海量文库 文档专家
您现在的位置:首页 > 初中教育 > 初中英语初中英语


发布时间:2013-11-13 13:52:20  

牛津7AUnit 1单元练习


1.I am a Chinese but I live in (American)now.

2.This is the (one) day at No.1 Middle School.

3.Kate has many (hobby).

4.I’d like .

5.Let's make (friend) with each other.

6.There are twelve (month) in a year.

8.Please introduce (you) to your Classmates.

9.Look,Tommy is (play)over there.

10.Mrs Read is a friend of (Mary).

11. It's his (one) time (visit) Canada.

12. I (be) born in 1986 and you (be) born in 1986, too.

13. Jim (have) a sister (call) Kate.

14. Although Xiao Lan isn't good at (dance), she (like) it very much.

15. They are in the (read) Club.

16. My sister (enjoy) listening to music but I enjoy (play) computer games.

17. Millie (be) from England and Daniel (come) from America.

18. Andy often 19. (read) much is helpful to us.

20. We like (swim) very much.


22.Wang Lin is the (good) student in our class.

23.Yao Ming is my favourite basketball (play).

24.He looks very (strong).

25.The Green family go (ski).in Canada every year.

26.Sandy wants (buy) a nice swimsuit.

27. One of my good friends (be) a foreigner and she (come) from Australia.

28. -- Peter (go) to school on Saturday? -- No, he doesn't.

29. Li Ming (join) Shenhua Football Team last year.

30. How about (go) (fish) this Sunday?

31. Wang Lan knows how (use) the computer?


( ) 1. -- is her sweater? -- It's on the teacher's desk.

A. What colour B. Where C. Which D. What

( ) 2. -- -- Good morning.

A. Good morning B. Good afternoon

C. Good evening D. How do you do

( ) 3. -- is your brother? -- He is 13.

A. How many B. How much C. How old D. How long

( ) 4. -- Excuse me, do you have any knives?

A. It's my pleasure B. Sorry. I can't

C. Yes, here you are D. OK, here are you

- 1 -

( ) 5. -- is the old man? -- He is Jim's grandpa.

A. What B. Who C. Which D. What about

( ) 6. There a ruler and two pens in the pencil-box.

A. is B. are C. has D. be

( ) 7. It's time A. play football B. for the lunch C. going home D. to go to school

( ) 8. I like this shirt very much. Can I ?

A.put on it B. put it on C. put them on D. put on them

( ) 9. I want with you.

A. go B. to go C. going D. to going

( )10. Does her mother after work?

A. walk to home B. walk home C. go home on feet D. go home by foot

( )11. Shirly likes the radio.

A. listening B. listen to C. listening to D. to listening to

( )12. Miss Gao's birthday is the first of October.

A. in B. at C. on D. by

( )13. I want some . Could you me, please?

A. help, help B. helps, helps C. helps, help D. help, helps

( )14. We like playing football very much. What about ?

A. them B. their C. theirs D. they

( )15. Old people like in the morning. They think is good for them.

A. walking, walks B. walking, walking C. running, walking D. walkings, running

( )16. What time does Shirley every morning?

A. get on B. get down C. get up D. get off

( )17. That is basketball. I like playing basketball very much.

A. a, the B. /, / C. a, a D. a, /

( )18. Do you know the old woman glasses?

A. has B. with C. have D. having

( )19. Who does Li Hua live Beijing?

A. with, on B. with, in C. /, in D. with, /

( )20. Is Bill good at ?

A. go run B. going running C. going run D. go running

( )21. Amy was born a cold morning.

A. at B. in C. on D. under

( )22. Don't a dog. It's dangerous.

A. play B. to play with C. play with D. to play

( )23. John with his sister A. go shopping B. are going shopping C. goes shopping D. is going shopping

( )24.This is John's ruler. I should ______.

A. give back it him B. give it back him C. give it back to him D. give it back for him

( )25. The windows are ______ . Please go and ______ them.

A. closed, open B. closing, opening C. closed, opened D. close, opened

( )26. Does he have a bike like ______?

A. you B. your C. yours' D. yours

( )27. Does your aunt enjoy playing ___ piano?

- 2 -

A. a B. with C. the D. /



2.His sister wears glasses.(改为疑问句并作肯定回答)

3.My brother studies hard.(改为否定句)

4.Xiao Lin is clever at Chinese.(改为同义句)


6.They do well in their lessons.(a改为否定句,b改为一般疑问句)

7.Lucy does her homework every day.(a改为否定句,b改为一般疑问句)



10.That boy swims very well.(改为否定句)

四、改错: .


- 3 -


A mother camel was walking with her son through the desert(沙漠).They were looking for water and grass.

The son asked his mother what water and grass looked like.The mother replied that water was blue and looked like the sky,while grass was green and nice.

After they had walked a day and a night, her son suddenly cried.“Look, mother, there’s water and grass over there.”

“what a foolish(傻)talk, child!”

The water and grass were on the left, while the desert was on the right. Because the mother camel had been blind in her left eye since she was a baby,she could see nothing with her left eye.

After they had gone on another day and night, the young camel found a second oasis(绿洲),but his mother still did not believe him.She said that was not an oasis, but a desert. She said she knew more than her son and couldn’t be wrong.

Her son got angry. When he saw an oasis again, he left his mother without telling her. He ran into the grass and ate his fill.

( )1、The mother camel could see things ________

A、only in the left eye B、only in the fight eye

C、in both of her eyes D、in neither of her eyes

( )2、The young camel saw the oasis ________.

A、just on the left B、just on the right

C、neither on the left nor on the right D、not only on the left but also on the fight

( )3、The son did not know what water and grass looked like _________.

A、when they met the water and grass for the first time

B、when he found the second oasis

C、bdfore he found the first oasis

D、after they met the water and grass for the second time.

( )4、The mother camel did not believe her son because ______.

A、the son was a foolish child

B、the son was too young to know what water and grass looked like

C、She thought she knew more than her son and couldn’t be wrong

D、she was foolish in fact.

( )5、It was when the ______ time that the young camel got very angry and left his mother.

A、first B、second C、third D、fourth


People have strange ideas about food. In the 18th century, Americans never ate tomatoes. They grew them in their gardens because tomato plants are so pretty. But they thought the vegetable was poisonous. They called tomatoes“poison apples.”

President(总统) Thomas Jefferson, however, knew that tomatoes were good to eat. He was a learned man. He had been to Paris, where he learned to love the taste of tomatoes. He grew many kinds of tomatoes in his garden. The President taught his cook a way, for a cream of tomato soup(汤). This beautiful pink soup was served at the President’s next dinner party. The guests (客人) thought the soup tasted really good. They never thought their President would sever his dinner guests poison apples. Jefferson never spoke to his honored guests about the fact.

( )1、Which of the following is true?

- 4 -

A.Americans never ate tomatoes after the 17th century.

B.Even now Americans don’t eat tomatoes.

C.It was not until after the 18th century that Americans began to grow tomatoes for food.

D.Americans didn’t eat tomatoes before the 19th century.

( )2、Jefferson was a president of _______.

A、a European country B、the United States C、England D、France

( )3、Jefferson learned that tomatoes were good to eat ______

A.even when he was a little boy B.because his parents told him so

C.from books D.while he was in Paris

( )4、From the passage we know all the honored guests invited by Jefferson were _______.

A、people of his own country B、people from other countries

C、Frenchmen D、men only

( )5、According to the passage, which of the following is wrong

A、All the guests thought the cream of tomato soup was nice.

B、All the guests thought the soup had a good taste.

C、All the guests thought the taste of the beautiful pink soup was nice.

D、None of the guests ever thought if the soup was poisonous or not.

- 5 -

牛津7AUnit 2单元练习


1. I have a music lesson every _______________(星期三).

2. People use computers to make all kinds of __________________(动画片)

3. -----How much did you _____________(花费) on that coat? -----More than 6000 yuan.

4. -----Who is the woman to win the Nobel ________________(奖金)? -----Madam Curie.

5. Are you ________________(忙碌的)now?Yes, I am.

6. Can you help me put the ________________(胶卷)into the camera?

7. Excuse me, where is the ________________(博物馆)?

8. The police for _________________(成年人)is $50 each.

9. The ____________________(校长)comes from America.

10. He reads ________________(报纸) every night.


( )1. -----When did you begin to ______ English? -----Three years ago.

A. learn B. learns C. learned D. learning

( )2. Thank you for your present. It’s really nice. ___________.

A. No, it’s not nice B. Thank you all the same

C. I’m glad you like it. D. I’m afraid it will make you laugh

( )3. Would you like to come to my birthday party? _______________.

A. No, I don’t like B. Yes, I’d love to

C. Quite well D. Sure, that’s right.

( )4. When shall we meet, this evening or tomorrow evening? I don’t mind. _________ time is OK.

A. All B. Every C. Both D. Either

( )5. -----What do you think of her talk?

-----She ________ for one hour but didn’t _______ much.

A. spoke, speak B. said, say C. said, speak D. spoke, say

( )6. ----I’m sorry I broke your bike.----Oh, really? ___________.

A. It’s OK. B. Don’t be sorry C. It doesn’t matter D. I don’t know

( )7. ----What do you think of it?

----I don’t think it’s true. He is always ______ strange stories.

A. tell B. telling C. told D. tells

( )8. ----Is this ______ shirt? ---- No, it’s _______________.

A. you, he B. your, he C. your, his D. you, his

( )9. Happy birthday to you. _________.

A. Happy birthday to you. B. Thank you

C. That’s all right D. That’s OK

( )10. -----Who taught Kitty Chinese?

-----Nobody. _________ learned it by ___________.

A. She, her B. She, himself C. He, herself D. She, herself

( )11. -----_______ there any important news on the radio?

-----Sorry, I don’t listen to it.

- 6 -

A. am B. is C. are D. be

( )12. When does the next train leave?

It leaves at _______ this afternoon.

A. half and one B. half an hour C. one and thirty D. half past one

( )13. Where’s your brother?

He______ the boys playing football.

A. watched B. is watching C. watches D. watch

( )14. Please listen to me, everyone. Who has a radio?

I have ________ here, Mr Zhu.

A. one B. it C. this D. that

( )15. -----Who ________ the door?-----Tom ________.

A. broke, broke B. broke, did C. breaks, breaks D. breaks, do

( )16. Do you have a ______ life?

Yes, I have.

A. happiness B. polite C. happy D. interesting

( )17. Is Meimei good __________?

Yes, I think so.

A. on singing B. at singing C. to singing D. in singing

( )18. Hi Mary. You look beautiful today! __________.

A. Thanks a lot. B. No, not at all

C. Don’t say so, please D. I don’t think so

( )19. -----Whose room is this? ----- It’s _________.

