haihongyuan.com
海量文库 文档专家
全站搜索:
您现在的位置:首页 > 初中教育 > 科学科学

0.6难度

发布时间:2013-12-13 14:32:27  

绝密★启用前

2013-2014学年度???学校11月月考卷

试卷副标题

注意事项:

1.答题前填写好自己的姓名、班级、考号等信息 2.请将答案正确填写在答题卡上

第I卷(选择题)

请点击修改第I卷的文字说明 一、单项选择(题型注释)

1.I found him _________ in an armchair, ___________.

A. sit?and read B. seated?reading C. sitting?and read D. seating?reading

2.Sensible people don’t think it is_______ to buy things which are not needed even at a low price.

A. worth B. worthy C. worthless D. worthwhile 3.Not a single mistake _______ in the last test.

A. she made B. made she C. did she make D. she did make 4.

23.______ is reported, a new town has been built on the ruins left by the big earthquake. A.It B.As C.Which D.This 5.

All my money _____ no more than ten yuan, so I can’t buy the dictionary. A. adds up B. is added to C. adds up to D. adds to 6.To the thief's surprise, a tourist filmed his stealing the money_______. A.by accident B.by the accident C.in accident D.in the accident 7.It is_____ all of us can do it. A.so easy exercise that B.such easy an exercise C.such easy exercise D.so easy an exercise that 8.

With the quality-oriented education being carried out, teachers won’t _______too much importance to students’ grades. A.involve B.attach C.display D.stress 9.The flood started and we had to_____higher ground.

A. seek B. search C. discover D. invent 10.—Will you marry me?

—Sorry, I am not your sort who is always keeping harping on things and trying to _______ others.

A. look back on B. approve of C. be in the charge of D. find fault with 11.—Do you know whether they talked about their work or their family?

试卷第1页,总10页

—As matter of fact,I couldn’t hear it clearly, whisper.

A.the,a B.the,the C.a;a D.a:the

12.Have you got these jeans in larger size? This pair is a bit too small around waist.

A.a; the B./; the C.the; / D.a; a

13.They told me it would be cheap but ________it cost me nearly £ 500. A. as a result B. in a work C. at last D. in fact

14.What a table! I’ve never seen such a thing before. It is____long. A. half not as wide as B. wide not as half as C. not half as wide as D. as wide as not half 15.Nothing but some ancient Chinese coins _______ in the sunken ship since they began the exploration.

A. were found B. was found C. have been found D. has been found 二、完型填空(题型注释)

16.

第二节:完形填空(共20小题;每小题1分,满分20分)

阅读下面短文,掌握其大意,然后从21~40各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题纸上将该选项标号涂黑。

Five and a half years ago my father was suddenly rushed to the hospital for an operation. We had 21 idea that he was seriously ill until we were told that the operation did not go well. My father remained 22 . Due to the laws of our state, we were 23 to keep him on a ventilator(呼吸器) for 72 hours, though it was 24 his wish that medical treatment should stop if he was too ill.

At the end of the next day, I was 25 in the waiting room and watching others walk their fathers around who had had operations. Normally, I am very happy for others that are 26 . But that evening, I guess I was a little 27 because I finally realized I would never be 28 to hold my father’s hand and walk down the hall again.

I had to jump up and run down the hall to 29 everyone. This was not in my nature but I just had to be alone. After running for what seemed like a long time, I went into a restroom and 30 for at least five minutes.

When I came out of the stall(厕所侧间),there was a 31 by the sink(水槽). I went to 32 the water to wash my face and she came to 33 me though I didn’t know her. She held onto me until I 34 stopped crying. Then she grabbed a paper towel, wet it 35 handed it to me. She looked at me, smiling, and then left. She never said one word but she 36 my heart.

She taught me that you do not 37 to be a conversationalist to 38 someone who is hurt. Never 39 to hug someone who may need it. You can make a 40 in someone’s life without ever saying a word.

