haihongyuan.com
海量文库 文档专家
全站搜索:
您现在的位置:首页 > 初中教育 > 初中英语初中英语

初二英语上,下学期期末考试题

发布时间:2013-12-09 13:29:05  

新目标初二英语上学期期末考试题

Ⅱ选择填空:(20分)

21.Li Lei's grandmother died _______March 5,1998.

A.in B.on C.at D./

22.I want _______cool clothes in summer.

A.to wear B.to put on C.wearing D.putting on

23.It________me two hours________my homework yesterday.

A.takes, to do B.took, do C.took,to do D.takes ,doing

24.Although he is very tall,_______he runs very slow.

A./ B.but C.so D.and

25._______did you stay in Beijing ? For three weeks.

A.How long B.How often C.How soon D.How far

26.I hav e a lot of homework _______.

A.do B.does C.to do D.doing

27..Why don't you ________a watch for your brother?

A.buy B.to buy C.buying D.bought

28.How about ________some coffee?

A.drink B.drunk C.drinking D.drank

29.If you eat too much meat, you'll get________.

A.fat and fat B.fatter and fat C.fatest D.fatter and fatter

30.I think your children should ________a football club.

A.join B.joined C.take part in D.took part in

31.She was ________ tired________ go on with her work .

A.very,to B.quite, to C.too, to D.so, that

32."What do you think of the movie?""It is so________ .Few people want to see it ."

A.interesting B.boring C.good D.funny

33..We should do our best ________the door.

A.to help B.helped C.helping D.help

34.I don't like winter, because there is ________snow.

A.too much B.much too C.too many D.many too

35.Monday is ________day of the week.

A.first B.the first C.second D.the second

36.There is ________ in the book .

A.new nothing B.good thing C.much nothing D.nothing new

37.You should not ________late for the meeting .

A.x B.being C.to be D.be

38.Mary often helps her mother _____the chores.

A.do B.doing C.did D.does

39.If you have any questions, you can ask your teacher _____help.

A.to B.of C.for D.on

40.Thank you for_____me with my English.

A.to help B.help C.helps D.helping

Ⅲ完形填空:(10分)

It rained in the country those days .It was very 1_________ everywhere. Classes in the morning were over and the children of about 5 to 6 years old 2_______around Mrs .Brown ,the teacher ,and waited .Five minutes later she finished putting the 36th boot on the 3_______pair of little feet .All the children left except the smallest one .

Now she had a look at her 4_______,it was five past twelve. Her daughter was waiting for her at the school gate .She said she was going to take her to a 5_______at noon,the little girl came to school without breakfast .6_______she was anxious (焦急的)to finish the last pair .They were for little Johnny Smith ,a quiet boy .Mrs .Brown had a very 7_______time getting his boots on as they were a bit too small for his growing feet, but she finally succeeded (成功).

To her dismay (沮丧),little Johnny looked at her 8_______and said ,"Teacher, these boots aren't mine."

In a hurry ,but wanting to be 9_______Mrs .Brown groaned (呻吟)and took them off .But at that moment Johnny continued ,"They 're my little brother 's .Mine are broken and Mummy had no time to 10_______them this morning ,so she told me to wear them to school today."

41.A.dry B.cold C.wet D.warm

42.A.sat B.stood C.slept D.jumped

43.A.16th B.17th C.18th D.19th

44.A.book B.desk C.hand D.watch

45.A.restaurant B.factory C.cinema D.hospital

46.A.So B.Or C.But D.And

47.A.exciting B.careful C.easy D.difficult

48.A.hair B.face C.ears D.nose

49.A.afraid B.worried C.kind D.happy

50.A.wash B.sell C.make D.mend

[NextPage]

Ⅳ阅读理解(20分)

A.

Fishing Can Be Dangerous Old Peter liked fishing .Whenever(无论何时)he had any free time he drove into the countryside ,found a good place to fish ,and spent a few hours fishing.

The problem was that most of the best places to fish were on private land ,and Peter often had to pull his rod out of the water quickly and run off with it when the owner of the land came along . One day he was sitting by a river that ran through a rich man's property (财产)when he fell a

sleep.

He was awakened (被?唤醒)by a voice saying, "You'll never catch anything using that bait (诱饵)."

Peter looked up and saw a man standing behind him.

"What do you mean?"Peter said ."There 's nothing wrong with this bait .I always use it . I've caught thirty fish with it today already ."

"How interesting !" the man said ."Do you know who I am ?"

Peter shook his head .

"I'm the owner of this land ."

Peter thought very quickly ." Do you know who I am ?"he asked.

The man shook his head .

"I'm the biggest liar (说谎者)in the country ,"Peter told him .

And with this he pulled his line out of the water and ran off as fast as he could .

根据故事内容选择最佳答案

51.Whenever Peter had some spare time he ___________.

A.went fo r a drive in his car B.visited his friends

C.went fishing D.looked for some private land

52.Most of the best places to fish were __________.

A.owned by someone B.a long way from Peter's home

C.difficult to find D.near a river

53.Peter told the man __________.

A.not to use his bait B.that his bait was very good

C.that he never used bait D.that the bait wasn't any good

54.Why did Peter tell the man he was "the biggest liar in the country "?

A.He had lied to him about the fish .

B.He didn't know who he was.

C.He was using the wrong bait .

