haihongyuan.com
海量文库 文档专家
全站搜索:
您现在的位置:首页 > 初中教育 > 初中英语初中英语

上海版牛津英语7A期中试卷答题纸及听力文字和答案

发布时间:2013-09-18 20:31:44  

牛津英语7A期中调研试卷

Part One Listening (25分)

I.Listen and choose the right picture(听句子,选出与内容相符合的图片)(共5分)

:

1._____ 2._____ 3._____ 4._____ 5._____

II. Listen to the dialogue and choose the best answer to the question you hear(根据你听到的对话和问题,选出最恰当的答案):(共8分)

( )6. A. 16 B. 19 C. 18 D. 15

( )7. A. A fireman. B. A cook. C. A policeman. D. An engineer.

( )8. A. Juice. B. Bread C. Fruit. D. All above.

( )9. A. Ben. B. Mike. C. John. D. Jenny.

( )10. A. 62203386 B. 62205386 C. 62203886 D. 62208366

( )11. A. At six o’clock. B. At half past six.

C. At a quarter to six. D. At seven o’clock.

( )12. A. Yes, they are. B. Yes, they do.

C. No, they aren’t. D. No, they don’t.

( )13. A. Fifty yuan. B. Ninety yuan. 1

C. One hundred yuan.

D. One hundred and ten yuan.

III.Listen to the passage and tell whether the following statements are true or false(判断下列句子是否符合你听到的短文内容,符合的用“T”表示,不符合的用“F”表示):(共6分)

( )14. There was a baseball match on TV last night.

( )15. David went to bed after the match finished.

( )16. After breakfast, David ran to the bus stop.

( )17. David got on the bus first when he got to the stop.

( )18. David was not afraid to be late.

( )19. At last David was late for school.

IV.Listen to the passage and complete the following sentences(听短文,完成下列内容,每空格限填一词):(共6分)

20. We will have a school trip on ________.

21. This trip gives us a good chance to get nearer to the nature and relax ________.

22. The bus leaves at __________ in the morning.

23. We will meet at the school __________ before 7:15.

24. All the student should wear _________.

25. We are asked to put on sunglasses and hats because the ________ report says it will be sunny and hot.

Part Two Vocabulary and Grammar (37分)

I. Choose the best answer(选择最恰当的答案):(共17分)

2

( )26. Mike is _____ ambulance man. He usually wears _______

uniform.

A. a, a B. a, an C. an, an D. an, a

( )27. Some __________ came to our school for a visit that day.

A. Germans B. Germen C. Germany D. Germanies

( )28. There are ________ people walking and playing at weekends in the square.

A. five hundreds

C. hundreds of B. five hundred of D. hundred of

( )29. Kate didn’t tell us _________.

A. interesting something B. something interesting

C. interesting anything D. anything interesting

( )30. Football in one of ___________ in China.

A. more popular sport B. the most popular sport

C. more popular sports D. the most popular sports

( )31. Look, he ________ the floor in the classroom.

A. is moping B.mopped C. is mopping D. mopped

( )32. I’ve just got a ________ flat.

A. 70-square-metre

C.70 square metres B. 70-square-metres D. 70 square metre

( )33. Benny likes to ______ the light green jacket.

A. putting on B. put on C. wearing D. wear

( )34. Would you like ______ meat?

A. any more B. more any C. more some D.some more

( )35. ______ interesting the boy is!

3

A. What B. What an C. How D. How an

( )36. ----What kind of flat do you like?

---- I like the flat ______ 2 bedrooms and a balcony.

A. have B. has C. with D. of

( )37. The basket is too small for the puppy _______.

A. to sleep B. to sleep to C. to sleeping D. to sleep in

( )38. The foreigners arrived _____ Shanghai late _____ night.

A. at, at B. in, at C. in, in D. at, in

( )39. Tony is _______ a new job.

A. looking up

B. looking at D. looking after C. looking for

( ) 40. He __________ in the factory since he left school ten years ago.

