haihongyuan.com
海量文库 文档专家
全站搜索:
您现在的位置:首页 > 初中教育 > 初中英语初中英语

初二英语完形填空练习题(含答案)

发布时间:2013-09-19 13:30:48  

B1

1、Mark lived in a village far away. One day he became very ill and everyone thought he would 1 soon. They sent for a doctor. Two days 2 the doctor came and looked over the sick man. 3 asked for a pen and some paper to write down the name of the medicine. But there was no pen 4 paper in the village, because no one could write.

The doctor 5 up a piece of burnt wood from the fire and wrote the name of the medicine on the 6 of the house. “ Get this medicine for him.” he said, “and he will soon get 7 .” Mark’s family and friends did not know 8 to do. They could not read the strange words. Then a young man 9 an idea. He took off the door of the house, put it on his carriage(马车) and drove to the nearest 10 . He bought the medicine there, and Mark was soon well again.

( )1.A. wake B.cry C.moved D.die

( )2.A. late B.later C.ago D.before

( )3A. The sick man B.Mark C.The doctor D.The farmer

( )4.A.and B.or C.then D.also

( )5.A.picked B.held C.made D.looked

( )6.A.wall B.window C.ground D.door

( )7.A.well B.worse C.bad D.good

( )8.A.when B.what C.where D.whick

( )9A.thought B.hit C.caught D.had

( )!0. A.shop B.farm C.hospital D.village

1 DBCBADABDC

2、

Peter and Mike were in 1 class.Peter was born in a 2 family.But Mike’s father was a businessman(商人)and got 3 money.When Peter got into trouble(困难)he always helped him.

Peter liked to have sports.He was good at 4 .He ran 5 than any others in their class It was Sunday.Mike and Peter went to a forest to have a picnic.Mike took a lot of food there.It was a 6 ay.The birds were singing and there were all kinds of flowers.They ate and drank then went 7 in the river.They had a good time.Suddenly they heard a great noise.They found it was a tiger behind a big tree.They were both very 8 .Peter put on his shoes quickly and was going to run away.Mike stopped him and said:”It’s no use for us.The tiger runs 9 faster than us.Let’s find a way.”“It doesn’t matter.”said Peter.”I’m 1 0 I'll run faster than you.”

1.A.same B.different C.difference D.the same

2.A.rich B.happy C.poor D.bad

3.A.many B.lot C.any D.much

4.A.ran B.running C.run D.runs

5.A.fast B.faster C.fastest D.best

6.A.sun B.rain C.rained D.sunny

7.A.fish B.to fishing C.fishing D.fished

8.A.happy B.afraid C.sad D.exciting

9.A.more B.much C.many D.1ittle

10.A.afraid B.worried C.sure D.glad

2DCDBBDCBBC

3、根据短文内容在A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳答案(10分)

We were going to play a team from a country school .They didn’t come 1 the match nearly began .They looked 2 than we thought .The wore dirty T-shirts and blue jeans and looked like farm boys .We thought they 3 saw a basketball

before .We felt that we didn’t 4 any practice to play with such a team .It was very late so they couldn’t have any time to practice .The match began ,one of our boys 5 the ball and he tried to give it to another one . But from out of nowhere a boy in a T-shirt 6 the ball and he quickly and beautifully got the ball into our basket and had two points .They 7 us .They had another two points in a minute .Soon it was all over .The country team 8 the match .Of course we knew that there was still another team 9 than any good team .But the important lesson we learn this time was : One can’t tell a man or a team by the 10 .

( )1、A. when B. so C. until D. at

( )2、A. stronger B. younger C. worse D. better

( )3、A. never B. often C. sometimes D. always

( )4、A. have B. make C. use D. need ( )5、A. got B. played C. took D .carried

( )6、A. caught B. changed C. held D. stopped

( )7、A. surprised B. frightened C. admired D. smiled

( )8、A. lost B. won C. got D. had

( )9、A. worse B. less C. better . D more

( )10、A. T-shirt B. appearance C. name D. points

3、CCADA AABCB

4、初二完形填空练习题

Mary has some friends. 1 Betty, Peter, Alice 2 Mike. Mary is the oldest 3 . Betty is thirteen years 4 . She is younger than Mary and older than Peter. Alice is nice and Mike is seven.

Betty and Peter are 5 runners. But Peter runs faster. Mary and Betty like to 6 . Mary plays better than Betty. Alice sings 7 of them. Mary and Betty study in a middle school. Alice and Mike study in a primary school. They 8 work hard at school. But Betty works 9 . Her handwriting is good, 10 .

( )1. A. They are B. It isC. There are D. We are

( )2. A. but B. orC. them D. and

( )3. A. in the five B . of fiveC. of the five D. for the five

( )4. A. older B. oldC. oldest D. very old

( )5. A. best B. betterC. well D. good

( )6. A. play basketball B. play a basketball

C. play the basketball D. play basketballs

( )7. A. good B. betterC. best D. well

( )8. A. six B. allC. four D. both

( )9. A. hard B. harderC. very hard D. hardest

( )10. A. too B. twoC. at D. also

4、A D C B D A C B D A

5、Perhaps you have heard _1 __about the Internet, but what is it?

