haihongyuan.com
海量文库 文档专家
全站搜索:
您现在的位置:首页 > 初中教育 > 初中英语初中英语

初三英语期中考试试卷(2013)

发布时间:2013-11-14 09:40:53  

2013-2014学年度第一学期初三英语期中考试试卷

一、听力(共20小题,每小题l分,计20分)

A. 听对话回答问题(计10分)

本部分共有10道小题,每小题你将听到一段对话,每段对话听两遍。

( )1. How will the weather be this weekend? A. B.

( )2. What is the man’s favourite animal?

A. B.

( )3. How did her father go to the station?

( )4. When was the bridge opened to traffic?

( )5. What does the woman want to do?

A. To buy some books. B. To borrow some books.

( )6. Why didn’t Tom come to school yesterday?

A. His father was ill. B. He was ill.

( )7. What's Alice's mother?

A. A worker. B. A teacher.

( )8. Where is Meimei' s ruler?

A. At school. B. In the desk.

( )9. Which shirt will the man buy?

A. A cheap and good shirt. B. A cheap shirt.

( )10. What color does he like better?

A. Red. B. Blue.

B. 听对话和短文答题(计10分)

你将听到一段对话和两篇短文,各听两遍。

听一段对话,回答11---12小题。

( )11. What are the man and woman in the dialogue? C. C. C. To read some newspapers. C. His mother was ill. C. A doctor. C. At home. C. An expensive and good shirt. C. Red and blue.

A. A policewoman and a driver. B. A driver and a passenger. C. A driver and a salesgirl.

( )12. Where did the man leave the license(驾照)?

A. At home. B. In the office. C. At school.

( )13. A. the underground B. a taxi C. a train

( )14. A. visits other companies B. writes reports C. has meetings

( )15. A. at 11:30 p.m. B. before 11 p.m. C. later than 11:30 p.m.

听第二篇短文,回答第16---20小题。

( )16. Where did Jack work?

A. On the farm. B. In an office. C. In a factory.

( )17. How often did he get his money?

A. Every month. B. Every week. C. Every half month.

( )18. What happened this month?

A. Jack got more money. B. Jack got less money. C. Jack got enough money.

( )19. From this passage we know that _______.

A. the manager believed Jack B. Jack wasn’t an honest man

C. Jack was an honest man

( )20. Could Jack go on working in his factory?

A. The story didn’t tell us. B. Yes, he could. C. No, he couldn’t.

笔试部分(90分)

一、单项选择 (共15小题;每小题1分,满分15分)

( )1 There seems_______ a 1ot of money in his pocket. A.to have B.having C.to be D· being

( )2. _____ are the twins arguing about with Lily?

A. Who B. Why C. What D. When

( )3. —Americans ___forks and knives to chopsticks while Chinese people ___use chopsticks.

—Different cultures make it.

A. would rather; prefer B. prefer; would rather

C. would rather; would rather D. prefer; prefer

( )4. —Mum, can I have to eat? I’m hungry.

—Sorry, there is in the fridge. You can go downstairs to buy .

A. anything; nothing; something B. something; none; anything

C. something; nothing; something D. anything; none; something

( )5—He’s never sung French songs before, has he?

—___________. It’s his second time to sing in French.

A. Yes, he has. B. Yes, he hasn’t. C. No, he has. D. No, he hasn’t.

( )6. You can never imagine what great difficulty I have _____ your house.

A. found B. finding C. to find D. for finding

( )7. _____ news! Our college will go to Beijing for a _____ visit this autumn.

A. What excited; three days’ B. What a excited; three days

C. What an exciting, three-day D. What exciting; three-day

( )8. —Doctor, I am afraid I am getting fat these days.

— _____ slim, you should change your diet and lifestyle.

A. Keeping B. Keeps C. Keep D. To keep

( )9. ------Did you watch the football match last night ?

------Yes. It was _______,and I enjoy it very much .

A alive B live C. living D. lively

( )10. Students ________________slippers(拖鞋) when they are at school.

A. was clever B. was a clever girl C. clever girl D. a clever girl

( )13 —Could you tell me when________ in Bangkok?

—Sorry, I don’t know. I even want to know what to do when ________

A. to arrive, to arrive B. arriving, to arrive

C. to arrive, arriving D. should we arrive, arriving

( )14. We must ________ourselves _______our work.

