haihongyuan.com
海量文库 文档专家
全站搜索:
您现在的位置:首页 > 初中教育 > 科学科学

2013学年萧山区第一学期九年级学习能力检测暨萧中提前招生推荐

发布时间:2013-12-28 09:06:26  

2013学年萧山区第一学期九年级学习能力检测暨萧中提前招生

推荐

英 语 试 题 卷

Ⅰ.听力部分 (25分)

一、听短对话,回答问题.(共5小题,计5分)

听下面5段对话。每段对话后有一个小题。从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试题的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。

1. What will Bob do this afternoon?

A.Go shopping. B. Clean the shop. C. Have his hair cut.

2.Where are the two speakers?

A.In a cinema. B. In a car. C. In a room.

3.How many languages is Bob good at?

A. Two. B. Three. C. Four.

4.What do we know about the bag?

A. It’s empty. B. It’s small. C. It’s old.

5.Who is the man most probably?

A. Mary’s father. B. Mary’s friend. C. Mary’s teacher.

二、听较长对话,回答问题.(共6小题,计12分)

听下面一段对话,回答第6至第8三个小题。现在,你有15秒钟的时间阅读这三个小题。

6.Who’s the man?

A. An old friend B. A tour guide. C. The woman’s friend.

7.How long will the woman stay in Hangzhou?

A. Three days. B. A week. C. five days.

8.Which hotel will the woman stay in?

A. In a big hotel. B. In an expensive hotel. C. In a smaller hotel.

听下面一段对话,回答第9至第11三个小题。现在,你有15秒钟的时间阅读这三个小题。

9.When will the chess classes start?

A. On July 6th. B. On March 16th. C. On August 20th.

10.How often will a learner go to the class?

A. Once a week. B. Twice a week. C. Three times a week.

11.How much will a member of the chess club pay for all the lesson?

A. 450 Yuan B. 350 Yuan C. 600 Yuan.

三、听独白,回答问题(共4小题,计8分)

听下面一段独白,回答第12至第15四个小题。现在,你有20秒钟的时间来阅读这四个小题。听完独白后,你有20秒钟的时间来选择有关选项。独白连读两遍。

12.How long did the speaker volunteer at the local store?

A.For a week

A.A toy. B.For one year. B.Foods. C.For a month C.Clothes 13.What did the young lady want to buy for her son?

14.What happened to the young lady’s wallet?

A.She lost it somewhere.

A.The speaker.

B.She left it at home. C.Some one took it away. 15.Who was surprised when the young lady returned the money? B.The speaker’s husband. C.The speaker’s son

Ⅱ. 笔试部分(95分)

四、单项填空(共15小题,计15分)

从A、 B、 C、 D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。

16. In which pair of the words, the underlined parts pronounce differently ? 17. He was so tired that he fell asleep ______ he went to bed.

A. as if B. even though C. ever since D. as soon as

18. --- You____ be happy with the strong public support you’ve received. ---Yes, you are right. I’m really excited.

A. may B. can C. must D. need

19. Listen! There must be someone ______ the houses in our neighborhood.

A. visiting B. is visiting C. was visiting D.visits

20. Does ____ matter if you can't finish the test paper on time?

A. it B. this C. that D. he

21. The book______ he sent me is really interesting.

A. what B.which C. who D. when

22. --- It seems that this English test is crucial.

--- Of course, don’t you know it __________ 20% of the final exam?

A. makes up B. looks up C. gives up D. puts up

23.--- I feel very happy that I __________ to be the host a moment ago. --- Congratulations.

A. choose B. am chosen C. was chosen D. have chosen

. And no one else can help her either.

A. him B. himself C. her D. herself

25. For your next vacation, why not consider______ Paris?

A. visiting B. to visit C. visits D. visit

26. Our class are going to have a picnic tomorrow. If you don’t go, _____.

A. so do I B. neither do I C. neither will I D. nor I will

27.--Mike, is math difficult to learn in high school?

