haihongyuan.com
海量文库 文档专家
全站搜索:
您现在的位置:首页 > 初中教育 > 初中英语初中英语

九年级英语期末测试题

发布时间:2013-12-13 11:31:11  

九年级英语期末测试2013—2014学年度第一学期

第一部分 听力

Ⅰ.听对话,选择正确图片。每段对话读两遍。

1._____ 2. _____ 3._____ 4._____ 5._____

Ⅱ.听对话,选择正确答案。每段对话读两遍。 ( )6.A.Mrs. White is in the office.

B.Mrs. White is at school. C.Mrs. White is at home.

( )7.A.The Kings will have a picnic today.

B.The Kings will have a picnic next Saturday. C.The Kings had a picnic last Saturday. ( )8.A.Robert and Allan come from England.

B.Only Robert comes from England. C.Only Allan comes from England. ( )9.A.Lily’s bag is black.

B.Lily’s bag is brown. C.Lily’s bag is green. ( )10.A.Mary is a clever girl.

B.Mary runs the fastest in Grade Two. C.Mary lost the race.

Ⅲ.听对话及问题,选择正确答案。每段对话和问题读两遍。 ( )11.A.Something cold. B.Coffee. C.Both coffee and tea. ( )12.A.Yes, it’s too far to walk. B.No, it’s within walking distance. C.Yes, she’d better take a bus or a taxi.

( )13.A.See a film. B.Go to the Capital Cinema. C.Go shopping. ( )14.A.She didn’t like the dress at all. B.She thought that the dress was quite cheap. C.She didn’t buy the dress because it was too expensive.

( )15.A.He is in his office. B.He is at lunch. C.He is at the Friendship Hotel.

Ⅳ.听短文,填空。短文读三遍。

Sometimes you can see the moon and the stars at night when it is fine. But many of the stars can’t be because they are too far away from us.

The moon is the of the earth. It looks than the stars because it is nearer to us than the stars. Man has visited the moon in any stars.

16.________ 17.________ 18.________ 19.________ 20.________ Ⅴ.听短文,判断下面句子正(T)误(F)。短文读两遍。

( )21.Many students know how to study English fast. ( )22.People learn much faster if they want to learn.

( )23.If you feel learning is pleasant, you will put more time and energy into it. ( )24.Clever students can master a foreign language in a short time. ( )25.Doing practice as much as possible is helpful to your study.

第二部分 基础知识运用

Ⅰ.单项选择。

( )1.—Where is Alice? —She _____ Shanghai. A.have gone to B.has been to C.has been in D.has gone to ( )2.The shoes were worn out, what’s more, they aren’t worth _____. A.to mend B.mending C.mended D.for mending ( )3They have lived in China______over ten years. A.in B.for C.since D.to ( )4. .—Our school is beautiful! —It will be more beautiful if more trees and grass _____ by us. A.plant B.plants C.is planted D.are planted ( )5. Every student is _____ to obey the school rules.

A.suppose B.supposed C.should D.ought

( )6.There are fifty students in our class, _____ of us _____ football. A.two third; likes B.two three; like C.two thirds; likes D.two thirds; like ( )7._____ the morning of December 1st, 2006, the 15th Asia Games _____ in

Doha(多哈).

A.In; held B.On; was held C.At; held D.For; were held ( )8The teacher told us the earth_______around the sun. A.went B.goes C.go D.is going

( )9. If we travel a short distance, we should walk _____ taking a bus. Then

we’ll be greener people.

A.instead of B.rather C.while D.but

1

( )10.We should often keep _____ touch with each other, because we are good friends. A.on B.to C.in D.up ( )11. His close friend _____ for two years.

A.died B.has died C.has been dead D.has been died

( )12.Desks __________wood and they__________studying.

A,are made of,are used for B,are made from,are used for C,are made of ,are made in D,are made from, are made in

( )13. The students are clever. They have no problems _____ out the math

problem. A.work B.working C.works D.to work

( )14. Trees can stop the sand _____ towards the rich farmland in the south.

A.moving B.to move C.from moving D.moves ( )15.Not only oral English but also written English _____ important. A.is B.are C.was D.were Ⅱ.情景交际。

(A)

A: Hello, sir, may I talk with you in English? B: Of course.

