haihongyuan.com
海量文库 文档专家
全站搜索:
您现在的位置:首页 > 初中教育 > 初中英语初中英语

初中英语语法试题答案1

发布时间:2014-01-02 16:39:54  

第一章 冠词

1、Tom's mother give him ____ apple. A. a B. an C. the D./

翻译:汤姆的妈妈给了他一个苹果。 2、There is ____dog in front of his door. A.a B.an C.the D.X

翻译:他家门口有一只狗。 3、I play football twice____week. A.a B.an C.the D./

翻译:我一星期踢两次足球。

4、You are tired, you should take____rest. A.a B.an C.the D./

翻译:你累了,需要休息一下。 5、It is____honour for me to meet you. A.a B.an C.the D./

翻译:遇到你是我的荣幸。

6、I have two sisters. One is a teacher. ____other is a student. A.a B.an C.the D./

翻译:我有两个姐姐,一个是老师,另一个是学生。 7、There is a book on the table. ____ book is mine. A.A B.An C.The D./

翻译:桌子上有一本书,这本书是我的。 8、____students here are class one. A.A B.An C.The D./ 翻译:这里的学生是一班的。

9、Could you tell me ____shortest way to cinema. A.a B.an C.the D./

翻译:你能告诉我到电影院最近的路吗? 10、____earth goes round____sun. A.A,a B.An,a C.The,the D.An,the 翻译:地球围绕太阳运动。

11、____Chinese people are great and brave. A.A B.An C.The D./

翻译:中国人民是伟大和勇敢的。

12、____Smiths are all famous in this city. A.a B.an C.the D./

翻译:史密斯一家人在这个城市里都很出名。

13、____People's Republic of China was founded on Oct. 1st,1949. A.A B.An C.The D./

翻译:中华人民共和国成立于1949年10月1日。 14、My brother is learning____ violin. A.a B.an C.the D./

翻译:我弟弟正在学拉小提琴。

15、I play the football in____afternoon. A.a B.an C.the D./

翻译:每天下午我都踢足球。 16、____rich should help____poor. A.The,a B.A,a C.The,the D.A,the 翻译:有钱人应该帮助穷人。

17、____Pacific Ocean is the largest ocean in the world. A.A B.An C.The D./

翻译:太平洋是世界上最大的海洋。 18、He was born in___sixties. A.a B.an C.the D./

翻译:他出生在60年代。 19、I led the blind by____hand. A.a B.an C.the D./

翻译:我用手牵引着这个盲人。 20、What we want is____peace. A.a B.an C.the D./

翻译:我们需要的是和平。

21、I like____Tian An Men Square. A.a B.an C.the D./

翻译:我喜欢天安门广场。

22、Today our class will begin____Lesson One. A.a B.an C.the D./

1

翻译:今天我们班将开始学习第一课。 23、Did they leave any____book? A.a B.an C.the D./

翻译:他们有没有落了什么书啊? 24、Have you had____breakfast? A.a B.an C.the D./ 翻译:你吃过早点了吗?

25、What do you want me to do,____ father? A.a B.an C.the D./

翻译:爸爸,你想让我做什么? 26、Who is____captain of your team? A.a B.an C.the D./

翻译:谁是你们球队的队长?

27、____listening music is what I most like to do. A.a B.an C.the D./

翻译:听音乐是我最喜欢做的事情。 28、Tom always goes to school by____bus. A.a B.an C.the D./

翻译:汤姆总是坐公车上学。

29、Tom is in____hospital, we will visit him this afternoon. A.a B.an C.the D./

翻译:汤姆住院了,我们今天下午要去看望他。 30、In____fact, he is the cleverest student in his class. A.a B.an C.the D./

翻译:事实上,他是班里最聪明的学生。 31、We passed the road____hand by____hand. A.a,a B.the,the C.the,a D./, / 翻译:我们手拉手过马路。

第二章 名词

1.These are a lot of _____.

A. bike B. a bike C. bikes D. / 翻译:这是许多自行车。

2.Please give me _______ about the job。

A.advices B. an advice C. some advice D. the advices 翻译:请给我一些关于这工作的建议。 3.There is _______ on the desk.

A. a paper B. papers C. a piece of paper D. paper 翻译:在桌子上有一张纸。

4.Do you like_______ ?Yes,I do 。

A. fishes B. fishs C. fish D. fish meat 翻译:你喜欢吃鱼吗?喜欢。

5.Mr. Wang made________ with me yesterday。 A. a talk B. talk C. talks D. the talk 翻译:昨天,王老师找我谈了一次话。 6.The author of _______ died yesterday。

A.work B. the work C. the works D. some works 翻译:这本著作的作者昨天死了。 7.My father has _______。

A. some white hair B. much white hair C. a little white hair D. a few white hairs 翻译:我父亲有一些白头发。

8.Those shoes are too old,buy a new _______。 A.one B. set C. pair D. / 翻译:那些鞋子太旧了,买一双新的吧。 9.There are about 100 in the hospital。

A. woman doctors B. women doctor C. women doctors D. women's doctor 翻译:在这所医院大约有100名女医生。 10.They are two________ drivers 。

A. bus B. a bus C. buses D. bus's 翻译:他们是公车司机。 11.This is _______ room。

A. Tom B. Toms C. Tom's D. Toms' 翻译:这是汤姆的房间。

12. ________car broke down on the way, but luckily they knew how to fix it.

A. Tom's and Jane's B. Tom's and Jane C. Tom and Jane's D. Tom and Jane 翻译:汤姆和琼的车在路上坏了,幸好他们会修理。

2

13.I stayed at _______ 。

A. my friend's family B. my friend's C. my friend D. of my friends' 翻译:我在朋友家。

14.Beijing is _______ capital。

A. China's B. China C. Chinese D. Chinese' 翻译:北京是中国的首都。 15.This is a _______ 。

A. China's map B. China map C. map of China D. Chinese 翻译:这是一副中国地图。

16.This is an English book of _______ 。

A. Tom's father's B. Tom's father C. father 's of Tom D. Tom father' 翻译:这是汤姆父亲的一本英语书。

17.His work is better than ________ in the class。

A. anyone else B. anyone's else C. anyone elses' D. anyone else's 翻译:他比班里的任何人都学的好。 18. My _______ is a happy one。

A. home B. house C. family D. place 翻译:我的家庭很愉快。

19.He teaches English, Chinese and other _______ 。 A. lesson B. subject C. lessons D. subjects 翻译:他教英语、中文等科目。

第三章 数词

1、There are ____people in the school。

A. two thousand and three hundred thirty-six B. two thousand three hundred and thirty-six

C. two thousand and three hundred thirty six D. two thousand three hundred and thirty six

翻译:这所学校有2336人。

2、We are going to learn ____today。

A. lesson one B. one lesson C. the lesson one D. Lesson One 翻译:今天我们学习第一课。 3、My sister is in ____ .

3

A. Class One , Grade Two B. Grade Two ,Class One C. One Class , Two Grade D. Two Grade , One Class 翻译:我妹在二年级一班。

4、He decided to buy ____of flowers , but he only get one ____flowers.

A. hundred , hundred B. hundreds , hundreds C. hundreds , hundred D. hundred , hundreds

翻译:他打算买几百朵花,但只买了一百朵。 5、3.57 can be written as ____。

A. three point fifty-seven B. three point five seven C. three and five seven D. three and fifty-seven

翻译:3.57可以写成"三点五七"。 6、I get up at ____every day.

A. twenty past seven B. twenty seven C. seven past twenty D. seven twentith

翻译:我每天早上7:20起床。 7、He was born ____。

A. in the 1970's B. in 1970s C. in 1970's D. in his 1970's 翻译:他出生在二十世纪七十年代。

8、About ____ of the workers in that steel works are young people. A. third-fifths B. three-fifths C. three-fives D. three-fifth 翻译:在钢铁厂的工人大约有五分之三是年轻人。 9、I am ____。March the____ is my birthday。

A. twenty,twenty B. twenty ,twentith C. twentith,twentith D. twentith,twenty

翻译:我20岁,3月20号是我的生日。 10、I was born ____,1979。

A. in March 1 B. in March 1st C. on March 1 D. on March 1st 翻译:我是1979年3月1号出生的。 11、Shanghai is ____largest city in China。

A. one B. the one C. first D. the first 翻译:上海是中国的第一大城市。

第四章 代词

1.____like to swim.

A.Me B.I C.My D.Mine 翻译:我喜欢游泳。

2.Li Ming wrote a letter to____. A.me B.I C.my D.mine 翻译:黎明给我写了一封信。

3.China is a great country. ____has a long history. A.It B.He C.She D.I

翻译:中国是个伟大的国家,她有悠久的历史。 4.Who is____?

A.it B.he C.she D.they 翻译:是谁啊? 5.What time is____?

A.it B.this C.that D.there 翻译:几点了?

