haihongyuan.com
海量文库 文档专家
全站搜索:
您现在的位置:首页 > 初中教育 > 初中英语初中英语

2013-01 解析版 海淀区八年级第一学期期末英语试题

发布时间:2013-11-03 11:42:38  

2012——2013年北京市海淀区八年级上学期期末英语

2013.1

知识运用

四、单项填空(共12分,每小题1分)

从下面各题所给的A、B、C、D四个选项中,选择可以填入空白处的最佳选项。 21. I‘m going skating. Would you like to go with _____?

A. I B. me C. my D. mine

22. Nina is my classmate. She came to Beijing with her parents_____ 2010.

A. on B. at C. in D. for

23. Carol is good at drawing and she wants to be a(an) _____ in the future.

A. worker B. driver C. pilot D. artist

24. —Where can I buy some new clothes? —You can go to Jeans Corner. It has _____ clothes in town.

A. the worst B. the best C. worse D. better

25. The children had fun _____ to the mountains on their last day off.

A. go B. goes C. to go D. going 26. I‘d like to go to your party, _____ I ?m too busy today.

A. but B. and C. so D. or

27. It was cold yesterday, so I ____ at home and listened to music.

A. stay B. stays C. stayed D. am staying

28. —____ did you study in London? — For about three years.

A. How far B. How longC. How much D. How often

29. Paris is a good place to go sightseeing. Mike ____ a vacation there next summer.

A. is taking B. takes C. took D. take 30. Laura, you ____ eat too much junk food. It‘s bad for your health.

A. can B. may C. needn‘t D. shouldn‘t

31. My best friend Tony is outgoing and he makes me ___ every day.

A. laugh B. laughs C. laughing D. to laugh

32. I asked two students about their hobbies. ______ of them like swimming.

A. All B. One C. Both D. Each

五、完形填空(共14分,每小题1分)

阅读下列短文,掌握其大意,然后从短文后各题所谓的A、B、C、D四个选项中,选择最佳选项。

(A)

Class 9 had a great time on the school trip. They went to Blue Water Aquarium for the day. they visited the Visitors‘ Center and watched a movie about sharks. Then they watched a dolphin show. After lots of gifts. Finally, tired but happy, they took the bus back to school. At the end of the day, the science 33. A. First B. Next C. Third D. Finally

34. A. panda B. octopus C. giraffe D. elephant

35. A. ate B. put C. lost D. bought

36. A. clam B. angry C. happy D. serious

(B)

I always think of my father. I can describe him as if he were sitting next to me. I remember his smile, his eyes, and his blonde curly hair. I also my father taking his medicine and following the doctor‘s day I asked him, ―why do you take the medicine and why are there so many things you can‘t eat, Daddy?‖ He looked into my eyes and said, ―_to worry about, dear.‖ Not long after that my father passed away.

I was nine years old then, so my mother didn‘t tell me _died of a heart disease(疾病). And I always thought about doing something to help people like my father. I 治愈) the disease. That is what I want to do most in my life.

In 2006, I took part in a health program as a to achieve my dream. I spent four weeks taking 治疗) diseases. I went to a hospital once a week, talking to the patients and comforting them. This was the most wonderful part because I saw the I hope I can become a doctor and find a cure for the heart disease, and then another child will not go through the heartbreak of losing a family member. 37. A. see B. keep C. forget D. remember

38. A. strict B. healthy C. common D. balanced

39. A. Everything B. Something C. Anything D. Nothing

40. A. how B. why C. when D. where

41. A. strong B. friendly C. outgoing D. outstanding

42. A. guessed B. decided C. agreed D. found

43. A. key B. way C. note D. secret

44. A. heard B. taught C. showed D. watched

45. A. worry B. stress C. care D. gift

46. A. beat B. save C. join D. tell

阅读理解(共34分)

六、阅读下列短文,根据短文内容,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选择最佳选项。(共22分,每小题2分)

(A)

We have some great recipes just for girls and boys. Are you ready to make some yummy food?

