haihongyuan.com
海量文库 文档专家
全站搜索:
您现在的位置:首页 > 初中教育 > 初中作文初中作文

2013中考 无听力 - 副本

发布时间:2013-09-21 10:05:35  

Ⅴ. 单项选择(共20小题,每小题1分,计20分)

选出可以填入空白处的最佳选项。

girl in green? She is our monitor.

A. a B. an C. the

27.It?s a good habit of to read a few lines before going to bed.

A. I B. me C. my

age 7, Bruce won second prize in the piano completion.

A. In B. At C. On

29. Jason likes the of the cake. It is a heart.

A. color B. size C. smell

30. You don?t have a drink. Can I get you A. something B. anything C. nothing

31.I?m sorry I?.

A. early B. earlier C. the earlier

32. great picture! Who painted it?

A. How B. What C. How a D. the earliest D. What a D. 不填 D. mine D. For D. shape D. everything

33. We have no vegetables in the fridge. I and buy some.

A. go B. went C. will go D. was going

I see your ID card, sir? We have to check your information.

A. May B. Must C. Should

35. Henry will give us a report as soon as he A. arrives B. arrived C. is arriving

36. You . Don?t talk on the phone.

A. will drive B. are driving C. were driving

D. Need D. will arrive D. have driven

A. left B. leaves C. is leaving D. was leaving

to the party. She had a wonderful time with us.

A. invites B. is invited C. was invited D. has invited

their school yard this Friday afternoon.

A. clean B. to clean C. cleaning D. cleaned

40. The beginning of the movie was boring, the end was amazing!

A. but B. and C. so

41. Please the water when you brush your teeth.

A. take down

A. quick B. turn up B. quickly C. take away C. useful

C. haven?t watch

C. where it is 42. We can hardly believe that you learn to dance so . D. usefully D. wasn?t watch D. where it was 43. Don?t return the video to Peter, I it. A. don?t watch B. won?t watch A. what it is B. what it was 44. If you can?t find the place. I will show you .

45. The twins didn?t go to the theatre, they________ the light music all night.

A. have enjoyed B. will enjoy C. are enjoying D. were enjoying VI完形填空(共10小题,每小题1分,计10分)

1

D. or D. turn off

阅读下面短文,掌握其大意,然后从各小题所给的四个选项中选出最佳选项。

The most positive(乐观) person I have ever seen is my dad! He is so positive that I do not (相关的) to hopelessness!

Unlike most mums and dads, my dad never says things that make me . He is I do wrong things, he always tells me what?s right in a positive way. For example, if books he bought me. Then he asks me to read the I ?m facing. After that, we have a Even though I ?m not always a good kid, my dad know that he?s –a day when I grow up and understand things in my life.

I can see the reason that he is so positive is because he believes And he believes that , it is under control. So we have nothing to worry about. Be positive!

46. A. mind B. keep C. like D. remember

47. A. good B. bad C. rich D. poor

48. A. When B. Until C. Before D. Since

49. A. fear B. trouble C. surprise D. danger

50. A. titles B. orders C. stories D. questions

51. A. discussion B. practice C. meeting D. review

52. A. usually B. ever C. sometimes D. never

53. A. looking for B. worrying about C. waiting for D. thinking about

54. A. itself B. myself C. himself D. yourself

55. A. moves B. happens C. appears D. develops

阅读理解(共15小题,每小题2分,计30分)

阅读A、B、C三篇材料,然后从各小题所给的四个选项中选出最佳选项。

A

“Homestay is a form of study abroad program. It allows the visitors to rent a room from a local(当地的) family to better understand the local lifestyle. It also helps to improve the visitor?s language ability,” said a teacher during a school meeting last term. “Students who wish to learn more about foreign cultures or to get foreign experience should join this kind of holiday. I am sure you won?t be disappointed(失望的).”

After this special meeting, I always thought about this kind of holiday. Last month, I had a chance at last to go on such a holiday with some of my schoolmates and we went to London, a place where I had wanted to go since years ago.

As we were still young, we had a group leader who planned things for us and looked after us. After we got to London, we went to stay with different families. I was lucky that my host family(寄宿家庭) was a white couple who had a daughter about my age. They treated me as a daughter of their family during my stay there. They were interested in me and I learnt a lot of things from them, too.