21. A . no B. bit C. some D. much

22. A. unhappy B. uneasy C. unaware D. unconscious 23. A. inspired B. trained C. forced D. forbidden 24. A. against B. through C. for D. to

25. A. sitting B. playing C. chatting D. reading

试卷第2页,总10页

26. A. walking B. recovering C. returning D. leaving 27. A. angry B. pleased C. curious D. calm 28. A. sure B. nervous C. able D. regretful 29. A. catch up with B. take care of C. pay attention to D. get away from 30. A. cried B. shouted C. screamed D. sighed 31. A. father B. son C. stranger D. relative 32. A. turn on B. turn off C. turn up D. turn down 33. A. advise B. criticize C. call D. hug 34. A. meanwhile B. suddenly C. soon D. finally 35. A. but B. and C. or D. so 36.

A. closed B. lost C. touched D. broke 37. A. need B. promise C. refuse D. forget 38. A. forgive B. confirm C. excite D. comfort 39. A. learn B. hesitate C. continue D. dream 40. A. choice B. mistake C. difference D. decision 三、阅读理解(题型注释) 17. Marlin Perkins’ keen interest in animals, especially snakes, brought him a lot of trouble when he was young. His landlady never excused him for keeping snakes in his closet. After two years of college, he left school and found a job in a zoo, sweeping the sidewalks for $3.50 a day. He was very happy about it because he could now watch animals and study them all day long. He soon became an official in charge of reptiles (爬行动物)and then director of the Buffalo Zoo. Through his snake-hunting expeditions, Perkins won his fame as a snake expert. His love for snakes is such that he thinks of them in terms of (根据) personalities. However, snakes do not have the universal appeal as he wishes. Even Perkins’ most favorite animal Bushman, the 550-pound toughest African ape, was frightened by snakes. Bushman once escaped from his cage. Nothing could draw him back. Finally a keeper went to the reptile house, got three little snakes, and dangled (摇晃) them toward Bushman. The great ape nearly tore the place apart getting back to the safety of his cage. Perkins likes all animals and takes more interest in them than many parents take in their own children. He keeps daily records on all the baby animals, takes their temperature and watches their diet strictly. Speaking about his success, Perkins sums up his philosophy of life as follows: “My life has taught me that the surest path to success is to find out what you most enjoy doing, then set out to do it.” 40.Perkins’ first zoo job was __________. A. collecting snakes B. sweeping sidewalks C. looking after an ape D. taking notes on animals 41.Bushman’s reaction (反映) suggests that ___________. A. he was easy to be nervous B. most people dislike animals even animals dislike snakes D. he was a tough animal to manage 42.Perkins believes the best way to success is to __________. A. do what you like most B.work hard at it C.do what people don’t like D.be brave enough 43. According to the passage, Marlin Perkins entered his life work through ______. 试卷第3页,总10页

A. help B.chance C.choice D.necessity 44.A good title for the passage would be ________. A.Lovely Snakes B.A Good Expert

C.Marlin Perkins’ world D.Human’s Friend---Animal

18.What makes one person more intelligent than another? What makes one person a genius, like the brilliant Albert Einstein, and another person a fool? Are people born intelligent or stupid, or is intelligence the result of where and how you live? These are very old questions and the answers to them are still not clear.

We know, however, that just being born with a good mind is not enough. In some ways, the mind is like a leg or an arm muscle. It needs exercise. Mental (done with the mind) exercise is particularly important for young children. Many child psychologists (心理学家) think that parents should play with their children more often and give them problems to think about. The children are then more likely to grow up bright and intelligent. If, on the other hand, children are left alone a great deal with nothing to do, they are more likely to become dull and unintelligent.

Parents should also be careful with what they say to young children. According to some psychologists, if parents are always telling a child that he or she is a fool or an idiot, then the child is more likely to keep doing silly and foolish things. So it is probably better for parents to say very positive (helpful) things to their children, such as “That was a very clever thing you did.” or “You are such a smart child.”

