haihongyuan.com
海量文库 文档专家
全站搜索:
您现在的位置:首页 > 小学教育 > 小学英语小学英语

小学英语辨音专项练习题

发布时间:2014-01-27 14:51:22  

一、Same or different.划线部分读音相近的填T,不同填F。

( )1.ground turn ( )2.good too

( )3.clean leader ( )4.sign nice

( )5.park card ( )6.make have

( )7.candy stamp ( )8.meat bread

( )9.volleyball key ( )10.play paper

二、Find the different word in pronunciation.找出划线部分读音不同的单词。

( )1.A.ask B. basket C. table D. grass

( )2.A.name B. grade C. that D. late

( )3.A.like B. kite C. my D. city

( )4.A.second B. mess C. cinema D. February

( )5.A.season B. beach C. read D. great

( )6.A.month B. sixth C. with D. birthday

( )7.A.he B. egg C. dress D. bed

( )8.A.duck B. much C. music D. lunch

( )9.A.go B. hot C. not D. coffee

( )10.A.room B. school C. look D. goose

( )11.A.flower B. how C. brown D. yellow

( )12.A.house B. young C. out D. ground

( )13.A.any B. animal C. many D. friend

( )14.A.water B .want C. what D. watch

( )15.A.walked B. jumped C. kicked D. wanted

( )16.A.rain B. train C. said D. paint

( )17.A.forty B. worker C. born D. horse

( )18.A.today B. play C. stay D. Sunday

( )19.A.goat B. old C. don't D. hot

( )20.A.try B. my C. why D. happy

三、找出划线部分不同读音的词。

1. ( ) A cool B afternoon C school D book

2.( ) A good B book C food D foot

3. ( ) A their B father C maths D with

4. ( ) A other B these C mouth D clothes

5.( ) A keep B see C coffee D meet

6. ( ) A meat B bread C breakfast D dead

7. ( ) A, blow B show C how D know

8. ( ) A cake B come C circle D biscuit

9. ( ) A class B fast C ask D hat

10.( ) A only B some C mother D love

11.( ) A word B horse C short D sport

12.( ) A year B july C june D january

13.( ) A mouse B young C around D found

14.( ) A actively B game C late D take

15.( ) A go B box C home D photo

16.( ) A mess B never C he D seldom

17.( ) A will B trip C visit D bike

18.( ) A hot B wrote C whole D photo

19.( ) A where B who C whale D when

20.( ) A where B there C here D air

21.( ) A born B forty C sorry D story

22.( ) A walked B wanted C jumped D liked

23.( ) A played B talked C learned D lived

24.( ) A liked B planted C counted D wanted

25.( ) A used B enjoyed C learned D watched

26.( ) A warm B hard C card D car

27.( ) A from B come C love D worry

28.( ) A speak B teacher C great D meat

29.( ) A happy B has C many D palace

30.( ) A buses B classes C houses D glasses

答案

一、1× 2× 3√ 4√ 5√ 6× 7√ 8× 9× 二、

1-5 C C D C D

6-10 C A C A C

11-15 D B C A D

16-20 C B D D D 10√

三、语音

1-5 :D C C C C 6-10:A C C D A

11-15:A A BAB 16-20: C D A B C

21-25: C B B A D 26-30:A A C C C

一、 找出画线部分读音不同的单词

( ) 1. A. tea B. meat C. weather D. beach

( ) 2. A. back B. fast C. have D. map

( ) 3. A. warm B. garden C. market D. party

( ) 4. A. school B. tooth C. choose D. good

( ) 5. A. book B. moody C. look D. cook

( ) 6. A. June B. ruler C. put D. menu

( ) 7. A. push B. fun C. sun D. ugly

( ) 8. A. tiger B. her C. officer D. over

( ) 9. A. go B. no C. cold D. hot

( ) 10.A. like B. lion C. pizza D. Friday

二、判断下列单词的音标,打√或×

( ) 1. listing 读成 [listin].

( ) 2. yes 读成 [jes].

( ) 3. wash 读成 [wa:∫].

( ) 4. mind 读成 [maid].

( ) 5. change 读成 [t∫ein d ].

( ) 6. tests 读成 [tests].

答案:

一、

1.(C)

2.(B)

3.(C)

4.(D)

5.(A)

6.(A)

7.(A)

8.(C)

9.(D)

10.(C)

二、

( 错 ) 1. listing ( 对 ) 2. yes ( 错 ) 3. wash ( 错 ) 4. mind ( 错 ) 5. change

( 对 ) 6. tests 读成 [listin]. 读成 [jes]. 读成 [wa:∫]. 读成 [maid]. 读成 [t∫ein d ]. 读成 [tests].

网站首页网站地图 站长统计
All rights reserved Powered by 海文库
copyright ©right 2010-2011。
文档资料库内容来自网络,如有侵犯请联系客服。zhit326@126.com