haihongyuan.com
海量文库 文档专家
全站搜索:
您现在的位置:首页 > 初中教育 > 初中英语初中英语

中考英语数词复习习题eddie

发布时间:2013-10-31 10:36:13  

eddie中考英语 数 词 复习习题

一. 基数词. 表示人或事物数量多少的词.

1.基数词的读法.

1)1---12 : one two three four five six seven eight nine ten eleven twelve

2)13---19: 词尾加-teen :thirteen fourteen fifteen sixteen seventeen eighteen nineteen

3)20,30,40,50,60,70,80,90 : 逢十词尾加-ty :twenty thirty forty fifty sixty seventy eighty ninety 4)21----99: 在十位与个位之间加连字符构成.

21--- twenty-one 99---ninety-nine

5)101---999 :先说几百, 再加and ,再加末尾两位数或个位数.

101---one hundred and one 238----two hundred and thirty-eight

6)1000以上的数:先将数字从右往左数,每三位数用一个逗号隔开, 从右往左第一个逗号表示 “千”读thousand 第二个逗号表示 “百万”读million 第三个逗号表示 “十亿”读billion 18,657,421---eighteen million ,six hundred and fifty-seven thousand ,four hundred and twenty-one.

二. 序数词。表示人或事物的顺序的词.

基数词变序数词

口诀: 基变序,有规律,词尾要加th .一二三,特殊记, (first second third )

八去t ,九去e,ve要用f替.ty变作tie,再加th莫忘记.若遇几十几,只变个位就可以.

三. 数词的应用.

1.表编号. 结构:名词(首字母要大写) + 基数词 = the +序数词 +名词

Lesson One = the first lesson

※注:有些编号,一般仅用第一种表达法。Room 101 101号房间

2.序数词前一般加定冠词the 但序数词前与不定冠词a /an 连用时,表示 “又一,再一” You’ve done it three times .Why not try ____fourth time ? A.a B.an C.the D./

3.数词前加every ,表示每……/每隔…… .

every ten days =every ninth day 每十天(每隔九天)

注:every +基数词 +复数名词 = every + (序数词-1) +单数名词

4.基数词的复数形式表示年代和年龄

1)表示年代: in the + 年份的复数 在几世纪几十年代.

2)表年龄: in one’s + 整十的复数 表示在某人几十岁时

5.hundred / thousand /million /billion

1).若hundred / thousand /million /billion 前有基数词时,其后不加s,也不加of .若没有时 ,既加s 也要带of .

Every year _______ visitors come to China .

There are two _______ students in our school .

A.thousand B.thousands C.thousands of D.thousand of

2).若其前有a few 、many、several 修饰时,通常用复数,后接of.

3).若名词前有the修饰时,用单数,后接of

Two ___the students in our school are from the countryside .

A.hundred B. hundred of C.hundreds of D.hundreds

6.几个半的表达法:

基数词 + and + a half +名词复数 = 基数词 +名词(单数/复数) +and +a half

two and a half hours = two hours and a half

7.时刻表达法:

1)整点: 基数词 + o’clock

2)几点几分:

A).直接读法: 先读小时 ,后读分钟 3:25 ---- three twenty-five

B).间接读法:

a)≤30分钟. 分钟+ past + 小时 3:25 ----twenty-five past three b)>30分钟. ( 60-分钟 )+ to + (小时数+1) 3:55 ----- five to four c) 30 分钟 = half 15分钟=a quarter 45分钟= three quarters

3:30 ---half past three 3:15----a quarter past three 3:45 ----a quarter to four

8.日期表达法:结构: 1).月 日,年 (日用序数词,年用基数词)

※注:年份的读法: 先读前两位数,再读后两位数. 读日时要加the. 1900---nineteen hundred 1807----eight and seven (eight o seven)

2008---two thousand eight

2007年3月21日.--- March the twenty-first ,two thousand and seven.

2).日 月 年 (the +序数词+of +月, 年)

2007年3月21日---the twenty-first of March ,two thousand and seven.