A. works B. worked C. was working D. has worked

( ) 41.----Tony failed in the exam yesterday.

------ ______________.

A. Congratulations.

C. What a pity! B. Well done. D. That’s right.

( )42. ----Thank you for your help.

----- __________.

A. Don’t say so.

C. All right. B. It’s my pleasure. D. That’s great.

II.Complete the sentences with the given words in their proper forms(用括号中所给单词的适当形式完成下列句子)(共8分)

43. The SPCA tries to keep animals from__________. (dangerous) 4

44. We call people from Canada ____________. (Canada)

45. Autumn is the ________ season of a year. (three)

46. The students must read the books _________ in the library. (quiet)

47. She is __________ at singing than dancing. (good)

48. He is only five, but he can take care of __________. (he)

49. Hong Kong is such a(an) _________ city that so many people come and work here. (national)

50. We are very ________ about our trip to Thailand. (excite)

III.Rewrite the sentences as required(按要求改写句子,每空格限填一词)(共12分) 对划线部分提问)

_________ ________ does it take you to get there by taxi? 对划线部分提问) _________ ________ the Palace Museum?

53. My sister likes English better than maths.(保持句子原意)

My sister __________ English ______ maths. 对划线部分提问)

_________ ________ a secretary usually do?

55. I have already visited the Bund. (改为否定句)

I ________ visited the Bund ________.

56. He’s never been there before. (改为反意疑问句)

He’s never been there before, ________ ________?

5

Part Three Reading and Writing (38分) I.True or False(判断下列句子是否符合短文内容,符合的用“T”表示,不符合的用“F”表示)(共6分)

This week I tried two new restaurants ----Michelle’s and Anton’s. They are both French restaurants downtown. Michelle’s is a small place with about twenty tables. The waiters and waitresses are very friendly, and I had a chocolate cake and coffee. The chicken was delicious, but the cake was too dry. The meal cost about twenty dollars.

Anton’s is a much bigger restaurant, and it was very crowded on that night. I waited twenty minutes for a table. Anton’s is noisier than Michelle’s and the waiter was very slow with my meal. I ordered soup and a steak with fried potatoes and vegetables. The soup wasn’t very hot. The steak was Ok, but the vegetables weren’t very good. For dessert, I had ice cream. The meal was really expensive-----about forty-five dollars.

( )57. Both of Michelle’s and Anton’s are French restaurants.

( )58. Michelle’s is much bigger than Anton’s.

( )59. The writer waited twenty minutes for a table at Anton’s.

( )60. The service at Michelle’s is better than that at Anton’s.

( )61. The food at Michelle’s is much cheaper than that at Anton’s.

( )62. From the text, we can guess that the writer liked Anton’s better than Michelle’s.

II. Choose the best answer (选择最恰当的答案)(共5分)

The day was like any other day in his life, Tom walked past the shop 6

on the street corner. He stopped to look at the front row of shoes, and he felt happy to see that the pair of shoes he wanted very much was still there. Looking down, he felt sorry for himself. He really wanted to have them for his birthday.

He sadly walked away and thought how to tell his mother about it. He knew she would give him anything he liked if she could. But he also knew very well she had little money. He decided not to go home at once, as he looked worried and his mother would notice(注意) it. So he went to the park and sat on the grass. Then he saw a boy in a wheel chair(轮椅). He noticed that he boy move the wheel with his hands. Tom looked at him carefully and was surprised to see the boy have no feet. He looked at his own feet. “It’s much better to be without shoes than without feet.” He thought. There was no reason for him to feel so sorry and sad. He then went home and smiled.

( )63. Tom passed the shop _________.

A. on foot B. by bus C. by bike D. in a car

( )64. Why did Tom stop in front of the shop? Because he wanted_________.

A. to buy the shoes

B. to look at the shoes he liked

C. to change shoes in the shop window

D. to sell his old shoes

( )65. The pair of shoes he liked was _________.

