haihongyuan.com
海量文库 文档专家
全站搜索:
您现在的位置:首页 > 初中教育 > 初中英语初中英语

中考英语阅读理解及答案

发布时间:2013-12-21 13:38:28  

初三中考英语阅读理解及答案

(A)

In the world ,soccer of football is the most popular sport. This is because many countries have wonderful teams for the World Cup. The World Cup is held every four years.

To remember 2002 FIFA World Cup ,children from different countries and more than 60 children from Japanese schools came together and spent three weekends drawing a big picture called “Dream(梦幻) World Cups ”in Japan .The children drew animals, flowers and people playing soccer under a bule bright sky. They wished each football team good luck by drawing the flags(旗帜)of all the countries that will take part in the World Cup in Japan and South Korea.The picture was put up in a park near a playground in Yokohama .Some football teams will have games there.

Are you a football fan(迷)?The World Cup makeds more and more people interested in football Teenagers(青少年)like playing and watching football .Many of them love some football stars so much that they get the pictures of their favourite players on the walls of their rooms. That is the way to show their love for the World Cup as children in Japan.

1. If a country wants to take part in the World Cup ,she must have______.

A. Many football fans B. a very good team C. many football player D. a big playground

2. The next World Cup will be held in_______.

A. 2006 B. 2007 C. 2005 D. 2004

3. From the passage ,in the picture children drew many things except_________.

A. people playing football B. pictures of some football stars C. a sunny sky D. flowers

4. In “Dream World Cup”,the children drew the flags of some countries______.

A. to show their love for their owe country

B. to tell the people their stories

C. to show their good wishes for the football teams

D. to show their new ideas about football

5.Many teenagers owe the pictures of some football stars because______.

A. they are interested in football B. they are football fans

C. they think their favourite players are great D. all of A,B and C

(B)

In 1826, a Frenchman named Niepce needed pictures for his business .But he was not a good artis .So he invented a very simple camera (照相机).He put it in a window of his house and took a picture of hia garden .That was the first photo.

The next important date in the history of photography (摄影术) was in 1837. That year, Daguere, another Frenchman ,took a picture of his reading room .He used a new kind of camera in a different way. In his picture you could see everything very clearly ,even the smallest thing. This kind of photo was called a Daguerreotype.

Soon, other people began to use Daguerre’s way. Travelers brought back wonderful photos from all around the world .people took picture of famous buildings, cities and mountains.

In about 1840, photography was developed .Then photographers could take picture of people and moving things .That was not simple .The photographers had to carry a lot of film and other machines. But this did not stop them ,for example, some in the United States worked so hard.

Mathew Brady was a famous American photographers. He took many picture of gread people .The picture were unusual beause they were very lifelike(栩栩如生的)

Photographers also became one kind of art by the end of the 19th century .Some photod were nor just cooies of the real world .They showed and feelings,like other kinds of art.

6. The first photo taken by Niepce was a picturte of ____________

A. his business B. his house C. his garden D. his window

7. The Daguerrotype was____________.

A. a Frenchman B. a kind of picture C. a kind of camera D. a photographer

8. If a photographer wanted to take pictures of moving things in the year of 1840j, he had to__________.

A. watch lots of films B. buy an expensive camera

C. stop in most cities D. take many films and something else with him.

9. Mathew Brady______________.

A. was very lifelike B. was famous for his unusual pictures

C. was quite strong D. took many pictures of moving people

10. This passage tells us_____________.

A. how photography was developed B. how to show your ideas and feelings in pictures

C. how to take pictures in the world D. how to use different cameras

(C)

Americans with small families own a small car or a large one. If both parents are working, they usually have two cars. When the family is large, one of the cars is sold and they will buy a van(住房汽车)

A small car can hold(容纳)four persons and a large car can hold six persons but it is very crowded(拥挤). A van hold seven persons easily, so a family three children could ask their grandparents to go on a holiday travel They could all travel together.

Mr.Hagen and his wife had a third child last year. This made them sell a second car and bus a van. Their children sixth and seventh seat are used to put other things, for a family of five must carry many suitcases(衣箱)when they travel. When they arrive at their grandparents’ home , the suitcases are brought into the two seats can then carry the grandparents.

Americans call vans motor homes. A motor home is always used for holidays. When a family are traveling to the mountains or to the seaside, they can live in their motor home for a few days or to the seaside, they can live in their motor home for a few days or weeks. All the members of a big family can enjoy a happier life when they are traveling together. That is why motor homes have become very popular. In America there are many parks for motor homes.

