haihongyuan.com
海量文库 文档专家
全站搜索:
您现在的位置:首页 > 初中教育 > 初中英语初中英语

新译林版8AUnit6 birdwatching单元卷

发布时间:2013-12-25 14:44:55  

牛津初中英语八上 Unit 6单元测试卷

姓 名__________

一、听力(共20 小题,每小题1分,满分20分)

Ⅰ. 根据你所听到的句子,选出与其内容相符的图片,每句读一遍。

( )1 . A. B.

C.

( ) 2 . A. B.

C.

( ) 3 . A. B. C.

( ) 4. A B C.

Ⅱ. 根据你所听到的对话内容,选出正确的答案,每段对话读一遍。

( ) 5 . How many hectares(公顷)does the nature reserve have?

A. 210,000 . B.21,000 . C. 2,1000,000.

( ) 6. Is the woman glad to look after the dog?

A. No, she hates the dog. B. Yes, she is glad to help the man. C. We don‘t know.

( ) 7. Where are they probably?

A. In a cinema B. In a zoo C. In a market

( ) 8. Will David go birdwatching with the girl?

A. He can‘t decide B. Yes, he will C. No, he won‘t

( ) 9. What‘s the girl‘s favourite bird?

A. Sparrow B. Swan C. Swallow

( ) 10.What‘s the short form of ― minute‖?

A. It‘s km. B. It‘s min. C. It‘s cm.

Ⅲ.听下面三段对话或独白。 每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的三个选项中选出最佳选项。听每段对话前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,个下体将给出5秒钟的答题时间。每段对话读两遍。

听第一段材料,完成第11-12题。

( ) 11.What trouble does the woman have in learning

A. Speaking B. Reading C. Spelling

( ) 12. How many foreign languages does the man speak?

A. Three B. Four C. Five

听第二段材料,完成第13-15题。

( ) 13. Where does the talk happen ?

A. In a hotel. B. In a shop C. In a restaurant

C. The seventh floor.

C.80 dollars ( ) 14. Which floor will the man stay on ? A. The third floor. A. 40 dollars B. The fourth floor. B. 160 dollars ( ) 15. How much should the man pay for two nights ?

听第三段材料,完成第16-20题

( ) 16. Whose house did the hole lead to?

A. A mouse‘s B. The little mouse‘s C. The snake‘s

( ) 17. What were the snakes doing?

A. They were sleeping. B. They were chatting C. They were eating.

( ) 18. How did the little mouse‘s mother feel?

A. She felt sleepy. B. She felt afraid of the snakes C. She wasn‘t afraid of the snakes.

( ) 19. When did the story take place?

A. On a winter afternoon B. On an autumn morning C. On a winter morning

( ) 20. What can we learn from the story?

A. Snakes never eat mice. B. Snakes usually sleep in winter. C. Mice like to live next to snakes.

二、单项选择(共20小题,每小题1分,满分20分)

( )1. –What do you think of nature reserve you visited last weekend?

-It‘s great. It is A. the ; a B. the; an C. a; an D. an; an

( ) 2. Birds can find food _____ now than before.

A. easy B. easier C. easily D. more easily

( ) 3. I think ____necessary for us _____the birds.

A. it , protect B. its, to protect C. it‘s , protecting D. it , to protect

( ) 4. The red-crowned crane is one of _______ in the world.

A. a rare animal B. the rare animal C. the rarest animals D. the rarest

( ) 5. The boys made ______, so their teacher got very _______.

A. much noise, angrily B. much noise, angry C. many noise , angrily D. many noise, angry

( ) 6. ----The number of the tigers is getting __________. ---- I agree _______ you.

A. more and more , to B. smaller and smaller, to C. smaller and smaller, with D. more and more ,with

( ) 7. The rich man __________ much food__________ the poor families during the hard time.

A. provides, to B. provides, with C. provided, with D. provided, for

( ) 8. Do you need more people_______ you_______ the bird count?