9.分数词的表达法:

1).结构: a).分子用基数词,分母用序数词.

b).当分子大于1时,分母加复数. 3/4--- three fourths (three-fourths)

2).注意:※※a).分数词的几种特殊形式.

1/3—one third = a third

1/4—one fourth = a quarter

1/2—one second = a half

3/4—three fourths = three quarters

b).分数词作主语时, 谓语动词根据分数词后面的名词来确定.

( ) 1. Lincoln was born on ____.

A. February 12, 1809 B. 1809, February 12 C. 1809, 12 February D. February 1809,12

( ) 2. A ____ boy can sing the English song very well.

A. ten-year-old B. ten years old C. ten-year-old D. fifth years old

( ) 3. An hour later, _____ minister was sent to see the “magic cloth” woven by those two men.

A. two B. the second C. the two D. second

( ) 4. Abraham Lincoln was ____ President of the United States.

A. 16 B. the 16 C. 16th D. the 16th

( ) 5. Do you think there is any room for us ____ ?

A. two B. the two C. second D. the second

( ) 6. How many students are there in your class?

___. A. Twenty nine B. Thirty and two C. Forty-five D. fifties

( ) 7. Which number is wrong? ___. A. Ninety B. Ninteen C. Ninth D. Nineteenth

( ) 8. The People's Liberation Army was founded ___.

A. on August 1, 1927 B. in 1927, 1 August C. on August 1st, 1927 D. in August 1, 1927

( ) 9. The number 4,123 is read ____.

A. four thousand one hundred and twenty-three B. four thousand and one hundred twenty-three

C. four thousand and a hundred and twenty-three D. four thousands a hundred and twenty-three

( ) 10. The old professor still works hard though he is ___.

A. in his sixty B. in his sixties C. in sixties D. in the sixty

( ) 11. This classroom is ___ ours.

A. three times big as B. as three times big as C. three times as big as D. as big three times as

( ) 12. The basketball team of our school ranks ___ in the match.

A. three B. third C. the three D. the third

( ) 13. Which is the car that he drives? It's ____.

A. fifty two B. the fifty-two cars C. the car fifty four D. the fifty-fourth car

( ) 14. Which of the following is wrong? ____.

A. He is a fifteen-year-old boy. B. He is at the age of 15.

C. He is a boy of 15. D. He is fifteen year old.

( ) 15. Our school is not very big. There are only ___ students.

A. nine hundreds of B. nine hundred C. nine hundreds D. nine hundred of

( ) 16. How many new words are there in ____ lesson?There are only _____.

A. five; fifth B. fifth; five C. the fifth; the five D. the fifth; five

( ) 17. ____, Coca-Cola began to enter China's market.

A. In 1970's B. In 1970s C. In the 1970s' D. In the 1970s

( ) 18. There was no bus in that small town. We had a ________.

A. ten miles walk B. ten-mile walk C. ten mile's walk D. tenth mile walk

( ) 19. Today is the first day and ___.

A. Tuesday is fourth B. Thursday is the fourth C. second is Tuesday D. a second is Thursday

( ) 20. Which room do you live in? ____.

A. The 201 Room B. Room 201 C. Room 201st D. The 201's Room

( ) 21. How many magazines do you have? I have ___.

A. two B. both C. twice D. the second

( ) 22. Three hundred thousand one hundred and seventy means ___.

A. 3,170 B. 3,117 C. 300,170 D. 30,170

( ) 23. On May _____, _____ people traveled round the country.

A. the first, millions B. the first, millions of C. first, the millionth D. first, millions

( ) 24. ___ of them are dining at school. A. Twelve B. Twelfth C. The twelve D. the 12th

( ) 25. It's 7:17 is read ___.

A. seven and seventeen B. seven seven C. seven one seven D. seven seventeen

( ) 26. Four ___ two is two. A. plus B. minus C. times D. divided by

( ) 27. Three __ five is eight. A. plus B. minus C. times D. divided by

( ) 28. Three ____ seven is twenty-one. A. plus B. minus C. times D. divided by

( ) 29. Forty-two ___ seven is six. A. plus B. minus C. times D. divided by

( ) 30. There are ___ days in a year.