47. Children must ask for help when they _________________.

A. add honey to the kiwi B. cut off the top of the kiwi

C. freeze the fresh fruit

D. put the fruit in the blender

48. How many ingredients do we need to make ice blocks?

A. 2 B. 3 C. 4 D.5

49. We need _______ to make the cold drink.

A. honey B. yogurt C. fresh fruit D. orange sherbet

(B)

It was the first day of Grade Two.

In the back of the classroom was a face that was not familiar. There sat a boy with dark hair and glasses. Sam had never seen him before.

Mr. Dave called the students by their names. The students put up their hands when their names were called. ―Li Ming?‖ said Mr. Dave. The boy in the back raised his hand.

Li Ming was from China. His family had moved to the United States during the summer. He seemed quiet and shy.

Sam tried to talk to Li Ming, but he did not answer. He only smiled. Finally, Sam understood why. Both the country and the language were new to him.

That night Sam asked his mother for help. Together they looked up some Chinese words on the Internet. Mom helped Sam pronounce the words again and again so that he could learn to say them correctly.

The next morning, Sam went to talk to Li Ming. Then he stopped. He was afraid he would sound foolish. ―This must be how Li Ming feels,‖ he thought.

―Hello,‖ he said, using the Chinese words he had learned. ―I am your friend.‖

Li Ming looked surprised. He answered Sam in Chinese. Sam had no idea what Li Ming was saying. ―My English is not too good yet,‖ explained Li Ming.

―Neither is my Chinese,‖ said Sam.

―I will teach you,‖ offered Li Ming.

―And I will teach you,‖ said Sam.

Sam pulled a ball out of his backpack. ―Want to play catch?‖ he asked. Li Ming smiled. Sometimes words are not even necessary.

D50. Which picture shows the beginning of this story?

51. Li Ming smiled when Sam talked to him for the first time because ________.

A. he didn‘t know anyone B. he didn‘t understand Sam well

C. he was a kind boy D. he was not listening to Sam 52. Sam asked his mother for help to _____________.

A. talk to Li Ming B. know about Li Ming C. travel in China D. learn about China

53. What will most likely happen to Sam and Li Ming at the end of this story? A. They will talk to each other in Chinese B. They will help other students in class.

C. They will play a ball game together. D. They will study English together

(C)

From preschool to high school we have been told to ―be yourself‖ or‖ be who you are‖. But what do those saying even mean? Does it mean to say exactly what you are thinking, not to learn from someone else? Could it mean to act only according to your nature and not let anything else influence you?

I‘ll be honest that I don‘t believe in ―being yourself‖. I believe in becoming a better person.

Before you make a decision to come after me, let me make it clear. I am not saying that we should try to become the person like our favorite pop star or sports athlete. What I am saying is that we should all be trying to become a better person, and there is nothing wrong with using a role model(楷模) to achieve this.

I know that I am not perfect. I have my faults(过错), just like anyone else, but doesn‘t it make us better to try to fix them? Let me give some examples. If your grades are getting worse because you‘re getting a little lazy, you should try to become a little more hard-working. Or, if you find yourself accidentally hurting someone‘s feelings because of what you said, you might want to be a little more careful of what you say. No one is perfect, but if doesn‘t mean we can‘t I also don‘t see the problem with modeling some of your life after someone else. I still have my role models, whom I try to learn from, and I wouldn‘t be the same if I didn‘t model a bit of my life after them. For example, I have always admired the ideas of Mahatma Gandhi in India; I have even taken some of his lessons to heart such as ―An eye for an eye makes the world go blind.‖

In my mind, the present happens too fast for us to ―be who we are‖. By the time we have even found out who we are, that person is really only who we have been. I believe that people show themselves by who they are trying to become, not by who they are or who they have been. 54. The writer thinks that using a role model to achieve a dream is ____ .

A. difficult B. creative C. helpful D. easy

55. What does the underlined phrase A. look for B. care for C. wait for D. fight for

56. According to (根据) the passage, the writer agrees that _______. A. we should be famous like our favorite pop star

B. we should show others who we are trying to be

C. it‘s necessary to make our life the same as others

D. it‘s important to find out more faults about ourselves

57. Which is the best title for this passage?

A. Be a Better Person B. Be Who You Are

C. Learn from Others D. Live a Better Life

七、阅读短文,根据短文内容,从短文后的五个选项中,选出能填入空白处的最佳选项。选项中有一项为多余选项。(共4分,每小题1分)

It would soon be Halloween. Mommy and Daddy wanted their kids to have fun!

