haihongyuan.com
海量文库 文档专家
全站搜索:
您现在的位置:首页 > 小学教育 > 小学英语小学英语

2014译林版四年级英语下册第五单元测试题及答案

发布时间:2014-05-21 13:49:15  

译林版四年级英语下册第五单元试卷

班级_________ 姓名_____________学号_________ 听力部分(30分)

一、听录音,选择与你所听到的单词属于同一类的选项。(10分) ( )1. A. warm B. winter C. skate

( )2. A. black B. duck C. flower

( )3. A. jump B. boating C. river

( )4. A. hot B. tree C. picture ( )5. A. milk B. juice C. hot dog ( )6. A. dinner B. PE C. timetable ( )7. A. Friday B. hill C. school ( )8. A. watch B. lunch C. match

( )9. A. fly B. five C. fine

( )10. A. basketball B. playground C. difficult 二、听录音,根据所听到的顺序,给下列图片标号。(10分)

( ) ( ) ( ) ( ) ( )

( ) ( ) ( ) ( ) ( )

三、听录音,根据问句给答句标序号。(5分)

( ) I like spring.

( ) Yes, it is.

( ) I can go skating.

( ) We are in the park.

( ) I go climbing in autumn.

四、听录音,将对话补充完整。(5分)

A: How many seasons in a year ? B: ________ ________.

A: Which season do you like best ?

B:

_______.

1

A: But it’s very _______.

B: I can eat ___________.

笔试部分(70分)

一、根据首字母提示,写出相对应的单词。 (5分)

1. It’s very c_____. Here’s your j______.

2. These are some b_____ on the river. Let’s go b______.

3. It’s a c_____ autumn. Let’s go c_______ on Sunday.

4. W_______ football is this ? It’s m_____ football.

5. Let’s go to the p________. Good i_______.

二、英汉互译。(10分)

1.非常温暖

3.放风筝5.在春天

7.堆雪人9.两节溜冰课

三、单项选择题。(10分)

( ) 1. We go swimming _______ seven in the park.

A. in B. at C. on

( ) 2. My brother _______ my book.

A. have B. having C. has

( ) 3. – When do you have picnics ?

– We have picnics _______ school.

A. after B. in C. on

( ) 4. – Can you _______ in summer ?

– Yes, I can.

A. swimming B. swim C. swiming

( ) 5. Here is a hamburger _______ you.

A. in B. to C. for

( ) 6. Do you like winter ?

A. Yes, I can. B. Yes, I do. C. Yes, it is.

( ) 7. Let’s _______ on Saturday morning.

A. climb B. go climb C. going climbing

( ) 8. I can _______ a snowman with a long nose.

A. making B. go C. make

( ) 9. Are you _______ ? I have a sandwich in my bag.

A. hot B. cold C. hungry

( ) 10. – It’s a sunny day. – Let’s go to _______.

2

A. the park B. bed C. swimming

四、连词成句。(5分)

1. park, have, Mike, in, and, Helen, picnics, the ( . )

________________________________________________________

2. winter, it, cold, is, in ( ? )

________________________________________________________

3. over, you, kites, see, the, there, can ( ? )

________________________________________________________

4. in, swimming, can, go, she, summer ( . )

________________________________________________________

5. your, can, brown, I, see, jacket ( . )

________________________________________________________

五、搭配题。选择相应的答句, 将序号填在题前括号类。(10分)

( ) 1. When do you fly kites? A. We have picnics in the park.

( ) 2. What a beautiful kite! B. I go swimming.

( ) 3. Who have picnics today ? C. No, I can’t.

( ) 4. Let’ s go and have picnics. D. Liu Tao has picnics today.

( ) 5. What do you do in summer ? E. Yes, I do.

( ) 6. Can you eat the ice cream ? F. Thank you.

( ) 7. Where do you have picnics ? G.. It’s my car.

( ) 8. Is it cold in winter ? H. I fly kites in spring.

( ) 9. Do you like summer ? I. No, it isn’t.

( ) 10. Whose car is it ? J. Good idea!