A. bought by his mother B. quite cheap

C. not there D. not sold yet

7

( )66. Tom went into the park because he __________.

A. had nothing to do

B. wanted to see the boy

C. was thinking how to tell his mother about the shoes

D. held his birthday in the park

( )67. From the story we can know that Tom _______

A. liked the boy in the park very much B. loved his mother

C. didn’t want to go to school D. didn’t want to stay at home

III.Read the passage and answer the questions(根据短文内容,回答问题) (共5分)

A student found a part time job in a restaurant. Many other students also worked there. Their job was washing dishes. It was an easy job, but the boss said, “You must wash every dish seven times.”

At first, the student was very careful and the boss was happy with him. After one month, the boy found that the boss didn’t check very often. He thought, “There is no difference between five times and seven times.” So he just washed five times. He worked very fast. The boss was even happier. One day, one of his new friends asked him why he could wash so fast. He told him the secret. The other was surprised but didn’t say anything. A few days later, the boss knew about it and fired(解雇) the boy.

Then the boy went to other restaurants, but all of them said, “Go away! You are not honest. We don’t need you.” The boy was sad, but he could do nothing.

68. How many times must the student wash every dish?

8

69. The boss was happy with the boy at first, wasn’t he?

70. Who did the boy tell the secret to?

71. Did the boss find out the secret why the boy could wash dishes so fast?

72. Why couldn’t the boy find any jobs after that?

IV.Choose the words or expressions and complete the passage(选择最恰当的单词或词语完成短文)(共7分)

Before you go to another country, it is a great help if you know not only the language but also some of the of that country.

When people are introduced to each other in Britain, they say “” and shake hands. They do not generally shake hands when they just meet or goodbye. , they shake hands after a long absence or when they will be away from each other for a long time.

Once a group of German students went to England for a holiday. Their teacher had told them that the English people shake hands. So when they met their English friends at the station, they kept their hands often as possible, so they extended their hands at once. The situation was so funny that everybody , and this broke the ice at their first meeting.

( )73. A. habit B. customs C. relatives D. names

( )74. A. How are you? B. Would you like to know me?

C. How do you do?

name? D. Would you please tell me your

9

( )75. A. tell B. say

B. However

B. usually C. talk C. So D. speak D. But D. seldom ( )76. A. And ( )77. A. always C. sometimes

( )78. A. in the air B. in the sky

C. on their head

( )79. A. cried

away

V. Read the passage and fill in the blanks with proper words在短文的空格内填入适当的词,使其内容通顺,每空格限填一词,首字母已给)(共7分)

Yesterday the Class Two students visited a ship their teacher, Miss Wu. The ship came back to Shanghai from the South Pole the ship. After that, the captain took them to the sitting-room. about the South Pole.

“We’ve just been to the South Pole,” he said. “It is very cold. The ground is always are storms. We have set up a base at the South Pole. It’s called the Great Wall Station. Many scientists are working and living at the station. They about it.

All the students were very interested in the South Pole. The captain asked them, “Would you like to work at the South Pole in the future?” “Yes, we’d love to,”80. w________ 81. a________ 82. s________ 83. f________

84. c________ 85. i________ 86. v________ D. by their sides C. shouted D. ran B. laughed

10

VI. Writing (作文) :(8分)

Write a passage of at least 50 words about the topic “My Favourtie Pet.” (以“我最喜爱的宠物”为题写一篇不少于50个词的短文,标点符号不占格)。

Use the following points as a reference. (以下内容仅供参考)

◆What is your favourtie pet?

◆What does it look like?

◆How do you look after it?