6.____is no use talking to him. A.It B.That C.This D.There 翻译:和他多说无益。

7.I gave____book back to him. A.his B.him C.he D.the 翻译:我把他的书还给他。 8.I hit him in____face. A.the B.that C.his D.he 翻译:我打了他的脸。

9.I gave my pen to him because he lent____to her. A. his B.him C.it D.he

翻译:因为他把他的钢笔借给她了,所以我把我的给他。10.Wish you enjoy____!

A.yours B.you C.your D.yourselves 翻译:希望你们玩得开心。 11.We should help____.

A.each other B.one another C.to each other 翻译:我们应该互相帮助。

D.for one another 12.____is the name of that boy? A. Who B.Which C.Whom D.What 翻译:那个男孩叫什么名字? 13.____handwriting is the best?

A.Whose B.Who C.Which D.Whom 翻译:谁的书法最好啊?

14.Who____those persons in the classroom? A.are B.is C.am D.were 翻译:教室里的那些人是谁啊?

15.____is the most interesting one in these books? A.Which B.What C.When D.Who 翻译:那些书里哪本最有意思啊? 16.____book is that? A. Whose B.What C.Which D.Who 翻译:那本书是谁的?

17.____are you waiting for?

A.Which B.What C.Whom D.Who 翻译:你在等谁啊?

18.____is what I want to say.

A.Which B.What C.This D.They 翻译:这就是我想说的。

19.Have you read ____report on smoking? A.which B.what C.this D.who

翻译:你读过这篇关于吸烟的报道吗?

20.Have you a pen? Yes, I have a goodlooking___. A.some B.it C.one D.that

翻译:你有一支笔吗?是的,我有一支好看的笔。21.If you find my pen, please give____to me. A.one B.that C.it D.this

翻译:如果你找到我的钢笔,请把它给我。 22.____of the boys are good at swimming. A.Which B.All C.This D.Who 翻译:所有的男孩都擅长游泳。

4

23.____of you are wrong. 翻译:在河的两岸有很多人。

A.Which B.Both C.Who D.Whom 34.There are____ people on each side of the river.

A.many B.much C.all D.every 翻译:你俩都错了。

24.I have____questions. Do you have____? 翻译:在河的两岸有很多人。

A.any some B.some any C.any any D.some some 35.Could you give me____ink?

A.few B.a few C.little D.a little 翻译:我有问题不清楚,你有吗?

25.____knows about the news. 翻译:能给我点墨水吗?

A.None B.No one C.No D.Not 36.All I want to say is____, you must take care of your sister.

A.this B.that C.these D.those 翻译:没人知道这个消息。

26.There is____about the accident on newspaper. 翻译:你必须照顾好你的妹妹,这就是我想说的。

A.anything B.nothing C.not something D.no anything 答案:1.B 2.A 3.C 4.A 5.A 6.A 7.A 8.A 9.A 10.D 11.A 12.D 13.A 14.A 15.A 16.A 17.C

18.C 19.C 20.C 翻译:报纸上没有一点关于这次事故的消息。

27.There is________in this book. 21.C 22.B 23.B 24.B 25.B 26.B 27.A 28.B 29.B 30.B 31.B 32.A 33.A 34.A 35.D 36.A

A.something interesting B.interesting something C.anything interesting

D.interesting anything

翻译:这本书里有一些有趣的东西。 第五章 并列连词

28.There must be____boy who broke the cup. 1、They drank ,sang ____danced all night.

A.any B.some C.must D.many A. or B. and C. but D. /

翻译:一定有哪个男孩打碎了这个杯子。 翻译:他们整个晚上都在喝酒、唱歌、跳舞。

29.If you need, you can ask____for help. 2、I am very interested in playing football ____he.

A.someone B.anybody C.nobody D.no one A. or B. and C. but D. as well as

翻译:如果有需要,你可以向任何人寻求帮助。 翻译:我和他一样喜欢踢足球。

30.I don't have____of the books. 3、____Tom ____I are very tired.

A.none B.any C.some D.many A. Both …… and B. Either ……or C. Not only …… but also D. Neither……nor 翻译:这些书我一本都没有。 翻译:汤姆和我都很累。

31.There are two maps on the wall. One is a map of China,____is a map of world. 4、He is old,____ he is still strong.

A.another B.the other C.other D.others A. or B. and C. but D. as well as

翻译:墙上有2幅地图,一幅是中国地图,另一幅是世界地图。 翻译:他很老但仍旧强壮。

32.Please give me____book. 5、These are not apples____ oranges.

A.another B.the other C.other D.others A. or B. and C. but D. also

翻译:请给我另外一本书。 翻译:这些不是苹果而是橘子。

33.There are many people on____side of the river. 6、He asked me to go, ____ I went.

A.each B.both C.other D.every A. or B. so C. but D. also

5

翻译:他让我去,所以我去了。

7、I don't know whether ____ go ____not

A. to……or B. to……/ C. /……or D. /……/ 翻译:我不知道去还是不去。

8、He is ____a teacher ____ a doctor. He is a student.

A. neither……nor B. both……and C. either……or D. not A. can B. must C. may D. has to 翻译:你必须及时完成这项工作! 4、He has to stay at home, ____ he? A. hasn't B. have C. dose D. doesn't 翻译:他必须呆在家里,是吗? 5、He ____ better stay at home. only……but also

翻译:他既不是老师也不是医生,他是学生。

9、He decided to stop and have lunch, ____he was feeling quite hungry. A. for B. and C. but D. also

翻译:他决定停下来吃饭,因为他感觉很饿。 答案:1.B 2.D 3.A 4.C 5.C 6.B 7.A 8.A 9.A

第六章 从属连词

1、____he works hard, ____he may finish the work. A. If, and B. If, / C. As, so D. When ,so

翻译:如果他努力工作,他或许能完成这项工作。 2、____he was ill, ____he had to stay at home.

A. Because, so B. As, so C. Because, / D. As ,and 翻译:因为他病了,他不得不呆在家里。 3、____he was ill, ____he went to school. A. Though, but B. Though, / C. Though, still D. Although, but 翻译:尽管他病了,他还是去上学。 答案:1.B 2.C 3.B

第七章 情态动词

1、He ____finish the work, but I can't.

A. can B. must C. is able to D. may 翻译:他能完成这项工作,而我不能。 2、____I come in?

A. Shall B. Must C. May D. Have 翻译:我能进来吗?

3、You ____finish the work on time!

A. had B. have C. has D. is 翻译:他最好待在家里。 6、____he be told about it?

A. Need B. Have C. May D. Dare 翻译:有必要把这件事告诉他吗? 7、____you help me with my English? A. May B. Will C. Shall D. Has 翻译:你能帮我学英语吗?

8、____you show me the way to the office? A. May B. Would C. Shall D. Has 翻译:能告诉我去办公室的路吗? 9、____he go out at night?

A. Need B. Have C. May D. Dare 翻译:他晚上敢出去吗?

10、We ____ go and see Tom tomorrow, but I don't think we will. A. need B. ought to C. should D. may

翻译:明天我们应该去看汤姆,但是我认为我们不会去。 答案:1.A 2.C 3.B 4.D 5.A 6.A 7.B 8.B 9.D 10.B

第八章 副词

1、You should do your homework ____next time.

A. carefully B. more carefully C. most carefully carefully

翻译:你下次作功课应该更仔细些。 2、He ____ to school at seven? A. often go B. go often C. goes often D. often goes 翻译:他经常七点去上学。

6

D.the most

3、He has____ visited the school. A. already B. yet C. still D. often 翻译:他已经参观过这所学校了。

4、He still works at the desk until____ every night. A. latest B. last C. lately D. late 翻译:每天深夜他仍在桌前工作。 5、He was three hours later than____ . A. usually B. usual C. more usually D. more usual 翻译: 他比往常晚了三个小时。 6、Tom is ____ fat.

A. rather B. few C. little D. fairly 翻译:汤姆相当胖。

7、I ____want some coffee. A. too B. also C. as well D. either 翻译:我也想要咖啡。

8、Tom was here a few minutes____ . A. ago B. before C. last D. late 翻译:汤姆几分钟前在这。

9、The news that the team won made him ____ excited. A. such B. quite C. too D. so

翻译:这个队赢了的消息使他变得很激动。 10、On my way ____ , I lost my wallet.

A. to home B. for home C. home D. at home 翻译:在我回家的路上,我丢了钱包。 11、The time will come back ____.

A. no more B. not more C. no longer D. not longer 翻译:时间不会再会来了。

12、The building was repaired____.

A. long before B. before long C. after long D. long after 翻译:很久以前这座大楼就被修复了。 13、I could____ believe my eyes.

A. hard B. hardly C. harder D. hardest 翻译:我几乎不相信我的眼睛。

14、Please sit down ____ to me.

A. close B. closely C. closed D. closing 翻译:请靠着我坐。

15、He is too tired, and can't go a step ____.

