haihongyuan.com
海量文库 文档专家
全站搜索:
您现在的位置:首页 > 初中教育 > 初中英语初中英语

浙江省温州市仙岩二中2013-2014学年八年级英语10月学情监测试题

发布时间:2013-11-19 13:50:03  

温州市仙岩二中2013-2014学年上学期10月学情检测

八年级英语试卷

考试时间:90分钟 试卷总分:100分

亲爱的同学们,在这收获的金秋里,我们迎来了本学期的第一次检测,我们相信在新的起点上,你们一定会为自己交出一份完美的答卷。

听力部分(15%)

Ⅰ.听对话,选择正确的图片。对话读一遍。(每小题1分,满分5分)

( )1. Where did Mary go on vacation? A. B. ( )2. What did Lucy do on the farm? C.

A. B. C.

( )3. What does Peter usually do on weekends?

A.

B.

C.

( ) 4. How does Cindy keep healthy?

A.

B.

C.

( )5. Who is Kate’s good friend?

1

A.

B.

C.

Ⅱ.听对话,选择最佳答案。对话读一遍。(每小题1分,满分5分)

听第一段对话,回答第6至7两小题。

( ) 6. How often does Alan exercise?

A. Every day B. Twice a week C. Five times a week

( ) 7. How many hours does Alan sleep every night?

A. 7 hours. B. 8hours. C. 9 hours.

听第二段对话,回答第8至10三小题。

( )8. How was Jack’s vacation?

A. It was interesting. B. Not very good. C. It was exciting.

( )9. What did Jack do during the vacation?

A. He helped his parents.

B. He played computer games.

C. He did his homework.

( )10. What was the weather like in Beijing?

A. It was very cold. B. It was very cool. C. It was very warm. Ⅲ.听短文,完成信息记录表。短文仅读一遍。(每小题1分,满分5分)

Job Mr. Smith is 11 .

Appearance Mr. Smith is a little heavy and has 12 hair

(外貌)

His son 13 .

Weekend

activities His daughters 14 .

For lunch, they had 15 .

2

( )11. A. an English teacher B. a doctor C. a reporter

( )12. A. long curly B. short straight C. short curly

( )13. A. played volleyball B. made two new friends C. went hiking

( )14. A. met a lost girl B. found a lost dog C. helped a lost boy

( )15. A. dumplings, chicken and green tea B. bread, meat and milk

C. noodles, meat and green tea

笔试部分(85%)

一、单项选择 (每小题1分, 共15分)

( )16. --What about_______ a rest?

--OK! Let’s go for a walk.

A. to have B. had C. have D. having

( )17. --_________do you visit your grandparents?

--Once a month.

A. How soon B. How long C. How much D. How often ( )18. Kate is good swimming. Swimming is good her health

A. for; at B. at; for C. for; for D. at; at

( )19. --What do you think of the 3D film Titanic last night?

--It was ____. I enjoyed it a lot.

A. boring B. wonderful C. strange D. terrible

( )20. Bill is in good _____, and he’s pretty_____.

A. health; health B. healthy; healthy C. health; healthy D. healthy; health

( )21. --Is that girl Amy?

--No,that’s Wendy. Amy is ___________ than Wendy.

A. thin B. thinner C. thiner D. the thinner

( )22. Li Hua’s shoes are as _______ as Zhang Hui’s.

A. cheap B. cheaper C. the cheaper D. cheapest

( )23. After the _______ traveling, he felt very _________ .

3

A. tiring, tiring B. tired, tired C tired, tiring D. tiring, tired

( )24. These sweaters are too small for me. Please show me ____ one.

A. other B. others C. the others D. another

( )25. Be quiet! I have ____ to tell you.

A. important anything B. anything important

C. important something D. something important ( )26.________ Jim is ill, ________he goes to school.

A. Although; but B. /; / C. Although; / D. But; although

( ) 27. --What was the weather like yesterday?

--It was terrible. It rained so ________ that people could ________ go out.

A. hardly; hard B. hardly; hardly

C. hard; hardly D. hard; hard

( ) 28. --Zhang Lili, “the most beautiful teacher”, has moved us deeply.

