haihongyuan.com
海量文库 文档专家
全站搜索:
您现在的位置:首页 > 初中教育 > 科学科学

九年级期中测验

发布时间:2013-12-09 09:28:48  

九年级英语试题

第一部分 基础知识运用(共三节,满分35分)

第一节 词语释义(共5小题,每小题1分,满分5分)

选出与句中划线部分意义最相近的解释,并将其标号填入题前括号内。

( A. How do you think of B. How do you like

C. What do you think D. What do you like

( you do, you can?t change the situation.

A. whoever B. wherever C. whatever D. what ever

( ) 3. Mike doesn?t like science. He thinks it is

A. as…as B. so…as C. not so…as D. not very…as

( A. had B. gave C. ended D. began

( A. many B. lot of C. a few D. much

第二节 单项填空(共20小题,每小题1分,满分20分)

( ) 6. If I______ you, I?d wear a shirt and tie.

A. is B. was C. were D. has been

( ) 7. The man _______ came to see you is my brother.

A. who B. whose C. which D. whom

( ) 8. He is too tired ________ any longer.

A. not to walk B. to walk C. walking D. not walking

( ) 9. He is afraid to speak in _______ public.

A. the B a C. an D. /

( ) 10.This question is ______ easy, all the students can answer the question.

A. too much B. too many C. much too D. many too

( ) 11.This book ______ Tom?s father?s, because his name is on the book.

A. maybe B. may be C. must be D. must

( ) 12.Who does this T-shirt belong ______?

A. in B. on C. to D. of

( ) 13.Please try ______ English if you want to learn English well.

A. practice B. to practice C. practicing D. practices

( ) 14.What do you think “anxious” ______?

A. mean B. means C. meaning D. meant

( ) 15.The monkeys escaped ______ the zoo yesterday evening.

A. on B. of C. from D. out

( ) 16.He ______ would do great things should not attempt them all alone.

A. whom B. who C. whose D. which

( ) 17. I prefer watching TV to ______ music every day.

A. listen to B. listen C. listening to D. listening

( ) 18. I like this kind of music that I can dance ______.

A. to B. in C. with D. along

( ) 19. Beijing is one of the ______ in the world today.

A. busiest city B. busiest cities C. busy city D. busy citie

( ) 20. Mary sings English songs well and ______.

A. Jane does too B. either does Joes

C. so Janes does D. so does Jane

( ) 21. I didn?t know ______.

A. where does he live B. where do he lives

C. where he lives D. where he lived

( ) 22. I?d like to trek ______ the jungle.

A. through B. across C. over D. on

( ) 23. My parents want to go ______ on vacation.

A. somewhere peaceful B. dangerous somewhere

C. somewhere boring D. fascinating somewhere

( ) 24. Would you like ______a walk with me after supper?

A. taking B. take C. to take D. took

( ) 25. It?s very dry at this time of year. You have to water your flowers every day,______?

A. don?t you B. haven?t you C. will you D. has you

第三节 完型填空(共10小题,每小题1分,满分10分)

Mr. Green always did as others did. He wore the as other men, ate the One day, he stood at the bus stop and watched the cars go by. Many of them were new Beta He was much pleased with it and him. But when he came back at five o?clock, there were Poor Mr. Green had to wait about two hours until his car was the only yellow Beta 500in the car-park.

( ) 26. A new

( ) 27. A pork

( ) 28. A different

( ) 29. A met

( ) 30. A rode

( ) 31. A every

( ) 32. A small

( ) 33. A so B same B beef B same B saw B carried B each B big B too C old D cheapest D food D easy D picked D drove D either D dirty D many

D that

D walk C mutton C usual C bought C sent C both C narrow C very C what C run ( ) 34. A which ( ) 35. A try

B whose B stop

第二部分 阅读理解(共 15小题,每小题2分,满分30分)

A

There is nothing difficult for us to do in the world. That is to say, if we do it, the difficult

thing will be easy; if we don?t, the easy thing will be difficult. Here is a story.

Long, long ago, there lived two monks(和尚)in Sichuan. One was poor and the other was rich. One day the poor monk said to the rich one, “I want to go to Nanhai. What do you think of it?”