A. far B. farther C. farthest D. longer 翻译:他太累了,一步也走不动了。 16、He went to Beijing ____.

A. lonely B. long C. along D. alone 翻译:他独自一人去北京。 17、It's ____midnight.

A. near B. nearly C. nearer D. far 翻译:已经接近午夜了。

答案:1.B 2.D 3.A 4.D 5.B 6.A 7.B 8.A 9.D 10.C 11.C 12.A 13.B 14.A 15.B 16.D 17.B

第九章 形容词

1、This is an____book. A. interest B. interesting C. interested D. interestedly 翻译:这是本有趣的书。 2、The teacher is____to come.

A.the certain B.will C.certain D.still 翻译:老师一定会来的。 3、I am____than him.

A.more tall B.taller C.tallest D.most tall 翻译:我比他高。答案:B 4、This room is____as that one. A.so big B.as big C.big D.bigger 翻译:这个房间和那个一样大。 5、Your English is____good. A.pretty B.much C.far D.still 翻译:你的英语相当好。 6、He is____of us three.

A.the tallest B.tallest C.taller D.tall 翻译:他是我们三个中个子最高的。

7

7、Beijing is one of____cities of the world. 16、________in our school like playing football. A.the largest B.large C.largest D.larger A.Most of boys B.Most of they C.Most of the boys

D.One of the boys 翻译:北京是世界上最大的城市之一。

8、Now______young people go to college to finish their high education. 翻译:我们学校大多数男生喜欢踢足球。 A.more and more B.much and much C.many and many D.less and less 17、________in our school is cleverer than Tom.

A.No students B.No other students C.No other student 翻译:现在越来越多的年轻人去上大学,完成他们的高等教育。

D.Not all student 9、________you eat, _______you will be.

A.The more, the fatter B.The more, the fat C.The more, the fattest 翻译:汤姆是我们学校最聪明的学生。 D.More, fatter 翻译:你吃的越多,就会变得越胖。

10、This new room is________the old one.

A.four times as big as B.four times big as D.as big as four times 翻译:这个新的房间有原来的四倍那么大。

11、This new room is________the old one.

A.four times bigger than B.four times bigger as D.as bigger as four times 翻译:这个新的房间比原来的大四倍。

12、China is larger than________in Asia.

A.any other countries B.any other country D.any of the other country 翻译:在亚洲,中国比任何国家都大。

13、This book is________of the two.

A. interesting B. the more interesting D. most interesting 翻译:这本书是两本里面较有意思的。

14、Which film is________, this one or that one? A.interesting B. the more interesting D.most interesting 翻译:这部电影和那部,哪部更有意思? 15、I have never heard a____voice. A.good B.best C.better D.well 翻译:我从没有听过比这更好听的声音了。

18、________in your class?

A.Who is the tallest B.Who is the taller D.Which is the tallest C.four times bigger as 翻译:谁是你们班个最高的? 19、Is there________in the book?

A.anything interesting B.interesting anything interesting D.interesting something C.four times bigger as 翻译:这本书里面有什么有趣的东西吗? 20、My little brother is________to go to school.

A.old enough B.enough old D.enough older C.any countries 翻译:我的小弟弟已经够年龄去上学了。 21、Do you have________to say?

A.something else B.else something D.else anything C. more interesting 翻译:你还有其它的话要说吗? 22、This film is wonderful. It________watching.

A.worths B.worth C.is worth 翻译:这部电影太精彩了,值得一看。 C.more interesting 23 、 I have____ink in my pen. A.any B.not C.no D.no a 翻译:我的钢笔没有墨水了。 24、I have________shirt. A.a new yellow fine B.a yellow fine new D.a new fine yellow 8

C.Is who the tallest C.something C.older enough C.anything else D.is worthing C.a fine new yellow

翻译:我有一件很舒服的黄色的新衬衣。 34、If it is____ tomorrow, we will go to the Great Wall.

A.fine B.good C.well D.nice 25、It is very kind________.

A.of you to help me B.of you helping me C.for you helping me 翻译:如果明天天气好,我们就去长城。 D.for you to help me 答案:1.B 2.C 3.B 4.B 5.A 6.A 7.A 8.A 9.A 10.A 11.A 12.B 13.B 14.C 15.C 16.C 17.C

18.A 19.A 20.A 翻译:很感谢你帮助了我。

21.C 22.C 23.C 24.A 25.A 26.D 27.D 28.D 29.C 30.C 31.C 32.C 33.A 34.A 26、It is very important________.

A.of me to know her B.of me knowing her C.for me knowing her D.for me to know her 翻译:认识她对我来说太重要了。 27、This news is____; we are____deeply.

A. surprising, surprising B. surprised, surprised surprising D. surprising, surprised 翻译:这个消息令人吃惊,我们被深深震撼了。

28、My____brother is two years____than I. A.elder, elder B.older, older C.older, elder older 翻译:我哥哥比我大两岁。 29、____rich should help____poor. A.The,a B.A,a C.The,the D.A,the 翻译:有钱人应该帮助穷人。 30、The meal smells____. A.wonderfully B.eat well C.wonderful D.good 翻译:这顿饭闻起来太棒了。

31、I have never seen________beautiful girl. A.such B.so C.such a D.so a 翻译:我从来没有见过这么漂亮的女孩。

32、The park is____from my house, but I____never pass it. A.near, near B.nearly, nearly C.near, nearly near 翻译:这个公园离我的家很近,但是我几乎从来没有路过它。 33、The____student did not come to school yesterday. A.sick B.ill C.sickness D.illness 翻译: 那个生病的学生昨天没来学校。

第十章 介词 1、I often play football ____ the morning。

A. in B. at C. on D. by C. surprised, 翻译:我经常早上踢足球。 2、There will be a party ____Monday.

A. on B. in C. to D. at 翻译:星期一有一个聚会。 D.elder, 3、I often go to bed ____ten o'colck。 A. in B. at C. on D. by 翻译:我经常十点钟上床睡觉。 4、I will go to the cinema ____ the night of October 1. A. in B. at C. on D. by 翻译:十月一号的晚上我要去看电影。 5、I went to the cinema ____. A. last week B. in last week C. on the week week 翻译:上周我去看电影了。 6、I went to the cinema ____eight last night.

A. in B. at C. on D. by 翻译:昨天晚上8点我去看电影了。 D.nearly, 7、I will stay in the city ____ten days. A. in B. at C. after D. for 翻译:我要在这个城市待十天。 8、She made several new friends ____ her visit to China. A. during B. at C. after D. for 翻译: 她这次去中国访问认识了好几个新朋友。

9

D. in the last

9、Mary came back home last Monday ,but ____ two days,she left. A. during B. at C. after D. for

翻译:玛丽上星期一回的家,但是两天以后又走了。

10、He had finished one-fourth of the work ____ the end of last month. A. during B. at C. by D. for

翻译:到上月末为止他已经完成了这项工作的四分之一。 11、He can't go out ____ he finish his homework. A. during B. until C. by D. for 20、There is a bridge ____the river. A. on B. in C. over D. across 翻译:在河上面有一座桥。

21、There is a window ____the wall。 A. at B. in C. on D. against 翻译:墙上有一扇窗户。

22、There is a dog ____the house.

A. in front of B. in the front of C. in the front D. at the 翻译:他不能出去直到完成作业。 12、He will be back ____.

A. long before B. after C. before long 翻译:他不久就会回来。

13、He will stay in the village for ____.

A. sometime B. some time C. sometimes 翻译:他将在那个小山村待一段时间。 14、He worked there ____ Christmas。

A. at B. in C. before long D. till 翻译:他在那工作到圣诞节。 15、He is playing ____the ground。 A. at B. in C. on D. for 翻译:他在操场上玩。

16、There are about 2000 people ____the village. A. at B. in C. on D. for 翻译:村子里大约有2000人。

17、The house stands on the hill ____the valley. A. at B. above C. in D. over 翻译:这房屋在山谷上面的小山上。

18、They are playing football ____the house. A. at B. in C. below D. under 翻译:他们在那座房子下面踢足球。 19、There are many stars ____.

A. in the space B. in the sky C. in space 翻译:宇宙空间里有许多星星。

D. about a week D. some times D. in the air back

翻译:在房子的前面有一条狗。 23、There is a car ____the house.

A. at the back B. at the back of C. behind 翻译:在房屋的后面有一辆车。

24、There are some apples ____the tree. A. on B. in C. under D. behind 翻译:树上长着许多苹果。

25、Shanghai lies ____the south of China. A. to B. in C. on D. by 翻译:上海在中国南方。

26、There is a bridge ____the river.

