignment for Monday is to write________about your best friend.

A) a two hundred word composition B) a two hundred words composition C) a two hundreds words composition D) a two hundreds word composition

5)“How many presidents are there before Abraham Lincoln?”“Fifteen, so he was_____”

A) the sixteenth president B) the sixteen president

C) president sixteen D) president the sixteen 6) Jane Eyre is a good book. I have read it and I decide to read it________.

A) the second time B) a second time C) two time D) two times

7) My new bicycle cost me about______my old one. A) three times than B) three times as much as C) three times much than D) three times as many as 8) When were you born? I was born_____. A) on July 3rd, 1973 B) in July 3, 1973 C) on July 3, 1973 D) in July 3rd, 1973 9)Yesterday my mother bought_____eggs in the market.

Unfortunately, she broke two and ten were left. A) a dozen B) dozens of

C) dozen D) several dozens 10) I bought a big fridge, which occupied about_____of the space in my kitchen. A) two five B) two fifth

C) second fifth D) two fifths 1)C、2)C、3)D、4)B、5)A、6)B、7)B、8)A、9)A、10)D

初中英语语法数词练习

( ) 1. Lincoln was born on ________.

A. February 12, 1809 B. 1809, February 12 C. 1809, 12 February D. February 1809,12

( ) 2. A _______ boy can sing the English song very well.

A. ten-year-old B. ten years old C. ten-year-old D. fifth years old

( ) 3. An hour later, _____ minister was sent to see the “magic cloth” woven by those two men.

A. two B. the second C. the two D. second

( ) 4. Abraham Lincoln was _______ President of the United States.

A. 16 B. the 16 C. 16th D. the 16th

( ) 5. Do you think there is any room for us ________ ? A. two B. the two C. second D. the second ( ) 6. How many students are there in your class? ________.

A. Twenty nine B. Thirty and two C. Forty-five D. fifties ( ) 7. Which number is wrong? _______.

A. Ninety B. Ninteen C. Ninth D. Nineteenth

( ) 8. The People's Liberation Army was founded _______.

A. on August 1, 1927 B. in 1927, 1 August C. on August 1st, 1927 D. in August 1, 1927

( ) 9. The number 4,123 is read _______.

A. four thousand one hundred and twenty-three B. four thousand and one hundred twenty-three

C. four thousand and a hundred and twenty-three D. four thousands a hundred and twenty-three

( ) 10. The old professor still works hard though he is _________.

A. in his sixty B. in his sixties C. in sixties D. in the sixty

6

( ) 11. This classroom is ________ ours.

A. three times big as B. as three times big as C. three times as big as D. as big three times as

( ) 12. The basketball team of our school ranks ________ in the match.

A. three B. third C. the three D. the third ( ) 13. Which is the car that he drives? It's ________.

A. fifty two B. the fifty-two cars C. the car fifty four D. the fifty-fourth car

( ) 14. Which of the following is wrong? ________.

A. He is a fifteen-year-old boy. B. He is at the age of 15. C. He is a boy of 15. D. He is fifteen year old.

( ) 15. Our school is not very big. There are only ________ students.

A. nine hundreds of B. nine hundred C. nine hundreds D. nine hundred of

( ) 16. How many new words are there in ________ lesson? There are only _________.

A. five; fifth B. fifth; five C. the fifth; the five D. the fifth; five

( ) 17. ________, Coca-Cola began to enter China's market. A. In 1970's B. In 1970s C. In the 1970s' D. In the 1970s ( ) 18. There was no bus in that small town. We had a ________. A. ten miles walk B. ten-mile walk C. ten mile's walk D. tenth mile walk

( ) 19. Today is the first day and ________.

A. Tuesday is fourth B. Thursday is the fourth C. second is Tuesday D. a second is Thursday

( ) 20. Which room do you live in? ________.

A. The 201 Room B. Room 201 C. Room 201st D. The 201's Room

( ) 21. How many magazines do you have? I have ________. A. two B. both C. twice D. the second

( ) 22. Three hundred thousand one hundred and seventy means ________.

A. 3,170 B. 3,117 C. 300,170 D. 30,170

( ) 23. On May ________, ________ people traveled round the country.

A. the first, millions B. the first, millions of C. first, the millionth D. first, millions

( ) 24. ________ of them are dining at school.

A. Twelve B. Twelfth C. The twelve D. the 12th ( ) 25. It's 7:17 is read ________.

A. seven and seventeen B. seven seven C. seven one seven D. seven seventeen

( ) 26. Four ________ two is two.

A. plus B. minus C. times D. divided by ( ) 27. Three ________ five is eight.

A. plus B. minus C. times D. divided by ( ) 28. Three ________ seven is twenty-one. A. plus B. minus C. times D. divided by ( ) 29. Forty-two ________ seven is six.

A. plus B. minus C. times D. divided by ( ) 30. There are ________ days in a year.

A. three hundred sixty and five B. three hundred and sixty-five

C. three hundreds and sixty-five D. three hundred sixty-five ( ) 31. There are ________ students in that school.

A. two thousand eight-six B. two thousand eighty-six C. two thousand and eighty-six D. two thousands and eighty-six

( ) 32. It took me ________ to get there.

