haihongyuan.com
海量文库 文档专家
全站搜索:
您现在的位置:首页 > 初中教育 > 初中英语初中英语

九年级英语完形填空专项练习一

发布时间:2013-11-15 13:51:52  

九年级英语完形填空专项练习一

there were no plants. This plants can make food from air, water and sunlight. Animals and their food by eating plants and men (因此),plants around us.

If you look carefully at the plants around, you (种类)of plants. Some plants are large 9 others are small. Most plants are 10 . large leaves. There are shapes(形状)and colors.

other ways. Some leaves have short leaf stalks(叶茎)(边)of leaves are also different. Some leaves have smooth edges. Some have wave(波状)edges. Others have edges the teeth of a saw(锯).

1.A.before

2.A.why

3.A.don’ t

4.A.get

5.A.too B.unless C.whether D.if B.because C.how D.that B.not C.cannot D.can B.because C.steal D.give B.either C.also D.already

6.A.eat B.live C.have D.get

7.A.much B.little C.many D.few

8.A.are going to B.may C.certainly D.will

9.A.when B.yet C.and D.while

B.nice C.green D.yellow 10.A.because

11.A.a little B.a few C.little D.few

12.A.much B.different C.same D.the same

13.A.from B.with C.on D.in

14.A.not

15.A.like

B.none C.neither D.no B.as C.as if D.seem

完形填空(一)参考答案

1.D 2.B 3.C 4.A 5.A 6. B 7.C 8.D 9.D 10.C 11.B 12.B 13.D 14.D 15.A

完形填空 二

阅读下面短文,掌握其大意,然后从各题所给的四个选项中选出一个最佳答案能填入短文中相应空白处。并将代号填入题前括号内.

From Monday to Friday most people are busy working or studying, but in the evenings and weekends they are free and ___1____ themselves. Some watch television or go to the movies, others ___2__ sports. This is decided by their own ____3_____.

There are many different ways to spend our__4___ time.

Almost everyone has some kind of __5___: it may be something from collecting stamps to __6__ model planes. Some hobbies are very__7____ , but others don’t cost anything at all. Some collections(收藏)are worth ___8_____ of money, others are valuable (有价值的)only to their owners.

I know a man who has a coin collection worth several ___9__ dollars. A short time ago he bought a rare(罕见的)fifty-cent piece which ___10__ him $250! He was very happy abut this collection and thought the price was all right . On the other hand, my youngest brother collects match boxes. He has almost 600 of them, but I wonder _11___ they are worth any money . However,___12____ my brother they are quite valuable.___13_____ makes him happier than to find a new match box for his collection.

That’s what a hobby means, I think. It is something we __14___ to do in our free time just for the _15_ of it. The value in dollars is not important, but the pleasure it gives us is.

( )1.A love

B. work

C. enjoy D. play C. think about

D. take part in

( )2.A. look like B. take care of ( )3.A. lives

B. interests C. jobs D. things

C. own

D. whole

( )4.A. working B. free ( )5.A. hobby B. thing ( )6.A. make B. making ( )7.A. interesting ( ).8.A. a little ( )9.A. thousand ( )10.A. paid ( )11.A. that

C. job D. way C. makes

D. made

D. expensive

B. exciting B. a few

C. cheap

C. a lot D. a number

B. thousands C. thousands of D. thousand of B. cost B. if

C. took D. spent C. what

D. why D. in

( )12.A. to B. on C. with

( )13.A. Everything B. Anything ( )14.A. have

C. Nothing D. Something

B. need C. refuse D. like

D. time

( )15.A. money B. work C. fun

完形填空(二)参考答案

1.C2.D3.B4.B5.A6.B7.D8.C9.A10.B11.B12.A13.C14.D15.C

完形填空(三)

阅读下面短文,掌握其大意,然后从各题所给的四个选项中选出一个最佳答案能填入短文中相应空白处。并将代号填入题前括号内.

We know mosquitoes very well. Mosquitoes fly_____1___ .they can be found__2___ all over the world ,and there are more than 2,500kinds of them. ___3__likes the mosquito .But the mosquito may___4___ that she loves you .She? Yes , she. It’s__5___ that the male mosquito doesn’t bite and only the female mosquito bites because she needs blood to_6__eggs. She is always__7___ things or people she wants to bite .If she likes what she finds ,she bites .But if doesn’t like your blood ,she will__8_____ to someone else for more delicious blood. Next time a mosquito bites you ,just remember you are __9____.You’re different from the others !

If the mosquito likes you, she lands on your body_10____ letting you know .She bites you so quickly and quietly that you may not feel anything__11____ .After she bites ,you will have an itch(痒) on your body because she puts something from her_12____ together with your blood .By the time the itch begins she has ___13__.

And then what happens? Well, after her delicious _14____ ,the mosquito feels tired .She just wants to find a place to have a good rest .There ,on a leaf or a wall, she _15____to lay eggs, hundreds of eggs.

