haihongyuan.com
海量文库 文档专家
全站搜索:
您现在的位置:首页 > 初中教育 > 科学科学

南京市浦口区2013-2014-2七年级期末练习卷

发布时间:2014-06-20 14:05:53  

2013–2014学年度第二学期期末七年级英语学情练习卷 2014.06

二、单项填空(共15小题,每小题1分,满分15分)

16. —Who saw UFO yesterday?

—I don?t know his name, but I know he is 8-year-old boy.

A. a ; a B. a; an C. an ; the D. an ; an

17. It is terrible. The cat miaows a lot at night. It a baby crying.

A. sound B. sounds C. sounds like D. sound like

18. In spring, it is good for you to sleep your windows open.

A. for B. on C. with D. without

19. —What _________ you _________ last week?

—I bought a bag.

A. did; buy B. did; bought C. do; buy D. do; bought

20. —Doctor, is there anything wrong with my eyes?

—No. _________ is OK.

A. Something B. Everything C. Nothing D. Anything

21. Ann is a girl because she often leaves books in the classroom.

A. careful B. brave C. polite D. careless

22. —Which word rhymes with “hide”?

—The word “.

A. sad B. rude C. wide D. grade

23. — Is Mary in the library, Tom?

— No. She games with her friends.

A. will play B. plays C. played D. is playing

24 . —will the exchange students stay in your school?

—They will stay here for half a week.

A. How much B. How long C. How soon D. How often

25. — How much is this coat?

—It?s ____ yuan.

A. four hundred B. four hundreds C. four hundred of D. fourth hundreds

26. — you ride a bike when you were eight?

— Yes, of course.

A. Do B. Can C. Could D. Were

27. There are cars in this small town. It is very clean and quiet.

A. little B. a little C. few D. a few

28. can live for a long time even if they don?t drink any water.

A. Snakes B. Camels C. Giraffes D. Monkeys

29. —I visited the Purple Mountain Observatory last Sunday.

—Why didn?t you tell me earlier?

A. You did? B. I hope so. C. Have a good time. D. It?s kind of you.

30. — James, I am sorry I used your computer while you were away this morning.

— _________.

A. That?s all right B. Come on C. You are welcome D. All right

三、完形填空(共10小题;每小题1分,满分10分)

Once a man and his wife worked for an old man. There was a big box in the man?s living room. The old

man pointed to the box and said, ?There?s only one thing you do. Don?t open the box.? saying this, he left his home.

The woman said to her husband, ? There must be expensive in the box. Let?s open it, shall

we?? Her husband said to her. But the woman didn?t give to find out was in it. Her husband didn?t stop her. She opened the box and looked inside. her surprise, she found nothing in the box. She tried hard to close it , but she .

That evening the old man came home and found the box was . He was very angry and asked them to leave his home.

?But there was nothing in the box,? the woman said. ?We haven?t taken anything at all.? The old man them, ?The box is not important, but I cannot believe you. That?s important!?

31. A. dare not B. needn?t C. mustn?t D. may not

32. A. After B. Before C. From D. By

33. A. nothing B. something C. anything D. everything

34. A. yes B. goodbye C. hurry up D. no

35. A. away B. up C. to D. back

36. A. how B. what C. which D. that

37. A. At B. In C. On D. To

1

38. A. failed B. did

39. A. broken B. empty

40. A. turned to B. listened to C. refused D. succeeded C. open D. lost C. shouted at D. smiled at

四、阅读理解(共10小题; 每小题1分,满分10分)

阅读下列材料,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项。

A. Fruits and Our Health B. Successful planting in the garden

C. A handbook for Taiwan?s National Parks D. Modern American History 42. Who is the author of Modern American History?

A. Thomas Birdsall. B. Mark Brown. C. P. H. Francis. D. Helen Pier

B

The American people like to say “Thank you” or something kind when others help them. People of many countries do so, too. It is a very good habit.

You should say “Thank you” when someone passes you the salt on the table, when someone walking ahead of you keeps the door open for you and when someone says you always do your work well or you have a nice thing or your city is very beautiful. “Thank you” is used not only between friends, but also between parents and children, brothers and sisters.

