haihongyuan.com
海量文库 文档专家
全站搜索:
您现在的位置:首页 > 初中教育 > 初中英语初中英语

七年级上册英语教学计划

发布时间:2013-11-02 09:48:10  

七年级英语教学分析与教学策略

一.教学目标

A.语言知识B.语言技能C.情感态度D.学习策略E.文化意识

(一)学生情况分析

1.学习水平不均

有的学生对小学英语比较重视,学得很好,基本上可以很快进入初一的英语学习,但有的学生或学校不重视,学得很不好,特别是在农村学校,还有几个甚至完全没有学过。2.学习习惯不好。学生刚刚从小学进入初中,处于一个衔接的阶段,学习任务加重,学习的习惯可能不是很好,没有形成一定的适合自己的方法,或者以前的学习方法不再适合初中繁复的学习,所以学习方法都还有待改善。

(二).教材分析

本套初一教材共分十五个单元,每单元分Section A和Section B以及Self check三部分。 SectionA : 1a呈现本单元的重点单词,语法结构与功能;1b 呈现任务型听力练习;1c结对练习核心对话;2a,2b是多种听力练习;2c呈现不同的任务。Grammar Focus 呈现语法功能重点;3a-4b提供多种课堂活动。

Section B: 1a此会扩展;1b新旧知识综合运用,同时在原有基础上有所扩展;2a,2b为听力练习;3a-3c提供各类练习形式,随着所学内容的加深,逐步扩展成阅读和写作练习。4a为创造性活用所学知识提供各类课堂活动。

Selfcheck:使学生对自己的英语水平有明确的认识。自我评价,包括词汇知识的评价,语言应用能力的评价和幽默卡通。

二. 教学内容

1.知识方面:

词汇:434个

短语:34组

句型:1.What questions 2.Yes or no questions and short answer—s 3.How do you spell it?

4.Where questions 5.Let’s….. 6.Affirmative and negative statement 7.How much questions

8.When questions 9.How old are you ? 10.W hat kind of movies do you like? 11.What time is it ?

12.Why questions 13.Who questions

语法项目:1.present tense to be and to like 2.demonstratives :this that these those 3.possessive adjectives: my you're his her 4.subject pronouns:I he she they 5.plural nouns 6.prepositions:on in under 7.adjectives of quality 8.modal verb can 9.adverbs of frequency

语音:48个音素,其中20个元音,28 个辅音。

功能话题:1.meeting friends 2.things around you 3.colors 4.making new friends 5.things in the class room 6.the family 7.things around the house 8.spending time with friends 9.food

10.shopping 11.dates 12.movies 13.joining a club 14.daily routines 15.school subjects

2.技能:技能包括听说读写,这四个方面的内容。

三.教学模式:采用学生主体,教师主导,任务中心,活动载体的任务型语言教学的套路。

四.教学管理措施:初一年级是英语学习的基础阶段,也是最为关键时期。基础打不好,直接影响学生整个初中阶段,乃至高中、大学 ,以后的英语学习。所以做好初一英语的教学工作至关重要。对此我制定了以下措施:(一)注重发音教学,加强语音教学的趣味性。(二)以旧引新,重视中小学英语知识之间联系(三)在导入新课中教学词汇。

新课标英语上册练习题

Unit 1 My nane'sGana

一. 填入所缺的字母。

m__ n__m__ n__c__ y__ __r m__ __t y_u wh_t _s _t t_ cl_ck h_ll_ h_ __r__ng__

二. 单项选择

( )1."______ your name?" "My name is Ann."

A.What B.What’s C.what D.what’s

( ) 2.--Nice to meet you . --__________________.

A.Hi B.Hello C.Nice to meet you,too D.Good morning

( ) 3._______name is Bob.What’s ________name?

A.I ,you B.My, your C.I,your D.My ,you

( ) 4.--Hi,Helen. --____________. A.Hello,Eric. B.Good morning. C.Thanks

Unit 2 Is this your pencil?