D.He wanted the man to believe he had lied (撒谎)

B

Sam likes fish very much .He often buys fish in the shop and takes it home .But when his wife sees the fish she says to herself, "Good !Now I can ask my friends to have lunch ,and we can eat this fish .They like fish very much ."

So when Sam comes home in the evening ,the fish is not there and his wife always says ,"Oh ,your cat eats it ."And she gives Sam some bread for his supper .Sam gets very angry .He takes the cat and his wife to the shop near his house and weighs (稳重)the cat .Then he turns to his wife and says, "My fish weighs one kilo .This cat weighs one ,too. My cat is here,you see. Then where is my fish ?"

根据短文内容选择正确答案:

55.Which sentence is RIGHT according to the passage?

A.Sam doesn't like eating fish at all . B.Sam often buys some fish for his cat .

C.Sam's cat always eats the fish before he comes back .

D.The friends of Sam's wife eat the fish .

56.Does Sam take the cat and his wife to the shop near his home ?

A.Yes ,he does. B.No, he doesn't .

C.I don't know D.I don't think so .

57.How much does the cat weigh ?

A.One kilo . B.Two kilos . C.Half a kilo D.One and a half kilos

58.Who became very angry that evening ?

A.Sam's wife B.Sam C.Sam's friends D.his wife's friends

C

April Fools' Day

There's a snake in my bedroom !""Come quickly ,your house's on fire !""Have you seen my dear snake ? I put it here, and now it's gone ?。“

Don't be afraid .It may not be true .I n fact ,if it's the morning of April ,and you're living in , then it almost certainly isn't true. Someone is trying to play an April Fool joke on you.

This started a long time ago ,and it's still very popular today .The idea is simple :for the first 12 hours of April 1, you can play as many jokes as you like on as many people as you can deceive (欺骗).Children throughout the country will try to play a joke on a friend ,so they can shout "April Fool !"and laugh at their friend's mistake .

It isn't just children that play these jokes. The television ,radio and newspapers also do so .A famous joke was played on the radio .It said gravity (地球引力)was getting weaker in different parts of Britain .It asked the people who were listening to the program to jump up and down ,and if they could ,to telephone the BBC.The BBC had hundreds of calls, one man said he was so light that he could fly as high as the building .It was 12 o'clock that the BBC said to its that it was an April Fool joke .

根据短文内容判断句子正(T)误 (F)

59.People started to make fun of each others on April 1 some years ago .

60.The television, radio and newspapers often deceive people on April Fools' Day .

61.The BBC had hundreds of calls because many people tried to make fun of the BBC, saying they could fly in the air.

62.Sometimes even a very serious BBC programme plays jokes on people on April Fool's Day. D

In 1995, Ray Kroc visited a small restaurant in California .The owner of it was the McDonald(麦当劳)brothers .They built it by the road, so people could drive up to the restaurant ,buy food without getting out of their cars and drive away easily .They called it "drive-in "restaurant .

Ray Kroc saw the bright future of the restaurant of this kind .He bought the restaurant and used the brothers' family name for his new resaurnat .The first McDonald's resaurant chain (连锁店)was born .

Now there are more than 5,000 restaurants in the United States and in 60 other countries .The largest McDonald's restaurant is in Beijing, China .It was 1,000 workers .About seven hundred people can sit and eat there at one time .

根据短文内容选择最佳答案

63.Who opened the first Mc Donald's restaurant chain?

A.Two brothers B.Ray Kroc. C.Two brothers' father D.People in Beijing

64.Why did Ray Kroc buy the two brothers' restaurant ?Because ________.

A.the two brothers were nice to him B.It was a small restaurang .

C.he wanted to make people happy D.it would bring him a lot of money

65.Where can we find a McDonald's restaurant?

A.Only in America.. B.All over the world.

C.In many parts of the world . D.Everywhere except 60 place.

66.How many people can sit and eat in the biggest McDonald's restaurant at one time ?

A.About 60.. B.About 700. C.About 1,000 D.About 5,000

E

Yao Ming ,the center of the Chinese National Men's Basketball Team, served the Houston Rockets in the 2002 NBA .The 2.26m,120kg center becomes the first one to come a foreign team.

Yao Ming was born in Shanghai in September,1980.His mother was a center and captain of the Chinese National Women's Team .His father played basketball,too.

Yao Ming is widely known in China. He came to be a very important basketball player in China Basketball Association(联赛).It's short for CBA.During the 2000~2001 season,he got 27.1 scores for the Shanghai Oriental (东方)Sharks in every match.

Yao Ming joined the Houston Rockets in November ,2002.He said this was a new start in his basketball life .He would do his best to learn from the NBA and improve himself .

Sport analyst(分析家)Bill Walton said ,"Yao Ming has the potential(潜力),the capability(能力)of changing the future of basketball."

根据短文,选择最佳答案

67.The Houston Rockets is the name of a ______team.

A.table tennis B.volleyball C.basketball D.golf

68.Both Yao Ming's father and mother were______.

A.football players B.basketball players C.the centers of the Chinese National Team

D.The captains of the Chinese National Team

69.Yao Ming ______the Houston Rockets in November ,2002.

A.did his best to join B.was well -known in C.became a member of D.took part in

70.Sport analyst Bill Walton thought Yao Ming was able to ______.

A.learn from the NBA. B.change the future of basketball

C.improve himself D.become the captain of the Houston Rockets.

[NextPage]

Ⅱ卷笔答题

一词汇:(15分)

A)根据句意及所给首字母填入句中所缺单词

1Dong Yaping is a great Chinese ping-pong p_______.