36. The words “intelligent” and “brilliant” in the first paragraph probably mean _______ while “dull” in the second paragraph means ________. A. bright and splendid; slow in thinking and understanding B. pretty and handsome; ordinary-looking

great and important; common D. hopeful and helpful; careless

37. According to the context we can guess that a genius is ________ while an idiot is ________.

A. a normal person; a funny person B. a strong person; a weak person

a highly intelligent person; a foolish or weak-minded person D. a famous person; an ordinary person

38. A person ________ is more likely to become a genius. A. whose parents are clever

B. often thinking about difficult problems

often helped by his parents and teachers

D. born with a good brain and putting it into active use 39. It is better for parents ________.

A. to praise and encourage their children more often B. to be hard on their children

to leave their children alone with nothing to do D. to give their children as much help as possible

40. Which of the following is NOT true according to the article? A. Parents play an important part in their children’s growth. B. The less you use your mind the duller you may become.

C. Intelligence is obviously the result of where and how you live. D. What makes a person bright or stupid is still under discussion.

When we think about giving help to developing countries, we often think about

试卷第4页,总10页

giving money so that these countries can build schools and hospitals, buy food and medicine, or find clean water supplies. These seem to be the most important basic needs of the people we are trying to help. However, it's far from enough. Ladies and gentlemen, we've got to come up with some better ideas to help them. I was very surprised, then, when I read about a plan to make cheap laptop computers for children in developing countries. A man called Nicholas Negroponte invented a cheap laptop computer, which can run without electricity. He decided to invent this computer after he visited a school in Cambodia. The laptop which Mr. Negroponte has designed is a little different from the normal laptop computers you can buy in the shops. One difference is that it is covered in rubber so that it is very strong and won't be damaged easily. As an electricity supply can be a problem in developing countries, the computer also has a special handle so that children can wind the computer up to give it extra power when needed. These special laptop computers will cost less than 100 US dollars and Mr. Negroponte wants to build as many as 15 million machines in the first year of production. The idea is that these computers will help the children's education as they will be able to access the Internet. These computers might not help the people in developing countries immediately, but by improving children's education they should help people to find their own solutions to their problems in the long term. Another idea to help children in developing countries is to recycle old mobile phones so that they can be used again. In the UK, and, probably in many other countries too, millions of mobile phones are thrown away every year. The waste created by throwing away these old phones is very bad for the environment, so it seems to be an excellent idea to recycle them. In this way we will be able to achieve two important goals at the same time. We will reduce the waste we produce and help others. In other words, we will be able to 'kill two birds with one stone', and that is always a good thing. 19. The author gives the example of Mr. Negroponte's cheap computers _______. A. to show what high tech can bring us. B. to illustrate the kindness of people in the developed countries C. to show how to find business opportunities in developing countries D. to give an example of how to help developing countries 20.Which of the following statements is TRUE about Mr. Negroponte's cheap computers? A. His computers don’t need any power to function well. B. His computers are covered with rubber so that they are very cheap. C. His computers will help children in developing countries to have better education. D. His computers will help people in developing countries to find all the solutions. 21.Where does this passage probably come from? A. A magazine B. A newspaper C. A lecture D. An advertisement BUS SERVICE New York City — Brennan, New Jersey 试卷第5页,总10页

(Trip time: 30 minutes each way ) Timetable

●Buses leave the Railway Station, New York 7:00 a.m. and every half-hour thereafter(此后) until 11:30 p.m. (7 days a week).

●Buses leave Brennan Station 20 minutes before and after every hour from 6:20 a.m. to 10:40 p.m. (7 days a week ).

●Evening rush hours(5:00 p.m. to 7:00 p.m.) buses leave the Railway Station, New York every 15 minutes (Monday — Friday).

●Holidays: buses leave every hour on the hour time, each direction.

All tickets must be bought at Window 12, the Railway Station, New York, or at the Brennan Station Window before boarding buses.

22.What time does a bus leave New York for Brennan every Thursday? A. 10:20 a.m. B. 6:30 a.m. C. 6:45 p.m. D. 4:40 p.m. 23.Which is the latest bus you should take from Brennan if you have to arrive at the Railway Station, New York before 4:00 p. m. on Monday? A. The 3:20 p. m bus B. the 3:00 p. m bus C. The 3:30 p. m bus D. The 3:40 p. m bus 24.What time does a bus leave Brennan for New York on Christmas Day? A. 1:00 p. m B. 9:40 a. m C. 3:15 p. m D. 8:30 a. m

Reading can provide lots of fun for children and teens during summer vacation. Children who read during the summer are better prepared for school when they return to classes in the fall. Public libraries throughout Wisconsin will host summer events to encourage children and young adults to include reading in their summer fun. ●All Star Readers

The Milwaukee Public Library will host its 2007 Summer Reading Club for kids from 3 to 18. Signing up starts on June 1 at all Milwaukee public libraries and bookmobile sites.