A. through B. into C. onto D. across 翻译:在河上有一座桥。

27、Please wait for the bus ____the bus stop. A. to B. on C. by D. at 翻译:请在汽车站等公共汽车。 28、I left my keys ____ my wallet. A. with B. on C. by D. at 翻译:我把钥匙忘在了钱包里。

29、I take off my clothes and jump ____ the water. A. into B. on C. in D. inside 翻译: 我脱掉外套跳进水里。 30、Don't look ____ the window. A. outside B. on C. out D. out of

D. / 10

翻译:不要朝窗外看。

31、The girl ____ the two men is my girlfriend.

A. between B. in the center of C. among D. in the middle

of

翻译:在两个男人之间的那个女孩是我女朋友。

32、____Tom there were several other students in the reading room.

A. Beside B. Besides C. But D. Except that A. lives B. lived C. have lived D. had lived 翻译:我知道他住在学校旁边。 2、I want to know ____he will come tomorrow. A. that B. how C. whether D. what 翻译:我想知道他明天是否来。 3、I know ____. A. where the book is B. where is the book C. the book is where D. 翻译:除了汤姆,还有其他几个同学在阅览室。 the book where is

33、Go ____ the street and you will find the shop. 翻译:我知道那本书在哪。

A. along B. at C. on D. to 答案:1.A 2.C 3.A

翻译:沿着这条路走,你就会看到那商店。

34、He is writing something ____a pen. 第十二章 状语从句

A. by B. with C. use D. in 1、He _____ here until the policeman let him go.

翻译:他正在用钢笔写东西。 A. will leave B. won't leave C. left

35、Would you like going swimming ____me? 翻译:直到警察让他走,他才离开。

A. for B. with C. at D. in 2、She will go shopping as soon as she ____ the money.

翻译:你能和我一起去游泳吗? A. get B. got C. gets D. will get

36、The paper is made ____wood. 翻译:她一拿到钱就会去逛商店买东西。

A. of B. from C. into D. with 3、She went shopping as soon as she ____ the money.

翻译:纸是由木头做的。 A. get B. got C. gets D. will get

37、Please help me to send ____a doctor. 翻译:她一拿到钱就去逛商店买东西。

A. for B. off C. to D. with 4、I ____ with her since she became my girlfriend.

翻译:请帮我去请个医生。 A. have stayed B. stayed C. will stay D. am staying

38、I am good ____English. 翻译:自从她成为我女朋友后我一直和她在一起。

A. at B. on C. in D. about 5、I didn't go to school today ____ I had caught a cold yesterday.

翻译:我英语学的好。 A. because of B. because C. so as D. so

答案:1.A 2.A 3.B 4.C 5.A 6.B 7.D 8. A 9.C 10.C 11.B 12.C 13.B 14.D 15.C 16.B 17.B 翻译:因为昨天得了感冒,所以今天我没有去学校。

18.C 19.C 20.C 6、They are stronger ____ us but we won the match at last.

21.B 22.A 23.C 24.A 25.B 26.D 27.D 28.A 29.A 30.D 31.A 32.B 33.A 34.B 35.B 36.B A. as B. so C. than D. to

37.A 38.A 翻译:他们比我们强壮但我们最后赢得了比赛。

7、_____ you don't care of your body, you will be ill soon.

第十一章 宾语从句 A. Unless B. If C. Because D. Before

1、I know that he ____near the school. 翻译:如果你不注意自己身体,你很快会生病的。

11 D. leaves

8、____ he is fifty years old, he looks like a child. A. As B. If C. Because D.Although

翻译:尽管他已经五十岁了,但是他看起来像个小孩。 9、We called a taxi ____ we could get to the company in time. A. in order to B. such that C. so D. so that 翻译:我们叫了一辆出租车以便能及时赶到公司。 10、He is ____busy ____ he can't finish the work on time!

A. so…as B. so…that C. as…as D. such…as 翻译:他太忙了不能按时完成这项工作。 11、Do ____he tells you. A. like B. as C. so D. that 翻译:按他说的去做。

12、He walked ____he were drunk.

A. like B. as if C. as D. that 翻译:他走路像喝醉了似的。

答案:1.B 2.C 3.B 4.A 5.B 6.C 7.B 8.D 9.D 10.B 11.B 12.B

第十三章 动词

1、Tom is____a story book.

A.looking B.reading C.watching D.finding 翻译:汤姆正在读一本故事书。 2、It____reasonable.

A.sounds B.listens C.watchs D.thinks 翻译:这个听起来有道理。 3、He____our English teacher. A.are B.is C.am D.be 翻译:他是我们的英语老师。 4、He____go to the zoo if it is fine. A.will B.has C.had D.have

翻译:如果明天天气好,他就去动物园。 5、You should take care____your little sister. A.on B.at C.of D.in

翻译:你应该好好照顾你的小妹妹。

6、The Emperor did not care____his people. A.at B.about C.in D.with

翻译:皇帝不关心他的人民。 7、My father____a teacher. A.am B.is C.are D.be 翻译:我爸爸是老师。 8、They____students.

A.aren't B.isn't C.not are D.am not 翻译:他们不是学生。 9、____a nurse? A.Are she B.Is she C.Am she D.She is 翻译:她是个护士吗?

10、I____watching TV when you called me yesterday. A.am B.was C.were D.are

翻译:昨天你打电话给我的时候我正在看电视。 11、They____happy those days.

A.aren't B.weren't C.not were D.wasn't 翻译:那些天他们不高兴。

12、____she reading book at 6 o'clock? A.Were B.Was C.Are D.Is 翻译:6点的时候她正在看书吗?

13、What____this girl doing this morning? A.was B.were C.is D.are

翻译:今天早上这个女孩在做什么? 14、____some books on the table.

A.There is B.There are C.There have D.There has 翻译:桌子上有一些书。

15、________a cup of tea for you.

A.Here are B.Here is C.There have D.There is 翻译:你要的茶在这儿。

答案:1.B 2.A 3.B 4.A 5.C 6.B 7.B 8.A 9.B 10.B 11.B 12.B 13.A 14.B 15.B

第十四章 定语从句

12

1、The man ____ spoke at the meeting last week was a famous writer. A. who B. whom C. what D. where

翻译:上周在会上发言的那个人是位著名的作家。 2、The girl to ____you talk to is a singer. A. whom B. who C. what D. how 翻译:刚才和你谈话的那个女孩是一个歌手。

3、We visited the village ____ stood at the foot of the hill. A. who B. which C. what D. where 翻译:我们参观了座落在山脚下的村落。

4、We all like the houses ____ windows are very big. A. who B. which C. what D. whose 翻译:我们都喜欢窗户很大的房子。

5、This is one of the best films ____ have been put on this months. A. who B. which C. that D. whose 翻译:这是本月放映的最好的电影之一。

6、They talked of things and persons ____ they remembered in the school. A. who B. which C. that D. whose 翻译:他们谈论着上学时的人和事。 7、He handed in everything____ he stole. A. who B. which C. that D. whose 翻译:他交出了他偷去的所有东西。

8、That is the only step____ we can take at the moment. A. who B. which C. that D. whose 翻译:此时我们只好这么办了。

9、Who is that man ____ you are looking after? A. who B. which C. that D. whose 翻译:你正在照料的那个人是谁?

10、The chair ____ you are sitting is a new one. A. who B. on which C. on that D. what 翻译:你坐的那张椅子是张新的。

11、Mr Wang , ____ is a professor from America will give us a lecture on space. A. who B. on which C. on that D. what

翻译:王先生,一个美国教授,他要给我们作有关宇宙报告。

12、I spent much money on clothes, _____ made my mum angry . A. who B. which C. that D. what

翻译:我买衣服花了不少钱,妈妈为此很生气。

答案:1.A 2.A 3.B 4.D 5.C 6.C 7.C 8.C 9.C 10.B 11.A 12.B

第十五章 主谓一致

1、There ____lots of water in the swimming pool. A.are B.is C.were D.was 翻译:游泳池里有很多水。

2、Walking____good to your health. A.are B.is C.were D.was 翻译:散步有益健康。

3、There____many people on the top of the hill. A.are B.is C.be D.was 翻译:山顶上有许多人。 4、Our team____the winner. A.are B.is C.be D.was

翻译:我们的球队是胜利者。

5、Neither you nor he___taller than I. A.are B.is C.be D.was

翻译:不管你还是他都没有我个高。 6、Maths____very important for us. A.are B.is C.be D.was

翻译:数学对我们来说很重要。 答案:1.B 2.B 3.A 4.B 5.B 6.B

第十六章 被动语态

1、I____ to step in and take a seat.

A. is asked B. are asked C. be asked D. was asked 翻译:人们请我进来歇一会。 2、A meeting ____ next week.

A. will be held B. will be hold C. will to hold D. will hold 翻译:下星期将举行一个会。

13

3、The room____ yesterday.

A. was not cleaned B. not was cleaned C. not cleaned D. is not cleaned 翻译:昨天没有打扫房间。

4、____the room____ by Tom yesterday?

A. Was ,cleaned B. Was ,cleaning C. Is ,cleaned D. Is ,cleaning 翻译:昨天汤姆打扫房间了吗?

5、When____ the room cleaned by Tom?