A. three hundred sixty and five B. three hundred and sixty-five

C. three hundreds and sixty-five D. three hundred sixty-five

( ) 31. There are ___ students in that school.

A. two thousand eight-six B. two thousand eighty-six

C. two thousand and eighty-six D. two thousands and eighty-six

( ) 32. It took me ____ to get there.

A. two hours and a half B. two hours and half

C. two hour and a half D. two hour and half

( ) 33. September is __ month of the year. A. the nineth B. the ninth C. nineth D. ninth

( ) 34. Please pass me __ book on the left. A. third B. three C. the third D. the three

( ) 35. ___ is a very tall boy. A. The twelve B. The twelveth C. The twelfeth D. The twelfth

( ) 36. We have known each other for ___.

A. a year and half B. a year with half C. a year and a half D. a year with a half

( ) 37. “What year is it?”

“It's ____.”

A. nineteen hundred and ninety-seven B. nineteen and ninety-seven

C. nineteen ninety and seven D. nineteen ninety-seven

( ) 38. “What's the date today?”

“It's ____.”

A. Tuesday B. June Fourth C. June the four D. June the fourth

( ) 39. The train from Shanghai will arrive ____.

A. in quarter past six B. in a quarter past six C. at quarter past six D. at a quarter past six

( ) 40. My friend was born on ____.

A. three of July, 1979 B. the third of July,1979

C. 1979, July the third D. 1979, the third of July

( ) 41. ___ is less than ____.

A. One-third; two-thirds B. One-third; two-third

C. First-three; first-threes D. One-third; one-three

( ) 42. Which lesson did you learn yesterday? _____.

A. Lesson Seven B. Lesson seventh C. The 7 Lesson D. 7 Lesson

( ) 43. “What's the date today?” “It's ___.”

A. the fourth of may B. the fourth May C. May four D. May the fourth

( ) 44. 334 is read ____.

A. three hundreds and thirty four B. three hundreds thirty four

C. three hundred and thirty fourth D. three hundred and thirty-four

( ) 45. In February, there are only ____ days.

A. twenty nine B. twenty-nineth C. twenty-nine D. twenty eight

( ) 46. There will be a comedy on TV at ___ this evening.

A. seven past thirty B. half past seven C. seven the thirty D. thirty to seven

( ) 47. It took me _____ to find out the key to the drawer.

A. one and half hours B. one and a half hours C. one and a half hour D. one and half hour

( ) 48. I'm so tired after ____ walk.

A. three hours B. three hours' C. three hour's D. three hour

( ) 49. There are ___ stars in the sky.

A. million of B. millions of C. the million D. a million of

( ) 50. the street is __ wide.

A. two meters B. two meter C. the two meter D. a two meter

1. 1). There are ___ days in a year.

A. three hundreds sixty-five B. three hundreds and sixty-five

C. three hundred and sixty-five D. three hundred and sixty five

2). There are____ students in this school.

A. eight hundreds and forty-six B. eight hundred and forty six

C. eight hundred and forty-six D. eight hundred forty-six

2. 1).______people visit this museum every day.

A. Hundred B. Hundreds C. Hundred of D. Hundreds of

2).There are two___ people in the meeting room.

A. hundred B. hundreds C. hundreds of D. hundred of

3). Every year ___ watch NBA on TV.

A. million people B. millions of people C. millions people D. million of people

4). ____ trees have been planted in our school in the past 10 years.

A. Thousands of B. Two thousands C. Thousand of D. Two thousand of

5). Look! There are ___ in the sky.

A. thousand stars B. thousand of stars C. thousands of stars D. thousands of star

3. 1). My brother is in____.

A. Three Class, One Grade B. Class Three, Grade One

C. Grade One, Class Three D. class three, grade one

2.) We are going to learn___ this term. A. book six B. six book C. the book six D. Book Six

3). Please turn to___. Let\'s read the text aloud.