2.Li Yundi won the first p_______in the under-fifteen age group.

3.It's i _______ to know the right and wrong things to do .

4.How do you make a banana s_______?

5.She is a kind and l_______grandmother.

B)根据句意,用所给单词的正确形式填空

1.There are some ________playing on the playground .(child)

2.What an ________story it is !(interest)

3.She says the Chinese people are very ________(friend)

4.Which city is ________,Shanghai or Beijing ?(beautiful)

5.Every thing grows________in spring .(quick)

6.Mr Wang looks very ________.(health).

7.The ________lessons is the easiest in this book.(two)

8.Thanks for________me the way to the station.(tell)

9.May I borrow your bike?________is broken.(I)

10.There are six ________in our team.(play)

二根据句意,选择适当的词填空:(10分)

think of , make the soccer team , loving and a kind, take a walk ,

expensive , how long , how much,because , any ,there be

1.Would you like ________after supper?

2."________mayonnaise do you need?""Two teaspoons."

3.Did you buy ________souvenirs when you visited Su Zhou?

4.He is a ________father .He spends all his free time with his child.

5."________did you stay there?""For about three months."

6."What do you ________ your English teacher?""He is very kind."

7.I like the Big Screen Complex________it has the biggest screens.

8.Which sweater is ________,this one or that one?

9.________a few things I want you to do before the party.

10."I'm going to ________?""How are you going to do that ?"

三句式转换:(10分每题2分)

1.I 'm very busy .I exercise in my free time .(用although合并两个句子)

_____________________________________________.

2.I'll come to see you.I have time tomorrow.(用if合并两个句子)

————————————————————。

3.I'm stressed out because my Mandarin isn't improving .(划线部分提问)

_____________________________________________.

4.I think this is right .(改为否定句)

I _______think this _______right .

5.Do you have fun in the park ?

Do you _______ _______ _______ _______ in the park ?

四、书面表达(15分)

提示:Sonia邀请Henry 下周参观故宫,但Henry很忙,不能去。请根据Henry的安排给Sonia发一份电子邮件。Henry's calendar:

Monday:study for the math test

Tuesday:go to the guitar lesson

Wednesday:do homework

Thursday:help my parents with housework

Friday:Susan's party

要求:格式正确,语言无误

———————————————————————————————————

———————————————————————————————————

———————————————————————————————————

———————————————————————————————————

———————————————————————————————————

———————————————————————————————————

———————————————————————————————————

———————————————————————————————————

[NextPage]

Keys:

选择题

1-5:BCCCB 6-10:BABBA 11-15:AABCA 16-20:TTFFF

21-25:BACAA 26--- 30: CACDA 31-35 CBAAD 36-40 :DDACD

41-45: CACDA 46--- 50: ADBBD 51--- 54: CABD 55--- 58: DAAB 59-- 62: TTFT 63--- 66: ADCB67--- 70: CBCB

笔答题:

一A 1.player 2.prize 3.important 4.smoothie 5 .loving

B.1.children 2.interesting 3.friendly 4.more beautiful 5.quickly 6.healthy 7.second

8.telling 9.Mine 10.players

二.1.take a walk 2.How much 3.any 4.loving and kind 5.How long 6.thiknk of 7.becouse

8.more expensive 9.there are 10.make the soccer team.

三.

1.Although I 'm very busy .I exercise in my free time .

2.I'll come to see you,if I have time tomorrow.

3.Why are you stressed out?

4.I don't think this is right

5.Do you have a great time in the park?

四书面表达:

Hi Sonia,

Thanks a lot for the invitation.I 'm sorry I can't come next week .I'm really busy .On Monday ,I study for the math test. On Tuesday ,I'm going to the guitar lessons .And on Wednesday ,I have to do homework .On Thursday, I have to help my parents with housework .On Friday ,I'm going to Susan's party .Can you come with us on weekend?

Write soon.

Henry

新目标初二英语上学期期末试卷

笔试部分(100分)

一. 词汇(共15小题,每小题1分,计15分)

A)选择与划线部分意思相同或相近的选项。(5分)

( )1. Jenny is good at painting.

A. is well in painting B. do well in painting

C. does well in paint D. does well in painting

( )2. They stayed here more than two weeks last month.

A. only B. just

( )3. What do you dislike? C. over D. already

D. disagree A. not like B. hate C. not agree

( )4. --- What’s the time, please?

--- It’s A. a quarter to three B. a quarter past three

C. a quarter to four D. half past three

( )5. It’s not easy for me to walk to school on such a snowy day.

A. hardly B. poor C. not hard D. hard

B)根据句意写出括号中所给单词的正确形式。(5分)

6. Danny is really ___________(interest)in taking photos.

7. These sweaters are ________(make)of wool.

8. His parents enjoyed ___________(sing)foreign songs.

9. The workers __________(building)a house by the river last year.

10. I think of _________(me)as a good student.

C)阅读文段,根据题目要求找出单词。(5分)

There’s a new shopping center in my neighbourhood. It has a coffee shop, a grocery store, a bank and a video store. I like to go to the coffee shop with my friends. The coffee shop makes lots of drinks, but I usually have hot chocolate. Hot chocolate costs about $ 3.50. It’s much cheaper. The shopping center has: 11. ______ 12. ______ 13. _____ 14. ______ in it.