A. help; do B. to help; do C. help; to do D. to help; doing

( A. acts; sounds B. acts; voices C. acts; sounds D. actors; voices

( )10. It will be______ tomorrow, so there will be a lot of_______ tomorrow.

A. rain, rain B. rainy, rain C. rain, rainy D. rainy, rain

( )11. Many birds live in Zhalong Nature Reserve .

A. all round years B. all year round C. round all year D. the all years round

( )12. fit, she eats little every day.

A. Keep B. Keeping C. Keeps D. In order to keep

( )13. Today the forests are getting fewer and fewer. We must __________ down too many trees.

A. keep people from cutting B. prevent people from cutting

C. stop people cutting D. all the above

( )14. The prices are rising(上升) too high. So the government has to do something A. stop B. stopped C. to stop D. stopping

( )15.What do you think we can do wild birds?

A. protect B. protecting C. to protect D. protects

( )16. There _____lots of fish in this river, and birds catch ______for food.

A. are, them B. are , it C. is, it D. is , them

( )17. Look at the picture. Can you see some boys __________ basketball?

A. plays B. play C. played D. playing

( )18. He made a fire _______ himself _______ warm.

A. make; to keep B. to make; to keep C. to make; keep D. make; keep

( )19.She did what she could _______ us. Though 3,000 dollars is a lot of money for her.

A. help B. helped C. helping D. to help

( )20. I don‘t know if he __________. If he __________, I will let you know as soon as possible.

A. comes; comes B. will come; comes C. will come; will come D. comes; will come

三、完形填空(共10小题,每小题1分,满分10分)

There was once a lonely girl who wanted love very much. One day while she was walking in the forests, she She was happy to have two ―friends‖. She

she felt glad that she caught the bird before it could fly away. Suddenly she couldn‘t sound from the bird. When she opened her hand, the bird was already dead. killed the bird! Then she noticed 自由) . It wanted to fly into the clear, as the bird flew. She didn‘t care about losing the bird any more. She wanted it to be happy. Suddenly the bird The fastest way to lose love is to hold on it too tightly, and the best way to keep love is to give it wings.

( ) 1. A. box B. basket C. cage D. bag

( ) 2. A. looked for B. looked at C. looked after D. looked over

( ) 3. A. stronger B. lazier C. weaker D. smaller

( ) 4. A. listen B. make C. describe D. hear

( ) 5. A. love B. joke C. luck D. wish

( ) 6. A. one B, the other C. another D. other

( ) 7. A. outside B. inside C. beside D. behind

( ) 8. A. sea B. hill C. forest D. sky

( ) 9. A. watched B. saw C. guided D. escaped(逃脱)

( ) 10. A. worst B. oldest C. newest D. sweetest

四、阅读理解(共20 小题,每小题2分,共40分。)

( A )

A crow(乌鸦) is about twenty inches(英寸) long and black all over. Crows are dirty birds because they live on bad food. Crows eat a lot of waste food. In this way they are more useful to us than any birds. They clean up the dirty things in our streets. Crows are always hungry. They look for food all day, and in the evening you can see them in large numbers flying back to their nests(巢) in the trees. They sleep there at night.

Crows are much noisier than other birds. Very often a large number of crows will get together on one house and talk. Sometimes they talk together, and sometimes they do it by turns(轮流) like human beings(人类). It is easy to tell(判断) from crow‘s sound if they are pleased or angry. Perhaps crows talk a lot because they are friendly birds. A pair of crows will live together all their lives, and if one of them dies, the other one becomes very sad and quiet for the rest of its life and some time later it dies too.

( ) 1. Crows ―live on bad food‖ means ― _________ ‖.

A. Crows eat old bad food. B. Old bad food is crows‘ nests.

C. Crows make their nests on old bad food. D. Crows sleep on old bad food.

( ) 2. Crows are more useful to us because they ________________.

A. are clean birds B. can move away waste food

C. can make our streets clean D. aren‘t dirty

( ) 3. Crows always look for food _________.