―Let them go to the Fall Festival with Grandma. That would be lots of fun!‖ Daddy said. ―Great,‖ Eva added. ―Mommy, let us go to the Fall Festival.‖

―__‖ Micah asked. Mommy told him that it was a place where the people from Grandma‘s church(教堂) would have games When Halloween came, Grandma drove over to get Eva and Micah. The festival was outside in a park. There were horse rides, a petting zoo and lots of games to play. They really enjoyed eating and drinking. There was so much to do they didn‘t have time to do it all.

They stayed until the rides closed and then they walked back to the car in the dark. ―_fun.‖ Micah said. ―Me too, thanks for taking us, Grandma.‖ Eva said. Grandma just smiled. She was happy too.

八、阅读短文,根据短文内容回答问题。(共8分,每小题2分)

Joe is an American teenager who loves to dance. He knows all popular dance steps(舞步). The minute the music starts, this thin but handsome nineteen-year old, dances with it at once. Nothing is special about this except for one little fact. Joe cannot hear a note music that he dances to.

Still, when music starts, something physical happens to him; he can feel a change of the air. It is this ―something‖ that makes him such a good dancer that he will take part in a dance competition late September, in Washington.

When Joe was a baby, he had a serious illness, which took his hearing. When he was three, his family was so poor that he was sent to the Blacks. They believed that every child was special and always told Joe, ―You will do everything that other kids do. Keep trying and nothing can hold you back.‖ So when Joe was a child, he began to study the movements of dancers on TV. Until one day he thought, ―I could try this myself.‖ He started to dance like Michael Jackson. After a while, he didn‘t need to look at the screen. From then on, he knew he had that ―something‖.

Joe is happy to have this chance to show his dancing skills to people. After the competition, he plans to go to college and major in dancing because he wants to become a professional dancer. Life is good, Joe feels. He hopes that he can stop people from seeing him as the dancing boy who cannot hear. He only wants to be known as the boy who can dance.

62. Can Joe hear a note of music that he dances to?

63. Where will Joe take part in a dance competition?

64. Why does Joe plan to go to college?

65. What can we learn from Joe?

62. No, he can‘t. / No.

63. In Washington.

64. Because he wants to become a professional dancer.

65. We should never give up. / We should believe in ourselves. / We should keep trying.

书面表达(共20分)

九、完成句子(共8分,每小题2分)

根据中文意思完成句子。

66.让我们停止谈论开始行动吧。

_____________________________________ stop talking and take an action.

67.吉姆年龄太小,不能独自一人去上学。

Jim is ________________________________ go to school by himself.

68.上周我的笔友寄给我一张漂亮的明信片。

My pen pal ___________________________ a beautiful postcard last week.

69.琳达(Linda)每天花半小时骑自行车到学校。

It ___________________________________ get to school by bike every day.

66. Let‘s

67. too young to / so young that he can‘t

68. sent me

69. takes Linda half an hour to

十、文段表达(共12分)

70. 人生因梦想而精彩。人人都有不同的梦想,有人想当医生帮助他人,有人想环游世界……你有什

么兴趣爱好呢?你的梦想是什么?你打算如何实现呢?请根据以上提示,以―My Dream‖为题,写一篇不少于60字的文段,提示词仅供参考。

outgoing, want to do, like doing, future, study hard, help others

Possible version 1:

Different people have different dreams. So do I.

I do want to be a teacher when I grow up because I am outgoing and I like kids very much.

I am also interested in reading and I like helping others. If I am a teacher, I will help my students learn more knowledge and grow up happily. I hope I am not only their teacher, but also their good friend.

To achieve my dream, I am going to study hard first, then I am going to study in a university to learn education andother subjects, such as English, geography and so on. Finally, I‘m going to find a job as an English teacher.

I‘m sure my dream will come true one day. I believe I can be an excellent teacher with my effort in the future.