--Sure! But I have made great progress ______ the help of my teacher A, through B. by C. with D. without

28. If it were Sunday today, I____ go to school.

A. shouldn’t B. wouldn’t C. can’t D. won’t

29. Please tell me ______ last year.

A. where does your sister work B where did your sister work

C. where your sister works D where your sister worked

30. -- Excuse me. Is the cafe open all day?

--_______________. Only from 10 a.m. to 5 p.m..

A. Yes, of course. B. That’s right.

C. Sorry, I’m afraid not. D. Sorry, I’m not sure.

五、单项填空(共15小题,计15分)

通读下面短文,掌握其大意,然后在各题所给的四个选项(A、 B 、C和D)中选出一个最佳选项。

Christmas was coming. I wanted a little __31____ very much. To make sure my parents On Christmas Eve I hung up my stocking(长筒袜)along with my sisters’.

The next morning my sisters and I six. Then we ran downstairs to look our I ran back to my bed and cried. My sisters came to me and tried to comfort(安慰) me. I was the window. He was watching me.

The man came to me and asked, “”

“Yes,” I said. “That’s me.”

“Well,” he said, “’ve been looking all over for you and your ’t you put your address where it can be seen?”

sisters were all waiting for me.

31.A. cat B. dog C. bird D. tiger

32.A. something B. everything C. anything D. nothing

33.A. took off B. look up C. ran away D. woke up

34.A. gifts B. books C. hats D. trees

35.A. small B. empty C. old D. cheap

36.A. nervous B. worried C. rude D. kind

37.A. But B. So C. If D. or

38.A. let B. heard C. made D. helped

39.A. sisters B. brother C. mother D. father

40.A. away from B. at C. out of D. for

41.A. After B. Before C. Until D. Since

42.A. see B. catch C. find D. know

43.A. his B. my C. your D. our

44.A. When B. Why C. how D. what

45.A. happy B. sad C. angry D. proud

六、阅读理解(共15小题,计30分,其中第一节10小题,计20分;第二节5小题,计10分)

第一节:阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出最佳

选项。

A

Once when I was a teenager, my father and I were standing in line to buy tickets for circus. Finally, there was only one family between the ticket office and us. This family made a big impression on me.

There were eight children, all probably under the age of 12. You could tell they didn’t have a lot of money.excitedly about the clowns. It was clearly a very important day out for them. The father and mother seemed happy as they could be.

The ticket lady asked how many tickets the father wanted. He proudly answered, “Please let me buy eight children’s tickets add two adults’ tickets, so I can take my family to the circus.”

The ticket lady told him the price.

The man’s wife lowered her head. There was no longer a smile on the man’s face. He quietly asked, “ how much did you say?”

The ticket lady again told him the price.

The man obviously didn’t have enough money. But how could he tell his kids the bad news? Seeing what was happening, my dad took a $20 note from his pocket and dropped it on the ground. ( We were not rich ourselves at all !) He then tapped the man on the shoulder and said, “Excuse me me, sir, you dropped this.”

The man understood my father was helping him. He picked up the money, looked straight into my father’s eyes, and in tears replied,”Thank you, sir. This really means a lot to me and my family.”

Although we did not go to the circus that night, we didn’t go without.

46. Why did the writer say “Their clothes were not expensive, but they were clean”?

A. To show the children were well looked after.

B. To show cheap clothes could be popular.

C. To show how hard the mother washed the clothes

D. To show how rich the family was.

47. Why was the poor man unhappy after he spoke to the ticked lady?

A. Because he had lost his money.

B. because his children were noisy.

C. because the tickets were sold out.

D. Because he couldn’t afford the tickets.

48. Who did the $20 belong to?

A. The poor man.

B. The writer’s father.

C. The poor man’s wife.

D. The ticket lady.

49. Why was the poor man in tears at the end of the story?

A. Because he found the money he lost.

B. because he wanted others to help him.

C. Because he made his children unhappy.

D. because he was thankful for the kindness.

50. Which of the following statements is probably TRUE according to the passage?

A. The two families became close friends.

B. The poor family saw the circus that night.

C. The writer’s father earned some money.

D. The writer saw the circus that night.

B

Like to chew on pencils? It's a bad habit that you really should put a stop to.