My favorite shop is : 15. ___________

二. 选择填空(共15小题,每小题1分,计15分)

( )16. It’s hard for me _________ this sentence _______ English.

A. to translate, into B. translate, into

C. to translate, in D. translate, in

( )17. Uncle Giant _______ a diplomat for five years.

A. was B. be C. to be D. has been

( )18. --- Don’t talk in the class, please. --- _________ .

A. OK, I didn’t. B. Sorry, I won’t

C. Good, I will. D. Yes, I did.

( )19. Grandma _______ lots of beautiful roses in her garden, didn’t she?

A. grow B. grew C. grows D. grown

( )20. Our parents always encouraged us _______ English well.

A. to learn B. learnt C. learning D. to learning ( )21. My hobby is __________. I enjoy working in the garden.

A. collecting stamps B. gardening C. singing

( )22. --- Li Ming has told me a lot about you.

--- __________ ? Could you speak more slowly?

A. Thank you B. Not at all C. Pardon

( )23. --- Hello, may I speak to Rex? --- ________ .

A. I’m Rex speaking B. Sorry, I’m not Rex

C. This is Rex speaking D. Hello, I’m Rex

( )24. Mike _______ with his Chinese teacher.

A. enjoy talking B. enjoys talking C. enjoy to talk ( )25. He kept ______ and succeeded(成功)in the end.

A. to try B. to trying C. trying D. tried

( )26. I _________ class the day before yesterday.

A. was late for B. am late for C. was late in

( )27. ---- A wonderful party. Thank you ______ . D. am late in D. enjoys to talk D. fishing D. Sure

---- I’m glad you like it.

A. for inviting we B. to invite us C. to invite we ( )28. Here is a letter for Danny. Do you know ______ ?

A. where is he B. where he is C. where he does ( )29. This film is ______ exciting than that basketball game.

A. very B. too C. many D. more

( )30. There is going to be an English movie ________ this weekend.

A. in B. / C. on D. at

三. 语言文化(共5小题,每小题2分,计10分)

( )31. Ann’s mother is Linda White. We call her _________ .

A. Miss Linda B. Mrs. Linda C. Mr. White ( )32. Westerners eat ________ and pies on Thanksgiving.

A. turkeys B. dumplings

( )33. Where did Christmas trees begin? C. noodles D. for inviting us D. where does he D. Mrs. White D. chicken

A. In Germany B. In the U.S. C. the U.K. D. Australia ( )34. ________, _______ and _______ are the main languages used at the United Nations.

A. English, Spanish, French B. English, Chinese, French

C. English, Chinese, Spanish D. English, Japanese, French

( )35. Lucy: You gave us a good talk yesterday.

Krista: _________ .

A. Thank you B. That’s OK C. It’s not so good

四. 完形填空(共10小题,每小题1分,计10分) D. You’re right

Dear Danny,

I have never had a letter a dinosaur before! Thank you for to me.

I know that there are no other dinosaurs at your school, but don’t be sad. You’re very special! likes dinosaurs.

You’re right when you say you can’t be a bus driver. You will be very, very big when you are older. There are no buses that would fit you.

Also, I don’t think you work in a bakery. A hundred donuts every day would make you a very fat dinosaur.

Your letter made me people laugh? Many people work as actors. That would be a very good ambition for a dinosaur.

Maybe you’re going to be an actor when you’re older. You could make funny television shows and funny movies. Everyone would know your and your name.

But I can’t predict your school. your teachers, and always do your homework. When you are older, you will know what you want ( )36. A. of B. from C. for

( )37. A. write B. wrote C. writing

( )38. A. Everyone B. You C. They

( )39. A. don’t B. are C. should

( )40. A. laughing B. laughed C. laugh

( )41. A. making B. made C. make

( )42. A. eyes B. head C. face

( )43. A. ambition B. future C. age

( )44. A. Listens to B. Listening C. Listen to

( )45. A. to do B. do C. to work

五. 阅读理解(共15小题,每小题2分,计30分。)

A. 观察图片,选择正确表示图片内容的句子。

A. We’re different, but we’re still friends.

B. This is my book report on the body.

C. The young man enjoys fishing for his hobby.

D. Hokey is my favourite.

E. We had a big hug when we met.

46. _______ 47. ______ 48. _________ 49. ________ 50. _________

B)从对话和文段中找出合适的词或词组完成句子。

51.

I’m interested in foreign languages. I wish to be a translator when I’m older. I hope some day I can work in a foreign company.

What’s “my”ambition? ___________________ .

52.

Tom’s favorite subject is social studies. It’s so interesting! Tom learns about different countries of the world.

If you want to learn about different countries of the world, which subject do you need to learn? _______________________ .

53.

Greece is a country in Europe. Brian was born there. Nobody else in the school comes from Greece! That makes Brian unique.

Brian was ________ in Europe. It makes him different from other students.

54. My friends Jenny, Danny and Krista live in Canada. I have to write in English when I send e-mails to them on the Internet.

Where do “my friends”come from? ___________ .

55.

Jenny: What are you doing, Brian?

Brian: I’m reading a map. We’re going to the West Hill tomorrow.

Jenny: Yes, you need a map when you go to a new place.

When you go to a new place, what do you need? A _____________ .

C)判断下列句子的正(T)、误(F)。

Mrs. Black was having a lot of troubles with her skin(皮肤), so she went to see a doctor. The doctor could not find anything wrong with her, and sent her to a hospital for some tests.