(137)

Possible version 2:

Everyone keeps a dream. Some hope to be a doctor to relieve pain; others think about travelling around the world.

My dream is to be a lawyer, for I‘m an outgoing girl who cares about right and wrong. I like debating on interestingtopics and have a sense of achievement if I persuade others.

To realize my dream, I‘m going to study some relevant subjects really hard. Besides, I‘m going to take

selectivecourses to get familiar with basic laws, reading more books on law as well. After that, I‘m going to major in law atcollege. Then, I will set up my own law firm to offer help to the poor in the future.

Although the dream cannot be touched, I indeed get stimulation from it. I do believe if the dream is big enough, thefacts don‘t count. (140)

海淀区八年级第一学期期末英语练习参考答案

2013-1

一、听对话,选择与对话内容相符的图片。(共4 分,每小题1 分)

1. C 2. B 3. A 4. C

二、听对话或独白,选择最佳选项。(共12 分,每小题1 分)

5. C 6. A 7. B 8. A 9. C 10. B 11. A 12. B 13. C 14. A 15. B 16. C

三、听对话,记录关键信息。(共4 分,每小题1 分)

17. Green 18. fever 19. Sunny 20. 531-246

四、单项填空(共12 分,每小题1 分)

21. B 22. C 23. D 24. B 25. D 26. A 27. C 28. B 29. A 30. D 31. A 32. C

五、完形填空(共14 分,每小题1 分)

33. A 34. B 35. D 36. C 37. D 38. A 39. D 40. B 41. A 42. B 43. B 44. D 45. C 46. C

六、阅读短文, 选择最佳选项。(共22 分,每小题2 分)

47. B 48. A 49. D 50. D 51. B 52. A 53. C 54.C 55. D 56. B 57. A

七、阅读短文, 还原句子。(共4 分,每小题1 分)

58. E 59. B 60. A 61. D

八、阅读短文, 回答问题。(共8 分,每小题2 分)

62. No, he can‘t. / No.

63. In Washington.

64. Because he wants to become a professional dancer.

65. We should never give up. / We should believe in ourselves. / We should keep trying.

九、完成句子(共8 分,每小题2 分)

66. Let‘s

67. too young to / so young that he can‘t

68. sent me

69. takes Linda half an hour to

十、文段表达(共12 分)

Possible version 1:

Different people have different dreams. So do I.

I do want to be a teacher when I grow up because I am outgoing and I like kids very much.

I am also interested in reading and I like helping others. If I am a teacher, I will help my students learn more knowledge and grow up happily. I hope I am not only their teacher, but also their good friend.

To achieve my dream, I am going to study hard first, then I am going to study in a university to learn education and

other subjects, such as English, geography and so on. Finally, I‘m going to find a job as an English teacher. I‘m sure my dream will come true one day. I believe I can be an excellent teacher with my effort in the future.

(137)

Possible version 2:

Everyone keeps a dream. Some hope to be a doctor to relieve pain; others think about travelling around the world.

My dream is to be a lawyer, for I‘m an outgoing girl who cares about right and wrong. I like debating on interesting

topics and have a sense of achievement if I persuade others.

To realize my dream, I‘m going to study some relevant subjects really hard. Besides, I‘m going to take selective

courses to get familiar with basic laws, reading more books on law as well. After that, I‘m going to major in law at

college. Then, I will set up my own law firm to offer help to the poor in the future.

Although the dream cannot be touched, I indeed get stimulation from it. I do believe if the dream is big enough, the

facts don‘t count. (140)

听力录音材料

一、听对话,从下面各题所给的A、B、C 三幅图片中选择与对话内容相符的图片。每段对话读两遍。

1. M: What‘s the most popular sport in your school?

W: Basketball, almost everyone likes it.

2. M: How was your school trip?

W: It was great. We went to the aquarium and watched a dolphin show.

3. M: Could you please lend me your bike this afternoon?

W: Sure, I‘m not going anywhere.

4. M: What are you going to be when you grow up?

W: I‘m going to be a nurse.

