haihongyuan.com
海量文库 文档专家
全站搜索:
您现在的位置:首页 > 初中教育 > 初中英语初中英语

八年级上英语Unit4试卷与检测题

发布时间:2013-11-11 11:43:48  

单元测试卷

Ⅰ.单项选择。(30分)

A.选择与句中划线部分意思相同或相近的词或短语。 1.I walk past some of my favorite shops every day.

A.pass B.to C.by D.from 2.They look left,then right,and cross the street.

A.go across B.go past C.go by D.go pass 3.I need a big park to play soccer!

A.basketball B.ball C.ping pang D.football 4.Thanks a lot.

A. much B.many C.very much D.a lot of

5.I’ll show you,when I am done.

A.I finish it B.I do it C.I did it D.I finished it

B.选出可以填入空白处的最佳选项。

6.Is there a movie theatre_____your neighborhood?

A.of B.with C.in D.for

7.Danny is walking.He is_____his way_____home.

A.on;to B.for;/ C.at;to D.on;/

8.There is always a parking lot_____the shopping centre.

A.in B.beside C.with D.of

9.Miss Gao likes_____a bus to work.

A.having B.bringing C.taking D.leaving

10.When you_____the street,you must look carefully.

A.past B.across C.pass D.cross

11.That’s not my book.I can’t_____it for a long time.

A. show B.keep C.buy D.borrow

12.Can you_____me the way to the bakery?

A.say B.speak C.talk D.tell

13.The boat went__the lake.

1

A.across B.cross C.past D.passed

14.Jenny bought a new pen for_____sister on____way home.

A.her;her B.hers;her C.her;hers D.she;she

15.He often asks his mom_____his favorite drinks when she shops.

A.buy B.to buy C.buying D.bought

Ⅱ.句型转换。(5分)

1.My mother got them yesterday from the post office.(改为一般疑问句)

_____your mother_____them yesterday from the post office?

2.I think they would come tonight.(改为否定句)

I_____think they_____come tonight. 3.They are making birthday cards for Brian.(对画线部分提问)

What_____they_____for Brain?

4.My group’s favorite subject is physical education.(对画线部分提问)

______favorite subject______physical education? 5.We have lived in this neighborhood for two years.(对画线部分提问) ______ ______have you lived in this neighborhood?

Ⅲ.完形填空。(10分)

不懂得欣赏艺术有时候会弄得啼笑皆非的。

Mr. Brown lives in a city. He 1 a small shop in the middle of city, and he sells(出售) pictures in it. They’re not expensive, 2 some of 3 are very nice. One day, a woman came 4 the shop and looked at one picture for a few 5 . It’s a picture 6 horses in a field. Then she asked, “ 7 is this picture?”

“ Twenty dollars.” Mr. Brown answered.

“It’s 8 expensive. Can I 9 you two dollars for it?” said the woman.

2

“ Two dollars? But you 10 buy the canvas(油画布) with two dollars.”

“Oh, but it isn’t clean now,” the woman said.

1. A. has B. have C. had D. is

2. A. so B. because C. and D. but

3. A. they B. them C. their D. it

4. A. on B. in C. into D. on

5. A. hours B. minutes C. weeks D. years

6. A. on B. with C. of D. to

7. A. How much B. How many C. How old D. How

8. A. no B. not C. too D. isn’t

9. A. give B. let C. have D. make

10. A. can B. can’t C. are D. aren’t

Ⅳ.阅读理解。(20分)

A

One day Mr. Robinson saw a woman in the street with ten children. He was very surprised because all the children were wearing the same clothes—white hats, blue coats and white pants.

“Are all those children yours? ”he asked the woman.

“Yes, they are,” she answered.

“Do you always dress them in the same clothes?”asked Mr. Robinson. “Yes ,” answered the mother,“When we had only four children, we dressed them in the same clothes because we didn’t want to lose any of them. It was easy to see our children when they were among (在??中间)others because they were all wearing the same clothes. And now, when we have ten, we dress them like this because we do not want to take other children home by mistake(错误) .When there are other children among ours, it is easy to see them because their clothes are different.”

根据短文内容,选择正确答案。

3

1. One day ______.

A. Mr. Robinson met a woman teacher with 10 school children

B. Mr. Robinson met 10 children with their mother

C. the mother met Mr. Robinson with 10 school children

D. the mother met Mr. Robinson with his 10 children

2. -Why was Mr. Robinson surprised when he saw the ten children? -Because he saw that______.