A. was B. were C. did D. do 翻译:汤姆什么时候打扫房间了? 6、The work____ in two days. A. can finished B. can be finished C. be finished D. can been finished

翻译:这项工作能在两天之内完成。

7、Those problems are going to ____tomorrow.

A. be discussed B. discussed C. be discussing D. discuss 翻译:这些问题将在明天讨论。 8、The book can't ____the room.

A. be taken out of B. taken out of C. be taken out D. be taken 翻译:这本书不能拿出这间屋子。 9、The paper ____from wood.

A. is made B. made C. make D. makes 翻译:纸是由木头做的。

10、The ground ____with snow.

A. is covering B. covered C. covering D. is covered 翻译:地上覆盖着雪。

11、He ____a book by Tom the day before yesterday. A. was given B. given C. give D. was giving 翻译:前天汤姆给了他一本书。 12、He ____out of the room.

A. was seen B. was seen go C. was seen to go D. seen go 翻译:有人看见他走出了这房间。 13、The pair of shoes ____ me well.

A. suit B. suits C. is suited D. are suited

14

翻译:这双鞋很适合我。

14、The building ____ Mengmingwei.

A. named B. names C. is named D. is naming 翻译:这座建筑物命名为孟明伟。

15、The fire ____in the morning yesterday. A. happen B. happened C. was happened D. is happened 翻译:火灾发生在昨天早上。

16、The library ____ on every Sunday.

A. close B. is closed C. was closed D. is closing 翻译:图书馆每周日都不开门。

17、The worker____ wounded in an accident. A. are B. were C. got D. make 翻译:这个工人在一次意外中受伤。 18、The book is worth____.

A. read B. watch C. reading D. reads 翻译:这本书值得一读。 19、The music ____ very good.

A. sound B. is sounded C. is sounding D. sounds 翻译:这音乐很好听。 20、The wood used to ____.

A. burn B. burnt C. be burnt D. burning 翻译:这些木头用来燃烧。

答案:1.D 2.A 3.A 4.A 5.A 6.B 7.A 8.A 9.A 10.D 11.A 12.C 13.B 14.C 15.B 16.B 17.C 18.C 19.D 20.C

第十七章 时态

1、I always ____in the morning.

A. worked B. works C. work D. working 翻译:我一般在早上工作。

2、She________at 6 o'clock every afternoon.

A. goes home B. go home C. go to home D. goes to home 翻译:她每天下午6点回家。 3、He ____ usually get up early. .

A. don't B. isn't C. doesn't D. aren't 翻译:他通常不早起床。

4、____you play football every day? A.Do B.Dose C.Are D.Is 翻译:你每天都踢足球吗?

5、________you usually do in the morning?

A. What do B. What does C. What are D. What is 14、Then he took me into a back room, ____through the rejected suits and selected the cheapest one for me. A. look B. looked C. looking D. looks

翻译:然后他领我到后边的房间,仔细查了这些不要的衣服,给我挑了一件最便宜的衣服。

15、Li never ____ early before. A. get up B. got up C. is getting up D. gets up 翻译:早上你通常做什么?

6、She ____a lot of students in my class. A. is knowing B. knows C. know D. knowing 翻译:她认识我们班的很多人。 7、They ________when I tell them.

A. will happy B. are happy C. will be happy is happy

翻译:当我告诉他们这事,他们会很高兴的。

8、I ____they have removed to a new address recently. A. heard B. is hearing C. hear D. hears 翻译:我听说他们最近搬了新家。 9、Here ____the teacher. A. comes B. is coming C. come D. came 翻译:老师来了。

10、He ____next month. A. comes B. will come C. is coming D. came 翻译:他下个月来。

11、Once upon a time there ____six blind men in the mountain village. A. are B. is C. were D. was

翻译:很久以前,这个山村里住着六个盲人。 12、He ____come to see me last night. A. didn't B. wasn't C. doesn't D. don't 翻译:他昨天晚上没有来看我。 13、____you go to the zoo yesterday? A. Did B. Does C. Do D. Are 翻译:你昨天去动物园了吗?

翻译:李以前从来不早起床。

16、He said he would not go with them if it____. A. snowed B. had snowed C. was snowing D. did snow 翻译:他说如果下雪他就不跟他们去了。 17、I ______work for the family that lived here . D. A. does B. used C. used to D. ues to 翻译:我过去为住在这里的一家人干活。 18、Oh, you are here. I ____you. A. called B. call C. am calling 翻译:噢,你在这儿,我打过电话给你。 19、She ________the piano. A. plays B. played C. is playing D. playing 翻译:她正在弹钢琴。 20、We ________now.

A. aren't playing B. don't playing D. don't play

翻译:我们现在没有在玩。 21、____he studying English? A. Are B. Is C. Does D. Do 翻译:他正在学英语吗? 22、What ____you doing now? A. are B. is C. do D. does 翻译:你现在正在做什么? 23、She ________people.

A. is forever displease B. forever displeases displeasing D. is displeasing

15

D. calles C. aren't play C. is forever

翻译:她总使人感到失望。 34、____I leave now?

A.Shall B.Will C.Am D.Is 24、He ________right now.

A. is leaving B. leaves C. is leave D. left 翻译:我可以离开了吗? 翻译:他就要离开。 35、There is something wrong with the radio. I________it.

A.am going to repair B.am repairing C.will repair 25、She ________an American film.

A. sees B. is seeing C. saw D. seeing 翻译:她正在看一部美国电影。 26、I ________TV at 9 o'clock last night. A. watched B. was watching D. were watching 翻译:昨天晚上9点的时候我在看电视。 27、He ________on the road when his car broke down.

A. was driving B. drove C. is driving D. drives 翻译:他正在公路上开车,突然车抛锚了。 28、She _______home when it rained.

A. was going B. went C. is going D. goes 翻译:她正在回家的路上,突然下起雨来。 29、They _______visit Mr.Li. A. are going B. are C. are going to D. going 翻译:他们将要去拜访李先生。

30、Who ________visit our school next week?. A. is going to B. going to C. goes to 翻译:下周谁要来参观我们学校?

31、The sports meeting ________on Friday morning.

A. takes place B. is to take place D. to takce place 翻译:星期五上午举行运动会。

32、The train________.

A.is leaving B.leaves C.left D.leaving 翻译:火车就要开了。 33、A new teacher____come tomorrow.

A. shall B. will C. is going D. are going to 翻译:明天要来个新老师。

D.repaire 翻译:收音机坏了,我去修好它。 36、I said that I ____ hear his answer the next day. C. am watching A.would B.will C.am going D.was going 翻译:我说过明天下午要听他的答复。 37、I____go to swimming in the river in the summer when I was a child.

A.was going to B.would C.shall D.is going to 翻译:我小时候,夏天总去河里游泳。 38、They ________ us any more trouble since then.

A.will give B.is going to give C.gives D.haven't given 翻译:自那以后,他们再没有更多地麻烦过我们。 39、We ____ just ____. A.will, rain B.have, arrived C.has, arrived D.do arrive 翻译:我们刚刚到。 D. is 40、Mr.Brown ________ Chinese for three years.

A.has learned B.have learned C.will learn D.is learning C. takeing place 翻译:布朗先生已经学了三年的中文。 41、I ____ ever ____ a novel written by Dickens.

A.has, read B.are reading C.do read D.have, read 翻译:我曾经读过一本狄更斯的小说。 42、If you ________ reading the book before I leave, please give it back to me.

A.have finished B.will finish C.finish D.are finishing 翻译:我走前,如果你能读完这本书的话,请把它还给我。 43、He ________ his way in the forest.

16

A.lost B.is lost C.has lost D.will lost 翻译:他在树林里迷路了。

44、He ________ here for two years. A.has lived B.lived C.is living D.lives 翻译:他在这住了两年了。

45、She ________ a teacher for four years. A.has become B.is becoming C.has been D.became 翻译:她已经当了四年的老师。

46、By the time he was 18 years old, he ________ a small shop. A.has run B.had run C.ran D.runs 翻译:到他十八岁的时候,他开了一家小商店。

答案:1.C 2.A 3.C 4.A 5.A 6.B 7.C 8.C 9.A 10.A 11.C 12.A 13.A 14.B 15.B 16.A 17.C 18.A 19.C 20.A21.B 22.A 23.C 24.A 25.B 26.B 27.A 28.A 29.C 30.A 31.B 32.A 33.B 34.A 35.C 36.A 37.B 38.D 39.B 40.A41.D 42.A 43.C 44.A 45.C 46.B

第十八章 简单句

1、Which sentence is right?

A. He is very tired. B. He very tired. C. He were very tired. D. He are very tired. 翻译:他非常累。

2、They ____go out to play football.