“Excuse me” is another short sentence they use. When you hear someone says “Excuse me” behind you, you know that someone wants to walk past you without touching you. It?s not polite to break others when they are talking. If you want to speak to one of them, say “Excuse me” first, and then begin talking. You should also do so when you begin to cough or make some noise before others.

Let?s learn to say “Thank you” and “Excuse me”.

43. You should say “Thank you” when A. You say something kind to others B. you help others

C. someone helps you D. you need others to help you.

44. You should say “Excuse me” if you want to A. cough B. make some noise C. go first D. All of the above

45. This passage mainly tells us the way A. to be happy B. to be polite C. to help others D. to learn from the Americans

C

Alice in Wonderland is a 3D film. It is an updated version (现代更新版) of the old British children?s novel Alice in Wonderland. The film is the work of a Hollywood director(导演) Tim Burton who likes re-imagining old films and stories in his Gothic(哥特式的)style.

Johnny Depp, a famous Hollywood film star, is the main character of this film as the Mad Hatter. There are also many other ?s wife and Anne Hathaway. Some British actors supply(提供) the voices for the film?s CGI characters(特效角色).

Although the film is a piece of work in the 21st century, it is based on the works of the 19thcentury mathematician Lewis Carroll. In fact, Lewis Carroll was the pen name of Charles Lutwidge Dodgson, a Maths teacher atChrist Church College, Oxford.

Carroll is said to have written the book for the children of an Oxford friend. He made up stories during rowing trips around the Oxford area. However, Alice in Wonderland is liked not only by children but also adults.

Alice in Wonderland has become one of the Disney?s most money-making movies, second only to the 2006 Pirates of the Carribbean 2: Dead Man’s Chest.

46. Alice in Wonderland in this passage is A. a film B. an old novel C. a strange place D. a little girl

47. The novel was written by A. a director B. a film star C. a college teacher D. a girl

48. What does the underlined word “celebrities” mean?

A. 主角 B. 导演 C. 名人 D. 权贵

49. Which of the following statements is TRUE?

A. The film is only welcomed by children.

B. In the film there are not many famous people.

2

C. Lewis Carroll and Charles Lutwidge Dodgson was the same person.

D. The film Alice in Wonderland has nothing to do with the novel.

.

A. Alice in Wonderland is a cartoon film

B. Alice in Wonderland is a success

C. Alice in Wonderland cost Disney a lot of money

D. Alice in Wonderland is better than Pirates of the Carribbean 2

第二卷 (非选择题,共50分)

五、基础语言知识(共35小题;每小题1分,满分35分) A) 根据所给提示及句意,写出句中所缺单词,使句子完整正确。

51. We should try not to eat the food with ???/

52. Before you leave the room, make sure the door is ????/

53. There is a dog lying in the (角落) of the room.

54. The door is wide enough for three people to go at the same time. (通过)

55. We were all after we heard what he said(激动的). 56. Why not money for children in need? (募集) 57. You can?t leave the lights when you leave the house. (开)

58. It?s dangerous for the children to play with (火柴)

59. My cat is very lazy. It can sleep 任何地方)

B) 根据句意,用括号中所给词的适当形式填空。

60. When my cat is full, he always likes (lie) on the bed.

61. She (weigh) twenty-five kilos when she was eight.

62. When I walked past, I saw her (build) camps out of sticks.

63. One of the (policeman) dogs is searching the forest for something important.

(she)?

65. He tried his best (carry) the boy to the safe place.

66. I don? (noise) and dirty.

67. She always asks her son 68. You should (brush) your teeth twice a day.

C) 根据括号中的要求,完成下列句子。(每空0.5分,共6分)

69. He did some washing before he slept. (改为否定句)

He any washing before he slept.

70. Does Tom have much to do on Fridays? (用last Friday改写句子)

Tom much to do last Friday?

(对划线部分提问)

your camping trip?

72. The story is very interesting. (改为感叹句)

the story is!