A: I have learned English at school for one year. I have very few chances to talk with the English-speaking people. B: Oh, you speak English very well. A: Thank you. By the way, B: No, I’m not.

A: How long have you been in this city? B:

A: I see. Do you like this city?

B: Yes. I like it very much. It’s a beautiful city.

20._____ (B)在横线上填入适当的单词,补全对话。 A: Could you tell us a little about yourself ?

2

B: Sure.

A: Could you tell me you were born? B: I was born in London.

A: Have you still lived in London? B: No, I’m in Brighton now.

A: Oh, really? have you been there? B: March.

A: Are you happy there?

B: Yes, very happy. I love the outdoor life.

21._____ 22. _____ 23._____ 24._____ 25._____ Ⅲ. 完形填空。

Is your schoolbag too heavy? The e-schoolbag will help you. It is said that e-schoolbags are going to be brought into in Chinese middle schools soon.

Heavy schoolbags have been a serious for a long time. But the e-schoolbag will

An e-schoolbag is lighter than a usual schoolbag. Perhaps, the e-schoolbag should be an e-textbook. It is a small computer for students. It is as as a usual book, it can still have all the things for study, such as textbooks, exercise books and so on which can be made chips(芯片) like stamps. The students can read the text page by page on the screen, take notes, or even send e-mails to their teachers. They only need to the right chip into the e-schoolbag. Then they can use it.

Some people say e-textbooks can be easily broken, while others say it is not good for eyes. But only time will tell. ( )26.A.use B.useful C.used D.to use ( )27.A.idea B.problem C.question D.thought ( )28.A.work it out B.work out it C.work out D.work them out ( )29.A.very B.much C.too D.so ( )30.A.call B.calls C.called D.calling ( )31.A.small B.smaller C.smallest D.most small ( )32. A.and B.as C.or D.but ( )33.A.into B.from C.up D.of ( )34.A.bring B.get C.take D.put ( )35.A.if B.what C.that D.which Ⅳ.阅读理解。

(A)

Daniel wakes up in the morning and collects his post. There’s a letter for him with a picture of a sick horse. It’s from a charity(慈善机构), asking him to give money to help save the animals. The doorbell rings and there is an old woman on Daniel’s doorstep(门外的台阶). She is asking for money to help old people. When he turns on the TV, he hears sad music and sees a picture of a weak child who is dying of hunger in Africa. He knows those poor children need money. He is always ready to help those in trouble.

In May 2003, Yao Ming, a basketball star, held a TV show in Shanghai and he collected $300, 000 to help scientists with medical research.“We must do something to help our country at this difficult time.”he said.

People such as Daniel and Yao Ming feel good about helping others with money.

根据短文内容, 判断正(T)误(F)。

( )36.Daniel always collects letters in the evening. ( )37.Daniel often looks after a sick horse.

( )38.From this passage, we learn that Yao Ming is kind and helpful.

( )39.Many people such as Daniel and Yao Ming like helping others with money. ( )40.This passage is mainly about charity.

(B)

Mails, games, music, news, chat rooms and shopping! The Internet is part of our life today. It’s easy to get onto the Internet. The only thing we need to do is to use a modem(调制解调器) which is used for connecting a computer to a telephone line. The Internet is changing and growing all the time. More and more people have computers and use the Internet. Using the Internet means surfing the World Wide Web(That’s the “WWW” you always hear about). The Internet has a large number of websites(网站). They are the places where you go to get information and do things.

Where do these websites come from? They are made by web designers. What happens when you click on a word or a picture? You are sent to another page. It’s all because of the web designers. Web designers do a lot of work by using a computer programming(程序编制) language.

Is web design all about computer programming? No, it’s about making something new. Web designers must imagine a lot when they are making a website. It must look good and be fun to use. A big part of web design is art. They choose the best pictures and colors to make the website look good. They also write the things that you see on the website. An important part of their job is to share ideas with the

3

website manager about how to design the website well.

