haihongyuan.com
海量文库 文档专家
全站搜索:
您现在的位置:首页 > 初中教育 > 初中英语初中英语

2013-2014年(下) 英语说明指导第三章

发布时间:2014-01-10 10:45:46  

第一部分 教材复习

第三章周围的环境

完形填空

Many people think that if more time is spent, more work will be done. So students have to ____36___ the whole day doing homework except during the three meals. It is not ____37____ to see students lost in a sea of homework both at school and at home.

Modern students usually have many ___38___ . They love music, sports ,reading and watching TV. A two-day weekend gives them time to do what they ___39___ . However, there’s much homework to do, so they usually don’t want to it ___40___Sunday night. In such a short time, students may finish it carelessly. The badly done weekend homework makes teachers ___41____.

Things always get ____42___without the right ideas. Too much homework makes students __43____interests in learning. A horse runs faster after a ___44___, but for students only rest is not enough. We should ____45___this situation. We should give students more time to relax.

36. A. buy B. get C. spend D. take

37. A. modern B. mad C. sad D. strange

38. A. sports B. hobbies C. books D. friends

39. A. like B. have C. tell D. hate

40. A. in B. as C. until D. on

41. A. comfortable B. happy C. angry D. relaxed

42. A. worse B. easy C. better D. wonderful

43. A. have B. get C. forget D. lose

44. A. meal B. moment C. minute D. rest

45. A. tell B. change C. keep D. hear

许多人认为,花的时间越多,做的工作就更多。除了三餐的时间外,学生必须整天做作业。看到学生无论在学校还是在家里迷失在作业的海洋里这并不奇怪。

现代的学生通常都有很多爱好。他们喜欢音乐,运动,阅读和看电视。给他们为期一两天的周末时间去做他们喜欢做的事情。然而,有太多的作业要做,所以他们通常直到星期六夜晚才 1

去做。在这么短的时间里,学生可能会不细心的把它完成。做的糟糕的周末作业让老师们生气。

没有正确的观念,事情总是糟糕的。太多的作业使学生

在学习上丧失了兴趣。一匹马休息之后跑得更快,但对学生来说只有休息是不够的。我们应该改变这种情况。我们应该给学生更多的时间来放松。

1 C 2 D 3 B 4 A 5 C 6 C 7 A 8 D 9 D 10 B

阅读理解

We know that there are too many net bars around us . The Internet can make our lives interesting and enjoyable . Many of us like going online very much because we can learn how to use the computer and can get more

information from the internet . We can learn English . We can read some good newspapers and magazines . It can make us clever in playing computer

games. We can send e-mails to our friends quickly . We can chat freely online with our friends . It helps us to get in touch with people from all over the world .

But every coin has two sides . Net bars also bring us a lot of trouble . For example , some students spend too much time in playing computer games and some stay in the net bars all day and all night . Some girls even get to have boyfriends or some boys get to have girlfriends online . They write too many letters to each other. It takes them too much time to chat online , so they do worse and worse in their lessons and they don't study well any more . I think we mustn't get online when it is time for us to study . We cab do it in summer or winter holidays or at the weekend .

At the same time , if we have lots of free time ,we can do some

out-of-class activities at school . We usually have activities from 4:00 to 5: 50 2

in the afternoon . We can paly basketball or football on Monday or Thursday afternoon . We can join some interests groups in school , such as drawing or reading on Thursday afternoon , or singing and dancing on Wednesday

afternon . Wednesday afternoon . We can go to the English Corner on Friday afternoon . We hope we can spend more time on our subjects or on such activities .

我们知道在我们周边有太多的网吧了。网络是很受欢迎,网络可以使我们享受生活和增添生活的趣味。我们许多人上网是因为这可以让我们学习使用电脑并且在网上获得更多信息。我们可以学习英语。我们可以阅读好的报刊杂志。我们可以看一些激动人心的体育运动。玩电脑游戏会使我们变聪明。我们可以快捷地给朋友发电子邮件。我们可以和朋友自由地聊天。网络使我们可以和世界各地的人取得联系。、、

但是任何事物都有两面性。网吧也带给我们许多麻烦。例如但是有些学生在电脑游戏上花费太多时间,其中还有些在网吧通宵达旦的。一些男女生还会在网上结交男女朋友。他们之间写了太多情书。他们在网上聊天占用了大量时间,所以他们的功课每况愈下,再也没有以前学的那么好了。我认为我们一定不要在学习的时候上网。我们应该在老师、家长等成人的陪伴下上网。

与此同时,如果我们有很多空闲时间,我们可以在学校进行一些课外活动。我们总是在下午四点到五点五十之间进行活动。我们有不同种类的活动。如果你对运动感兴趣你能打篮球或者踢足球。我们也可以参加英语角。在那里我们可以练习说英语。我希望我们能在我们的功课上或者在那些我们能学到许多的活动上多花些时间,在网上少花费时间。

1 C 2 B 3 D 4 A 5 A

3

网站首页网站地图 站长统计
All rights reserved Powered by 海文库
copyright ©right 2010-2011。
文档资料库内容来自网络,如有侵犯请联系客服。zhit326@126.com