A. they all had the same look B. they were all the mother’s children

C. the woman had so many children

D. they were all dressed in the same way

3. When did the mother begin to dress her children in the same clothes?

A. Just after she had the fourth child.

B. Just before the mother had ten children.

C. When she met Mr. Robinson in the street.

D. When she didn’t want to take other children home by mistake.

4. According to (根据) the story, we know that_____.

A. all the ten children are boys who are wearing the same clothes

B. all the woman’s children are girls who are in the same clothes

C. the children’s clothes had the same colour

D. the ten children are both the woman’s and Mr. Robinson’s children

5. When the woman has ten children, she dresses them in the same clothes because______.

A. the mother wants to show it to Mr. Robinson

B. she doesn’t want to take other children by mistake

C. she wants to take them to walk in the street

D. it’s very easy to find them in the street

B

A young man once went to buy a pair of pants. When he got home, he went upstairs(上楼)to his bedroom and put them on. He found that they were 4

two inches(英寸) long.

Then he came out of his room to see his mother and his two sisters. They were washing something in the kitchen.“These new pants are too long, they need to be shortened(缩短) about two inches. Would one of you like to do this for me, please?” His mother and sisters were busy and none of them said anything. The mother went upstairs after she had finished washing and shortened the pants two inches. But she didn’t tell her daughters about it.

Later on, after supper, the elder sister remembered her brother’s pants. So she went upstairs without saying to anyone, and shortened the pants two inches.

The younger sister went to the cinema, but when she came back, she also remembered what her brother had said. So she ran upstairs, and took two inches off the legs of the new pants.

6.The new pants were _______.

A. too long for the young man B. two inches long

C. six inches long D. too short for the young man

7.The young man asked ______to shorten his pants.

A. his mother and his two sisters B. his mother and one of his sister

C. his mother D. his mother or one of his two sisters

8._______,his elder sister shorten his pants.

A. After supper B. After the mother finished washing

C. After the young man went upstairs

D. After the younger sister went to the cinema

9.How many inches were the legs of the new pants shortened by at last?

A. Two. B. Four. C. Six. D. Eight.

10.When the young man put on the pants, he would _______.

A. feel happy B. be very sad C. thank his family D. be very excited 5

Key:

Ⅰ. 1-5 CADCA 6-10 CDBCD 11-15 BDAAB

Ⅱ.1.Did; get 2.don’t ;will 3.are;making 4.Whose;is 5.How long Ⅲ.1-5 ACBCB 6-10 CACAB

Ⅳ.1—5 BDACB 6-10 BAACB

6

综合测试题

一.用括号中所给词的适当形式填空。( 20 分) 1. The zebra is very ( peace ). 2. Giant pandas like eating bamboo shoots and ( leaf )

3. We should take the ( follow ) actions to help the wild

animals. 4 ( hunt ) can’t kill the wild animals any more . 5. When did Xi Wang start to look after ( she ) ? 6. Do wolves spend a lot of time ( look ) for food every

day? 7. If ( many ) people know about the problems , then maybe

they will do something.

8. Why don’t you watch them ( careful ).? 9. A: Can I eat food.

B: No, If you eat it , I won’t talk to .( you )

二.单项选择 ( 30分)

1.If I don’t have food, I .

A . am dying B. will die C .die D .died 2. Most people feel if they see a snake .

A. happy B. frightened C. tired D. hungry 3. Tigers live as a family baby tigers are 2-3 years old.

A .after B. when C. while D . until 4. If Eddie dies , no one Hobo .

A . looks after B. will look after C . look after D. looked

after 5. At four months, the baby panda go outside her home the first time.

A .at B. for C. of D.in

6. At first, the baby her mother’s milk for to 6 hours 7

a day

A . drank up B. drinks big C. will drink up D. drink large 7. We are going to make wild animal reserves and build more reserves.

A . big B .bigger C. smaller D. small 8. If I walk a rainforest , I will see some strange birds.

A .over B under C. through D. towards 9. Baby tigers to catch other animals if they watch their mothers.

A. learn how B. will learn what C. learn why D. learn when 10. There elephants if we don’t protect them.

A. won’t be any B. will have no C. won’t be some D. will be some

三.阅读理解:(15 分)

Leopards ( 豹 ) live in many parts of the world , from Siberia to Africa .They have a very beautiful yellow skin with large black spots. They live for about 15 years and eat small mammals (哺乳动物) such as zebras, monkeys, and antelopes ( 羚羊) .They sleep for about 12 hours a day . Leopards are very solitary(独居的)animals. They spend most of their time alone in trees , where they wait until a small animal passes . they jump on the animal and then drag it up into the tree, where they eat it.

Like many animals ,leopards are disappearing because people hunt them. They kill them for their beautiful coats. The Sinai leopard , for example , from Egypt, is now probably extinct(绝种的).