Children aged 6 to 12 are invited to become “All Star Readers” at the Milwaukee library when they sign up for the Summer Reading Club. Children can score a point by reading 10 books or 1,000 pages. When they reach the reading goal, they will win a bag full of prizes. ●Sparkey Spots the Ball

Children up to 5 years old can join the read-to-me club, “Sparkey Spots the Ball”. They will receive their own reading folders to record the books read to them by parents, brothers and sisters or relatives. Once they have listened to 20 books, they will win a baseball and a coupon(优惠券)for McDonald’s ice cream. ●X-treme Read

Teens between the age of 13 and 18 can join in their own reading program called “X-treme Read”. Teens can read to win movie passes, CDs and more.

The library also plans extreme bike races by C4BMX at four libraries in June and July. Check with your local library or Milwaukee Journal Sentinel for the exact dates, times, and places of the demonstrations (集会).

25.Students who take part in the reading club can _________. A. take part in extreme bike races B. get a good mark in the final exam C. get better prepared for the new term D. finish their homework ahead of time

26.In order to become “All Star Readers” and win a lot of prizes, you _________.

试卷第6页,总10页

A. should be 19 years old B. should be at least 5years old C. must read at least 1,000 pages or 10 books D. should listen to 20 books. 27.Which of the following is TRUE according to this passage? A. Children up to 5 can not join in the read –to- me club. B. Children can score two points by reading 10 books or 1,000 pages.. C. Teens between the age of 6 and 12can join in “X-treme Read”. D. There are extreme bike races by C4BMX at four libraries in June and July. 28.In which club will they win a baseball and a coupon for McDonald’s ice cream.? A. 2007 Summer Reading Club B. Sparkey Spots the Ball C. X-treme Read D. All Star Readers 试卷第7页,总10页

七、信息匹配(题型注释) 八、书面表达(题型注释) 30.假设你是班长李华,请按下列要求,用英语写个口头通知以便向学生们宣布。通知必须包括以下内容: 事由:美国学生来校参观 参观时间:7月15日上午 参观人数:约50名学生

活动安排:1. 8:30在校门口欢迎 2. 参观校园 3. 在会议室进行英语学习方面的交流 4. 合影留念 有意参加此活动的同学请于7月14日前到学生会处报名 要求: 1) 写成意思连贯、语句通顺的短文,可以适当调整内容的顺序和增加细节,使其 连贯完整。开头、结尾已给出。 2)词数:100左右 3)参考词汇: 报名: sign up (for sth.) 会议室: conference room 校园: campus 学生会: the Student Union Boys and girls, may I have your attention please? I have an announcement to make. 九、其他(题型注释) 阅读下面短文并回答问题,然后将答案写到答题卡相应的位置上(请注意问题后的词数试卷第9页,总10页

要求)。 【1】The air was pleasant and the music was loud in the vast square in front of the New York State office building in Harlem(哈莱姆, 美国纽约市黑人居住区) as health advocates(支持者,提倡者) set up information tables for Harlem wellness Week. It was a wide-ranging effort to educate people about non-communicable diseases: Heart disease, cancer, lung disease, obesity, and so on. 【2】There is an economic effect caused by these diseases, especially in Harlem, one of the city’s poorest districts. Without healthy employees and healthy customers, you cannot have healthy business, says Patricia Ricketts of the Greater Harlem Chamber of Commerce, which sponsors Wellness Week. 【3】Dr. Jo Ivy Boufford is president of the New York Academy of Medicine, a Wellness Week partner. She says education about better nutrition is important, but that people with low

incomes often lack the means to put what they know into practice. But there is hope. New York is very active in advocating good, effective public health policies. “New York City has what can be done, without having any impact on the economy. It is a city where you have bike paths. That is a good message for the world, because bikes make your transport active. That is good for your health and lowers air pollution,” she said.