Soon the hospital sent the results(结果)of the tests to Mrs. Black’s doctor, and the next morning he phoned her to give her a list of the things that he thought she should not eat, as any of them might cause(引起)her skin trouble.

Mrs. Black carefully wrote all the things down on a piece of paper. Then she put it beside the telephone and went out to a meeting.

When she got back home two hours later, she found her husband waiting for her. He had a big basket(篮筐)beside him. When he saw her, he said, “Hello, dear. I’ve done all your shopping for you.”

“Done all my shopping?”she was surprised. “But how did you know what I wanted?” “Well, when I got home, I found your shopping list beside the telephone, so I went down to the shops and bought everything on the list.”

( )56. Mr. Black was having a lot of troubles with his skin.

( )57. Mrs. Black went to the hospital to have some tests.

( )58. Mrs. Black wrote all the things she needed on a piece of paper and put it beside the telephone.

( )59. Mr. Black didn’t have to go shopping.

( )60. Mrs. Black didn’t want her husband to buy anything on the list for her.

六. 书面表达(共5小题,每小题4分,计20分)

根据各小题所给的图画,写出可以说明图画主要意思的句子。

要求:每个句子都要包含题中所给的两项主要信息。

示例:

The girl likes bananas better than any other.

61.

______________________________________________

62.

______________________________________________

63.

______________________________________________

64.

______________________________________________

65.

______________________________________________

2007年最新初二英语下学期期末考试题

Ⅰ.词汇

A)根据首字母提示完成句子。

1. S _______ or later you’ll find your bike somewhere.

2. N ________ of my parents can speak English. 3. You can borrow books from the school l________.

4. Everyone makes m ________ in his life. 3. She said she e ________ living in the country. 3.enjoyed

B)用括号中所给单词的适当形式填空。 6. Take the second turning on the left at the third_______. (cross)

7. You won’t get_______ (lose) if you walk along this street. 8. It was cold and many people were in the doctor’s _____ ( wait ) room.

9. He seems ______. What is happening? (worry)

10. Though it was twelve at midnight, he was still _____ (wake).

C)选出一个与句中划线部分意思相同或相近的选项。

11. I don’t think Mr. Li will come this afternoon.

A. know B. believe C. work D. make

12. She didn't do that any more.

A. not any more B. not any longer

C. any longer D. no more

13. What time did you reach school this morning?

A. arrive B. get to C. come D. go to

14. Maybe that young man is our new English teacher.

A. May B. Sure C. Perhaps D. Certain 15. the students enjoyed themselves very much at the party.

A. had a very good time B. talked a lot

C. asked many questions D. laughed very much

II.单项选择 1. It will _______you three hours to finish the work.

A. use B. spend C. take D. cost

2. We took_______ trip.

A. a five days B. a five-days C. a five-day D. five days 3. Is there ________ in today's newspaper?

A. something new B. new something

C. anything new D. new anything

4. Our teachers always make us ______a lot of exercises every day.

A. to do B. doing C. does D. do

5. Neither I nor mother ______going to see the film this evening because we are busy.

A. will B. am C. are D. is

6. He bought a new pen _______ his way________.

A. in/school B. in/to school C. on/to school D. on/school

7. Is ________ easy to learn to swim?

A. that B. it C. he D. this

8. We eat a lot of pork. _________.

A. So does he B. So is he C. So do we D. So he is 9. they are busy _________ ready for the exam.

A. getting B. to get C. get D. will get

10. Eating too much is bad _________ your health.

A. to B. at C. for D. in

11. We keep our classroom clean, “clean”在本句中作________.

A. 主语 B. 宾语 C. 表语 D. 宾补 12. I often hear him ________ in the room.

A. to sing B. sang C. sing D. singing

13. She gets out of school and ______her way home.

A. walks B. gets C. makes D. takes

14. It’s raining outside. You'd better _________ a raincoat with you.

A. bring B. take C. carry D. get

15. My boys, help ________ to some fish.

A. yourself B. yourselves C. himself D. herself

16. Let’s have a rest, _______?

A. will you B. won’t you C. shall we D. shan’t we

17. Why don’t men do ______ housework at home in India?

A. a bit B. a bit of C. a little of D. a few

18. He told me_____ you anything.

A. don’t bring B. not bring C. not to bring D. don’t take

19. My little sister is ________ go to school.

A. too young to B. too young too C. to young to D. to young too

20. Must I do my homework now? No, you_______.

A. mustn’t B. can’t C. needn’t D. may not

21. School is over at half past five. Everyone must finish their work______5:20 pm.

A. at B. by C. in D. on

22. If it ______tomorrow, I will stay at home.

A. will rain B. rained C. is raining D. rains 23. the water ______warm.

A. is feeling B. feels C. will feel D. felt

24. “You mustn’t go to bed before ten.” ______ “You mustn't go to bed until ten.”

A. says B. means C. tells D. wants 25. My parents often _______ with each other about my studies.

A. quarrel B. complain C. help D. say

III.用所给动词的正确形式填空。

1. Would you like _______(have) dinner with me?

2. Do you usually do some ________(clean) on Sundays? 3. Neither my father nor my brother ________(help) us.

4. If it ________(not rain) tomorrow, we’ll have a picnic.

5. You’d better _________(ask) the policeman over there.

6. It's important for you ________(learn) English well. 7. they had to work for hours to stop the ship from _______(go) down. 8. What ________ you _______(do) when the bell rang? 9. Do you know the boy _______(call) Jack? 10. How did Ling Feng make the baby _______(stop) crying?