A. in the evening B. all day C. in the morning D. at night

( ) 4. People can‘t hear crow talk __________.

A. together B. by turns C. noisily D. quietly

( ) 5. If a pair of crows loves each other, ________

A. they will not live together. B. neither of them can live alone happily.

C. they will die D. one of them will die

( B )

Death Valley, an area in Nevada and California, is one of the most famous deserts in the United States. Almost 20 percent of this area is below sea level. Badwater, a salt water pool, is about 280 feet below sea level and it is the lowest point in the United States.

Long ago, the Panamint Indians called this place ―Tomesha‖—the land of fire. The present name, Death Valley,can date back to 1849, when a group of miners became lost in it and their adventure turned out to be a sad story. Today Death Valley has become a National Monument (遗址) and is crossed by several roads where good services can be found easily. Luckily the change created by human has hardly destroyed the special beauty of this place.

Here there are a lot of surprising natural scenes. One of the most surprising and variable (多变的) parts of Death Valley is Devil‘s Golf Course, where it seems hard for people to tell reality from terrible dreams. Sand sculptures (沙雕) stand on the frightening ground, as evening shadows (暮色) move and lengthen.

( )6. _______ is the lowest place in the United States.

A. Tomesha B. Death Valley C. Nevada D. Badwater

D. a National Monument ( )7. The name of the valley comes from _______. A. an Indian name B. the death of the miners C. the local people

( )8. From the passage,we can learn that _______.

A. no one had ever known the desert before the miners went there

B. it is still not easy to travel across the desert

C. people can be provided with good services in the desert

D. people have changed the natural sights of the desert

( )9. Devil‘s Golf Course is famous for _______.

A. a lot of sand

A. enjoys B. evening shadows C. dream-like sights C. dislikes

(C)

If you do not use your arms or your legs for some time, they will become weak, when you start using them again, they slowly become strong again. Everybody knows that. Yet many people do not seem to know that memory works in the same way.

When someone says that he has a good memory, he really means that he keeps his memory in practice by using it. When someone else says that his memory is poor, he really means that he does not give it enough chance to become strong.

If a friend says that his arms and legs are weak, we know that it is his own fault. But if he tells us that he has a poor memory, many of us think that his parents may be blamed(责备), and few of us know that it is just his own fault. Have you ever found that some people can‘t read or write but usually they have better memories ? This is because they cannot read or write and they have to remember things, they cannot write them down in a small notebook. They have to D. the sand sculptures ( )10.We can say that the writer _______ Death Valley according to the passage. B. is frightened of D. is tired of

remember days, names, songs and stories, so their memory is the whole time being exercised.

So if you want to have a good memory, learn from the people: practise remembering things in a way as other people do. ( )11.Someone can‘t have a good memory if ________.

A. he can‘t read or write B. he doesn‘t use his memory

C. his parents haven‘t a good memory D. he doesn‘t use his arms or legs for some time

( )12. If you do not use your arms or legs for some time, ______.

A. you can‘t use them any more B. they will become stronger

C. they become weak but they slowly become strong again

D. they become weak and won‘t become strong until you use them again

( )13. Which of the following is TRUE ?

A. Your memory works in the different way as your arms or legs

B. Your memory, like your arms or legs, becomes weak if you do not give it enough chance for practice

C. Don‘t learn how to read and write if you want to have a better memory

D. A good memory comes from less practice

( )14. Few people know that it is only ______ if a friend has a poor memory.

A. his own fault B. his parents‘ fault C. his teachers‘ fault

B. how to read and write D. how to learn from the people

(D)

Many animals hide to stay alive. They hide in many ways. Some animals hide in leaves; some animals hide in snow. Usually their colors or shapes help protect them. It‘s hard to see an Arctic bear in snow. Its white fur helps protect it. Chameleons(变色龙) can hide by changing colors. Their skin turns the same color as what is around them. Some chameleons can change colors in five minutes.