I.单项选择

I.( )1.询问某个东西用英语怎么说,你通常会问:

A. What’s those? B. What color is it?

C. Is it a pen? D. What’s this in English?

( )2.把你的好朋友John介绍给别人认识的时候,你通常会说:

A. Nice to meet John. B. She is my friend.

C. This is John. D. Nice to meet you, John.

( )3.课堂上你正确回答问题之后,英语老师通常会对你说:

A. Not good. B. Very good.

C. What letter is this? D. Don’t sit down.

()4.This is _____eraser and that’s_____gold ring. A.a, a B.an, an C.a, an D.an, a

( )5.—What’s this_____Chinese? ---It’s “Dian shi.” A.in B.of C.at D.for

( )6.____Gina, this is _____book. A.I’m, my B.I’m, an C.She’s, his D.He’s, her

( )7.This is _____apple. It’s ____red apple. A.a, a B.a, an C.an, a D.an, an

( )8.Kate is ____English. She is _____Englis student. A.an, an B./,/ C.an,/ D./, an II.选出与其他不属于同一组的单词

( ) 1. A. your B. her C. his D. you

( ) 2. A. baseball B. eraser C. ruler D. pencil

( ) 3. A. notebook B. call C. key D. Ring

unit3 This is my sister

Ⅰ.按要求写出相应的词

1.this(反义词)________ 2.these(反义词)________

3.it(复数形式)________ 4.that(复数形式)________

5.photo(复数形式)________ 6.picture(复数形式)________

7.cousin(复数形式)________ 8.friend(复数形式)________

9.son(对应词)________ 10.sister(对应词)________

Ⅱ.根据句意及首字母写出单词

11.My father’s mother is my g ________.

12.My father’s father is my g ________.

13.My father’s sisters are my a ________.

14.My father’s brothers are my u ________.

15.My uncle’s children are my c ________.

III..单项选择。(15%)

1.Mr.White,________ my father.

A.it is B.this is C.this D.that

2._____ am a Chinese student.

A.He B.She C.I D.They

3.They ______ brothers.

A.are their B.is their C.are they D.is they

4.-Is Nancy your sister?

-__________.

A.Yes,he is B.Yes,she is C.No,he is D.No,she is

5.-What is that?

-It is _______ case.

A.his a B.a his C.his an D.a

IV. 根据下面的例句,将下面的句子变成复数形式 (5分)

Model: This is a pencil. → These are pencils.

1. This is a pencil. ____________________________________.

2. What’s that? ____________________________________?

3. Is this an eraser? ____________________________________?

4. No, it isn’t. ____________________________________.

5. That is my teacher. ____________________________________.

Unit 4 Where’s my backpack

Ⅰ.根据上下文,用合适的介词填空。

1. ----Where’s the backpack? Is it _____ the table?

----No, it isn’t. It is on the table.

2. ---- Where’re the books? Are they on the sofa?

---- No, they aren’t. They are ______ the bed.

3. ---- Where is the pencil case? Is it _____ the backpack?

4. ----Where are the keys? Are they _______ the dresser? No, they are on the sofa.

5. ---- Where’s the soccer ball?

----Oh, it’ s ____ her desk

II.根据句意,写出划线词的对应词或反义词

1.His first name is John,and his ________ name is Brown.

2.________ your pictures here. Take the books there.

3.Linda is my ________, and Clark is my uncle.

4.Ask and ________ these questions.

5.The parents have a son and a ________.

七年级英语期中试卷

一、 听力部分(20分,每小题1分)

A)听录音,找出你所听到的内容,将其序号填写在题前括号内。

( )1.A.am B.pm C.km

( )2.A.WTO B.WHO C.WPO

( )3.A.OPEC B.APEC C.IPEC

( )4.A.93564 B.95364 C.95346

( )5.A.thirty B.thirteen C.fifteen

( )6.A.who’s B.whose C.How’s

( )7.A.He’s B.His C.He

( )8.A.their B.there C.they’re

( )9.A.late B.lake C.cake

( )10.A.short and thin B.short and slim C.thin and small

二、字母:写出下列单词相应的大小写。(5分,每小题0.5分)

eq___________ vip___________ prc___________ walk_______

candle__________ SOFA______________ HOUR______________

FRUIT_______ AGAIN_____________ BALCONY___________

三、词汇(15分,每小题1分)

A)根据句意或中文提示完成各句

1. The boy is an___________(美国)student.

2. ---Are these___________(鞋子)your mum’s?