IV.句型转换。

1. You’re a student. I’m a student, too. (合并成一句)

_________ you _________ I ________ ________. 2. American fast food seems to be the most popular in the world. (改为同义句) _____ _____ ______American fast food is the most popular in the world. 3. After he said these words, he went out of the room. (同义句转换) ________ ________ ________ , he went out of the room.

4. Something is wrong with him. (变成否定句)

______ _________ wrong with him.

5. You’d better finish your homework today. (改为否定句)

You’d ________ ________ finish your homework today.

V.补全对话。

在下面空格处填上适当单词,使对话完整,每空一词。

(An old woman is standing on a street corner. She looks worried because she is lost in a big city.)

A: What’s the 1_____? Can I 2_____ you, granny?

B: I’m going to the 3______to see my husband. He is 4_____in hospital. But I don't know the 5______. How can I 6______to the hospital? A: 7______ down this street until you 8______the second traffic light. Then 9_____right. Soon you will see the hospital. You won't 10______it.

B: Thank you very much.

VI.完形填空。 the sun, the moon 1_____the stars are in the sky. We see the sun 2_____ the daytime and the moon and the stars at night. We see well during the day because it is light. We do not see so 3_____ at night because it is 4____. Daylight comes from the sun. The sun gives a strong light, but 5_____ gives only a faint (暗淡)light.

If we draw the curtain (窗帘), it keeps dark in the 6_____ , when it is dark we must turn 7_____ the light if we want to see. The sun 8_____in the east and goes down in the 9_____. Day begins in the morning and ends in the evening. 10_____begins in the evening and ends in the morning.

1. A. or B. so C. and D. but

2. A. in B. at C. from D. with

3. A. badly B. poorly C. good D. well

4. A. black B. weak C. too bright D. dark 5. A. the earth B. the moon C. the sun D. the star

6. A. room B. open C. sky D. field

7. A. off B. over C. on D. in

8. A. grows B. rises(升起) C. raises (举起) D. gets up

9. A. west B. east C. south D. north

10. A. Afternoon B. Night C. Evening D. Time

VII.阅读理解

A One day Daddy and I went out for a walk. On the way we saw a lot of people. We went up and had a look. Oh dear! What did we see? There was a donkey (驴) in the middle of the road. It would not move. The cars and buses could not get past. then a policeman came. “Whose donkey is this?” he asked. “It's mine,” said a farmer, “but I can't move it.” The policeman and the farmer did their best to move the donkey, but it would not move. We laughed, but the drivers of cars and buses were worried. “We can't move the donkey,” the farmer and the policeman said. “What shall we do?”

“Give him a carrot!” my father said.

“That’s a good idea!” said the farmer.

Soon he found a carrot and showed it to the donkey. When the donkey saw the carrot, it jumped up and walked after the farmer. All the cars and buses could get past at last!

1. I went out for a walk______.

A. with my grandma B. with my Daddy C. by myself D. with my friend 2. the donkey was______. A. on the way to work B. the strongest animal C. in the middle of the load

D. pleased to see so many cars and buses

3. Daddy and I______. A. helped to move away the donkey B. went up and saw a donkey there

C. waited for the buses pass first D. saw the donkey was ill 4. the farmer and the policeman ______. A. loved the donkey

B. were very good friends C. were worried about the donkey D. wanted to move the donkey 5. the donkey wouldn’t move itself because______.

A. it was hungry B. it was too late C. it has a rest D. he liked the cars

B

In England, people don’t usually talk much. You can go on a bus, or in a train, and every one sits looking out of the window. Often they read. They read books and newspapers. But they don't talk much.

When you meet English people, they often talk about one thing, the weather. So when you meet somebody in England, you can say, “Nice weather for the time of year!” “But it was a little cold yesterday,” somebody may answer.

“But it got a bit warmer later,” you can say. Talk like this, and the English will think “How friendly you are!”

6. English people often ______ on a bus.

A. talk much B. talk about C. eat something D. read papers

7. When you meet English people, talk like this: ______

A. How do you do! B. How are you! C. Nice weather! D. Nice to meet you! 8. If you talk with the English people about the weather, they will think______.

A. you are friendly B. you are right

C. you are English D. you talk too much 9. English people always hope the weather will get______.

A. better B. warmer C. colder D. hotter

10. Which is right? ______.

A. English people like to talk on a bus B. English people didn't enjoy the best weather C. English people are the most friendly

D. English people don't talk much

参考答案 I .1.Sooner 2.Neither 3 .library 4 .mistakes 6.crossing 7.lost 8.waiting

9.worried 10.awake 11. B 12. C 13. B 14. C 15. A

II . 1. C 2.C 3. C 4. D 5. D 6. C 7. B 8. A 9. A 10. C 11. D 12. C 13. C 14. B 15.

B 16. C 17. B 18. C 19. A 20. C 21. B 22. D 23. B 24. B 25.A

III .1.to have 2.cleaning 3.helps 4.doesn’t rain 5.ask 6.to learn 7.going 8.were, doing 9.called 10.stop

Ⅳ.1. Both, and, are students 2.It seems that 3.with these words 4. Nothing is

5.better not

V.1.matter 2.help 3.hospital 4.ill 5.way 6.get 7.Walk/Go 8.reach 9.turn 10.miss

VI .1- 5 CADDB 6 - 10 ACBAB

VII.1. B 2. C 3. B 4. D 5. A 6. D 7. C 8. A 9. A 10. D

笔试部分

VI.单项选择。从每小题所给的四个选项中,选出一个正确答案。(15分)

26. ---Would you like to have dinner with us? It's my birthday today.