11

牛津英语7A期中调研试卷答题纸

Part One Listening (25分)

I. Listen and choose the right picture

1._______ 2. _______3. _________ 4. _______ 5. ________

Ⅱ. Listen to the dialogue and choose the best answer to the question you hear:

6. _____7. ____8. ____9. _____10._____11. ___ 12.___13. _____

III.Listen to the passage and tell whether the following statements are true or false

14. ______ 15. ______16. _____7. ______18. ____19. ______

IV.Listen to the passage and complete the following sentences

20. _________ 21._________ 22. _______

23. _________ 24. ________ 25. _________

Part Two Vocabulary and Grammar (37分)

I. Choose the best answer:(共17分)

26. ___ 27.____ 28. ____ 29. ____ 30. _____31. ____ 32. ____

33. ____34. ___ 35. ____ 36. ____ 37.____ 38.___ 39.___

40. _____ 41. ____ 42. ____

II.Complete the sentences with the given words in their proper forms

43. _______ 44. _______ 45. _____ 46. _____

47. ______ 48. ________ 49. _______ 50. _______ III.Rewrite the sentences as required

51. ______ _______ 52._______ ______ 53. ______ ______

54.______ ______

55.________ ______ 56. _______ ______ 12

Part Three Reading and Writing (38分)

I.True or False

57. ____58. ____ 59. ____60. ____61. ____ 62. _____

II. Choose the best answer

63. ____64. _____ 65. _____ 66. ____ 67. ____

III.Read the passage and answer the questions

68. _____________________________________

69. _______________________________________

70. ________________________________________

71._______________________________________

72. _______________________________________

IV.Choose the words or expressions and complete the passage

73._____74._____75._____ 76. _____77.____78.____79. _____

V. Read the passage and fill in the blanks with proper words

80. ________ 81. _______ 82. ________ 83. _______

84. ________ 85.________ 86. _________

VI. Writing (作文)

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

13

牛津英语7A期中调研试卷听力及参考答案

Part One Listening (25分)

I. Listen and choose the right picture (根据你听到的内容,选出相应的图片):

1. My father works in a big hospital.

2. I can see some swans swimming on the lake.

3. I like summer because we can play on the beach.

4. Sometimes dogs help policemen find lost people and catch thieves.

5. Now it’s good to travel by air because the plane ticket is very cheap.

1.F 2. D 3. A 4. B 5. C

Ⅱ. Listen to the dialogue and choose the best answer to the question you hear(根据你听到的对话和问题,选出最恰当的答案):

6.W: How old is your sister? Is she sixteen or fifteen?

M: Oh, she is three years older than I and I’m fifteen now. Q: How old is the sister?

7. W: What do your parents do, David?

M: My father used to be a fireman, but now he is a policeman. And my mother is an engineer. What about your parents, Kate? W: My parents are both cooks.

Q: What does David’s father do?

8. M: There’s no juice in the fridge. Shall I go to the shop to buy some?

W: Yes, please. Please buy some bread and fruit, too.

Q: What is the man going to buy?

9. M: I’m going to visit John. He is in hospital.

W: What happened to him?

M: Yesterday when Mike, Jenny, John and I were walking in the street, a motorcycle ran very quickly and knocked him down. He was badly hurt.

W: Oh, I’m sorry to hear that.

Q: Who was badly hurt yesterday?

10.M: Hello, is that Judy speaking?

W: Sorry, you’ve got the wrong number.

M: Is your number 62203386?

W: No, mine is 62203886.

14

Q: What is Judy’s telephone number?

11.M: When did you get up this morning?

W: I usually get up at six, but this morning I got up at half past six. Q: When did the girl get up this morning?

12. M: Are Kitty and Alice good friends?

W: Yes. They live in the same housing estate. Kitty lives in Block

1 and Alice lives in Block 3.

Q: Do Kitty and Alice live in the same block?

13. W: What can I do for you, sir?

M: I want this white T-shirt and the blue skirt for my little daughter.

W: Each of them costs fifty yuan. But if you get them together, you can pay ten yuan less.

Q: How much will the man pay?