【4】“It is not enough to focus on the management of disease through medication,” Dr. Boufford says. “That’s why health advocates will be trying to persuade UN officials during Wellness Week to pass resolutions that deal with road and transport design and construction and other potential causes of non-communicable diseases.”

31.What is the main idea of the text? (no more than 8 words)

32.Complete the following statement with words from Paragraph【4】.(no more than 3 words)

________________________the management of disease through medication is not enough.

33.What non-communicable diseases are mentioned in the text?( no more than 6 words) 34.Do you think it is necessary to hold a Wellness Week to prevent diseases? Why, or why not? (no more than 16 words)

____________________________________________________________________________

35.What does the word “That”(paragraph 3) refer to? (no more than 4 words)

____________________________________________________________________________

试卷第10页,总10页

本卷由【在线组卷网www.zujuan.com】自动生成,请仔细校对后使用,答案仅供参考。

参考答案

1.B

【解析】考查非谓语动词。句意:我发现他坐在扶手椅上,正在读书。过去分词表示被动的动作,和被修饰词是动宾关系。Seat使??坐下;现在分词表示伴随的动作,和被修饰词是主谓关系。结合语境可知him是被就坐的对象,读书是him的伴随动作,故选B。

2.D

【解析】It is worthwhile to do sth“值得做某事”。

it is worth doing sth

it is worthy to be done

It is worthy of being done

3.C

【解析】

4.B

【解析】

5.C

【解析】

6.A

【解析】本题的含义是令小偷诧异的是一个游客碰巧拍摄了他偷钱的经过,by accident可以表示偶然或碰巧的意思,故本题选A。

7.D

【解析】

8.B

【解析】

9.A

【解析】考查动词用法。A项“寻找”;B项“搜索”;C项“发现”;D项“发明”,故答案为A。

10.D

【解析】本题考查短语辨析。find fault with挑剔; 吹毛求疵; 抱怨。句意:——嫁给我好吗?——对不起,我不是你要的那种人,总是对事情唠唠叨叨的,对人总是吹毛求疵的。

11.C

【解析】本题考查固定短语中的冠词。as a matter of fact实际上;in a whisper= in whispers低声地讲,私下说。

12. A

【解析】考查冠词。句意:这些牛仔裤你有一件大号的吗?这条在腰部有点瘦。可知前文大号的泛指任何一个,故用不定冠词。下文特指某个部位,故用不定冠词。选A。

13.D

【解析】

14.C

【解析】

试题分析:考查多个修饰词。限定描绘大长高, 形状年龄和新老; 颜色国籍跟材料,作用类别往后靠;其中,“限定词”包括:冠词、物主代词、指示代词、或数词,它位于各类形容词前。它本身分为三位,即:前、中、后。前位限定词有all、half、both、分数和倍数;中位限定词有冠词、指示代词、物主代词等;后位限定词有基数词和序数词,但序数词位于基数词前。如:both my hands、all half his income等。“描绘”性形容词如:beautiful、

答案第1页,总4页

本卷由【在线组卷网www.zujuan.com】自动生成,请仔细校对后使用,答案仅供参考。

bad、cold、great等。“大长高”表示大小、长短、高低等一些词。表示“形状”的词如:round square等。“国籍”指一个国家或地区的词。“材料”的词如:wooden, woolen, stone,silk等。“作用类别”的词如:medical, college,writing desk,police car等。本题的序数词last放在few前面,后面接sunny是描述性的形容词。故C正确

考点:考查多个修饰词

点评:本题较难,注意序数词放在基数词的前面,另外限定描绘大长高, 形状年龄和新老; 颜色国籍跟材料,作用类别往后靠;这个口诀要牢记

即学即练:The rainy season is coming and let’s make full use of the _______ days to dry whatever is needed to dry.

A. few last sunny B. last few sunny

C. last sunny few D. sunny last few

选B

15.D

【解析】考查时态。句意:自从他们探险以来,仅仅一些古代中国的货币在下沉的船中被找到了。题中含有自从他们探险到现在为止,动作持续到现在,所以选D。

16.

ADCAA BACDA CADDB CADBC

【解析】

17.