The holiday was filled with activities every day. After breakfast, a local teacher would come to take us in his car. Then we would have classes or go on a sight-seeing trip to different places of interest like the Big Ben, the London Bridge, and the Buckingham palace. We would go back to our own homes after the activities.

The holiday was a valuable experience for me. I enjoyed every minute of it. Yet, time really

2

flew fast. Three weeks later, we had to leave “home” for Hong Kong.

56.In the “homestay”A. learn more about holidays

B. understand his culture better

C. improve the language ability

D. take part in foreign meeting

.

A. last month B. years ago C. the special meeting D. her stay abroad

58.The group leader should .

A. make plans for the family B. take care of the students

C. stay with different families D. rent rooms to the students

59.The writer?A. was very kind to her B. went sight-seeing with her

C. had two white daughters D. was interested in her activities

in London .

A. wished to stay a little longer

B. spent three weeks in her home

C. had classes in many interesting places

D. helped the teacher take the students in a car

B

Table of hotels from the Tour Guide (指南)for the city of Mystic and Mystic nearby.

hotels with indoor swimming pools.

A. two B. four C. six D. eight

3

62. To get the free Internet, you?.

A. Sleep Hotel B. Groton Hotel C. Quality Hotel D. Hampton Hotel

63. You can if you live in Roadway Hotel for holidays.

A. swim indoors B. play tennis C. ride bikes D. do running

A. Howard Hotel B. Rodway Hotel C. Holiday Hotel D. Comfort Hotel

65. We can find out that A. the largest hotel has 136 rooms

B. five hotels have meeting rooms

C. people can?t smoke in Sleep Hotel

D. kids needn?t pay for meals in Holiday Hotel

C

It is true that people with better education are usually able to get better paying jobs. In other words, they have more chances to choose a good job while people with little or no education don?t. It seems that the purpose of education is to make people get jobs. But this isn?t accepted by all people.

Some people may think that a person should spend the best years of his life to get education only for a way of living. This was probably one of the earliest reasons of education. In fact, if education is just a way of making a living, people don?t need to spend so much time in school. People can get education for a living in a short time. Subjects like history and geography need not be taught to everyone. Even language and mathematics need not be taught in detail(详细地), either. Here it is clear that education is much more than teaching a man to get a way of living.

speak, read and write, but also to develop his creative thinking and other abilities. After that, it is to make him a wise man and thankfully enjoy the achievements of human. Education is to make a man lead a better life. Educated people are expected to be able to listen to good music, read good books, watch plays and most of all take an interest in the world.

I would agree that making a good living is an important reason for education, but certainly not the most important or the main reason.

.

A. spend a long time in school B. have a good chance to get a job

C. spend the best years to choose jobs D. have fewer chances to get a good job

A. make a man lead a better life B. teach a man to write and read

C. make people get a way of living D. teach people to read good books

68.The underlined word “well-rounded” in the passage means “

A. 圆满的 B. 崭新的 C.公平的 D. 全面的

69. It is expected that educated people will be able to .

A. accept education as a way of living B. take an interest in the whole world

C. develop their abilities to make plays D. learn subjects like language and math

.

A. education should make a man improve

4

B. people can get education in a short time

C. people should be able to get good paying jobs

D. all subjects are so important for a way of living

笔试部分

Ⅸ. 任务型阅读(共5小题,每小题2分,计10分)

阅读短文,并按要求完成76~80题。

Cyril Dick?s house is neither a modern house nor a house of the future. It is 40 years old. There are more houses like that in the south of France. They are called “bubble houses”, and you can see why!

Cyril Dick is a designer and he loves round things. He collects old records and clocks. He also collects round furniture. And now he has a completely round house.

Everything in the “bubble house” is round. The centre of the house is one big very bubble. This is both the living room and dining room. There are round armchairs, a round table, and a big round rug (地毯) in front of a round fireplace. Around the living room are three small bubbles. One bubble is a kitchen with round shelves, another bubble is the garden room, and the third bubble is a music room. Upstairs there are two more bubbles---a bedroom and a bathroom.

The doors and windows are also round, of course. The windows are like eyes. There aren?t any curtains (窗帘) in the house, because Cyril likes to see the garden all the time.

Bubble houses are the idea of a Hungarian architect (建筑师), Antti Lovag. “A lot of modern houses are bad for us, especially tall buildings of flats,” says Lovag. “ Cyril agrees with this. “Some people think my house is funny,” he says, “but for me, this is the perfect home.”