The Internet is many different networks around the world. A network is a group of computers put together. These networks joined together are called the Internet.

_2 that doesn't sound interesting. But _3 we've joined the Internet, there are 4 things we can do. We can have a lot of 5 on the World Web.(www). We can use the Internet instead of a library to 6 all kinds of information 7 our favorite sports or film stars and do shopping on the Internet. We can send message to other people 8 e-mail. It's much cheaper and quicker than 9 our friends or sending a letter. Thanks to the Internet, the world is becoming smaller and smaller. People can now work at home with a computer in front, getting and sending the information they need. They can buy or sell whatever they want by the Internet. But do you know 98% of the information is 10 English? So what will English be like tomorrow?

1. A. a lot of B. a lot C. a few D. a little of

2. A. May B. But C. And D. Maybe

3. A. where B. when C. however D. although

4. A. lots of B. a lot C. much D. few

5. A. interesting B. friends C. interest D. funny

6. A. find B. look for C. find out D. look after

7. A. with B. for C. on D. about

8. A. with B. by C. on D. for

9. A. call B. called C. calls D. calling

10. A. on B. with C. in D. for

1.B 2.D 3.B 4.A 5.C 6.A 7.D 8.B 9.D 10.C

6、 Life in the year 3044 is very different 46 life in the 21st century. We still do many of the things you did, but we do them 47 . For example, we now have e-friends to help us and keep us company. An e-friend is a machine that looks just 48 a human being. It can walk and talk and can do almost 49 we human beings do. My e-friend is a lot like me and we have 50 fun together. She helps me 51 my homework and we often go swimming. She is programmed to take care of me if anything 52 , so I always feel safe when we are together. She can also send me messages, just like old-fashioned e-mail, and I can download information from her memory. It’s great 53 an e-friend – I am never lonely and I always have someone to talk 54 .

I would like to tell you more about life in the year 3044, but I have to send my

e-friend to clean up my room. Maybe 55 I will be able to travel back in time and visit you.

46. A. of B. from C. in D. with

47. A. different B. difference C. differently D. differences

48. A. like B. for C. at D. up

49. A. something B. anything C. nothing D. everything

50. A. many B. a number of C. a lot of D. the number of

51. A. with B. at C. on D. doing

52. A. will happen B. happens C. happened D. is going to happen

53. A. have B. having C. to have D. has

54. A. to B. about C. with D. Both A and C

55. A. one day B. in one day C. after one day D. with one day

46-50 BCADC 51-55 ABCDA

7、A generous gap(代沟) has become a serious problem. I read a 1 about it in the newspaper. Some children have killed themselves after 2 with parents. I think this is because they don’t often have a talk with each other. Parents now 3 more time in the office, 4 they don’t have much time to stay with their children. As times passes, they both feel that they don’t have the __5 topic(题目) to talk about. I want to tell parents to be more with your 6 , get to know them and 7 them. And for children, show your 8 to your parents. They are the people who love you. So 9 them your thoughts. In this way, you 10 have a better understanding of each other.

( ) 1.A. message B. call C. report D. letter

( ) 2. A. talk B. argue C. fight D. play

( ) 3. A. spend B. stay C. work D. have

( ) 4. A. because B. if C. but D. so

( ) 5. A. interesting B. same C. true D. good

( ) 6. A. business B. children C. work D. office

( ) 7. A. get on well with B. look after C. understand D. love

( ) 8. A. interest B. secret C. trouble D. feelings

( ) 9. A. tell B. ask C. answer D. say

( ) 10. A. can B. should C. must D. would

CBADB BADAD

8、Grandma Li lived alone in an old building. She was old and didn’t like noise at all. The young man and woman 46 always made much noise every night, so she couldn’t 47 .When the young man and woman moved out of the building,

Grandma Li was very 48 . Another young man moved in and Grandma Li thought, “Well, he 49 .”

But at three o’clock the next morning, when Grandma Li 50 , some noise 51 . She 52 carefully. It was a dog. She thought, “There wasn’t any dog here before. It 53 be the young man’s.” She 54 him and telephoned the young man at once. Before the young man could say something, she stopped the call.

Nothing more happened 55 four o’clock. Then Grandma Li’s telephone rang. When she answered the phone, she heard, “I’m the man upstairs. I’m sorry to trouble you, but I want to tell you I don’t have a dog at all!”