A strict in; with B be strict with; with C be strict with; in D strict with; in

( )15. Nothing can be done _______ he returns.

A as B before C while D until

二、完形填空 (共10小题;每小题1分,满分10分)

What do you think of stress? Is it a good thing or a bad thing?

Most of the students think stress can do harm them in some ways. There’s a story about a teenager in a middle school. He even his study because of the stress from school and family. We also usually that someone turns to psychological (心理的)doctors because of heavy working stress. There is no doubt that some people think stress is a dangerous wolf.

On the other hand, other people argue that stress is not a bad thing. They 4 stress can produce momentum(动力) in the end. For them, right attitude and action can reduce stress and make it 5 . When I was a child, my mom always pushed me to study hard. She wished I could go to an ideal 6 for further education. I experienced stress for the first time. Born to a poor family, I deeply knew 7 was not easy for us, and everything my mom did to me was just to hope I could live a better life in the future. 8 the saying goes, “no pains, no gains.” So I did what my mom expected because I didn’t want to let her down. At last, I did measure up(达到标准) to my mom’s expectation and go to college 9 . Thanks to my mom’s push! Thanks to the stress! In this way, I don’t think stress is a bad thing.

Overall, stress is not a bad thing in . The key is how we deal with it.

( )1. A. for B. in C. to D. of

( )2. A. began with B. showed off C. gave up D. cheered for

( )3. A. wonder B. decide C. promise D. hear

( )4. A. doubt B. believe C. disagree D. forget

( )5. A. useful B. difficult C. strange D. terrible

( )6. A. company B. college C. factory D. farm

( )7. A. life B. spirit C. opinion D. silence

( )8. A. Then B. But C. As D. Or

( )9. A. quietly B. wildly C. specially D. successfully

( )10. A. himself B. myself C. itself D. herself

三、阅读理解(共10小题;每小题2分,满分20分)

A

“Tomato plants at the Royal Horticultural Society’s(英国皇家园艺学会) gardens will listen to voices through MP3 earphones for 30 days,” a reporter told people in a newspaper. At a time, many English people couldn’t believe in such a thing and some people even laughed at it.

Gardeners did the experiment by themselves. They wrote down how the tomato plants grew before, during and after the experiment. And then they compared the results with other tomato plants.

“We are taking it very seriously even though a lot of people may think it is a joke. However, studies show that certain sounds do help plants grow better,” the gardeners told a reporter.

“We want to get different kinds of voices. Through this experiment, we hope to find the most plant-friendly human sound for plants to grow,” said the gardeners.

“The plants will listen to poems, stories and songs,” the gardeners added.

Now, let our plants enjoy beautiful music.

( )1. How did the Royal gardens prove (证明)themselves?

A. Through the reporter himself. B. By the experiment done by gardeners.

C. Through the gardeners and reporter. D. By the results from common gardens.

( )2. By the experiment, we can learn that A. stories especially suit green plants B. many plants prefer the same voices

C. some plants prefer to talk to people D. some sounds help plants grow better

( )3. Which of the following is NOT true according to the passage?

A. People weren’t sure of the report at first. B. The gardeners themselves did the study.

C. The gardeners hope to find the best voices. D. Plants love to listen to all kinds of sounds.

B

You either have it, or you don’t—a sense of direction, that is. But why is that some people would find their way across the Sahara without a map, while others can lose themselves in the next street?

Scientists say we’re all born with a sense of direction, but it is not properly understood how it works. One theory(理论) is that people with a good sense of direction have simply worked harder at developing it. Research being carried out at Liverpool University supports this idea and suggests that if we don’t have it, we lose it.

“Children as young as seven have the ability to find their way around,” says Jim Martland, Research Director of this project. “However, if they are not allowed out alone or are taken everywhere by car, they never develop the skills.”

Jim Martland also emphasized(强调) that young people should be taught certain skills to improve their sense of direction. He makes the following suggestions:

If you are using a map, turn it to the way you are facing.

If you leave your bike in a strange place, put it near something like a big stone or a tree. Note landmarks on the route as you go away from your bike. When you return, go back along the same route.