A. Li Ming B. Li Ming’s C. Li Mings D. Li Mings’

( )20. -----Did the Greens ______ living in China?

-----Yes, they ______ in China very much.

A. enjoyed, enjoyed themselves B. enjoy, enjoyed themselves

C. enjoys themselves, enjoy living D. enjoyed themselves, enjoy doing


1. I have __________(much) apples than you.

2. The principal was _________(please) with our scores.

3. The shop is __________(close) at this time of day.

4. He writes to his sister __________(two) a month.

5. We have three __________(meal) a day.

6. The students are busy _________(do) their homework.

7. ----Do you like swimming?

----Yes, but I wouldn’t like _________(swim) today.

8. You should __________(finish) your work first.

9. He often __________(play) computer games on Sundays.

10. Would you go _________(shop) with me? OK.

11.I 12.She 13.They like (play) tennis together at school.

14. Tom (make) model planes every Tuesday.

15. We (listen) to the radio every day.

16. There’re lots of things ________ (do) at school.

- 7 -

17. The students usually spend six hours _________ (have) classes every day.

18. English is very________ (interest).

19. This is the (twin)bedroom.

20. Does Sandy like ________(swim)?

21. She doesn’t want_________(have) lunch now.

22. Lucy has a _________(dance) lesson every week.

23. My parents go ________(shop) on Sundays.

24. My mother ________(not like) watching TV.


1. He has lunch at 11:30. (改为否定句)

He ____________ ____________ lunch at 11:30.

2. Do they like making model planes? (做肯定回答)

Yes, __________ ____________.

3. He lives in New York. (改复数)

___________ ____________ in New York. 对划线部分提问)

__________ ___________ you see a box?

5. It takes him three hours to finish the work. (改为同义句)

He ___________ three hours ____________ the work.

1. She sees films every Saturday.(改为一般疑问句)

______ she _______ films every Saturday? 对划线部分提问) What ______ they ________ every Sunday?

3. He often flies to the USA. (改为否定句)

He ________ often ________ to the USA. 对划线部分提问) _______ she ________ tennis? 对划线部分提问)

_________ __________ the rubber in the hand?


1. a, Club, of, Millie, Swimming, is the, member

2. are, playground, tree, the, there, big, in, two

3. play, or, we, each, always, to, games, other, talk

4. often, football, TV, you, on, do, watches, games

5.won, Peter, volleyball, prize, yesterday, the, in, match, first, the



It’s twelve o’clock. It’s _________ _________ lunch.

2. 我每个星期四下午打网球。

I play _____________ every _____________ afternoon.

- 8 -

3. 他没有时间和朋友聊天。

He doesn’t have time to ___________ ___________ his friends.

4. 医生要求我们离开。

The doctors ____________ us to ________________.

5. 谢谢你参加我的生日聚会。

__________ you for ___________ to my birthday party.


My sister always _______ one hour _______ _______ _______ every evening.


Tom is the best ________ in our class.


We _________ _________ ________ the Spring Festival.


________ ________ play games _________ _________ _________?


He ________ ________ _________ to _________ _________.


More than one hundred years ago, there ______ a great French scientist called Ampere.

One day, Mr. Ampere went out for ______ in the street. There were ______ people and much traffic there. But all this was nothing to him. He was thinking about a maths ______. He had no paper with him. ______ could he work it out?

Then he saw a blackboard ______ him. He quickly walked up to it. He ______ a piece of chalk and wrote his problem on the blackboard. Then he started _______ on it. The blackboard moved a little, but he didn’t notice(注意到). The blackboard moved on, and Mr Ampere walked after it. Then he started to run. But the blackboard moved faster and faster. At last he stopped__________.

What did he see? Why, the :blackboard” was ________ a blackboard. It was the back of a carriage(四轮马车)!

( )1. A. is B. was C. are D. were

( )2. A. shopping B. a lesson C. a walk D. school

( )3. A. a lot of B. much C. a lot D. few

( )4. A. book B. question C. homework D. problem

( )5. A. What B. How C. When D. Why

( )6. A. in front of B. at the top of C. at the foot of D. next to

( )7. A. made B. took out C. needed D. borrowed

( )8. A. to answer B. to read C. to work D. to think

( )9. A. to have a rest B. to have a walk

C. to have rest D. to have a look

( )10. A. really B. not C. like D. just


My uncle Jack is working in a big restaurant. He likes to cook fried fish. Fried fish is famous(著名)here and he has become famous for it, too. Sometimes his friends visit him when he is free, and he always does it for them. He cooks fried fish in the restaurant every day and sometimes he makes it for our family when he comes to visit us. But his children say that he doesn’t cook at home. He thinks that cooking is one of the things only for his wife. So when his family want to eat fried fish, they have to go to the restaurant.

( )1. Jack thinks ________ must do the cooking at home.

- 9 -

A. his children B. his wife C. his friend D. he himself ( )2. Jack’s wife ______ cooking fried fish.

A. likes B. isn’t good at C. do well in D. enjoys ( )3. Jack cooks fish ______ than any other food.

A. much and well B. much and more C. much more D. more much

( )4. Jack’s wife and children never eat fried he cooks _________. A. at all B. at the restaurant C. at home D. at school ( )5. What is Jack? He is _________.

A. my uncle B. famous



C. a teacher

- 10 -

D. a cook




1、_________ (二月) is the second month of the year.

2、In that restaurant, we can eat some________ (传统的) food.

3、Some people also make _______ (灯笼) out of pumpkins.

4、Every country has some important _________ (节日).

5、She is so ___________ (兴奋)when she knows the news.

6、There are four _________ (季节)in a year.

7、On Mid-Autumn Day, people usually eat_______ (月饼).

8、They had a __________ (特别的) party yesterday.

9、English is a _________ (国际性的) language.

10、At night, we can see the moon shines _____ (穿过) the window.


1、How many ____________( tooth) do you have?

2、I have some ___________( candy) in my hand.

3、This is not your desk. ____________( you) is there.

4、The story is very ___________ ( fun).

5、Millie does after-school ____________( activity) at 3:30 p.m .

6、I’m very_________( please) to see you here.

7、On Sundays, my grandfather often goes ___( fish) with me on the river.

8、He________( usual) goes to the school by bike.

9、The summer ________( holiday) are coming.

10、I want to see the Chinese New Year_______( celebrate) here.

11、Today is Hallow cen. Let’s ________(celebrate) it together.

12、—What are you doing? —I’m ________(dress) up as a ghost.

13、Thank you for ________(give)us so many presents.

14、At Holloween, he often likes ________(play) a special game called “trick or treat”.

15、Please help me ________(clean) the house, it’s dirty(脏).


1、Macao retuned to our mother land ______ December 20th, 1999.

2、Is it time ________ breakfast?

3、Hainan Island has a lot of typhoons ________ summer.

4、Unde Bob visits his family ________ Easter.

5、We have P.E classes_________ Monday and Thursday.

6、She came to China _________ 5.

7、We have 4 classes_________ the morning.

8、We knock__________ people’s doors.

9、He was born __________ 1970.

10、We often go to school ___________ 6:45.


1、Thank you for __________[tell/ telling] me about your school life.

2、Do you like _____[dancing/ to dance].

- 11 -

3、Look! They ______[are listening/ listening] to the music.

4、I’d like______[having/ to have] some bread.

5、______[ Do/ Does] his sister _____[do/ does] her homework?

6、_________[Is/ Does] Mr Hu a teacher?

7、May I ________ [turn/ turns] on the light?

8、— Are you ____________ [watch/ watching] TV?

— Yes, I __________[am/ are].


( )1、How many apples can you see in the bag? A. Black

( )2、Who are they? B. It’s On December 31st.

( )3、What colour is his bike? C. By bike

( )4、How old are your friends? D.I can see ten.

( )5、Which book is yours? E. America

( )6、When is Halloween? F. The red one.

( )7、Why are you late for school? G. Because I get up late

( )8、How does your father go to work? H. A banana

( )9、Where do they come from? I. Eleven

( )10、What do you want? J. They’re Lucy and Lily


( )1、Jim will _________to the cinema.

A. going B. goes C. go D. to go

( )2、Don’t play a trick _________ him.

A. at B. on C. to D. for

( )3、They had a party __________ the evening of October 1.

A. in B. at C. on D. /

( )4、My father is good at _________ tennis?

A. to play B. play C. playing D. to playing

( )5、We are looking forward ________ a great day.

A. to B. for C. of D. at

( )6、—Where is your friend? — I ______ he’s at home.

A. look at B. think C. see D. know

( )7、There _______ a lot of juice in the bottle.

A.is B.are C. has D. have

( )8、— Where is Kate? — She ______ in her room.

A. read B. reads C. is read D. is reading

( )9、— I want to buy _____ bananas, but I don’t have _____ money with me. Can you lend me ______? — Sorry, I don’t have _____ either.

A. some; some; any; any B. some; any; some; any

C. some; any; any; any D. any; some; any; some

( )10、The boy _______ his father very much.

A.look like B. looks like C.is likes D.is liking

( )11、—How does your father go to work? —He usually goes to work .

A、on bus B、by bus C、 by a bus

( )12、—Merry Christmas! — _________!

A、Thank you B、Me too C、The same to you

- 12 -

( )13、How many minutes are there ________ hour?

A、in a B、in an C、of an

( )14、They are ________ under the apple tree.

A、chat B、chatting C、chating


1. I’m making (对划线部分提问)

2. we’d like this (同上)






8. It’s (同上)


10. He is neighbour. (同上)


12.He can’t come.(同上)


14..Millie usually goes to school by bike(同义句)

15.There are some candles on the cake(改为否定句)

16.Are there any balls under the bed?(改为陈述句)

17、There is a present on the table.(改为复数句)

18、There is some money in the packet.(改为否定句)

19、I have some comic books.(改为一般疑问句)

20.I would like some drink (改为一般疑问句)

- 13 -

五、用a ,an , some , any 完成对话。

A: What’s in the fridge ?

B: Let me see . There are _____ cakes in it .

A: Is there ____cup of coffee?

B: No , there isn’t . Is there any fruit ?

A: Yes , I think there is . there are ______ pears .

B: Good , Is there _____ potato?

A: No , there aren’t ______ potatoes . But there are ______ tomatoes.

B: Is there _____ empty glass in it ?

A: Yes there is . Do you want it ?

B: Yes , I want to drink some coffee.



Every year people celebrate the Spring Festival in China. Usually it is in January or February. It is the most important festival in China. So before it comes, everyone buys many things. and they often make a special kind of food called dumplings. It means “come together”. Parents always buy new clothes for their children and children also buy presents for their parents. On the Spring Festival eve(除夕), all the family members come back home. They sing, dance and play cards. When they enjoy the meal, they give each other the best wishes for the coming year. They all have a good time.

