Module 2 Unit 2
1. It’s good b
2. A cis a deep natural hollow (中空的) place.
3. The old man died and his fwas held at the local church.
4. What’s the(主题) of the World Environment Day in 2012?
5. Mary is quite a聪明的) girl. She learns everything very quickly. Ⅱ. 用所给词的适当形式填空(10分)
1. I decide(go) abroad to further my study.
2. No student in this class is from the(south) part of China.
3. Who was the most famous scientist in the(nineteen) century?
4. His grandfather(die) for nearly 10 years.
5. We were all surprised
1. —The thiefafter stealing a wallet from an old women.
—Oh, it’s a pity. Haha, look! The policeman has just caught him.
- 1 - B. ran out C. ran away D. ran past
2. All the athletesthe nice service during the London Olympics.
A. were pleased
C. were pleasure B. were pleased with D. were pleasure with
3. He is the only person
A. alive B. living C. live D. lively
4. I’m afraid
A. go B. to go C. of go D. to going
5. —What are you?
—I can’tmy pen. Have you seen it?
A. finding; find
B. looking for; look for D. looking for; find C. looking for; look for
Mr. Black lived in the house next to ours ______ ______ ______ .
Do you want to be an astronaut when you ______ ______ ?
I ______ ______ ______ the voice of Celine Dion. It’s so wonderful.
4. 这对父母很担心, 因为他们的儿子在森林中迷路了。
The parents were very worried because their son ______ ______ in the forest.
Everything he does ______ ______ ______ ______ his study.
- 2 -
J. K. Rowling is the writer of Harry Potter, which is now one of the bestsellers in the world. J. K. Rowling was born in Bristol on July 31st, 1965. She has one sister who is two years younger than her. Both girls loved listening to their father reading bedtime stories to them. They especially loved stories about magical world. Rowling wrote her first story, called Rabbit, at the age of six.
After she graduated from university, Rowling worked as a translator in London. During this time, on a long train trip in the summer of 1990, the idea came to her of a boy who has magic but doesn’t know it. In 1992 Rowling began to teach English. She lived with her baby daughter, Jessica, and spent much time finishing the first Harry Potter book for young readers. It appeared in June 1997. To her surprise, the book was greatly successful. The film came out in November 2001. Now Harry Potter series is popular with people of all ages and about 60 million books were sold in 200 countries.
Why has the series been so successful? There are a few things. Many other magical stories take place in faraway lands or in past or future time. But Harry lives in modern England. He’s also a very normal boy: polite, friendly, brave and clever. So when other children read about Harry, they can imagine being like him.
J. K. Rowling is very happy with the success. She’s writing full time and she’s really enjoying life. She says she will go on living a normal life with her daughter and writing children’s books.
1. From the passage, we know.
A. J. K. Rowling met a boy named Harry on a long train trip
- 3 -
B. J. K. Rowling loved listening to stories when she was very young
C. J. K. Rowling is two years younger than her sister
D. Harry Potter is J. K. Rowling’s first story
2. The first Harry Potter book came out in
A. July 1965
C. June 1997 B. the summer of 1990 D. November 2001
3. The Harry Potter series is.
A. written for adults
B. enjoyed by people of all ages
C. only sold in England
D. about a young inspector
4. J. K. Rowling has been successful, and she
A. likes to travel all over the world with her daughter
B. is too busy to enjoy her life
C. is excited about her success every day
D. is still writing stories for children
- 4 -
Ⅰ.答案: 1. behaviour 2. cave 3. funeral 4. theme 5. clever
Ⅱ.答案: 1. to go 2. southern 3. nineteenth 4. has been dead 5. to hear Ⅲ.答案: 1~5. CBABD
Ⅳ.答案: 1. for a time 2. grow up 3. am surprised at 4. got lost 5. is to do with Ⅴ.1.【解析】选B。主旨大意题。由第一段第四句Both girls loved listening to their father reading bedtime stories to them. 可知B项正确。选项A没有出现; 选项C应是她妹妹比J. K. Rowling小两岁; 选项D应是Rabbit is J. K. Rowling’s first story。故选B。
2.【解析】选C。事实细节题。由第二段第五句It appeared in June 1997. 可知选C。
3.【解析】选B。事实细节题。由第二段最后一句Now Harry Potter series is popular with people. . . in 200 countries. 可知选B。
4.【解析】选D。事实细节题。由最后一段最后一句She says she will go on living a normal life with her daughter and writing children’s books. 可知选D。
- 5 -