haihongyuan.com
海量文库 文档专家
全站搜索:
您现在的位置:首页 > 初中教育 > 初中作文初中作文

海淀初三测试2

发布时间:2013-10-02 18:06:05  

海淀区九年级第二学期期末练习

语言知识运用(共27分)

四、单项填空(共15分,每小题1分)

从下面各题所给的A、B、C、D四个选项中,选择可以填入空白处的最佳选项。

21. Mary is very friendly. I like to study with __________.

A. she B. her C. hers D. herself

22. What a healthy boy! He runs __________ the morning every day.

A. in B. on C. at D. for

23. Think it carefully, __________ you will find a good way to solve the problem.

A. and B. but C. or D. so

24. -- __________ is good at swimming in your class?

-- Kate.

A. Which B. What C. Who D. Whose

25. I think __________ should waste water in our daily life.

A. everybody B. somebody C. anybody D. nobody

26. Which is __________, singing, dancing or watching TV?

A. relaxing B. more relaxing C. most relaxing D. the most relaxing

27. When I got to the airport, he __________ in front of the gate, waiting for me.

A. stood B. stands C. will stand D. was standing

28. We __________ the Expo Park in Shanghai this summer vacation.

A. visit B. visited C. will visit D. have visited

29. -- Hello! Can I speak to Tom?

-- Sorry. He isn't in now. He __________ to play tennis.

A. goes B. will go C. has gone D. was going

30. -- Excuse me. __________ I use your pen? Mine is lost.

-- Sure. Here you are.

A. May B. Must C. Would D. Should

31. I enjoy __________ the guitar because it is very interesting.

A. play B. playing C. to play D. played

32. My teachers often tell me not __________ to people I don't know.

A. to talk B. talking C. talked D. talk

33. Mum usually makes me __________ housework on weekends.

A. to do B. doing C. do D. done

34. He looks worried. His notebook __________ by mistake yesterday.

A. is taken B. was taken C. is taking D. was taking

35. -- Can you tell me __________ now, Jane?

-- English Salon.

A. what you read B. what you are reading

C. what did you read D. what are you reading

五、完形填空。(共12分,每小题1分)

第1页 共9页

阅读下面的短文,掌握其大意,然后从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选择最佳选项。

For years Peter Smith's life was badly disturbed by the memory of an accident that caused the death of one of his classmates, Oliver. His wife left him after six years

of marriage, He his work. Then suddenly the news about Peter His wife came back and he found a new job.

One day he told me what had changed his life. "I used to think that nothing could call off what 1 had done. The thought of my mistake would me in the middle from the person I was "afraid most to see -- the mother of the classmate who died. ' Years ago, ' she said, ' I found it in my heart to have forgiven (原谅) you. So did Oliver and your friends. ' She paused, and then said 41 , ' Peter,

you are the one who hasn't forgiven yourself. Who do you think you are to stand out the people around you and God?' 1 looked into her eyes and found there a kind her boy had lived. For the first time in my life I felt worthy to love and be loved. "

It is only through forgiveness that we gain the freedom to learn from experiences. But forgiving our. shortcomings doesn't mean denying (否认) that them honestly, realistically.

Can a person be all-forgiving and still be human? A scientist I know spent four years as a slave labor in Germany. His parents, his younger sister and elder brother were killed by Nazi. This is a man who has every reason to hate. Yet he is filled with a love of life that he passes on to everyone who knows him. He explained it to me the other day, "In the beginning I was filled with hatred. I realized that in hating I had become my own . Unless you forgive, you cannot love. And without love, life has no meaning. " Forgiveness is truly the saving grace, which gives the people who make mistakes a chance to correct them.

36. A. got B. left C. lost D. took

37. A. started B. changed C. worked D. went

38. A. knock B. take C. fail D. stop

39. A. bridge B. house C. wall D. door

40. A. unusual B. unexpected C. surprising D. friendly

41. A. seriously B. carefully C. directly D. sadly

42. A. for B. with C. toward D. against

43. A. if B. when C. after D. unless

44. A. excuses B. mistakes C. failures D. lessons

45. A. facing B. seeing C. finding D. receiving

46. A. Yet B. Only C. Then D. Still

47. A. classmate B. teacher C. friend D. enemy

阅读理解(共44分)

六、阅读短文,选择最佳选项。(共26分,每小题2分)

阅读下面的四篇短文,根据短文内容,从短文后各题所给的A、B、C、D

四个选项中,选择最佳选项。

A

第2页 共9页

Japanese children are so happy because they have three festivals each year. Besides Boy's Day, they also have Girl's Day and the 7-5-3 Festival.