( )1.The Mid- Autumn Festival is the most important festival in China.

( )2.The Chinese usually have their Spring Festival in December or January.

( )3.The food dumplings means “come together”.

- 14 -

牛津7A Unit 4 Food单元练习



1、How long he (read)English every night?

2、I have some (knife).I can lend one to you.

3、My brother often goes to school without (eat)breakfast.

4、Before, Kitty seldom (have)fruit and vegetables.

5、Would you like (buy)fish?

6、I play computer games (two)a week.

7、My teacher says it is very important (sleep)well before an exam(考试).

8、Those need a lot of time every day.(dance)

9、The fish is too (salt).I don't want to eat it.

10、Daniel usually (have)meat and vegetables for dinner now.

11、(tomato)for the soup today.


13、The basket is full of (flower).


15、I have an (egg),a cup of (milk)and some (bread)for breakfast.

16、How much rice)do you want?I'd like two (kilo).

17、or brother, sister)

18、I like to have some (ice cream)and some (chocolate).


1、There is cup of milk, old glass of water and English fork on the table.

2、He is unusual person. He scored 33 goals in 30 matches.

3、I have yellow orange.

4、cap and pair of sports shoes.

5、 story.

6、Where do you often play ?

7、old house. Last week I bought new one. Where are they?old one is in Nanjing. new one is here.


( )1、It takes me half hour to do my homework every day.

A、a B、an C、the D、/

( )2、I often get up 8:00 Sundays.

A、in, on B、at, in C、at, on D、in, in

( )3、— does your mother go for a walk?

—Every afternoon.

A、How long B、How much C、How often D、How many

( )4、 is good for our health. It's my favourite sport.

A、Swim B、Swiming C、Swimming D、Swims

( )5、My mother never has noodles breakfast.

A、at B、on C、in D、for

- 15 -

( )6、It takes Mr Wang 20 minutes lunch every day.

A、cook B、to cook C、cooking D、cooks

( )7、I have three sisters. They are all .

A、woman teacher B、woman teachers

C、women teacher D、women teachers

( )8、I can't mend the car your help.

A、of B、with C、without D、for

( )9、You look than before.

A、health B、healthy C、healthiest D、healthier

( )10、Is watching TV too bad your health?

A、much, to B、much, for C、many, to D、many, for


1、Which is your favourite book?

you like ?

2、Thanks for your help.

Thank you me.

3、Mr Wang doesn't work in this school any longer.

Mr Wang works in this school.

4、Lucy likes Chinese. Lily likes Chinese, too.

Lucy likes Chinese. Lily Chinese.

5、That girl always goes home on foot after school.

That girl always after school.

四、完形填空 big glass of milk for it. dinner, he likes beef and salad. 1、A、many B、much C、some D、any

2、A、breakfast B、lunch C、dinner D、supper

3、A、much B、many C、lots D、lot

4、A、a B、an C、some D、any

5、A、For B、On C、For D、Of

6、A、for B、and C、of D、but

7、A、often B、never C、seldom D、not

8、A、and B、but C、too D、also

9、A、bad B、good C、important D、hungry

10、A、healthy B、fit C、thin D、fat


A man goes to a fast food restaurant for lunch. "Hi," a worker says, "May I help you?"

"I'd like a hamburger, large fries and a medium Coke." the man says.

"Anything else?" the worker asks.

"No." the man answers, "That's it."

"Is that for here or to go?" the worker asks.

- 16 -

"To go." the man says.

The man pays for his lunch. The worker puts the man's lunch in a bag. The man takes the bag. 从右栏中找出能够与左栏相配的句子,把序号填在横线上。

1、A man goes . a、in the park

2、He says, . b、a lot of money

3、A worker puts . c、the man's lunch in a bag

4、The man takes the bag d、"I'd like a hamburger, large

and takes a walk . fries and a medium Coke."

5、He opens the bag and e、to a fast—food restaurant for

finds . lunch


1、B 2、C 3、C 4、C 5、D 6、B 7、D 8、C

9、D 10、B


1、do, best 2、for helping 3、no longer 4、also likes 5、walks home


1、B 2、A 3、C 4、A 5、A 6、B 7、A 8、C 9、B 10、D


1、e 2、d 3、c 4、a 5、b

- 17 -

牛津7A Unit 5 单元练习



1. —How many m ________ are there in an hour? —There are 60.

2. Do these clips m ________ her favorite T-shirt?

3. Hello! Daniel. Are you s ________ at the moment?

4. How much is this ________ (双) of sports shoes?

5. The jeans don't ________(合身) me well.


1. Look! Whose _____ (Walkman) are these? Perhaps they are the twin's.

2. Is there an ________ (electric) shop in your town?

3. Amy wants to buy some presents for ________ (they).

4. Do you understand the ________(mean) of the new world?

5. Do you like to have cold ________ (drink)?

6.We usually go ________ ( shop )on Sundays.

7. Listen !Someone ________ ( knock )at the door.

8. Would you please show ________ ( I ) your pictures?

9. There ________ ( be ) a pair of shoes.

10. I have many different ________ ( kind ) of books.

11. It's twelve o'clock now. The students ________ (have) their lunch. They ________ (have) rice, meat and vegetables for their lunch.

12. Amy ______ (watch) TV every day. She ______ (watch) TV now.

13. I like ________ (drink) coffee.

14.There _________(be) some water _______(run) down the stream(小溪).

15.We have a new friend _______(call) Sandy.


( )1. The dress is very nice. Can I try it ________ ?

A. out B. in C. on D. away

( )2. Daniel is ________ his purse, but he can't ________ it.

A. looking for; find B. seeing; look for

C. finding; look at D. looking at; see

( )3. There ________ a lot of juice in the fridge.

A. has B. is C. are D. have

( )4. When you get on a bus, it's polite to wait for ________ turn.

A. you B. yours C. your D. it's

( )5. Did you spend 20 dollars ________ this computer game?

A. to buy B. pay C. buying D. paying

( )6. Daniel prefers staying at home to ________ swimming.

A. go B. goes C. going D. went

( )7. — ________ there any American teachers in your school? —________ .

A.Is; Yes, there are B. Are; Yes, there are

C. Is; No, there isn't D. Are; No, there isn't

( )8. Does Simon have two ________ of ________ ?

A. pair; shoes B. pairs; shoes C. pair; shoe D. pairs; shoe - 18 -

( )9. Daniel likes _____ basketball, but he ____ at home right now.

A. plays; is sleeping B. playing; sleeps

C. playing; sleep D. playing; is sleeping

( )10. —The dress is 60 yuan.

—Good. I'll take it. It's so ________ .

A. cheap B. expensive C. white D. small

( )11. There ________ some CDs on the shelf.

A. is B. are C. have D. has

( )12. I prefer buying her some presents _______ her some money.

A. to giving B. to give C. give D. than give

( )13. Sandy wants to buy the same football cards ________ his brother did.

A. like B. as C. to D. so

( )14. Those flowers ________ Kate $56.

A. paid B. took C. cost D. spent

( )15. Fred ________ many football boots. But this pair of boots ________ the nicest.

A. has, are B. has, is C. there are, are D. there are, is

( )16. Dad, my trousers are old. I want to buy a new ________.

A. trousers B. one C. it D. pair

( )17. This coat is too expensive. Do you have a ________ one?

A. larger B. cheaper C. nicer D. longer

( )18. Is this room ________ the meeting?

A. large enough to have B. enough large to have

C. large enough having D. enough large having

( )19. We have some houses. But we need ________ .

A. more many B. another many

C. many another D. many more

( )20. Tom needs some help ________ his homework. Can you help ________?

A. to, he B. with, him C. to, his D. with, his

( )21. Are there _______ in your class?

A. any boy B. any boys C. any boies D. some boys

( )22. Wu Dong and his sister _______ a new bike.

A. have B. there are C. has D. there is

( )23. There is _______ cat here.

A. not an B. no C. no any D. not any

( )24. ---- What’s on the table?

----_______ some books on it.

A. There’s B. There’re C. It’s D. They’re


1.There is a shoe shop near my home. (改为复数句子)

There ________ ________ ________ ________near my home.

2.There are some people in the bookshop. (改为一般疑问句)

________ ________ ________ people in the bookshop?

3.A. lot of restaurants are on the top floor. (改为同义句)

________ ________ ________ ________ restaurants on the top floor.

4.How much is the book? (改为同义句)

- 19 -

How much _______ the book _______?

5.I want to buy him a bike. (改为同义句)

I want to buy a bike ________ ________.


______ _______is this bike? 对划线部分提问)

_______ _______ are your feet?

8.I’d like to buy对划线部分提问)

_______ ______you _______ to buy?

9. The books are very cheap.(同义句)

The books are ______ _______.

10. They have a little white dog.(用Tom代替they)

______ ______ a little white dog.

11. She is buying fruit in the shop.( 改写成一般现在时)

She often _______ fruit in the shop. 对划线部分提问)

_______ _______ do you ________?

13. There are some girls in the room.(改成否定句)

There ________ ________ girls in the room.

14. I want to go there with you. (同义句)

I ________ ________ to go there with you.

15.The clock has no eyes. (同义句)

The clock ______have ______ eyes.

16.It takes me half an hour to read English every morning. (同义句)

I _______ half an hour ______ _______ every morning. (对画线部分提问)

________ ________ father _______?


Li Lei is a student __1__ Class Two, Grade Seven. He likes football very __2__. He often plays it after school. And he often goes home__3__. His home is __4__the school. His mother doesn't worry 5 him.

One Sunday morning Li Lei goes to a shop__6__his mother. The shop is very__7__. There are many things__8__it. They get some things. Then his mother says to Li Lei, "What do you _9_ ?" "I want to get a red blouse," says Li Lei. "A red blouse?" asks his mother. "You are a __10__. You can't wear a red blouse." Li Lei smiled"OK, please get me football clothes."

( )1. A. at B. of C. on D. from

( )2. A. good B. fine C. well D. much

( )3. A. early B. back C. late D. soon

( )4. A. near B. in C. on D. to

( )5. A. for B. with C. about D. at

( )6. A. to B. from C. on D. with

( )7. A. small B. big C. nice D. good

( )8. A. on B. in C. at D. under

( )9. A. want B. get C. put D. take

( )10. A. girl B. woman C. boy D. man


- 20 -

Joan is an American girl. She lives in China now. She is in my class. Her parents work in China, too, but her brother works in the U.S.A. He often writes letters to them. Joan likes Chinese class very much, and likes speaking Chinese with us after class. Her father teaches us English well. We all like his class. On Sundays, Joan goes to the People's Park with her father and mother. Sometimes she goes shopping with her mother. They like the Chinese food very much. It's a happy family. ( )6. Joan is from ________.