A. isn't B. won't C. doesn't D. will not to 翻译:他们不能出去踢足球。 3、I____ he will come.

A. isn't think B. don't think C. not think D. thought 翻译:我认为他不会来。 4、I go to school____ than he.

A. no early B. not early C. no earlier D. early 翻译:我和他一样去学校都不早。 5、I ____a lesson this morning.

A. was not have B. don't have C. didn't have D. not had 翻译:今天上午我没有课。

6、I ____ my homework in school everyday.

17

A. don't do B. don't C. isn't do D. isn't doing 翻译:我每天都不在学校做作业。 7、____it in English.

A. Speak B. To speak C. Speaking D. Speaked 翻译:用英语说。

8、____out to play basketball.

A. Let us go B. Let we go C. Let us to go D. Let we to go 翻译:我们出去打篮球吧。 9、____lovely day it is today!

A. What B. What a C. How D. How a 翻译:今天天气真好!

10、Does he go to school at six everyday? No, he ____. A. does B. doesn't C. is D. isn't 翻译:他每天都是六点去学校吗?不, 他不是。 11、____he go to the cinema yesterday?

A. Does B. Did C. Is D. Has 翻译:他昨天去看电影了吗? 12、____a party tonight?

A. Is we have B. Did we have C. Shall we have D. Shall have we 翻译:今天晚上我们开晚会吗? 13、____did you get home today? A. When B. What C. Who D. Whom 翻译:你今天什么时候到家? 14、Where is the teacher? ____.

A. Tom B. In the room C. Yes , he is D. No, he isn't 翻译:那个老师在哪里? 在屋子里。

15、____ to the cinema with Tom? Mary goes to the cinema with Tom.

A. Who goes B. Who does go C. Who go D. Who is go 翻译:谁和汤姆一起去看电影?玛丽和汤姆一起去看电影。 16、____ of you want to go to the cinema with Tom?

A. Who B. Whom C. Which D. Whose 翻译:你们当中哪一个想和汤姆一起去看电影? 17、____is your brother? He is a doctor.

A. Who B. Whom C. Which D. What 翻译:你哥哥是干什么的?他是医生。 18、____ is the flower? Ten yuan.

A. How much B. How many C. How old D. How tall 翻译:这朵花多少钱?

19、____ have you lived in Shanghai? I have lived in Shanghai since I was born. A. How long B. How soon C. How often D. How far 翻译:你在上海住了多长时间了?从我一出生我就住在上海。 20、____does the teacher go to his office? By bus. A. How B. What C. When D. Where 翻译:这个老师怎样去办公室?乘公共汽车。

21、____did the teacher go to his office? Because he left something important there. A. How B. What C. When D. Why

翻译:为什么这个老师去办公室了?因为一些重要的东西落在了那里。 22、____did the teacher go back home? He went back home after school. A. How B. What C. When D. Why 翻译:这个老师什么时候回家?他放学后回家。 23、____is the book of mine? On the desk. A. Where B. What C. When D. Why 翻译:我的书在哪里?在桌子上。

24、____Tom a teacher ____ a doctor? He is a doctor. A. Is , or B. Is, and C. Are, and D. Are , or 翻译:汤姆是个老师还是个医生?他是个医生。

25、____one is better, the small one or the big one? The small one. A. What B. How C. Which D. Where

翻译:哪一个更好些,那个小的还是那个大的?小的那一个更好。 26、Tom likes singing, ____?

A. doesn't Tom B. doesn't he C. does he D. does Tom 翻译:汤姆喜欢唱歌,不是吗? 27、Tom isn't a teacher,____?

A. isn't Tom B. isn't he C. is he D. is Tom 翻译:汤姆不是老师,是吗?

28、Tom isn't a teacher, is he? ____, he is a doctor.

A. No, he isn't B. Yes, he isn't C. Yes, he is D. No, he is. 翻译:汤姆不是老师,是吗?是的,他不是,他是一个医生。 29、You had a good time at the party last night, ____ you? A. had B. hadn't C. did D. didn't 翻译:你们昨天在晚会上玩的很愉快,不是吗?

30、He had better finish his homework in time, ____ he? A. had B. hadn't C. did D. didn't 翻译:他最好及时完成作业,不是吗? 31、You needn't show him in, ____ you?

A. need B.needn't C. did D. didn't 翻译:你没有必要领他进来,不是吗? 32、Let's go to play football, ____?

A. will you B. will we C. shall we D. would you 翻译:咱们一起去踢球,好吗? 33、Put on your coat, ____?

A. will you B. shall you C. shall we D. do you 翻译:穿上你的大衣,好吗?

34、No one knows what has happened, ____?

A. do they B. does he C. doesn't he D. is he 翻译:没有人知道发生了什么事,是吗? 35、There is a book on the desk, ____?

A. isn't there B. isn't he C. aren't he D. is there 翻译:桌子上有一本书,是吗?

36、I don't think he is a good student , ____?

A. do I B. don't I C. is he D. isn't he 翻译:我认为他不是一个好学生,是吗? 37、He is unhappy, ____?

A. does he B. doesn't he C. is he D. isn't he 翻译:他不高兴,是吗?

38、I wish to join you in dancing,____?

A. shall we B. will you C. may I D. don't I 翻译:我希望和你们一起跳舞,可以吗?

答案:1.A 2.B 3.B 4.C 5.C 6.A 7.A 8.A 9.B 10.B 11.B 12.C 13.A 14.B 15.A 16.C 17.D

18

18.A 19.A 20.A

21.D 22.C 23.A 24.A 25.C 26.B 27.C 28.A 29.D 30.B 31.A 32.C 33.A 34.A 35.A 36.C 37.D 38.C

第十九章 非谓语动词

1、It's so interesting____ with her.

A. talks B. talk C. to talk D. to talking 翻译:和她说话是非常有趣的。 2、I want____ home.

A. going B. to go C. go D. went 翻译:我想回家。

3、It is____ me the chance.

A. so nice of you to give B. so nice for you to give C. so nice of you give D. so nice you to give

翻译:你能给我这个机会真是太好了。 4、I don't know____ the paper.

A. to turn in B. how turn in C. to when turn in D. when to turn in

翻译:我不知道什么时候交卷子。

5、She invited me_____ a dinner together.

A. have B. having C. to have D. had 翻译:她邀请我一起去吃饭

6、She asked me____ smoke here.

A. not to B. don't C. not D. doesn't 翻译:她让我不要在这儿抽烟。 7、The beggar has nothing____.

A. eat B. to eat C. eating D. ate 翻译:这个乞讨者没有东西吃。 8、The exam is easy _____.

A. to pass B. passing C. pass D. passed 翻译:这个测试很容易过的。 9、She studies hard____ her ideal.

A. to realize B. realize C. realizing D. realized

19

翻译:她努力学习来实现她的理想。 10、Her wish is____ an actress.

A. be B. to be C. been D. is 翻译:她的愿望是当一个演员。

11、There is nothing to do but____ the sky.

A. looking up at B. to look up at C. look up at D. looked up at

翻译:除了抬头望天,什么事都没得做。 12、____ the football game is very exciting.

A. Winning B. For winning C. Win D. Won 翻译:赢得这场足球赛是非常让人激动的事。 13、He enjoys____ TV.

A. to watch B. watching C. watched D. watch 翻译:他喜欢看电视。

14、He began____ that he was wrong.

A.to realize B. realizing C. realizes D. realized

翻译:他开始认识到自己错了。 15、This book is worth____ .

A. to be read B. reading C. read D. to read 翻译:这本书值得一读。

16、He left in a hurry without____ a word.

A. say B. saying C. said D. to say 翻译:他没说一句话就匆忙走了。 17、He kept the boy ____ for 3 hours.

A. to study B. studying C. studies D. studied 翻译:他已经让这个小孩持续学习3个小时了。 18、I listened to her____ outside.

A. sings B. to sing C. singing D. sang 翻译:我听着她在外边唱歌。

19、They stand there silently, ____ each other.

A. looking at B. to look at C. looks at D. looked at

翻译:他们静静地站在那儿,互相看着。 20、He had the work____.

A. done B. to do C. doing D. do 翻译:他要求把这些工作做了。

答案:1.C 2.B 3.A 4.D 5.C 6.A 7.B 8.A 9.A 10.B 11.C 12.A 13.B 14.C 15.B 16.B 17.B

第二十二章 动词辨析

1、She looked the number ____ in the books. A. for B. up C. at D. after 翻译:她在书中间寻找这个数字。

18.C 19.A 20.A

第二十章 句式转换

1、He is so young . He can't do the job. He is ____ young _____ do the job.

A. too, to B. so, to C. very, to D. that, to 翻译:他太年轻了没法完成工作。 2、Think hard,and you'll get an answer. ___you think hard, you'll get an answer.

A. Though B. Whether C. If D. Then 翻译:好好想想,你会得到答案的。

3、He spent 5 minutes in working out this problem. It ____ him 5 minutes ____ work out this problem.