( )41.More and more people are using the Internet because _____. A.it’s easy and useful B.it’s changing and growing C.websites are designed quite well D.people can design a computer ( )42.Which of the following is NOT true? A.“WWW” means “World Wide Web”. B.There’re a few websites on the web. C.The Internet has changed people’s lives. D.We can do things like shopping on the Internet. ( )43.Web designers must _____. A.write all the articles on the website by themselves B.follow the managers’ ideas C.be creative D.share computer with the website manager

( )44.It’s possible for us to change websites just by a click because of _____. A.the modem’s help B.the telephone line’s help C.the web designers’ work D.the website manager’s work

( )45.The last paragraph is mainly about _____. A.computer programming language B.the web designers’ work C.how to make a website D.how to use the Internet

(C)

A teenage girl couldn’t stand her parents’ family rules, so she left home.

She wanted to be famous. But she had poor education and several years later she had to ask for food on the street for a living. Now her father has died. Her mother is an old woman. But she is still looking for her daughter. She has been to every corner of the city. Everywhere she goes, she puts up a big photo of herself on the wall. At the lower part of the photo she writes,“I still love you . . . , come back home!”

One day, the daughter saw one of the photos. The face was familiar. “Is that my

mother?” she moved closer and read the words“I still love you ...”She cried. When she got home, it was early morning. She knocked on the door. The door opened itself. She rushed to her mother’s bedroom. Her mother was sleeping. She woke her mother up,“It’s me! Your daughter is back home!” The mother and daughter held each other, full of happy tears. The daughter asked, “Why is the door not locked? A thief could get in.”The mother answered softly,“The door has never been locked since you left.”

根据短文内容, 回答下列问题。 46.Why did the girl leave home?

__________________________________________________ 47.Why couldn’t the girl be famous?

__________________________________________________ 48.Has her mother given up looking for her?

__________________________________________________

49.What was the mother doing when the girl came back home that morning? __________________________________________________ 50.把文中画线的句子翻译成汉语。

__________________________________________________

(D)

My sister Alli and I have been trying to get people to stop dropping cigarette butts(烟蒂) for seven years.

One day, we were walking in our hometown and saw hundreds of cigarette butts on the ground.

They made the ground dirty.

They made the town look so ugly that we decided to start a group to make people stop dropping butts. We called it “No Butts About It!”

At first, we drew pictures with “The Earth Is Not Your Ashtray(烟灰缸)” written on them. We put the pictures around our hometown—in parks, by beaches, and along roads.

We wanted to make people understand that dropping butts does harm to the environment. Most smokers don’t think that dropping butts harms the earth. But it does! All rubbish does.

Later, we wrote to companies and asked them for money to help us. We used the money to buy ashtrays to give smokers.

We wanted smokers to carry the ashtrays with them so they didn’t have to drop

4

butts.

At the moment, we are trying to get cigarette companies to put an ashtray in each pack of cigarettes. Some companies would like to do it.

Many people have started to join our group since it began. Today there are 45 other “No Butts About It” groups in America. And there are even groups in England, Australia and India!

Many newspapers have written about my sister and I over the last seven years. And we have won many prizes for our good work.

But we are not interested in prizes. We just want to make the earth a better and cleaner place for animals, plants and people.

One day it will be.

根据短文内容, 完成下列各题。

51.It has _____ Alli and the writer seven years to try to _____ people stop dropping cigarette butts.

52.The cigarette butts made the town look so _____ that they decided to start a group _____ “No Butts About It. ”

53.First, they drew pictures and put them around their hometown. Then they _____ to companies to ask for money. _____ the money they buy ashtrays to give smokers.

54.There are many “ No Butts About It” groups in _____, _____, Australia and India. 55.They hope that one day the earth will be a _____ and _____ place for animals and people.

第三部分 写作

Ⅰ英汉互译。

1那证明中国在航天事业上取得了很大的进步。

That _______China has_______ ______ _______in its space industry. 2.如果人人都为环境保护做贡献,世界将会变得越来越美好。

The world will become _______ and _______ beautiful if everyone ______ a _________ ____ ____________ the environment. 3.当你离开教室的时候, 应该随手关灯。

You _____ _____ turn off the lights when you leave the classroom. 4.中国有多少人口?

What’s the ___________ _______China? 5.打电脑游戏不但耗费时间,而且有害健康。

Playing computer games not only takes much time but also is _____ _____ _____.