--Yes, and she is __________ popular with her students.

A. sometimes B. never C. always D. hardly ( )29. We were late for school the heavy snow.

A. because B. because of C. so D. but ( )30. --Help ______to some fruits.

--Thank you.

A. yourself B. your C. you D. myself

二.完形填空 (10分)。 Do you like pop songs? Do you like pop stars? Here are three famous singers 1 Taiwan. They are S.H.E. Do you know them? They are three lovely girls. S.H.E are the three first letters of their English 2 . Their names are Selina, Hebe and Ella. Selina is a quiet girl and she always smiles(微笑). She 3 going shopping. She likes rabbits. Hebe 4 self-confidence(自信) in English. She likes watching TV in her free time. She loves dogs. Ella likes 5 basketball in her free time. She likes dogs 6 . She 7 like a boy. Many young people know their song Super Star and can sing that song very 8 . They have another 9 song. Its name 4

is Bu Xiang Zhang Da in Chinese. In that song, they say they don’t want to grow up. I think many boys and girls have this idea. They don’t like to grow up. They always have the dream of 10 growing up.

( )31. A. to B. at C. from D. under

( )32. A. books B. names C. classes D. songs

D. says ( )33. A. enjoys B. thinks C. comes

( )34. A. gives B. means C. sends D. joins

D. walking

D. too ( )35. A. running B. making C. playing ( )36. A. and B. but C. or

( )37. A. looks B. sees C. does D. goes

( )38. A. good B. well C. better D. best

( )39. A. difficult B. same C. popular D. boring

( )40. A. sometimes B. always C. never D. often

三. 阅读理解(30分)

A

Peter’s uncle lives in the country. He is a man full of humor (幽默). One day, Peter went to see his uncle. His uncle drove his car to the station to meet him. On their way home,they saw many people. His uncle waved (挥手) to everybody. Peter was surprised and said,“Uncle,you wave to everybody. Do you know all of them?”

“No,Peter,” answered his uncle. “When I wave to someone who knows me, he’ll feel happy. When I wave to someone and he doesn’t know me,he will feel surprised and then he will have something to think about,he will make his road seem shorter. So I can make everybody happy.”

( )41. Peter’s uncle lives________.

A. in the city B. at the station C. in a town D. in the country

( )42. Peter’s uncle is________.

A. a strange man B. a kind man C. a humorous man D. a happy man

( )43. Peter and his uncle went home________.

A. by car B. on foot C. by hike D. by train

( )44. Peter’s uncle ________there.

5

A. doesn’t know anybody B. knows some of those people

C. knows everybody D. doesn’t know those people

( )45. Peter’s uncle wanted to________.

A. make everybody happy B. make everybody unhappy

C. make someone happy D. make someone unhappy

B

The earth moves around the sun, and the moon moves around the earth. When our part of the earth turns to the moon, it is night.

The sun is much bigger than the moon. But sometimes the moon looks bigger than the sun, because it’s much nearer to the earth. The sun is very bright. It gives a very strong light. The moon looks quite bright, too. But it doesn’t give any light at all.

The moon looks much bigger and brighter than the stars. But actually(实际上)the stars are much bigger and brighter than the moon. They look smaller than the moon because they’re much farther away from us.

( )46. ____moves around________.

A. The earth; the moon B. The moon; the earth

C. The moon; the stars D. The sun; the earth

( )47. Sometimes the moon looks bigger than the sun, because_________.

A. It is much bigger than the sun

B. It comes out only at night

C. It is much nearer to the earth than the sun

D. It doesn’t give a strong light

( )48. The sun_______________.

A. is very bright, and it gives a very strong light

B. isn’t bright, but it gives a very strong light

C. is very big, but it doesn’t give any light at all

D. is very round, but it can’t move round

( )49. The stars______________.

A. look much bigger than the moon

6

B. look much bigger than the sun

C. are a lot brighter than the moon, but they are not bigger than the moon

D. are much farther away from us than the moon ( )50. When , it is day.

A. our part of the earth turns to the moon

B. our part of the earth turns to the sun

C. the sun moves

D. the moon moves

C.