A. China B. Japan C. the U.S.A. D. Canada ( )7. Joan likes speaking ________with us after class. A. Chinese B. English C. French ( )8. Joan's ________ is an English teacher. A. father B. mother C. brother ( )9. How often does Joan go to the shop?

A. Often. B. Never. C. Every Sunday. ( )10. Which is not wrong?

A. Joan's mother is a good doctor. B. There are three people in her family. C. They like to eat the Chinese food a lot. D. The family are all in China.

D. Japanese D. father and mother D. Sometimes.

- 21 -

牛津7A Unit6单元练习


(尺码) clothes.

(颜色)of these ties?

3. These long red boots aren’t hers. She借)them from her classmate yesterday.


(衣服) shops with her mother.

(乐趣) at the fashion show.

1. My cap is made of (羊毛),what about yours?


3.In china people walk on the (右).

(世纪) ago,there were no buses.

停) and had a look.

(最)we raised money for Project Hope.


1.There are some boys __________(play) basketball.

2.The scarf is __________ (make) of wool.

3.She didn’t take her cousin __________ (shop).

4.You can spend 10 _________ (many) minutes in bed.

5.Last Sunday, they ___________ (go) _____________ (run).

6.It is ___________ (real) fun __________ (go) to the fashion show.

7.Do you think the story is ___________ (bore)?

8.One of my friends ________ (not go) to the fashion show yesterday.

9. I don’t know what(wear).

(pair) of new boots.

(colour) sweater.


15、(plan)to go to shanghai by plane last week.

16、They would like (have) the same trousers.

17、We did some 18、The people hope (visit) China.


( )1.She doesn’t know__________.

A. what she can do it B. what to do it

C. how to do D. how to do it

( )2.Millie would like __________ the fashion show.

A. to join in B. joining in C. to join D. joining

( )3.At the fashion show, they wore different clothes __________.

A. different time B. different times

C. in the 1990s D.from the 1990s

( )4.Young people __________ liked wearing trainers.

A. in the 1980s B. in 1980s

C. from the 1980s D. from 1980s

( )5.In our class, everyone _________ reading books.

A. like B. liked C. likes D. is liking

( )6._____ you _______ the bike from Sandy yesterday?

- 22 -

A. Do, borrow B. Did, borrow C. Do, lend D. Did, lend

( )7.The bag __________ leather.

A. is made of B. is made from

C. makes out of D. made out of

( )8.A: ________ did you walk around the shopping mall?

B: For a long time.

A. How long B. How often C. How much D. How many

( )9.There are __________ delicious fruit on the table.

A. so many B. so lots of C. so much D. so a lot of

( )10.One of the _________ it very much.

A. girl fits B. girls fits C. girl fit D. girls fit.

( )11. A. Do, wear B.Is, wearing C. liked, wearing D. like, wearing

( A. isn’t B. wasn’t C. doesn’t D. didn’t


A. in B. at C. on D. with

( )14. the housework every day?

A. Did, with B. Do, with C. Is, at D. Does, with

( jeans.

A. like wear B. liked, wear C. liked, wearing D. like, wearing

( pretty clothes at the shopping mall.

A. very much B. so many C. so much D. very many

( hairstyle.

A. greatly, 1990’s B. great, 1990’s C. greatly, 1990s D. great, 1990s

( me ¥200.

A. paid B. spent C. lost D. took

( go shopping with her.

A. am, don’t B. was, am no C. was, didn’t D. am, am not

( ?

A. just now B. now C. go D. before

( no hospitals here three years ago.

A. was B. had C. were D. are

( )22. We live in the century now.

A. twenties B. twenty C. twentieth D. 21st century

( )23. I love swimming. A. Me too B. I also C. I do D. Did you

( )24. I it, but I couldn’t A. found, look for B. looked for, find

C. find, looked for D. am looking for, found

( )25. Who helped the girl? .

A. was B. does C. played D. did


1. He finished the fashion design last Sunday.(改否定句)

He the fashion design last Sunday.

2. Sandy enjoyed the fashion show yesterday.

Sandy yesterday?

3. He spent eighty yuan on the watch. (同义句)

eight yuan.

- 23 -

4. How much are the books. (同义句)

How much ?

5. Is he watching TV now? (改写句子)


1.It's very cold outside. Please wear your hat.

2.Our class gave a fashion show on last Friday.

3.Look,Kitty's family is having dinner in the restaurant.

4.Kate and Sandy didn't their homework last night.

5.Amy often helps her mother doing housework.

6.Why were you come to our school last Tuesday?

7.Yesterday you went to the cinema. I hope you have a good time.

8.This shop is open at seven o'clock a.m.and closes at eight p.m.

9.I don't have enough money buy him a walkman.

10.There are lots of different material in this factory.


A shopkeeper closed his shop in the and went home. He was very tired, he didn't supper and went to bed at once. At that time the telephone rang. A man said,“What time do you open your ,sir?”The shopkeeper was unhappy. He thought the man played a trick on him. He did not answer it and went to bed. A few minutes later the telephone and went to pick up the phone and found that voice (声音) was the man and he asked the same question. The shopkeeper angrily answered.“You needn't ask me that because I can't let you my shop. It's late now.”

“No. I want to go out.”the man 9 ,“My wife 10 me at home for dinner now.”

( )1.A.evening B.Morning C.afternoon

( )2.A.has B.had C.have

( )3.A.window B.door C.shop

( )4.A.up B.back C./

( )5.A.ringed again B.called C.rang again

( )6.A.stood up B.got up C.stayed in bed

( )7.A.same B.different C.friendly

( )8.A.come into B.go out of C.live in

( )9.A.smiled B.answer C.said

( )10.A.waited for B.waits for C.waiting for


Different people have different skin(皮肤) colours. Some have black skin, some have yellow skin,and some have white skin. There was a woman in Alaska. Her skin was orange in colour. It was almost the colour of orange juice.

How did this woman become orange? She ate lots of tomatoes, carrots and pumpkins.

She ate too many orange things. That's why she turned orange.

The woman didn't want to be orange. She went to the doctor. The doctor said,“Stop eating orange things. Eat some green things.”The woman did so, and she wasn't orange any more.


( )1.The woman is this story had A.orange eyes and hair B.orange skin

C.only orange D.yellow skin

( )2.The woman was orange because .

A.she ate oranges only B.she ate too much orange food

C.she had too much orange juice D.she liked that colour skin

( )3.This story is mainly(主要地) about - 24 -

A.a woman in Alaska B.tomatoes,carrots and pumpkin

C.a doctor D.different people with the same colour skin

( )4.The woman went to see the doctor because .

A.she didn't like her skin B.she needed some green things

C.she didn't feel well D.she didn't like her colour

( )5.The doctor told her A.to eat orange things B.to drink orange juice

C.not to buy any orange vegetableD.to have some green food


一、1.in, 2.on, 3.for, 4.on, 5.on, 6.At, in 7.about, for 8.from

二、1.playing 2.made 3.shopping 4.more 5.went, running 6.really, to go 7.boring 8.didn’t go

三、1-5 DADAC 6-10 BAACB

四、1.1980s hairstyle 2.had fun 3.two more women 4.watching the show 5.looked at boots for bought them

6.smart modern in 7.on computer

五、1.wear—put on 2.on—/ 3.is—are 4.didn’t—didn’t do 5.doing—do 6.were—did

7.have—had 8.is open—opens 9.buy—to buy 10.material—material

六、1—5 ACCBC 6—10 BAACC

七、1—5 BBADD

- 25 -

牛津7B Unit 1单元练习


1.What is the _________ of Russia? It’s Moscow.(首都)

2.The classroom is very _______. Nobody is talking.(安静)

3.The apple tree is so high that he has to use a _______ to pick the apples.(梯子)

4.A bookshop is just ________ our school. It is on the other side of the street.(在…对面)

5. There are five ___________, four hundred and twenty-two students in that school.(千)

6. Millie was 19 years old last year. Toady is her ____________ birthday .( twenty)

7. ___________,he finished his homework before going to bed.(final)

8.The computer is too expensive. It costs at____________1,2000 yuan..(little)

9.You can find one of your ____________names on this list.(neighbour)

10. Look! There is a purse ___________on the ground . (lie)


1. He went to school without ( have ) breakfast yesterday morning.

2.Kitty always dreams of ______________(become) a dancer.

3.They 4. Tom, (not play) in the street. It’s dangerous.

5. Would you like me __________(send ) the e-mail for you?

6. Look! One of the women _____________(have) very long hair..

7.He spends two hours ____________(do) his homework at night.

8. He may come here if he (be) free tomorrow.

(play) volleyball there .

11. She lives with her family in a house .( wood)

12.All the people in Nanjing are very (friend).

13.People like to talk with each other in the room. (sit)

14.They want to learn about homes in different (country).

15.Our flat has two .(balcony)

16.Do you know who’s on my bunk?( lie)

17.I would like to live next to restaurant in Beijing.(big)

18.Frenchmen come from (French).

19.In the room there is a big table.(dine)

20.She passed the exam .(final)


( )1.Our English teacher is standing_______ the classroom. He is writing news words on the blackboard.

A.in front of B. in the front of C. beside D. next to

( )2.Christmas Day is on the __________ of December.

A.twenty-five B. twentieth-five C.twenty-fifth D.twentieth-fifth

( )3. It rains _____ in the south of China in summer .

A.many B. a lot C. a lot of D. lots of

( )4.There are no _________ students in the classroom.

A. another B. the other C. other D. others

( )5. Don’t worry. We still have __________ 15 minutes to get there.

A. at most B. less than C. at least D. most than

( )6._______ you_______ the Great Wall this winter holiday?

- 26 -

A. Do, visit B. Will , travel C. Will , visit D. Will., go

( )7. Millie sits between ______ and ______.

A. he and I B. he and me c. him and me D.his and me

( )8. Mr Smith arrived ___ the ninth of April .

A. at B. in C. / D . on

( )9.We’re in the same class now. Let’s ________ good friends.

A. am B. is C. are D. be

( )10.--Hello, may I speak to Mary? --________.

A. Yes, she’s out. B. This is Tom speaking. C. Sorry, she’s not in D. Yes, I am

( )11.We need_______.

A. ten more chair B. one more chairs C. more ten chairs D. ten more chairs

( )12. The number 3,289,030 can be read as_________.

A. three million, two hundred and eighty- nine thousand and thirty

B. three millions, two hundred and eight- nine thousand thirty

C .three million, and two hundred and eighty -nine thousand, and thirty

D. three millions, and two hundreds and eighty-nine thousand and thirty

( )13. The table in the room is _______to hold ten people.

A. small enough B. enough big C. big enough D. enough small

( )14. You don’t like ________juice. Would you like ______tea?