A. took, to B. got, that C. spent, so 翻译:他花了5分钟解出了那道题。 答案:1.A 2.C 3.A

第二十一章 直接引语和间接引语 1、She said, "He will be happy." 改成间接引语:

She said that he would be happy. 翻译:她说:"他会很高兴的。"

2、He asked me, "Have you met my mother? " He asked me whether(if)I had met his mother. 翻译:他问我:"你遇见我的妈妈了吗?" 3、The teacher said, "Stand up, please! " The teacher asked us to stand up。 翻译:老师说:"请起立!"

D. use, for 2、My father was ____ TV when I got home.

A. seeing B. watching C. looking D. reading 翻译:当我到家时,我爸爸正在看电视。 3、We must ____ the truth of the matter.

A. look out B. look for C. find out D. found 翻译:我们必须查明事情的真相。

4、I ____ one hour on my homework yesterday.

A. took B. cost C. pay D. spent 翻译:昨天我花了一个小时做功课。 5、I ____them laughing in the next room.

A. hear B. listen C. listen to D. hear from 翻译:我听见他们在隔壁房间大笑。

6、____ away this dirty cloth and _____me the clean one. A. Take∕bring B. Bring∕take C. Carry∕take D. Put∕carry

翻译:把这块脏的桌布拿走,换块干净的过来。 7、The guests _____ the Great Wall at 8 this morning. A. got B. arrived C. reached D. reach to 翻译:客人们今天上午8点到达了长城。 8、How long can I _____the magazine.

A. borrow B. lend C. keep D. return 翻译:这本杂志我能借多久?

9、Did he _____my mother the way to work? A. talk B. say C. speak D. tell 翻译:他告诉我妈妈上班走那条路了吗?。 10、My brother _____ the army two years ago.

A. took part in B. joined C. joined in D. attend 翻译:我哥哥两年前参军了。

20

答案:1.B 2.B 3.C 4.D 5.A 6.A 7.C 8.C 9.D 10.B

第二十三章 北京市1997年初中英语毕业、升学统一考试试卷 一、选择填空

1.There is ______ old woman in the car. A.不填 B.the C.a D.an 2.We often go to the park ______ Sundays. A.on B.in C.at D.from 3.My book ______ on the desk.

A.is B.am C.are D.be

4.Which language is ______, English,French or Chinese?

A.difficult B.the diffcult C.more diffcult D.the most diffcult 5.-______ book is this? -It's Kate's.

A.When B.Why C.Where D.Whose 6.-Can you write a letter in English? -No,I ______. A.may not B.mustn't C.can't D.needn't

7.I ______ my homework when Mike came last night. A.do B.was doing C.am doing D.have done 8.He began to _______ English three years ago. A.learn B.learns C.learned D.learning 9.Jim is a driver, ______ he?

A.does B.doesn't C.is D.isn't

10."What's wrong ______ you?"the doctor asked. A.from B.with C.for D.at 11.He is rich, ______ he isn't happy. A.or B.so C.and D.but

12.-Where is Alice? -She ______ to the library.

A.goes B.will go C.has gone D.had gone 13."Help ______ to some meat,Mary,"my aunt said to me. A.themselves B.ourselves C.yourself D.himself 14.We'll stay at home if it ______ tomorrow.

A.rain B.rains C.is raining D.will rain

15.The students ______ on a farm for ten days. Then they ______ to a factory. Though

21

they ______ back at school,they still remembered those farmers and workers.

A.have stayed;went;were B.had stayed;go;are C.have stayed;go;have been D.had stayed;went;were

二、根据句意用括号内所给单词的适当形式填空。 1.There are three ____________ on the desk.(book) 2.The ____________ lesson is very interesting.(six) 3.Let ____________ help you.(Ⅰ)

4.Lucy is ____________ than Kate.(tall)

5.Who runs the ____________ in the class?(fast) 6.What's ____________ name,please?(you)

三、从右栏中找出左栏内各句话的适当答语,并将其字母标号填入该题前的括号内。右栏答语每句只准使用一次。

1.Nice to meet you! A.You're welcome. 2.How are you? B.Nice to meet you,too! 3.What day is it today? C.Good idea.

4.Shall we go to the park? D.Happy New Year! 5.Thank you very much. E.It's Friday. 6.Happy New Year! F.Fine,thank you.

四、根据句意用方框中所给词的适当形式填空,每个词只准使用一次。 When, easy, What, in, from, go, watch, kind, write, drink 1.We ____________________ TV every evening.

2.I will ____________________ to school early tomorrow. 3.They work ____________________ the factory. 4.____________________ does the train leave? 5.I come ____________________ China. 6.____________________ class are you in?

7.Look! They are ____________________ tea over there now.

8.I think the first lesson is as ____________________ as the second one. 9.Mrs Smith is so ____________________ that we all like her.

10.The stories in this book ____________________ many years ago.

五、根据对话内容,在每个空白处填入一个适当的词,使对话完整、合乎情景。 (Sh=shopkeeper Li=Miss Li)

Sh:Good morning! What can I ___1___ ____2___ you?

Li:I'd ___3___ two sweaters. Sh:What kind do you ___4___ Sh:___5___ colour do you like? Li:Blue.

Sh:What about this one?

Li:___6____ ___7___ ___8___ it? Sh:Fifty-five yuan.

Li:Hmm....Do you have ___9___ ___10___ ones in that size? Sh:Certainly! This way,please. please take your time. 答案:

一、1.D 2.A 3.A 4.D 5.D 6.C 7.B 8.A 9.D 10.B 11.D 12.C 13.C 14.B 15.D

二、1.books 2.sixth 3.me 4.taller 5.fastest 6.your 三、1.B 2.F 3.E 4.C 5.A 6.D

四、1.watch 2.go 3.in 4.When 5.from 6.What 7.drinking 8.easy 9.kind 10.were written

五、1.do 2. for 3.like 4.want 5.What 6.How 7.much 8.is 9.any 10.other

第二十三章 1998北京市初中毕业升学统考试卷 一、选择填空

1. Wu Yin gets up _____ six o'clock every day.

A.in B.on C.at D.from 2.______ name is Lin Tao.

A.He B.Himself C.Him D.His 3.How may boys ______ there in Class One?

A.be B.is C.are D.am 4.- Can you ride a bike? - No,I ______ .

A.may not B.can't C.needn't D.mushn't 5.- ______ does your mother work? - In a factory.

A.Where B.When C.Which D.Who 6. Our English teacher comes ______ England.

A. at B.on C.of D.from 7.- ______ is your sister? - She's eleven years old.

22

A.How old B.How many C.How much D.How long 8.You are a student , __________ you ?

A.don't B.aren't C.do D.are 9.Don't ________ Chinese in your English class.

A.say B.tell C.speak D.talk 10.I want something to eat.Please give me a ______ .

A.book B.watch C.shirt D.cake 11.Which is ________ ,Lesson Five or Lesson Six?

A.interesting B.more interesting C.most interesting D.the most interesting

12.Mr Wang asked me _______ him.

A.help B.helps C.to help D.helping 13.We'll have a sports meeting if it ______ rain tomorrow.

A.won't B.isn't C.don't D.doesn't 14.My parents ______ in Beijing since 1995

A.are living B.have lived C.live D.will live

15.He is so careful that he always looks over his exercises to _______ there are no mistakes.

A.make sure B.find out C.think about D.try out 二、根据句意用括号内所给单词的适当形式填空。 1.There are two _________ on the desk.(pen) 2.They live on the _________ floor.(seven) 3.Can you help _________ ? (she)

4.Uncle Wang is ________ than my father.(old)

5.These chairs are ours. Which are ________? (your) 6.Kate is the _________ in our class.(tall)

三、从(一)栏中找出(二)栏内各句话的适当答语, (一)栏答语每句只准使用一次。 (二)

1.What's your name? 2.How much is the fish?

3.What's the weather like today? 4.I'm sorry.I'm late.

5.Hello! May I speak to Mike, Please? 14.B 15.A

6.What's the time,please? 二、1.pens 2.seventh 3.her 4.older 5.yours 6.tallest

(一) 三、1.C 2.D 3.F 4.E 5.B. 6.A

A.It's four o'clock. 四、1.with 2.what 3.at 4.stop 5.late 6.worked 7.like

B.I'm afraid he's out at the moment. 8.cleaning 9.come 10.Sorry

C.My name is Kate. 五、1.me, 2.away , 3.Walk/Go, 4.take, 5.on,6.see/find,7.on ,8.very,9.much, 10.all

D.It's ten yuan a kilo.

E.It doesn't matter. 第二十三章 1999年北京海淀中考英语试卷

F.It's cloudy. 一、用括号内所给单词的适当形式填空。

1.There are three ________________________ in the tree .(bird) 四、根据句意用方框中所给的适当形式填空,每个词只准使用一次.