6.树能阻止风刮走土。

Trees can_________ the wind________ _________the earth away. 7.直到我亲眼看见我才相信。

I won’t believe it _______ I _______ _____ ______eyes. 8.我不敢在课上回答问题,因为我还怕犯错误。

I______ _______answer questions, because I’m _______ ____ _______ ________

9.两年前,我的英语很差。

Two years ago,I ______ ______ ____English. 10.明天将有许多工作要做,因此今晚你务必早睡。

_____ _____ _____a lot of work to do,so ______ _______you go to

school early tonight. Ⅱ.句型转换。

1. I hope you’ll achieve your dream.(同义句转换) I hope your dream will _______ _______ . 2.Kate has studied Chinese for ten years.

It _____ _____ ______ten years since she studied Chinese. Ten years ______ _______ since she studied Chinese.

3.“Are there homeless people in your city?” I asked Wang Tao. (改为间接引语) I asked Wang Tao _____ there _____ homeless people in his city. , 4He said , “I like this book.” (改为间接引语)

He said that _____ ______ ______book.

5.Could you tell me ,Where is the nearest shop? (改为间接引语) Could you tell me ______ the nearest shop____?

6.Millions of people speak English as their second language.(改为被动语态) English _____ _____ by millions of people as their second language. 7.The students cleaned their classroom yesterday. (改为被动语态) Their classroom_______ ________ _____the students yesterday. 8. Every year the farmers plant many trees on those hills.(改为被动语态)

Many trees _______ _______ on those hills _______ the farmers every year. 9.He doesn’t know where he can find a pen pal. He doesn’t know _____ _____ find a pen pal.

10.They have never been to England,_______ ________?(完成反意疑问句) Ⅲ.书面表达。

根据下表提示,以The Changes in My Hometown为题,写一篇80词左右的短文。

5

期末测试(二)

Ⅰ.听对话,选择正确图片。每段对话读两遍。 1.M: When was the lift made? W: It was made in 2005.

2.M: Do you like to live in the city or in the country? W: I enjoy living in the country. It’s very quiet. 3.M: What’s the money used for?

W: The money is used for children’s education in poor areas. 4.M: How long have you been in Beijing No.10 Middle School? W: I have been at this school for one year. 5.M: What can the students do at school?

W: They can collect waste paper and soft drink cans. Ⅱ.听对话,选择正确答案。每段对话读两遍。 6.M:Is Mrs. White at home or in the office? W:She’s in the office.

7.M:What are you going to do next Saturday, Miss King? W:I’m going to have a picnic with my family. 8.M:Robert comes from England. W:So does his friend, Allan. 9.M:Is this green bag yours, Lily? W:No, my bag is brown.

10.M:Who was the first to pass the finishing line in Grade Two? W:Of course Mary.

Ⅲ.听对话及问题,选择正确答案。每段对话和问题读两遍。 11.W: Would you like some hot coffee or tea?

M: I like them both, but I prefer having something cold. Q: What does the man want to drink?

12.W: How can I get to the shopping center from here?

M: You can take a bus or a taxi, but it isn’t too far. Maybe you can walk there if

you’re not in a hurry.

Q: Is the shopping center far away?

13.M: Let’s go to see a film at the Capital Cinema on Friday. W: I’d like to, but I’m going to the shop. Thanks for asking me. Q: What’s the woman going to do on Friday? 14.M: Why didn’t you buy the dress?

6

W: Oh, it was too expensive.

Q: What did the woman think of the dress?

15.M: Good afternoon. This is Mr. White at the Friendship Hotel. Is Mr. Black there?

W: No, he is out to lunch. I’ll be glad to take a message. Q: Where is Mr. Black now? Ⅳ.听短文,填空。短文读三遍。

Sometimes you can see the moon and the stars at night when it is fine. But many of the stars can’t be seen because they are too far away from us.

The moon is the satellite of the earth. It looks bigger than the stars because it is nearer to us than the stars. Man has visited the moon already. So far, no man has arrived in any stars.

Ⅴ.听短文,判断下面句子正(T)误(F)。短文读两遍。

Students often ask their teachers, “What’s the best way to study English?” “How can I learn it faster?” I want to give some advice on the problems.

First, people learn much faster if they really want to learn. The secret of learning English better is to enjoy learning. When you feel learning is pleasant, you won’t mind putting so much time and energy into it.