A. any; any B. any; some C. some; any D. some; some

( )15. Linda’s room doesn’t look________ because there are many things on the floor.

A. tidy B. well C. quickly D. much

( )16.________ is 11:20.

A. Twenty to eleven B. Twenty to twelve C. Twenty eleven D. Twenty past eleven

( )17. There is _______ useful book and ________ interesting story on my desk..

A. a, a B. a, an C. an, an D. an ,a

( )18.She was born ______.

A. in March 10, 1986 B. in 1986, March 10

C. on March 10, 1986 D. on 1986, March 10

( )19. You’d better try it _______ time.

A. four B. fourth C. the four D. a fourth

( )20.I’m so happy that the beautiful presents are for ________.

A. me and you B. you and me C. I and you D. you and I


1.How many floors are there in your school library? (同义句)

How many floors ?

2.My brother and I live in the same bedroom . (同义句)

I _______ the bedroom _________ my brother.

3.Simon sits behind me . (同义句)

I sit ____ ________ ____Simon .

4.This is a wooden house. (同义句)

This house 5. My favourite room in the house is the kitchen. (同义句)

I the kitchen in the house.

6. I live on the third floor. Simon lives on the sixth floor. (同义句)

- 27 -

Simon lives .

7. I climb a ladder to get into my house. (同义句)

I get into my house 划线提问)

does your house 9. He would like to live in the big city.(划线提问)

he like to live?

10.I climb a ladder to get into my house.(同义句)

I get into my house 11.He is sitting in the kitchen.(用often改写)

He in the kitchen. 划线提问)

she in her bedroom?

13.He doesn’t have his own bedroom. He and his brother have a bedroom together.(同义句)

He a bedroom his brother.

14.My favourite room is the house is the kitchen.(同义句)

I the kitchen in the house.

15.Her blouse is not the same as mine.(同义句)

Her blouse mine.


London is such a wonderful city. It is very large. The Tames River runs __1__ the city from west to east. So the city has__2__ parts, the South and the North. In the North are important buildings, shops, big parks and interesting places.

The weather in London is good. In winter it is not very cold and in summer it is not very hot__3__ the city is near the sea. People__4__ that London is a foggy city and it often rains. It is true.

Last year, when I __5__ in London, I met one of the thickest fogs in years. You could not__6__ your hand in front of your face. Cars and buses moved along with their lights on. When evening came, the weather__7__ even worse.__8__ the buses and cars stopped. I had__9__ important meeting on the other side of the town, but it was not easy to find a car. I had to arrive there__10__.

( )1.A. about

( )2.A.two

( )3.A.because

( )4.A.speak

( )5.A.be

( )6.A.look B. through B. four B. or B. tell B. am C. in C. five C. so C. say C. was C. see

C. grow

C. the D. along D. six D. but D. talk D. were D. saw D. got D.\ B. look at B. become B. Every B. an ( )7.A.turn ( )8.A.Each ( )9.A. a C. None D. All

( )10.A. walk B. on foot C. by bus D. by car



Mike didn’t go to bed until very late last night. He watched a very interesting film on TV. He had to stay up till two o’clock this morning because he wanted to see the end of the film.

This morning his mother had to wake him up. He got up and washed his face in a hurry. He didn’t eat anything for breakfast. He ran fast all the way to the bus stop. When he saw the bus coming, he suddenly(突然) remembered that he left his schoolbag at home. He put his textbooks (教科书) and homework in the bag last night. He had to go back to get it. When he finally got to school, his English class was already over. - 28 -

( )1.What did Mike do before he went to bed last night?

A. He did his homework..

B. He watched an interesting film.

C. He played computer games.

D. He did some reading.

( )2. Why couldn’t Mike wake up this morning?

A. Because he was ill.

B. Because he didn’t have a clock.

C. Because he didn’t want to go to school today.

D. Because he went to bed late last night.

( )3.What did Mike have for breakfast this morning?

A. He had a big breakfast.

B. He had nothing.

C. He had a little food.

D. We don’t know.

( )4.Why did Mike have to go back home?

A. He left his schoolbag at home.

B. He wanted to go back home to have breakfast.

C. His mother asked him to go back home quickly.

D. Both B and C.

( )5.How do you think Mike would feel this morning?

A. Happy. B. Worried. C. Interested. D. Excited.


Mr Brown was an old man. He lived in a small village with high mountains all around it. He had never been to a city before.

Last summer his son came back, and took him to the city. He stayed there for about two months. When he came back, his wife asked him,” Do you like living in the city? Did you have a good time?”

“ No, I don’t like living in the city because the buildings are too tall. And the noise is too loud. The bed is too soft. And they never have meals outside the house,” answered Mr brown.” I’m very angry because the people in the city aren’t kind to the animals.”

“How do you know this?” asked his wife.

“One Sunday morning Jack, our son took me to a place. There are a lot of animals in that place---tigers, elephants, lions and monkeys. But they are shut(关) in the cages. The place is the prison(监狱) of the animals.” Answered Mr Brown..

( )6. Mr and Mrs Brown were______________.

A. doctors B. teachers

C. zookeepers C. happy D. farmers D. surprised. ( )7. When Mr Brown saw the animals were shut in the cages he felt_______. A. satisfied(满意的) B. angry

( )8. He didn’t like____________.

A. the mountains B. the animals in the cages

C. the city

D. his village. - 29 -

( )9. The animals in Mr Brown’s village________.

A. are free A. park

B. are in the cages C. are sent to the city B. garden

C. village

D. zoo

D. are in prison

( )10. Mr Brown did not know the place with a lot of animals was a ________.2




- 30 -

牛津7B Unit 2单元练习


1.People in Nanjing can go shopping by ___________(地铁) soon.

2.There’s less air__________(污染) in the country than in the city.

3.Children in poor________(地区) need help.

4.People in _________(西方的) countries celebrate Christmas every year.

5.I can’t believe _______(如此) a young girl can swim so well.

6.Jerry watches TV every night and he doesn’t go to bed _______(直到) eleven o’clock at night.

7._________(当地) people usually know much about the traditions there.

8.My school is about three miles________(远) from my home.

9.Most of us live in tall __________(楼房) today.

10.Who____________(教) you English this year?


1. Mr. Hu __________(teach)in a middle school in Beijing, he is an English teacher.

2. We can see lots of Chinese _______(paint) in the museum.

3. I think we need four ________(loaf) of bread.

4. I don’t have much money. I have ____________(little) money than you.

5. The old man enjoys __________ (grow) flowers in his house.

6. On Sundays there are many _________ (shop) in the shopping mall.

7. If he wants help with his homework , he can call his friends __________ (near).

8. Miss Gao is always ________(friend) to her students.

9. I think this is the _______(good) place to have a party.

10. Your plan sounds really _______(wonder).

11. What time ______________ we ______________ (leave) in the morning tomorrow?

12. ______________ the book _______________ (belong) to you?

13. They __________________ (prepare) food and drink for the party now.

14. He sometimes _______________ (teach) me ______________ (play) badminton.

15. There ______________ (be) fives loaves of bread for us ______________ (eat) in the fridge.

16. Would you like _________________ (visit) our local museum?


( ) 1. —I see _____ man outside the door.

—Is _____ one in a blue T-shirt?

A. the; an B; a, the C; the, a D. an; the

( ) 2. Our school is _____ my home. It’s only five minutes’ walk.

A. far away B. far from C. close to D. closed

( ) 3. You should _____ fifty dollars for the souvenir.

A. take B. pay C. spend D. cost

( ) 4. Mr Zhang is _____ Mary _____ his family.

A. telling; on B. speaking; about C. telling; about D. talking; about

( ) 5. He _____ two hamburgers in the restaurant every morning, so he is very fat.

A. sells B. orders C. makes D. cooks

( ) 6. —___________________

—At eight o’clock in the morning.

A. What time shall we meet? B. what can we do in the morning? - 31 -

C. How about walking in the morning? D. Why not walk?

( ) 7. —___________ bottles of water are there on the table?


A. How many B. How much C. How long D. How far

( ) 8. Those CDs are your _____, and these are _____.

A. children; me B. children’s; my C. children’s; mine D. childrens’; mine

( ) 9. —Li Dong shares a desk with Li Lei.

—Oh, that’s _______________ desk.

A. theirs B. Li Dong’s and Li Lei’s

C. they D. Li Dong and Li Lei’s

( ) 10 _____ your sister enjoy _____ Chinese food?

A. Does; eating B. Do; eating C. Does; eat D. Do; to eat

( ) 11. Tom has _____ friends in the school. He is a new comer.

A. none B. not C. no D. don’t

( ) 12. If you go to _____ third floor, you will find _____ large room.

A. the; an B. a; the C. the; a D. a; a

( ) 13. My cousin works in a supermarket. She is a ____________.

A. cook B. nurse C. cashier D. shopper

( ) 14. — Mum, I am going fishing with Hilson.


A. Have a good time! B. Help yourself.

C. I am sorry to hear that. D. Thank you.

( ) 15. There _____ a supermarket, a cinema and restaurants nearby.

A. are B. be C. is D. was

( ) 16. We don’t have to go far because the library is ________ our school.

A. close B. close to C. near to D. next

( ) 17. Kitty, your cousin is ________. We all like her.

A. such lovely a girl B. such a lovely girl

C. a so lovely girl D. so a lovely girl

( ) 18. ---How many apples are there in the basket? --________.

A. No B. No one. C. None D. Nothing.

( ) 19. Miss Green teaches ________ English.

A. us B. our C. we D. ourselves

( ) 20. I usually go to school _______.

A. on bicycle B. by a bicycle C. on my bicycle D. ride a bicycle

( ) 21. ____ girl with ______ orange in her hand is my best friend, Lucy.

A. A, the B. The, a C. A, an D. The, an

( ) 22. Why don’t we ________ outside our school at 8:00 a.m. tomorrow?

A. to meet B. meeting C. meet D. will meet

( )23 That boy is Simon. And the girl next to ________ is Amy.

A. he B. his C. him D. she

( ) 24. This is _______ English class. I hope you can enjoy English.

A. the first B. the our first C. a first D. first an

( ) 25. The room isn’t big enough for us ________.

A. to live B. to live in C. live in D. living in

- 32 -

( ) 26. I didn’t go to bed _______ ten o’clock last night.

A. after B. when C. to D. until

( ) 27. ---What can you see on the table? ---We can see four ___ and six ______.

A. bottle of milk, tomato B. bottle of milks, tomatos

C. bottles of milk, tomatoes D. bottles of milks, tomatoes

( ) 28 English will help us ______ with our work and study.

A. lot B. a lot C. a lot of D. lots of

( ) 29.. Thursday is ______day of the week.