Mary Jo Ray turned 113 in May, 2008. She was the twelfth oldest person in the world. Ray was one of the few people who lived to more than 110 years old. We often call them centenarians. She often drinks milk. She hardly gets angry with others and is always happy. So she is in good health. “I think her reason for long life is drinking milk every day and trying to be happy,” said her granddaughter (孙女).

Her doctor, Dr. Perls, said another reason for Ray’s long life is her genes (基因). She got them from her parents. He said, "These genes can keep you in good health and let you live longer. People can usually live to about 80 years old. Those with the right genes can live to more than 100 years. They also pass those genes to their children. So if a person’s parents live long, he or she will probably live long, too." Dr. Perls also said, “You may not have those genes. But if you don’t smoke, don’t drink too much, and do exercise or do other things to relax, you still can live long.”

( ) 51. Mary Jo Ray was the ______ oldest person in the world in 2008.

A. 11th B. 12th C. 13th D. 14th

( ) 52. The underlined word “centenarian” means “_______”in Chinese.

A. 健康的人 B. 聪明的人 C. 杰出的人 D. 百岁的人

( ) 53. From the passage, we can learn that Mary Jo Ray ___________.

A. hardly drinks milk B. is never happy

D. often gets angry with others

7 C. has the genes for long life

( ) 54. Mary Jo Ray’s father probably lived a(n) _______ life.

A. long B. hard C. short D. easy

( ) 55. The passage is mainly about _______.

A. the family of Mary Jo Ray

C. why Mary Jo Ray lives long

四.词汇运用(15分)

A)根据所给的中文意思,并结合文段内容写出单词的正确形式,每空一词。(10分) I am a student. I have some good eating habits. I like 56 (喝)milk and eating healthy food. I never eat junk food. I often play basketball with my friends to keep in good 57 (健康). I sleep at 58 (至少) 8 hours every night. I think exercise and 59 (足够的) sleep make me study 60 (更好). When I am free, I usually help mom do 61 (家务活). 62 (然而), I have some bad habits, too. Although I enjoy watching TV very much, I only watch TV 63 (一次) a week. I 64 (有时候) go online for more than two hours a day. I 65 (决定) to spend less time on the computer from now on.

B)根据句意,用方框内所给单词的适当形式填空。(5分)

health, anyone, hard, win, write 66. — Did you go fishing with yesterday? —Yes, I went with my father.

67. Sue the singing competition yesterday.

68. Mo Yan is the first Chinese to win the Nobel Prize.

69. Molly studies than any other her classmate.

70. The woman is because she exercises every day.

五、根据要求改写句子 (每小题1分,共5分)

71. She eats junk food once a week. (对画线部分提问) ________ does she eat junk food?

72. David bought something for his grandmother yesterday afternoon.(改为否定句)

David buy for his grandmother yesterday afternoon.

73. He usually plays football on weekends. (改为一般疑问句)

8 B. how people can live better D. Mary Jo Ray’s doctor

he usually football on weekends?

74. Tina is 13 years old. Mary is 16 years old. (改为同义句) Tina is than Mary.

75. I, three, a, month, times, to, the, go, movies (连词成句) .

六.书面表达(10分)

国庆假期你去哪里旅游了呢?在享受美景的同时又有何感受呢?请写一篇旅游日记,语

法正确,语句通顺,条理清晰,字数在70左右。

注意要包括以下几项内容:

1. Where did you go? 2. How was the weather there ?

3. What did you do?

4. What did you think of your vacation?

英语答题卷 2013.10

听力部分(15分)

听力(本题有15小题,每小题1分, 共15分)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

笔试部分(85分)

一. 单项选择(本题共有10小题,每小题1分) 11 12 13 14 15

9

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

二、完形填空:(本题共有10小题,每小题1分) 31 32 33 34 35 36 37

三、阅读理解(本题共有15小题,每小题2分)

41 42 43 44 45 46 47 48 49 50

38 39 40

51

52

53

54

55

四.词汇运用(本题共有15小题,每小题1分,共15分)

A)根据所给的中文意思,并结合文段内容写出单词的正确形式,每空一词。 56. 57. 58. 59. 60. 61. 62. 63. 64. 65. B)根据句意,用方框内所给单词的适当形式填空。

66. 67. 68. 69. 70. 五、根据要求改写句子 (每小题1分,共5分) 71. __________ 72. __________ 73. __________ 74. __________ 75.