On the other hand, schoolteachers may face a challenge that is how to improve their students’ attention.

A British design company have launched (发布 ) a new product, to help children concentrate at school – pre-chewed pencils. The wooden pencils are priced at £1.50 for a pack of four.

British design company Concentrate, who developed the product, say that pupils are less likely to put them in their mouths because thy have already been chewed. And they say this is a cheap but effective way of encouraging students to "get their teeth" into their lessons instead.

The company, which says it designs products to help kids at school and make clear why they get distracted or are unable in class, claim(声称) the chewed end encourages them to get thinking right away.

“We know it’s foolish but just get down to some concentrated thinking and who knows what might happen,” said company boss Mark Champkins.

“We began to look at the reasons that children might be distracted , uncomfortable or unable to concentrate in lessons and we set about designing some simple, cost-effective(划算的) products to work out some of the problems.”

That way, you even don’t want to put your mouth anywhere near it. At least, I don't think you'd have the stomach, do you?

51. What is the aim of the design company Concentrate?

A. Helping students “get their teeth” into their lessons

B. Encouraging students chew the pencils

C. Helping students like to use the pencils

D. Helping students write homework clearly.

52. The underlined word “focus” might mean _______ in Chinese.

A. 分离的 B. 聚精会神的 C. 脱离的 D. 思想不集中的

53.What did Mark Champkins think of the pre-chewed pencil?

A. He likes it very much because it helps students concentrate on their lessons.

B. It is helpful for students to focus in class but should be improved in some way.

C. Students wouldn’t put the pencil anywhere near the mouth or stomach.

D. There is something wrong with the pencil., so he doesn’t like it.

54 Which of the following is true according to the passage?

A. It is designed by an American company.

B. The pencil has already been chewed.

C. It makes kids hate thinking right away.

D. It makes kids less likely to put it in the mouth.

55 In which page of a newspaper can you most probably read this passage?

A Business B Story C Science D News

第二节:请仔细阅读各频道电视节目。从标有A-F的选项中 选出适合1-5题的信息,其

中有一项电视节目为多余选项。

( )56.Bob lives in a small village, and likes watching TV program about the latest scientific development.

( ) 57.Bella enjoys eating out ,but she doesn’t want to spend very much ,as she is saving for a holiday .She has never learnt how to cook, so now it might be a good chance for her to learn!

( )58.Dan is interested in taking photos of wild animals and enjoys the kind of program which gives him a chance to see professional photographer at work.

( ) 59.Gina is a music teacher .Although she prefers classical music, she likes to follow the kind of music that interests the teenagers she teaches.

( ) 60.Ron’s wife is in hospital .He wants to find a program suitable for his three-year –old son while he is doing the housework or preparing a meal.

Today’s television program preview

A.TV 1 7:20PM

Find out more about Australia’s animal life. This film was made by one of Australia’s best-known cameraman, Doggie Bond. He spent over 200 hours filming the birds ,animals and fish that inhabit (栖息于)this beautiful continent(洲)and for the first time brought some of these unusual animals to our TV screens.

B.TV3 9:00PM

The popular science program is about the latest technology and medicine .Let’s talk about cars that run on sunlight and the story of one baby’s fight to live.

C.TV2 8:10PM

What do you think goes into the food most of us eat every day? Tonight’s program takes a serious scientific look at the bread industry. Whether you bake your own or just enjoy buying it , this program will give you an interesting insight into something most of us eat every day.

D.TV1 5:15PM

Busy parents? Bored children? Do you want something educational to entertain your children while you are doing something else? This popular magazine program is for the under-fivers. More music. Fun. songs and games with Carla and Larry.

E.TV 3 8:45PM

If you’ve always wanted to cook ,now is your chance to learn .In the radio are two chefs(大厨)who will take you through some simple recipes step by step. This is a repeat of the popular series shown last year, and available from good bookshops.

F.TV3 7:40PM

This is the program that tells you all about what’s happening on the music scene and brings you interviews with tomorrow’s young artists.