---Yes,they are.

3. How many____________(图画)are there on the wall?

4. Is this your teacher’s_____________(办公室)?

5. ---____________yellow bag is it?

---It’s Millie’s.

B)词组英汉互译

1、一些新朋友 6、on the first floor

2、15只新盒子 7、go to school

3、擦黑板 8、in the middle of

4、她的白衬衫 9、these brown kites

5、在花丛后面 10、lots of clean rooms

四、单项选择题(15分,每小题1分)

( )1.You,Alan and I______all in Class 1,right?

A.am B.is C.are D.be

( )2.---_________the boy over there?

---He’s my cousin.

A.Who B.Who’s C.What D.What’s

( )3.Are these your tennis rackets?______________.

A.Yes,they’re B.No,they aren’t C.Yes,it is D.No,it’s not

( )4.---________their English teacher from England?

---Yes,she______.

A.Are,is B.Is,are C.Are,are D.Is,is

( )5.This is my mother’s______old bag.But it’s beautiful.

A.a B.an C.the D./

( )6.There________a teddy bear and two balls in the box.

A.have B.has C.are D.is

( )7.Look at Nick’s new shirt.________yellow.

A.They’re B.It’s C.Its D.This is

( )8.---___________are they from?

---China.

A.Where B.What C.Who D.How

( )9. There are______students in our school.

A.nine hundreds B.nine hundred

C.nine hundreds of D.nine hundred of

( )10._____lateagain!The teacher is in the classroom.

A.Not B.Don’t C.Not be D.Don’t be

( )11.---Is there any bird in the tree?---______________.

A.Yes,there is some B.No,there isn’t some

C.Yes,there is any D.No,there isn’t any

( )12.These are my cousins.________names are Kate and Bob.

A.Their B.Her C.His D.Its

( )13.There is a lake________the park.

A.between B.on the right of C.under D.on the left

( )14.My mother is a nurse._______ your mother?

A.What colour B.What about C.How old D.How many

( )15.---Look,this is a family photo.This is Uncle Sam.

---Oh,_______.

A.thank you B.he’s strong C.how are you D.good morning

五、从(B)栏中选出(A)栏的答语(5分,每小题0.5分)

(A) (B)

( )1.What’s your mother? A.They’re under the bed.

( )2.What’s your aunt’s name? B.It’s a pair of brown jeans.

( )3.How is your sister? C.There are about twenty.

( )4.Are you new students? D.She’s an English teacher.

( )5.Whose trousers are these? E.Yes, I am.

( )6.Where are my new shoes? F.She’s Millie Brown.

( )7.You’re Mary right? G.Yes,we are.

( )8.How many boys are there in your class? H.She’s fine.

( )9.What colour are your jeans? I.They’re Millie’s.

( )10.What’s in the bag? J.They’re brown.

六、完成下列对话(10分,每空格1分)

A)A:Hi,Peter. B)A: What are these ?

B:Hi,Nick.What is that? B: ______are caps.

A:It’s a photo _____ my family. A: Is this a cap?

B:________that? B: No,it’s a _______ .

A:She’s my mother. A: Is it______coat?

B:______she a doctor? B: No,it’s not _____coat.

A:________,but my father is. My coat is blue.It’s Mum’s

B:My father is a _______,too. A:Oh.yes.It’s ________.