What ,at ,late,with,Sorry,come clean,like,work,stop 2.This ruler is the ________________________ of the three .(long)

1.What's wrong ______ his kite? 3.Who lives on the ________________________ floor ?(seven)

2.- _______ colour is the car? - It's red. 4.She often helps ________________________ with my English .(I)

3.- Where's Han Meimei? - She's _______ home. 5.I think this sweater is __________________than that one .(beautiful)

4.It's time for class.Please _______ talking. 二、选择填空。

5.Tom was ______ for the meeting this morning. 1.Tom _________ in Class 1, Grade 3 .

6.Her father _______ in Shanghai ten years ago. A.am B.is C.are D. be

7.They ______ bananas very much. 2.We have only four classes ________ Monday .

8.Look! The children are _______ the windows now. A.at B.in C.by D. on

9.The foreign friends will ______ to our school next week. 3.This is my bag , and that is ________ .

10.- What's this in English? - _______ ,I don't know. A.he B.his C.him D. they

4." ________ is my skirt ?" "It's behind the door ." 五、根据对话内容,在每个空白处填入一个适当的词,使对话完整、合乎情景。

A: Excuse ___1___. Is there a bookshop near here? A.Where B.What C.Whose D.Which

B: No,there isn't .The nearest is about 5 kilometres __2__. 5.Granny is badly ill . We have to take her to the ________ .

A: How can I get there? I don't know the way. A.farm B.post office C.shop D. hospital

B: ___3___ along this road, and ___4___ the second turning. Go __5__ until you reach 6.Sam learns Chinese ________ .

the end. You'll __6__ the bookshop __7__ the right.It'll take you forty minutes. A.good B.nice C.fine D.well

A: Forty minutes? That's too long.Is there a bus? 7.Your father is a policeman , ________ he ?

B: Yes. The No.3bus will take you there. A.is B.does C.isn't D.doesn't

A: Thank you ___8___ ___9___ . 8."Can you speak Japanese ?" "Only ________ ."

B: Not at ___10___. A.little B.a little C.few D. a few

9.The teacher's name is John Henry Brown .His students call him ________ . 答案:

一、1.C 2.D 3.C 4.B 5.A 6.D 7.A 8.B 9.C 10.D 11.B 12.C 13.D A.Mr. Brown B. Mr. John C.Mr. Henry D. Mrs. Brown

23

10.My mother is busy ________ housework now . This question is ________ difficult for me ________ answer .

A.do B.does C.did D. doing 4.他昨天下午花了一小时修理这辆自行车。

11.Please pass me ________ . It _______________ him an hour _____________ mend this bike yesterday afternoon .

A.two glass of water B.two glasses of waters C.two glasses of water 5.英语和数学一样重要。

D.two glass water English is ________ important ________ maths .

12."Can you fly a kite ?" "No , I ________ ." 四、交际用语。

A.may not B.needn't C.mustn't D.can't (A)根据对话内容,每个空白处填入一个适当的词,使对话完整,合乎情景。

13.We often ________ newspapers in the morning . A:Hello !91411420 .

A.read B.look C.see D.watch B:Hello .Is Lucy __1__ home ?

14.I have two apples . ________ of them are on the table . A:Yes .Please __2__ __3__ for a moment .

A.All B.One C.Both D.Each C:Hello .__4__ is Lucy speaking . Who is __5__ ?

15.I'm sorry I'm late . There is ________ with my bike . B:This is Jane .We'd like to go to the West Hills __6__ bike ,and have a picnic

A.anything wrong B.something wrong C.wrong anything there .Would you like to go __7__ us ?

D.wrong something C:OK . When and where shall we__8__ ?

16.They will have a sports meeting if it ________ tomorrow . B:At 6:30 ,at our school gate .Is that all right ?

A.won't rain B.will rain C.doesn't rain D.rains C:No problem .

17.I don't know ________ . B:By the way ,Lily wants to to with us ,too .Please tell her the __9__ and place .

A.he is how old B.he how old is C.how old is he D.how old he C:__10__ right .

is (B)根据对话内容,选用方框中适当的句子补全对话。

18.Mr. Smith ________ here since the factory opened . A:Are you free tomorrow ?

A.has gone B.has come C.has been D.has arrived B:__11__

19.My dictionary ________ . I have looked for it everywhere , but still ________ it . A:What shall we do then ?

A.is lost ,don't find B.is missing , don't find C.has lost ,haven't found B:I don't know . __12__ .

D.is missing , haven't found A:Good idea ! Shall we ask Jim ?

20.My uncle ________ to see me . He ________ here in a minute . B:OK ! __13__ .

A.comes ,is going to be B.is coming , will be C.has come , has been A :Well , ___14___ I have a lot of work to do .

D.came , was B:Don't worry ! __15__ We'll wait for you as usual .

A.What about you ? B.I can't leave before nine . C.What time shall we leave ? 三、根据汉语意思完成下列各句.每空只填一词,缩写词算一词。

D.Yes,I think so . E.We won't leave before nine . F.Let's go for a walk . 1.你最好今天去看大夫。

You'd________ to see the doctor today . 答案:

2.迈克昨天晚上直到做完作业才睡觉。 一、1.birds 2.longest 3.seventh 4.me 5.more beautiful

Mike ________ go to bed ________ he finished his homework last night . 二、1.B 2.D 3.B 4.A 5.D 6.D 7.C 8.B 9.A 10.D

11.C 12.D 13.A 14.C 15.B 16.C 17.D 18.C 19.D 20.B 3.这个问题太难了,我回答不了。

24

13.The box is light.Wang Ping can ______ it by herself. 三、1.better ,go 2.didn't ,until 3.too ,to 4.took ,to 5.as ,as

B.watch C.carry D.learn 四、(A)1.at 2.hold 3.on 4.This/It 5.it/that 6.by 7.with 8.meet A.find

9.time 10.All 14.-What are the girls doing? -They're ______ the music. (B)11.D 12.F 13.C 14.B 15.E A.listening to B.talking with C.coming from D.looking for 二、根据句意用括号内所给单词的适当形式填空 1.Wei Hua gave me two______ yesterday.(book)

2.That pen isn't yours. It's ______ .(her) 第二十三章 历年中考试题语法部分(北京市1999年初中英语毕业、升学统一考

试)

一、选择填空

1.There ______ a big tree near the house. A.Are B.is C.have D.has 2.The white shirt is as ______ as the yellow one. A.cheap B.cheaper C.cheapest D.the cheapest 3.Mrs Brown came to China ______ 1996. A.from B.of C.to D.in 4.-______ did you buy the new bag? -Last Monday. A.Where B.How C.When D.Who 5.-Can you speak Japanese? -No, I ______. A.mustn't B.can't C.needn't D.may not 6.I like fish, ______my brother doesn't like it. A.so B.or C.for D.but 7.She is a good student, ______she? A.is B.isn't C.does D.doesn't 8.Zhao Lan ______ already ______ in this school for two years. A.was…studying B.will…study C.has…studied 9.They usually ______ TV in the evening. A.watch B.will watch C.are watching D.watches 10.Liu Ying told me ______ for her at home. A.waits B.wait C.to wait D.waiting 11.Mr Gao is a teacher.He works in a new ______. A.shop B.school C.factory D.hospital 12.Mrs Zhang is too ______ to go on waiting. A.strong B.tall C.kind D.tired

D.are…studying 3.The ______ lesson is very easy.(six) 4.John is ______ than Sam.(tall) 5.Can you help ______ with my English?(I) 6.Lin Lin is the ______ in our class.(young) 三、从方框内选出恰当的句子完成下面对话,并将其字母标号填入相应题号前的括号内 A.Nice to meet you, too. B.Yes, I think so. C.Fine , thank you. D.See you tomorrow. E.Mum, this is Mr Wang, my teacher. (Li Fei didn't go to school yesterday. Now Mr Wang is visiting his home.) Li Fei:Hello, Mr Wang. How are you? Mr Mang:__1__ Li Fei:Mr Wang, this is my mother. __2__ Mrs Li:Nice to meet you, Mr Wang. Mr Wang: __3__ Li Fei was not at school yesterday. What's wrong with him? Mrs Li:He's got a cold. Mr Wang:Oh, I'm sorry to hear that. Are you better today, Li Fei? Li Fei:Yes, I'm much better. Mr Wang:Can you go to school tomorrow? Li Fei: __4__ Mr Wang:OK, have a good rest . See you tomorrow. Li Fei: __5__ 答案: 一、1.B 2.A 3.D 4.C 5.B 6.D 7.B 8.C 9.A 10.C 11.B 25

12.D 13.C 14.A

二、1.books 2.hers 3.sixth 4.taller 5.me 6.youngest 三、1.C 2.E 3.A 4.B 5.D

26

网站首页网站地图 站长统计
All rights reserved Powered by 海文库
copyright ©right 2010-2011。
文档资料库内容来自网络,如有侵犯请联系客服。zhit326@126.com