haihongyuan.com
海量文库 文档专家
全站搜索:
您现在的位置:首页 > 小学教育 > 小学其它学科小学其它学科

2013人教版PEP六年级英语上册期末试卷含答案

发布时间:2013-11-03 08:46:55  

试题出自:www.0839bx.cn

人教版PEP六年级英语上册期末试卷含答案

一、看图写单词,开头字母已给出。(10分)

1. a_______ 2. n________ 3. c_______ 4. p________ 5. b_______

二、找出不同类的单词(10分)

1. A. actor B. father C. teacher D. cleaner

2. A. cloud B. rain C. sun D. seed

3. A. classroom B. bookstore C. salesperson D. shoe store

4. A. bus B. foot C. plane D. subway

5. A. east B. west C. straight D. south

三、看图片,选出相应的单词或短语(10分)

1. A. plane B. train

2. A. traffic lights B. traffic rule

3. A. policeman B. engineer

4. A. ride a bike B. play the violin

5. A. post office B. bookstore

四、单项选择(20分)

1. How do you go to school?

A. I go to school on foot. B. The school is next to the hospital. C. I am going to the cinema.

2. What is your hobby?

A. I like making kites. B. She goes to work by bus. C. Next to the hospital.

3. Turn left at the cinema, then __________. It’s on the left.

A. our school B. go straight C. green light

at the red light.

1

试题出自:www.0839bx.cn

A. Stop B. Go C. Wait

5. Excuse me. Where is the cinema?

A. I am a cleaner. B. Next to the bookstore. C. I am going outside.

6. Tom’s mother teaches English. What does his mother do?

A. She is a policewoman. B. She is a teacher. C. She goes to work by car.

7. When does she go to school?

A. She works in Beijing. B. She goes to school at 7:30. C. Yes, she does.

8. What are you going to do this afternoon?

A. Yes, he does. B. I am going to play football. C. He likes collecting stamps.

9. Does your pen pal live in Shanghai?

A. I like diving. B. He is tall and strong. C. Yes, he does.

10. Where are you going this afternoon?

A. Next to the shoe store. B. I’m going to the bookstore. C. He is going to visit grandparents.

五、选择与图片相符的句子,并将图片的字母标号填到相对应的句子前面的括号内。(10分)

( ) 1. My father goes to work by bike every day.

( ) 2. I’m going to make a card for Sarah.

( ) 3. He helps sick people.

( ) 4. Let’s go to the Great Wall this weekend.

( ) 5. My aunt is an engineer. She works in a car company.

六、阅读下列五篇小短文,将短文的内容与图片对应起来,并将每题的序号填入方框下。(10分)

1. He likes helping people. He goes to work by motorcycle. He helps make our city a safe place to live and work in.

2. He works in a bank. He helps the bank use their money well. He likes working with number and he is good at computer.

3. She likes drawing pictures. She works in a car factory. She often goes to work by car.

4. She works in a hospital. She often helps sick people.

5. He works in a street. He cleans streets and he works hard.

七、看图,完成对话。(10分)

1. —How do you usually go to school?

I usually go to school ________ ________.

2. —Where does your father work?

2

试题出自:www.0839bx.cn

He ________ in a ________.

3. —Where does the rain come from?

—It comes from ________ ________.

4. —What is your hobby?

—I like ________ the ________.

5. —What are you going to do this weekend?

—We are going to ________ ________.

八、阅读理解(10分)

Mike: Excuse me. Can you tell me where Nature Park is?

Man: Yes, it’s beside the school.

Mike: How can I get there?

Man: You can take a bus. You can walk there, too.

Mike: I’m new here. Where can I find the right bus?

Man: This way, please. You can see it.

Mike: Is it over there?

Man: Yes, it’s over there.

Mike: Thank you very much.

Man: You’re welcome.

选择填空 ( 6分)

1. Mike doesn’t know the way to ______.

A. a school B. his new house C. a park

2. Which of the following is NOT right?

A. Mike is new in the city. B. Mike meets a friend on his way. C. A man tells Mike the right way.

3. “You’re welcome” means _______.