6. C 7. C 8. D 9. C 10. C 11. B 12.

D 13. B

III.Listen to the passage and tell whether the following statements are true or false(判断下列句子是否符合你听到的短文内容,符合的用“T”表示,不符合的用“F”表示):(共6分)

David watched a basketball match on TV last night. It started at eleven forty-five. He didn’t go to bed until it finished. When he got up the next morning, it was half past six. He ran to the bus stop without having breakfast. A lot of people were waiting for the bus when he got there. Just then a bus came and he wanted to get on the bus first. An old woman saw him and stopped him. He said he was afraid of being late for school. The old woman told him to take her place. And when he arrived at school, the first class had begun.

14. F 15. T 16. F 17. F 18. F 19. T

IV.Listen to the passage and complete the following sentences(听短文,完成下列内容,每空格限填一词):(共6分)

Hello, everyone. Attention, please. There is something important for you. This Thursday, we’ll go to the nearby mountains for a school trip. It is a good chance for us to get nearer to the nature and relax ourselves.

15

The bus leaves at 7:30 in the morning. Be sure to get to the school gate before 7:15. Put on your school uniforms. It will help us to get together. Put on your sunglasses and hats, as the weather report says it will be sunny and hot on Thursday. Please take your lunch. We will have a picnic there. We’ll be back at 4 in the afternoon.

If you still have something you don’t understand, please call 5875-4932.

20. Thursday 21. ourselves 22. 7:30

23. gate 24. uniforms 25. weather

Part Two Vocabulary and Grammar (37分)

I. Choose the best answer(选择最恰当的答案):(共17分)

26. D 27. A 28. C 29. D 30. D 31. C 32. A 33.

D 34. D 35. C. 36. C 37. D 38.B 39. C 40. D

41. C 42. B

II.Complete the sentences with the given words in their proper forms(用括号中所给单词的适当形式完成下列句子)(共8分)

43. danger 44. Canadians 45. third 46. quietly 47. better

48. himself 49. international 50. excited

III.Rewrite the sentences as required(按要求改写句子,每空格限填一词)(共12分)

51. How long 52. Where is 53. prefers to

54. What does 55.haven’t yet 56. has he

Part Three Reading and Writing (38分)

I.True or False(判断下列句子是否符合短文内容,符合的用“T”表示,不符合的用“F”表示)(共6分)

57. T 58. F 59. T 60. T 61. T 62. F

II. Choose the best answer (选择最恰当的答案)(共5分)

63. A 64. B 65. D 66. C 67. B

III.Read the passage and answer the questions(根据短文内容,回答问题) (共5分)

16

68. Seven times.

69. Yes, he was.

70. (He told the secret to) One of his new friends.

71. Yes. (he did)

72. Because he was not honest/ dishonest.

IV.Choose the words or expressions and complete the passage(选择最恰当的单词或词语完成短文)(共7分)

73. B 74. C 75. B 76. B 77. D 78. D 79. B

V. Read the passage and fill in the blanks with proper words在短文的空格内填入适当的词,使其内容通顺,每空格限填一词,首字母已给)(共7分)

80. with 81. around 82. something 83. frozen

84. changeable 85. information 86. voice

VI. Writing (作文) :(8分)

Write a passage of at least 50 words about the topic “My Favourtie Pet.” (以“我最喜爱的宠物”为题写一篇不少于50个词的短文,标点符号不占格)。

评分标准:

1.内容完整,语句流畅,有好词好句,无语法错误,书写规范, 得8分。

2.内容较完整,语句较流畅,基本无语法错误,书写较规范, 得6-7分。

3.内容不完整,语句欠流畅,语法错误较多,书写较规范, 得3-5分。

4.无实际相关内容,语法错误较多,书写不规范,只有个别句子可读,得0-2分。

17

网站首页网站地图 站长统计
All rights reserved Powered by 海文库
copyright ©right 2010-2011。
文档资料库内容来自网络,如有侵犯请联系客服。zhit326@126.com