( ) 1. How long does a leopard usually live?

A . Fifty weeks B. Fifteen months

C. Twelve days D. Fifteen years ( ) 2. Leopards .

A . live in family groups B . live alone

C . live together D . live with other animals

8

( ) 3. Leopards spend much time in tree because they want to

A . sleep B. jump

C .wait and catch small mammals D . rest

( ) 4. Which is not true ?

A . Leopards have beautiful fur

B. Leopards eat animals and plants

C. Leopards sleep 12 hours a day

D. The Sinai leopard probably extinct ( ) 5. Why do people hunt leopards ? Because .

A. they kill them for their meat

B. they attack people all the time

C. they are dangerous

D. they kill them for their coats

答案

一. 用括号中词的适当形式填空;( 20 )

1. peaceful 2. leaves 3. following 4. Hunters 5. herself

6. looking 7. more 8. carefully 9. your you

二: 单项选择

1.B 2. B 3. D 4. B 5. B 6. A 7. B 8.C 9. A 10. A

三.阅读理解:(15 )

1. D 2. B 3. C 4. B 5. D

9

综合测试题

(答题时间:100分钟)

基础知识

I. 选择填空

( )1. --- _________ paper money in 100 years?

--- No, there won’t.

A. Will be B. Are there C. Will there be D. Is there

( )2. Dave can’t swim. Jim can’t swim, _______.

A. either B. too C. both D. also

( )3. --- My English is bad. _____________?

--- You should practice more.

A. Can you help me B. What should I do

C. Do you think so D. What about you

( )4. ---When _______ you ______ to Beijing?

--- Five years ago.

A. did, came B. do, come C. did, move D. do, move

( )5. If you lose the card, you ___________ get your things.

A. don’t B. won’t C. aren’t D. needn’t

( )6. --- What did your teacher say?

--- She ______ she _________ newspaper at that time.

A. said, is reading B. said, was reading

C. says, was reading D. says, is reading

( )7. While the woman was cleaning the room, the door _______.

A. open B. is opening C. opening D. opened

( )8. She does well ______ English.

A. on B. at C. in D. under

( )9. They said that they _______ me the next day.

A. will visit B. are going to visi C. would visit D. visited

( )10. Tom is used ______________ for 30 minutes on the 10

playground every night.

A. to run B. run C. to running D. to runs

II. 连词成句

1. I, came, when, was, my, my, doing, mother, back, homework

________________________________________________.

2. has, I, friend, same, my, haircut, the as, do

________________________________________________.

3. will, computers, home, on, at, study, kids

________________________________________________?

4. soccer, popular, is, very, the, world, all, over

5. have, a, fight, your, with, did, classmate, yesterday , you ?

III. 完型填空

A

My best friend is Xiao Li, but last week in school we had a big fight, and she didn’t talk 1 me. It all started when she asked me if she could copy my homework. I asked her why she wanted to do that, and she said 2 she had forgotten to do hers. I said I didn’t think it was

a good idea for her to copy my homework. She wanted 3 why I didn’t think it was a good idea. I said it would start a bad habit, and that she should do her 4 work. She got really mad at me, and said she didn’t want to be best friend any more. I said that was OK and that I was sure she’d get 5 it. And she did. Yesterday she told me she was sorry she’d gotten mad. She said it was much better if she did her own work.

( )1. A. for B. on C. about D. to

( )2. A. if B. that C. whether D. weather

( )3. A. knowing B. knew C. to know D. knows

11

( )4. A. own B. herself C. myself D. own’s

( )5. A. out B. on C. over D. to

B There were no classes that afternoon, so Henry went to a __1__ shop near his home. The shop sold many jackets. He looked ?__2__ them and at last chose a very nice one. He __3__ it on and then told the shopkeeper to put it into a __4__. At that time his friend Bruce came into the shop. They hadn't seen each other for a long time. They were so __5__ to meet again that they forgot __6__ else. Soon they were busy talking on and on happily. It was nearly six o'clock, __7__ they decided to go and have dinner together. Henry picked up the bag, and walked __8__ the door of the shop. The shopkeeper stopped them and asked Henry to pay for the __9__. Henry looked at him in surprise at first, but soon he remembered that he hadn't paid for it. He said __10__, gave him the money and then left the shop with his friend.