A. fifth B. the fifth C. the sixth D. the fiveth

( ) 30. Do you have _______ chicken _______ beef?

A. some, and B. any, and C. some, or D. any, or


_______ ________ is the nearest bookshop from your home on foot.

__________ __________ __________ does the building ___________?

3. There is nothing in the bottle. (近义句)

There __________ __________ __________ in the bottle?

4. It’s only ten minutes from school by bicycle. (近义句)

It ___________ only ten minutes __________ __________ to school. _______ _______ they take to their factory every day.

6. I spend 25 minutes going to the nearest shop. (改为同义句)

7. You needn’t pay any money for the book. (改为同义句)

8. Why not go to the cinema at the weekend? (改为同义句)

1) _________________________________________________________________

2) _________________________________________________________________

9. He sometimes rides a bike to school. (改为同义句)

He sometimes _________________ to school _________________ a bike.

10. I would like some bread for supper. (改为一般疑问句)


12. Millie helps her mother do the cleaning. (改为否定句)


I live in a town. There is a big __1__ near my home. It sells many __2__, such as bikes, TV sets, fridges and some __3__ things. The things are cheap in the shop. People __4__ go shopping there. There are __5__ people in the shop every day. On Sunday I often go shopping with __6__ mother. We buy __7__ things there. The shop __8__ before 8:00 every morning and it closes late in the __9__. The workers in it __10__ very friendly.

( ) 1. A. school B. shop C. bank D. hospital

- 33 -

( ) 2. A. books B. things C. rulers D. clothes

( ) 3. A. the others B. others C. other D. another

( ) 4. A. sometimes B. often C. seldom D. never

( ) 5. A. much B. a lot C. many D. lots

( ) 6. A. I B. my C. me D. mine

( ) 7. A. much B. a lot C. many D. lots

( ) 8. A. opens B. closed C. on D. open

( ) 9. A. morning B. afternoon C. evening D. noon

( ) 10.A. will be B. are C. is D. were


Once Goethe (歌德), the great German poet , was walking in a park. He was thinking about that something when he noticed he came to a very, very narrow (狭窄) road. Just at that time, a young man came towards him from the other end of the road. It was too narrow for both of them to pass through at the same time. They stopped and looked at each other for a while. Then the young man said rudely, “I never make way (让路) for a fool (傻子).” But Goethe smiled and said, “I always do.” Then he turned back quickly and walked towards the end of the road.

( ) 1. The great poet lived in ___________.

A. America B. France C. Germany D. England

( ) 2. One day Goethe was ___________ in a park.

A. reading B. thinking C. watching D. playing

( ) 3. The road was so narrow that ___________ could not pass through at the same time.

A. Goethe B. the young man C. one fat man D. two man

( ) 4. ___________ made way at last.

A. Goethe B. No one C. The young man D. Both of them

( ) 5. Goethe is _______________.

A. a fool B. a clever person C. a rude man D. a bad man

- 34 -

牛津7B Unit 3单元练习


1. Hurry up. The meeting ____________(begin) soon.

2. Listen carefully. Someone _________(cry) over there.

3. Stop_________(talk)! The baby is sleeping.

4. If you don’t know how _______(do) it, you may ask your teacher.

5. After________(have) classes, the students plays games.

6. I make faces to make the baby _________(laugh).

7. They are looking forward to _________(have) a party.

8. It takes us two years ________(build) the building.

9. It’s so sunny, I _______ think it_______________(not rain).

10. Look at the map and find the places they plan _________(visit).

11. Tom, ________(come) here _________(quick). I have good news to tell you.

12.Why are the ________(twin) brothers _________(smile) so happily?

13. Take the second _______(turn) on the right.

14. Could you tell me how _____(get) to the shopping mall?

15. Where shall we ______(meet) tomorrow morning?

16. I hope it won’t ______(rain) this Sunday.

17. There is something under the ground in front of the _______(three) tree on the left.


( )1.Please answer the ________ questions.

A.followed B. following C. to follow D. follow

( )2.Excuse me. Can you tell me ________ the station?

A. the way B. to the way C. the way to D. the way to get

( )3.She _________ eat much food.

A. hasn’t B. don’t have to C. haven’t to D.doesn’t have to

( )4.There is a lot of information about films in________.

A. 1960s B. the 1960s C. 1960 D. B and C

( )5.I like walking ________ the river after supper every day.

A. across B. on C. along D. through

( )6.Is he going to clean the classroom this afternoon?________.

A. Yes, he is. B. No, he wont. C. Yes, he will. D. A, B and C.

( )7. You will see many flowers ______your right.

A. to B. for C. with D. on

( )8.When _____ the shop ______ every day?

A.does open B.is, open C.is, closed D.is, opend

( )9.The car stops ________ the traffic lights.

A. in B. on C. at D. to

( )10.Look! The post office is right on _______ side of the street.

A.the other B.the others C.another D.the other’s

( )11.He put his photos on the Internet for everyone _________.

A. to look B. look C. to look at D. looking at

( )12. There _________ a sports meeting next week.

A. will B. will have C. is going to D. is going to be

( )13. ---May I speak to Mr Smith?

- 35 -

----Sorry, he is out. He ________ back in an hour.

A. comes B. will come C. shall come D. going to come

( )14. ____________ soldiers died in the First World War.

A.million of B.Two million of C.Millions of D.Two millions of

( )15.You can _____ the fast food home or to your workplaces.

A.carry B.take C.bring D.go

( )16. _______. Which is the way to Hill Building?

A. Sorry B. Hello C. Excuse me D. Thank you

( )17. The van stopped ________ the traffic lights.

A. on B. at C. in D. along

( )18. Go on ______you reach the end of this road.

A. when B. after C. before D. until

( )19. They tried to run away but the police caught them ________.

A. at the end B. in the end C. by the end D. to the end

( )20. We saw Hobo jumping into the room ______ window.

A. across B. through C. cross D. by

( )21. Could you tell me ______ Sunnyside Shopping Mall?

A. the way of B. the way to C. how to D. how go to

( )22. _______ Millie take her dog to school _____her?

A. Shall, and B. Shall, with C. Will, with D. Will, and

( )23. Daniel and Kitty ________start a campfire this evening.

A. is going to B. going to C. will going to D. are going to

( )24. We are happy ____you _____ a farewell party for our friends from Beijing.

A. invite, to B. to invite, join C. inviting, to D. to invite, to

( )25. My father hope you ______ come to my home.

A. will can B. are can C. can will D. will be able to


1.He uses a knife to open the door.(改写同义句)

He __________ the door _________ __________ __________.

2.We go to school by bus. (改写同义句)

We _________ __________ _________ school.

3. Shall we meet at the school gate tomorrow?(回答问句)

That’s a _________ ____________.

4. __________ __________ your teacher __________ __________ __________?


__________ __________ the twins ___________ us __________ __________?

6. Turn left at the second turning.(改写同义句)

__________ the second __________ __________ the left.

7.Excuse me, which is the way to the museum? (改写同义句)

Excuse me, __________ __________ __________ ___________ __________ the museum?

8. We hope to have a picnic this weekend. (改写同义句)

We _________ _________ __________ having a picnic this weekend.

9.Millie and Sandy are going to buy food.(改为一般疑问句,并作肯定回答)

- 36 -

______ Millie and Sandy ______ _______ buy food? Yes, they ______. 对划线部分提问)

________ _______ the exchange students_______ tomorrow?

11.We shall meet at 9:30 a.m. at the school gate.(改为一般疑问句,并作否定回答)

______ we _________ at 9:30 a.m. at the school gate? No, we _______.

12.Take the second crossing on the right.(写出同义句)

_________ right __________ the second crossing.

13.Cross the footbridge.(写出同义句)

_______ _______ the bridge.

14. We hope we will be able to join the farewell party.(写出同义句)

We _______ _______ _______ the farewell party.

15. Which is the way to Tian’anmen Square?(写出同义句)

_______ can I ______ _______ Tian’anmen Square?


Harold was very disappointed(失望的) last night. All the students in his English class went to a party at their teachers’ house, but Harold his teachers’ directions(方向), but he made one little mistake.

their school, he walked along Main Street to Central Avenue and turned left. He walked up Central Avenue two blocks(街区) to the bus stop at the corner, across from the office. He the Central Avenue bus and at Fifth Street three blocks to Park Avenue and turned right. He walked up Park Avenue one block to the bus stop at the corner of Park Avenue and Sixth Street.

He took No.42 Bus, he got off at the wrong stop. He got off at River Road Rolling Road. He turned left and walked two blocks, and got completely(完全地) .

Harold was very . He really wanted to go to the party last night, and he can’t believe he made such a stupid(愚蠢的) mistake.

( )1. A. others B. another C. other D. one

( )2. A. ever B. just C. once D. never

( )3. A. followed B. did C. found D. went

( )4. A. From B. At C. In D. Across

( )5. A. by B. take C. took D. on

( )6. A. got on B. got off C. got in D. got out of

( )7. A. and B. so C. but D. still

( )8. A. instead of B. to C. through D. towards

( )9. A. tired B. pity C. lost D. angry

( )10. A. happy B. upset(心烦) C. glad D. hopeful


Modern life is important without travelling. The fastest way of traveling is by plane. With a modern airliner(客机) it takes one day to travel to places which took a month or more to get to a hundred years ago. Travelling by train is slower than by plane, but it has its advantages(优点). You can see the country you are travelling through. Modern trains have comfortable(舒适的) seats and dinning cars. They make even the longest journey enjoyable.

Some people prefer to travel by sea when possible. There are large liners and river boats. You can visit many other countries and different parts of your country on them. Ships are not as fast as trains or planes, but travelling by sea is a very pleasant way to spend a holiday.

Many people like to travel by car. You can make your own timetable. You can travel three or four - 37 -

hundred miles or only fifty or one hundred miles a day, just as you like. You can stop wherever you wish--- where there is something interesting to see, at a good restaurant where you can enjoy a good meal, or at a hotel where you can spend the night. That is why travelling by car is a popular pleasure trip, while people usually take a train or a plane when they are travelling om business.

( )1. The fastest way of travelling is by plane.

( )2. If we travel by car, we can make the longest holiday enjoyable.

( )3. When people travel on business, they usually take a bus or a car.

( )4.They means comfortable seats and dinning-cars.

( )5. In this passage, the writer talked about three ways of travelling.

There are 365 days in a year. We sleep 8 hours a day, so we have 122 days for sleeping. Then our work time has 243 days left(剩下). But there are 52 weekends in a year. Each weekend is two days. We lose another 104 days a year for work. It takes us about one hour to have breakfast and supper. This comes to 15 days over a year. But we can’t work all that time-we need a holiday. Let’s say we have three weeks’ holiday. We don’t work all day. Four free hours each evening takes up 61 days. We have to remember that we get 2 days’ holiday at Easter(复活节), 3 at Christmas and 1 at the New Year. There are also 4 Bank holidays. Take those 10 days away and we have 32 days for work. But then we have one and a half hours’ lunch every day, and half an hour’s coffee break. That comes to 30 days a year. This means that we have only a few days left for work every year!