73. The boy is very weak and he can?t go to school today. (改为同义句)

The boy is weak go to school.

74. He said hello to us but he didn?t look at us. (改为同义句)

He said hello to us at us.

3

D) 根据汉语意思完成句子。(每小题1分)

75. 有了互联网,世界正变得越来越小。

With the Internet, the world

76. 后来这游戏变得在全世界流行起来了。

Later this game 77. 布莱克先生非常害怕乘飞机。

Mr Black

78. 记住不要再穿这条连衣裙了。

Remember

79.历史上这个地方以种植茶叶出名吗?

80. 昨天老师教了我们如何扑灭大火。

Our teacher yesterday.

E) 连词成句,注意大小写及标点符号。(每题1分,共5分)

81. feet, are, in, bones, of, the, there, back, no, elephants?

82. way, her, stops, school, usually, Amy, breakfast, on, for, to

83. lake, I, a, to, and, up, tent, Lucy, put, near, the, decided

84. can, my, carrots, I, rabbit, feed, some

85. in, is, swim, children, to, river, the, dangerous, it, really, for

七、书面表达。(满分10分)

根据所提供的要点,请用英语写一篇70词左右的短文。

要点:1. Tom 很喜欢小动物。 两年前他就加入了“动物爱好者”俱乐部。

2. 他家附近有个动物中心。他经常在周末帮忙照顾小动物。

3. 上周,…..(发挥想象,用事例说明Tom爱动物)

4. 同学们决定推荐他荣获学校的本年度最佳动物爱好者奖。

Tom loves little animals very much. He joined the Animal Lover Club two years ago.

Near Tom?s house is an animal centre. There are a lot of sick little animals in it. Tom often gets there to look after them at weekends. He feeds them milk and gives them a bath.

Last week, Tom held a class meeting in his class. He introduced everything about the animal centre to his classmates.

Tom?s classmates decided to recommend him for this year?s Best Animal Lover Award in their school. Tom felt very glad.

4

2013—2014学年度第二学期期末学情练习卷

七年级英语参考答案 2014.06

第一卷(选择题,共50分)

二、16. B 17.C 18. C 19. A 20. B 21. D 22.C 23. D 24. B 25. A

26. C 27. C 28. B 29. A 30. A

三、31. C 32. A 33. B 34. D 35. B 36.B 37. D 38. A 39.C 40. C

四、41. C 42. A 43. C 44. D 45.B 46. A 47. C 48. C 49.C 50. B

第二卷(非选择题,共50分)

五、

A) 51.fat 52. locked 53. corner 54.through 55. excited

56. donate 57.on 58.matches 59. anywhere

B) 60. lying 61. weighed 62. building 63. policemen?s

64.herself 65. to carry 66. noisy 67. not to be 68. brush

C) 69. didn?t do 70. Did; have 71. How was/How a bout/What about

72. How interesting 73. too; to 74. without looking

D) 75. is becoming / getting smaller and smaller.

76. became popular all over the world.

77. is very afraid of taking a plane.

78. not to wear this dress any more.

79. famous for planting / growing tea in history?

80. taught us how to put out a big fire.

E) 81. There are no bones in the back of elephants? feet.

82. On her way to school, Amy usually stops for breakfast.

83. Lucy and I decided to put up a tent near the lake.

84. I can feed my rabbit some carrots.

85. It is really dangerous for children to swim in the river.

七、Sample writing

Tom loves little animals very much. He joined the Animal Lover Club two years ago.

Near Tom?s house is an animal centre. There are a lot of sick little animals in it. Tom often gets there to look after them at weekends. He feeds them milk and gives them a bath.

Last week, Tom held a class meeting in his class. He introduced everything about the animal centre to his classmates.

Tom?s classmates decided to recommend him for this year?s Best Animal Lover Award in their school. Tom felt very glad.

5

网站首页网站地图 站长统计
All rights reserved Powered by 海文库
copyright ©right 2010-2011。
文档资料库内容来自网络,如有侵犯请联系客服。zhit326@126.com