( )1. A. fruit B. book C. Food D. clothing ( )2. A. up B. for C. after D. at

( )3. A. put B. tried C. Got D. turned ( )4. A. bag B. cup C. car D. pocket ( )5. A. worried B. interested C. happy D. upset

( )6. A. nobody B. anybody C. something D. everything ( )7. A. though B. so C. because D. but

( )8. A. towards B. through C. out of D. round ( )9. A. dinner B. bag C. jacket D. ticket ( )10. A. goodbyeB. Yes C. hello D. sorry

IV. 阅读理解

A

We look at faces every day. What are these two faces thinking? In the face on the right the eyebrows(眉毛) are straight, close 12

together and close to the eyes. If the eyebrows are dark and the mouth is short and turns down , it means anger(生气). In the face on the left the eyebrows are lifted away from the eyes. They are round and light. Don’t you think that the face on the left looks friendly and the one on

the right looks unfriendly.

根据短文意思选出正确的答案

( ) 1. If you want to draw a friendly person, ________.

A. draw dark eyebrows

B. draw a person with his mouth turning down

C. draw a person with his eyebrows lifted away from the eyes

D. draw a person with short mouth

( ) 2. Which is not the expressions(表情)in an angry

person’s face ?

A. The eyebrows are straight.

B. The eyebrows are close to the eyes.

C. The eyebrows are close together.

D. The eyebrows are light.

( ) 3. Which picture has a friendly face?

A. The one on the left. B. The one on the right.

C. Both. D. Neither.

B

O. Henry was a pen name used by an American writer of short stories. His real name was William Sydney Porter. He was born in North Carolina in 1862. As a young boy, he lived an exciting life. He did not go to school for very long, but he managed to teach himself everything he needed to know. When he was about 20 years old, O.Henry went to Texas, where he tried 13

different jobs. He first worked on a newspaper, and then had a job in a bank. When some money went missing from the bank, O.Henry was believed to have stolen it. Because of that, he was sent to prison. During the three years in prison, he learned to write short stories. After he got out of prison, he went to New York and continued writing. He wrote mostly about New York and the life of the poor there. People liked his stories, because simple as the tales were, they would finish with a sudden change at the end, to the reader’s surprise.

( ) 1. In which order did O.Henry do the following things? a. Lived in New York b. Worked in a bank. c. Travelled to Texas. d. Was put in prison. e. Had a newspaper job. f. Learned to write stories.

A. e , c, f , b , d , a B. c , e , b , d , f , a

C. e , b , d , c , a , f D. c , b , e , d , a , f

( ) 2. People enjoyed reading O. Henry’s stories because they _____.

A. had surprise endings B. were easy to understand

C. showed his love for the poor D. were about New York City ( ) 3. O. Henry went to prison because _____.

A. people thought he had stolen money from the newspaper

B. he broke the law by not using his own name

C. he wanted to wrote stories about prisoners

D. people thought he had taken money that was not his

( ) 4. What is the meaning of “prison”?

A.法院 B. 监狱 C. 军队 D. 边疆

C

In the United States, it is not usual to telephone someone very early in the morning. If you telephone him early in the morning, while he is shaving(刮胡子) or having breakfast, the time of the call shows that the matter is very important and needs immediate(立刻的) attention. The 14

same meaning is attached to telephone calls made after 11:00 p. m. If someone receives a call during sleeping hours, he thinks it’s a matter of life and death. The time chosen for the call passes on importance(重要性).

In social life, time plays a very important part. In the USA guests will feel they are not highly regarded if the invitation to dinner party is given only three or four days before the party date. But it is not true in all countries. In the other areas of the world , it may be considered foolish to make an appointment(约会)too early because plans which are made for a date more than a week away are easily forgotten . The meaning of time differs in different parts of the world .Thus, misunderstandings(误解) are caused(引起) . Promptness(及时)is of high value(价值) in American life . A person who is five minutes late is expected to apologize. If he is less than five minutes late, he will say a few words of explanation, though perhaps he will not complete his sentence.

( ) 1. Supposing one wants to make a telephone call late in the evening, this would mean_______.

A. the matter is important B. the matter is rather important

C. the matter needs immediate attention D. it is a matter of life and death

( ) 2. According to the passage, the writer may agree to which of the following?

A. It is proper(合适)to send your invitation cards to your guests three or four days before a dinner party date in the USA.

B. It may be proper to send your invitation cards to your guests three or four days before a dinner party date in some countries.

C. It is best for one to make telephone calls at night because it costs much less.

D. If one is less than 5 minutes late, he has to make a short apology. 15

( ) 3. According to the passage, time plays an important part in ____ ______.

A. everyday life B. school life C. communications D. night life

( ) 4. The best title for this passage is ___ ____.