11. From the passage, a van is also called ____________.

A. a motor car B. a motor home C. a motorbike D. a big truck

12. Before Mr. Hagen and his wife bought a van, they__________.

A. sold their old house B. moved to their grandparents’ house

C. built a new place for a van D. sold their second car

13. A motor home is usually owned by a family with__________.

A. a baby B. much money C. more than two children D. interest in vans

14. Americans usually use motor homer____________.

A. to travel with all the family members of holiday

B. to do some shopping with all the family members

C. to visit their grandparents at weekends

D. to drive their children to school every day

15. Motor homes have become popular because___________.

A. they can take people to another city when people are free

B. they can let families have a happier life when they go out for their holidays

C. some people think motor homes are cheap

D. big families can put more things in motor homes

(D)

Surtsey was born in 1963.Scientists saw the birth of this island. It began at 7.30 a.m. on 14th November. A fishing boat was near Iceland. The boat moved under the captain's(船长)feet. He noticed a strange smell. He saw some black smoke. A volcano(火山)was breaking out. Red-hot rocks, fire and smoke were rushing up from the bottom(底部)of the sea. The island grew quickly. It was 10 meters high the next day and 60 meters high on 18th November. Scientists flew there to watch. It was exciting. Smoke and fire were still rushing up. Pieces of red-hot rock were flying into the air and falling into the sea. The sea was boiling and there was a strange light in the sky. Surtsey grew and grew. Then it stopped in June 1967.It was 175 meters high and 2 kilometers long.

And life was already coming to Surtsey. Plants grew. Birds came. Some scientists built a house. They want to learn about this young island. A new island is like a new world.

16. Surtsey is ______.

A. an island not far from Iceland B. a new volcano

C. a fishing boat D. a place in Iceland

17. Scientists flew there ______.

A. to watch the birth of the island B. to save the fishing boat

C. to learn about the island D. to build a house

18. When did scientist fly there to watch?

A. Before the volcano broke out. B. As soon as the volcano broke out.

C. About four days after the volcano broke out. D. After the volcano stopped rushing up.

19. Put the following sentences in correct order.

a. The captain found the boat was moving. b. A new island appeared in the sea.

c. Fire, smoke and rocks were seen rushing up. d. A fishing boat was near Iceland.

e. The island grew quickly.

A. d-a-c-b-e B. a-b-c-d-e C .a-b-e-c-d D. b-e-d-a-c

20. The best title of this article is ________.

A. A new island B. The birth of an island

C. A new world D. Scientists discovered Surtsey

(E)

On Nov.18th,1908,three men went up in a balloon(气球).They started early in London. The headman was Augusta Gaudron, and the other two men were Tannar and Maitland. They had a big balloon and they were ready for a long way.

Soon they heard the sea. They were carrying the usual rope(绳子),and it was hanging down from the basket of the balloon. At the end of the rope they had tied a metal box. This could hold water, or it could be empty. So they were able to change its weight(重量).It was for use over the sea. They were also carrying some bags of sand.

After the sun rose, the balloon went higher. It went up to 3,000 metres, and the air was very cold. The water in the balloon became ice. Snow fell past the men's basket, and they could see more snow on the ground. The men tried to throw out some more sand; but it was hard. They tried to break the icy sand with their knives, but it was not easy. The work was slow and they were still falling, so they had to drop some whole bags of sand. One of them fell on an icy lake and made a black hole in the ice.

At last they pulled the box into the basket. It was still snowing; so they climbed to get away from the snow. They rose to 5,100 metres! Everything became icy. They were so cold that they decided to land. They came down in Poland heavily but safely. They had travelled 1,797 kilometers from London!

21. Three men flew in balloon ________.

A. for nearly 1,800 kilometers B. to another city

C. to visit Poland D. more than a century ago

22. The metal box was used for ________.

A. carrying the bags of sand‘ ’ B. keeping drinking-water

C. carrying ropes of the basket D. changing weight

23. When the balloon went up higher, ________.

A. the temperature of the balloon began to fall B. They saw the sun go down

C. They made a hole in the basket with their knives

D. They could see a black hole on the ground

24. The balloon landed ________.

A. in London B. on the sea C. on a lake D. in a foreign country

25. Which of the following is NOT true?________

A. The three men started their journey before the sun rose.

B. The balloon began to go up when they threw bags of sand out of the basket.

C. When they pulled the box into the basket, the balloon began to climb up.

D. The three men had to land because they felt cold.

答案:

1.B 2.A 3.B 4.C 5.D 6. C 7.B 8.D 9.B 10. A 11.B 12.D 13.

16.A 17.A 18.C 19.A 20.B 21.A 22.D 23.A 24.D 25.B

莲山课件 原文地址:http://www.5ykj.com/shti/cusan/35756.htm C 14.A 15.B

网站首页网站地图 站长统计
All rights reserved Powered by 海文库
copyright ©right 2010-2011。
文档资料库内容来自网络,如有侵犯请联系客服。zhit326@126.com