( )1. How many days do we sleep in a year? __________ days.

A. 365

A. rest B. 122 C. 8 D. 52 D. breakfast and supper ( )2. We spend 15 days on __________. B. coffee break C. lunch

( )3. Which of the following is true? __________

A. Each weekend is one day. B. We have 61 days for free time.

C. We get 3 days’ holiday at Easter. D. Coffee break takes us one hour.

- 38 -

牛津7B Unit 4单元练习

一、 用所给词的适当形式填空:

1、It’s cold outside,you should keep the door ________.(close)

2、We can’t live _________(with) water.

3、Look! They are listening to the teacher _________.(care).

4、The umbrella behind the door is my ________(sister).

5、It is ________(noise) outside. Please close the door.

6、The story is ________(fun),it makes us very happy.

7、The man came into the room _________(quiet) and did some reading.

8、Please be careful,these snakes are ________.(poison)

9、I don’t like warm places because There are so many _________(mosquito)

10、He will meet a friend of _________(he) tomoroow.

11、I’m frightened of ______ (travel) by plane.

12、What ________ (happen) to you just now?

13、Thank you for _______(write )to me.

14、It’s interesting ________ (look) after the baby.

15、It ______(take) us 3 hours _______ (finish) the work yesterday.

16、I will go to the library ________ (learn) some animals.

17、Andy is crazy about ________ (dance).

18、The following Saturday,we _________(visit) the great museum.

19、He always practises ________(speak) English in or out of class.

二、 选择题:

( )1、without ___________ a word,he left.

A、saying B、talking C、speaking D、telling

( )2、please ______ who broke the window.

A、look B、find C、find out D、look at

( )3、______ good time they had yesterday!

A、How B、How a C、What D、What a

( )4、_______ useful information it is!

A、How B、how a C、what D、what a

( )5、Each of the students ________ an English book.

A、has B、have C、there is D、there are

( )6、There _______ a pair of red ______ under the chair.

A、is, shoe B、is, shoes C、are,shoes D、are,shoe

( )7、These aren’t ________ cards,they’re_______

A、ours, their B、our, theirs C、our, their D、ours theirs

( )8、It ______ him an how to play basket ball every day.

A、spends B、took C、costs D、takes

( )9、Does this book belong to ______?

A、me B、mine C、I D、my

( )10、______knows anything about him, because he never tells us _____ about

A、Nobody,something B、Nobody, nothing

C、Nobody, something D、Nobody, anything

( )11、There were _____ people in the street at midnight,so he drove fast. - 39 - him.

A、a few B、few C、little D、a little

( )12、June lst is _____ Day and Septenber 10th is ____ Day.

A、Children, Teacher B、Children’s, Teacher’s

C、Children’s Teachers’ | D、Children’s Teacher’s

( )13、Will you come to the party next Sunday?

____.I will visit my grandparents in my hometown.

A、I think so B、I’d like to

C、I’m afraid not D、I’m afraid so

( )14、Cats sleep ______ the daytime and catch mice _____ night.

A、in, at B、at, in C、in, in D、at,at

( )15、We should take turns ______ food in the dinning room.

A、buying B、in buying C、buy D、to buy


1、How bad the weather is today!(同义)

________ _______ weather it is today!


________ is this T-shirt?

3、They didn’t talk in class any more.(同义)

They _______ _______ _______ in class.

4、This sweater is Amy’s (同义)

This sweater _______ __________ Amy.


_______ _______ Elephants walk?

6、There is nothing unusual on the street.(同义)

There _______ _______ unusual on the street.

7、Please show us some photos of animals(同义)

Please show some photos of animals _____ _____.

8、when my mother goes home she always does some shopping.

My mother always does some shopping _______ _______ _______ _______(同义)

9、You should give thd book back to the library.(同义)

You should ________ the book ______ the library.


Mrs Holland lived in a big city and she worked in a _1_. She went there by _2_ every morning for twenty years. Then she was forty- five years old, and she said to herself, “I’m _3_ and soft now, because I go _4_ by car. I’m going to buy a bicycle.”

She bought _5_, and after that, she _6_ went to her shop on that, and _7_ in her car. Sometimes all the cars stopped at a red light, and she went quickly _8_ them to the front, because her bicycle was so _9_. Then she was happy. Yesterday she stopped at a red light, and a man _10_ behind her on another bicycle. He stopped too, and said, “Have the police taken your driving licence (驾驶执照) away, too?”

1. A. shop B. hotel C. school D. factory

2. A. bus B. bike C. car D. train

3. A. old B. fat C. thin D. short

4. A. anywhere B. somewhere C. nowhere D. everywhere

5. A. another B. that C. it D. one

6. A. always B. seldom C. sometimes D. never

- 40 -

7. A. or B. nor C. not D. also

8. A. to B. past C. by D. over

9. A. popular B. new C. nice D. narrow

10. A. came B. walked C. looked D. kept


A Frenchman came to London to study English. He lived at his English friend’s home. He worked at his lessons. Every morning he did some reading by the window before he went to class.

His friend, Grant, liked to keep birds. Every day, early in the morning he took his bird out of the room. Sometimes he hung(挂)his cage(笼)on a tree in his garden or sometimes on his window upstairs.

One morning when he took out his birdcage and tried to hang it on the window upstairs, the cage suddenly fell off his hand. He couldn’t catch it. So he shouted,“Look out!”As soon as he heard the shout, the Frenchman put his head out of the window and tried to look at what was happening. What happened? The cage was just in time to hit him on the head! From then on the Frenchman knew what the English“Look out!”really meant.

1. Every morning the Frenchman did some reading ___ .

A. at home B. in his friend’s home C. in the classroom D. on his way to class

2. Grant sometimes hung the birdcage on the ___ .

A. tree by his window B. window downstairs

C. tree in his garden D. tree in the park

3. One morning Grant tried to hang his birdcage on the window , but ___ .

A. the cage fell off the window B. the cage couldn’t catch the window

C. he failed to catch the cage D. he couldn’t look out of the window

4. The cage hit the Frenchman because ___ .

A. he lived downstairs B. he wanted to catch the cage

C. Grant asked him to look at the falling cage

D. he put his head out of the window when the cage was falling

5. “Look out!” really meant “___”.

A. Be careful B. Put you head out C. Watch D. Look carefully

- 41 -

牛津7B Unit 5单元练习


1.Poisons are very ___ (danger).

2.How many ___ (visit) are from the UK?

3.Simon was so ___ (care) that he made lots of mistakes in the exam.

4.The students learned a lot about fire ___ (safe) last year.

5.Is Suzy the best ___ (sport) in your class?

6.We can use “kind” and “brave” to talk about Daniel’s ___ (person).

7.Mr Wu is ___ (think). He thinks carefully when he works.

8.The boy ran back to his classroom as ___ (quick) as he could.

9.Daniel is a student of great ___ (able).

10.Who is writing a ___ (recommend) letter in the office now?

11.There ____(be) some comic books in my bag.

12.Simon __________(look) for a pair of football boots now.

13.Daniel and his friends __________(play) computer games now.

14.______you ______(watch) TV at the moment?

15.There _____(be) a walkman and two CDs on the desk.

16.Millie is my sister. I play with ____(she) every night.

17.Grandpa is coming. I want to show ____(he) my new football.

18.It is a good place ______(meet) friends.


( )1. Mrs Brown wants to buy some food _____supper.

A. to B. for C. of D. at

( )2. The shop near our school sells ___things.

A. a lot B. a lot of C. a lots of D. a lots

( )3. ____is this pair of jeans? $98.00.

A. How long B. How much C. How often D. How about

( )4. ----____________?

----Yes, please. I’d like some fancy clips.

A. What do you want? B. How do you do ?

C. Can I help you? D. Is that all?

( )5. The notebooks are cheap. I’ll buy ____________.

A. it B. they C. them D. they are

( )6. How often do you buy pens?

A. Two days B. Every week. C. This week. D. No.

( )7. The boys ________some cold drinks at present.

A. drinking B. are drinking C. are drink D. drink

( )8._________a restaurant on the top floor.

A. There are B. There is C. There have D. They are

( )9. Thank you for ______ this evening.

A. join us B. join in us C. joining us D. joining in us

( )10. How did you stop the fire ______.

A. of burning B. to burn C. from burning D. for burning

( )11. Wang Fang was at home ______ 10th May. - 42 -

A. in B. on C. at D. from

( )12. I saw a snake ______ in the grass.

A. sleeping B. to sleep C. slept D. sleeping

( )13. She is a ______ girl.

A. nine-years-old B. nine-year-old

C. nine years old D. nine year old

( )14. He speaks _______ English and write _______ his hand.

A. with, with B. in, in C. in, with D. with, in

( )15. Helen was ______ hospital for two months.

A. in B. in the C. at the D. from

( )16. _____ is important _____ careful with fire.

A. That, be B. It, be C. It, to be D. That, being

( )17. Zhao Aijia is good at ______ and fond of ______.

A. running, playing tennis B. run, play tennis

C. running, playing the tennis D. run, play the tennis

( )18. Would you like some tea? ________.

A. No, I don’t have any B. Yes, I have

C. Here it is D. No, thank you

( )19.Do you often visit ___ home for ___ elderly near your school?

A. a, an B. a, the C. the, an D. the, the

D. on, in

D. into

D. /, /

D. to do

D. less ( )20.Wang Fang was ___ hospital ___ two months after the fire. A. in, for A. over A. to, with B. on, for C. within, in B. away C. outside B. to, / C. /, with ( )21.Keep the poisons ___ from the children. ( )22.My parents always tell me ___ be careful ___ fire. ( )23.Chen Dan spends a lot of time ___ computer work for the Helping Hands Club. A. do A. much

A. bad B. does C. doing B. more C. many B. interested ( )24.Amy can learn English better if she uses it ___ often. ( )25.Kitty is good at dancing, but she is ___ at swimming. C. quick D. weak

B. anything poisonous D. something poisonous

C. may D. might

C. tell D. speak ( )26.Don’t put ___ into the river. A. poisonous anything C. poisonous something A. can A. say ( )27.A swimming pool ___ be a dangerous place for small children. B. could B. talk ( )28.Can you ___ the differences between these two words?

( )29.Stephen ___ not be able to come because he has lessons.

A. may B. might C. can D. could

( )30.We should ___ out the plan for this term.

- 43 -

A. put

A. clean B. get B. get C. find D. work C. wake D. come ( )31.Our teachers ask us to ___ up after our meals in the dining hall.

