haihongyuan.com
海量文库 文档专家
全站搜索:
您现在的位置:首页 > 小学教育 > 小学英语小学英语

牛津英语七年级下综合练习测试卷

发布时间:2014-04-09 12:55:39  

--I'd love to. But I'm afraid I ?

A. can't B. must C. mustn't D. may not

( ) 3. Mrs Brown isn't here. She has to her baby at home.

A. look at B. look for C. look like D. look after ( ) 4. --What' s the matter with you?

--I caught bad cold and had to stay in bed.

A. a, / B. a, the C. a, a D. the, the

( ) 5. They have searched the for 3 hours for the information about music.

A. TV B. radio C. Internet D. computer

( ) 6. The supermarket is far from Mary' s home. So she only once a week.

A. goes shopping B. go shopping

C. went shopping D. will go shopping

( ) 7. This is not my bike. It's 。

A. her B. his C. your D. their

( ) 8. Listen! I can hear Simon in the next room.

A. sing B. singing C. to sing D. to singing

( ) 9. Please remember _ today' s newspaper here to me tomorrow.

A. to take B. to bring C. taking D. to get

( )10. What just now?

A. did you happen B. did happen to you

C. happened to you D. you happened

( )11. His favourite sport is football, he plays it very well.

A. but B. and C. so D. or

( )12. --Can you see a hole __ the wall? --Yes, I can see it clearly.

A. on B. in C. between D. at

( )13. My father is badly iii, he is now.

A. in hospital B. in the hospital

C. stay in hospital D. staying in the hospital ( )14. --You want sandwich?

--Yes, I usually eat a lot when I' m hungry.

A. other B. another C. others D. the other ( )15. --What do you say when you are in danger. -- !

A. Oh B. Take care C. Help D. Come on

五、完成对话。(10分)

A: Can I 1 you, sir?

B: Yes, please. I want to 2 a pair of shoes.

A: What size do you wear, please?

B: Size ten 3 eleven.

A:OK. What about this 4 ?

B: Sorry, r don't like the colour black. 5 you have any other colour? A: Oh, yes. We hive also got blue, red and brown ones.

B: Can I have a 6 at the brown ones?

A: Yes, please.

B: How 7 does this pair cost.*

A: Eighty yuan

B: It' s too expensive. Can it be 8 ?

A: How about seventy?

B: No, it's still a little expensive. How 9 sixty?

A: Sixty! Er... OK, please 10 it.

六、完形填空(10分)

One day Daddy and I went out for a walk. On the way we 1 a lot of people. We went up and 2 a look. Oh, dear! 3 did we see? There 4 a donkey(驴) in the middle of the road. It would not move. The cars and buses could not get past.

Then a policeman came." 5 donkey is this?" he asked. "It' s mine," said a farmer, "but I 6 move it." The policeman and the farmer did 7 best to move the donkey, but it would not move. We laughed, but the 8 of the cars and the buses were worried. "We can't move the donkey," the farmer and the policeman said. "What shall we do?"

"Give him a carrot," my father said.

" 9 a good idea!" said the farmer.

Soon he found a carrot and showed it to the donkey. When the donkey saw a carrot, it jumped up and walked after the farmer. 10 the cars and buses could get past at last.

( ) 1. A. saw B. looked C. looked for D. watched

( ) 2. A. enjoyed B. had C. played D. gave

( ) 3. A. When B. Where C. What D. Which

( ) 4. A. is B. was C. has D. had

( ) 5. A. Who B. Who's C. Which's D. Whose

( ) 6. A. can B. can't C. could D. couldn't

( ) 7. A. his B. her C. their D. its

( ) 8. A. drivers B. workers C. riders D. teachers

( ) 9. A. He's B. She's C. Which is D. That's

( )10. A. Some of B. Little of C. All D. Few of

七、阅读理解。(30分)

A)

Mr Jones was a millionaire( 百万富翁). One day he went to stay at a hotel in New York. He hoped to have the cheapest room to live in. Mr Jones asked, "What price(价格) is the room?". The boss (老板) told him.

"And which floor is it on?" Again the boss told him.

"Is that the cheapest room you have? I' m staying here by myself and only need a small room."

The boss said, "That room is the smallest and cheapest we have. But why do you choose a poor room like that? When your son stays here, he always stays at our dearest room. Yours is the cheapest." "Yes," said Mr Jones, "his father is a very rich man, but mine isn' t."

( ) 1. Mr Jones was a 。

A. rich man B. writer C. worker D. farmer ( ) 2. Mr Jones wanted to have room to live in.

A. a beautiful B. a dear C. the cheapest D. a larger ( ) 3. The boss told Mr Jones that they had room.

A. no the cheapest B. the cheapest

C. no the dearest D. no small

( ) 4. Mr Jones' son often stays at room.

A. the smallest B. a cheap C. a small D. the dearest

( ) 5. Mr Jones was born (出生) in a family.