A. 不用谢 B. 欢迎再来 C. 慢走

从对话中找出适当的词以其正确形式填空。(4分)

4. I can see a chair ___________ the door.

3

试题出自:www.0839bx.cn

5. My father _____________ me to the park every Sunday.

九、阅读下面短文,然后回答问题。(10分)

I have a good friend. His name is Titi. He is from Canada. His father works in a hospital. He is a doctor. He goes to work by subway.

His mother is a nurse. She works in a hospital, too. She goes to work by bus. Titi and his brother are twins. They look the same, but they are very different. Every morning, Titi goes to school by bike, but Kiki goes to school on foot. Every evening, Titi does his homework. His brother Kiki watches cartoons on TV. Titi usually plays football on Saturday. Kiki usually play computer games.

1. Where does Titi come from?

A. B. C.

2. What does his father do?

A. teacher B. nurse C. doctor

3. How does Kiki go to school?

A. On foot B. By bike C. By bus

4. Does Titi read newspapers every evening? _______.

A. No, he doesn’t B. Yes, he does. C. Yes, he is.

5. What does Titi usually do on Saturday?

A. He usually plays football on Saturday.

B. He usually makes kites on Saturday.

C. He usually watches TV on Saturday.

按要求改写下列句子:

1. We are in the same class.(改为否定句)____________________________________

2. They have some nice kites.(改为否定句) _______________________________________

3. Open the door, please.(改为否定句)_______________________________________

4. Kate is helping her mother .(改成一般疑问句)_________________________________________

5. They can stay at home for two days.(改成一般疑问句)___________________________________

6. She likes reading books.(改为否定句)_______________________________________

9. He has an English book.(改为一般疑问句)_______________________________________

11.He is my father.(就划线部分提问) _______________________________________________ 4

1.My name is Jenny.(写出同义句)

_________________________________________________

2.My bike is green and yellow.(对划线部分提问)

_________________________________________________

3.The woman is very beautiful.(改为复数句)

_________________________________________________

4.There are some apples on the desk.(改为一般疑问句)

_________________________________________________

5.Please put on your coat,Tom.(改为否定句)

_________________________________________________

1.根据要求写单词。

(1)do(第三人单数) ______ (2)policeman(复数) ______

(3)making(写动词原形) ______ (4)write (名词) ______

(5)teach (名词) ______ (6)watch (第三人称单数) ______

(7)go (第三人称单数) ______ (8)work(第三人称单数) ______

(9)come(ing形式) ______ (10)play(ing形式) ______

2. 用所给词的适当形式填空。(5分)

5

试题出自:www.0839bx.cn

(1)Look! The girl ______________ (play) with a cat.

(2)I ____________ (get) up at 6:30 every morning.

(3)Tom and I ___________ (go) to the science museum tomorrow.

(4)Sarah is a good girl. She often _______________ (help) old people.

(5)--- What's your hobby? --- ___________ (Make)kites.

用适当的动词填空(10分)。(必要时可加助动词)

1. He usually ______ ( get) up at 7:00 in the morning.

2. Look! The rabbit ________ ( jump) on the grass.

3. She ___________ ( read) a magazine this evening.

4. They ______ ( do) morning exercises every day.

5. I can ________ (play) the piano.

6. Mike likes ________ (watch) TV on Saturdays.

7. I want ______ (buy) a new book.

8. I’m going to learn how _______ (swim).

9. This Saturday , I (swim)with my good friend.

10. ---Is Nancy in her bedroom?

--- Yes. Listen, she _________ ( sing) an English song now.

6

试题出自:www.0839bx.cn

【试题答案】

一、1. artist 2. newspaper 3. cloud 4. policeman 5. bus

二、1. B 2. D 3. C 4. B 5. C

三、1. B 2. A 3. A 4. B 5. B

四、1. A 2. A 3. B 4. A 5. B 6. B 7. B 8. B 9. C 10. B

五、1. C 2. D 3. B 4. E 5. A

六、1. B 2. A 3. E 4. D 5. C

七、1. on foot 2. works, hospital 3. the cloud

八、1. C 2. B 3. A 4. beside 5. takes

九、1. B 2. C 3. A 4. A 5. A

4. riding, bike 7 5. plant trees

网站首页网站地图 站长统计
All rights reserved Powered by 海文库
copyright ©right 2010-2011。
文档资料库内容来自网络,如有侵犯请联系客服。zhit326@126.com