【小题1】B

【小题2】C

【小题3】A

【小题4】C

【小题5】C

【解析】

18.36--40 ACDAC

【解析】

19.D

20.C

21.C

【解析】略

【答案】

22.C

23.A

24.A

【解析】这篇文章是一个关于汽车运营的时间表。

22.推理判断题。A、D项不对,因为每周七天从纽约开出的班车是每半小时一趟(早班车7:30,末班车11:30),B项太早,所以选C。

23.推理判断题。因为离开Brennan Station的汽车是每一正点之前或后的20分钟出发,既然是4点到达New York ,那肯定是3:20发车。

24.推理判断题。因为假日时,每趟车是正点发往各方向。所以答案非A莫属。

答案第2页,总4页

本卷由【在线组卷网www.zujuan.com】自动生成,请仔细校对后使用,答案仅供参考。

25.C

26.C

27.D

28.B

【解析】

试题分析:

25.C 细节题。根据文章第2行Children who read during the summer are better prepared for school when they return to classes in the fall.说明C正确。

26.C 细节题。根据文章第二部分最后两行Children can score a point by reading 10 books or 1,000 pages. When they reach the reading goal, they will win a bag full of prizes.说明C正确。

27.D 细节题。根据文章最后一段第一行The library also plans extreme bike races by C4BMX at four libraries in June and July.说明D项正确。

28.B 细节题。根据●Sparkey Spots the Ball部分的Once they have listened to 20 books, they will win a baseball and a coupon(优惠券)for McDonald’s ice cream说明在Sparkey Spots the Ball里可以得到a baseball and a coupon for McDonald’s ice cream故B正确。

考点:考查广告类阅读

点评:广告布告类短文是高考中常见的考查类型,文本所给信息非常丰富,要求考生从中选出适合题目要求的信息。解此类题目时,考生可以先阅读题目和选项,了解具体要求,然后再仔细阅读文章,认真筛选甄别,这样的阅读就有的放矢,可以大大提高阅读的速度和效率。 29.

76. Cities 77. California 78. Frank Sinatra 79. third largest. 80. Los Angeles

81. "I Love L.A” 82. beautiful 83. Tony Bennett 84. San Jose 85. Z-Z Top

【解析】

30.

参考例文:

Boys and girls, may I have your attention please? I have an announcement to make. About fifty American students will come to visit our school on the morning of July 15th. We’ll welcome them at the school gate at 8:30 and then have s series of activities. The arrangements are as follows: Firstly, we’ll show them around the campus. And then, a meeting will be held at the conference room, where we can communicate with them and discuss about how to learn English well. Last, we’ll take photos together to memorize this special occasion. Those who want to take part please sign up at the Student Union before July 14th.

That’s all. Thanks for your attention.

【解析】略

31.Wellness week focuses on disease prevention.

32.To focus on/Focusing on.

33.Heart disease, cancer, lung disease, obesity.

34.(open answer)

35.No smoking in public.

【解析】

试题分析:

答案第3页,总4页

本卷由【在线组卷网www.zujuan.com】自动生成,请仔细校对后使用,答案仅供参考。

31.主旨大意题。根据文章第一段最后一句It was a wide-ranging effort to educate people about non-communicable diseases: Heart disease, cancer, lung disease, obesity, and so on.说明Wellness week聚焦于一些疾病的预防。

32.推理题。根据文章最后一段“It is not enough to focus on the management of disease through medication,” Dr. Boufford says.说明只关注治疗是不够的,要加强预防工作。

33.细节题。根据文章第一段最后2行educate people about non-communicable diseases: Heart disease, cancer, lung disease, obesity, and so on.。

34.对于此题,不同的人有不同的观点。可以开发式回答,主要还是是支持为主。

35.根据本句“New York City has banned smoking in public places, both indoors and outdoors. That is a fantastic example of what can be done说明这里的that就是指上句中的banned smoking。

考点:考查阅读表达

答案第4页,总4页

网站首页网站地图 站长统计
All rights reserved Powered by 海文库
copyright ©right 2010-2011。
文档资料库内容来自网络,如有侵犯请联系客服。zhit326@126.com