( )32.Repeat ___ your teacher and you will improve your pronunciation.

A. before B. after C. of D. for

( )33.The nurses will look ___ the children when they are sick.

A. at B. for C. after D. up

( )34.We have friends all ___ the world.

A. in

A. in B. on C. at D. over B. on C. at D. out

D. forget ( )35.Don’t leave the lights ___ in the classroom when you go home. ( )36.Simon ___ to bring his football boots. So he could not play football. A. remembered B. remember C. forgot

( )37.Millie was ___ today because she lost the game.

A. unhappy


1.Simon always does his best to learn Chinese. (改一般疑问句)

________ Simon always ________ his best to learn Chinese?

2.She did something before rushing into the kitchen. (改为否定句)

She didn’t ________ ________ before rushing into the kitchen. 对划线部分提问)

________ ________ did he play with the boy?

4.Last night, Mr Sun was at home alone. (改为同义句)

Last night, Mr Sun was at home ________ ________.

5.Suzy has good grades in Chinese, English and History. (改为同义句)

Suzy is ________ ________ Chinese, English and History.

6.I’d like a pair of football socks.( 改为一般疑问句)


8.Can I help you?(同义问)

9.This bike is not cheap.(同义句)

10.What’s the price of a pair of tennis racket?(同义句)。

11.I often watch a film before going shopping.(改为现在进行时)

四、完形填空。 - 44 - B. ungrateful C. unkind D. unhelpful


Her mother tells Yu Mei When they come to a shelf(架子), Yu Mei some boxes of chocolates. She wants her mother to buy some Her mother gives a box of brown chocolates. Yu Mei shooks(摇晃) her head and says, "I want a box of white chocolates."

"Why.'? "asks her mother.

"I can't bite my fingers (咬着手指)when I eat them night," answers Yu Mei quickly.

( )1. A. goes B. go C. to go D. going

( )2. A. for B. on C. to D. with

( )3. A. sorry B. glad C. sad D. good

( )4. A. on B. for C. at D. in

( )5. A. follow B. follows C. to follow D. following

( )6. A. bay B. take C. carry D. make

( )7. A. looks B. watches C. reads D, sees

( )8. A. with B. for C. to D. about

( )9. A. her B. to her C. for her D. with her

( )10. A. in B. on C. at D. for

- 45 -

牛津7B Unit 6 单元练习


1.I take my dog out for a walk __________(one) a day.

2.Sandy does her homework ________(careful) than Tom.

3.He is old enough. He can do it by __________.(he)

4. It’s great _______ to play with my pet.(funny)

5. Don’t climb over the wall. Look! It says, “It’s ________”(safe)

6.I hope it will be _________( sun) tomorrow.

7.They got what they wanted and went back _____ (happy).

8.Miss Gao’s job is to look after ______ ( child) here.

9.Does a bird have two_________(wing)?

10.What does the__________ (speak)mean?

11.There are many__________(mouse) in the old house.

12.Here are some___________(brush).

13.You ought to_________(call)me again in a few minutes.

14.The clever girl can work out the problem______________(easy).

15.Can you find the ____________(different) between the twins.

16.Daniel becomes___________(interest) in pets.

17.Kitty is ___________(busy) than Amy.

18.Panda is a kind of ___________ (love) animal, I like watching it eat bamboos.

19.There’re two small ___________ (mouse) in the box.

20.It’s not polite ____________ (sneeze) before people.

21.Our team is much _________ (strong) than ___________ (they).

22.___________ (bring) that coat to me. I’m cold.


( ) 1.Do you have _________ to say at the meeting?

A. important something B. anything important

C. nothing important D. something important

( ) 2.The teacher told us to write an ________ story.

A. 800-word B. 800 words C. 800-words D. 800 word

( )3.— How much milk is there in the fridge? —____________

A. There are many B. there are two C. Quite a few D. two bottles

( )4. —You won’t stay up too late, I hope. —____________

A. Yes , I do. B. No , I won’t C. Yes we are. D. No , we don’t

( )5.Lucy is the tallest of the ten girls.(同义句)__________

A. Lucy is taller than the other students. B. Lucy is taller than any other classmates,

C. Lucy is taller than the other nine girls.

( )6. I can’t buy the dress , because I have ___________money .

A. little B. a little C. few D. a few

( )7.I don’t like the red pen . Could you show me _________ one?

A. more B. other C. the other D. another

( )8. Is your bedroom ________ the third floor ________ the house?

A. at, of B. in, in C. on ,of D. in ,of

( )9.The mooncake , _________ the moon, is round.

- 46 -

A. look like B. looks like C. like D. like look.

( )10.Mrs Smith __________ be at home now. She flew to Hainan this morning.

A. mustn’t B. can’t C. may not D. needn’t

( )11._________ the girl is playing __________!

A. How well; piano B. What good; the piano

C. How well; the piano D. What good; piano

( )12. These cards belong to the ____________.

A. boys B. boy’s C. girls’ D. girl’s

( )13. What _________ boy he is ! Mrs Lu was very grateful _________his help.

A. a kind; to B. kind; to C. a kind; at D. kind; at

( )14. It’s hard for Daniel and ______ to work without a car.

A. I to go B. me to go C. I going D. me going

( )15.________ wonderful it is!

A. what B. How a C. what a D. How

( )16. You __________study hard,if you fail , you will________leave school.

A.must, must B.have to , must C.must , have to D.have to, have to

( )17.You may _____my bike but you can only_________it for one day.

A.borrow, borrow B.borrow, keep C.keep, borrow D.keep, keep

( )18.I'm really sorry I ______your name, Mr Li.

A.forget B.will forget C.forgot D.to forget

( )19.——Who cleaned the fish tank, Jim? ——Father_____.

A.could B.cleaned C.did D.does

( )20.——_______I finish my homework today? ——No, you______.

A.Must, must B.May, should C.Must , needn't D.Need, mustn't

( )21.I will go back to my hometown______next month and I will stay with my family for_______.

A.sometime, sometime B.some time, some time

C.some time, sometime D.sometime, some time

( )22.You ought not to make_____noise in the classroom. It's already _____noisy in it.

A.too much, too much B.much too, much too

C.too much, much too D.much too, too much

( )23.It's a good idea_______your school things in the classroom at night.

A.don't put B.not put C.not putting D.not to put

( )24._______important information you gave me!

A.How B.What C.What an D.Quite an

( )25.——Why don't use your own pen? ——Sorry,I______it at home.

A.forget B.forgot C.leave D.left

( )26.Do you know who is going to ___at tomorrow's meeting and what he is going to ____?

A.speak, tell B.talk, say C.speak, say D.tell, speak

( )27.____all the animals, the monkey is ______.

A.In, very clever B.Of, the cleverest

C.From, more clever D.For, cleverest

( )28.My mother kept______the house because she wanted to keep it________.

A.clean, clean B.clean, cleaning C.cleaning, clean D.cleaning, cleaning

( )29.Can you repeat _________?

A.what to say B.what I say C.what I to say D.what I say it

- 47 -

( ) 30. An __________ boy drew this picture.

A. 8 years old B. 8 years C. 8 year old D. 8-year-old

( ) 31. My mother heard her _________ the piano in the next room at 10:00 last night.

A. played B. to play C. playing D. plays

( ) 32.I can’t remember so many words. I need ______ to help me.

A. to more exercise B. much exercise C. more exercises D. to exercising

( ) 33. It’s impossible for him to work out this Maths problem. He is very _________ Maths.

A. good at B. good for C. bad for D. weak at

( ) 34. How did the girl _________ the fire and help Mr Sun out?

A. put on B. put off C. put out D. puts out

( ) 35. The piece of music sounds __________.

A. well B. heavily C. good D. wonderfully

( ) 36. Look out! The knife is very sharp. You ________ cut your finger.

A. must B. should C. may D. need

( ) 37. Please speak slowly . I __________ you well.

A. can hear B. can listen to C. can’t hear D. can’t listen to

( ) 38. — Could you give me a hand?_________.

A. That’s all right B. Not at all C. No problem D. Yes, I could.

( ) 39. — Will you go fishing this afternoon? —No, I’ll go boating _________.

A. instead of B. instead C. instead that D. instead it

( ) 40. What _________ the weather ___________?

A. is ; look like B. does; like C. is ; like D. are; like

( ) 41.When Mary was young, she _________ able to dance very well.

A. could be B. can be C. was D. could

( ) 42.When you cross the road, you should be _________ and walk _________.

A. carefully; careful B. careful; carefully

C. careful; careful D. carefully; carefully

( ) 43.- Do you know what happened _________ her mother?

-Yes, she was ________ hurt by a car.

A. with; bad B. with; badly C. to; bad D. to; badly


have good grades, able to , keep away, work out , give her seat, happen to, think of, receive an award, get a letter, escape a fire, lose one's way

1. This math problem is very difficult. I can not _______ it ________.

2. I'm looking forward to ______________ from you. Please write to tile quickly.

3. Su Ning studied very hard. She ________________ yesterday.

4. Something is wrong with his face. Do you know what _____________ him?

5. Don’t put the stove here . _________ the children ___________.

6. The sportswoman broke her leg in an accident, so she wasn't _________run quickly.

7. He is a kind man. He always _____________others, but little of himself.

8. Little Peter made great progress and _______________in the exams.

9. On the bus, Li Ping ____________________to an old woman.

10. Wang Fang helped her neighbour________________. But the fire burnt her arms and neck.


1. You asked me to your party. Thanks. (改成一句)

- 48 -

Thank you ____________ ____________ me to your party.

2.We have to leave the room because it's too noisy. (同义句)

We have to leave the room ___________ __________ the noise.

3.My bike is broken.(同义句)

There is ____________ _________ with my bike.

4.You must eat enough for breakfast.(同义句)

_______ __________ for you_________ _________enough for breakfast.

5.I don't know what I should do to help you. (同义句)

I don't know_________ ________ ________ you.

6.You mustn't park your car in front of the gate.(改成祈使句)

_________ __________ your car in front of the gate!

7.It took him a long time to save the money.(同义句)

He___________a long time_______________ the money.

8. We must learn English well. (改为同义句)

It’s ____________ ____________ ____________ us ____________ learn English well.

9.You needn't get up so early.(同义句)

You_________ ________ to get up so early.

10.It’s cold out side. I’ll watch TV at home. I won’t go out.(改为同义句)

it’s cold out side. I’ll watch TV ____________ ____________ ____________ out.

11.It’s a lovely baby.(改为感叹句)

____________ ____________ lovely baby!

____________ ____________ lovely the baby is!

- 49 -

网站首页网站地图 站长统计
All rights reserved Powered by 海文库
copyright ©right 2010-2011。