May 5th is Japanese Children's Day. But since the festival is

mainly celebrated by boys, it is usually called Boy's Day. On Boy's

Day, children don't have to go to school. Each family with a boy

hangs up huge carp-shaped flags. The flags are usually with three

colors: black (standing for the father), red (standing for the mother)

and blue (standing for the son ). Japanese parents believe that the flags will bring their boys good luck and give them courage and power.

Girl's Day is a girls' festival on March 3rd. It is also called

the Doll's Festival because on that day, families get a set of

dolls at home for their daughters. It is celebrated because the

parents want their children to be strong and healthy.

The 7-5-3 Festival is for children aged three, five and

seven. Japanese people think that these three ages are the

luckiest ones in one's life. On that day, these children get

special candies wrapped (包裹) in beautiful bags. The candy

is the symbol (象征) of a long and healthy life for these

children. The 7-5-3 Festival falls in November.

48. How many festivals do Japanese children have each year?

A. One. B. Two. C. Three. D. Four.

49. When is Boy's Day?

A. On March 3rd. B. On May 5th. C. In July. D. In November.

50. Families get __________ for their daughters on Girl's Day.

A. a set of dolls B. beautiful bags

C. colorful flags D. special candies

51. The candy is the symbol of __________ in the passage.

A. good luck B. courage and power

C. a happy feeling D. a long and healthy life

B

Lisa, 6, used to argue with her mum about everything. One day, after an hour of arguing, Lisa said, "Mum, you never let me make decisions. You always decide what we are going to eat or where we are going to go. "

The next day her mum called, "Lisa, you can decide what you are going to eat. I'll cook whatever you want, but you have to eat up whatever you ask for. " A big smile spread across Lisa's face. "Okay. I'd like bacon, sausages, toast, eggs and chocolate milk. "

Lisa liked this. She ate the bacon, sausages and toast, but when she finished her first egg, she was full. Lisa forced herself to eat up and then she walked to school. When she got to school, her stomach hurt, but by the time she was ready to go home,

she had been back to normal.

第3页 共9页

"Mum, I'd like steak, pie, peas, bread and butter and chocolate cake for supper. " As her mum made supper, she started smiling, knowing it wouldn't be much longer before Lisa learned her lesson. Lisa had no problem finishing the steak, pie, peas, bread and butter, but when she started eating the chocolate cake, she felt very full. That night she had a stomachache. She was up all night crying and felt very sick.

The next morning she went to her mum, "Mum, I don't want to make all the choices any more. I want you to pick what we'll have for dinner in the future. "

Satisfied that Lisa had learned her lesson, her morn replied, "You can pick what to eat once a week, but don't ask for too much, all right?"

From then on, Lisa didn't argue with her mum that much, and her mum let her make more decisions. They were both much happier this way.

52. Lisa and her mum argued for __________ one day.

A. six hours B. the whole day

C. one hour D. the whole morning

53. What did Lisa have for breakfast?

A. Pie, peas, bread, butter and chocolate milk.

B. Bacon, sausages, toast, eggs and chocolate milk.

C. Bacon, sausages, toast, butter and chocolate cake.

D. Pie, peas, steak, bread and butter and chocolate cake.

54. Lisa felt __________ that night.

A. satisfied B. happy C. full D. sick

C

The book, Bring Your Work To Life, by William John Mills, points out that the secret to meaning in life, and in work, depends on how you relate to yourself, how you relate to others and your relationship with higher values or purpose in life.

Relationships are an important part of work. Despite (不管) what the work is, how you relate to people influences not only how well you work, but also how you feel about yourself. And how you feel about and treat yourself in turn influences both how you work and how you get along with others.

Mills suggests that people take a look at how they use time, which is what life is all about. Taking a look at how you use time, and how you would like to use it, can give you a better picture of yourself, and help you make better choices in life.

Mills also points out how varying amounts (变化量) of time and energy influence how people feel. Having little energy and too much time on your hands can turn you into a couch (沙发) potato. But when you have both time and energy, you will enjoy your work the best, whatever job you do.

Mills focuses on the need to love what you do, suggesting the following focuses:

1. Be purposeful. Remind yourself of your purpose and put it into practice.

2. Be responsible. Only attend to those things that are within your control.

3. Be there. Stay focused on what you're doing at the time you're doing it.

4. Be accepting. Accept yourself and accept others.

Mills also shares a quotation from Buddha, "Your work is to discover your work, and then with 'all your heart to give yourself to it. " can make the difference between just living and feeling fully alive. You

第4页 共9页

have to work at living, not just at working. Mills' book just has excellent guides for such a journey.