76题判断正误(“T”表示正确,“F”表示错误);77题完成句子;78题简略回答问题;79题找出并写下第三段的主题句;80题将文中划线句子译成汉语。

76. You can find more “bubble houses” in the south of France . 【 】

77. Cyril Dick is a designer and he loves 78. What is the third bubble around the living room?

_______________________________________________________________________

79. _______________________________________________________________________

80. ______________________________________________________________________

Ⅹ. 词语运用(共5小题,每小题1分,计5分)

根据句意,用所给单词或短语的适当形式填空。(每词或短语只限

使用一次)

5

82. It is a day. Let?s go outside and play.

in the Red Star Park.

his old friend Lily this morning.

85. Susan will sing some pop songs at her concert.

Ⅺ. 基础写作(包括A、B两部分,A部分5分,B部分10分,共计15分)

A) 连词成句(共5小题,每小题1分,计5分)

根据所给单词完成句子。要求符合语法,语句通顺,大小写正确,单词不得重复使用,标点已给出。

86. do, a, have, you, ruler

______________________________________________________________________?

87. nice, the, taste, noodles

______________________________________________________________________.

88. far, the, how, museum, is

______________________________________________________________________.

89. pens, those, her, pass, black

______________________________________________________________________.

90. match, a, now, be, TV, football, there, on

______________________________________________________________________.

B) 书面表达(共计10分)

91.假如在英语课上,老师请你们就“Lucky Money (压岁钱)”这个话题分组进行讨论,但你认为同学们对 “Hobbies (爱好)”更感兴趣,建议老师更换话题。请你根据下面的提示和要求,写一篇发言稿,谈一谈你的理由。

提示:(1)Why do you like talking about hobbies?

6

(2) What?s your reason for not talking about lucky money?

(3)What is your advice?

要求:(1)发言稿须包括所有提示内容,可适当发挥。

(2)发言稿中不要涉及真实的人名和校名。开头和结尾已给出,不记录总词数。

(3)词数:60-80.

参考词汇: one?s own hobby, a proper topic (合适的话题), personal, unhappy

7

2013年河北省初中毕业生升学文化课考试

英语试题参考答案

1.A 2.B 3.A

11.A 12.C 13.B

21.C 22.A 23.B

31.B 32.D 33.C

41.D 42.B 43.C

51.A 52.D 53.C

61.C 62.D 63.B

Ⅷ.

71.say goodbye

72. lovely

73. lessons

74. desk

75. forget

Ⅸ.

76.T

卷Ⅰ 4.C 5.C 6.A 7.C 8.B 9.C 10.C 14.B 15.A 16.A 17.B 18.A 19.B 20.B 24.C 25.C 26.C 27.D 28.B 29.cD 30.A 34.A 35.A 36.B 37.A 38.C 39.B 40.A 44.C 45.D 46.D 47.B 48.A 49.B 50.C 54.C 55.B 56.C 57.B 58.B 59.A 60.A 64.A 65.D 66.D 67.C 68.D 69.B 70.A 卷Ⅱ 8

77. round things

78. It is/ It?s a music room./ A music room.

79. Everything in the “bubble house” is round.

80. 因为圆形的房子、家更自然,(所以)人们(居住/生活)在里面感到快乐/幸福。 Ⅹ.

81.feet

82.sunny

83.fly a kite/ fly kites

84.met

85.first

Ⅺ.

A) 86. Do you have a ruler?

87.The noodles taste nice.

88. How far is the museum ? 89.Pass her those black pens.

90. There is a football match on TV now./ Now There is a football match on TV

B) 91.Possible versions

easy and interesting. Everyone has his own hobby, like playing ball games, listening to music, drawing and so on. It can bring us pleasure and make us relaxed. We have a lot to say when we talk about it.

Lucky money, however, isn?t a proper topic for us, because it?s too personal. What?s more, not all of us can get lucky money. Some may feel unhappy if we talk about it.

So talking about hobbies is really a good choice.

9

上一篇:读书与人生
下一篇:我的成长之路
网站首页网站地图 站长统计
All rights reserved Powered by 海文库
copyright ©right 2010-2011。
文档资料库内容来自网络,如有侵犯请联系客服。zhit326@126.com