A. rich B. big C. poor D. a farmer's

(B)

Americans with small families own a small car or a large one. If both parents are working, they usually have two cars. When the family is large, one of the cars is sold and they will buy a van (住房汽车).

A small car can hold (容纳) four persons and a large car can hold six persons but it is very crowded(拥挤). A van hold seven persons easily, so a family three children could ask their grandparents to go on a holiday travel. They could all travel together.

Mr Hagen and his wife had a third child last year. This made them sell a second car and bought a van. The sixth and seventh seat are used to put other things, for a family of five must carry many suitcases(衣箱) when they travel. When they arrive at\their grandparents' home, the suitcases are brought into the home and the two seats can then carry the grandparents.

Americans call vans motor homes. A motor home is always used for holidays. When a family are traveling to the mountains or to the seaside, they can live in their motor home for a few days or weeks. All the members of a big family can enjoy a happier life when they are traveling together. That is why motor homes have become very popular. In America there are many parks for motor homes.

( ) 1. From the passage, a van is also called 。

A. a motor car B. a motor home

C. a motorbike D. a big truck

( ) 2. Before Mr Hagen and his wife bought a van, they 。

A. sold their old house B. moved to their grandparents' house

C. built a new place for a ran D. sold their second car

( ) 3. A motor home is usually owned by a family with 。

A. a baby B. much money

C. more than two children D. interest in van

( ) 4. Americans usually use motor homes

A. to travel with all the family members of holiday

B. to do some shopping with all the family members

C. to visit their grandparents at weekends

D. to drive their children to school every day

( ) 5. Motor homes have become popular because

A. they can take people to another city when people are free

B. they can let families have a happier life when they go out for their holidays

C. some people think motor homes are cheap

D. big families can put more things in motor homes

(C)

Most children like watching TV. It' s very interesting. By watching TV they can see and learn a lot and know many things about their country and the world. Of course, they can also learn over the radio. But they can learn better and more easily with TV. Why? Because they can hear and watch at the same time. But they can' t see anything over the radio.

TV helps to open children' s eyes. TV helps to open their minds (智力), too. They learn newer and better ways of doing things. They may find the world is now smaller than before.

Many children watch TV only on Saturday or Sunday evening. They are always busy with their lessons. But a few children watch TV every night. They go to bed very late. They can' t have a good rest. How about you, my young friend?

( ) 1. A few children go to bed late because they 。

A. are busy with their lessons B. do their homework

C. watch TV D. listen to the radio

( ) 2. Children can't see anything 。

A. in the radio B. on the radio

C. on TV D. by watching TV

( ) 3. TV helps to open children' s 。

A. eyes and minds B. minds C. eyes or minds D. eyes

( ) 4. children watch TV only on Saturday or Sunday evening.

A. A lot B. Much C. A lot of D. A little ( ) 5. Children can study better and more easily with TV because

A. they like to watch TV

B. they can hear at the same time

C. they can watch at the same time

D. they can listen to and see something at the same time

八、书面表达。(10分)

提示:根据下面所给出的个人档案,以“My Good Friend”为题,写篇小短文,介绍张洁的基本情况。

要求:

1.条理清楚,意思连贯,语句通顺,标点正确,书写清晰规范。

2.要将下表中的内容基本体现在文中。

3.词数:60左右。

姓名:张洁

性别:女

国籍:中国

年龄:14

学校:第五中学 特长:英语、汉语、数学 爱好:唱歌、打篮球、看电视 优点:善良、友好、乐于助人

参考答案

笔试部分

一、1. anybody 2. noise 3. weather 4. quietly 5. catches 6.

chance

7. planning 8. throw 9. pets 10. sign

二、1. without 2. unusual 3. slowly 4. matches 5. careful

6. difference(s) 7. mice 8. interested 9. least 10. visitors

三、 1. will/is going to be 2. is talking 3. went 4. was 5. don't sell

6. receiving 7. swimming 8. Don't be 9. called 10. brush

四、1. D 2. A 3. D 4. A 5. C 6. A 7. B 8. B 9. B 10. C 11. B 12.

B 13. A 14. B 15. C

五、 1. help 2. buy 3. or 4. one 5. Do 6. look 7. much 8.

cheaper 9. about 10. take

六、1. A 2. B 3. C 4. B 5. D 6. B 7. C 8. A 9. D 10. C

七、(A) 1. A 2. C 3. B 4. D 5. C (B) 1. B 2. D 3. C 4. A 5. B (C) 1.

C 2. B 3. A 4. C 5. D

八、

My Good Friend

I have a good friend. She is a Chinese girl of 14. Her name is Zhang Jie. She studies in No. 5 Middle School. She is good at English, Chinese and Maths. She can sing and play basketball quite well. She likes watching TV, too. She is very kind and friendly. She is always ready to help others, what a good friend!

网站首页网站地图 站长统计
All rights reserved Powered by 海文库
copyright ©right 2010-2011。
文档资料库内容来自网络,如有侵犯请联系客服。zhit326@126.com