55. Which of the following statements is TRUE according to the passage?

A. Your attitude to work is your attitude to yourself as well.

B. How you relate to yourself decides the meaning in your life.

C. Having too much energy and time turns you into a couch potato.

D. Focusing on what you're doing can help you make better friends.

56. The underlined word "" in the last paragraph probably refers to __________.

A. not only living, but also feeling fully alive

B. being purposeful, responsible and accepting

C. being an excellent guide for your life journey

D. discovering one's work and giving oneself to it

57. The best title for the passage is __________.

A. Love What You Do and What You Have

B. Live a Life with Higher Values or Purpose

C. Find Meaning in Your Work and Your Life

D. Build Relationships between Your Work and Life

D

Leading scientists have joined the growing chorus of concern (worry) about governments and companies rushing into producing biofuels (生物燃料) as a solution for global warming, saying that it could be harmful if they do not consider the long-term influence of what they are doing carefully.

It is necessary to build standards for the supply system of any green fuel project in order to make sure that there aren't any structures. The report produced by the scientists expresses concern that many companies may not be fully aware of the possible disadvantages.

Production of crops (农作物), such as corn and soya beans, has increased greatly in the last few years as another eco-friendly choice to natural fuels, but environmental and human rights movement leaders are worried that this will lead to destruction (破坏) of rain forests. Food prices could also go up as there is increasing competition for crops as both food and sources of fuels. Last week, the UN warned that biofuels could have dangerous side effects and said that steps need to be taken to make sure that land chosen to grow biofuels does not damage the environment or social structures. There is already great concern about palm oil (棕榈油), which is used in many foods in addition to being an important biofuel, as rain forests are being cleared in some countries and people driven from their homes to plant more palms.

The report suggests that biofuels are not a solution for climate change but they can play their part as long as governments and companies manage the social and environment influence thoroughly. There should also be greater measures (措施) taken to increase the effectiveness and to reduce needs.

58. The underlined phrase "" probably means __________.

A. improving conditions B. unwanted results

C. increasing influences D. unchanged advantages

第5页 共9页

59. The third paragraph is mainly about __________.

A. the danger of rain forests

B. the warning given by the UN

C. the green biofuels liked by people

D. the possible disadvantages of biofuels

60. What can we infer from the passage?

A. The development of biofuels will probably influence people's daily life.

B. Greater measures should be taken to reduce the amount of biofuels.

C. Almost all the companies are worried about the future of biofuels.

D. Rain forests are being cleared to grow more palms as biofuels.

七、阅读短文,还原句子。(共8分,每小题2分)

阅读短文,从下列所给的五个句子中,选四句还原到短文中,使短文意思通顺、结构完整。

Elena Desserich was a beautiful girl. She had dreamed of becoming an artist when she grew up -- but sadly, she never had the chance to be an adult. When Elena was only five years old, the doctor said that she had brain cancer and only had135 days to live.

Elena spent the long days in the hospital working on her paintings, which were full of hearts and smiling families. One of her paintings was shown in a gallery, right next to a Picasso's painting. And then she began to "talk" with her family by writing notes.

Her parents were very sad, even though they knew the day would come. When they were tidying up her things, they began to find notes. All through her final days, Elena had been writing love notes to her family and hiding them in secret places throughout the house.

Her parents started to collect them and all the notes would say, "I love you, Mum,

A. She loved painting and writing.

B. Elena died in 2007.

C. A month later, she lost the use of her voice.

D. Her parents loved her so much.

E. They kept finding them -- the amazing gifts from Elena.

八、阅读短文,根据其内容回答问题。(共10分,每小题2分)

AMPAS, the Academy of Motion Picture Arts and Sciences (美国电

影艺术和科学学院), presents the Oscars each year. About 6, 000 people

who work in the movie industry belong to the organization. It was

established in 1927 to support the film industry. The Academy began

presenting awards(颁发奖项) in 1929. At that time, films were just

starting to have sound.

The awards were not called Oscar until much later. In 1951. a woman who worked in the Academy library said the statue (塑像) looked like a family member-- her Uncle Oscar. A reporter heard of this story and wrote about it. Some people said the reporter and the librarian named the statue Oscar.

Each year, the American film industry will honor some of its best. The steps of

第6页 共9页

choosing award winners begin with members of AMPAS. These people work in 13 different professions. The members choose among people doing the same kind of work they do as candidates (候选人) for Academy Awards. All Academy members choose the final winners among those candidates.