The simple way of finding your direction is by using lines such as streets in a town, streams, or walls in the countryside to guide you. Count your steps so that you know how far you have

gone and note any landmarks such as tower blocks or hills which can help you find out where you are.

Now you will never get lost again!

( )4. Scientists believe that A. only some babies are born with a sense of direction

B. people never lose their sense of direction

C. people learn a sense of direction as they grow older

D. everybody has a sense of direction from birth

( )5. What is true of seven-year-old children according to the passage?

A. They never have a sense of direction without a map.

B. They have a sense of direction and can find their way around.

C. They should never be allowed out alone if they lack a sense of direction.

D. They can develop a good sense of direction if they are driven around in a car.

( )6. If you leave your bike in a strange place, you should A. tie it to the tree in order to prevent it from being stolen

B. draw a map of the route to help remember where it is

C. take the different routes when you come back to it

D. remember something easily recognizable(可辨认的) on the route

C

Good health is very important. Everyone should do all he can to stay healthy. Being in good health means having both body and mind in good order, free from illness and pain.

Good food, plenty of water, cleanness and plenty of rest all help in keeping our machines running as they should. Food does many things for our bodies. It gives what we need for keeping good health. It gives us energy for work and play. No food gives everything we need. We should eat foods of different kinds. Having enough to eat is not the same as having the right food.

The water we drink helps wash away wastes formed inside our bodies. It also puts back the water we lose when we perspire(流汗). Our bodies are actually more than half water. We must drink enough to replace what we lose.

We feel better and look better when we are clean. A bath every one or two days is a good rule for most of us. Brushing our teeth is important part of keeping clean.

Sleep is the best kind of rest. Growing children need more sleep than grown-ups. Children's bodies not only have to be repaired; they also have to grow, No one's body can grow bigger properly while he is working and playing and wearing it out (疲劳).

It has been useful to work for good health. Millions of years ago, people live only 20 years. Now people can live about 70 years. It has gone up 20 years just since the beginning of the present century.

( )7. You should have foods of different kinds because _________.

A. some foods are not good B. no food can give everything you need

C. different foods taste different D. different people like different foods

( A.感觉 B. 放置 C.减少 D. 代替

( )9. At the beginning of the present century people live about _________.

A. 20 years. B. 70 years C. 40 years D. 50 years

( )10. Which of the following is NOT true?

A. Grown-ups sleep less than children because they have a lot of work to do.

B. If one's mind does not work well, he is not considered to be healthy.

C. One cannot grow well when he works too hard.

D. About half of man's body is water.

四、词汇运用(共10小题;每小题1分,满分10分)

A根据所给中文意思填入适当单词。(每空一词)

1. Would you please not ________ (打扰) me when I study ?

(发疯的) when father went out angrily.

3. The sun gives us light and ______ (温暖).

4. The boy doesn’t have ______________(勇气) to ask teachers for help.

5. They have _______ (成功)achieved what they hoped for.

B用所给词的适当形式填空。(每空一词)

6. Yesterday afternoon my uncle had his bicycle _________(repair).

7. She can’t be a nurse because she is _____________(patient).

8.Stop__________(argue) about it. Let’s be friends again.

9. I think the new computer is (value).

10.A __________ (week) round-up of sports will come after this music programme.

五、缺词填空(共10空;每空l分,计l0分)

根据短文内容和首字母提示,在下文空格处填入适当的词使短文完整。(每空一词)

At last, the mid-term exams are over. You’ve done the hard work, you can’t relax. You have to prepare for the next exams. Do you hate exams? If you do, you’ countries hate them as well.

Luckily for them, British students have exams than Chinese students. And they have them once a year. Every summer they take a test in each subject. Each test lasts about an hour. These exams don’they still progress to the next year. When the results come out they are then placed in an end-of-year report. The report is sent to the child’. It describes how the student studied at school.

This report is private(私密的), so only the teacher, the student and his or her parents see it. This that the students don’t know how other students scored in the test. Some students choose to .

Parents’ meetings are held year, at the end of the winter term and then at the end of the summer term. Children go to meet their teachers their parents and discuss their performance at school.

六、任务型阅读(共10小题;每小题1分,满分10分)

(A)

阅读下列短文,根据短文中的信息完成文后表格。(每空一词)

China has decided to stop the use of free plastic bags. Supermarkets, shops and outlets(经销店) in China can’t offer plastic bags any more.