“Go to Nanhai? I have been trying to go there for quite a few years but I couldn?t .How can you get there without any money?”

“A bottle and a bowl are quite enough for me,” answered the poor one.

After a year, the poor monk returned from Nanhai and told his story to the rich monk. The rich monk?s face turned red and he had nothing to say. It?s thousands of miles from Sichuan to Nanhai. The rich one didn?t succeed but the poor one did.

根据短文内容,判断下列句子正(T)误(F).

( )36. Only the rich monk wanted to go to Nanhai.

( )37. It took the poor monk half a year to get to Nanhai.

( )38. The poor monk went to Nanhai with nothing except a bottle and a bowl.

( )39. The rich monk?s face turned red because he didn?t give the poor any money. ( )40.The story tells us that nothing is difficult if you try to do it.

B

Mr. Gao lives in a town. When he was twenty-five, his son was born. He calls him Gao Ling. The little boy is clever and his parents love him very much.

It?s September 1st today. A new school year begins. Gao Ling is happy and wears his most beautiful clothes. He?s going go school with his new bag.

“Let me take you to school, dear,” said Mrs Gao.

“Thank you, Mummy,” said the boy, “The school is not far from here. I can go there myself.” At school a teacher met the little boy and asked, “What?s your name, my little friend?” “Gao Ling, sir”, answered the boy. “How old are you?” “Six, sir.”

“What?s your father?s name?” “Gao Dalin, sir”. “How old is he?” “He?s six too, sir.” “Oh,” the teacher said in surprise. “Is he as old as you?”

“Yes, sir,” said the boy. “He became a father only at that time when I was born.”

( ) 41. Mr. Gao is ________now.

A. six B. twenty-five C. thirty-one D. thirty-five

( ) 42. Mr. and Mrs. Gao love their son because________.

A. the boy is clever B. he likes to go to school

C. he can go to school himself D. he can answer their questions

( ) 43.Gao Ling is in Grade ________now

A. One B. Two C. Five D. Six

( ) 44. Gao Ling went to school________.

A. by car B. on foot C. by train D. by bike

( ) 45.Gao Ling thought________.

A. his father and he were born on the same day

B. his father was younger than him

C. his father forgot to tell him about his age

D. Gao Dalin became a father six years ago

C

The idea of what shaking the head means is not always the same in different countries. Maybe some visitors would be surprised when they first came to India. When talking to an Indian, he would often shake his head. The visitors might think that the Indian did not like what they said. But, in fact, they would be completely wrong.

Indians always shake their heads when they talk to each other. It does not have the same meaning as “No”. If someone wants to visit India, he should know this, or it will give him some trouble.

One day, a foreign officer went to India on business. He hired a car and an Indian to drive it. When he told his driver to send him to his office, the Indian shook his head at once. The officer said again, and the driver shook his head again. At last, the officer, of course, got angry.

“How dare you refuse my order?” he shouted. “Drive me to my office at once!”

The driver answered in quite loud voice, too. “Yes, sir!” But to the officer?s surprise, the driver shook his head at the same time.

The car started, and the foreign officer was now too surprised to say a word. He thought about it for a while, and then he nodded with a smile, “?No? means ?Yes? here!”

( ) 46. An Indian would shake his head when ______.

A. he didn?t want to do anything B. he agreed with others

C. he talked to others

( ) 47. The foreign officer was surprised that ______.

A. the driver could not understand him

B. the driver refused his order

C. the driver shook his head as he said “Yes”

( ) 48. The sentence “?No? mean ?Yes? here!” means ______.

A. in India the words Yes and No have the same meaning

B. Indians don?t say “No” when they don?t agree with each other

C. We shake our heads to say “No”, not “Yes” as Indians do

( ) 49 What do Indians often do when they talk?

A. Smile. B. Shake their heads. C. Bow to each other.

( ) 50. Which of the following sentences is NOT true?