( )1.A.somewhere B. anywhere C. everywhere D. wherever

( ) 2A..almost B. hardly C. most D. mostly

( )3.A.Everyone B. Anyone C. Someone D. No one

( ) 4.A.think B. decide C. say D. feel

( ) 5.A.true B. real C. right D. wrong

( )6.A,eat B. lay C. lie D. carry

( )7.A.biting B. finding C. wanting D. looking for

( )8.A.fly B. go C. turn D. get

( )9.A.found B. chosen C. wanted D. decided

( )10.A. to B. not to C. with D. without

( )11.A.different B. same C. else D. serious

( )12.A.stomach B. blood C. body D. mouth

( ) 13.A. died B. bitten C. flown away D. laid eggs

( ) 14 .A. food B. dinner C. lunch D. supper

( )15.A.likes B. has C. begins D. needs

完形填空(三)参考答案

1.C2.A3.D4.B5.A6.B7.D8.C9.B10.D 11.A12.D 13.C14.B15.C

完形填空(四)

阅读下面短文,掌握其大意,然后从各题所给的四个选项中选出一个最佳答案能填入短文中相应空白处。并将代号填入题前括号内.

It is reported that over 300 million people in China are suffering from near-sightedness. As more children have got __1______trouble,their parents hope to cure the disease by medicine, equipment or by correcting the way children__2____ and sit .But in fact the__3___ given to one’s eyes should start with the___4_____ on one’s feet .Three___5_____ on how to protect are as follows: Firstly ,don’t fasten your shoes too tightly .Try wearing loose shoes and __6___or walking bare-footed at home. When traveling ,try wearing cloth shoes so as to make blood circulation(血液循环)___7____.

Secondly walking on tiptoes will help ____8_____one’s eyesight and prevent near-sightedness. Figures tell that___9___ ballet(芭蕾舞) performers are near-sighted .

Thirdly ,rope skipping (跳绳)__10_____does good to one’s eyesight. When skipping the rope ,one __11______react(反应)quickly, which excites the _12_____as well as the eyes .Besides _13____exercises,it is good to pull one’s ears. Pulling the ears 20 times is __14_____to be an effective(有效)____15____ to reduce the pressure(压力) on one’s eyes soon.

( )1.A.Life B. school C. head D. eye

( )2. A. play B. move C. study D. read

( )3.A.money B. care C. books D. glasses

( )4.A. exercise B. shoe C. football D. stockings

( )5.A.pictures B. sentences C. methods D. facts

( )6. A. clothes B. socks C. trousers D. shirts

( )7.A.faster B. cleaner C. harder D. easier

( )8.A. open B. improve C. lose D. cut

( )9.A.some B. many C. few D. none

( )10.A. hardly B. also C. still D. never

( )11.A. has to B. can C. is going to D. stops to

( )12.A. body B. brain C. legs D. heart

( )13A..hand B. foot C. head D. ear

( )14.A. made B. played C. liked D. found

( )15.A.idea B. sport C. game D. way

完形填空(四)参考答案

1.D2.D3.B 4.A 5.C 6.B 7.D 8.B9.C 10.B 11.A 12.B 13.B 14.D 15.D

完形填空(五)

阅读下面短文,掌握其大意,然后从各题所给的四个选项中选出一个最佳答案能填入短文中相应空白处。并将代号填入题前括号内.

Mr Clarke works in a middle school. He likes reading and often _1___ some books from the library. after supper. So he knows much and teaches well. 崇拜) him very much. Mike, Mr Clarke’s little son, is only nine. He _5___ likes reading books. And he often asks his father some questions. Mr Clarke always thinks he's too _6__ to understand him and chooses __7__ ones to answer. Of course the boy is not satisfied with(对…满意) it.

One day Mike read _8___ about the electric lights (电灯) and was __9__it. When his father told him to do some housework, he went on thinking of it. He asked him _10__ questions, and his father answered all. Then his father said proudly, "Fathers always know __11__than sons!" The boy thought for a while and said,_12___"

"Oh? Why?" Mike didn’t answer and asked, _13___, "Who invented the electric lights?" __14_ "answered Mr Clarke.

"Why didn't his father invent them, then?"

Looking at his son, Mr Clarke didn't know to answer!

( )1. A. finds B. sells C. buys D. borrows

( )2. A. hearing B. listening C. saying D. reading

( )3. A. newspapers B. letters

( )4. A. teachers B. parents C. stories D. messages C. students D. classmates

( )5. A. also B. never

( )6.A. old C. even D. only D. able

D. the easiest

D. anything

D. angry with

D. a little B. young C. clever ( )7. A. more difficult B. the most difficult C. easy ( )8. A. everything B. nothing C. something ( )9. A. worried about B. interested in C. afraid of ( )10. A, few

( )11. A. more B. little B. most C. a few C. less D. least

( )12. A. So do I B. Neither am I C. I agree D. I don’t think so

( )13. A. instead B. carefully C. quickly D. brightly

( )14. A. Thomas Brown B. Allan Smith C. Thomas Edison D. Ron Jenkins

( )15. A. when

完形填空(五)参考答案

1.D2.B3.A 4.C 5.A 6.B 7.D 8.C 9.B 10.C 11.A12.D)13.A 14.C 15.B

B. what C. where D. which

网站首页网站地图 站长统计
All rights reserved Powered by 海文库
copyright ©right 2010-2011。
文档资料库内容来自网络,如有侵犯请联系客服。zhit326@126.com