Many animals try to look bigger than they are to stay alive. Some animals can make other animals think they are very big. If they look very big, animals that are looking for food will run away. Bears can walk on two legs. They look very, very scary. Some animals will run away from them.

Many animals try to stay around other animals. This helps them stay alive. Zebras stay close together so that they can help each other look out of danger. Seeing many stripes at once can also confuse animals that want to eat them. Some birds stay in a circle, each toward a different direction. In this way they can also help each other stay alive by looking around for animals that many want to eat one of them.

( )16. Animals have ways to stay alive. How many of them are mentioned in the passage ?

A. One B. Two C. Three D. Five

( )17. Why do animals hide ?

A. Because they like to play hide-and-seek.

C. Because they want to catch other.

( )18. How do Chameleons hide ?

A.They change colors. B.They change shapes. C.They hide in snow. D.They hide in leaves.

D. his grandmother‘s fault ( )15. The writer wants to tell us ________. A. how to use our arms or legs C. how to have a good memory B. Because they are shy. D. Because they want to protect themselves.

( )19. How do zebras hide ?

A. Become good friends.

B. Talk to each other. D. Eat and play together. C. Help each other look out for danger.

( )20. Why do animals try to look bigger than they are ?

A. They want other animals to run away from them. B. They want other animals to follow them.

C. They want other animals to see them. D. They want other animals to like them.

五、词汇运用(满分20分)

A.)根据句意及所给中文提示,写出正确的单词。(5分)

1.The local(本地)____________( 政府 ) should take actions to protect animals at once.

2. It is necessary for everyone to know the ______________( 重要 ) of wetlands.

3. Every year, lots of (旅行者)go to the small town to watch birds..

4. are small and lovely animals.

5. The Chinese Government is trying best to protect endangered(濒危的).

B)用括号里所给单词的正确形式填空。(15分,每空1分)

1. He felt very sad because he answered most of the questions _____________ (correct).

2. I bought a pair of trainers so I could run ______________ (comfort) in PE lessons.

3. My mother looked ____________ (angry) at my brother without saying a word.

4. We should _____________ (active) take part in all kinds of sports.

5. The teacher asked the student to speak 6. Someone _____________ (knock) at the door, go and see who it is.

7. It is unnecessary(不必要)for you _______________ (take) an umbrella every day.

8. ____________ (talk) with your parents often is a good way to make them understand you.

9. Hurry up! The film will start at 7;00 , there‘s little time ___________(leave) for us now.

10. Many people cut down trees ____________ (make) more money.

11. We should protect animals to prevent them from _______________ (disappear).

12. Chen Long is one of the famous _____________ (act) in the world.

13. There is a local (本地的) 14. What makes you __________ (think) I‘m a policeman?

15 .Lang Lang has been a famous (piano) at the age of thirteen.

六、任务型阅读(共5小题,每小题2分,满分10分)

Reading newspapers has become an important part of everyday life. Some people read newspapers as the first thing to do in the morning. Others read them as soon as they have free time during the day so that they learn what is in the world. Sometimes we are so busy that we don't have any time to read all the news. So we just take a quick look at the front page. At other times, we may be in such a hurry that we often have a few minutes to look at the names of the passages.

(1) 我们在世界各地都能找到报纸。 We can get many mountain villages we can see few newspapers.

Some newspapers are published(出版)once a week, but most of the papers are published once a day with many pages, some even published twice a day. You know different people enjoy reading different newspapers, some like world news, and others prefer short stories. They only choose what they like.(2) Everyday newspapers in English have the largest number of readers in the world. The English page is so popular that many Chinese students are reading English newspapers such as China Daily or 21st Century. They bring us more and more messages together with the Internet.

1.将(1)句译成英语。

2.将(2)句译成汉语。

3.根据上下文,在文中空白处各填入一个适当的词语,使之完整。 、

4.在文中找出此句的同义句:we are too busy to have time to read all the news at times.