A. Page Two . B. the page two C. second page D. page second

4. 1). We can say the number 78, 645 in English like this____.

A. seventy-eight thousand and six hundred and forty-five

B. seventy-eight thousand six hundred and forty five

C.seventy-eight thousand six hundred and forty-five

D. seventy eight thousand six hundred and forty-five

2). "The year 1999" should be read "The year____".

A. nineteen and ninety-nine B. nineteen ninety-nine

C. one thousand nine hundred and ninety-nine D. nineteen hundred and ninety-nine

5. 1). He will come here ____ tomorrow morning.

A. at fifth B. at ten C. on two D. till tenth

2). Every day he begins to do his homework ___.

A. at ten past seven B. at seven pass ten C. on ten past seventh D. until ten

3). He was doing some washing ____.

A. at eight yesterday morning B. yesterday morning eight

C. yesterday morning at eight D. by eight yesterday morning

6. 1).He began to work there____.

A. on his fifty B. at age of fifty C. when he fifty D. in his fifties

2). They moved to Beijing _

A. in 1980s B. in the 1980 \' C. in the 1980s D. on the 1980\'s

3). We all like the boy.

A. of ten years old B. ten-year-old C. at ten old D. of age of ten

4).She was ___ her early twenties when she went abroad.

A. at B. on C. of D: in

7. 1). There are____ months in a year. December is the ____month of the year.

A. twelve; twelve B. twelve; twelfth C. twelfth; twelve D. twelve; twelveth

2). During____ century, the world population has already reached 6 billion.

A. twenty B. the twentieth C. twentieth / D. the twenty

3). Sunday is the____ day of the week. A. seventh B. first C. second D. third

4). Autumn is----- season in a year. A. the fourth B. the third C. a third D. the threeth

5). Tom was to get to school and I was ______.

A. first; ninth C. the first; the ninth B. a first; a ninth D. the second; the nineth

8. 1) -What\'s the date today?

-Its___. A. Friday B. time to go C. cloudy D. June 4th

2). Jenny was born-----

A. on July 10, 1987 B. in July 10, 1987 C. in 1987, July 10 D. on 1987, July 10

3). Monday is the second day, and_______.

A. Tuesday is the fourth B. Thursday is the fifth

C. the second is Tuesday D. the second is Thursday

9. 1). About____ of the books in our school library are written in Chinese.

A. four-fifth B. four-fifths C. fourth-fifths D. fourths-fifth

2). ___ of the students are girls in our class.

A. Two three B. Two threes C. Two thirds D. Second three

3). ___ of the world's books and newspapers are written in English.

A. Three quarters B. Three quarter C. Thirds four D. Threes fourth

10. 1). Tom is____ in the row. A. a second B. the second C. two D. second

2). The girl wanted to sing___ song in English.

A. the others B. a second C. other D. the second

3). Now let me have____. A. the third try B. a third try C. third try D. this third try

Key:1. A 2. C 3. B 4. D 5. A 6. C 7. B 8. A 9. A 10. B 11. C 12. D 13. D

14. D 15. B 16. D 17. D 18. B 19. B 20. B 21. A 22. C 23. B 24. A 25. D

26. B 27. A 28. C 29. D 30. B 31. C 32. A 33. B 34. C 35. D 36. C 37. D

38. D 39. D 40. B 41. A 42. A 43. D 44. D 45. C 46. B 47. B 48. B 49. B 50. A

答案: 1 . 1-2 c c 6. 1-4 d c a d

2. 1-5 d a b a c 7. 1-5 b b b b c 3. 1-3 b d a 8. 1-3 d a b

4. 1- 2 c b 9 .1-3 b c a 5. 1-3 b a a 10. 1-3 b b b

网站首页网站地图 站长统计
All rights reserved Powered by 海文库
copyright ©right 2010-2011。
文档资料库内容来自网络,如有侵犯请联系客服。zhit326@126.com