海量文库 文档专家
您现在的位置:首页 > 初中教育 > 初中英语初中英语

2013秋季 初一条件状语从句专项练习

发布时间:2013-11-15 11:47:22  

( )11. _______ he’s old, he can still carry this heavy bag.

A. Though B. Since C. For D. So

( )12. ---Do you know if he _______ to play basket ball with us?

---I think he will come if he ______ free tomorrow.

A. comes; is B. comes; will be C. will come; is D. will come; will be

( )13. In the zoo if a child _____ into the water and can’t swim, the dolphins may come up

______ him.

A. will fall; to help B. falls; to help C. will fall; help D. falls; helping

( )14. I don’t remember ________ he worked in that city when he was young.


A. what B. which C. where D. who

( )15. We will stay at home if my aunt ________ to visit us tomorrow.

A. comes B. come C. will come D. is coming

( )16. The police asked the children _______ cross the street ________ the traffic lights turned green.

A. not; before B. don’t; when C. not to; until D. not; after

( )17. I was late for class yesterday _______ there was something wrong with my bike.

A. when B. that C. until D. because

( )18. I’ll go swimming with you if I ________ free tomorrow.

A. will be B. shall be C. am D. was

( )19. In the exam, the ________ you are, ______ the _______ mistakes you will make.

A. careful; little B. more careful; fewest C. more careful; fewer D. more careful; less

( )20. You should finish your lessons _______ you go out to play.

A. before B. after C. when D. while

( )21. I hurried _____ I wouldn’t be late for class.

A. since B. so that C. as if D. unless

( )22. When you read the book, you’d better make a mark _______ you have any questions.

A. which B. that C. where D. though

( )23. The teacher raised his voice _______ all the students could hear him.

A. for B. so that C. because D. in order

( )24. He took off his coat _______ he felt hot.

A. because B. as C. if D. since

( )25. It is ______ that we’d like to go out for a walk.

A. a lovely day B. too lovely a day C. so lovely a day D. such lovely a day

( )26. Mary had ______ much work to do that she stayed at her office all day.

A. such B. so C. too D. very

( )27. _______ I felt very tired , I tried to finish the work.

A. Although B. Because C. As D. As if

( )28. ______ the day went on, the weather got worse.

A. With B. Since C. While D. As

( )29. Write to me as soon as you ________ to Beijing. A. will get B. get C. getting D. got


1. If you _______(feel) tired, you ___(have) to have a rest.

2. Where _____ he ______(see) the film if he ________(have) time tomorrow?

3. If there ______ (be) fewer trees, there _____ (be) more pollution.

4. He _____ (dress) more casually if he _______ (not work) on weekends.

5.If Marcia _______ (live) alone, she _______ (keep) a pet parrot.


6.What shall we do if it _____tomorrow?(snow)

7.Don’t ______the building unless I tell you to.( leave) 8.I’ll help you with your English if I____free tomorrow.(be)

9.He ______ be late unless he is ill. (will)

10.If you study hard, you ______the exam(pass)

四、 完成句子


What ______ _______ if he ________ late?

2. 如果努力学习,你就会取得好成绩。

If you______ ________, you ____ _____ good ________.

3. 他如果看电视太久了,他的父母会不高兴。

If he ___________ TV too much, his parent_______ _____unhappy.

4. 如果我们为他组织生日聚会,大家都会来的。

Everyone ______ ______ if we __________a birthday party _______ him

5. 如果明天不下雨,我会和你一起去公园的。

If it ______ _______tomorrow, I______ go to the park _____you.

6. 如果她睡过头了,就会旅游迟到的。

She_____ ____ ____ the trip if she _____ _____ .

7. 如果他有空,他会帮助你的。

If he ____ ______, he _____ ____ you.

8. 如果tom考试不及格,他就没有机会上高中了。

Tom ____ _____ ___ _____ to go to the high school if he ________the exams.

9. 你如果抄同学的作业就不能学好各门功课。

You _____ _____ good at all the subjects if you ________ the other students’ homework.


1.We, so, we, first, could , early, catch, the, first, that, train, started ___________________________________________________________________

2.He, hard, that, could, studies, in, better, he, future, so, work, the ___________________________________________________________________

3. We, the, in, might, that, time, we, save , used, computer, order ____________________________________________________________________

4. What, do, it, if, shall, tomorrow, we, snows?


5. Don’t , the, unless, tell, I , to, leave, building, you





二. 1---5 CDBAD 6---10 DAACB

11.A 12.C 13.B 14.C 15.A 16.C 17.D 18.C 19.C 20.A 21.B 22.C 23.B 24.A 25.C 26.B 27.A 28.D 29.B

三 1. feel will have 2. will see has 3. are will be 4. will dress doesn’t work

5. lives will keep 6.snows 7.leave 8.am 9.will 10.will pass

四. 1. will happen arrives 2. study hard will get grades 3. watches will be 4. will come have for 5. doesn’t rain will with 6. will be late for sleeps late 7. is free will help 8. won’t have the chance fails 9. won’t be copy


1.We started early so that we could catch the first train

2. .He studies hard so that he could work better in the future

3. We used the computer in order that we might save time

4. What shall we do if it snows tomorrow?

5. Don’t leave the building unless I tell you to


网站首页网站地图 站长统计
All rights reserved Powered by 海文库
copyright ©right 2010-2011。