5.找出全文的主题句。

七、首字母填空。(10分)

As we know, Xiao Shenyang and Liu Qian did wonderful jobs in the CCTV Spring Festival Gala(晚会). Now many people are c_______ about these two persons. But how m_______ do you know about them?

Xiao Shenyang was b______ in a poor family which is in difficult family conditions(环境). His real name is Shen He. He is an actor. He is good at Er Ren Zhuan(二人转). He learned acts, following Zhao Benshan. D______ the school life, he was very active in many activities. He looks like a simple man, but he never stops pursuing (追求) his artistic(艺术)aspiration (渴望). More and more people like his style of performance(表演), and we h_______ he can make greater progress(进步) in the f_________.

Liu Qian is a young magician from Taiwan. At the a______ of 7, Liu saw a cute magic(魔术)toy in a shop. At that moment he b_______ to love and decided to learn magic. Liu didn‘t go to any magic school. He practiced tricks every day to improve(提高)his skills, until one day he was a_______ to put on a show for his class. He saw the surprise on everyone‘s face, and he felt it was cool. He often did street shows for passers-by(路人), police and farmers. He worked h_______ at it. Now he is a famous magician(魔术师).

1.____________ 2.____________ 3.____________ 4.____________ 5. ____________

6.____________ 7.____________ 8.____________ 9.___________ 10. ____________

八、书面表达。(满分20分)

请根据下列对盐城湿地的描写写一篇90词左右的短文。

要点:1. 盐城, 江苏北部的一个城市,以其拥有的湿地而出名。最大湿地面积450,000多公顷(hectare),是

众多鸟类的理想庇护所。

2. 食物丰富,有许多昆虫和多种植物。

3. 许多鸟类在那儿生活,最有名的是丹顶鹤,每年许多丹顶鹤在这儿过冬。

4. 自己的感想。(至少两点)

牛津初中英语八上 Unit 6单元测试卷听力材料

一、听力。

Ⅰ. 根据你所听到的句子,选出与其内容相符的图片,每句读一遍

1 .M: Hi, Suzy. My favourite animal is tigers. What about you? W: Oh, I like dogs best.

2. M: Are Elephants the biggest animals on land? W: I think so. They are bigger than any other animal on land.

3. M: Which bird do you like best?

W: It has long-pointed(尖尖的)wings and a forked(叉子)tail. It flies to northern countries in summer.

4. M: Which birds are famous in Yancheng wetlands? W: Of course red-crowned cranes.

Ⅱ. 根据你所听到的对话内容,选出正确的答案,每段对话读一遍。

5. M: How big is his nature reserve? W: It covers an area of 210,000 hectares(公顷).

6. M: Could you take care of my dog when I am away on holiday?

W: You mean looking after Hob? Oh , with pleasure.

7. M: What did the zookeeper say to us, Mr. Wu? W: The zookeeper told us not to frighten the birds.

8. M: Would you like to go birdwatching with me, David? W:I‘d like to go, but I have to ask my parents first.

9. M: Why do you like swans best? W: They are very beautiful, they have white feathers, and long necks.

10. M: Is the short form of ?minute‘ km? W: No, the right short form of it is ?min‘.

Ⅲ.听下面三段对话或独白。 每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的三个选项中选出最佳选项。听每段对话前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,个下体将给出5秒钟的答题时间。每段对话读两遍。

听第一段材料,完成第11-12题。

M: Do you speak Japanese, Mr. Brown? W: Yes, I do. I speak a little Japanese.

M: How well do you know French, Mrs. Brown? W: Very well. But I have a lot of trouble with spelling. M: How many languages do you speak? W: I speak four languages. How many do you speak?

M: I speak three foreign languages. I don‘t speak Japanese. W: What languages do you speak?

M: I speak French, Greek(希腊语), Arabic(阿拉伯语)and English.

听第二段材料,完成第13-15题。

W: Good morning. Can I help you ? M: Yes, I‘d like to have a room for two nights.

W: Well, we still have rooms on the third, the fourth and the seventh floor.