Every year, people use too many plastic bags. They throw them here and there, after, they have used them. The government has done its best to deal with them but failed. While we offer quick service to customers, the plastic bags pollute the water, earth and air, and they waste the oil. The government asks people to go back to carry cloth bags and use baskets when they go to buy something. The cloth bags and baskets can be used again and again.

B

Job requirements:

★Register(注册) a store on the Internet.

★Do a market survey and think of creative ideas.

★Develop a wide social network that helps make the store liked by a lot of people.

Time needed:

3-5 hours a day.

Cost needed:

From Zero to as much as you can spend. (Zeroif the supplier makes you an agent(代理商), you needn’t spend anything on the products before they are sold.)

Possible income:

Anywhere from less than 100 yuan a month to more than, 10,000 yuan.

阅读以上信息,完成下面的短文,每空一词。

Are you looking for a part-time job during the holiday? I’ll be happy to offer you one. That is

to open an 6 store.

You should register a store on the Internet first. Then you need to do a market survey, which can help you up with some creative ideas. In addition, you should develop a wide social network to make your store . If you’re an agent, you can give money to the supplier for the products they are sold.

In a word, it’s an easy job. It won’t take you 5 hours a day. If you devote yourself to it, you may get more than 10,000 yuan in a month.

Come on! Your dream will come true.

七. 书面表达 (本大题共15分)

假如你是第二中学的一名初三学生刘星,你要写一封信给青少年专家Sigmund,告诉他你遇到 2.书信须包括所有要点,不要逐词翻译,可适当发挥,使短文连贯、通顺:

3.书信中不得出现真实的人名、校名等相关信息。

Dear Sigmund,

My name is Liu Xing. I’m a Grade 9 student in No 2 Middle School.

I hope to hear from you soon.

Best wishes!

Yours,

九年级英语第一次阶段测试卷答题纸

一、听力部分(20分)

1.____________ 2._______________ 3. _____________ 4.____________ 5.______________

6.____________ 7._______________ 8. _____________ 9.____________ 10.______________

11.____________12._______________13. _____________14.___________15.______________ 16____________17._______________18._____________19.____________ 20.______________ 笔试部分

一、单项选择 (共15小题;每小题1分,满分15分)

1.____________ 2._______________ 3. _____________ 4.____________ 5.______________

6.____________ 7._______________ 8. _____________ 9.____________ 10.______________

11.____________12._______________13. _____________14.___________15.______________

二、完形填空 (共10小题;每小题1分,满分10分)

1.____________ 2._______________ 3. _____________ 4.____________ 5.______________

6.____________ 7._______________ 8. _____________ 9.____________ 10.______________

三、阅读理解(共10小题:每小题2分,满分20分)

1.____________ 2._______________ 3. _____________ 4.____________ 5.______________

6.____________ 7._______________ 8. _____________ 9.____________ 10.______________

四、词汇运用 (共10小题;每小题1分,满分10分)

1.____________ 2._______________ 3. _____________ 4.____________ 5.______________

6.____________ 7._______________ 8. _____________ 9.____________ 10.______________

五、短文缺词填空(10分)

1.____________ 2._______________ 3. _____________ 4.____________ 5.______________

6.____________ 7._______________ 8. _____________ 9.____________ 10.______________

六、任务型阅读(共10小题;每小题1分,满分10分)

1.____________ 2._______________ 3. _____________ 4.____________ 5.______________

6.____________ 7._______________ 8. _____________ 9.____________ 10.______________ 七书面表达(本大题共15分)

Dear Sigmund,

My name is Liu Xing. I’m a Grade 9 student in No 2 Middle School.

I hope to hear from you soon.

Best wishes!

Yours,

初三英语听力材料

A. 听对话回答问题(计10分)

本部分共有10道小题,每小题你将听到一段对话,每段对话听两遍。

1. W: Shall we go to the mountains this weekend?

M: I’m afraid we can’t. The radio says there will be a lot of rain.

2. W: I hear there’s a monkey show in the zoo. Would you like to go there with me?

M: Why not? I like monkeys best.

3. M: How did your father go to the station this morning?

W: By bike. The station is near my home.

