haihongyuan.com
海量文库 文档专家
全站搜索:
您现在的位置:首页 > 初中教育 > 初中英语初中英语

牛津译林版初中英语9年级上册同步知识详解精练

发布时间:2013-12-17 11:31:49  

Unit1 Star signs

1

第一课时 Comic strip & Welcome to the unit

wspaper, Hobo. 霍波,你真是太好了,帮我把报纸拿来了。

It is +adj.(形容词)+ of sb.+ to do sth. 表示我们对某人某种行为的看法。

e.g. It is kind of him to help me.

【即时体验】

试着将下面的句子翻译成中文:

It is silly of you not to forgive others for their faults.

答案:

你不原谅别人的错误,这是很愚蠢的。

2

2. It says I‘ll have lots to eat and drink today. 它(报纸)上写我今天有很多吃的、喝的。 It says… 表示报纸上“写道??”,我们通常不说 It writes…

【即时体验】

试着翻译下面的句子:

The radio says it will rain tomorrow.

答案:

广播上说明天会下雨。

3. Well, you shouldn‘t worry about not having breakfast then. 那么,你不应该为没有早饭吃而担心了。

worry about “为?而担心”;worry about doing sth. “为做?担心”

e.g. Don‘t worry about your study.

【即时体验】

试着把下面中文译成英语:

莉莉总是为游泳而担心。

答案:

Lily is worrying about swimming.

【针对训练】

一、用所给词的适当形式填空

worried dark pale free perhaps tight powerful satisfied blonde normally

1. It‘s too __________ to play outside.

2. I can‘t get the cork out of the bottle. It‘s too___________.

3. ___________ the weather will change this evening.

4. He‘s got three _________tickets for the theatre.

5. She‘s __________ about her job.

6. I felt quite ____________ after my big meal.

7. Who was that _________ lady I saw you with last night?

8. Are you feeling all right? You look rather ________.

9. We will work harder to make our country a _________ one.

10. The engine is functioning ___________.

二、单项选择

1. Thanks for ________________the new chairperson.〖本题考查for doing的搭配〗

A. recommend me as B. recommending me as

C. recommend me for D. recommending me for

2. My brother _______________for half a month.〖本题考查现在完成时〗

A. has been away B. went away C. has left

3. I have a pen to ___________. 〖本题考查介词搭配〗 D. left

A. write B. write on C. write with D. write down

4. Your school things should _________. 〖本题考查take care of 的变形〗

A. be looked after well B. be looked well after

C. be taken good care of D. be taken care of well

5. I was born ______the evening ________March 12, 1967. 〖本题考查时间介词的搭配〗

A. in, of

3 B. in, in C. on, of D. on, in

第二课时 Reading

一年分为12个不同的星座。 be divided into… 是一个被动语态,表示“?被分成?”

e.g. Our class is divided into six groups.

【即时体验】

试着翻译下面的句子:

All things can be divided into two.

答案:

所以的事情可以分成两部分。

2. Some people think that you are selfish at times. 有些人认为你有时自私。 at times 相当于 sometimes, from time to time

3. You are patient and do not give up easily. 你有耐心,不轻易放弃。 give up “放弃”,表示“放弃做某事”要用 ―give up doing sth.‖

【即时体验】

试着把下面的句子翻译成中文

Jacky never gives up studying. His dream is to be the leader of his country. 答案:

杰克从来没放弃过学习。他的梦想就是成为自己国家的领袖。

4. You are a curious and clever person. 你是一个充满好奇心、聪明的人。 curious “好奇的”,“想知道一切的”

【即时体验】

试着翻译下面的句子:

My brother is only 5 years old, but he is very curious.

答案:

我的弟弟只有五岁,但是他充满好奇心。

5. You like saving money and cooking. 你喜欢省钱,喜欢烹饪。

save ?节省‘, 如 save time

save v. —safe adj. —safety n. —safely adv.

land safely

Translate:

Luckily, the fireman saved her life.

Have you saved your document(文档).

It‘s very important for you to save time because time is limited(有限的) in your life.

6. You like to buy your friends nice gifts. 你乐意给朋友买好看的礼物。 buy sb. sth.= buy sth. for sb. 为某人买某物

gift 常表示“小礼物”,“正规礼物”常用present 表示

【即时体验】

根据讲解,试着把例句换种方式表达。

答案:

You like to buy nice gifts for your friends.

7. You are practical and you always pay attention to details.

你心灵手巧,总是注意、在意细节。

e.g. Don‘t pay much attention to these details. It is not good for your health.

【即时体验】

4

Our English teacher is a person who always _______ details.

A. pays attentions to B. pays attention to

C. pay attention at D. pays attention for

答案:

此题考查短语pay attention to 的用法。因此答案选B。

8. You love peace and do not like to argue with others. 你爱好和平,不喜欢和别人争论。 argue with sb. “和?争论”

【即时体验】

试着翻译下面的句子:

Tom often argues with others. He needs to be more modest.

答案:

汤姆经常和别人争论。他需要更温和些。

9. You are patient enough to wait without getting angry. 你足够耐心地等待别人,不生气。 be +adj.+ enough to do sth. 表示某人的个性或能力

e.g. Amy is outgoing enough to make friends easily.

【即时体验】

试着翻译下面的句子:

This book is easy enough for an eight-year-old boy to read.

答案:

这本书很简单,一个八岁的孩子都可以读。

10. However, some people think that you are strange as you hate to be like anyone else and you try everything just to be different.

然而,有些人认为你很奇怪,因为你讨厌和别人一样,你总是想与众不同。

【即时体验】

试着翻译下面的词组:

try everything just to be different

答案:

尽力使所有的事与众不同

11. You like to dream about everything 你喜欢梦想一切。

dream about 梦想关于??

【针对训练】

一、用所给动词的适当形式填空

1. The building _________________(decorate) with the flags.

2. If you keep _________(rub), the paint will come off.

3. I _______________(promise) myself a quiet weekend.

4. I‘ve_____________( discover) a super restaurant near here!

5. The two boys ___________ (color) a wall green.

6. It ________(seem) to me to be the best solution.

7. The situation __________(require) that I should be there.

8. I fully __________( realize) why you did it.

9. I don‘t want _____________( influence) you either way, so I won‘t tell you my opinion.

10.Those so-called friends of her are a bad __________ (influence) on her.

11. I was struck by the sudden ____________( realize) that I would probably never see her again.

12. Our immediate ______________(require) was extra stuff.

5

网站首页网站地图 站长统计
All rights reserved Powered by 海文库
copyright ©right 2010-2011。
文档资料库内容来自网络,如有侵犯请联系客服。zhit326@126.com