七、汉译英(10分,每空格0.5分)

1、这是什么?是一张橙色的椅子。

________ this? It’s__________ __________ ____________.

2、那些是谁的风筝?是我的。

_____________are__________ ___________? They’re____________.

3、这件T恤衫是什么颜色的?是褐色的。

______________ ____________is this T-shirt?_________ _________.

4、A楼在哪里?在图书馆附近。

__________ _______Building A? It’s_________the __________.

5、请不要关窗。

______ _______ _______ ________,please.

八、阅读理解(20分,每小题1分)

A

Hello!I’m Li Lin.I’m a girl.I am twelve years old.I am short and slim.I am from China.Now I leam English in London,England.I like English very much.There are six people in my family.They are my father,my mother,my brother,my sister and I.They are in Beijing.

Hello!I’m Helen.My Chinese name is Hai Lun.I’m an American.My parents(父母)live in Lindon.I’m twelve.I’m fine.I am very tall and strong.Am I a girl?Yes,I am.I’m in Nanjing,China now.I want to learn Chinese.I know China is a great and an old country with a long history(历史悠久).I like music.I want to be a singer(歌手).

根据短文所提供的的信息补全句子,每空一词,首字母已给出。

1.Li Lin is a Chinese g_______________.

2.Li Lin is in E___________now.

3.His family is a b________family.

4.Hai Lun is H____________Chinese name.

5.Helen is from A___________.

B

A Family Tree

Grandpa(teacher)

Grandma(teacher)

Father(policeman),Uncle(doctor)

Mother(nurse),Aunt(worker)

I(student)

Sister

根据图表所提供的信息补全句子,每空一词。

1.My father is a_________.

2.My uncle is young.He is a__________.

3.My aunt is in Shanghai.__________is a worker(工人).

4.My grandpa is a ________ .He is old now.

5.There are eight people(人)in my ___________.

C

This is a picture of a classroom.You can see a teacher’s desk,five desks and

six chairs.You can see a girl and a boy,too.

Four English books are on the teacher’s desk.One pencil-box is on a desk.Two

pens and two rulers are in the pencil-bix.A schoolbag is behind a chair.A ball is on

the floor.

The girl is Lily.She is 12.The boy is Mike.He is 11.They are in Class 5.They are

good friends.Their teacher is Mr King. He is not here.

根据短文内容选择正确答案

( )1.What picture is it?

A.It is a picture of boys and girls.

B.It is a picture of desks and chairs.

C.It is a picture of pens and pencils.

D.It is a picture of a classroom.

( )2.Where are the two pens?

A.They are in the pencil-box.

B.They are on the teacher’s desk.

C.They are behind the chair.

D.They are on the floor.

( )3.Who is eleven?

A.Lucy. B.Lily. C.Mike D.I don’t know.

( )4.Who is their teacher?

A.Mrs Green. B.Mrs King. C.Miss King. D.Mr King.

( )5.Are Lily and Mike good friends?

A.No,they are. B.Yes,they aren’t.

C.No,they aren’t. D.Yes,they are.

D

初一年级英语期中试卷答案

一、听力部分:

A)1.B.pm 2.B.WHO 3.A.OPEC 4.C.95346 5.B.thirteen

6.C.How’s 7.C.He 8.C.they’re 9.B.lake 10.A.short and thin

二、字母(略)

三、词汇:

A) 1.American 2.shoes 3.pictures 4.office 5.whose

四、1.C 2.B 3.B 4.D 5.D 6.D 7.B 8.A 9.B 10.D

11.D 12.A 13.B 14.B 15.B

五、1.D 2.F 3.H 4.G 5.I 6.A 7.E 8.C 9.J 10.B

六、A) of whe’s Is No doctor

B) They coat your my hers

七、1.What’s , an oranger chair 2.Whose , those kites , mine

3.What colour , It’s brown 4.Where is , near , library

5.Don’t close the window

八、A.1. girl

B. 1.policeman

C.1. D 2.A

D.1.F 2.F

2.England 3.big 4.Helen’s 2.doctor 3.He 4.teacher 3.C 4.D 5.D 3.F 4.F 5.T 5.America 5.family

网站首页网站地图 站长统计
All rights reserved Powered by 海文库
copyright ©right 2010-2011。
文档资料库内容来自网络,如有侵犯请联系客服。zhit326@126.com