七、词语填空(共10小题,计10分)

用方框中所给单词的适当形式填空,使短文通顺、正确、连贯(每词限用一次)。

According to a new survey, students safety has become a big problem. Nearly 50% students say they are about robbery on the way to and from school. Now in many big cities in China, some school has an unusual lesson: self-protection. Students like this lesson

because there are no or boring classes. And they can learn how to save lives and know how to stop danger before it really happens.

Chen Haoyu, a teacher at Beijing NO.25 Middle School, gives young students on how to deal with danger.

If you are robbed

If you cannot cry for help or run away, give the robber your money.Try to remember what the robber looks like and tell the police .

If you are in a traffic accident

If a car hurts you, you should remember the car number. If it is a bicycle, try to call your parents before you let the go. This is because you don’t know how you are hurt.

If someone is drowing

If you can’t swim. Don’t get the water. Cry for help.

Remember that danger is never as far away as you think. Take care of at all times.

八、单词拼写(共10小题,计l0分)

根据下列句子及所给单词首字母,依次写出各单词的完全形式(每空限填一词)。

71.To be h_______, I don’t like math at all. It’s so difficult.

72.The book b________ to Alice because her name is on it.

73.I can’t help you u_____ you tell me what’s wrong.

74.A new dinning hall was s_____ up in our school.

75.The box is very l______, so I can lift it by myself.

76.It is always very p_______ to do what you are good at doing.

77.Li Yundi has a_________ his dream since he was a little child.

78.Fast food i____ isn’t bad for you, but too much of it is not good.

79. He donated t_______ of dollars to charity.

80.The advertisements were g_____ out by the leader yesterday.

九、书面表达(共1题,计15分)

2014年即将到来,老师和同学们讨论该如何庆祝新年的到来,请根据表格内容,写一篇英语短文。

要求:

1.所写内容必须包括老师的两个安排和理由以及自己的至少两个安排和理由。

2.字数不少于70。

3.参考词汇:prepare for (准备) celebrate (庆祝)

Recently, our class had a discussion about how to celebrate the coming new year .

_______________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________

听力材料

一、听短对话,回答问题.(共5小题,计5分)

听下面5段对话。每段对话后有一个小题。从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试题的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。

1. W: Bob, I think you should get your hair cut. It’s too long.

M: Yeah, it doesn’t look tidy. I’ll go to the barber shop this afternoon.

2. W: Slow down! You are driving too fast!

M: Well, if I don’t, we will be late for the film.

3. W: Can you speak Chinese, Bob?

M: Just a little, but I am good at speaking English, German and Japanese.

4. M: hello, Celia! Is this empty bag yours?

W: No. It’s John’s. I borrowed it from him last week.

5. M: Mary, where is your homework?

W: Sorry, sir. I forgot to bring it with me today. Can I hand it in tomorrow.

二、听较长对话,回答问题.(共6小题,计12分)

听下面一段对话,回答第6至第8三个小题。现在,你有15秒钟的时间阅读这三个小题。 M: Welcome to Hangzhou!

W: Thank you. Maybe I’ll trouble you much in the next three days

M: Not at all. I’m so glad to show you around our city. First I’d like to say something about it. W: It’s so nice of you. But I want a hotel to stay in now. You see, I’m a little tired after five hours ’train trip.

M: OK, The hotel nearby are expensive. I know a smaller one, it’s cheap and very comfortable. But it’ll take you about ten minutes to get there by taxi.

W: It doesn’t matter.

听下面一段对话,回答第9至第11三个小题。现在,你有15秒钟的时间阅读这三个小题。 W: Hello, the chess club. Can I help you?

M: Yes, I’d like to know something about the chess classes.

W: OK. We’ll begin the classes on July 6th. And we will have the classes three times a week, for six weeks.

M: How much do they cost?

W: 900 Yuan. That’s 50 Yuan for each lesson.

M: What’s the price for a club member?

W: Half the price.

M: Oh, I see.

W: And you should come to write down your name before the class begins.

M: Thanks a lot.

W: You are welcome.