46. A. upstairs B. up C. above D. higher

47. A. get to sleep B. sleeps C. slept D. falls asleep

48. A. sad B. pleased C. surprised D. worried

49. A. looked quiet B. looks quiet C. looked quite D. looks quite

50. A. was sleeping B. was falling asleep C. slept D. was getting to sleep

51. A. woke her up B. waked she up C. woke up her D. waked up she

52. A. heard B. listened C. was hearing D. listened to

53. A. can B. may C. must D. could

54. A. angry with B. angrier with C. is angry with D. was angry with

55. A. when B. after C. at D. until

46-50 AABBA 51-55 ABCDD

9、The difference between life in one country and in 1 is quite often 2 the difference between city life and village life in 3 country. In an

English 4 everybody 5 everybody else; they know what time you get up, what time you go to bed and what you usually have 6 dinner. If you want any help, you will always 7 it and be glad to help 8 in return. In a large

city 9 London, there are many things to see and many places to go to. 10 people often do not know each other 11 . It 12 happens that you have 13 seen your next-door neighbor, don’t know his name or 14 about him. People living in London are often very 15 , particularly 16 . This is because the people who they are with all day are scattered over large areas in the evenings and weekends. 17 you walk 18 the street in London on a Sunday, it is almost like an empty town. One is 19 for old people who do not live with their 20 and have no work to go to during the day.

1. A. other B. others C. the other D. another

2. A. not so big as B. so big as C. isn’t so big as D. as big as

3. A. same B. the same C. different D. different

4. A. village B. town C. city D. country

5. A. needs B. knows C. helps D calls

6. A. at B. for C. in D. with

7. A. get B. take C. bring D. pay

8. A. any other B. any C. anyone else D. any people

9. A. like B. as C. of D. in

10. A. So B. Then C. Though D. But

11. A. good B. well C. better D. best

12. A. sometimes B. some times C. some time

D. sometime

13. A. ever B. had C. never D. been

14. A. something B. nothing C. everything D. anything

15. A. lonely B. happy C. angry D. tired

16. A. before work B. at work C. after work D. by work

17. A. If B. After C. Before D. Because

18. A. in B. through C. to D. across

19. A. lucky B. happy C. surprised D. sorry

20. A. daughters B. sons C. children D. people

DABAB, BACAD, BACDA, CABDC

10、Have you ever asked yourself why children go to school? You may 1 they go to learn languages, P.E., history, science and all other 2 . But why do they learn these things?

We send our children to school to prepare them for the time 3 they will grow up and will begin to work for 4 . Nearly everything they study at school has some practical use in their life. But is that the 5 reason why they go to school?

There is more in education than just 6 facts. We go to school above all to learn how to learn, so that then we have left school we can 7 to learn. A man who really knows how to learn will always be successful, because whenever he has to do

something new which he has never had to do 8 he will rapidly teach himself how to do it 9 the best way. The uneducated person, on the other hand, is 10 unable to do something new, or does it badly. The purpose of school, therefore, is not to teach languages, math, geography, etc, but to teach pupils the way to learn.

( ) 1. A. speak B. tell C. say D. talk

( ) 2. A. matters B. subjects C. math D. physics

( ) 3. A. while B. when C. which D. where

( ) 4. A. oneself B. they C. them D. themselves

( ) 5. A. only B. nearly C . lone D. alone

( ) 6. A. study B. studied C. learning D. learn

( ) 7. A. make B. keep C. keep on D. go on

( ) 8. A. later B. ago C. then D. /

( ) 9. A. from B. in C. with D. on

( ) 10. A. either B. neither C. other D. nor

1-5 CBBDA 6-10 CDDBA

11.完型填空

Someone says, “Time is money”, but I think time is 1 important than money. Why? Because when money is spent, we can get it back. However, when time is 2 , it’ll never 3 . That is 4 we must not waste time. It goes without saying that the 5 is usually limited. Ever a second is very important. We should make full use of our time to 6 useful.

But it is a pity that there are a lot of people who do not know the importance of the time. They spent their limited time smoking, drinking and 7 . They do not know that wasting time means wasting part of their own 8 .

In a word, we should save time. We shouldn’t 9 today’s work for tomorrow. Remember we have no time to 10 .

( ) 1. A. much B. less C. mush less D. even more

( ) 2. A. cost B. bought C. gone D. finished

( ) 3. A. return B. carry C. take D. bring

( ) 4. A. what B. that C. because D. why

( ) 5. A. money B. time C. day D. food

( ) 6. A. nothing B. something C. anything D. everything

( ) 7. A. reading B. writing C. playing D. working

( ) 8. A. time B. food C. money D. life

( ) 9. A. stop B. leave C. let D. give

( ) 10.A. lose B. save C. spend D. take

1-5 DCADB 6-10 BCDBA

1. 答案:1 DBCBADABDC 2DCDBBDCBBC

A D C B D A C B D A

5、答案 1.B 2.D 3.B 4.A 5.C 6.A 7.D 8.B

6、答案 II. 46-50 BCADC 51-55 ABCDA

7、答案 四.完型填空答案:CBADB BADAD

8、答案 VI. 46-50 AABBA 51-55 ABCDD

9、答案 四. DABAB, BACAD, BACDA, CABDC

10、答案 五. 1-5 CBBDA 6-10 CDDBA 11、1-5 DCADB 6-10 BCDBA

3、CCADA AABCB 9.D 10.C 4、

网站首页网站地图 站长统计
All rights reserved Powered by 海文库
copyright ©right 2010-2011。
文档资料库内容来自网络,如有侵犯请联系客服。zhit326@126.com