The awards are presented every spring. Important people in the movie industry, such as famous actors and actresses, attend the ceremonies (仪式). Crowds of people wait outside the theater to watch the famous movie stars as they arrive for the ceremony. Camera lights flash. Actors and actresses smile for the photographers and television cameras.

During the ceremony, famous actors and actresses announce the names of the winners. Then the winners walk up onto the stage to receive their Oscars. Their big moment has arrived. They cry. They laugh, They thank all the people who helped them win the award. These winners will go home with a golden Oscar.

65. Did the Academy begin presenting awards in 1927?

____________________________________________________________

66. When are the awards presented each year?

____________________________________________________________

67. Who attends the ceremonies?

____________________________________________________________

68. What do the winners do when they receive their Oscars on the stage?

____________________________________________________________

69. What is the passage mainly about? (Give more than one point. )

____________________________________________________________

书面表达(共25分)

九、完成句子。(共10分,每小题2分)

70. 迈克,汽车来了。咱们上车吧。

Mike, the bus is coming, ____________________ get on the bus.

71. 现在我和爸爸一样高了。

I'm ____________________ my dad now.

72. 汤姆正在忙着给他的父母写信。

Tom ____________________ a letter to his parents.

73. 上周日我用了两个小时帮我弟弟修电脑。

It ____________________ his computer last Sunday.

74. 我很高兴我已经坚持每天完成作业后读英文报一年了。

____________________after finishing my homework every day for a year.

十、文段表达。(共15分)

根据中文大意和英文提示词语,写出意思连贯、符合逻辑、不少于60词的短文。请不要写出你的校名和姓名。演讲的开头已给出,不记入总词数。

75. 下周学校要召开一个题为“My hobby and my future!”的英语演讲比赛,班级推荐你参赛,请准备一篇演讲稿。首先谈谈你的一项爱好;然后说说你是怎么做的,有哪些收获;再想想你今后将如何进一步发展这一爱好。

My hobby and my future!

Different people have different hobbies.

____________________________________________________________

第7页 共9页

____________________________________________________________

____________________________________________________________

____________________________________________________________

____________________________________________________________

海淀区九年级第二学期期末练习

英语参考答案

2010.6

一、听对话,选择与对话内容相符的图片。(共4分,每小题1分)

1. A 2. B 3. C 4. C

二、听对话或独白,选择最佳选项。(共12分,每小题1分)

5. A 6. C 7. A 8. A 9. B 10. A 11.C 12. B 13. B 14. C 15.

B 16. C

三、听对话,记录关键信息。(共8分,每小题2分)

17. a girl/the woman's daughter 18. 7/seven 19. post office 20. blue

四、单项填空。(共15分,每小题1分)

21. B 22. A 23. A 24. C 25. D 26. D 27. D 28. C 29. C 30. A 31.

B 32. A 33. C 34. B 35. B

五、完形填空。(共12分,每小题1分)

36. C 37. B 38. D 39. C 40. B 41. A 42. D 43. A 44. B

45. A 46. C 47. D

六、阅读短文选择最佳选项。(共26分,每小题2分)

48. C 49. B 50. A 51. D 52. C 53. B 54. D 55. A 56. D 57. C 58.

B 59. D 60. A

七、阅读短文还原句子。(共8分,每小题2分)

61. A 62. C 63. B 64. E

八、阅读短文回答问题。(共10分,每小题2分)

65. No.

66. In spring.

67. Important people in the movie industry.

68. They cry, laugh and thank all the people who helped them win the award.

69. The history of Oscar and presenting (its) awards.

九、完成句子。(共10分,每小题2分)

70. Let's

71. as tall as

第8页 共9页

72. is busy writing

73. took me two hours to help my brother repair / fix

74. I am glad that I have kept reading English newspapers

十、文段表达。(共15分)

My hobby and my future!

Different people have different hobbies.

Of all the hobbies, I like drawing most. It does bring me happiness. When I was a little kid, I was interested in those lines and colors which gave mc a beautiful world on paper. To begin with, I spent much time drinking simple animals. Then I took courses so that I could improve my skills. After several years, I could express my feelings with my beautiful pictures. Besides, I find it a good way to relax myself now. In the future, I believe drawing will play a more important role in my life because I want to be a fashion designer who always shows beauty of life to others. In order to realize my dream, I am going to learn more drawing skills.

So my friends, hold on to your hobbies. They will make your life richer and more colorful.

第9页 共9页

网站首页网站地图 站长统计
All rights reserved Powered by 海文库
copyright ©right 2010-2011。
文档资料库内容来自网络,如有侵犯请联系客服。zhit326@126.com