三、听独白,回答问题.(共4小题,计8分)

听下面一段独白,听独白前你有20秒钟的时间阅读有关材料和4个小题。听完独白后,你有20秒钟的时间来选择有关选项。独白连读两遍。

W:Once I volunteered as a clerk at a local store. I worked there for a month. I felt very happy because I could do something to help our local people.

One day, a young mother with a baby came to the store. The baby was only one year old. The young mother was looking for some toys for her son. She was happy about a toy she was looking at. But after she went through her bag for a while, she said that she had left her wallet at home. I suggested she go home quickly and come back for the toy, but she said she lived far from here. Looking at her disappointed face, I felt sorry for her and I took out my wallet and paid for her toy. She was so surprised that someone offered to do that and she took my name and address.

My husband thought the young lady wouldn’t give back the money. But two days later, after I received a check from the woman, it was his turn to be surprised by goodness in the world!

参考答案

一、 听短对话,回答问题(共5小题,计5分)

1.C 2.B 3. B 4. A 5. C

二、 听较长对话,回答问题(共6小题,计12分)

6. B 7. A 8. C 9.A 10. C

11. A

三、 听独白,回答问题(共4小题,计8分)

12. C 13. A 14. B 15.B

四、 单项填空(共15小题,计15分)

16.C 17. D 18.C 19. A 20. A

21.B 22.A 23. C 24. D 25. A

26.C 27. C 28.B 29.D 30.C

五、 完形填空(共15小题,计15分)

31. B 32. D 33. D 34.A 35. B

36.C 37.A 38. B 39. D 40. C

41. C 42. D 43. C 44. B 45. A

六、 阅读理解(共15小题,计30分)

46.A 47. D 48. B 49. D 50. B

51.A 52. B 53. B 54. D 55. D

56. B 57.E 58.A 59. F 60. D

七、 词语填空(共10小题,计10分)

61.worried 62. taught 63. exams 64.advice 65. keep

66.later 67. rider 68.seriously 69. into 70.yourself

八、 单词拼写(共10小题.计10分)

71.honest 72. belongs 73. unless 74. set 75. light

76. pleasant 77. achieved 78. itself 79. thousands 80. given

九、书面表达(共1题,计15分)

2013学年第一学期九年级学习能力检测暨萧中提前招生推荐

英 语 答 题 卷

I. 听力部分(25分)

一、听短对话,回答问题(共5小题,计5分)

1.________ 2._________ 3. _________ 4. _________ 5. __________

二、听较长对话, 回答问题(共6小题,计12分)

6._______ 7. _________ 8. _________ 9. _________10. __________ 11.__________

三、听独白, 回答问题(共4小题,计8分)

12._________13.________14._________15._________

II. 笔试部分(95分)

四、单项选择(共15小题,计15分)

16._________ 17. _________ 18. ________ 19. _________20. _________

21._________ 22. _________ 23. ________ 24. _________25. _________

26._________ 27. _________ 28. ________ 29. _________30. _________

五、完形填空(共15小题,计15分)

31._________ 32. _________ 33. ________ 34. _________35. _________

36._________ 37. _________ 38. ________ 39. _________40. _________

41._________ 42. _________ 43. ________ 44. _________45. _________

六、阅读理解(共15小题,计30分)

46._________ 47. _________ 48. _______ 49. _________ 50. _________

51._________ 52. _________ 53. _______ 54. _________ 55. _________

56._________ 57. _________ 58. ________ 59. _________ 60. _________

七、选词填空(共10小题,计10分)

61.___________ 62. __________ 63. __________ 64. __________ 65. ___________

66.___________ 67. __________ 68. __________ 69. __________ 70. ___________

八、单词拼写(共10小题,计10分)(请写全整个单词)

71.___________ 72. __________ 73. __________ 74. __________ 75. ___________

76.___________ 77. __________ 78. __________ 79. __________ 80. ___________

九、书面表达 (共1题,计15分)

Recently, our class had a discussion about how to celebrate the coming new year _______________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________

网站首页网站地图 站长统计
All rights reserved Powered by 海文库
copyright ©right 2010-2011。
文档资料库内容来自网络,如有侵犯请联系客服。zhit326@126.com