4. M: When was the bridge opened to traffic, Wei Hua?

W: It was opened on the first day of May.

5. W: Excuse me, where is the library? I want to borrow some books.

M: It’s next to the dinning room.

6. W: Tom, you didn’t come to school yesterday. Why?

M: Sorry, my mother was ill. I looked after her.

7. M: What does your mother do, Alice?

W: She teaches English in a middle school.

8. M: Meimei, can I borrow your ruler, please?

W: Sorry, it isn't in my desk. It's at home. But you can borrow one from others.

9. M: This shirt is much better, but it costs too much.

W: How about that one? It's cheap and it's also good.

M: OK, I'll take that one.

10. W: Do you like red or blue?

M: I prefer blue to red.

B. 听对话和短文答题(计10分)

你将听到一段对话和两篇短文,各听两遍。

听一段对话,回答11---12小题。

W: May I see your driving license, sir?

M: I'm sorry, madam. I haven’t brought it with me.

W: Where is it now?

M: I left it in my office.

W: I'm afraid you'll have to leave the car here and get the license.

M: Oh, bad luck!

听第一篇短文,回答第13---15小题。

My name is Wendy. Every morning, I get up at half past seven and leave my house at eight.

It takes me about an hour to get to work. First I take the underground. After three stops, I get off and catch a bus. This takes me to my office.

After working in the morning, I eat lunch at twelve. In the afternoon, I usually have some meetings. I finish working at six.

I often feel tired after a day’s work, so I go home and have a rest. I never go to bed later than eleven

o’clock.

听第二篇短文,回答第16---20小题。

Jack worked in a factory, and at the end of the last month he got his money in a paper bag. He opened the bag and found it was wrong .He got fifty more dollars. He put the money carefully in his pocket and said nothing to others .A month later, he got his money again. He found it was wrong again this time. There was not enough money in his paper bag. Then he went to see the manager.

“That’s right,” said the manager after Jack told his story. “I made a mistake last month. For one mistake, I can close my eyes. But for two, I can’t. Thank you, Jack. I’ve known you already. I have to choose another man instead of you .I think you should know what to do in the future.”

初三英语听力测试到此结束,请同学们继续答题。

2013-2014学年度第一学期初三英语期中考试试卷参考答案

一、听力(共20小题,每小题l分,计20分)

1---5 CBCBB 6---10 CBCAB 11---15 ABACB 16---20 CABBC

笔试部分

一单项选择

1-5CCBCA 6-10BDDBC 11-15 ADCCD

二、完形填空(共10小题;每小题1分,满分10分)

1-5 C C D B A 6-10 B A C D C

三、阅读理解(共10小题;每小题2分,满分20分)

1 B 2 D 3 D 4. D 5. B

6. D 7. B 8 D 9. D 10. C

四、词汇运用

1disturb 2 madder 3 warmth 4 courage 5 successfully

6repaired 7 impatient 8 arguing 9 valuable 10 weekly

五、缺词填空(共10空;每空l分,计l0分)

1. but 2. other 3. fewer 4. only 5. badly 6. parents 7. means 8. secret 9. twice 10. with

六、任务型阅读

1using 2 place(s ) 3 quick 4 waste 5 baskets

6 online 7 come 8popular/welcome/welcomed 9 after 10 over

七.书面表达

Dear Sigmund,

My name is Liu Xing. I’m a Grade 9 student in No.2 Middle School.

My star sign is Gemini. My faourite colour is orange, because it represents joy. Wearing

orange can cheer me up when I feel sad or worried. I am kind and generous. I believe in myself. I am also creative enough to come up with new ideas.

I have a lot of homework to do every day and I have no choice but to accept it. I often stay up late to finish it. I feel bad about that.

I like playing football with my friends after school. But my parents don’t allow me to stay out

too late. Then I get into trouble.

I am crazy about cosplay and I spend much time on it. So I have less time on my school lessons. My parents aren’t satisfied with me. They asked me to give up my hobby.

I really don’t know what to do. Could you please give me some valueable advice on how to achieve a balance between my study and my hobbies?

I hope to hear from you soon.

Best wishes

网站首页网站地图 站长统计
All rights reserved Powered by 海文库
copyright ©right 2010-2011。
文档资料库内容来自网络,如有侵犯请联系客服。zhit326@126.com