--- _______.

A. Yes, I would. Thank you B. I'd love to, thanks. And happy birthday. C. Happy birthday D. Thank you all the same 27. --- Lily did badly in the 400-meter race. What about you?

--- I did _______. A. rather bad B. more badly C. even badly D. much worse

28. ---Which ball game do you like better, basketball or baseball?

--- _______. I love table tennis. A. Both B. Either C. Neither D. Each

29. --- Mum, something is wrong with my stomachache (肚子). It hurts badly. --- Don't worry. I'll take you to the hospital. But _______. A. eat something until you see the doctor B. don't eat anything until you see the doctor. C. you can eat nothing after you see the doctor

D. you have to eat more than before 30. You must look around carefully when you go___________ the road.

A. across B. through C. out of D. into

31. ---It seems that my friends don't understand me. --- Don't worry. I'm sure you will _________ them if you are really friendly to them. A. aGREe with B. catch up with C. get on well with D. be fed up with

32. Susan's parents bought a very large house with a nice garden, it______ very expensive.

A. must be B. can be C. will be D. may be

33. the monkey put on the hat like the old man and ______ here and there in the tree.

A. jump B. jumped C. jumping D. jumps 34. ---Do you know the result of the relay race? ---No, I _________ with others when Mr Gao told us the result.

A. was talking B. talked C. will talk D. am talking

35. ---What should we do if we are waiting for a bus?

--- We should _________. A. jump the queue B. wait in line C. push others D. stop the passengers

36. ---__________________________?

--- Thank you, I'm full now.

A. Would you like anything else? B. Would you have a picnic with us tomorrow?

C. Could you buy some fruit for me? D. Could you bring me more bread? 37. the rice tastes _______, we'd better not eat it.

A. nice B. delicious C. badly D. terrible

38. _____ you don't leave soon, you'll be late for school.

A. After B. Before C. Until D. If 39. --- It's too bright in the room, would you please ______ some of the lights? --- Sure.

A. turn on B. turn up C. turn off D. turn into 40. ---the runner dropped his stick on the last lap.

--- __________

A. That's OK. B. Bad luck! C. I don't mind. D. Wonderful.

VII. 完形填空:先通读下面短文,掌握其大意,然后从各小题所给四个选项中,选出一个最佳答案。(15分)

How much do you know about manners(礼仪)? Different countries have (41) manners. In (42) Asian countries, it is good manners to take off your (43) before you go into a house. (44) in European (欧洲)countries, even if they sometimes become very dirty, this is not done. If you are a (45) in a Chinese house, when you have a meal, you usually do not (46) the food. You often leave a little to (47) that you have had enough. But in England, a visitor always finishes food to show that he has (48) it. We must know the customs (风俗) of other (49),so that they will not think

(50)bad-mannered. People all over the world (51) that a well-mannered person should be kind and (52) to others. If you (53) this, at least you will not go very far wrong.

(54) likes a person with good manners, but no one likes a person with bad manners.

(55) your manners.

41. A. same B. different C. some D. interesting 42. A. some B. any C. other D. few

43. A. bags B. shoes C. coats D. hats

44. A. And B. So C. But D. Or

45. A. stranger B. traveller C. visitor D. foreigner

46. A. need B. finish C. choose D. have

47. A. say B. see C. understand D. show

48. A. finished B. enjoyed C. taken D. drunk

49. A. countries B. villages C. cities D. places 50. A. them B. me C. us D. him 51. A. find B. know C. guess D. aGREe

52. A. careful B. helpful C. hardworking D. healthy

53. A. forget B. remember C. learn D. study

54. A. Somebody B. Anybody C. Nobody D. Everybody

55. A. Take B. Make C. Mind D. Keep

VIII.阅读理解:读A、B篇,选择符合短文内容的正确答案;读C篇,根据短文内容完成句子;读D篇,根据短文内容用英语回答问题。(40分)

A A taxi hit a truck. A policeman spoke to the taxi driver and to the truck driver. He also spoke to Tom. He was a witness (目击者). This is what they said. TRUCK DRIVER: I was driving from the airport to Newton. A car crossed the road, so

I slowed down. I did not stop. A taxi hit the back of my truck. Nobody was seriously hurt but both cars were damaged(受损害). TAXI DRIVER: I was driving behind a truck a few kilometers from Newton. the truck stopped suddenly. The driver did not give me a warning (警告). I was driving very slowly. I could not pass the truck because there were two cars coming near from Newton. My taxi hit the truck, and some glass cut my left hand.

TOM: I was watching the traffic about a kilometer from the airport. A truck was going to Newton. It was not going very quickly. There was a taxi about two hundred meters behind the truck. It was going fast. When the truck slowed down, the taxi hit it. The taxi driver was not looking at the truck. He was looking out of the window at something. My friend saw the accident, too. Tom's friend spoke to the policeman and aGREed with Tom.