Second, take it easy. Don’t think that you could master a foreign language in a short time. Small steps will also bring you closer to success.

Third, practice as much as you can. Remember, practice makes perfect.

第一部分 听力

Ⅰ.1.D 2.E 3.A 4.B 5.C Ⅱ.6.A 7.B 8.A 9.B 10.B

Ⅲ.11.A 12.B 13.C 14.C 15.B

Ⅳ.16.seen 17.satellite 18.bigger 19.already 20.arrived Ⅴ.21.F 22.T 23.T 24.F 25.T

第二部分 基础知识运用

Ⅱ.(A)16.C 17.A 18.E 19.D 20.G

(B)21.where 22.living 23.How 24.long 25.Since

Ⅲ.26.A into是介词,后用名词或名词类短语。 use也可作名词用,表示“使用”。本句话 的含义是“据说电子书包很快会被引进到中国的中小学校使用。”

27.B 表示需要解决的问题,用problem,而question与answer相对,A、D两项不符合 题意。

28.A 动词+副词构成的短语,代词(宾格)放在中间。work out后接代词作宾语,其中 it 指代上文的problem。

29.B much常用于比较级前加强语气。 30.C 本题考查含有情态动词的被动语态。 31.A 在as … as结构中用形容词或副词原形。 32.D 此处根据上下文可判断表转折含义。 33.A 此处be made into表示“被制成……”。 34.D put … into “把……放入……”。

35.C 此处that作宾语从句的引导词。

Ⅳ.(A)文章大意:

37.F 从阅读中得知Daniel并不是照顾生病的马,而是他收到了一封里面附有一张病马 照片的信。

38.T 从对姚明的介绍来看他是一位心地善良、乐于助人的人。 39.T 从文章最后一句可知此答案。

40.T 阅读全文得知这是一篇讲述有关慈善事业的文章。

(B)文章大意: 今天,互联网已成为我们生活的一部分。我们可以在网上冲浪,

从网站上获得信息或做其他事情。网站是网站设计者们用电脑程序语言制作出来的。网站设计者们需要有创造性。 41.A 根据文章第一段的前三句可推知。

42.B 根据The Internet has a large number of websites in it. 可知B项不符合原

文为错误选项。

43.C 在第三段文字中我们找不到与A项相关的内容,事实上,网站上的文章也不是由 网络设计者所写,故排除A项,又根据文章的最后一句话可排除B项和D项,故 选C。

44.C 根据文章第二段最后两句可知。

45.B 本章的最后一段主要说明的是网络设计者的工作。

(C)文章大意: 一位女孩不能忍受父母对她的约束而离家出走。多年后,当她得知母亲一直在寻找自己时回到了家中。她发现家中那扇蕴含着父母之爱的门一直都在为她打开着。

46.Because she couldn’t stand her parents’ family rules. 由文章第一句可知女孩离家出走是她不能忍受父母对她的约束。

7

47.Because she had poor education. 女孩没有成名的原因是她所接受的教育太少了。

48.No, she hasn’t. /No, never. 从阅读全文可看出女孩的妈妈一直都在苦心寻找她的女儿,

从未放弃。

49.Her mother was sleeping. 从阅读第三段得知当女孩重新回到家里的时候,她的妈妈正

在睡觉。

50.父母对孩子的爱之门永远都不会关闭。这也是全文的中心思想。

(D)文章大意:

51.taken; make/have 本句意为作者和他的妹妹Alli已经坚持了七年试图阻止人们随处乱扔烟蒂。在这里考查It takes sb. some time to do sth. 句式及使役动词make/have+宾语+不带to不定式结构。

52. ugly; called/named 本句意为烟蒂使城市看起来很脏乱,所以他们决定创办一个名为“杜绝烟蒂”的小组。

53. wrote; With 从阅读

54.America/the U.S.A.; England 由阅读可知在美国、英国、澳大利亚和印度都有

许多“杜绝烟蒂”小组。

55. better; cleaner 由文章的结尾处可知他们希望将来地球会变成一个适于动、植

物和人生存的更好、更清洁的空间。

网站首页网站地图 站长统计
All rights reserved Powered by 海文库
copyright ©right 2010-2011。
文档资料库内容来自网络,如有侵犯请联系客服。zhit326@126.com