A. two hours and a half B. two hours and half

C. two hour and a half D. two hour and half ( ) 33. September is _________ month of the year. A. the nineth B. the ninth C. nineth D. ninth ( ) 34. Please pass me _______ book on the left. A. third B. three C. the third D. the three ( ) 35. ________ is a very tall boy.

A. The twelve B. The twelveth C. The twelfeth D. The twelfth

( ) 36. We have known each other for ________.

A. a year and half B. a year with half C. a year and a half D. a year with a half ( ) 37. “What year is it?” “It's ________.”

A. nineteen hundred and ninety-seven B. nineteen and ninety-seven

C. nineteen ninety and seven D. nineteen ninety-seven ( ) 38. “What's the date today?” “It's _________.”

A. Tuesday B. June Fourth C. June the four D. June the fourth

( ) 39. The train from Shanghai will arrive ________.

A. in quarter past six B. in a quarter past six C. at quarter past six D. at a quarter past six

( ) 40. My friend was born on _________.

A. three of July, 1979 B. the third of July,1979 C. 1979, July the third D. 1979, the third of July ( ) 41. ________ is less than ________.

A. One-third; two-thirds B. One-third; two-third C. First-three; first-threes D. One-third; one-three ( ) 42. Which lesson did you learn yesterday? ________.

A. Lesson Seven B. Lesson seventh C. The 7 Lesson D. 7 Lesson

( ) 43. “What's the date today?” “It's _______.”

A. the fourth of may B. the fourth May C. May four D. May the fourth

( ) 44. 334 is read ________.

A. three hundreds and thirty four B. three hundreds thirty four C. three hundred and thirty fourth D. three hundred and thirty-four

( ) 45. In February, there are only _________ days.

A. twenty nine B. twenty-nineth C. twenty-nine D. twenty eight

( ) 46. There will be a comedy on TV at ________ this evening. A. seven past thirty B. half past seven C. seven the thirty D. thirty to seven

( ) 47. It took me ________ to find out the key to the drawer. A. one and half hours B. one and a half hours C. one and a half hour D. one and half hour

( ) 48. I'm so tired after ________ walk.

A. three hours B. three hours' C. three hour's D. three hour

( ) 49. There are ________ stars in the sky.

A. million of B. millions of C. the million D. a million of ( ) 50. the street is ________ wide.

A. two meters B. two meter C. the two meter D. a two meter

1. A 2. C 3. B 4. D 5. A 6. C 7. B 8. A 9. A 10. B 11. C 12. D 13. D 14. D 15. B 16. D 17. D 18. B 19. B 20. B 21. A 22. C 23. B 24. A 25. D 26. B 27. A 28. C 29. D 30. B 31. C 32. A 33. B 34. C 35. D 36. C 37. D 38. D 39. D 40. B 41. A 42. A 43. D 44. D 45. C 46. B 47. B 48. B 49. B 50. A

7

一、将下列数字写成英语: 1. 625

2. 8,961

3. 10,000

4. 20,405

5. 1/3

6. 5/6

7. 65%

8. 1.25

二、选择最佳答案。

1.March is ________month of a year. A. a three B. the third C. a third

2.We will have a meeting at 8:05_______. A.five to eight B.eight five C.eight o five 3.Eight plus eight is______________. A.sixteen B.sixty-four C.one 4.He is an ______________boy.

A.eight years B.eight-year-old C.eight-years-old 5.We will have a___________ walk.

A.ten minutes B.ten minutes' C.ten-minutes 6.The wall is___________. A.four meters long B.four meter long C.four-meter long

7.What's the date today? It's__________. A.March the eight B.March eighth C.eight,March

8.

A. in the forties of the eleventh century. B. in the forties of the tenth century. C. in the forty 9.About_____________ of the earth's surface is covered with water. A. three-fours B. three-fourth C. three-fourths

10. He went down to the village which was__________miles away from the city. A. three hundreds B. three hundred

C. three hundreds of

1. It is reported that the United States uses ________ energy as the whole of Europe. (广西卷)

A. as twice B. twice much C. twice much as D. twice as much 2. The house rent is expensive, I’ve got about half the space I had at home and I’m paying ________ here. (上海卷)

A. as three times much B. as much three times C. much as three times D. three times as much

3. With the help of the German experts, the factory produced ________ cars in 1993 as the year before. (上海卷)

A. as twice many B. as many as twice C. as twice as many D. twice as many

4.After the new technique was introduced, the factory produced ________ tractors in 1988 as the year before. A. as twice many B. as many twice C. twice as many D. twice many as

5. Paper produced every year is ________ the world’s production of vehicles. (上海卷)

A. the three times weight of B. three times the weight of C. as three times as heavier as D. three times as heavier as

答 案:

一、1.six hundred and twenty-five

2.eight thousand nine hundred and sixty-one 3.ten thousand

4.twenty thousand four hundred and five 5.one third(a third) 6.five sixths

7.sixty-five percent 8.one point two five

二、1. B; 2.C; 3.A; 4.B; 5.B; 6. A; 7. B; 8. A; 9.C; 10.B

1.D 2.D 3.D 4C 5.B

8

网站首页网站地图 站长统计
All rights reserved Powered by 海文库
copyright ©right 2010-2011。
文档资料库内容来自网络,如有侵犯请联系客服。zhit326@126.com