56. How many people are mentioned (提到) in the story?

A. Three. B. Four. C. Five. D. Six. 57 .the truck was hit on the way ___________ . A. to the airport B. to the police station

C. to Newton D. home 58. From the story, we know _________didn't tell the truth. A. the truck driver B. Tom C. the taxi driver D. Tom's friend

59. In fact, Tom's friend was also a _____________ .

A. witness B. driver C. policeman D. cleaner 60. What's the best title (题目) for this passage?

A. A Taxi Driver B. A Traffic Accident

C. A Story of Tom D. A Truck Driver

B

Peter wondered why he didn't have many friends. the reason was he was always taking, never giving.

One day Peter told Bill, “I'd like to give a party on Saturday, I'd like you to come and bring Martha, too.” “Thanks, Peter. We'd be happy to come.” “Perhaps you'd like to bring your violin. You and Martha sing well together. I'm sure everyone will want you to sing for us.” That was how Peter began to plan his party. Next he asked another friend, Betty, to bring a cake. “You make the best cake in the world, Betty, and I like to eat your cake better than have one from the bakery.” Peter invited a few other friends to come to his party. He didn't forget to ask something from each one of them. He even asked Jim and Mary Jackson to let him give the party at their house! They aGREed. the party was a big success. However, as the guests were leaving, they said “Thank you ” to Bill and Martha for the music, Betty for the cake, the Jacksons for the use of the house and to others for their hard work. To Peter they just said, “ Thanks for the invitation.” 61. the party was held ________ .

A. at Peter's house B. in a large hall

C. at Peter's friend's house D. in a secret place 62. Which of the following is not true? A. Betty made the best cake. B. Mary Jackson sang well.

C. Bill played the violin well. D. The Jacksons did hard work for the party.

63. ________ liked Peter.

A. Many of his friends B. Few people

C. Everyone D. All his friends 64. Peter ________ to give the party.

A. tried his best B. did nothing

C. only invited some friends D. did everything 65. From the story, we can see Peter was ________ .

A. a warm-hearted man B. good at making friends

C. a selfish man D. a welcomed friend

C

Dear editor,

I am not a good-looking boy and I am not good at studying, either. Some people don't even want to talk to me. So I usually feel lonely. Sometimes I think that if I want to leave home, nobody will care. How can I stop feeling like this? Peter

Dear Peter,

But first, I am sure that you are wrong that nobody will care if you leave your home. What about your parents? And other family members? It seems that you are very sad. You'd better go to see a doctor or talk to your parents. They can help you. Second, I'm sure there's someone in your class who feels lonely, too. You never know how other people feel inside. Try to make friends with them. Or you join a club to meet new people and to keep yourself busy. You need to find happiness in yourself. Write a list of all the good things about yourself. Learn to like yourself, and then others will see your confidence (信心) and like you, too.

Editor

66. Peter isn't good at _______ and he feels __________. 67. He writes to the editor to ask for _______ because he wants to _______feeling lonely.

68. If Peter joins a club, he can_______ new people and keep _______ busy.

69. the editor suggests (建议) that Tom should talk to a ________ and his ________.

70. Peter is lack of (缺少) _______ and he needs to find ________ in himself. D

J.K Rowling was born in England in 1965. She loved reading, and wrote her first story “Rabbit” when she was only six years old. She studied French at university, then worked as a secretary (秘书) in London. She had the idea for Harry Potter (哈里. 波特) when she was on a train, “Harry just walked into my head”, she said later. She started writing the first Harry Potter book the next day.

In 1992 she went to live in Portugal for three years. She wrote Harry Potter

in the morning, and worked as an English teacher in the afternoon and evening. She got married to a Portuguese TV journalist and had a daughter called Jessica. then she returned to Edinburgh, in Scotland. She had no job at that time, she wrote in cafes (咖啡馆)because they were warmer than her small house. After five years she finished the first book “Harry Potter and the Philosopher's stone”. The book sold millions of copies all over the world and J. K. Rowling became very famous. She is very rich now, but she still writes her books in cafes.

71. Who is J.K Rowling?

72. When did she write her first story? 73. How did she get the idea of Harry Potter?

74. Why did she write in cafes? 75. Do you like the story of Harry Potter? Why?

IX. 完成对话。 选择适当的词或词组完成对话,每个词或词组只能用一次,其中有4个词或词组是多余的。(共10小题,计10分)

well certainly looking stayed something visiting never health reading by the way happy nothing tired sorry

C:Hello, Mike. You don't look ____76_____. What's the matter? M: Oh. there is ____77_____ serious, I just have a headache, I bang my head. C: What did you do last night?

M: I ____78____ online(网上).

C: Maybe you were online too long. You'd better have a rest.

M: Thanks. Have you ever been online?

C: No, ___79_____. Are you often online? M: Yes, I often search the Internet at weekends.

C: What do you often do online?

M: ___80____ some website (网站), sending e-mails, ___81_____ news, seeing films, playing games and so on.. C: It must be very cool. Could you teach me how to search the Internet?

M: ___82____. But I really feel ___83____ now. I will teach you some day and you can do it by yourself.

C: Thanks a lot.___84_____, don't be online too long. It may be bad for your ____85____.

X.写作:请根据下列提示写一篇短文。(15分)

要求:1,条理清楚,意思连贯,语句通顺,书写规范;

2,要将所提示的内容全部体现在文中;

3,不少于50词。

提示:1. Which person do you like best?

2. When and where was he or she born?

3. Why do you like him or her best?

4. Can you tell a short story about him or her?

网站首页网站地图 站长统计
All rights reserved Powered by 海文库
copyright ©right 2010-2011。
文档资料库内容来自网络,如有侵犯请联系客服。zhit326@126.com