A. The Voice of Time B. The Importance of Time

C. The Importance of an Invitation D. Time and Tide Wait for No Man

D

An Australian Boy in Beijing

809 West Chang’an Street

Beijing, China

December 21, 2003

Dear Peter,

I’ve been here in Beijing for half a year now. Beijing is in the north of China, so it’s quite cold in winter. It has just snowed twice here.

I’m going to have the first “White Christmas” in my life! It’s hard to believe, isn’t it –so warm in Australia and so cold here?

Thank you for the wonderful stamps! I’ve collected over 300 Chinese stamps since I came here. I’m sending some Monkey King stamps to you. I think you will like them.

Now to answer some of your questions. Yes, I’m learning Chinese. Chinese is quite a difficult language for me. Last time Mum asked for some quilts(被子) in a shop. They showed her some cups. Dad and I had a good laugh over that. I’ve learned about 500 Chinese words. I can even write a little Chinese now. Have you looked at the words on the Christmas card? I wrote them myself!

No, I’m not swimming. Instead, I’m learning to skate on real ice! I’ve had so many falls that I’m black and blue all over. But I’m learning 16

fast.

I’ve traveled to several places in south China with Mum and Dad since we came to China. I’ve seen a lot of interesting things. I’ve made quite a few good friends, too.

I have to finish the letter now. Ask Uncle John and Aunt Alice to bring you, too, when they come in August, We’ll have a good time together then.

Yours,

Mike

( ) 1. Mike came to China _______________.

A. in 2002 B. a year ago C. six months ago D. twice

( ) 2. What does “White Christmas” mean?

A. It means everybody is in white clothes at Christmas.

B. It means Christmas is white.

C. It means it doesn’t snow in Australia in December but that it does in Beijing.

D. It means nothing.

( ) 3. _________ has collected _________ Chinese stamps.

A. Peter; 300 B. Peter; 200 C. Mike; 200 D. Mike; 300

( ) 4. ___________ must be John and Alice’s ___________.

A. Mike; son B. Peter; son C. Mike; daughter D. Peter; daughter ( ) 5. Once ___________ wanted to buy some ___________.

A. Mike; cups B. Mike’ mother; quilts

C. Mike; quilts D. Mike’s father; cups

E

Many American presidents in the 19th century were born in poor families. They spent their childhood in little wooden rooms. They got little education. Washington and Lincoln, for example, never went to school and they taught themselves. Lincoln once did jobs of worker, shopkeeper and post-master in his early years.

17

A large number of American presidents had experiences in the army. The two best known were Ulysses Grant and Dwight D. Eisenhower. Grant was a general in the American Civil War and Eisenhower was a hero in World War II. It happened that they graduated from the same school----West Point Military Academy(西点军校). One may be surprised to learn that both of them did not do well in the school. Eisenhower, for example, was once fined (punished to pay money) because he broke the rules of the school.

The jobs of the US presidents are tiring. He must keep an eye on anything important that happens both at home and abroad. Every day, a lot of work waits for him to do and he has to make many important decisions. When Franklin Roosevelt was a child, he was once brought to visit President Taft. The old president said to him, “When you grow up, you should not be president. It’s a tiring job.”

( ) 1. How many American presidents are mentioned (提到) in this passage?

A. Four B. Five C. Six D. Seven

( ) 2. In this passage, “keep an eye on” means _________.

A. take care of B. see C. look at fixedly D. stare at ( ) 3. The second paragraph mainly tells us __________.

A. that Eisenhower became famous in World War II

B. how Grant became a general

C. Grant and Eisenhower were both schoolmates

D. That many of the US presidents had served in the army

( ) 4. Which of the following is true?

A. Roosevelt was one of the US presidents after Grant

B. Lincoln was elected the US president after Grant

C. West Point Military Academy was founded in World War II

D. Washington was born in a very poor family

18

【试题答案】

基础知识

I. 1. C 2. A 3. B 4. C 5. B

6. B 7. D 8. C 9. C 10. C

II. 1. I was doing my homework when my mother came back.

2. My friend has the same haircut as I do.

3. Will kids study on computers at home?

4. Soccer is very popular all over the world.

5. Did you have a fight with your classmate yesterday? III. A. 1. D 2. B 3. C 4. A 5. C

B. 1. D 2. D 3. B 4. A 5.C

6. D 7. B 8. A 9. C 10. D

IV. A. 1. C 2. D 3. A

B. 1. B 2. A 3. D 4. B

C. 1. D 2. B 3. C 4. B

D. 1. C 2. C 3. D 4. B 5. B

E. 1. C 2. A 3. D 4. D

19

网站首页网站地图 站长统计
All rights reserved Powered by 海文库
copyright ©right 2010-2011。
文档资料库内容来自网络,如有侵犯请联系客服。zhit326@126.com