M: OK. I‘d like to live on the third floor. How much should I pay for one night ?

W: 80 dollars. M: Do you have hot water in the room ?

W: Yes, 24 hours. M: What time do the dinners begin ?

W: Breakfast begins at 7:00 , lunch 11:30 ad supper 5:30 p.m. M: Can anyone show me to my room ? W: Look, that boy over there will. M: Thanks.

听第三段材料,完成第16-20题。

One winter afternoon, a little mouse went out for a walk. Suddenly, the mouse saw a hole. He thought it must be his friend‘s, so he went into it.

To his surprise, it wasn‘t a mouse‘s house, but a snake‘s. Several snakes were sleeping there. When they saw the little mouse, they didn‘t pay attention to him or try to catch him. They just went on sleeping. The little mouse was afraid and ran away.

After he got home, he told his mother what he had seen. His mother said: ―Don‘t be afraid. Snakes are our enemies, but they can‘t catch you now. It‘s time for their winter sleep. During their winter sleep, snakes never harm others. ‖

牛津初中英语八上 Unit 6单元测试卷参考答案

一、 听力

1. B. 2. C. 3 B. 4. A. 5. A. 6.B. 7. B. 8. A 9. B. 10. B

11. C. 12. A 13.A 14.A. 15.B. 16. C. 17. A. 18. C. 19. A 20. B

二、 单项选择

1.B 2.D. 3. D 4. C. 5. B. 6. C. 7. D. 8. B. 9. D . 10. B.

11.B 12.D 13.D 14.C 15.C 16.A 17.D 18.C 19.D 20.B

三、完形填空

1. C. 2. C 3. A. 4. D. 5. A. 6. B. 7. B. 8. D. 9. A. 10. D

四、阅读理解

A)A B B C B B) D B C C A C)BDBAC D)CDACA

6. D 由短文第一段最后一句“Badwater, a salt water pool, is about 280 feet below sea level and it is the lowest point in the United States.”可知答案应选D。

7. B 由短文第二段第二句“The present name, Death Valley,can date back to 1849, when a group of miners became lost in it and their adventure turned out to be a sad story. ”可知答案应为B。

8. C 由短文第二段中的“...where good services can be found easily.”可知C项正确。

9. C 由短文最后一段中的“...where it seems hard for people to tell reality from terrible dreams.”可知答案应为C。

10. A 阅读全文可知,作者认为“死亡谷”是值得游览的,故答案应选A。

五、词汇

A)1.goverment; 2.importance; 3.tourists; 4.Sparrows; 5.wildwife.

B) 1. incorrectly 2. comfortably 3. angrily 4. actively 5 clearly

6. is knocking 7. to take 8. Talking 9. left 10. to make

11. disappearing 12.actors 13.fishermen‘s 14.think 15.pianist

六、任务型阅读

1. We can find newspapers all over the world. 2. 每天看英文报的读者是全世界数量最多的。

3. happening,different; 4 .Sometimes we are so busy that we don‘t have any time to read all the news.

5. 文章的第一句话。

七、首字母填空

1.crazy 2.much 3.born 4.During 5.hope 6.future 7.age 8.began 9.able 10.hard

八、书面表达

Yancheng is a city in the north of Jiangsu . It is famous for its wetlands. The biggest wetland there has an area of more than 45,000 hectares. It‘s an ideal cover for many birds.

There are a lot of insects and many kinds of plants in the wetland. They provide birds with enough food. So there are lots of birds living in the wetlands. The red-crowned cranes are the most famous birds in Yancheng wetlands. Every year, a lot of red-crowned cranes stay here for winter.

Wetlands are perfect homes for birds and animals, we must take actions to protect our wetlands. If we don‘t, it will be impossible to see many birds in the future.

网站首页网站地图 站长统计
All rights reserved Powered by 海文库
copyright ©right 2010-2011。
文档资料库内容来自网络,如有侵犯请联系客服。zhit326@126.com