六、用所给单词的适当形式填空。(5分)

1. Let’s go ___________(swim) in the river.

2. Yang Ling can ___________(have) picnics this Saturday.

3. Helen ___________ (make) a ___________ (snowmen) this afternoon.

4. It’s a ___________(sun) day today. Let’s go to the park.

七、按要求改写句子。(10分)

对划线部分提问)

___________ ___________ is this ?

对划线部分提问)

___________ ___________ do you like ?

3. I can fly kites very well. (改为一般疑问句,并作肯定回答) ___________ ___________ fly kites very well ?

___________, I ___________.

4. Do you like summer ? (作否定回答)

3

_ __________, I ___________.

八、改错。(10分)

( ___________

A B C D

( ___________

A B C D

( ___________

A B C D

( ___________

A B C D

( ___________

A B C D

九、阅读短文,判断对错,对的写“T” ,错的写“F” 。(5分)

Hi, I’m Ling Ling. I like winter. It’s cold in winter. I can go skating in the park. I make snowmen with my friends. Mike is my friend. He likes winter, too. David is my Friend, too. But he doesn’t like winter. He likes summer. He can go swimming in the river.

( ) 1. I like spring.

( ) 2. Mike likes winter.

( ) 3. I make snowmen in winter.

( ) 4. David likes winter, too.

( ) 5. David can go swimming in the lake.

4

四年级英语下册第五单元试卷听力及答案 听力部分:

一、听录音,选择与你所听到的单词属于同一类的选项。

1. autumn 2. white 3. lake 4. cool 5. hamburger 6. Maths

7. home 8. see 9. sunny 10. football

二、听录音,根据所听到的顺序,给下列图片标号。

1. Which season does he like ? He likes autumn, it is cool.

2. What about Sunday ? Let’s go and play table tennis.

3. It’s four forty. It’s time to go home.

4. The snowman is very big and nice. Yes, we like it very much.

5. It’s time for PE. Let’s run and play football in the playground.

6. What do you do in autumn ? We have picnics.

7. What can you see in the park ? I can see some green trees and beautiful flowers.

8. I have a swimming lesson on Friday. I like swimming.

9. Come and make a cake. All right.

10. Let’s fly kites. Good idea !

三、听录音,根据问句给答句标序号。

1. Is it hot in summer ?

2. Where are you skating ?

3. What do you do in autumn ?

4. What can you do in winter ?

5. Which season do you like ?

四、听录音,将对话补充完整。

A: How many seasons in a year ? B: __Four__ __seasons__.

A: Which season do you like best ?

B: __Summer__.

A: But it’s very __hot__.

B: I can eat __ice creams__.

5

听力答案:

一、1. B 2. A 3. C 4. A 5. C 6. B 7. C 8. A 9. C 10. A 二、4 10 6 2 8 3 7 5 9 1

三、5 1 4 2 3

四、Four, seasons, Summer, hot, ice creams

书面答案:

一、根据首字母提示,写出相对应的单词。

1. cold, jacket 2. boats, boating 3. cool, climbing 4. Whose, my

5. playground, idea

二、英汉互译。

1. very warm 2. 晴朗的一天 3. fly kites 4. 你的新包 5. in spring

6. 一个白色的风筝 7. make snowmen 8. 去野餐 9. two skating lessons

10. 吃一个蛋糕

三、单项选择题。

1. B 2. C 3. A 4. B 5. C 6. B 7. A 8. C 9. C 10. A

四、连词成句。

1. Mike and Helen have picnics in the park.

2. Is it cold in winter ?

3. Can you see the kites over there ?

4. She can go swimming in summer.

5. I can see your brown jacket.

五、搭配题。

1—10:H F D J B C A I E G

六、用所给单词的适当形式填空。

1. swimming 2. have 3. makes, snowman 4. sunny

七、按要求改写句子。

1.Whose, hat 2. Which season 3. Can, you, Yes, can 4. No, don’t

八、改错。

1. C in 2. A Whose 3.B skate/ go skating 4. D bag 5. C an

九、阅读短文,判断对错,对的写“T” ,错的写“F” 。

1. F 2. T 3. T 4. F 5. F

6

网站首页网站地图 站长统计
All rights reserved Powered by 海文库
copyright ©right 2010-2011。
文档资料库内容来自网络,如有侵犯请联系客服。zhit326@126.com