_____________________________________________________________ . 六、书面表达(10分)。

10

听力部分(15%)

Ⅰ.听对话,选择正确的图片。对话读一遍。(每小题1分,满分5分)

1. M: Hello, Mary, where did you go on vacation?

W: I went to Wu Ma Street. I bought a present for my sister.

2. M: Hi, Lucy, did you go to the farm last weekend?

W: Yes. It was really fantastic. I fed some hens there.

3. W: Peter, what do you usually do on weekends?

M: I usually play basketball with my classmates. It’s interesting.

4. M: Hi, Cindy. Do you know how to keep healthy?

W: My mother tells me, “an apple a day keeps the doctor away.”

So I usually eat an apple every day to keep healthy.

5. M: Do you have a good friend, Kate?

W: Of course. My good friend is Jane. She is more outgoing than me.

She has short straight hair.

Ⅱ.听对话,选择最佳答案。对话读一遍。(每小题1分,满分5分)

听第一段对话,回答第6至7两小题。

W: Hi, Alan. Let’s start with the first question. How often do you exercise?

M: Every day. I like playing sports.

W: How often do you eat junk food?

M: I never eat junk food. It’s not good for my healthy.

W: Great! Well, how many hours do you sleep every night?

M: about 8 hours. I need lots of sleep.

11

W: Oh, I see. You look after yourself well. Thank you!

听第二段对话,回答第8至10小题。

W: Hi, Jack. How was your vacation?

M: Not very good.

W: What was wrong?

M: My parents were not free and I had to stay at home.

W: Then what did you do at home?

M: I only did my homework every day. It was boring. What about your vacation, Betty? W: Oh, I went to Beijing. M: It’s great. What was the weather like there?

W: It was very cold there. M: Did you have a good time?

W: Yes, I had great fun.

Ⅲ.听短文,完成信息记录表。短文仅读一遍。(每小题1分,满分5分)

Mr. Smith is our English teacher. He comes from England. He is a little heavy and has short curly hair. He has a son, Brad, and two daughters, Ruth and Annie. Last Sunday, it was sunny and cool. Mr. Smith and his wife took their children to the beach. They had great fun playing in the water. His son Brad made two new friends there. His daughters Ruth and Annie helped a lost boy fine his father. At 11:30, they were tired and hungry, so they went to a restaurant for lunch. They had some dumplings and chicken. They also had some green tea.

12

英语参考答案

听力部分(15分)

听力(本题有15小题,每小题1分, 共15分)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

C A B B A A B B C A A C B C A

笔试部分(85分)

二. 单项选择(本题共有10小题,每小题1分)

16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28

D D B B C B A D D D C C C

二、完形填空:(本题共有10小题,每小题1分)

31 32 33 34 35 36 37 38 39

C B A B C D A B C

三、阅读理解(本题共有15小题,每小题2分)

41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53

D C A B A B C A D B B D C

四.词汇运用(本题共有15小题,每小题1分,共15分)

A)根据所给的中文意思,并结合文段内容写出单词的正确形式,每空一词。 56. drinking 57. health 58. least 59. enough 60. better 61. housework 62. However 63. once 64. sometimes 65. decide

B)根据句意,用方框内所给单词的适当形式填空。 66. anyone 67. won 68. writer 69. harder 70. healthy

五、根据要求改写句子 (每小题1分,共5分) 71. __How___ often

72. __didn’t__ anything 73. _ Does___ play 74. _younger__ than 75. I go to the movies three times a month.

29 30 B A 40 C 54 55 A C 13

六、书面表达(10分)。

14

网站首页网站地图 站长统计
All rights reserved Powered by 海文库
copyright ©right 2010-2011。
文档资料库内容来自网络,如有侵犯请联系客服。zhit326@126.com