A. Shaking the head doesn?t always have the same meaning in different countries.

B. When an India shakes his head, he really means Yes.

C. In India shaking the head means No.

第三部分 综合运用(共五节,满分55分)

第一节 根据句意,用括号中所给词的适当形式填空。(共5小题,每小题1分,满分5分)

51. We had a great time with the ______________in this village. (fisherman)

52. You need something ______________ (drink), don?t you?

53. Either he or I ______________ (be) right.

54. It?s time for rest; let?s stop________________ (have) our lesson.

55. Kevin is ______________ in stamp collection. (interest)

第二节 将下列句子中的汉语部分译成英语,注意所用词的形式。(共5小题,每小题1分,满分5分)

56. I like music that I can ________________. ( 跟唱 )

57.He?d like to __________( 离开 ) for about three weeks.

58. Lily studies hard, she doesn?t want__________________(让她的父母失望)

59. Did you use to ______________ ( 害怕 ) the dark? Yes, I did.

60. We get excited about something and then __________________ (告终,结束) speaking in Chinese.

第三节 用所给词的正确形式填空。(共10小题,每小题1分,满分10分)

61. He is considering _____ (buy) a computer for his son.

62. I spent a _____ (peace) afternoon by the river.

63. That kind of newspaper is a _____ (day) newspaper.

64. His father is a famous _______. (photo)

65. Look! A policeman _____ (chase) a young man.

66. Be sure ______ (not miss) the exhibition.

67. Yao Ming is one of the best _______ (know) Chinese basketball players in the world today.

68. It is useful _______ (memory) the words of pop songs.

69. You can?t believe him, because he is ______ (honest).

70. He was going to start working the ______ (follow) week.

第四节 句型转换(每空1分,共20分)

71. There is a seat in the corner. The seat is free.(合并为一句)

There is a seat in the corner _______ is free. (对划线部分提问)

_______ _______ he try to do? 同上)

_______ _______ you like going to sleep?

74. The backpack must be Cindy?s. (改为反意疑问句)

The backpack must be Cindy?s, _______ _______?

75. He used to cause a lot of trouble. (改为一般疑问句)

_______ he _______ to cause a lot of trouble?

76. The weather is not too hot and it is not too cold, either. (改为同义句)

The weather is _______ too hot _______ too cold.

77. I find it is useful to learn English well.(改为同义句)

I find _______ _______ to learn English well.

78. You shouldn?t smoke in the bus. (同上)

You are not _______ _______ smoke in the bus.

79. Whatever you give me, I will not trust you. (同上)

_______ _______ _______ you give me, I will not trust you.

80. It makes my listening skills better. (同上)

It _______ my listening skills.

81.He has seen that girl, but he can?t remember her. (改为复合句)

_______ he has seen that girl, he can?t remember her.

第五节 书面表达(满分15分)

请以Believe myself, and I will win 为题,写一篇自己在学习或生活是遇见并战胜困难的一件小事的短文。

要求: 主要内容必须包括:你遇到了什么困难?你是如何克服困难的?你从此事是领悟到了什么?

2012--2013学年第一学期期中学业水平测试

九年级英语测试题答案

1 B 11 C 21 D 31 B 41 C

51. fishermen 52. to drink 53. is 54. having 55. interested 56. sing along with 57. be away 58. to let her parents down 59 be afraid of 60. end up 61. buying 62. peace field

63 daily 64. photograph 65. is chasing 66. not to miss 67. known 68. to memorize 69. dishonest 70. fallowing 71. which 72. what does 73. How do 74. isn?t it

75 Did use 76. neither…nor 77. it useful 78. allowed to 79. No matter what 80. improves 81 Although 作文略

2 C 12 C 22 A 32 B 42 A

C

3 C

4 A

5 C

6 A

7 B

8 D

9 10 C 20 D 30 D 40 F 50 D

13 B 23 A 33 B 43 A

14 B 24 C 34 A 44 B

15 C 25 A 35 B 45 D

16 A 26 D 36 T 46 B

17 C 27 B 37 T 47 C

18 A 28 A 38 F 48 B

19 B 29 C 39 T 49 B

网站首页网站地图 站长统计
All rights reserved Powered by 海文库
copyright ©right 2010-2011。
文档资料库内容来自网络,如有侵犯请联系客服。zhit326@126.com