10

二、听对话或独白,根据对话或独白的内容,从下面各题所给的A、B、C 三个选项中选择最佳选项。每段对话或独白

读两遍。

请听一段对话,回答第5 至第6 小题。

W: Bill, what are you doing now?

M: I‘m playing computer games.

W: Could you clean your room now?

M: Mum, I cleaned it last Friday.

W: You have to clean it again for your party.

M: OK, mom! I‘ll do it with dad after dinner.

请听一段对话,完成第7 至第8 小题。

W: Hi, Frank. Did you play football yesterday?

M: Yes, I did.

W: What did you do after you played football?

M: I played chess with John.

W: Are you going to play chess again this afternoon?

M: No, we aren‘t. We‘re going to plant some flowers with David in the yard.

W: That sounds great.

请听一段对话,完成第9 至第10 小题。

M: Hi, Lucy. Can you go to see a movie with me after school?

W: I‘d love to, but I can‘t. I am going to see Emma.

M: What‘s the matter with her?

W: She has a stomachache. The doctor asked her to stay in hospital.

M: Oh, I am sorry to hear that. Hope she‘ll be better soon.

W: She‘s much better now, and the doctor said she could go home the day after tomorrow.

M: Well, is she coming back then?

W: Oh, no. She is coming back to school in two weeks.

M: Oh, poor Emma. That‘ll be boring.

W: You‘re right. Let‘s visit her and tell her what happened at school.

M: That sounds like a good idea.

请听一段对话,完成第11 至第13 小题。

W: Hi Jerry! I am Mary from Lives of the Very Famous magazine. Thank you for talking to me today.

M: Oh, you‘re welcome. It‘s nice to meet you, Mary.

W: Jerry, our readers want to know what you looked like when you were in high school.

M: During those years, I grew much taller than most of my friends. Being so tall made me feel

uncomfortable. I often

played jokes on other kids at school because I didn‘t want them to talk about my height.

W: What did your parents think of your jokes? Did they like them?

M: No, they didn‘t think what I did was funny. They always told me to be kind to others.

W: Who do you think gave you the greatest help as you grew up?

M: My father. His advice helped me a lot and I became a great leader in my school.

W: Jerry, as a leader, you really set a good example to others. Thanks for coming today.

M: You‘re welcome.

请听一段独白,完成第14 至第16 小题。

There are all kinds of pets for all kinds of kids: city kids, country kids, younger kids and older kids. But what would be

a good pet for you? Here is some advice.

First, you should talk it over with your parents. They can help you work out how much money you might need to

spend on your pet. Goldfish, for example, are cheap and easy to keep because you don‘t have to give them special

food.

Then, you should know what kinds of animals you can keep as pets. It would be difficult to keep a horse in your room,

so you‘d better not keep even small horses.

Another thing is how much time you will spend on your pet. Make sure you can spend a lot of time taking care of your

own pet.

Finally, remember that there are some animals you should never keep as pets. Take wild birds as an example.

These animals should not be brought to your home because they may make you sick. Even if you find them for sale

in a store, don‘t buy them.

三、听对话,根据所听到的对话内容和提示词语,记录关键信息。对话读两遍。

(共4 分,每小题1 分)

W: Hello, this is Mrs. Green. Is Dr. Smith there?

M: Yes, this is Dr. Smith. Is there anything I can do for you?

W: Dr. Smith, could you come to my house, please?

M: Is someone ill?

W: My son, Peter.

M: What‘s the matter with him?

W: I don‘t know. He has a headache and a bad stomachache.

M: Does he have a fever?

W: Yes, he has got a fever.

M: Keep him in bed. Where do you live?

W: We live at Number 44 Sunny Avenue.

M: Number 44 Sunny Avenue. Your telephone number, please?

W: My telephone number is 531-246.

M: 531-246. That‘s right. May I have your name again?

W: Mrs. Green. G – R – E – E– N, Green.

M: OK, I‘ll be there soon.

W: Thank you. Good bye, Dr. Smith.

网站首页网站地图 站长统计
All rights reserved Powered by 海文库
copyright ©right 2010-2011。
文档资料库内容来自网络,如有侵犯请联系客服。zhit326@126.com